A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

csak olyan nap volt = csak 1 olyan nap volt :oops:

Kép
Kép
irina

Lányok! Mindenkinek köszönöm a szíves fogadtatást és dicséreteket! :)
Mmarica Mi is csak a Stérimar-t szoktuk használni, ha taknyos Máté és nincs egyéb más tünet (szerencsére eddig nem volt),
Irina Én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás. Nálunk Bencus volt nagyon hasfájós, plusz bukós baba is volt és még a tejci sem volt elég, úgyhogy nálunk az első két hónap volt rémálom, de azután, mintha elfújták volna, átaludta az éjszakát, megszűnt a pocifájás. A bukás az maradt sajnos 8 hónapos koráig, amíg fel nem állt, de az már nem okozott annyi gondot. Nagyon szorítok, hogy hamar túl legyetek rajta. Sok gyógypuszi Ádi pocijára! :wink:
Most megyek, mert sohasem lesz kész az ebéd. :lol:

KépKépKépKép
meryke

Ezt még muszáj megosztanom: a férjem most jött haza három szál vörös rózsával, ugyanis ma 12 éve, hogy megkezdtük közös életünket! :lol:

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Gabi vagyok, az októberi topikba írogattam amíg el nem költöztek. Az én kislányom október 1.-én született, éppen egy hajszállal lemaradtunk a szeptemberről :)) Mindig olvaslak titeket, olyan jó és hasznos dolgokat írtok!

Ne haragudjatok, hogy a jatsszvelem.hu-val jövök. Olvastam, hogy sokan rendeltetek onnan és nektek sem jött meg semmi. Én is rendeltem, és a mai napig én sem kaptam meg, holott ígérgették.

Most az arzuhanas.hu-ról szeretnék rendelni, de mivel előre el kell utaln a pénzt, nem tudom lehet-e bizalmam feléjük. Pihenőszéket szeretnék rendelni, és nagyon remélem nem csapnak be, hogy elutaltatom a pénzt az árut meg nem küldik.

U.era láttam te onnan rendeltél, megérkezett a szőnyeged? Van még valaki aki rendelt onnan és pozitív a véleménye?

Válaszaitokat előre is köszönöm.
Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Rengeteget írtok, nekem meg sajna egyre kevesebb az időm mióta dolgozom.:(
De igyekszem olvasni, sajna nem megy mindig, így nagyon gondolkodom, h elköszönök Tőletek, hisz olyan ciki, h alig tudok jönni és akkor sem emlékszem sok mindenre. :(

Irina:
örülök, h kicsit jobb a helyzet.

Frizurák nagyon tutik. :)

Gabi:
én sokszor rendeltem az arzuhanásról. Nagyon megvagyok elégedve velük. 1-2 nap alatt megküldik a cuccost. Most is rendeltem tegnap alég sok mindent. :)

Meryke:
üdv itt.

Kork:
nekünk ez a 2 év 3 hó bevált. Bár ha rajtam múlott volna akkor kevesebb lett volna kicsit. :)

Oltáson mi is túlvagyunk. Megkapta a 2 hósat, meg a Rotarixet.
Januárban kapja a Rotarix másik felét és 2 hétre rá meg a Prevenár első adagját.

Emese:
Nekem azt mondta a doki, h a Rotarinek semmi mellékhatása nincs. Nektek mit mondtak? Volt valami?

Kép
Kép
h@jni

Meryke, Mikiné!
Üdv közöttünk!

Találkozó!
Az Örs / Keleti Pu környékén én is fel tudokvenni vkit autóval. A 30-as úton megyek majd. Persze csak ha nem lesz ónos eső. Akkor nem vezetek. Minden más időjárás jöhet.

Anitja!
Mi 6-szor eszünk egy nap. ( kb, 19.30, 02.00., 05.00, 10.00, 13.00, 16.30) Azért persze vannak csúszások. Soha nem mértem az egyszeri mennyiségeket, így ezt nem tudom. Ami viszont biztos, hogy a délutáni etetés volt a legkritikusabb, és láttam, hogy este sem lakik jól az utolsó napokban. Ezért döntöttünk úgy a gyerekorvossal, hogy a délutáni az tápszer, így az esti kajára
fullon van a cicim, és jól belakmározhat a kis Törpe :D . Azt hiszem ez így most jó. Éjszaka pedig általában fejnem is kell, mert csak az egyik cicit kéri. Ilyenkor kb 60ml még kijön a másikból. Eddig ezeket lefagyasztottam (rosszabb időkre), de sztem most a délutáni tápi előtt odaadom Botondnak.

K Timi!
Ádi nagyon édes!!

Baromi sz@r éjszakánk volt. A fent említett kajálás (és egyéb) közelében sem voltunk. Éjjel egykor Botond ébredt, és evett. Oké, gondoltam, akkor majd legközelebb találkozunk 6-kor. Persze! 3.00: irtózatosan feszeleg, erőlködik. Próbált kakilni/pukizni, de nem ment. Nagy nehezen sikerült, tortáztatásra. Tisztába tevés (vigyorog teli szájjal), kaja, lefektetés. Fél (!) óra múlva megint fszelgés, erőlködés. És ez tartott fél hétig. Annyira sajnáltam szegényt. Őszintén remélem, hogy csak eseti gond volt, és nem állandósul. Pedig pár napja reggelenete így ébred... Lehet a tápszer miatt van :!: :?:

Tapasztalat:
KB 10 éve van távollátó szemüvegem : -1 és -1 1/4
Amíg terhes voltam, azt vettem észre, hogy szemüveg nélkül is teljesen jól látok. Most viszont újra kell(ene) hordanom. VAlakinek van ilyen tapasztatalat, vagy tiszte hülye vagyok? :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

gabi39: én is rendeltem már az arzuhanas-ról, és semmi gond nem volt, tényleg 2-3 nap alatt küldték az árut :-) sőt talán vissza is igazoltak, hogy megkapták a pénzt és postázzák a cuccot

Kép
bfagi

Hajni
Egyáltalán nem ciki :!: :D Úgyhogy maradj velünk!!!!
Egyébként újabban nekem is pocsék a memóriám :lol: Azt hiszem, sokunknál a folyamatos éjszakázás jele... (Linda 1X felkel még éjjel, ált. 3 körül)

Mikiné
Ha tetszik valamelyikünk vonalzója, csak katt. rá és tudni fogod a lépéseket...Gmail-címünk: 2007szept@gmail.com
A jelszót küldöm priviben! :)

Evés
Na ezt kapjátok ki!
Mi közelében sem vagyunk a 3 órás evésnek...Még mindig :!: másfél óránként eszik Linda, ha üvegből, akkor 100 körül, de tuti nem kér többet, van úgy, hogy csak 60-at szlopál... Egy kivétel ven ez alól: ha utazunk, a kocsiban ringatózást végigalussza és ilyenkor természetszerűleg enni sem kér.
Plusz néha előfordiul 3-4 órás egybefüggő alvás, ekkor kimarad egy evés. Ki érti ezt :?: :?: Pedig nem tukmálom a kaját a szájába és biztos, hogy nem emiatt eszik másfél óránként. Inkább ringatom még egy darabig, csak hogy ne legyen olyan kevés idő két etetés között...

Meryke

Klassz férjed van...
Hát az én férjem is aranyvirág, hogy tudjak írni, a hűtőt takarítja, belsejét, polcokat, szépen mindent :D

Kép
granda

Folyt.

Silka, Bfagi
az a baj, hogy nálam lenne tejci, ha egy ykicsit kitartóbb lenne, a hűtőben is rengeteg van tudnék neki adni üvegből, de 100-110 után nem fogadja el se így-se úgy.
Eszik kb.6,6,12,15,18.21 órakor.22 óry körül alszik el, majd fél 6 kor kel.
Mindent megpróbáltam már, úgy gondolom, ha hosszabb ideig kihúztuk, 3,5 4 órát, akkor sem evett többet, sőt akkor csak 5X evett egy nap, hát az tényleg gáz volt már.
Tegnap 22-kor aludt el, ma 5:30-kor kelt és 70 ml után elaludt.Felébresztettem, akkor evett 30-at és peluscsere után még 30-at.Ez kb 1 órás művelet volt.
Nálunk is vamn sok pisi, kaki.Azt mondta a dokinéni, mivel szépen gyarapszik, hogy jó lehet a teci minősége. :roll:

Emese:nálunk nincs egy kötelező szűrés sem, jövő héten is csak azért megyünk ortopédiára, mert az egyik csípője kötöttebb. :roll:

Meryke nem semmi pocid, volt.Dehát ekkora méretű babához ekkora poci dukál! :lol:
És gratulálok az évfordulóhoz.
Mi is fordulósok vagyunk, 10 és fél éve, hogy a férjem mellett vagyok! :) (de! éveim száma:24,5 :oops: :D )

Gabi, tegnap kaptam meg tőlük a pihiszéket, megbízhatóak!

Alakul a lakásunk!

Puszi

Marcsi
mikiné

Végialussza???Van ilyen szó??? Elbizonytalanodtam... :oops:
Irina?

Kép
granda

Lányok!

Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok, megnyugodtam, hogy nem olyanok, mint a játsszvelem.
Egyébként a pihiszéket amit tőlük akartam rendelni már ki is vették a repertoárjukból... mocskos egy banda.

Jó egészséget nektek és a gyönyörű babáitoknak!

Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Granda!

Én mindig így mondom :lol:
mikiné

Meryke, köszi!

Hajni, köszönöm, de sajnos nem javult a helyzet, csak a fülecskénél, amúgy ma az egész nap totális sírás-nyűglődés. Mindegy, már nem is kommentálom.

Granda: van ilyen szó, ha használtad. ;-) De én is használom :-)
Mint fentebb írtam, mi is gyakran kajálunk szerintem, sokszor 2-2,5 óránként, én is húzom az időt, hogy kiteljen a 3, de ez napközben nem mindig jön össze. Vannak ilyen babák, 1,5 órás evősök is, egy ismerősöm kislánya pl. csak 5 perceket volt hajlandó szopizni, azt nem tudom, milyen időközönként, de csak 5 perceket.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Meryke,Mikiné üdv itt :) :)
Talira eljöttök ? :)

Irina!
Annyit agyaltam Ádi hasfájásán,és az jutott eszembe(próbát megér szerintem) hogy meleg sót rakjál a hasára,mint régen mikor a fülünk fájt olyat érted ugye :) ? Merta meleg fájdalomcsillapító hatású.

Granda!
Majd beáll a 3-4 óránkénti evésre Linda :) Bálint is most kezdte, kb egy hete nem is hajlandó hamarabb enni,persze cicik meg majd szétdurrannak :)

Hajni!
El ne köszönj :wink: hja ritkán is de jó olvasni soraidat :)

Regi!
Nálunk ugye 3 év 1 hó 2 nap a különbség a 2 kőc közt,de szerintem jól jött ki így :) Míra sokat segít,és imádja a kistesót :)
Vmelyik nap tornáztam,Bálint felkelt,megkértem Mírát tegye vissza acumit a szájába hagy fejezzem be amit elkezdtem :) Erre hallom h. morog s mondja hogy "Nem kell a cumi ennek e kiskölöknek" majd megszakadtam a röhögéstől :)

Sense!
nekem 1/4-et romlott a szemem Míra születése után, a szemvizsgálaton észre sem vették volna ha nem szólok :oops:

Meryke!
De drága férjed van :) Mi idén10 évesek voltunk :) 4 éve meg házasok :)
Ugy hasonlítasz egy ismerősömre :) Csak neki 1 fia és 1 lánya van :) Pocakod meg óriási volt :)

Míra dícséreteket bezsebeltem,köszönöm :oops: hülye védőnő(nem miénk)dagadtozta le :(

Bálint este 9-től ma reggel 1/2 7-ig aludt :shock: :lol: S most is alszik :lol: Míra ilyet apja névnapján csinált anno először (kb.10 hónapos volt akkor) Mondhatnám h. kipihent vagyok,de csajszi annál rosszabbul aludt.Átjött közénk csomószor felsírt,forgolódott,rugdosott :evil:

megjött apjuk ,kell a gép Neki :)

szép napot :)

Vera

KépKép
viranka

Irina:
azt hittem egy picit jobb a helyzet. :(
Úgy sajnállak. :(
De gondolj arra, hogy "ami nem öl meg, az megerősít". :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, köszönöm! Szerintem olyan erős leszek, hogy...

Viranka: jó, hogy mondod, köszi! Előveszem a cseresznyemagpárnát ismét, hátha... De az a furi, hogy ma nem is a pocifájás dominál, fogalmunk sincs az apjával, mi baja, sír-nyüszög egész nap. Alvás max. fél óra napi 2-szer. Mindegy, minden gyerek felnő egyszer. 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Csajszik!

Üdv az újaknak!

JELENTEM: TEGNAP MEGJÖTT A JÁTSZÓSZŐNYEG!!!! ( Árzuhanásról )
Beatricénél osztatlan sikert aratott.

Tegnap első alkalommal 20 percig sikongatott örömében. Annyira tetszett neki a zene a fény a színek.

Ma életében először az elérhető játékért tudatosan nyúl, ütögette másfél órán keresztül!!!!!

Az Uram csak lesett, hogy ennyire élvezi.

Megérte!
Vendég

Viranka Köszi az üdvözlést! Talira? Még annyira új vagyok, nem tudom a többiek mit szólnak? Amúgy nagyon szívesen :lol: !
Van egy alteregóm Gödön? :shock: :lol: Viszont van egy barátnőm Gödön, akinek van egy lánya és egy kisfia. :lol:

Granda Nálunk is nagyon sűrűek voltak az evések és még most is, hogy pótolom Máténak a tejcit, így is van, hogy 2, 2,5 óra múlva éhes, pedig ehetne, amennyit csak akar :lol: . Én arra gondoltam, hogy elég gyors lehet az emésztése, mert kaki is majdnem minden pelusban van napközben :shock: .

KépKépKépKép
meryke

Elmentünk sétálni, hatalmas szemekkel nézelődött, majd egyszercsak hopp...elaludt, és már 1 órája alszik idebent a babakocsiban... :shock:

Meryke, Mikiné, sziasztok! Én is csak nemrég jöttem, de ez egy szuper csapat!!!

Kaja: én is örülök, ha sikerül 3 órás szünetet tartani 2 kaja között. Nálunk is gyakoribb a 2, 2,5 óránkénti evés, de sokszor ahhoz is húzni kell az időt, hogy a 2 óra meglegyen :oops: . (Éjszaka hál' istennek azért nem..)

Meryke, uradat össze kellene ereszteni az enyémmel, hátha tanulna tőle :lol: . Mi múlt héten voltunk 13 évesek, azt mondta azért nem kaptam semmit, mert ez szerencsétlen szám :evil: . Aztán kaptam egy taposógépet, de azt mondta, azt karácsonyra :roll: .

Csajok, én úgy gondolom, nem tudok menni a talira :cry: . Pesten nem vezetek, vonatozni meg nem akarok. Belegondoltam, mi lenne, ha pelust kellene cserélnem, vagy szoptatnom kellene közben... :shock: . Még belegondolni is szörnyű, amilyen undorítóak a vonatok... :evil:
dettyk

u.era 1,5 órán keresztül? Nagyon ügyes kiscsajszi Beatrice!
Akkor tényleg jó befektetés volt ! :wink:

KépKépKépKép
meryke

dettyk Ez tényleg egy szuper csapat!
Férjecském: azért volt olyan, hogy házassági évfordulón készülődtem, ő meg hazajött, körülnézett (vacsi, gyertyák stb.) és megkérdezte, hogy Úristen mi van ma? :lol: De a legjobb az volt, amikor január 14-én Valentin napi meglepetéssel várt :shock: :lol:

KépKépKépKép
meryke

Era, nagyon örülök! Beatrice egy kis zseni, éljen!!! :D
Váó, gyerekek, Ádi reggel fél 8 óta először elaludt (az előbb is el akartam egy lyet kiabálni, de míg leírtam, felébredt). Fél óra, rekord! ;-)

Kép
Kép
irina

No, amúgy megnyugodtam, ahogy írjátok, hogy milyen gyakran esznek a babócák, mert ugye nekem meg lett védőnőileg mondva, hogy a babámnak nem kellene olyan sűrűn (értsd: 3 óránként) ennie... a szoptatási tanácsadók meg az ellenkezőjét állítják, a gyerekorvos meg "rám bízza". Tök jó. :roll:

Kép
Kép
irina

Meryke :lol: :lol: :lol: !
dettyk

Irina! Fél óra? Hurrá! Látod? Haladtok szépen! :wink: Egyébként - ha ez megnyugtat -, neknük Babucival nagyon nyűgös napunk volt. Annak ellenére, hogy napok óta most voltunk először levegőn egy órát és a nap is sütött. Egész nap fél órákat aludt szopi után, a 3. és 4. szopi között pedig 1,5 óra telt el! :shock: Igaz, most megint van valami, mert kevesebb a tejci. Örülök, ha napközben 130-akat meg tud enni. A reggeli kivétel mindig, most "csak" 200 g-ot gurított le. Tegnap este már pótolnom kellett az éjjel lefejt anyatejjel.

Lehet, hogy a Rotarix hatása a nyűgösség, végtére is most a bélrendszere van hazavágva emiatt.

Hajni! Nekünk nem említettek mellékhatást, csak azt, hogy ez a vírus telepeket hoz létre a bélrendszerben, ami a 7. napon tetőzik (nálunk az hétfő lesz). Akkor lehet hasmenése.

Egyébként Zsófi baba 2 órája alszik. :shock:

Era! Tök jó, hogy megjött a játszószőnyeg! Kérünk róla fotót, plusz Beatrice is legyen rajta! :D

Meryke! A fotós részt nagyon jól teljesítetted, ügyes Kislány vagy! :lol: A vonalzók is rendben! :lol: Már csak születéstörténetet kérünk! :wink:

Hajni! Eszedbe ne jusson lelépni! Óvassál csak ezerrel, és ha tudsz, akkor írj! NO!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Üdv az újaknak és szerintem aki úgy érzi jönni akar a talira az nem azon agyaljon, hogy ő még túl új itt.

Én nekem már csak az a kérdésem lenne ezzel a talival, hogy kaját és piát mit vigyünk ?
És ki találta ezt a helyet mert az elejéről lemaradtam.

Nálunk a nap a szokásos. Bár már Ádi 5 hetes kora óta végig alussza az éjszakát de ma hajnali fél 4-kor elkezdett nyöszögni.
Apával megbeszéltük, hogy addig míg nem kezd el sírni addig hagyjuk békén. Kb 20 perc múlva elfáradt és aludt tovább reggel fél 7-ig. Akkor már kénytelen voltam kivenni mert akkorát durrantott a gatyába, hogy csodálom, hogy a pelusba maradt a cucc.
Utána megkajált és aludt tovább 9-ig anyukámnál mert mi elmentünk vásárolni.

Én is az árzuhanásról rendeltem és csak ajánlani tudom őket mert megbízhatóak és gyorsak.
Bár nekem a játszvelemmel sem volt gondom.

Most lépek szép estét mindenkinek.
20200310173350

KTimi! Anitja az Asram jógaközpontban oktató. Amikor volt nyáron Babanetes tali, párna el is mentek az órájára közülünk, és utána együtt érkeztek a talira.
Kaja pia? Szerintem minden ami a babának, és minden, ami a mamának! Ki hogy gondolja. De Anitjának én kötelezővé teszem, hogy hozzon a fincsa diójából!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese : köszi az infót. És hánykor talizunk ?

Lányok én már nagyon várom. Apa mondta, hogy tartsunk terep szemlét csaj ügyileg. Ja és közölte, hogy valami vagány rucit adjak rá.

Na most megyek tv-t nézni aztán fürdés és alvás.

Nyugodt éjszakát mindenkinek.
20200310173350

Jó estét! :D
Köszi, hogy jobbulást kívántatok, haladunk. Ugyan egész éjjel meg napközben porszívóztunk... :( ha épp nem fáj a torka (szerintem ezért sírt fél délután), meg nem olyan váladékos, akkor egyfolytában nevet. Egyetlen bajom, hogy a sok trutyi miatt nincs túl nagy étvágya, és néha aludni se tud tőle. :( Mondjuk 20 dkg-kat hízik hetente, az egész jó, így ha most nem lesz annyi, az se nagy baj. Majd bepótolja. De BORZALOM BETEGECSKE BABA MIATT AGGÓDNI! :cry: Ezt az nem érezheti, akinek nincs gyerkőce! Biztos lesz rosszabb is, de beleőrülök!
KTimi: nagyon menő a póló. 8) Én most egy "Mummy's new man" feliratú pólót vettem Neki. :lol: Ha sikerül, a talin ráadom. De persze azért a "régi pasimat" is megtartottam... :wink: :oops:
Mikiné, Meryke: legyetek üdvözölve! :D :D "Játékszabályokat" a Többiek már leírták.
Kajcsi: napi 6x (az éjjelit is beleértve). Mindig cicivel kezdünk, utána jön a tápi. Bár este, éjjel és reggel nem kell tápi, szerencsére. Hogy tejem honnan jön, nem tudom, mert vajpuhák a cicik, mégis ömlik, ha épp van (hang alapján, mikor Máté szívja, olyan, mint mikor kinyomjuk a szódát. :lol: ).
Ez most csak egy gyors bejelentkezés volt, holnap próbálok jönni, de ez Máté légutain is múlik. Meg megyünk hármasban délután erdőbe, hogy tisztuljon Neki. :)
Jóéjt Minden Babának és Maminak! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ez röhej! Nincs kedvem aludni! Ilyen is rég volt! :shock: :lol:
Eszembe jutott, ahogy olvastam a mai termést - Irina, arról, hogy állítólag túl gyakran eszik Ádi-, hogy ez tök hülyeség: nálunk van reggeli, tízórai, ebéd, uzsi meg vacsi (5 kaja). Plusz az éjjeli kelés, de az majd elmúlik. Nem normális ez így? :shock: :shock: Még sok felnőtt is így táplálkozik, és ha jól számolunk, ez tényleg 3-4 óránként jön ki. Mi ezzel a baj? Nyilván majd kialakul, amikor már majd jönnek a gyümölcsök és a főzelékek, hogy a tízórai és az uzsonna nem olyan nagy mennyiségű, de az még odébb van. Nem látok ebben kivetnivalót, bár lehet, hogy csak azért, mert nem születtem védőnőnek. :? :lol:

Meryke: elfelejtettem írni, milyen aranyosak vagytok! Szép pocid volt, és a Fiúk is bájosak. :D

Én ezt annyira, de annyira nem értem: miért nem mernek egyesek korábban csatlakozni hozzánk? :shock: :roll: :?: Olyan ijesztőek vagyunk? Vagy félnek, hogy "nem fogadjuk be Őket?"
Ezúton üzenem minden passzív, minket olvasó, "néma" szeptemberi kismaminak, hogy TESSÉK PÖTYÖGNI MÁ' VÉGRE!!!! Irgumburgum!

Most már tényleg jóéjt, megnézem Csibemanómat, milyen szép nyugodtan lélegzik! :wink: :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt Mamikák és jó reggelt Kukkolók! :wink:

Kicsit csúszott az éjszakánk, mert 20.30-kor tettem le (ami amúgy tök jó), és 06.30-kor már hasonfekve magyarázott az ágyacskájban, hogy "Anya azonnal kelj fel és adjál kaját!". :D

Most meg Apája is alszik, Ő is, így pötyögök, és ezerrel próbálok ezalatt a fél óra alatt rendet tenni.

KTimi! Anitja a fő szervező, majd ő megmondja, mikortól tudunk talizni. Ha jól emlékszem délelőtt még van babás jóga, utána lehet oda menni. Anitja! Írj majd időpontot, hogy mikor érkezzünk.
Én már nagyon kiváncsi vagyok mindenkire, viszek majd fotóapparátot is. Aki meg nem tud jönni, az se csüggedjen, tavasszal majd rendezünk egy újabb dzsemborit (éljen a fonetikus írás!), akkor majd könnyebb lesz babácskákkal is mozogni!
Én már nagyon váááááárom!!!!! :D

Taknyosok! Gyógyuljatok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Kiskolbi: igen, igazad van, az az elemi rettegés, ami az emberben van, amikor a gyereke beteg... hát, nem az az érzés, amit hiányoltam eddig... engem lever a víz, amikor nem tudom, Ádám miért sír. Ehhez sajnos tényleg nem fogható semmi. Remélem, egyre jobban van a kismanótok! Én tegnap f3-kor eszméltem, hogy ki kellene vinni, de már sötétedett (!). Na majd ma.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Légzésfigyelő: Este bekapcsoltam (ahogy szoktam), erre 5 perc múlva már riasztott is. :shock: Berohanok a szobába, Szeli természetesen mélyen alszik és veszi rendesen a levegőt… Na, mondom, akkor hagyjuk, inkább kikapcsoltam (és egész éjjel sasoltam). Már nem akartam felébreszteni. Reggel megnéztem, hogy mi lehet a baj, erre látom, hogy a két lap között szétcsúszott a csatlakozó… Szóval ezért riasztott. :evil:

Sense! Nekem a térdem szokott fájni (valószínűleg valami izületi probléma), és a terhességem alatt egyáltalán nem fájt. Szóval ez is fura. Persze most újra előjött… :evil:

Irina! Szegény Ádi, lehet, hogy már ő is elfáradt. :(

Meryke! Minden pelusban kaki? :shock: Az igen!

Era! De jó, hogy Beatrice így elvan a játékokkal!!! :lol:
Én nem tudom, hogy mit rontottam el, de Szelit nem nagyon köti le semmi, csak ami új… De hogy ez miért van??? A játszószőnyeg se nagyon vált be. Az első héten még elvolt alatta, de most már… Azt szereti, ha foglalkoznak vele. :? Ebből mi lesz??? Apja azt mondta, olyan, mint az anyja… :oops:

K.Timi! Nekünk is így kezdődött hamar az éjszaka átalvása. Sose vettem ki Szelit, ha csak nyögdécselt, megvártam mindig a sírást.

Kiskolbi! Jobbulást Máténak!!!
Szeli is megint taknyos. Gondolom, megint elkapta tőlem. :evil: De hogy én állandóan megfázom… :(

Képzeljétek! Nekünk meg januártól másik védőnőnk lesz. Átvariálják a körzeteket, és iskolákban is fognak órákat tartani. A mi védőnőnk is pont iskolákba megy inkább, és nem családoknál lesz. Kivi vagyok, milyen lesz az új. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Teljesen igazad van! Szörnyű érzés! Igaz, Zsófi baba még nem volt beteg (kop-kop-kop), viszont az első hasfájós-nyűgös hetekben, mikor sírt (és nem tudtuk miért), én vele együtt sírtam, úgy sajnáltam. Pláne, ha beteg, látni elesetten..... Jaj......

Most jut eszembe, anyuval beszélgettünk múltkor a Rotavírusról. Képzeljétek, én emiatt ovis koromban kórházba kerültem! :shock: Fostam-hánytam! :shock: Emlékszem valamire, hogy kórházban voltam, de azt most tudtam meg, hogy emiatt.....
Anyu azt mondta, hogy Zsófi baba az anyatejen keresztül kapott ellenanyagot, de persze nagyon jó, hogy beadatjuk ezt a védőoltást.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Én kb. a terhesség második harmadától vettem észre, hogy mintha rosszabbodott volna a látásom. Az ágyról a dekóderen látható digitális órát nem tudom rögtön befókuszálni, hanem hunyorognom kell, eltelik pár másodperc, és utána oké. Meg mintha néha szellemképes lenne ez-az. :shock: " A gyerek elszívta a szememet!?" :shock:

Regi! Nekem nagy pocakkal kezdődött a térdizület-fájdalom. A végén már fenékhátrapucsítós-lendítős mozdulattal álltam fel, hogy ne térdből kelljen magam kinyomni. Talán most egy hónapja javult a helyzet.
Azonban a combizmom nem a régi. Nem tudok gyerekkel a kezemben behajlított térddel és egyenes háttal lenyúlni valamiért, mert nem bírom megtartani magam. :shock: (Én, a nagy sportoló... :shock: ).
De remélem ez is javulni fog, legalább azzal, ha lemegy az a 7 kiló súlyfelesleg.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
Granda! éjjel Noel is csak cicit kap, akkor van elég, meg az ő étvágya sem olyan nagy, sztem inkább csak szomjas.

Meryke! Üdv itt :lol: ! Hol dolgozol, és mit, hogy ennyire szereted?
Nagyon szépek a Fiúkáid! :lol:

Marica!Jobbulást kis Linikének!

Bfagi! Ne aggódj! Biztos minden rendben! Lehet, hogy Neked tényleg táplálóbb a tejed, az anyatejek is mások, ahogy mi is, a Babáink, és az étvágyuk is :lol:
Egyébként mi vegyeskésen (szopi+tápi) is sokszor 2óránként eszünk, sőt előfordult, hogy 1,5 óra múlva éhes volt :shock:

Hajni! UGYANMÁÁÁR!!!

Era! De édes lehetett a kis Bea! Ti tudtok jönni a talira? Olyan jó lenne, mégiscsak Ti vagytok a rangidősek :lol:

Ktimi! 11-kor kezdődik a Babás jóga, szerintem jót fog tenni Mamáknak és Babáknak egyaránt, és utána maradhatunk dumcsizni :lol: egyébként laza a jógaóra, ki lehet menni közben etetni, vagy sétálni. Azt az 1500pénzt kibírjuk, a mozgás jót tesz, és így maradhatunk minden gond nélkül, használhatjuk az egész jógaközpontot :lol:

juhéjjjjjj! Noel végigaludta az éjszakát (21-06)!!! Más kérdés, hogy én fél 5-től kuksizok, mert egyrészt majd szétrobbantak a cicijeim, másrészt izgatott voltam, hogy meddig alszik... úgyhogy én továbbra is pirosszemű nyuszi vagyok :roll:
Ja! Egyébként tegnap voltunk a Dédinél ebédelni, utána meg a Nagyiéknál, szóval eléggé kifáradt szegényke... valszínű csak ezért sikerült végigalukálni az éccakát :roll:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Amit nagyon bírok, az az, hogy Állambácsinak mindig mindent időben be kell fizetni, különben késedelmi kamat, meg peres eljárás, meg letiltás, meg dá-dá-dá.
A családi pótlékot meg persze a gyerek 6 hetes koráig intézzük el!
No, mi az 5. héten igényeltük (szeptember 27.), Zsófi baba most 15. hetes és december 2-a van......
Az agyam eldobom! :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, és amikor hívom őket, hogy mi a hervadt lómell van a pénzemmel, akkor két lehetőség van: csörög, vagy foglalt. Slussz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Gratulálok az éjszaka átalvásához! Ez szuper!!!!! :D
Ha szeretnék benevezni a baba-mama jógaórára, akkor mit kell oda vinnem? Te tartod?

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj! Csajok!!! Úgy el szeretnék menni a talira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Apát fűzöm, hogy vigyen fel, de szerintem nem fog... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj Regi! Vuduzom Apát, hogy hozzon el a talira! Szelinát látnunk kell!!! Meg Téged is!!!! (Ha csuklana, akkor az az én művem! :wink: )

Én most beújítottam teszveszen, költöm a nemlétező családi pótlékomat. :twisted:
Már egyes 62-es rucikat is "archiválnom" kell. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!

S késedelmi kamatot meg nem fognak fizetni,mert nem küldik időben a pénzt :evil: bezzeg ha nem fizetek be időben ... :evil:

KépKép
viranka

Emese! Nem én tartom, a Dévényi Nóri, Ő a központ vezetője, sztem kényelmes ruci elég.

pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Kiskolbi Köszi! :D

Anitja Neked is köszi! Én az írók Boltjában dolgozom, érettségi óta, immáron 14 éve! :shock: :lol:
Gratulálok a végigaludt éjszakához! :wink:

Nálunk a szokásosan telt az éjszaka, fél tízkor evett, aztán kelés 3-kor, hatkor. Most alszik a Drágám. Apa és Bence pedig elmentek a Vasúttörténetibe, kicsit vasút mániás a fiam :lol: .
Képzeljétek, tegnap délután a kazánunk meg bemondta az unalmast (3 éves!), pontosabban a szivattyúja, úgyhogy azóta se melegvíz, se fűtés. A gyerekeket még meg tudtuk fürdetni, forraltam vizet, de fűtés az nuku. Most 19,5 fok van, de nem vészes, két réteg ruhában :lol: . Elvileg próbál a szerelő ma szerezni új szivattyút, de én nem sok reményt fűzök hozzá, hogy vasárnap sikerül. :cry: Legfeljebb este átkéreckedünk a szomszédba fürcsizni :lol: .

A talira valószínűleg el tudnánk menni, szívesen viszek valami fincsi sütit, nagyon szeretek sütni! Anitja akkor vigyünk váltóruhát, ugye?

KépKépKépKép
meryke

köszi csajok. :)

Karácsony...
Nálatok a Jézuska fogja hozni az ajándékokat/fát??

Kép
Kép
h@jni

Jó reggelt! vagy már napot...

Látom, nagyban megy már a diskurzus. Én is nagyon várom a talit :D (Regi, tessék Apát puhítani!), csak azon gondolkodám :roll: , hogy menjünk-é a jógára is. Mert Manócskám délelőtt sokat szokott aludni, és amúgy is 11-12 körül eszik, ami ráadásul eltart nálunk jóideig. Szóval még kitalálom, lehet, hogy csak utána megyünk. Peidg nagyon jó volt a pocakosjóga is.

Regina: vidd ki Szelit minél többször sétálni, még akkor is, ha a Te popód befagy! A dokinénink azt mondta, a hideg, páradús levegő segít a legtöbbet a náthán. És tényleg: ha nyitva van az ablak, vagy kint vagyunk, Máté egyáltalán nem szortyog vagy hörög. Sajnos nekem is rá kellett jönnöm, hogy nem lehetek nyamvadt és kényelmes, muszáj kimennünk. :oops:

Anitja: sok gratula! :D :D :D Bárcsak nálunk is így lenne! 7-8 körül teszem le, 3-4-kor kel (ez átaludt időben megfelel éjszaka-átalvásnak!), de hiába teszem le később, akkor is 3-4 körül jelez. Majd kinövi, én nem sürgetem, mint sok más anya. Nyilván igényli az éjjeli szopit, meg az anyukájához bújást. Akkor meg így van rendjén, nem? :D

Emese:állambácsinak jókora paripapénisz jár a popójába! :evil: :evil: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Meryke: megy a vudu a szivattyúhoz! +++++++
Hajni: azt hiszem, ezt még megkonzultáljuk Apával (mármint a Jézuska-kérdést). Mikor kicsi voltam, nálunk nem Ő hozta. Gergőéknél nem is tudom, hogy volt... majd leírom, mire jutottunk.

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese
Hát ez egy olyan ország, ahol túl sok a papír (nekem 240 ügyem volt, mikor eljöttem a bíróságról, ezt azt jelentette, hogy egy hiánypótlásra nem szoruló keresetlevél alapján, ha januárban beadták, szeptemberben tudtam tárgyalni) :shock: :shock:

Azért lenne egy -két ötletem az Államkincstár bácsihoz, pl. panaszlevél (foglalkozzon csak vel a sok bürokrata), esetleg közigazgatási jogkörben okozott kár, sürgősségi kérelem, stb, csak:
1. mire reagálnának ezekre, valószínűleg a pénzt is megkapod
2. ékes példája annak, hogya terhányság még több feladatot szül állam tata oldaláról....
De a magánemberek se különbek, a férjemnek egy Zrt!(nem kisjóska a tanyárul) egy évig nem akart fizetni számlávak igazolt munka után, majd pereskednem kellett, erre fizettek nagy nehezen, fogukat csikorgatva :twisted:

Kép
granda

Emese Nem tudom, ott hogy dolgoznak, de mi is kb. akkor adtuk be az igényt és már egy hónapja utalták a pénzt. :shock:

Hajni Nálunk a fa a kertben van, úgyhogy csak beköltöztetjük. Bencussal tavaly már együtt díszítettük a fát, előtte már készen látta és csak ámult a nagy szemeivel, most Mátéval éljük át újra ezt. :lol: Az ajándékokat nálunk Jézuska hozza, mi hívők vagyunk és szeretnénk ha a gyerekek is tudnák, hogy mit is ünneplünk valójában Karácsonykor. Igaz Bencus most a felnőtt Jézust is "lejézuskázza" :lol: , de idővel majd tisztul a kép.

KépKépKépKép
meryke

Meryke:
mi inkább vallásosak vagyunk, mint hívők. Nálunk pont ezért nem a JézusKA hozza. Hisz a Karácsony a szeretet ünnepe, jézus megszületése. Szval mi emiatt ezt ünnepeljük és nem jézusKÁzunk.
Hanem megajándékozzuk egymást.
Sokat agyaltunk mi is ezen, h mi legyen.
Erre jutottunk.
Olyan nehéz ez. :? :roll:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: