A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

szösszenet: hát üdvözlet az anyagiak miatt aggódók csapatában(én,fmariann). :roll: Hát én azért be vagyok jelentve,párom apukája vállalkozó,így ő bejelentett a cégéhez.De így se túl rózsás a helyzet.Tesóm férje könyvelő,ő kalkulált,számolt nekünk,és azzal a fizetéssel amivel én be vagyok jelentve,azzal számíthatok kb.70-80ezer forintra havonta... :roll: De magasabb fizetésre meg képtelenség bejelenteni,mert saját zsebből járulékot fizetni se semmi... :shock: :shock: :shock: És magasabb fizetés ugyebár még több járulék... :? Áááá szar ez az egész rendszer. :?

mamacka: köszi a szakbarbáros ajánlatot,szerintem én is megkérdezem erről arról,hátha valami jó kis ötlete lesz erre a helyzetre. :roll:

rozsomak: tanultam jogot mint a franc védőnőszakon...De ami alanyi jogon jár,az a családi pótlék és a GYES.A GYED-hez biztosítotti jogviszony kell,méghozzá 180 nap folyamatos,megszakításoktól mentes.Ja és minden évben szoktak a családtámogatási rendszeren alakítgatni apróbb dolgokat... :roll:

Látom kezdenek szóba jönni a babarucik vásárlása... :) Én a héten kaptam anyósomtól,illetve nem is én hanem a kis picúrkánk 7db rövidujjú kombidresszt,teljesen semleges a kinézete(mert a nemét még nem tudjuk),mert fehér,és az elején mellkas magasságában vannak minták.Tök édesek.Nagyon örültünk párommal,mert mégis csak a picúrunk első ruhái. :oops: :D És már én is kinéztem az Auschanban van most dec6-ig 5db kombidressz,csak ez hosszú ujjú,és 100%pamut,1200 ft-ért. :D Remélem eljutunk addig oda,hogy megvegyük,mert páromnak is tetszett az ötlet,csakhát állandóan dolgozik a lelkem,és tőlünk csak kocsival lehet eljutni oda,én meg nem bírok vezetni... :cry: De a lényeg hogy nálunk is kezd beindulni a babaholmi vásárlás... :) Egyre inkább szóban forgó beszédtéma. :D

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok,

Kemény hétvégén vagyok túl.... Viszont sikerült megvenni a drágább cuccokat Lili szobájához. Végül a Kikában csak a baldachint vettük (rendeltük) meg. Sajnos képet nem tudok róla feltenni, mert 8 hét múlva érkezik meg, viszont meseszép és plafontól földig ér :)
A szekrényt a soroksári úti outletben vettük meg. És sikerült találnunk olyan kiságyat is, ami egyben van a pelenkázóval és később ifjúsági ággyá alakítható.
Rucikat is vettünk, mindjárt lefotózok párat :)

Kép
emi29

Ekkora a pocak most:

Kép

Kép
emi29

Kérlek, ne utáljatok, de muszáj megmutatnom Picurom első ruhácskáit is...

Kép

Kép

Kép

Ha ezek után mégsem lány lesz...

Kép
emi29

Azért vettünk néhány unisex-et is...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az előke az utolsó rugihoz tartozik.

Kép
emi29

Egyébként a rucik is a soroksári outletből valók...

Mamacka,

tudtam, hogy valamit elfelejtettem. A 2in1-ba én is el akartam menni :( :( Hallottam az akcióról és ki is néztem egy kabátot, amit 30-ért nem fogok megvenni. Úgy tűnik, hogy olcsóbban sem, mindegy. Te viszont nagyon jó vásárt csináltál. Gratula :lol:

Kép
emi29

Sziasztok.

Csak annyit szeretnék mondani hoyg a táppénzes gyedes dolgot én már megjártam és a lényeg hogy biztosítva legyetek a szülés napján mert ha csak passzív betegácsiba vagy de meg van a 180 napod előtte akkor csak a tgyás jár a gyed nem. Én engemet kirúgtak 8 hós terhesen az egyikkel és úgy kaptam gyedet hogy elmentem munkanélkülire vagy is regisztráltak de szüneteltették mikor elmentem tgyásra de viszont így biztosítva lettem és kaptam gyedet.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera,

mekkora szemétség egy terhes kismamát kirúgni!!!!

Lányok,

A Tgyásról tudnátok többet mondani?
Bár én rendesen be vagyok jelentve már 8 éve, bizony én is aggódom az anyagiak miatt. Nem véletlenül fogok dolgozni márciusig.... Tényleg szar a rendszer :cry:

Sajnos egyelőre esélyt sem látok arra, hogy itthon maradhatok a picurral, ha betöltötte a két évet. 100 ezres hitel mellett ez nehezen elképzelhető.
Ti meddig szándékoztok otthon maradni a picivel?
Nálunk egyelőre úgy néz ki, hogy a harmadik évben cserélünk a párommal. Ő lesz gyesen én meg visszamegyek dolgozni. (Anyósom korábban azt mondta, hogy már gyeden is maradhatna inkább a párom. Nem kötelező nekem itthon lennem... Jó fej mi??)

Kép
emi29

Emi, te is maradhatsz gyesen, akkor is, ha visszamész dolgozni :) Ez az egy jó ebben a rendszerben :) Én is gyes mellett dolgozom, Kata 21 hós :)

De nekem, és a gyereknek is bőven elég a 1,5-2 év sztem. Bence itthon volt velem 4 éves koráig, mert nem volt hely az oviban, de az utolsó két évben megőrjített, unatkozott, találhattam én ki bármit. Kata is október óta bölcsis, és egyszerűen imádja :) Alig akar hazajönni. És foglalkozhatok vele bármennyit, ez alatt a 2 hónap alatt bizony rengeteget fejlődött. Pl teljesen egyedül mos kezet, vetkőzik, öltözik, mondatokban beszél... Jah és énekel, babázik, szerepjátékot játszik. A Benci a szerepjátékot jóval 3 éves kora után kezdte el, és az én-képe is 2 éves kora után alakult ki, Kata pedig már úgy kér, hogy én is, mondja hogy enyém, stb.

Tgyás-ról annyit tudok, hogy ugyanúgy a fizu 70 %-a, mint a gyed, viszont nincs maximalizálva, tehát ha több mint 130e a bruttód, akkor többet kapsz, mint majd gyedet. de ugyanúgy vonnak belőle adót, ill nyugdíjjárulékot is. Viszont mivel nem ér el (valószinű) egy bizonyos össz-jövedelmet, ezért jár a 9e ft adókedvezmény.

Vera, ez nem így van, ha Tgyás alatt szűnik meg a munkaviszonyod, vagy előtte, de passzív táppénzen voltál, akkor is jár a gyed, mert a tgyás is biztosítási időnek számít. Annyi a különbség hogy passzív gyedet kapsz, ami az esetleges következő gyerek miatt nem mind1, mert akkor a kettő között muszáj dolgozni vmennyit.

Lehet hogy mégis a tb-szakügyintéző szakot kellene megcsinálnom??? :P :P :P :P

Jó éjt mindenkinek :)

Zsz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

[quote="mezsó"] írta:mezsós már én is kinéztem az Auschanban van most dec6-ig 5db kombidressz,csak ez hosszú ujjú,és 100%pamut,1200 ft-ért. :D Remélem eljutunk addig oda,hogy megvegyük

Nos .. mi azt vettük meg amiről beszélsz :)
Szaladjatok, mert a hozzánk közeli Auchanban 62-es volt a kislányosból a legkisebb méret :) (3 színben van, a barna ronda, világoskék és rózsaszín szettek ;))
Nagyon cukik - ilyenekre le kell csapni ;) :D :lol:

Az anyagiak kemény dió .. mi most illeték-bírálatot intézünk ... képzelhetitek.
Én a GYED-ről lekéstem .. nem lesz 180 napom .. mondjuk én a baba szülestése utána azonnal megyek tanítani .. vagyis a gyerekek jönnek ide, így nagyon nem esik ki a jövedelmem. Nekünk nem fért volna most bele 180 napig fizetni magam után a nem kevés járulékot :(

Zsuzsófi, Mamacka
- Köszi a sok sok infot :)
Mindig találok újat és hasznosat!!! :)

Kép
szösszenet

Emi - Nagyon cukik a rucik :D :D
Abba az outletbe mi is tervezünk ellátogatni ;) :D

Kép
szösszenet

Zsuzsó,

Itt mindig tanul az ember. Nem is tudtam, hogy a gyes alatt vissza lehet menni dolgozni... Egyébként napi 8 órában dolgozol?

Na igen, a gyerekeknek kell a társaság. Tök sok mindent megtanulhatnak a többi kisgyerektől. Meg azért lássuk be, az otthoni környezet eléggé ingerszegény tud lenni az anyának és később a gyerkőnek is. Én ezért sem szeretnék egymás után 2 gyermeket vállalni.

Kép
emi29

Jó reggelt!

Emi: meseszépek a babarucik. :D És szépen gömbölyödsz. :D

szösszenet: hát nekünk sem nagyon fér bele,az hogy fizessük,de nyögve kínkeservesen fizetgetjük azokat a nyamvadt járulékokat... :? :? :? Amúgy ez tök aranyos hogy ugyanazt a rucit néztük ki az Auschan-ba. :lol: Hát mi úgy néz ki hogy csütörtökön az uccsó pillanatban tudjuk csak megvenni ha megvesszük... :? Mert akkor megyek ha igaz dokihoz,és akkor majd utunkba tudjuk ejteni,hamarabb nem. :( De ha esetleg lemaradunk róla,azért még áprilisig csak lesznek ilyen akciók :?: :!: :?: remélem :roll:

Kép

Kép
mezsó

Szöszke,

illeték ügyben még nekem is lesz intéznivalóm. Tavaly áprilisban költöztünk. A csekket szó szerint a Jézuska hozta (22-én érkezett). Természetesen beballagtunk a hivatalba, mert sikerült elszámolniuk magukat, de azóta néma csend... Remélem nem küldik ki megint Karácsony előtt...
Majd jelezd lécci, hogy nálatok mi lett az eredmény. Szorítok, hogy ne kelljen (sokat) fizetnetek.

Nem bántam meg, hogy benéztem az outletbe. Tök jó rucik vannak. Egy vagyont el tudtam volna költeni, de a párom a végén egészen a kasszáig lökdösött :twisted:
Nem baj, mert még a tescoban és egyéb helyeken is körül szeretnék nézni. :wink: Viszont autósülést azt tuti, hogy az outletben veszek. Kinéztem egy tök aranyos narancssárga pöttyös Peg Peregot. Nagyon masszívnak tűnik. Így néz ki:

Kép

Kép
emi29

Mezsó,

köszi :) Szerintem nézz el te is egyszer az outletbe. Nem is annyira drága és ki lehet fogni egy két szupi darabot is :)

Kép
emi29

Sziasztok lanyok!

GYED kerdes.

A 180 napba nem szamit bele a tappenz.
Tehat 180 nap ledolgozott idonek kell lennie.
Amibe benne lehet a szabadsag, fizetett unnep, hetvege stb ....

Erre nagyon kell figyelni, mert az egyik rokonunk is ugy tudta, hogy beleszamit, majd mikor igenyelte akkor kozoltek vele, hogy nem.

Ha GYES-rol megy valaki ismeg TGYAS-ra es utana GYED-re akkor szamoljak a mindenkori minimalber ketszeresebol.

Tehat rank az vonatkozik:

(2007 teljes ev eseten az osszes havi fizu osszege + premium, jutalom egyebek / 365 ) x 30 = ennek a 70 %-a TGYAS es GYED

ha ez nincs meg, akkor

(a szulest megelozo 2 evben (2007, 2008) 180 nap osszes jovedelem /180) x30= ennek a 70%-a TGYAS es GYED

Azert nem szamit bele a tappenz, mert a 15 nap utan mert nem vonnak belole TB-t.

Ellenben ha valaki 2007-ben tobbet volt tappenzen mint 15 nap az nem szakitja meg az evet.

Ez tuti igy van, mert van az OEP-ben egy ismerosom es O mondta meg nekem, hogy mit tegyek mikor Zolit terveztuk es most is a tanacsat kertem, hogy vissza menjek e dolgozni a kisteso elott vagy ne.

Magi
Vendég

Jó reggelt lányok!

Ma mentem volna uh-ra, de a védőnő eltolta egy héttel... :cry: :cry: :cry:
Pedig most totál aggodalomba vagyok....rémálmaim vannak...álmomban nem találok oda a dokihoz. Eltévedek a kórházban...a csecsemőosztályt megtalálom, tudom, hogy onnan már talán nincs messze a doki, de egyszerűen minden ismeretlen...
Ma reggel is úgy ébredtem, hogy folyott rólam a víz....
Úgy aggódok a babámért, hogy ennyire kihat az álmaimra is???
Ez olyan rossz...
Aztán úgy gondolom, hogy megtaláltam a dokit, és még 10 perc van a rendelési időből, és vannak még előttem vagy hárman...és engem már nem fogad... :cry:

Akik mentek ma uh-ra várjuk a híreket!
Ha jól emlékszem: Gabo, Kisfruzsi, Szőlő.
Bocsi, ha nem jól írtam....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Nyugi. Gondolkodj pozitívan. A babád teljesen jól érzi magát a pocakodban :) Mindjárt a félidőnél tartasz, úgyhogy nincs okod aggodalomra. Azt az egy hetet meg simán kibírod :wink: :wink:

Kép
emi29

Emi!

Megpróbálok megnyugodni....péntek óta nem nagyon érzem mozogni...lehet, hogy azért mert sokat kint vagyok a házunknál késő estig....aztán hamar elalszom....nagyon kifáradok minden nap....
De ma már kb fél órája éreztem....úgyhogy kicsit jobban is érzem magam!!!!!
De már annyira szeretném látni!!! Utoljára már két hónapja láttam , mert október elején amikor voltam akkor megmutatta a doki, de novemberben el volt fordítva a monitor... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Egy jó hír!

Most hívott a védőnőm, hogy szerdán mennem kell nőgyógyászati felülvizsgálatra. Jön egy fődoki és az vizsgál meg. Végülis azért is, mert táppénzen vagyok, hogy jogos-e a táppénz....
Hát az én esetemben tuti jogos....

A derekammal ott tartok ( nem panaszkodni szeretnék) hogy estére az ágyból nem tudok felkelni segítség nélkül, mert annyira fáj....sokat kéne pihennem, vagyis többet....reggelre jobb....már megy az egyedül felkelés, de estére mindig nagyon rossz....ha a lábam mozdítom akkor is ordítani tudnék.....

Na akkor jogos a táppénz???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

pedig úgy örültem, hogy valami jó hírrel szolgálhatok, de ezek szerint sajna nem. szerintem is érdemes valahogy kifizetni a járulékokat azért a két évért, ha megoldható
ha meg nem, hát nem nagyon tudom mit lehet csinálni, remélem szakbarbár segít majd

bölcsivel, ovival egyetértek Zsuzsófival, két év együtt bőven elég otthon gyereknek és szülőnek egyaránt, de persze erre is vannak kivételek, van olyan gyerek, aki igényli, hogy három vagy akár négy évig is otthon legyen mamival. az enyém egyértelműen imádta a bölcsit is meg az ovit is, és felvirágzott kapcsolatunk is. sokkal jobban el tudtuk tölteni az időnket, vártam, hogy érte menjek, és nem azt, hogy mikor alszik már el végre...
hát nem vagyunk mind szupermamik, de szerencsére nem is ez számít, hanem hogy érezzék, hogy fontosak és szeretjük őket

vasalni én is csak egyszer vasaltam, miután először kimostam a ruhákat, mielőtt még megszületett a kiscsóka, azóta egyszer sem. de az egy nagyon ünnepélyes alkalom volt! Én amúgy is utálok vasalni, és így is örültem, hogy élek az elején

nagyon tetszik ez a pöttyös autósülés! meg a kisruhák is!

Kép
rozsomak

Azt akartam még kérdezni, hogy valaki volt ilyen felülvizsgálaton táppénz miatt???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

nagyon gáz, amit a derekaddal kapcsolatban írsz :( :( Neked aztán tuti nem fogják azt mondani, hogy nem jogosan vagy betegácsiban....

Szőlő nagyon eltűnt.
Esetleg tud róla bárki bármit?

Kép
emi29

Emi!

Erre gondoltam én is, hogy nem mondják azt, hogy jogtalan a betegállomány....
Állítólag, ha jogosnak ítéli a doki, akkor ő vesz fel táppénzre, és akkor 100 % táppénzt fogok kapni....barátnőmet is felvette és most 100% táppénzt kap. Többet kap, mintha dolgozna....

Igen Szőlő merre vagy??????????
gondolom ma jelentkezel uh után....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mezsó - Akkor szorítok, hogy csütörtökön kapjatok!!! Melyik Auchanba mentek? (mi itt lakunk a Savoya parktól 5 percre, ide járunk :))
A járulékok meg ... valahogy mi úgy vagyunk vele, hogy mivel én azonnal szeretném folytatni a munkám, a tanítványaim akár ide ide eljönnek, hogy én tanuljak velük ... nekünk gyakorlatilag nem esik ki a keresetem max. pár hétig. A járulékok meg 180 napig nagyon-nagyon magasak lennének egy olyan bejelentettre, amit megérné 2 évig kapni :( Szóval megértelek titeket - más a helyzet nálatok! Csak elképzelem, hogyha az én keresetem kiesne ... mi lenne :shock:
Úgyhogy mi az alap GYES-sel és a családi pótlékkal számolunk.
A GYES 2 évig jár? :)

Emi
- Nagyon szép ez az autósülés. De ránézésre kisebbnek tűnik, mint a mienk! Kérdezz tapasztalatokat az eladótól. Mert pl. amit mi kinéztünk Pierre Cardin, az is kisebb volt sokkal, mint amit megvettünk .. azt mondták, azt max 5-6 hónapos korig tudják a babák használni, ezt meg csak 1 évesen növik ki :) Ez is lehet szempont :)
A rucik gyönyörűek - mi is megyünk majd a hetekben! :) :D
Illeték ügyben majd mesélek .. egyelőre nem akarok semmit sem elkiabálni - nagyon benne vagyunk a mélyében :D :D Bizakodunk, hogy jól járunk :D (már amennyire ebben az országban jól lehet járni)

Mary
- Jobbulást .. sajnálom a helyzeted .. :( Továbbra is vmi gyógy-mozgást ajánlanék .. CSak jelzem, az én derekam még mindig nem fáj! :D :D

Szőlő merre vagy???
Remélem csak otthon nincs net, és hamarosan jelentkezel!!!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Sajna beosztottak holnap délutánra buszra gyerekvigyázónak. Pedig kértem h ne ,mert balesetveszélyes és én buszon még régebben is rosszul voltam.

Biztos azért, mert kimaradtam jó sok szabadtéri télapós fellépésből ahol táncolni meg ugráLNIkellett volna.

Mondjuk nemtudnak érdekelni különösképpen. :)

Kép
kritta

Szösszenet!

Az jó hogy a te derekad még mindig nem fáj, ne is fájjon!!!
Meg fogom kérdezni a dokit, hogy hova lehet elmenni orthopédiára!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Ollem! Nagyon sajnálom, hogy így állsz a derekaddal. Nekem is vannak gerincproblémáim, bár közel sem annyi, mint neked. 10 éves koromtól fölmentett voltam miatta testnevelésből, de szerencsére nekem az úszás segít, és csak ritkán van gond (nekem két nyitott csigolyám van, kevésbé terhelhető a gerinc emiatt). Te tornázol valamit?

Emi, ez az autósülés nagyon szép.
Én még mindig csak interneten nézek babaholmikat, még csak kismamanadrágot vettem magamnak. Azt már muszáj volt. Azért még talán ráérek a többivel.

A gyerekágyi juttatásoknak nekem is nagyon utána kell néznem, sajnos én sem vagyok jó helyzetben. Ugyan biztosított vagyok (nappali tagozaton tanulok), de nincs jövedelmem. Dolgoztam ugyan 5 évet, de az két évvel ezelőtt volt.
Vendég

Sziasztok
Egy gyors helyzetjelentés és rohanunk tovább...

Jelentem VAN KISKÖNYVEM!
Nem semmi...
Hallgattuk a kis szívét Áron és aptyuk is ott volt...
Minden rendben velem... megdícsért, hogy milyen vékony vagyok!
:shock:
70 kilót mért ami engem annyira nem győzött meg:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mondjuk csizmában meg egyebek... jó lenne itthonra is egy mérleg, hogy reggel éhgyomorra mérickéljek...

...egy csomó mindenről kikérdeztem a védőnőt... pl vasalás... azt mondta, hogy szerinte max a hatodik hétig szükséges, de nem lesz baja a gyereknek ha nem vasal a mama...

Vörösbort szabad inni mértékkel... ne rúgjunk be természetesen! :)

Gyógyszert is inkább ajánja minthogy szenvedjen a mama...

Reggel sikerült csak elkészíteni a koszorút... ma van após szülinapja neki is csináltam egyett...
Majd fotózok... most rohanunk...

puszi
este próbálok visszaolvasni!

Marcsi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Sajna ma szakbarbárról lekéstem, viszont jogiforum-ra írtam, hogy mit lehet tenni a helyzetemben.
Nálam csak az a baj, hogy 2005-2006-os évben volt össz 188 nap munkaviszonyom, meg most kb.8hónap szolg. viszonyom, amíg biztosítva voltam, minimálbér összegű ker.pótlót kaptam és abból vonták a járulékokat. Arra is lehet kérni GYED-et? :roll:

De a rossz hírek után végre vmi jó is van. Szombaton este megyek UH-ra, mert dokim akkor van bent a kórházban. Végre megnézzük, hogy mekkora is a kis Pocaklakónk :D, és kedves kispapa is befárad velem, most először. :lol: Én addig már nem bírom ki!!! :oops:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Megjöttünk a síelésből. Babukáknak jót tett az Alpesi levegő, mert elkezdtek össze-vissza ficánkolni. Még Apa is érezte egyik reggel. :)
Szóval már úgy 3-4 napja minden nap van valami mozgolódás odabenn és ez tök jó.

Ollem! Én is 10-én megyek uh-ra. Genetikai lesz.

Jó sokat írtatok erről a GYED dologról, de azért én még kérdeznék. Ha aug 1 óta táppénzen vagyok, akkor hogy számolják a GYED-et??? Magika írta, hogy teljes 2007 évi fizu/365*30 70%-a, de akkor nekem csak 7 hónapot számolnak? Mert nem mindegy, hogy mit osztanak 365-el.....

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Én is jelentkezem már, nem tüntem el, csak sokminden közbejött. Két hete kaptam egy jó kis külsőleges visszérgyulladást, ami következtében nem tudtam lábra állni sem. Most miután már tudok menni, beleestem egy jó kis náthába. Tegnap pedig sikeresen belázasodott a két kicsi. Közben pedig dolgozok itthon folyamatosan, mert könyvelni folyamatosan kell. Mondjuk már hozzászoktam. Egyébként jól vagyunk és sokszor mocorgunk. Jövőhéten kell mennem megint dokihoz.

Mary!
Nekem minden hónapban a nődoki ad igazolást a háziorvos felé (ő tart táppénzen), hogy az állapotom továbbra is táppénzt igényel. 100%-os táppénzt csak az kaphat, aki egy önkéntes egészségpénztárral van szerződésben, fizeti a havi díjakat, és ennek fejében szerződéstől függően, az kiegészíti akár 100%-ra a táppénz összegét.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!
Belinkelem azt az index fórumot, ahol egyből tudtok értekezni Szakbarbárral. Itt mindig elérhető, és max. fél órán belül válaszolni szokott a kérdésekre. Nekem már többször segített.

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &t=9036766

Regisztrálás szükséges. Remélem segítettem nektek.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Virág5!

Nekem is van nyitott csigolyám (spina bifida)+gerincferdülés két helyen és herniák.
Nem tornázom. Utoljára gyógytornára a gimiben jártam...

Kamilla!

Nekem nem mondták, hogy milyen uh lesz...lehet nekem is genetikai. AFP eredmény utáni.

Kerekes!

Szerdán kiderül. Én sajna nem vagyok járatos az ilyen dolgokban....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az én hasam még mindig jó lapos főleg reggel. :)

Végül is legalább nem kellett vennem új cuccokat.

Kép
kritta

Szöszke,

köszi a jó tanácsot. Nekem úgy tűnt, hogy a többi ülés is kb ekkora, de majd megvizslatom tüzetesebben.

Mamacka,

Gratula a kiskönyvhöz. Ugye milyen jó már az is, ha csak a szívhangot halljuk?

Kép
emi29

Ollem! Ha még nem volt genetikai, akkor most az lesz. 18-20 hét között kell megcsináltatni.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!
Akkor biztosan genetikai uh lesz.
Ott mit néznek?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az normális h 11 órát aludtam és mégis tök nyűgös és fáradt vagyok?

A főnököm annyira felidegelt, ahogy beszél(t) velem, hogy majdnem elküldtem a...-ba. :x

Kép
kritta

Hát gondolom azt, hogy meg van-e mindene.
Koponya, gerinc, végtagok....

Kép

Kép
kamilla306

Kritta!

Én minél többet alszom, annál nyügösebb vagyok...... :lol:

Kamilla!

Akkor jó! Biztosan megvan mindene... :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Lassan kilábalok a náthából,nagyon megviselt! :cry:

Képzeljétek fogytam majdnem 1,5kg-t! :roll:
Valószínű azért mert a vesém miatt úgye nagyon sokat kell innom,állandóan lötyölök,ez miatt pedig nem vagyok annyiira éhes!

Emi:Nekem pont ilyen hordozóm volt csak más színbe,mi nagyon szerettük,az a legjobb,hogy csak bele kell pattintani a talp részbe,
és nem kell folyton az övvel bajlódni,én csak ajálani tudom! :wink:

Óvoda ,bölcsöde:Szerintem ez borzasztóan gyerek függő!Az én kisfiam nagyon anyás és nagyon fél az idegenektől,őt nagyon megviselné a bölcsöde elég nehezzen oldódik!
Arról nem beszélve,hogy májusi születésű ez miatt nem annyira kapkodnak érte!

Egyébként elmentem egy pár bölcsibe szétnézzni,hát mit mondjak nem tettek rám túl jó benyomást,de nyílván nem lehet általánosítani!

Nálunk mindenhol óriási a túl jelentkezés,mi most áprilisba fogjuk a fiunkat beíratni az óviba, ahová majd csak 2009 SZEPTEMBERÉTŐL fog járni!

KépKép
KépKép
nicci

Kritta, az én hasamon se sok látszik még, csak egyszerűen nagyon nyomnak a régi nadrágjaim, kényelmetlenek. Múlt hét végén vettem föl először kismamanadrágot, és annyira jó volt! Néha mondjuk kell huzogatni egy kicsit, de majd belenövök (pedig a legkisebb méretet vettem, lehet, hogy mégis varratni kéne).

Ollem, nekem is van egy kis gerincferdülésem is hozzá. Úgy emlékeztem, neked porkorongsérved is van, de lehet, hogy összekevertelek Szösszenettel, bocs.
Vendég

Emi!

Nekem is Perego hordozóm volt. Nagyon szerettem, mi 9 hónapos korukig tudtuk használni.
Bölcsi
Nekem a kisfiam nem járt bölcsibe, merthogy annak idején én sem. Meg amúgy is otthon voltam a kislányommal.
Amikor viszont Dani ovis lett Liza minden reggel üvöltött és toporzékolt, hogy ő is ott akar maradni az oviban. Így megpróbálkoztunk a bölcsivel. Első pillanattól kezdve imádta.

Mary!
Próbálj meg többet pihenni, nehogy a végén meg feküdnöd kelljen! Ha gondolod én Győrben megkérdezhetem, hogy ki jó orthopéd orvos?

Nicci!
Ezek szerint a veséd most rendben van? Nem kell katéter?

Kép
Kép
Kép
felsoa

Virág!
Én vagyok akinek van még porckorongsérvem is több helyen. legalábbis a lányok itt így fordították, mert hát én a latinhoz cseppet sem értek... :lol:
Egyébként Szösszenetnek is porckorongsérve van ha jól emlékszem.

Felsoa!

Azt megköszönöm, ha megkérdeznéd, hogy melyik jó doki, mert már tényleg nagyon megérett a doki.....
Meg azt is légyszi kérdezd meg, hogy Komárom Esztergom megyéből mehetnék -e oda, és hogy ez jelent-e nekem plussz költséget a vizitdíjon kívül.
Előre is köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,
gyorsan írok, aztán lehet, hogy eltűnök egy időre...A készülődő sztrájk miatt már jövő héten elutazunk anyósomékhoz, így alig marad időm az itthon maradóknak előkészíteni az ajándékokat, karácsonyi üdvözleteket írni, stb...Alvásidőben sem netezni fogok.

A babaruhák édesek...Én a mieinket vasaltam, mert leginkább örököltekben jártak a gyerekeim, ezek is édesek, de már használtak. Engem nem zavar, az a jó, hogy olyan sok van, hogy nem kell gykaran mosni (mondjuk mosta két nagy miatt amúgy is szinte naponta megy a mosógép.)

Az én nagyobbikom nem ment oviba három évesen sem, ennek ellenére nagyon önálló, és nem unatkozik itthon, a testvérével is remekül eljátszanak, elfoglalják magukat, én is sokat vagyok velük, mi szeretjük. Csak jövő szeptemberben adom oviba. A kicsinek is jó, hogy látja a nagyobbat, sokat tanul tőle, és biztosan hiányzott volna neki a testvére, ha elmegy oviba. Áprilistól, ha megszületik a baba, három gyerekkel leszek itthon, és várom, ha hiszitek, ha nem :lol: Nekünk jó a kis korkülönbség (és az én koromban nem nagyon gondolkodik az ember lánya, hogy mikor szüljön, ha több gyereket szeretne.) Szóval, úgy gondolom ez nagyon mama- és gyerekfüggő kérdés. Meg kell találni azt a megoldást, ami adott helyzetben, adott embereknek a legjobb, ami nekem jó, másnak nem biztos, hogy az. Amúgy én kimondottan tyúkanyó-típus vagyok, de azért a gyerekeimben bőven megvan az egészséges kíváncsiság és nyitottság a világra.

Az anyasági támogatást biztosítotti jogviszonytól függetlenül mindenki megkapja, ha megvan a 4 pecsétje a dokitól. nekem annak idején a dokim a zárójelentésem mellé adta külön a papírt, hogy igazolja, voltam nála négyszer, ezt kellett a TB-kifizető helyemen bemutatni (nekem a mh-em kifizetőhely.) Ez jövőre talán 66-67 e Ft, és adóba nem számít bele.

No, vigyázzatok magatokra, gömbölyödjetek, vásároljatok, készülődjetek :)

Üdv,
Nuska+ (21+3)
nuska1

Én bölcsibe nem szívesen adnám be a babámat. Lehet, hogy azért mert engem sem adott be az anyukám. Inkább anyumra, vagy a páromra bíznám.
Persze, lehet, hogy tényleg tök jól érezné magát...
Az ovi az persze más...

Andi,
szerencsés vagy, hogy a kislányodnak ennyire bejött a bölcsi :)

Kép
emi29

Sziasztok!
Megvolt az Uh! Minden okés! :D Továbbra is kislánynak néz ki! A méhlepény is elkezdett felfelé vándorolni!!

Ollem! A 18. heti az tuti genetikai UH!! Nézik: fejkörfogat, haskörfogat, combcsont hossza, méhlepény, szívhang/szívkamrák, agykamrák, vese, gyomor, hugyhólyag, máj, belek, gerinc...szóval mindent. Nem tudom a kismamákat miért kell felülvizsgálni! Ez pofátlanság szerintem! De nálad egyértelműen indokolt. Azért írd majd meg mi volt, kíváncsi vagyok mit okoskodott a felülvizsgáló doki!!

Emi! Szép a hordozó!! Igazi kiscsajos!! :D

Kép
gabo001

Szerintem már lehet, hogy egy kétéves igényli a bölcsis társakat! Meg legalább idegeneket is megismer, megtanulja, hogy nemcsak körülötte forog a világ. Egy fél napos megoldás is jó lehet az elején.

Kép
gabo001

Gabo!

örülök, hogy minden oké. De jó neked, hogy ma voltál uh-n... :wink:

Persze, hogy mesélek, hogy mi volt, azaz mi lesz majd szerdán. 10 órára kell oda mennem. Állítólag 3-4 perc az egész. Megkérdezik, hogy vagy? Aztán elpanaszkodod magad...hát nekem van panaszkodni valóm....
Azt azért nem panaszkodom el, hogy az utóbbi napokban bedagadt a lábam is, mert az nem túl jó dolog.... :oops:
Na szóval majd mesélek!

Szőlő, Kisfruzsi!

Uh hírek???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: