A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Sziasztok!

Bogen
Sajna nekem sem volt elég tejem, de azt tuti észrevennéd, ha éhes lenne a bébi. Roland egész éjjel sírt, és rágta a kis kezét, még egy hetes se volt. Csak HA tápszert szabad adni, nehogy vegyél másmilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt is csak patikába. Elméletileg csak receptre, de nálunk Apa hajnali 3-4 körül lement az ügyeletes patikába, és adtak egy kis csomisat. Amúgy 1 éves korig felírhatja a doki. Viszont az a gond, hogy az üvegtől elustúlnak, vagy legalábbis az én fiam ellustult. Csak addig szívta cicit, amíg folyt, aztán dolgozzak meg én érte, és kérte az üveget. Szóval erre azért figyelj.
A lényeg, ha éhes észre fogod venni, nagy hanggal fog sírni a drága. A MoreMilk kapszula nekem kb 2 nap után hatott, 30ml-ből 70 csinált. Ez jó arány, de sajna kevés egy ékezésre.

Torta
Jól hangzik a répa, de az én fiamnak inkább a túrós való, legalábbis eddigi tapasztalataim alapján. Amúgy én olyan ötletet kaptam, hogy babapiskóta és sűrűre főzött puding, ezt egy formába majd hűtőbe, és akkor ki tudom borítani, olyan mint egy torta.

Bocsi, nem tudom mit írtam, de pneumacoccus! Bocsi!!!!!!!
A rotát csak 3 hónapig adják, később nem.

Az én kicsi fiam még mindig beteg. A dokinő szerint nincs semmi komoly továbbra sem, de hát azért egy kicsit aggódok. Most is alszik a drágám, már vagy egy órája, pedig lassan pancsiznánk, és azt a tegnapi nap kívételével sosem hagyta ki. Imád fürdeni!!

Még megnézem az emailem, aztán még vacsit is kéne csinálni, így most megyek. Később még benézek, legalábbis remélem!

Pusza
Kati

Kép
übi

Írtam és elszállt! :evil: :evil: :evil:

Röviden...

A testsúly alapján Balázsnak az adagját úgy kell kiszámolni, hogy a testsúlyt szorzod 150-el és azt osztod el az étkezések számával. Tehát ha 5X eszik, akkor: 4.6X150=690/5=138 ml/alkalom, ha 6X eszik, akkor: 4.6X150=690/6=115 ml/alkalom. Illetve van egy másik számítási mód is, ami úgy néz ki, hogy a testsúlynak kell venni az egy hatodát és azt osztani az étkezések számával: 4600/6=kb 766/5=153 ml/alkalom vagy ha 6X eszik, akkor: 4600/6=766/6=127 ml/alkalom.
Magyarul: szerintem Balázs egyáltalán nem eszik keveset!!! Nem biztos, hogy azért sír mert éhes. Főleg, ha hasfájós! :? Nem?

Amúgy meg Tarek jó esetben eszik 850 ml-t/nap. Rossz napokon örülök, ha 650-et eszik. És ő kb 6300 gramm!

SZÓVAL NE PARÁZZ!!!

Ja! És Zsófinak igaza van! HA tápit nem lehet recept nélkül kiváltani! :(

Drukkok és ne idegeskedj! Balázs nem feltétlenül nem azért nem gyarapszik, mert keveset eszik. Más oka is lehet!!!!

fatima

Marcsi, pedig tettem már föl fotót rólunk. :)

Nelly

Kép
breeki

Nem lehet akármilyen tápszert recept nélkül venni?
Én vettem még Emma 3 hós volt, bár nem tudom az milyen volt...

Kép
niki30

Nem tudok én sem recept nélküli tápszert, de szerintem meg lehet beszélni a gyógyszertárban, hogy beviszed később a receptet. Nekem már sikerült! :)

Nelly

Kép
breeki

Mint írtam, mi tápszeresek voltunk, és az ügyeletes patika kiadta recept nélkül, de amúgy vényköteles, csak patikában kapható! Rendes volt a gyógyszertáros!

Jó éjt!
Kati

Kép
übi

Bogi!!

Semmiképpen ne vegyél recept nélküli tápszert!

Bazsi még nagyon kicsi, nem is tudom, hány hónapos korig, de ha jól emlékszem, 3 vagy 4?, csakis a HA (ahogy Zsófi irta, hipoallergén) tápszert szabad neki adni! És azt viszont csak receptre kapod meg a gyógyszertárban! Legalábbis én nem tartom jónak, ha "elnézik" hogy nincs recept, persze, más, ha tudja anyuka, milyen kell, mert felirta a doki, csak otthonhagyta a receptet. Pl. azért sem mindegy, milyen tápszert adsz neki, mert jópár fajta van és a dokitok tudja hogy melyik a legjobb Bazsinak. Nekünk a BeBa HA volt, amit a doki felirt, mi is sajna tápszereztünk már egy hónapos korától Atisnak, de "csak" mellétáplálásnak, mert tejem nem sok volt.
Azért merészeltem belepofátlankodni a témába, mert nem veszélytelen a babára nézve, ha olyan tápszert adnál esetleg neki, ami nem az ő korának megfelelő!!!!!
A gyerekorvost meg "erőszakold meg", hogy márpedig legyen szives és irjon fel Bazsinak tápszert, mert ha nincs tejed, vagy tényleg nem elegendő, egy egy hónapos babát már nem lehet napokig éheztetni. Ennyire nem lehet nemtörődöm a dokitok! ????? A miénk az első perctől kérdezte mindig, van-e elég tejem, irjon-e fel tápszert, hogy legyen kéznél.... sőt, a védőnő is mondta, hogy irassunk ha megyünk a dokihoz, mert kevés Atisnak a tej és legyen itthon tápszer, mert én is nyugodt leszek, hogy tudok mit adni neki végszükség esetén.
Pedig hozzáteszem, hogy az én dokim és védőnőm sem tápszer-párti! De ez nem igazán normális dolog, hogy azért, mert ő totál ellenzi, nem ir fel! Akkor ne egyen, vagy mégis hogy gondolja? Vajon azoknak sem irja fel, akinek egyáltalán nincs teje az elejétől fogva, hátha majd mégis termelődik?
Nem értem, de szerintem Bogi, állj a sarkadra, mert a te babód, és igy nem is lesz több tejed, ha még azon kivül, hogy kevesled, azon is izgulsz, hogy mit adsz enni Bazsinak!
Senki ne értsen félre, szoptatás-párti anyuka vagyok, Atisnál is amig tudtam, préseltem az utolsó cseppet is odaadtam neki, Barnust pedig 1 1/2 éves koráig szoptattam hála istennek......
De egy ilyen picinek még nem adhatunk töltött káposztát, ha nincs anyatej!!!!!!!

Most péntek van, hétvégén nincs doki, de ha nagyon úgy látod, hogy éhes és nem lesz több a tejed, nyugodtan hivd ki a gyerekügyeletet (nem a mentőt, az ügyeletes gyerekorvost) és fel kell, hogy irjon tápszert ő is! Végszükség esetén, csak azért irom, hogy nehogy azon is idegesitsd magad, hogy hétvégén honnan szerzel neki receptet!

Ági
Vendég

sziasztok, csak egy mondatra ugrottam be.

Bogi, szerintem ha a kezedben lesz a recept, hidd el, h. a tejed is ömleni fog, mert megnyugszol, h. van más alternatíva, ha esetleg megcsappan.
nem egy lánynak volt így a topikon - Renire {már sajna rég írt} és Nikire határozottan emlékszem h. írta.

ügyes legyél, és állj a sarkadra.

majd jövök holnap hosszabban

Marcsi

KépKép
alon

épp ezt akartam írni én is, h

1. sok bnőmnek rendeződött a teje, amint volt otthon tápi, mert nem paráztak, h most mit lesz?? éhen hal e a gyerek??

2. az ügyeleten is írnak fel receptet + megnézik, h bazsinak mi kellene! én is a BeBa Ha t akartam ajánlgatni, de persze ez gyerek függő!

Ági: ide is rendszeresíthetnéd magadat, elvégre anyuka vagy!!!! + nagyon jók lettek a manók! de áprilistól nektrek ez a progi már nem fog működni, mert max 4 manót bír el :) :) :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Zsófi!

Dehogynem, a gyerekek között még van egy hely! Eddig csak három van belőlük.

http://www.elfyourself.com/?id=1211677230

A három gyerek :)

Ági
Vendég

nem úgy értem. az van a progin, h össz 4 személlyel lehet csinálni. szal gondban lesztek jövőre :)
kerekpocak

Én értelek, de én meg úgy értettem, hogy akkor csak a gyerekeket rakom fel, ők még pont fel fognak férni Zsófival együtt. :)
Vendég

Sziasztok!

A Jánosba is kapott tápszert, ha benthagytad éjszakára! Ott Mildibé-t használtak, legalábbis akkor. Tudomásom szerint túl nagy különbség nincs, legalábbis a mi dokink azt mondta, mikor felírta.

Mivel Bazsi nem sír, nem rágja a kezét, szerintem várj!!!!!!!

Sziasztok!

Kép
übi

Zsófi: Új videok is nagyon édesek Samuról. Az jutott eszembe hogy na neked aztán lenne mivel kontárzni a licitáló-versengő anyukáknak!! Bibibi az én Samum már egyedül kiporszívózza a nappalit és fogadja a telefonhívásokat! :lol: :lol:

Bogi: Szerintem meg van tejed csak nyugodj meg és termelődni fog elegendő!!! :lol: Pont arról beszélgettünk tegnap a barátnőmmel hogy azon agyaltunk csak 6 hónapig tudjunk valamennyit szoptatni és akkor boldogok/elégedettek leszünk. Miután a babáink félévesek lettek és már nem paráztunk ezen érdekes módon több lett a tejünk. Legyen otthon tápszer, de nem biztos hogy szükség lesz rá! Augusztus óta nekem is ott a bontatlan doboz a szekrényben. Mikor hazajöttünk a kórházból nem írtak fel és hétvégén apa rohant el a patikába nehogy baj legyen és adtak neki recept nélkül Milupa HA-t, később is azt adtam pótlásnak, nenünk bevált.

MIKULÁSBULIS KÉPEK??? BESZÁMOLÓK???

Kezdem akkor én! Beni nagyon örül itthon minden vendégnek, babának, gyereknek és felnőttnek egyaránt. Felcsillan a szeme és produkálja magát, játszik mindenkivel. Arra gondoltam milyen jó lesz neki egy gyerekekkel teli játszóházzá alakított tárgyalóban. Hát tévedtem! Megijedt a sok rohangáló hangos gyerkőctől. A kezembe is meg volt szeppenve, a krampuszoktól egyenes sírni kezdett. :cry: :cry: A Mikulás átadta az ajándékot, akkor is görbült a szája, ezért eljöttünk. Barátnőméknél már édesen játszott....

És pár kép itthonról.

Beni: Anya jééé! Nézd én is kaptam Mikuláscsokit, pedig még nem is ehetek ilyet!!
Anya: Nem baj drágám majd én megeszem!:oops: :wink:
Kép

Beni: Jó, de akkor én kérem a te csillogós golyócskáidat!
Kép

Kép
viky30

Kép

Kép
viky30

Köszi csajok!
Olyan jó, hogy ennyien hozzászóltatok és segíteni próbáltok tejci ügyben! Ez nagyon jól esik!
Talán egy picit jobb a helyzet már ma, mert mintha többtejcim lenne, de persze már az is lehet, hogy csak bedumálom magamnak. Mindenesetre ma eddig 3 étkezés volt és 280 gr-nál tartunk...még 4 hátra van...
Niki, köszönöm a számítási módszert, fogom alkalmazni is...
...próbálok nem ráparázni, ma már nem is izgatom magam annyira, egyáltalán nem tűnik éhesnek kajálás után...most is egy pisszenés nélkül büfizgetett, pelusozás, játék és 2 percen belül alszik, amikor letettem!
Ezek szerint neki lehet, hogy kevesebb is elég?!
Viki: Én is pont így állok hozzá, hogy csak fél éves koráig húzzam ki és tudjak szoptatni...ezek szerint ez is "ráparázás" csak light-os verzióban?!
Ági: Hát igen, mindenképpen az lesz, hogy legközelebb mikor megyünk, vagy elküldöm a páromat előbb s íratok fel tápszert mindenképpen! Tényleg nem törvényszerű, hogy akkor adnom is kell neki!
Igen, Balázs is ellustul a cumisüvegtől...van, hogy a nap folyamán lefejt tejcit adom neki este lefekvés előtt, mert akkor már "kevés" a ciciből kiszívott ... és látom, hogy lustizna cicin is néha, meg be-bealszik szopi közben...
Nem is tudom ki írta, hogy nem biztos hogy a kevés tejcitől nem gyarapszik megfelelően Balázs, hát remélem azért nincsen semmi baja!
Szerencsére viszont pár napja mintha nyoma veszett volna a hasfájásnak...

Kép
bogen

sziasztok Lányok!

Bogi! majdnem mindenki szembesül ezzel, hogy elég a tejci vagy nem, én is annak idején, de az igaz, hogy nekünk is kukucskált itthon egy doboz tápszer, soha nem volt rá szükség, de valahogy nyugodt voltam! :) :) ahogy elmeséled, sztem sem éhez Bazsi, csak lehet, hogy rosszabb napja volt. Az elején én is fejtem, aztán tényleg megnyugodtam és onnan kezdve nem volt para a tejci! drukkolok!! +++++

Viki!!!Beni egy kis tündérmanócska!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nálunk is hasonló volt a céges Mikulás :wink: :wink: :lol:

Ági, nézlek Titeket :) :)

Zsófi, Samu nagyon édes és milyen szorgos!!! :lol: :lol: :lol:
mangó

teszek fel két receptet a receptesbe!
:wink:

Kép
bogen

Hogy hogy egész délután sehol senki?!
Hát a mai teljes szopi összesen 480gr, nem sok...fejni pedig 1 cseppet sem tudtam! :oops:
Remélem holnap több tejcim lesz! :wink:
Jó éjszakát!

Kép
bogen

Viki, annyira jó ez a télapójelmezes fotó! Gondolom a fotós csaj csinálta.

Kép
niki30

Hát, látom ma sincs nagyobb tömeg, mint tegnap itt a topic-ban 8)

Nekünk is nyűgi napunk van ma, nem tudom, hogy az időjárás miatt, vagy mert nem lakik jól a drágám...vagy valami tök más!...de nagyon jól viselkedik, mert nem sír! Csak nyöszörög, eszi a kezét, sóhajt nagyokat... :oops:

Kép
bogen

aki még nem unja:

samu formaberakózik

http://www.youtube.com/watch?v=X4V2Ncu1kvA
kerekpocak

Zsófi és még nem unom! :lol: :oops: És lőrinek az ölemben is tetszik! :lol:
Végre nekem is vannak manóim! :lol:

http://www.elfyourself.com/?id=1245752561

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Jó reggelt!
Hát nagyon szomorkás ez az esős, ködös idő! Semmi kedvem nem volt kibújni az ágyból...lehet vissza is fekszem! Pedig most már rá kellene vennem magamat, hogy tanuljak, mert szombaton vizsgázom :twisted:

Tejcim még mindig nem lett több, ma délután íratok tápszert...

Kismanókám nyűglődik az ágyában, pedig már jó lenne ha el tudna aludna...fél6 óta ébren van... :roll:

Zsófi: Samut még én sem unom:)

Kép
bogen

sziasztok lanyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEM ENGEDETT BELEPNI A RENDSZER EDDIG!!!!!!!!GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :evil:

gyors helyzetjelentes rolunk :lol:
Vani baba-anya es apa szemefenye jol van, hizik, gyarapodik, kicsi dagipok :wink: mult csütörtökön 3270 volt, az nala 35 dkg hizast jelent 1 het alatt 8) yesssssssssssssssssssss!
en NEM teszem merlegre, hetente 1x meri a vedöneni, NEM VAGYOK IDEGBETEG, minden szep es jo :D
tej(föleg Bogi miatt):
-ha stresszelsz-elapad
-NYUGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
ti mar vegig csinaltatok velem az en tejelapadasi kalvariamat, belöletek meritettem eröt, ezert nem dobalozok a szavakkal, ateltem ezt en eleg kemenyen..
egy rossz szo valakitöl, es ez a hipofizist kikesziti..a stressz nem csak a tejre, de MINDENRE rossz hatassal van!!!!!!!!!!en parakismama es kezdetben paraanyuka voltam, NA ENNEK VEGE!igazatok van, hogy csak a baba van es en, ha szopirol van szo..mely levegö, cici, ha jön, szupi, ha nem, semmi baj, majd legközelebb, es ha legközelebb sem, SEMMI BAJ,akkor tapszer.nekem sem akartak felirni, erre PAROM lement a dokihoz..tapszerrel jött vissza 8) KELL A NYUGALOM, A BIZTONSAG ERZETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ha soha nem kell, akkoris legalabb ott van a polcon :wink:
egyebkent nalunk kell, mert Vanipocok bukos kisbaba :cry: szoval nalunk vegyes taplalkozas van, 1.cici(jön annyi amennyi)2.tapszer extra bukos kisbabaknak=BENT MARAD A PAR CSEPP ANYATEJ IS!!!ami aranyat er!!mennyisege valtozo:40-100 ml-t tudok produkalni

EREDMENY:
a babank gyarapodik
a babank nyugis, kiegyensulyozott
anya es apa nyugis, kiegyensulyozott
anya nem sir minden nap
apa nem idegeskedik
MINDENKI ELEGEDETT

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS :wink:

szoval nem baj, ha tapszerrel kell potolni, de a tejcsit sem adjuk fel, de elöször meg kell szepen nyugodni, es ebben senki nem segithet..csak a babad..szepen nezz a szemebe, en szopi elött mindig ujra beleszeretek es ez ugy stimulal, hogy mar jön is az elsö csepp.. :wink:

More Milk:most az tenyleg jo?en is akartam, de eleg draga..nemtom

Mikulas: csajok, Vani kirakta a kis szobacipellöjet az ajtoba es hat nem telerakta(melle)neki a Mikulas csokival :wink:

jaj, ez megnyugtato, hogy vegre tudtam irni 8)

de reagalni...ááááááááááá mikor fogok tudni :cry:

CSAJOK, BIZTI LEMARADTAM SOK HET-, HONAP ES EVFORDULOROL, BOCSANAT, MINDENKINEK SOK BOLDOGSAGOT!!!!

pusszancs
Vendég

Kép
Vendég

Evu: De jó, hogy újra vagy!!!
Jó hallani felőletek nagyon!

Tejci ügyben meg már totál megnyugodtam! Ma lesz tápszer, s lesz ami lesz! Mi attól még boldogok vagyunk és leszünk...és persze egészségesek!

Kép
bogen

tipp:
Bogi, esetleg probalj meg Probiotikum tablettat/kapszulat szedni, pl. Ökonet(reklam..), a tejed altal sztem hatassal van a kisfiad belflorajara es segiti a tejcsi felszivodasat, ezaltal minden csepp hasznosul!babaknak kifejlesztett probiotikum is van, en nem vagyok azert tudos, de talan erdemes informalodni :wink:
vannak babak(Vanibaba is specko eset :wink: )akiknel nehezebben indul be a gyarapodas(föleg anyatejesek)es ez összefüggesben lehet többek között pl. a bukas mellett a meg fejletlen(il.nem elegge fejlett)belfloraval.

hm...mi szolnal ha elmennetek egy homeopatias orvoshoz?en a gyerekorvos melle mindenkeppen beiktatom a homeos orvost is :D back to nature :wink:

na nem okoskodok, minden ok lesz

nehezebb percekre:+++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Utána nézek a probiotikum kapszulának, bár most már szeretném végig szedni a MoreMilk Plus kapszulát, hátha az segít.
Szerencsére Balázs nem bukik egyáltalán, vagy csak nagyon ritkán...
...homeos dokin még nem gondolkodtam, igazából szerintem nem is olyan vészes a helyzet, mert Manóka kiegyensúlyozott, nyugodt ... így nem hiszem, hogy baj volna...csak nekem kéne több tejci! De meggondolom a dolgokat... van is Ökonet-es ismerősöm! Te mit szedsz?!

Kép
bogen

Niki: Köszi a dícséretet, én kreáltam a képet. Karácsonyi üdvözlőlapot szerettem volna, ez lesz a kísérőkártya az ajándékokhoz azaz még Apát és magamat is lefotózzuk ilyen sapiban és csinálok egy montázst. Aztán valami keretbe teszem meg csillagokat vagy csillámport is szórok rá, meglátjuk. Imádom a kreativ hobby boltokat, majd ott vásárolgatok hozzávalókat.

Zsófi: Samu tök ügyes és aranyos!! Jöhet még video, ezt nem lehet megunni! :lol:

Evu: Jó hogy ilyen pozitív vagy! Csak úgy sugárzol! Édes a pici lányod nagyon és szépen gyarapszik!

Anzsi: Köszi a bókot! Bende mackóról nem tudsz képet mutatni?

Bogi: Bazsinak jó étvégyat kívánok!!!! Akár anyatej akár tápszer. :wink:

Kép
viky30

Viki! Tényleg Te csináltad? Aztaaa! Mintha szakember csinálta volna. (ezt most csúnyán fogalmaztam, bocsi). De érted. :wink:

Kép
niki30

Kérdés:
Újabb alvási nehézségeink vannak. Most éppen sztrájkol, nem alszik. A mai napon negatív rekodot döntöttünk, és éjjel 9 óra, nappal 1. Ez nagyon nagyon nagyon kevés. A múlt héten kezdődött, de akkor még 13 órát aludt. Az a mostaninál kicsit több. :)
Nem tudom mi lehet a gond.
Nehezen alszik el. Vagyis 3 helyen. Rajtam - de akkor amint leteszem, már ébred is, a kocsiban és a babakocsiban. De csak nem járhatjuk az országot, csak azért, hogy ő aludjon. Rettenetesen fél, úgy érzem. Kapaszkodik belém, szorít, nem enged. Letenni is alig bírom, mert annyira kapaszkodik.

Légyszíves nyugtassatok meg, hogy hamarosan elmúlik!!!!

Végül is el kell hogy fáradjon. Vagyis fáradt ő, mert dörzsöli a szemét rettentően, és ásítozik, de amint elalszik, és leteszem, már ébred is. Régen nem volt ilyen. Szépen elaludt a kiságyában. De most...
Én is nagyon fáradt vagyok!
Másnál volt ilyen??? Mi baj lehet???

Kép

Kép
b79andi

Andi:
Nekem volt ilyen, hogy Bazsi egyáltalán nem aludt...de ez még nagyon az elején volt és kb 1 hétig tartott! Bár ti már más korban vagytok - lehet, hogy tök más az oka! Nem tudom. Én is nagyon kimerültem, kiborultam... Segíteni persze nem tudok, igazából semmi ötletem. Nálunk ahogy jött ez az időszak, úgy el is múlt...azóta sem tudom mi oka volt! S nagyon remélem sokáig nem is lesz ilyen!

Itthon 2 doboz Humana HA tápszer! Csak beadta a dokinéni a derekát...persze ma még nem használtuk, szerencsére enélkül is megvolt ma a 650 gr... remélem egy darabig még nem is lesz rá szükség :wink:

Jó éjszakát mindenkinek, főleg Majának!

Kép
bogen

Andi: nálunk ha alvási probléma van, később mindig kiderül (2x :D ) hogy a foga miatt volt. Kitartás, hamarosan elmúlik.+++++

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Samu édi-bédi mint mindig! Ha lányom lesz, tuti bemutatom neki!!!!!!!

Evu
Gyönyörű bébi, olyan aranyosak vagytok, árad belőled az őszinte szeretet a képen. Annyira ari.

ALVÁS
Sajnos Rolandnak is szokta gondjai lenni, általában ha fáj valamilye, vagy beteg. Biztos nálatok is elmúlik, csak vigyázz, el ne kapasd. Így utólag Roland 7 hónapos volt amikor nyaraltunk, már írtam, hogy akkor sikerült elrontami alvásügyileg, azonban amióta visszatértem hozzátok, már javultunk. Több mint egy hete, az ágyába teszem, és ott is alszik, kivéve két napot. Az egyik amikor felment a láza, akkor ott is maradt köztünk, a másik meg a tegnapi volt, de akkor letettem elalvás után az ágyába.
Szóval, szerintem figyeld meg, lehet, hogy fáj valamilye, azért ragaszkodik. Állítólag amikor jön a foguk, szeretnek függőleges vagy legalábbis ahhoz közeli helyzetben lenni, mert akkor nem veszít, fáj nekik annyira. Lehet, hogy ezért nem tudod letenni.
Még valahol olvastam, hogy van nálunk egy időszak, amikor kezdenek anyásak lenni. Úgy emlékszem, hogy pl Samu 8 hónapos kora körül elég anyás volt, tett is fel képeket kerekpocak! Szóval sokminden lehet, légy következetes, biztos sikerül úrrá lennetek a helyzeten.

Pusza mindenkinek, jó éjt.
Kati

Kép
übi

Mégegy fejembe jutott, hogy ha Roland napközben nem alussza ki magát, akkor este nehezebben alszik el. Azt gondolnám, hogy ha nappal nem alszik annyit, akkor este pikk-pakk elalszik, de nem, olyankor még nehezebb vele. Nem lehet, hogy ennyi az össz gond? Túl sok az információ, egyre több mindent fedez fel, és ez annyira felpörgeti, hogy a nappali kevés alvás a további tortúra inditója. Roland amikor elkezdett felállni, éjszaka vagy hajnalban felébredt, és nekiállt gyakorolni. Felállt, és lehuppant az ágyon, közben nevetett. Amint ment neki a felállás, már nem gyakorolt éjszaka!

Tényleg jó éjt!

Kép
übi

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK ROLANDNAK!
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!

VIKI&BENI
Kép

Kép
viky30

ZSÓKA! NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!
SOK ÖRÖMET ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK NEKED!
VIKI ÉS BENIKE

Kép

Kép
viky30

Sok-Sok Boldog Születésnapot Rolandnak!!!!

Edis

Kép
ediske

Boldog szülinapot kívánunk Rolandnak!

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

ROLAND!

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

fatima

ZSÓKA!

Úgy hallom szülinapod van!

SOK BOLDOGSÁGOT!!!

fatima

Andi!

Jajjjj szegénykéim!!! Biztosan baromi rossz lehet most nektek! :( Semmi másra nem tudok gondolni, csak a SZEPARÁCIÓS SZORONGÁSRA! Nem tudok róla sokat, de úgy hallottam, hogy olyan 7-8 hónapos korukban jön elő a babáknál. Olvass utána!

Puszik és küldjük az álommanókat! :)

fatima

Sziasztok!

Ismét régen írtam, de azért olvasom a történéseket.

Zsófi: Samu tündéri, már az egész család látta a videókat. Olyan jókat nevetek rajta. A táncos a kedvencem.

Viki: Benikét imádom, annyira gyönyörű!!!

Alvás: nálunk is problémás, főleg napközben. Apján szeret aludni, de ez nagyon nem jó így. Amikor egyedül vagyok itthon akkor általában alszik a kiságyban is.
Ma megyünk gyógymasszőrhöz, biztosan kidől megint egész napra. :)

Tegnapi nap kész SZAR!!!!! Reggel hívott nővérem, hogy anyukám beteg. Együtt mentünk volna a plasztikai sebészhez a tesómmal. A Petrus a mellkasával én meg a lábammal (tesómat műtötték 4 hónapja a veséjével és légmellet kapott a műtét során így az intenzíven volt 3 napot. Ezért lett egy lyuk a mellkasán, mert onnan kellett kivezetni a levegőt ami "beszorult" neki. És baromi ronda lett neki. Van egy sebész ismerős aki megcsinálja neki). A story annyi, hogy most az irodában laknak anyuék (a Petrusék lakása mellett van, apu alakította ki annak), mert apu a házukat felújítattja (fűtés, bútor, parketta, festés szóval minden).
Ez az iroda egy szoba egy fürdővel. Apu beteg lett és gondolom anyu jól elkapta tőle.
Ez azért is szar (azon kívül, hogy anyu beteg), mert ma mentem volna a lábammal a sebész ismerősünkhöz, és anyu vigyázott volna a Lucára, mert a Kornél Egerben zenél. Tehát én sem jutok el....(amióta megszületett Luca be van gyulladva a körmöm és már csak az segít, ha kivágják).

A másik, hogy éppen szoptatok és hallom csöng a mobilom. Kornél fölveszi és csak azt hallom, hogy azonnal menjél orvoshoz, mert bedagadhat a torkod is... Rögtön tudtam, hogy anyunak is gyógyszerallergiája lett úgy, mint nekem. Nem is értem miért szedett antibiotikumot egy megfázásra (vagyis tudom. Ő az a típus aki akkor is bemegy dolgozni, ha a halálán van).
Gondolta, ha beszedi hamarabb meggyógyul...
Most otthon fekszik, mert belázasodott este és semmit nem vehet be az allergia miatt. :( Nagyon aggódom érte).
Bocsánat, kicsit hosszú lett.

Csatolok képet Lucáról.

Én tudom milyen piszok szar a gyógyszerallergia sajnos. :( Kép Kép Kép Kép

Edis

Kép
ediske

Boldog Első Szülinapot Roland!!!!

Isten éltesse Zsókát!!!

Köszönöm Lányok a szavaitokat. Nem hiszem, hogy fáj neki bármi is, nem erről van szó. Nem a foga, az tuti. Ezt valahogy érzem, és látom rajta.
De olvastam a szorongásról, köszi Fatima, és tényleg azt írja, hogy 8 hós körül jöhet elő. Lehet, hogy ez van benne. A tünetetk stimmelnek.No és hogy anyás lenne??? Neeeeeem!!! :wink: :wink: :lol: :lol: Dehogyisnem. Dehát csak normális keretek között. :wink: Én meg Majás vagyok! :lol:
Remélem, hamarosan elmúlik. Mert így nehéz karácsonyunk lesz.

Köszi, Mindenkinek Puszi (álommanók mindig jól jönnek :wink: , a múltkor is használtak)

Kép

Kép
b79andi

most csak gyorsan, a tapasztaltabb anyukák nevében :wink:

Andi: ez valószínűleg tényleg a szeparációs szorongás, majdnem minden babánál előjön, annál is, aki amúgy teljesen jól kezelhető és nyugis baba. A baba ilyenkor csak azt hiszi el amit lát, vagyis ha nem lát, azt hiszi nem is vagy ott, nem érti hogy csak kimentél a szobából.

Megoldás: nagyon sok (extra sok!!!) türelem, a lényeg hogy ne hagyd hogy kizökkentsen titeket a megszokott ritmusból! Nem tudom menniyre van rendszer nálatok (alvásügyben pl. ) de ha van, semmiképp ne borítsd fel emiatt, tehát ugyanakkor, ugyanoda próbáld meg letenni, mert az ilyen neccesebb időszakokban könnyebb rászoktatni a "rosszra". Nem baj ha nem alszik, ez csak pár napig tart, előbb utóbb elfárad. Kicsit ilyenkor még többet kell babusgatni és mondani neki hogy szereted, nem mész el csak aludni kell, stb. Ebben a korban már megértik, csak hát idő kell hozzá. Inkább menj be többet ha sír, de ne vedd ki az ágyból. Így megtanulja hogy ott vagy ha szüksége van rád, de elaludni egyedl kell.

Kitartást!!

Klári
Kép
ganti

DRÁGA ZSÓKA! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

KICSI ROLANDNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

1-1-1-1 :wink: :wink: :wink:
mangó

Rolibabának sok boldogságot az első életévéhez!!! :lol: :lol: :lol:

Zsóka neked meg millio pusszancs a szülinapodhoz szintén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anzsim, 1-1-1-1 :wink: :wink: :wink: :wink:
emlékszem nemrég nekünk is volt :wink: :wink: :wink:
pusszancs Bendemackónak!
Veletek álmodtam, és annyit voltam Bendével álmomban :shock: :shock: :shock: :shock:
most ahogy olvastalak is olyan furi érzés volt, mintha egy napot együtt töltöttünk volna.... :lol: :lol:
na majd írok priviben részletesen :wink:

ANDI!
most te döbbentettél rá engem arra, hogy lehet h nálunk is ez van????????????????????????????????????,
azaz inkább kombináltan a fogakkal...

az előbb aludt el Lizi nagy nehezen a babakocsiban, de ráadásul úgy, hogy tologattam szemből, majd odagurítottam magam mellé szorosan amíg pucoltam a zöldséget a konyhában. :shock:

ő aztán abszolute soha nem nyügi, csak és kizárólag a fogainál.
így azt hiszem most is ez van, de most hogy olvastalak.... nemtom.

bár érdekes mert tegnap hőem. volt du.
este alig bírt elaludni, úgy nyűglődött, és miután már nem bírtam, meg ő sem :? kapott egy kanál panadol szirupot, és láss csodát 30 perc múlva aludt.

meg éjjel is fel-fel zokogott.......

talán mégis a foga.....

de elgondolkodtattál! mert példul újabban szereti ha lát, meg ha felveszem, markolássza a karomat, megzabálom! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kicsi Majababának egy regiment álom-manót küldök!!!!!!!!!!!!!!
plusz kérjétek az angyalkákat is meg, hogy este segítsenek, hogy nyugodtan tudjon aludni!
esküszöm nekem bevált!!!!!!!!!!
(mondjuk én ilyen beállítottságú vagyok ugye :wink: )

Ediske :cry: szegény, akkor ez nem túl happy időszak :cry:
de azért van hogy ne Karira jöjjenek a nyavaják!

Meg Andi nálunk is!
Addigra már tök jó lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ismét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na nincs több időm/erőm írni, én is asszem pihizem kicsit, illetve főznöm kéne, de a bébi a konyhában szunyál 8)
gondoltam jobb ha nem bolygatom, hagy pihizzen csak! :lol:

kitartás! minden csoda 3 napig tart (na jó vagy kicsit tovább :P ), aztán a régiek lesznek ők is meg mi is :wink:

(én el szoktam menni autózni Lizivel, bár mondjuk öncélú is, mert így fedezem fel a környéket is :P a férjem csodálkozik is mindig, hogy hogyan ismerhetek ennyire minden utcát Dunakeszin :P )

na pusszok!!!!!!!!!
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: