Marcangoló,
Ki mondta, hogy "diagnózis, neurológiai vizsgálat nélkül nyúl egy gyerekhez"? Ha kell, elküldi a gyereket (nem csak ő, hanem a többiek is) neurológushoz, nevelési tanácsadóba, szemészetre, gyermekpszichológushoz stb.
ez kötelessége is, és meg is teszi.
Főleg az általad említett mozgássérült gyerekeknél!!
"És biztosan fogok járni náluk, hiszen a mozgássérült gyerekek korai fejlesztése (főleg, ha állami normatívát is igényelnek hozzá) a Mozgásvizsgáló hatáskörébe tartozik, nekünk kell ellenőriznünk, hogy korai fejlesztés címszó alatt az történik-e, aminek kell."
NEM kapnak semmilyen normatívát... ettől függetlenül lehet őket ellenőrizni, ÁNTSZ is rendszeresen megteszi, APEH is, meg még sokan mások...
"Én azt gondolom, elengedhetetlen a korai fejlesztéshez a pontos, orvos által (is) felállított diagnózis, nagyon fontos, hogy több szakember lássa a gyereket."
ezzel nincs is gond, mivel ez megtörténik!
"És azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy azokat nevezzük egy területen szakembernek, akik megfelelő _elméleti_ és gyakorlati tudással (és az ezt garantáló végzettséggel) rendelkeznek."
Bocs, de ez a végzettség dolog
a tanári végzettségem se garantálja, hogy tanár legyek, még azt se, hogy a szakmámban ne dolgozzak kutyaütőként...
Pszichopedagógusként akár börtönviseltek rehabilitációjától kezdve bármit csinálhat, igen, nevelőotthonban is dolgozhat, de ez nem egy kizárólagos jogosítvány, hogy csak ezt és kész.
A korai fejlesztéshez is megvan MINDEN SZÜKSÉGES végzettsége, papírja, engedélye! Tessék megnézni a korai fejlesztő dokumentációit, engedélyeit.
"Nyilván tök jó az Ayres (és annak továbbfejlesztése) egy olyan gyereknél, akinek szenzomotoros problémái vannak (bár másfél évesen még senkit nem nevezünk hiperaktívnak), de iszonyatosan nagy kétségeim vannak azt illetően, hogy ugyanez megfelel egy négy végtag- sérült (tetraparetikus) csecsemőnek."
a múltkor akkor nem olvastad, amit írtam, de kb 4-5-en fejlesztenek, akár ugyanazt a gyereket is, teljesen különböző módszerekkel, a Dévénytől a Petőig, Ayrestől a logopédiáig, lovasterápiától az úszásig, mindenkit személyre szabottan.
"Tőletek is olvastam olyan elképesztő dolgokat, amiket egy az idegrendszeri sérült gyerekekhez valamennyit is értő szakember a száján nem ejtene ki."
Talán nem is így mondta, csak mi így tudtuk elmondani utána...
És ahogy írtam is, az egy dolog, hogy mi itt (is) kibeszéljük, ami velünk történik
"Szóval anélkül, hogy vádaskodnék, vagy bárkinek a kedvét elvenném, hogy Biatorbágyra járjon fejlesztésre, úgy érzem, hogy kötelességem elmondani, hogy ez így sok szempontból sincs rendjén."
Szerintem viszont pont ezt csinálod, ami ismeretlenül eléggé szakmaiatlan dolog részedről, már ne is haragudj, hiszen olyan emberek bizalmát próbálod aláásni egy egyébként elismert szakemberben, akiknek ez létfontosságú, hiszen odahordják az ilyen-olyan problémás, vagy sérült gyereküket, segítségért...
"És mielőtt azt gondolnátok, hogy most miattatok lesz Kornélnak gondja, másoktól is sok mindent hallottam már erről a helyről, beszéltem több szülővel, mindenki hasonló dolgokat mond. És mivel van összehasonlítási alapom (elég sok intézményt ismerek
az országban), azt gondolom, hogy az mindannyiunk érdeke, hogy függetlenül attól, hogy hol él, egy kisbaba megkaphassa a lehető legjobb fejleszést."
Ez maszlag, már bocs...
A véleményem az előző bekezdésben van.
Persze jó, ha egy szülő nem tekinti szentírásnak, amit egy szakember mond (a többiek tudják, én nagyon is szkeptikus vagyok

), és próbál hallgatni a belső hangra is, vagy ha bizonytalan, elviszi a gyerekét máshoz is, de mondom, a biai korai fejlesztőből eleve elküldenek a szükséges vizsgálatokra.
Inkább azzal kéne foglalkozni, különösen nektek ott abban a komoly intézményben, hogy a védőnők-gyerekorvosok, pedagógusok, és szakemberek, akikkel egyáltalán kapcsolatba kerül a gyerek, el is küldjék a vizsgálatokra... De még a felismerés se nagyon megy nekik, finoman szólva...
Bocs, ha most nem voltam olyan kis finom, mint szoktam, de most ez nagyon nem tetszik nekem. Rólad szakmailag semmit sem tudok, azt se, hogy ki vagy, mi a neved, mi a végzettséged (:lol:), mit csináltál eddig. Egybként aranyos lánynak tűnsz, de ilyen szakmainak beállított igazságokat leírni egy tökismeretlen emberről/módszerről, nem egy szimpi dolog tőled, talán ha most ezt leírom, rájössz, mire gondolok.
Písz