Sziasztok,
gyorsan írok, aztán lehet, hogy eltűnök egy időre...A készülődő sztrájk miatt már jövő héten elutazunk anyósomékhoz, így alig marad időm az itthon maradóknak előkészíteni az ajándékokat, karácsonyi üdvözleteket írni, stb...Alvásidőben sem netezni fogok.
A babaruhák édesek...Én a mieinket vasaltam, mert leginkább örököltekben jártak a gyerekeim, ezek is édesek, de már használtak. Engem nem zavar, az a jó, hogy olyan sok van, hogy nem kell gykaran mosni (mondjuk mosta két nagy miatt amúgy is szinte naponta megy a mosógép.)
Az én nagyobbikom nem ment oviba három évesen sem, ennek ellenére nagyon önálló, és nem unatkozik itthon, a testvérével is remekül eljátszanak, elfoglalják magukat, én is sokat vagyok velük, mi szeretjük. Csak jövő szeptemberben adom oviba. A kicsinek is jó, hogy látja a nagyobbat, sokat tanul tőle, és biztosan hiányzott volna neki a testvére, ha elmegy oviba. Áprilistól, ha megszületik a baba, három gyerekkel leszek itthon, és várom, ha hiszitek, ha nem

Nekünk jó a kis korkülönbség (és az én koromban nem nagyon gondolkodik az ember lánya, hogy mikor szüljön, ha több gyereket szeretne.) Szóval, úgy gondolom ez nagyon mama- és gyerekfüggő kérdés. Meg kell találni azt a megoldást, ami adott helyzetben, adott embereknek a legjobb, ami nekem jó, másnak nem biztos, hogy az. Amúgy én kimondottan tyúkanyó-típus vagyok, de azért a gyerekeimben bőven megvan az egészséges kíváncsiság és nyitottság a világra.
Az anyasági támogatást biztosítotti jogviszonytól függetlenül mindenki megkapja, ha megvan a 4 pecsétje a dokitól. nekem annak idején a dokim a zárójelentésem mellé adta külön a papírt, hogy igazolja, voltam nála négyszer, ezt kellett a TB-kifizető helyemen bemutatni (nekem a mh-em kifizetőhely.) Ez jövőre talán 66-67 e Ft, és adóba nem számít bele.
No, vigyázzatok magatokra, gömbölyödjetek, vásároljatok, készülődjetek
Üdv,
Nuska+ (21+3)