A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv, én, miután forgolódtam egy órát az éjjel, úgy döntöttem, hogy nem éri meg ezt a vitát folytatnom. Teljesen igazad van, ez így nem korrekt, a szakmai kifogásaim vagy Kornéllal vagy olyan kollégával fogom megosztani, akivel egy nyelvet beszélünk. Ez tényleg nem a szülőkre tartozik.
De azt azért egész nagy bajnak tartom, hogy senkinek "sincs joga és erkölcsi alapja" ellenőrizni, hogy egy alapítványnál mi megy korai fejlesztés címszó alatt. Ez szakmai kérdés, nem erkölcsi. Te azt mondod, arról mondok véleményt, amit nem ismerek, miközben folyamatosan ködösítesz az engedélyekkel, végzettségekkel, azzal, hogy kinek milyen alapja és joga van ellenőrizni a korai fejlesztést, amiről szerintem neked nincs túl sok információd.

De olyan dologról vitatkozunk, aminek nincs értelme, mert teljesen máshonnan közelítünk. Nekem a képzés és az okatatás az alapja valaminek, és azt gondolom, hogy nyitva áll a lehetőség, hogy bárki megtanulja azt a szakmát, amit végezni szeretne. Neked a hitelesség, az emberség a bizalom és az eredmény a fontos szülőként. Szerintem is bárki lehet igazi szakember, és a végzettség nem garancia semmire, de az elhivatottság, a rátermettség néha kevés, muszáj megszerezni az alapvető szakmai tudást. Egy homeopata, egy kineziológus is megtanulja a szakmáját, nem? Nem világnézeti különbség, én azt gondolom, hogy vannak emberek, akiket az Isten is egy szakmára teremtett, az pedig az ő felelősségük, hogy az ösztönt és a tapasztalatot megtámogatja-e szakmai ismerettel. Egyébként abszolút nem vagyok a klasszikus orvoslás híve, szerintem a holisztikus szemlélet a legfontosabb, bárki nyúl egy emberhez.

Na jó, jó, most már tényleg befejezem.
marcangoló

Jaj, szegény Fannika :( Sok +++++++++++++++++++++Nekik! Drukkolok, h most már minden rendben legyen!!!

Szrek,
Ábelnek bulást! Ha ennyire taknyos, akkor szerintem próbáljátok még a sterimart, többiben nincs sajna tippem :(

Votiv,
Gratula az ügyes fiadnak :D Annyira elképzeltem ezt a macskás sztorit :lol: És képzeld, itt Érden is megmaradt a hó :o ennek köszönhetően a jég is az utakon :evil: Egy élmény sétálni :lol: Autóval most nem is megyünk sehova.

Kép Kép
curse

Fanninak +++++++++++++++++!
marcangoló

OH, déltől feltétlenül mennek a drukkok Fanninak!!!!!!!!!!!

Na, ezer gondolat kavarog a fejembe. Remélem, nem hagyok ki semmit.
Kedves Votiv, szeretném azzal kezdeni, hogy követvén jó példádat, én is őszinte leszek, meg keresetlen, de ez nem akar semmiféle sértés lenni, mert a véleménykülönbségünk ellenére téged egy nagyon kedves, segítőkész, széles műveltséggel és alapos tudással rendelkező embernek tartalak és nagyon fontosnak, meg jónak tartom az ismeretterjesztő "munkásságodat" is itt a topikban. Ezen felül számomra végtelen szimpatikus is vagy, úgyhogy már csak ezért sem szeretnélek megbántani.
Azonban ezekben a témákban mégis laikus vagy. Igaz, hogy Kornél pszichopedagógus, de te nem vagy az. Igaz, hogy számos saját élményed van pszichológusokkal, pszichoterápiás módszerekkel kapcsolatban, de nem vagy pszichológus, pszichoterapeuta. (Jó, pszichoterapeuta én sem vagyok még, de az idéi tanév után legalább már klinikai szakpszichológus igen.) Ezért aztán fura is, hogy szakmai alapon próbálnál vitázni, miközben ez mégsem az. Nem fejtődött ki, de a szabály az szabály, meg ez az alap épp azt jelenti, hogy a szakemberek megegyeztek abban, hogy ez a szakmai protokoll (nyilván szakmai érvek alapján). És nem, a szakmaiság nem világnézeti kérdés. Ismerek a szakmámon belül olyat (mondjuk a Daubner Bélát), aki szakmailag jól felkészült, mégis abszolút spirituális beállítottságú. Egy terapeuta lehet vallásos is anélkül, hogy ez érintené a szakmai munkáját. A korai fejlesztés az egy szakma, a pszichoterápia is egy szakma, és semmi köze nincs mondjuk a természetgyógyászathoz, vagy máshoz. De ez nem világnézeti kérdés. Tényleg, jut eszembe, ismerek olyan pszichiátert, pszichoterapeutát, aki egyben akupunktőrként is dolgozik, de nyilván nem keveri a szezont a fazonnal, és mikor pszichoterápiát visz, akkor betartja a szakmai szabályokat a világnézetétől függetlenül.
Másrészt az újságírós analógiád nem egészen pontos (mint az analógiák általában). Ha én hallok valamilyen pszichoterápiás jellegű (bocsánat, még mindig nem tisztázódott le bennem, hogy a családállítás végülis egy pszichoterápiás módszer, vagy micsoda) tevékenységről, akkor bizonyos szempontok mentén - mivel szakmai szempontok is léteznek - meg tudok ítélni valamit, még ha nem is voltam jelen. Nem azt mondom, hogy teljes körűen, de részben, legalábbis azt, amit hallottam. Például nekem hótmindegy, hogy valaki milyen fasza "szakember" egyébként, ha én meghallom, hogy nem tartja be a terápiás kereteket (vagyis egy terápiás óra mindig más időtartamú, egyszer 45 perc, aztán meg másfél; vagy a terapeuta rendszeresen csúszik, vagy késik, nem törődik az idői keretekkel), akkor az számomra már értékítéletre ad alapot, mindentől függetlenül. Mert én tudom, hogy ezek fontosak és miért fontosak. Nem kell hozzá jelen lennem, vagy magam is megtapasztalnom, hogy ezt az értékítéletet megtegyem. És nem gondolom, hogy ez szakmaiatlan lenne. Elvégre van olyan, hogy szakmai etikai bizottság, ahol megítélik egyes emberek szakmai tevékenységét anélkül is, hogy a bizottság tagjai mind terápiába jártak volna az illetőhöz.
Másrészt amikor leírtam a személyes véleményemet a családállításról, akkor - bár szakmai érveket írtam, mert nem tudok elvonatkoztatni a szakmámtól - nem pszichológuként írtam, hanem magánemberként, mert én ebben a topikban nem pszichológusként vagyok jelen. Keletkezett bennem néhány gondolat, egy vélemény, amit megosztottam veletek, mint még jó néhány esetben más témában is megtettem. Ha kérdeztek tőlem valami pszichós kérdést, akkor persze válaszolok, mert bunkóság lenne lerázni, de akkor is mindig írtam személyes példát, élményt (amit nem tennék, ha pszichológusként írnék). NEM akarok X.Y. pszichológus lenni itt, hanem Tinu, aki itt topiktag (amíg ki nem utáltok :mrgreen: ). Viszont Tinuként miért ne lehetne véleményem a családállításról anélkül, hogy szakmaiatlansággal vádoljanak?
Na ezt most elküldöm, mert Tünci már itt próbálkozik a lábamnál. Remélem, tudom még folytatni.

Kép
Kép
tinu

ANDRISNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

Kép Kép
curse

Na megpróbálom, hátha. Bekapcsoltam neki a tévét. :oops: Stahl főz éppen...
A hatékonyságot meg szerintem nem lehet mindig laikusként megítélni. Biztos sokan vannak, akiket Gyurcsók is "meggyógyított" a tévén keresztül, meg létezik olyan is, hogy a pszichoterápia nem specifikus hatótényezői (vagyis olyanok, amik a szakmaiságtól függetlenül is működhetnek). De a szülők elégedettségén kívül akkor is szükség van szakmai felügyeletre, és nem elég csak az, hogy az emberek hisznek az illetőnek,-ben, akihez járnak.
Persze amiket írtál (Lipót stb.), nagyon sajnálatosak, és a szakma feladata, hogy javítson a színvonalán, de azért még igenis szükség van bizottságokra, meg szakmai felügyeleti szervekre épp azért, amit te is és Nuk is írtatok, hogy ne legyen egyszemélyes dzsungelharc a fejlesztő/pszichológus keresése, a problémák megoldása. Szükség van szabályozásra, meg rendszerre.
Mindazonáltal már korábban írtam, hogy az teljesen igaz, hogy nem szabad módszerek között abszolút különbséget tenni, hogy melyik jobb, vagy rosszabb. Mikor megosztottam a véleményem, hogy a pszichodráma jobb, aKkor nagyon is oda kell érteni, hogy ez az ÉN véleményem, szubjektív. HA a családállítás egy pszichoterápiás módszer, akkor olyat nem is lehet majd soha kimondani, hogy jobb vagy rosszabb, mint egy másik pszichoter. módszer. Olyat lehet, hogy szerintem ez vagy az jobb, hiszen az ember nem képződik ki mindenben, hanem választ egy számára felvállalhatót, követhetőt. Nekem ez a pszichodráma és nyilván van oka, hogy miért ezt választottam, ami mellett ki is tudok állni, meg tudom indokolni, hogy miért.
Asszem ennyi.
És hogy kövessem a topikhagyományokat:
PÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSZ. :D

Kép
Kép
tinu

FANNINAK BULÁST, ÉS MENNEK A +++++++++++-OK. aki tudja, hogy miért kellett újra műteni, írja már le légyszi :(.(mondjuk jobb most, mint soha. szegény aput nem műtötték meg, így aztán nincs a bokájában ínszalag, csak egy csomó szakadt)

Nuk,
mintha Johi azt írta volna, hogy lehet, h nekik is kell Lego, csak nem volt biztos a dolgában.

Szrek!
most tetű leszek, de mivel már jártál nálunk, meg jönnétek is még játszani, nem hoznád el az én legómat is Nukéktól, és egy játszás keretében átadnád én meg perkálnék? félek,hogy a büdös életben nem jutnék ki érte Tbálintra. cserébe írok neked pár izét, tudod! :D
Ábelnek jobbulást, lehet, h ha ilyen hosszan elhúzódik a dolog, érdemes gyogyót szedni rá. (habár ha már csak hőem van...)
és persze hagymás homeo bogyó is van, ha már azt szeretnéd rányomni a fejére :D

ancsipancsi

Szrek,
akartam kérdezni, hogy nincs véletlen Kisvakond filmed lemezen? mert készítenék róla bizt. másolatot magamnak :)
ancsipancsi

Áhhhhh de jó, hogy ennyi értelmes ember van itt!!!!! Tök élvezet olvasni benneteket :) és "kívülállóként mondhatom, mindenkinek van igaza - de nem ez a lényeg, hanem a vélemények kavalkádjából rengeteg tanulságot lehet leszűrni. És jó, hogy van igényetek ilyen hosszan és mindenre kiterjedően írni és nekünk van igényünk elolvasni!!!! Szerintem ez a topik lényege és mindenki maradjon és írjon és vitatkozzon. Én az ilyen embereket nagyon szeretem aki mer, tud vitázni és érti, hogy ez milyen fontos!!! És mindezt intelligensen.
Szuper csajok vagytok :)

Votív,
Mosolyt én is láttam tegnap :) Nagyon tetszett, de meg kell nézzem újra mert bele bele aludtam.
Apa egyszercsak feláll a számítógép elől, ránéz a tv-re - épp a torzszülött lány arcát mutatják - erre ő: "Jaj Katám mindig olyan beteg filmeket nézel, miért nem lehet egyszer valami normális filmet nézni?" :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Annyira pasi, úgy imádom! :D meg sem próbáltam elmagyarázni, miről is szól a film...... :D

Kép
akata

Fannika, +++++++++++++++++++++ szólajtok ha tudtok valamit róla!!!

Kép
akata

Jaj, Katám :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!

Szegény kicsi Fanni, remélem nincs nagy baj! Ilyen szerencsétlen balesetet... Hát, a 7végi hazajövetelüknek lőttek, de most nem is ez a lényeg, hanem, hogy minden rendben legyen!
Gondolok rájuk délben (meg máskor is)!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A vitát (vitákat) érdeklődéssel olvasom, de már túl vannak a "hatáskörömön", így hozzászólni nem tudok. Csak tanulok én is. :)

Szrek, Fluimare tényleg szuper, utána orrszívás, Salvus víz párologtatás, és erre mér lehet,h adnék vmi orrcseppet is... Jobbat nem tudok.

Votiv, Isti és a cica :) :) :)

Zsan?????
rídonli#

Ezt most kaptam:
Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Ő mindennap dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül nap mint ez nap,ért egy este így imádkozott: "Mindenható atyám! Mindennap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretném, ha ő is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Amen."
És Isten az ő végtelen bölcsességében meghallgatta a férfi a kérését. És a férfi másnap reggel már női testben ébredt.
Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészítette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte. Megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni, kifizette a számlákat, és rendezte a csekk-könyvet is. Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát.
Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és még a konyhát is felseperje és felmossa. És már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafelé még vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak. Ezután felálltotta a vasalódeszkát, és tévét nézett, miközben vasalta a ruhákat.

Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket, megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta őket. 9-re már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött ő is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tőle, hogy szeretkezzen, és ő ezt panasz nélkül meg is tette.
Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott: Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét!
És Isten az ő végtelen bölcsességével ezt felelte:
"Fiam, látom, tanultál a leckéből, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak. Csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este teherbe estél!"
rídonli#

Fluimart nyomom (utána mennyivel szívjam az orrát? vmennyi időt kell hagyni hatni neki nem?)
párologtató kütyüm nincs, vagy van vmi alternatív módja a Salvus víz párologtatásának?
csak a takony van meg bágyadtság, napközben semmi hő, tegnap este ment fel neki kicsit, de mindig csak hőemelkedés, nem láz és egy tonna lerakódott trutyi

Kép

Kép

szrekuc

Nuk, jobban?
rídonli#

Curse :) Séta a naplementében :lol: és szó sincs fárasztásról, tényleg szívesen bevállaljuk Adélt :wink: ja és még lógsz nekünk egy talival, már nem is emlékszem mióta halogatjuk a kül. betegségek miatt... :roll: szóval azt is bepótolhatnánk egyszer :wink:

Marcangoló :) Sztem nagyon is jó, hogy írsz, eddig pl. nem is tudtam, hogy van ilyen intézmény :oops: És ezen a topikon gyakran előfordulnak ellentétes vélemények, de ezért nehogy lelépj, hisz ettől színes a dolog!! :wink: és pláne ne legyenek álmatlan éjszakáid!

Nuk :) Igen, én is jelentkeztem legóra!!!! úgyhogy ne tessék kihagyni!!! :lol: és emlékszem, hogy Johi is!!!!!!!!!!!!!!
Fülednek bulást!! Teljesen megértelek (és nem irigyellek, én sem tudnék dönteni), de nyugi, Te mindent megteszel és Réka jó úton halad!! de azért küldök egy kis +++++++++++++++

Ríd :) Tanmese :lol: :lol: De nem írtad, hogy P. hogy van? és adtál-e neki végül vmit?

Leni :) Most már ne hagyj minket körömrágva, mesélj! :wink:

Votiv :) Tita és Istók :lol: És szuper, hogy megy a séta a 2 gyerkőccel! :D Bevetetted a tesófellépőt? hogy tetszik Istinek?

Szrek :) Ábelnek bulást!!! Homeós orrsprayt próbáltál már? pl. Euphorbium compositum Heel, ezután is lehet szivattyúzni ha kell, meg a Coryzaliát is szokták taknyosságra javasolni, ha nagyon dől az anyag. (Homeós ötleteim eddig tartottak, meg durvább bajunk még szerencsére nem volt) Köhögésre és köptetésre nagyon jó a Stodal, a lándzsás utifű és a kakukkfű szirup is. Ábelnek is +++++++ ja és a hagyma tuti jó ötlet, pláne ha megeszi a nagyfiú! :wink:

Ancsi :) Nem tudom, miért kell újra műteni, ezt nem írta Johi, és nem akartam telefonnal zaklatni, de biztos majd leírja, ha jön.

Zsan :) Gyerkők jobban már?

Kép
Kép
denizsa

Tinu :) Nem utálunk ki, ne is reménykedj! :lol: és már korábban is írtam, hogy nagyon is tetszik a Te véleményed is és hogy így körbejárod a témát, pláne ha szakmádbavágó, ez tök normális sztem! :wink: És Tünci már főzni tanul?? :shock: :o :lol: :lol:
denizsa

Fannika! ++++++++++++++++++++++++++++++ szegénykém

Szrek

ha sárgás-zöldes a takony, akkor arra már kéne valami orcsepp mindenképpen!! ha jól tudom, de most ne vedd készpénznek én úgy emlékszem, hogy a sárgás-zöldes takony az már nem vírusos, hanem bakteriális fertőzésre utal.

ruz
ruzicsky

Ruz,
köszi :D

Kép

Kép

szrekuc

Nuk, neked is bulást, meg mindenkinek aki beteg!!!

Ancsi, előrelátás :), hát a jogon azt hiszem szükséges ezeket tudni... :? még ami fontos lehet, hogy nálunk pl. ha újra kell vizsgázni, nem lehet másnap, hanem vizsgatípustól függően 3 vagy 5 nap múlva legkorábban, ezt is érdeklődd meg, hogy tudd mik a szabályok. :wink:

ruz
ruzicsky

Ja és Szrek most olvasom, hogy ezt is kérdezted a sterimárt én befújás után pár másodperccel már szívom is ki, tulképp csak kitisztítom vele az orrát, meg bőven fújok, hogy jól kitisztuljon és ha nem szívnám rögtön akkor folyna össze-vissza.

ruz
ruzicsky

Deni, P jól van, még mindig kicsit gyakrabban pisil, de sztem nem gáz. Apjukot kértem, hogy hozzon a tescoból Ruby Red nevű vörösáfonya italt, de elfelejtette, így nem kapott semmit... :?

Homeós tudorok: egy ismerősöm "nagyon kedvesen" letámadott, hogy hog ymerek a gyerekemnek homeós bogyókat adni, mert alapból hülyeség az egész, de különben is, honnan tudom, hogy nem ártok-e vele, stb... És szerinte ha kisbabáknak higítva adjuk, akkor a bizonyos rezgéseket, amik a bogyókban vannak (és ez a lényegük) megszűnteti, tehát ez is hülyeség. És hallott olyat is hogy (valakinek az ismerősének az ismerőseének a .... :roll: ) a gyerekek súlyos allergiát kapott egy homeós szertől, és kórházba került. :shock:
Én meg nem tudtam megvédeni magam, meg a módszert. Mit lehet ezekre válszolni?
Annyit mondtam, én nem értek hozzá, de néhány egyszerű esetben (konkrétan a fogzásra adott Chamomilláról volt szó), néhány esgyszerű szer nekünk segített.
Hátha vki itt mond vmi okosat. Nem akarom meggyőzni, csak annyira felelőtlennek meg butának állított be, hogy nem bírom ki, hogy ne válaszoljak neki.
rídonli#

Ríd,
majd jönnek tudorok,és elmondják, h mit mondjál :). viszont az allergiát simán el tudom képzelni, hiszen ezek is csak gyógynövények, amelyekre némely ember allergiás. pl. mikor vki allergiás a csalánra, akkor ha azt eszi bogyóban, biztos nem ússza meg.
ancsipancsi

mármint,ha nem a virágjára allergiás :), mert az nyilván nincs benen a bogyóban... :D
ancsipancsi

ez csak poénként :lol:
apa küldte át a linket és azt írta kommentként, h most már mindent ért :mrgreen: :oops:
http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-164967

Kép Kép
curse

Deni,
Tényleg nagyon köszi :D és taliban szinte bármikor benne vagyunk, rajtatok áll :wink:

Tinu,
Téged sem utálunk, bármennyire is szeretnéd :mrgreen:

Szerintem nincs abban semmi rossz, ha vki leírja a véleményét és esetleg nincs egyezés a vélemények között, hisz különbözőek vagyunk :wink: Mondjuk ezt a vitát én már kezdem egy kicsit meddőnek érezni :?

Ríd,
Én sem tudok okosat mondani a homeoról, lévén, h én sem vagyok a tudora. Mindenesetre azért arra is fel lehet hívni ennek az ismerősnek a figyelmét, h egy rendes gyógyszertől is vki ugyanannyira megbetegedhet, ugyanannyira lehet ártani vele, sőt mi több ugyanannyira lehet tőle allergiás is.

Kép Kép
curse

Curse, ilyesmit már Czeizel is mondott. :D

Denizsa, csak hát ami nekem csak egy vélemény, vagy a topik színesítése, az másnak elevenébe vág. Egyébként nekem is, mert nemigen szoktam kérés nélkül beledumálni más dolgába, csak nekem meg a korai fejlesztés az egyik szívügyem. És olyan "egyszerűen" lehetne jól csinálni. "Csak" az egy területen dolgozóknak nem a konkurrenciát kéne nézni egymásban, hanem a szövetségest. Naiv vagyok. :oops:

Én nem tudom, de olyan minimális hatóanyag van a homeós cuccokban, hogy aki attól allergiát kap, annak valami komoly immunrendszeri problémája lehet.
marcangoló

Curse,
nálunk férjem a nagy csokifaló, én inkább a sósságokat kedvelem. :) de azért lányunk lett.

Marcang,
a korai fejlesztésről olyasmit szívesen olvasnék, hogy mi van, ha nem fejlesztik a gyereket, kinövi-e a baját, okoz-e neki később ez gondot, vagy bizonyos %-ban észre se veszik, stb. (mert gondolom a mi időnkben ilyesmi nem létezett, h korai fejlesztés)
ancsipancsi

Mármint javasoljak könyvet? :wink:
marcangoló

hír Johiékról?
+++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Kép

Kép

szrekuc

[quote="marcangoló"]M írta:marcangolóármint javasoljak könyvet? :wink:

mármint dehogy. inkább ráérő idődben írd meg a véleményedet. vagy linkelj :D
ancsipancsi

Én is Fanni-hírekért ugrottam be.
Semmi?
Drukk hegyek!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++

Curse, nekem 2 lányom van :oops: :oops: :oops: :D

Homeo: sztem, ha vki allergiás lesz, akkor nem vszn,h a hatóanyagtól, mert az annyira higítva van benne, hanem inkább a vivőanyagoktól. Ezt mondtam is neki. De mivel ő gyógyszertárban dolgozott (de nem gyógyszerész!!!), jobban tudja...
És sztem kisebb az allergia kockázata, mint a "rendes" gyógyszereknél. (CSak azt sokszor "gyógyszerérzékenységnek" hívják, és nem allergiának.)

rídonli#

Fannikának
+++++++++++++++++++++++++++++++

és Johinak meg még többet!!!!

csók

macs
macskanyu

Curse,
ezen az alapon nekem fiamnak kellet volna születnie. mindkétszer. :mrgreen:
macskanyu

Ríd,
a vivőanyag laktóz. ezt meg már csak tudja az anya, hogy allergiás-e rá a gyereke.
ancsipancsi

ruzicsky

Fannikának sok ++++++++++++++++++++++++++++!!!!!

Mi (én) szarul, Réka egyre jobb, de nekme fülészetre kellett mennem reggel, kaptam giga Augmentint, mert perforálódott a dobhártyám, középfülgyuszi.... De legalább nem a gyerek... Most meg már hőemi is van. Csak annyira gyenge vagyok és annyira fáj, hogy nem tudom ellátni a gyereket :cry: :cry: :cry: :cry: Most ment el anyu, most Zoli pesztrál. Meg nem is akarom visszaköpni rá...

nukada

Curse, koszi! :wink:

Johi, rettentoen sajnalom, ami Fannival tortent es hogy ujra kell muteni! Sok ++++++++++++++++++++++++++++++ !

Jobbulast a betegeknek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok,

Megint csak gyorsan....köszönjük a sok drukkot stb... nagyon ránk fért. Az egész úgy vol... alig vártam a reggelt, mondván jön a várva várt röntgen és utána kimondják azt, hogy minden rendben és jöhetünk haza. Háááááááát nem így történt. A röntgen jött aztán a dokinén is borús arccal és közölte, hogy elmozdul a csont, hiába a "szuper" rögzítés, és ezért operálni kell újra, most már úgy, hogy fémet is kapunk a lábba. Gondoltam, na ez fasza, ennél többet nem mondott..... Jött férjuram ráugrasztottam dokira és neki elég szépen elmondta, hogy mire számíthatunk, kb egy órás műtét ahol beteszik a fémet, majd 2-3 hónap múlva kiveszik. Sajnos fél egyig várni kellett mert evett és igy négy órának el kellett telnie. Eljött a műtét ideje, hááááááááát sajanos elég hosszúra nyúlt a dolog: 2,5 órát nyüstölték szegénykémet. Én már nagyon kész voltam, többször kellett felmosni, szerintem a főorvos maga is többször erőt öntött belém, de tuti voltak fekete foltok is, igy nem mindenre emlékszem. Borzalmas volt, aki már átélte tudja, hogy miről dumálok, aki nem háááááááát annak soha ilyet. :cry: :cry:
Meghozták és elmondták, hogy volt némi is kompikésön, mégpedig hiába akrták nem tudták betenni a fémet, olyan szarul tört, igy kellett még egy bemetszést ejteni és onnan betuszkolni, huh én nem fogtam fel, hogy mit is mondott, igy nem akarok hülyeséget írni. Lényeg, hogy kijött a drágám, rögvest magánál volt, kicsit sírós és "ugráltatós, semmi sem jó" hangulatban van (de hát ez szerintem abszolút érthető). Kap újra infúziót, fájdalomcsillapítót, antibigyót, szóval kezdődik előről minden. Viszont igy biztosabb a teljes gyógyulás, hamarabb talpra állhat stb... Ami viszont gáz, hogy lesz egy kiszedő műtét is, az is altatásban és 24 órás megfigyelésben. Most hazajöttem párommal, eszem, mert azt tegnap dél óta elfeljetettem, viszem a homeós szereket és új játékokat, könyveket, mert már a bentieket nagyon unom. :lol: Non stop olvasást tartok, igy a szám már olyan száraz, hogy csak na. Lehet, hogy benevez valami "ginissz" rekordra. :lol: :lol: Ha minden jó, akkor jövő héten jöhetünk haza, hogy mikor nem tudják, az még sok mindentől függ, de leginkább attól, hogy láztalan nem hány-e stb.... Ami fájó pont nekem, hogy miért nem ezt a műtétet csinálták már szombaton is, hiszen akkor is altatták stb... miért kell egy ilyen kis gyereket kétszeri traumának kitenni. Főleg ha ez általában el szokott kicsiknél mozdulni. Na nem fárasztalak tovább titeket, drukkok továbbra is, mindig átadom Fanninak és elmesélem, hogy mennyien gondoltok rá és olynakor nagyon boldog. Annyira édes, soroltatja a neveket és hasonló. Imádnivaló és továbbra is egy hőőőőős ezt írásba adom.

Johi és az Ő kis Fannikája valamint a teljes team aki mellettünk álllllllllllll

Kép
Kép
johanna1975

Dóra: köszi.... de cuki a fiad. nagy gratula hozzá.

Kép
Kép
johanna1975

Jaj még Zsancinak: ha tényleg Pelényi Attila akire én gondolok, akkor Ő a legnormálisabb, sajnos nem visel névkártyát vagy mi a fenté magán, igy nem tom beazonosítani. De Ő az egyik főorvos az osztályon és a nővérték megkérdeztem, és mintha rá mondta volna. Ha Ő az akkor nagyon kedves, nagyon korrekt, de még nem huztam elő a lapjaimat. hihi.... de köszi a lehetőséget.

Kép
Kép
johanna1975

Jaj még azt szerettem volna gyorsan, mielőtt indulunk...
mennyi pízt illik adni egy ilyen kórházban? Dokinak? Nővérnek? Egyéb személyzetnek? Más dokiknak, mivel ugye sokan járnak be vizitre? Ebben én olyan béna vagyok. Help miiiiiiipliz...

Kép
Kép
johanna1975

Johi :) Sok-sok +++++++++++++ Nektek továbbra is!!! És akkor most megint min. egy hetet bent lesz Fanni?

Curse :) Akkor majd mélben egyeztetünk! :wink:

Marcangoló :) A "színes" kifejezéssel nem akartam a problémát elbagatellizálni (bocs mindenkitől, aki így érezte!), tudom, hogy nagyon is húsba vágó ez a téma, pont ezért kell sztem a több szemszög.

Ríd :) Örülök, hogy P. jobban! :D Homeós témában nem vagyok túl jártas (bár én is inkább azt használom gyógyszerek helyett), de ha vki elvakult ellenző, azt nehéz lesz meggyőzni...

Dóra :) Fiadnak én is boldog névnapot kívánok!!! :D

Nuk :) Ez nagyon durván hangzik :( Bulást és sok ++++++++++++
denizsa

Johi,
Fannikának mondd meg, hogy Peti és én is sokat-sokat gondolunk rá és klassz csaj!!!!
Pénz adásról én még csak a nőgyógyászt és szülésznőt tudom.

Nuk,
Ugye milyen jó, mikor csak te vagy szarul és nem a gyerek? Én arra hajtok, hogy mikor felnőnek egyszer végre én is lehetek úgy beteg, hogy újra kiélvezzem. Persze csak kicsit szeretnék beteg lenni (hőemelkedés és nátha?) Anyukám beleegyezett, hogy akkor majd átjön és ápol (csinál teát és aggódik).
Gyors javulást!!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Szrek,
Én úgy olvastam - és gyakorlatban is úgy tapasztaltam többször - hogy az orrváladék egy idő után besűrüsödik. Én ilyenkor (is) kb. 1x fújtam Sterimart/orrlyuk, majd utána pár mp-en belül (lehet pár perc is orrszívó porszívóval kiszívtam P. orrát.
És biztos vagyok benne, hogy a pattogatott kukoricák előkerültek a részletes leírásom miatt. (Ha nekem vki akár csak 3 éve mondja, hogy nyilvános helyen ilyeneket írok!!!! De mióta nyilvános és nem nyilvános fórumokon egy náthán órákig tudok agyalni én tényleg sokkal boldogabb vagyok :lol: ).
Az euphorbium akármi orrcsepp nálunk mindig bevállt. Ha időben elkezdtem használni (és gondolom a baci/vírus harciasságától is függött) el se jutottunk az általad említett fázisba, hanem pár nap alatt meggyógyult a gyerek. De sztem egy átlag nátha/v. ahhoz hasonló kórság 1-2 hét.
(Én pl. kevesebb, mint 10 óra - éjszaka - alatt ki tudok gyógyulni durva vírusokkal vívott harcomból, de nekem vannak gyerekeim, akiket gondozni vagy mi kell és a kutya se ápol. Kiskoromban min. 1 hétig kaptam teát mézzel. ) És ha nincs súlyosabb tünete, mint hogy bágyadt és hőemelkedés nem vehetnél neki (úgy értem megkérnél vkit) vmi könyvet? Persze teljesen megértem, hogy izgulsz - én ne érteném meg???

Homeos bogyókról én is úgy tudom, hogy kevés bennük az akármi (nem ugrik be a szó), ritkán allergizál. Én autóban is ülök és nem értem mitől megy (azon túl, hogy a benzintől). És az áramtőzsdéről is csak nemrég hallottam (addig csak a konnektor, vízerőmű és atom jutott eszembe a témában).
És még sok mindent nem tudok, de használom. (Mi a pasztörizálás? De komolyan, tudományosan? Nem kell, hogy leírjátok, csak egy példa volt. Vagy az uht? Persze tudom a rövidítés kibontását, de magát a folyamatot nem teljesen értem...) (Remélem most nem az derült ki, hogy jó hülye vagyok, mert azért sok fura szót én is értek ám - pl. anno 10 percig tudtam beszélni a Japán buborék kipukkanásáról oroszul.)

Ríd,
:lol:

Móni
Kép
Kép
monisa

JOHI: +++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!
Sokat gondolunk rátok!!

És spec én nem adtam pénzt senkinek a HPbe, mert:
1. annyian voltak mint az oroszok, az Isten pénze se lett volna elég
2. a sok ember között nem mindenki érdemelte volna meg
3. a dokikra meg pipa voltam, mert nem hallagattak meg és csak a saját protokolljuk után mentek ami után persze csak nekem lett igazam :evil:
4. ja és én uuutálok hálapénzt adni, mert nekem se adott soha senki plusz pénzt az ügyfelek közül azért, mert a munkámat végeztem...de ez már egy másik történet ;)

Rylie
rylie

Curse,
ha ez igaz lenne (link) akkor most 3 lány hajacskáját fésülgetném, és a fodros szoknyácskájukat vasalgatnám... :lol: :lol:
remélem tudok jönni később.
puszi

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mon,
köszi :D de milyen könyvre gondolsz? Végül vettem Nasivin orrspay-t, úgy tűnik, attól sokkal jobb :D
pedig relatíve időben elkezdtem neki adni a dolgokat (Fluimar, oscillo, egyszer Nurofen) aztán mégis bedurvult

Kép

Kép

szrekuc

JOhi, talán azért nem ezt a variációt csinálták FAnninak, mert remélték, hogy elég az első verzió is, és úgy megúsztátok volna EGY műtéttel.... :roll: Tudom, hogy így megc serébe 3 lesz, de tudni kéne, hogy pont ez a sérülés a gyererkek hány %-ánál okoz ilyen csontszétcsúszát az első típusú műtét után - de pl. én nem tudom... ellenben lehet, hogy megkérdezném valahol... még akkor is, ha így utólag már édes mindegy, és SOKKAL FONTOSABB, hogy mielőbb végre otthon lehessetek együtt!!!!!

Sokat gondolunk mi is rátok!!!! ÉS én tuti felfedném a Zsanci féle kártyát!!!! Mivel a dokik is emberek, bazi sokat nyomhat a latban egy-egy ilyen (alig)ismeretség is!!!! Ha legközelebb meglátod azt a bizonyos dokit, állj elé és mondd ki a varázsigét: KÁntor Levi már nem emlékszem hol - és várd a hatást! :lol:

HÁlapénz: én kiszemelném a legszimpatikusabb nővérkét és tőle begyűjteném az infókat.

De valójában két eset van szerintem hálapénz ügyben.

- A: tényleg hálát érez az ember egyeseknek és akkor szívesen ad
- B: lenyeli azt a békát, hogy bizonyos emberek csak akkor hajlandóak tisztességes munkát végezni, ha lefizetik őket, ez esetben él inkább a kérdezd ki egy nővérkét és tejelj, ahova kell verzió
- biztos ötvözhető is az A és B :roll:

Na, akkor mégegyszer bocs azoktól, akik már unják ezt a banánt, de akik kérték, azoknak a tegnapi Dévényes élményünk:

(összefoglalással kezdek :wink: )
Nekünk bejött Biatorbágy! 8)

Odamentünk, Igi bealudt az úton, így végigszunyálta, míg a nőci kikérdezett a terhesség-szülés-azóta időkről.
Aztán felkeltettem, le kellett pelusra vetkőztetni és a nőci nekilátott

forgatni, lábát hajtogatni, kezét hatogatni, nyakát nyomdosni

És a kisfiam, aki itthon az esetek 98%-ában sírvafakad, ha az anyja elkezdzi a földön hengergetni, itt a fenti összes megopróbálktatást VIGYOROGVA, és minden sírás nélkül tűrte!!! :shock:

Olyannyira, hogy a nőci jóideig csak nézett, hogy ennek a gyereknek max. kicsit mintha kötöttebb lenne a jobb csípője, de az izmai, inai okésak, úghogy ha valami eltérés van, az tuti reflex (azaz idegrendszer ) szintű. Arra viszont azt mondta, hogy a Dévény a reflexekkel nem foglalkozik.

Az egész kb. egy órás mizéria vége felé azért veszített magán valamennyit Ignác, így belátta, hogy tényleg van itt VALAMI.

Végeredmény: menjünk el neurológushoz (kérdeztem, hogy miért is? - mert ő neurológusi diagnózis nélkül senkit nem kezel. Miért, nekünk most akkor kell ez a kezelés? - mivel az izmokon és inakon keresztül az idegrendszert is stimulálja, ezért ártani biztos nem árt... )
Elmondtam neki, miért nem vittem Igit eddig neurológushoz, holott tehettem volna, végülis nem tudott mást, mint bólogatni: meggyógyítani a Igit a neurológus tényleg nem tudja, lévén nem műtétre és nem gyógyszerekre van szükésgünk.)

Lényeg a lényeg: igenis van eredménye az elmúlt 2 hónap Kornél féle fejlesztő munkájának és én döbbentem meg a legjobban, hogy ez mennyire így van!!!! :shock:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Szrek,
Bocs azt nem írtam: újságok. Vmelyik Kismamában olvastam. (A nátháról más fórumokon nem szoktam olvasni :lol: - már úgy értem a babanet-en kívül.)
Nem úgy értettem, hogy nem kezdted el időben adni az akármit és attól durvult meg, mert az csak akkor derülhetne ki, ha tudnád figyelni ugyanazt a betegséget szerek nélkül és szerekkel...
És hajnal előtt van a legsötétebb :lol: (Wodehose írta, de én, aki minden nap hajnalban kelek tanusíthatom, hogy igazat írt!!) Szóval nemsokára Ábel meggyógyul!
Én homeos bogyóknál csak az allergia elleni cory...-ról tudom, hogy nálam hatott (de nagyon). Elég egyértelmű volt, hogy kapok levegőt vagy sem. Ha bevettem kaptam, ha nem akkor is kaptam, csak vhogy kevesebbet :? . Ebből kiindulva gondolom a többi is hat vmennyire ...

Móni
Kép
Kép
monisa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: