A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Még ezt találtam: Cantharsis 9ch- csípő érzés vizelésnél (na, ez nincs), gyakori vizelési inger.

Jóéjt mindenkinek!
rídonli#

sziasztok! minden rendben nálunk, csak én úszok (pedig nem is a TF-re járok :mrgreen: micsoda humor :roll: ! legalább nem hiányzom :mrgreen: :lol: )

Johi! olvastam mi történt Fannival. sok sok +++++++++ nektek. hogy bírja fekve az a kicsilány?! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Igen, lazaságra, ölelgetésre fel. :)

Zsan: a növő hurka azt jelenti, hogy nő Meme, ez nem baj. :wink: És nem érdekes, h asszimetrikusak a hurik, mert Meme uh-n oké volt. ÉS az uh megmondja a frankót. Mi 3* voltunk, 3 hetesen (mert nekem volt enyhe ficamom, kengyeleztem), 3 és 6 hónaposan. Hurkák mindvégig asszimetrikusak voltak, uh pedig jó. Azóta nem parázom. Te se parázzá'.
kincsimano

Leni: nálunk is zöld volt a kaki az első alma(lé)kóstolgatás után. Én is megijedtem és azonnal abbahagytam az almázást. Főleg, mivel éjjel se aludt jól onnantól TÜnci (és ez azóta is tart :? ), tekergett veszettül. Úgy gondoltam, nem tudja jól emészteni, biztos ez a baj. Adtam helyette mást neki. Asszem meggylevet. SZóval lehet nálatok is az almától zöld.

Kép
Kép
tinu

Votiv, személyes problémám nincs vele, engem szakmailag aggaszt, amit csinál. Amiket mondanak róla, ahogyan diagnózis, neurológiai vizsgálat nélkül nyúl egy gyerekhez, és amit csinál velük. Igen, tudom, nem voltam ott, nem láttam, a gyerekek fejlődnek. De a gyerekek csecsemőkorban fejlődnek még maguktól is, hát még egy kis torna hatására. És biztosan fogok járni náluk, hiszen a mozgássérült gyerekek korai fejlesztése (főleg, ha állami normatívát is igényelnek hozzá) a Mozgásvizsgáló hatáskörébe tartozik, nekünk kell ellenőriznünk, hogy korai fejlesztés címszó alatt az történik-e, aminek kell.

Én azt gondolom, elengedhetetlen a korai fejlesztéshez a pontos, orvos által (is) felállított diagnózis, nagyon fontos, hogy több szakember lássa a gyereket. És azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy azokat nevezzük egy területen szakembernek, akik megfelelő _elméleti_ és gyakorlati tudással (és az ezt garantáló végzettséggel) rendelkeznek. Nyilván tök jó az Ayres (és annak továbbfejlesztése) egy olyan gyereknél, akinek szenzomotoros problémái vannak (bár másfél évesen még senkit nem nevezünk hiperaktívnak), de iszonyatosan nagy kétségeim vannak azt illetően, hogy ugyanez megfelel egy négy végtag- sérült (tetraparetikus) csecsemőnek. Tőletek is olvastam olyan elképesztő dolgokat, amiket egy az idegrendszeri sérült gyerekekhez valamennyit is értő szakember a száján nem ejtene ki. Persze lehet, hogy a szülő nem érti pontosan, hogy mi a probléma, de _valamit_ mégiscsak lefordított magának. Szóval anélkül, hogy vádaskodnék, vagy bárkinek a kedvét elvenném, hogy Biatorbágyra járjon fejlesztésre, úgy érzem, hogy kötelességem elmondani, hogy ez így sok szempontból sincs rendjén.

És mielőtt azt gondolnátok, hogy most miattatok lesz Kornélnak gondja, másoktól is sok mindent hallottam már erről a helyről, beszéltem több szülővel, mindenki hasonló dolgokat mond. És mivel van összehasonlítási alapom (elég sok intézményt ismerek
az országban), azt gondolom, hogy az mindannyiunk érdeke, hogy függetlenül attól, hogy hol él, egy kisbaba megkaphassa a lehető legjobb fejleszést.
marcangoló

Leni, Lilinél se, Istinél se jött be az alma elsőre. Volt hasfájás, zöld kaki is. Később is csak párolva adtam. Sütőtök? Veszélytelen és fííínom :P és most van szezonja :wink:

votiv 8)
votiv

Na, leírtam, aztán legfeljebb megkértek, hogy ne jöjjek többet. :wink:
marcangoló

Marcang,
gyere már többet! :lol:
ancsipancsi

:D
Kép

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi, ne szenyózz! :lol:
marcangoló

és egyet azoknak, akiknek gondjuk van a szülőkkel vagy anyós-apósékkal ;) :lol: :mrgreen:
Kép

Kép

Kép

szrekuc

:lol:
marcangoló

Ildi,
Timike fülének mielőbbi gyógyulást! Annyira rossz a fülfájás :( Kiskoromban nekem is állandóan problémám volt a fülemmel és gyakorlatilag a mai napig is :roll: Én soha sem tudtam sapka nélkül létezni, pedig tinikorban milyen ciki volt :roll:

Votiv,
Párod :? :roll: Lilike négy fogat növeszt :shock: Hú, akkor ő sem aprózza el a dolgot, sok +++++ Nektek. Zizifóka :shock: ?
Tesóprojekt még nem indult be, még várunk egy picit vele :)

Nuk,
Mikulás fóbiádat tökre megértem. Ezt gyereként nagyon sz@r lehetett megélni :(

Johi, Móni, Ríd, Votiv, Ruz,
Köszi a cickós válaszokat :) Végül az segített, h Adélt rácuppantottam többször arra a cickóra és ahogy Votiv is írta azon a cickón kezdtük a szopit is mindig. Szerintem pangó tej volt, mert ez segített és azóta nem fáj (kopp-kopp) :)

Móni,
Szerintem is várd meg inkább a neurológiát, mert ha a jobbnál jobb ösztönző eszközökkel sikerül őt rávenni a mozgásra, akkor ott nincs is probléma :wink: Egyébként nem játszat még bele az is, h Marcid jó súlyban van. Emlékeim szerint, ő sem éhezik :wink:

Ríd,
De jó fej Anyukád van :) Nálunk mindenki olyan messze lakik és esély sincs arra, h vki esetleg tudna jönni időnként, h legalább egy-két dolgot el tudjak intézni, pedig néhányat már nagyon kéne :roll:

Johi,
Orvos :evil: Továbbra is sok ++++++ Nektek! Igazi hős a csajod, h ilyen jól bírja :)

Rylie,
A hszem után eszembe jutott, h tényleg már volt egy ilyen ötleted, de aztán azért nem írtam újra, hátha az esküvő fajtájával volt a probléma :? De úgy látszik ennek a tanárnak semmi sem jó. És ha egy jótékonysági estet szerveznél? Bár ez meg lehet, h ugyanaz, mint a bál :?
És szupi, h uh-n minden okés volt :D

Macs,
Pacis Füles édes :D

Deni,
Azóta ki tudtatok menni a levegőre? Nálunk itt még az utcában minden jeges keményen :evil: :roll:
Egyszerűen nem akar elolvadni és még mindig olyan havas minden.

Leni,
Nálunk zöld kaka a sok kajától volt.

Marc,
Gyere nyugodtan, ne viccelj. Ez a topik nem arról szól, h mindenki egyetértsem mindenbe, hisz nem vagyunk egyformák :wink:

Szrek,
Szülinapos szervezés alakul már?

Ancsi,
Ti hogy vagytok?

Kép Kép
curse

Marcangoló,

Ki mondta, hogy "diagnózis, neurológiai vizsgálat nélkül nyúl egy gyerekhez"? Ha kell, elküldi a gyereket (nem csak ő, hanem a többiek is) neurológushoz, nevelési tanácsadóba, szemészetre, gyermekpszichológushoz stb.
ez kötelessége is, és meg is teszi.
Főleg az általad említett mozgássérült gyerekeknél!!

"És biztosan fogok járni náluk, hiszen a mozgássérült gyerekek korai fejlesztése (főleg, ha állami normatívát is igényelnek hozzá) a Mozgásvizsgáló hatáskörébe tartozik, nekünk kell ellenőriznünk, hogy korai fejlesztés címszó alatt az történik-e, aminek kell."

NEM kapnak semmilyen normatívát... ettől függetlenül lehet őket ellenőrizni, ÁNTSZ is rendszeresen megteszi, APEH is, meg még sokan mások...

"Én azt gondolom, elengedhetetlen a korai fejlesztéshez a pontos, orvos által (is) felállított diagnózis, nagyon fontos, hogy több szakember lássa a gyereket."

ezzel nincs is gond, mivel ez megtörténik!

"És azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy azokat nevezzük egy területen szakembernek, akik megfelelő _elméleti_ és gyakorlati tudással (és az ezt garantáló végzettséggel) rendelkeznek."

Bocs, de ez a végzettség dolog :lol: :lol: :lol: :lol:
a tanári végzettségem se garantálja, hogy tanár legyek, még azt se, hogy a szakmámban ne dolgozzak kutyaütőként...
Pszichopedagógusként akár börtönviseltek rehabilitációjától kezdve bármit csinálhat, igen, nevelőotthonban is dolgozhat, de ez nem egy kizárólagos jogosítvány, hogy csak ezt és kész.
A korai fejlesztéshez is megvan MINDEN SZÜKSÉGES végzettsége, papírja, engedélye! Tessék megnézni a korai fejlesztő dokumentációit, engedélyeit.

"Nyilván tök jó az Ayres (és annak továbbfejlesztése) egy olyan gyereknél, akinek szenzomotoros problémái vannak (bár másfél évesen még senkit nem nevezünk hiperaktívnak), de iszonyatosan nagy kétségeim vannak azt illetően, hogy ugyanez megfelel egy négy végtag- sérült (tetraparetikus) csecsemőnek."

a múltkor akkor nem olvastad, amit írtam, de kb 4-5-en fejlesztenek, akár ugyanazt a gyereket is, teljesen különböző módszerekkel, a Dévénytől a Petőig, Ayrestől a logopédiáig, lovasterápiától az úszásig, mindenkit személyre szabottan.

"Tőletek is olvastam olyan elképesztő dolgokat, amiket egy az idegrendszeri sérült gyerekekhez valamennyit is értő szakember a száján nem ejtene ki."
Talán nem is így mondta, csak mi így tudtuk elmondani utána...
És ahogy írtam is, az egy dolog, hogy mi itt (is) kibeszéljük, ami velünk történik :wink:

"Szóval anélkül, hogy vádaskodnék, vagy bárkinek a kedvét elvenném, hogy Biatorbágyra járjon fejlesztésre, úgy érzem, hogy kötelességem elmondani, hogy ez így sok szempontból sincs rendjén."

Szerintem viszont pont ezt csinálod, ami ismeretlenül eléggé szakmaiatlan dolog részedről, már ne is haragudj, hiszen olyan emberek bizalmát próbálod aláásni egy egyébként elismert szakemberben, akiknek ez létfontosságú, hiszen odahordják az ilyen-olyan problémás, vagy sérült gyereküket, segítségért...

"És mielőtt azt gondolnátok, hogy most miattatok lesz Kornélnak gondja, másoktól is sok mindent hallottam már erről a helyről, beszéltem több szülővel, mindenki hasonló dolgokat mond. És mivel van összehasonlítási alapom (elég sok intézményt ismerek
az országban), azt gondolom, hogy az mindannyiunk érdeke, hogy függetlenül attól, hogy hol él, egy kisbaba megkaphassa a lehető legjobb fejleszést."

Ez maszlag, már bocs...

A véleményem az előző bekezdésben van.
Persze jó, ha egy szülő nem tekinti szentírásnak, amit egy szakember mond (a többiek tudják, én nagyon is szkeptikus vagyok :P), és próbál hallgatni a belső hangra is, vagy ha bizonytalan, elviszi a gyerekét máshoz is, de mondom, a biai korai fejlesztőből eleve elküldenek a szükséges vizsgálatokra.
Inkább azzal kéne foglalkozni, különösen nektek ott abban a komoly intézményben, hogy a védőnők-gyerekorvosok, pedagógusok, és szakemberek, akikkel egyáltalán kapcsolatba kerül a gyerek, el is küldjék a vizsgálatokra... De még a felismerés se nagyon megy nekik, finoman szólva...

Bocs, ha most nem voltam olyan kis finom, mint szoktam, de most ez nagyon nem tetszik nekem. Rólad szakmailag semmit sem tudok, azt se, hogy ki vagy, mi a neved, mi a végzettséged (:lol:), mit csináltál eddig. Egybként aranyos lánynak tűnsz, de ilyen szakmainak beállított igazságokat leírni egy tökismeretlen emberről/módszerről, nem egy szimpi dolog tőled, talán ha most ezt leírom, rájössz, mire gondolok.
Písz

votiv 8)
votiv

Kata,
Még Neked akartam írni, h sikerült bejelentkezni a szemészetre :) Nagyon rendes volt az asszisztens nőci, mondtam, h Érdről mennénk és hogy nem szeretnénk várni, így adott időpontot és még akkor is figyelt arra, h oda tudjunk érni a távolság, meg a reggeli dugó miatt :) Mondjuk csak január 31-re tudott adni, de kit érdekel, inkább várok ennyit, mint mondjuk ott töltsünk egy fél napot :)

És képzeljétek tegnap annyira el kezdtem aggódni a csak csajok műsor (kivételesen megnéztem, mert Adél nem akart aludni) után, h rögtön kerestem egy olyan helyet, ahol átvizsgálják az anyajegyeket. Nem olcsó a vizsgálat, de tetőtől talpig végig nézik az embert digitális dermatoszkóppal és az eredmény is azonnal megvan. A családban nem volt pl. melanómára hajlam, meg nem is szoktam napozni, szolizni meg pláne, de mivel rengeteg anyajegyem van, így a veszélyeztetett állatfajba tartozok :lol:
Végülis még soha sem voltam bőrgyógyásznál, ideje elkezdeni. Legfeljebb megnyugtatnak, h nincs semmi probléma.

Kép Kép
curse

és írjál, nem akarom elvenni a kedved, akár erről is, legfeljebb majd leírom a más véleményemet, ahogy itt mindenki mindenről teszi :)
szóval hajrá, beszéljük meg, vagy játsszuk le szkanderban :wink:

egyébként meg nem a biai fejlesztő az egyetlen út, ezt senki sem állítja, sztem mindenkinek meg kell találnia azt az embert/embereket, akik NEKI tudnak segíteni :wink:

megyek, mert Isti hív kukotászni (kukucskálni)
egyébként elkezdett igéket mondani!!! :D :D :D
mostantól kell csak igazán a szótár hozzá :lol:

votiv 8)
votiv

Curse,
mi jól vagyunk, leszámítva, hogy egy vén trotty vagyok, már nem tudok úgy mozogni, mint régen. félek, hogy a súlyom és nem a terhesség miatt. :( ha lebabázok, fogynom kell.

Marcang,
csak futólag olvastam el, amit Votiv írt, de már most előre szólok, hogy a sorok nem azt jelentik, hogy ne gyere többé, sőt! :) mi itt elég jókat vitázunk mindenféle témában pro és kontra, s örülök, hogy te is bekapcsolódtál.
én minden elfogultság nékül mondhatom, hogy vagyok olyan besz..ri, hogy csak és kizárólag először valódi szakemberhez vinném a gyereket, azaz neurológushoz meg ilyesmik, akár egy lepukkant kórházba. utána próbálkoznék több más alternatívával, ha már van pontos diagnózis. úgyhogy számíthatsz rá, ha a második gyerekkel is beparáztatnak, mint Henivel, akkor téged foglak megint zaklatni! ;-) (és előre is bocsi!)

és nekem kezdődik a vizsgaidőszak, és még semmit nem nagyon tanultam, emiatt igen lusta egy disznónak tartom magam, s félek, hogy eljátszom az egyetlen állami tanulási esélyemet :(. úgyhogy most rá kell feküdnöm a témára.
ancsipancsi

na, én is ezt írtam hirtelen, Votiv. :)
mondjuk a szkandert megnézném, meg ahogy cérna hangon és szerényen mondogatod neki, hogy adja fel :D
ancsipancsi

Curse,
hogyhogy mentek szemészetre? Bocs, ha nem figyeltem és már mondtad :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi

Hajjaj, én is már azt számolgatom, hogy miből mikor kéne vizsgázni... :roll: :roll: már tudom a lehetséges időpontokat...

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Beugrottam közölni a jó hírt: november 15-én megszületett a kisfiam, Félix. Nagyon cuki hajasbaba, és nagyon jó fej, éjjel nyugi van, csak délutánonként nyűgösebb, de nem vészes.

A Szent Imréről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ugyanígy az orvosomról Kocsis Éváról és a szülésznőmről, Kondor Katáról, és a fogadott csecsemősnővérről Zsuzsáról. A szülés fantasztikus élmény volt, és megúsztam mindenféle sérülés nélkül, este 20.05-kor született Félix és másnap törökülésben fogadtam a reggeli vizitet. :D Megállapította a doktornő, hogy akkor én ezek szerint jól vagyok... :D

Itthon is úgy repülnek a napok, hihetetlen hogy már két hetes a gyerkőc. Minden napra jut valami új para (ami persze általában az én kismamaagyam szüleménye csak), mint gondolom minden első babásnál ilyenkor. A hormonális sírógörcsök viszont szerencsére elmúltak, első 3 nap volt csak menetrendszerű, hogy este bőgök valamin, annak ellenére, hogy szuperül mennek a dolgok. :)

Kicsit visszaolvasgattam, de annyi időm nincs, hogy kövessem a topikot bármennyire is szeretném, pedig olyan jó itt. :( Azért megpróbálok jönni időnként.

Curse, hova jelentkeztél be bőrgyógyászhoz, elküldenéd a kontaktját? Egyik barátomnak most műtötték le a rosszindulatú anyajegyét, majd mindenféle egyebet is, úgyhogy én is be vagyok parázva. Már régóta el akartam menni egy ilyen szűrésre, de mindig halogattam. Amikor meg SZTK-s bőrgyogyinál voltam mindig mondtam, hogy nézze már meg a hátamon meg a karomon lévőket, erre mindegyikük csak legyintett, hogy "á, nem ilyenek azok amikkel gond szokott lenni". :evil:

Johi, +++ a kórház miatt.
kattix

Ruzy,
először azt mondtam (habár nem vagyok ilyen típus), hogy mindent jan. végére hagyok. de rájöttem, hogy akkor nuku pótvizsga lehetőség.
aztán azt mondtam, hogy decemberben semmi. de most mégis ott tartok, hogy a számomra egyszerűbb tárgyakat (közgé, lati, katolikus hit alapja, ker. erkölcs és jogászi etika, római joggyak meg ilyenek) le kéne tudni decemberben. és maradnának a dög nehezek januárra. de ez se jó taktika, mert azokat is lehetetlen egyszerre mind megtanulni :(
ancsipancsi

Sziasztok!
Curse, megírod (akár pü-ben) az anyajegyes hely elérhetőségét? Mennyi az a nagyon drága vizsgálat? Nekem is kéne mennem, mert nekem is sok van, egyre több, és változnak... :roll:

Vizsgázókan vhogy nem irígylem...
(Nekem a szakdogába kell belehúznom, az egyik már alakul, a másikkal még sehol sem vagyok...)
rídonli#

Kattix!
Sok szeretettel gratulálok, Isten hozta Félixet! :)
ancsipancsi

Ríd,
nem tudom mennyi a vizsgálat, de megéri kifizetned, mert utána jó sok lét kapsz a tejért. :) van olyan mama ismerősöm, aki hatvan ezret is összeszedett havonta tejből!
ancsipancsi

Kattix, nagynagy gratula!!!! :)

Ancsi anyaJEGY, nem TEJ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Annyi tejem már egy 10,5 hós mellett nincs (szerencsére).
rídonli#

Ja, de így is megéri sztem, mert elpatkolni bőrrákban... :roll:
rídonli#

ááá, Ríd, bocsi!
visznont férjemnek van egy nagyon jó bőrgyógyásza a Bocskai úton, hozzátok nem messze. mindig oda jár (meg egy másikhoz is), és vele szedeti le/égetteti/fagyasztja le a jegyeit, melyeket egyúttal meg is vizsgál a doki. ezen kívül volt vmi nagyobb vizsgálaton egy cégnél, ahol diagnózist adtak az anyajegyeire vonatkozólag. ez drágább mulatság volt.
ancsipancsi

Kattix

Gratula!! :) Nekem is a Kondor Kata volt a szülésznőm! :) És ha parázol gyere és kérdezz minket, majd jól beparáztatunk még jobban, mert mi is parázunk mindig! :lol: :lol: Na jó azért tudunk adni biztos sok hasznos tanácsot is. :D Szép napokat továbbra is!!

Ancsi

A könnyebb dolgokat tényleg érdemes előre venni, a nehéz vizsgákkal is pont lesz elég bajod januárban!! És menj el a könnyűekre mindenképp, akkor is ha csak keveset tanultál, sokszor lehet szerencsés úton is átjutni a vizsgákon, főleg a nem olyan komoly tantárgyakon, bár én tudom máshová járok, de ez biztos így van mindenhol. Persze van amikor a könnyűnek tűnő tárgy a nehéz, de ezt felsőbb évesek úgyis megmondják hol szigorúbbak, hol elnézőbbek a vizsgán. :wink: Én múlt pénteken voltam egy Zh-n Eu jogból és éppenhogy sikerült, pedig nem tudtam rá tanulni csak 1 napot, de szerencsére voltam előadásokon és már onnan sok mindent megjegyeztem. :) Úgy lásztik javulok, mert ilyen se volt még, hogy ilyen könnyen meglegyen egy Zh-m. :)

ruz
ruzicsky

Marcangoló, rajtunk kívül ismersz olyat, akinek Kornél nem javasolta, hogy neurológushoz is elvigye a gyereket?

(Nekünk sem tiltotta meg, hogy ezt tegyük, csupán annyit mondott: ennek a gyereknek nincs idegrendszeri sérülése, szerintem nem fog rajta segíteni, ha megnézik.) Hozzátenném: nem csak ő, de a házigyerekorvosunk sem küldött minket neurológushoz.

Ezen kívül: sajnos egyre inkább azt látom: mehet az ember fűhöz-fához, igen, akár neurológushoz is, még ez sem biztosíték arra, hogy jó helyen jár, mert ahogy van jó kőműves van jó neurológus is, és viszont... pl. a Gézengúz alapítvány 3 fős állapotfelmérő bizottságáról (amiben neurológus, gyerekorvos és gyógytornász van) annyira rosszat hallottam ismerős szülőtől, hogy hiába kértem hozzájuk időpontot, végül NEM viszem el Igit. (ja, és mi volt az a rossz?: a gyerek 7 hóra született koraszülött, több helyen jártak vele, minden szakember diagnosztizálta x dolgora, kizárólag a Gézengúzosok nyilvánították makk egészségesnek a gyereket... háááááát :roll: ) Ezen kívül az a hír járja, hogy csupa kezdő fejlesztővel dolgoztatnak, akik pl. gyógytorna alkalmával azt mondják a szülőnek: "anyuka, ez a gyerek defektes" Köszi, megjött a kedvem hozzájuk..... Nem azt várja az ember, hogy elhallgassák a bajt, de empátia és megfelelő fogalmazás is van a világon....

Egyébként kérdeztem Kornélt a Budapesti Korai Fejlesztőről és ami miatt oda(sem) vittem Igit az volt, hogy a nagytudású (=drága) szakemberek helyett szívesebben dolgoznak kezdőkkel, akiknek természetesen a bére is kisebb.... :roll:

De nem szeretnék ügyvédeset játszani, főleg, mert valahogy azt érzem: kicsit mindekinek igaza van, lévén még nagyon kialakulatlan Magyarországon a korai fejlesztés intézményi háttere, a diagnosztizálásról meg már nem is beszélek, kétségbeejtő, mennyire nem ért hozzá az átlag védőnő és átlag gyerekorvos :evil:

Biáról meg: Szerintem ha valaki szemtől-szemben felveti a kétségeit Kornélnak, szíves-örömest megvédi ő saját magát. Csak adják meg neki az önvédelem lehetőségét. :wink:

Ez most jó hülyén jött ki, mert én is kérdeztem tőled véleményt privátban és most olyan, mintha cserébe hátbaszúrnálak, csak hát tényleg olyan izé ez a kritika gyakorlás a kritizált dolog személyes ismerete nélkül..... :roll:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Most már csak azon parázok, hogy Bendi nehogy elkapja a bárányhimlőt, mert még csak az hiányzik nekem vizsgaidőszakban... :roll: :roll: de az unokatesóinak a barátai már himlősek és a sógoromék már várják, hogy mikor jönnek ki a pöttyök, mert nekik nagyon esélyes lett így...én nem is tudom, hogy voltam-e már bárányhimlős anyám nem emlékszik, de az lenne még a jópofa ha én is elkapom...ááááá remélem boszitopik most is működik és most hogy jól parázok ezen és ide is leírtam, nem lesz semmi... :wink:

ruz
ruzicsky

Ancsi, elküldöd nekem a Bocskai úti bőrdoki elérhetőségét? Nagyon megköszönném! :)
rídonli#

Ígértem a "családi fotó filcből" adventi naptárról fotót, íme:
(a csillagot most csak mutiba raktam, mert majd 1-jén kerül föl, és persze van belőlre 24 db)

Kép
leni

Leni,
ez annyira jó és szép! :D

Ríd,
2 szakdoga 2 gyerek és sokat túlórázó pasi mellett? leborulós szmájli :D

Kép

Kép

szrekuc

Leni, ez nagyon aranyos!!!!!! :)

Szrek, egyelőre még nincs kész egyik se, ami már megvan belőle, az is több ÉV alatt sikerült, úh majd akkor, ha TÉNYLEG megcsináltam... :)
Te hogy állsz? (Csak, ha nem vagyok ezzel a kérdéssel indiszkrét :oops: )

B egész délelőtt aludt, még most is, pedig lassan mennünk kell Pért az oviba. Így du.vásárolhatok 2 gyerekkel...
(Apa nem túlórázik kiv., hanem a Nagyi konyhaszekrényét csinálja, egséz 7en. 7végén meg majd dolgozni fog...Király...)
rídonli#

ancsipancsi

Votiv, a nevem, címem megírom privátban, a végzettségem pszichológus, és mozgássérült gyerekeket fejlesztő terapeuta, értelmi sérült gyerekeket tanító tanár. (Röviden OTATA - SZOTE szakon végeztem a gyógypedagógiai főiskolán.) 10 éve dolgozom gyógypedagógusként, 2001. óta az Országos Mozgásvizsgáló Bizottságban végzem a mozgássérült gyerekek pszichológiai és mozgásvizsgálatát. Nálunk minden gyerek neurológusi papírral jön, akit még nem látott orvos, azt szerdára hívjuk, hogy a mi neurológusunk megvizsgálja. Ez egyszerűen alap. Nincs olyan, hogy szerintem nem idegrendszeri sérült, nem segít, ha más is látja. (Leni, egyébként nem csak te írtad, ha ez megnyugtat.)

Az, hogy ha kell, elküldi szakemberhez, elég relatív dolog, mert ő mondja meg, hogy kell, vagy nem.
:roll:

Úgy tudom, az ÁNTSZ, meg az APEH nem igazán szakmai ellenőrző szerv, de sebaj.

A végzettség valóban egy dolog, de ugye azt mégsem szereti senki, ha olyan orvos műti, akinek nincs orvosi diplomája, esetleg nem sebész. A végzettség megalapozza, rendszerezi a tudást. Aki tanult korai fejlesztést, az nem mond olyat, hogy egy mozgássérült gyerek nem tudja koordinálni a mozágsait, azért nem tud négykézláb állni, hanem azt mondja, hogy a tónusos nyakreflex miatt először a fejtartást korrigálom, utána próbálom mászatni a gyereket. Korai fejlesztés gyakorlásához szükséges végzettséget, jogosítványt kapnak a gyógytornászok, a konduktorok, a gyógypedagógusok közül a szomatopedagógusok. A pszichopedagógusok nem tanulnak korai fejlesztést, ennek lazán utána lehet nézni pl. a főiskolai tananyagban.

"Pszichopedagógusként akár börtönviseltek rehabilitációjától kezdve bármit csinálhat, igen, nevelőotthonban is dolgozhat, de ez nem egy kizárólagos jogosítvány, hogy csak ezt és kész. "
Ez jól hangzik, csak nem igaz. Ezzel az erővel én is mondhatom, hogy a szomatós nemcsak mozgásfejlesztést tud csinálni, hanem a szemészeti vizsgálattól a rektális beültetésig mindent. Mert én ezt mondom. Végül is persze bárki csinálhat bármit, bár ugyan nem tanulta, vagy esetleg nem ért hozzá, csak ezt- azt felszedett a gyakorlatban. Legfeljebb nem használ vele.

"Szerintem viszont pont ezt csinálod, ami ismeretlenül eléggé szakmaiatlan dolog részedről, már ne is haragudj, hiszen olyan emberek bizalmát próbálod aláásni egy egyébként elismert szakemberben, akiknek ez létfontosságú, hiszen odahordják az ilyen-olyan problémás, vagy sérült gyereküket, segítségért... "
Azt tartom a nagy bajnak, ha az ember van annyira elvakult, hogy más véleményét meg sem hallja. Mást meg sem kérdez. Sajnos a mi területünkön a legtöbb szakember félti a saját presztizsét, pénzét, szakmai tudását. Ezért a dévényes azt mondja, hogy ne vidd a Petőbe a gyereked, és viszont. Kornél szerint ne vidd a Bp-i Koraiba, ne vidd neurológushoz, illetve viheted, csak minek, és egyébként is minek nézné meg más, látják itt elegen. Közben meg nagyjából a neurológiai vizsgálat az, ami egyedül objektív.

Lehet, hogy szerinted maszlag, hogy mindenkinek jár a normális korai gondozás, de nekem speciel ennek a biztosítása a munkám. És bár előbb-utóbb mindig kiderül, hogy hol dolgoznak dilettánsok, ki az, aki csak ígér, de nem ad semmit, azért addig elég sok gyerek sorsa megfordul miattuk.

"Inkább azzal kéne foglalkozni, különösen nektek ott abban a komoly intézményben, hogy a védőnők-gyerekorvosok, pedagógusok, és szakemberek, akikkel egyáltalán kapcsolatba kerül a gyerek, el is küldjék a vizsgálatokra... De még a felismerés se nagyon megy nekik, finoman szólva... "
Ez igaz, foglalkozunk is, bár sem az orvosképzésbe, sem a védőnők képzésébe nincs beleszólásunk. Megpróbáljuk a lehetséges fórumokon hirdetni, hogy van lehetőség objektív vizsgálatra, korai felismerésre, de ez még kevés. Egyébként a Mozgásvizsgálóban van neurológus, gyógytornász, konduktor, többféle végzettségű gyógypedagógus, pszichológus. Diagnózist, és szakmai tanácsot kap a gyerek (gyakorlatilag 0-huszonéves korig), fejlesztési tanácsot, és javasolunk olyan intézményt, ami neki való. Csak a gyerek és a szülő érdekét szem előtt tartva, attól függően javasolva fejlesztést, hogy neki mi a jó. Mert nem mindenkinek felel meg egyformán a Dévény vagy a konduktív fejlesztés. Úgyhogy (mivel a főnökömmel már beszéltem erről) mindenkit nagyon szívesen látunk, aki komplex vizsgálatot és tanácsot szeretne.

Nem kimondottan érdekel, hogy mennyire vagyok aranyos, próbáltam sokfelől tájékozódni (nemcsak a szülők oldaláról, hanem szakmai részről is), és hogy nem voltam még Biatorbágyon, nagyjából annak köszönhető, hogy viszonylag nehezen mozdulok ki kocsi és bébiszitter híján Szigethalomról. Ha véletlenül úgy szereztem volna tudomást ezekről a dolgokról, hogy aktívan dolgozom, akkor már túllennék a látogatáson. De most ez van. Ja, és kicsi ez a szakma ahhoz, hogy tökismeretlen emberről beszéljünk, én is úsztattam gyereket Kornélnál évekkel ezelőtt...

Egyébként nincs más célom az egésszel, mint azt elérni, hogy mindig lássa más is a gyereket, mindig kérdezz meg mást is. Lehet, hogy nem ugyanazt mondja, de attól még nem biztos, hogy téved. És lehet, hogy a tegyerekednek teljesen máshol lenne a legjobb. Tudom, nehéz ezt szülőként eldönteni, akkor ott a Mozgásvizsgáló.

Leni, erre nem tudok mit mondani, ha egy másik szülő rosszakat mondott, akkor az biztosan így van. Nem érzem hátbatámadásnak, ha úgy érzed, jól vannak így a dolgok, akkor oké. Csak egy ötlet volt.
marcangoló

Marcangolónak abban igaza van szerintem (a többihez ugyebár nem értek), hogy azért egy orvosi vizsgálat akkor is kéne (alapból), ha nem úgy néz ki. Legalábbis nekem is (vagyis minden pszichológusnak) el kell küldenem pl. orvosi vizsgálatra a szomatikus panasszal jelentkező gyereket akkor is, ha a szülője vagy akár én is úgy látjuk, hogy ez pszichés tünet. Kell és kész. Ez a szakma szabálya.

Kép
Kép
tinu

Kattix gratulálok!!! a mindennapos kezdő paraanyuság nálam is vendég volt. 2 dolog segített: kevesebb szakirodalmat olvasni, s mindennap jó nagyot levegőzni (főleg ha napfürdőzhetsz!)

Kondor Kata :lol: :lol: :lol:

szüléssztori? majd egyszer :wink: :?:

láttom forr a topik :lol: kár hogy csak épphogy bekukkra van időm :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Az, hogy legyen minőségbiztosítás vagy garancia korai fejlesztésnél arra vonatkozóan, hogy ahova járunk, az valóban jó hely, szerintem nagyon is kellene.
Ahova mi jártunk (Dévény), onnan az az info jött, hogy hivatalos neurológia (orvosok úgy általában) nem fogadja el, nem ismeri el Dévényt, ergo a fejlődést a neurológus által ajánlott tornának tudják be; ugyanakkor a mi Dévényesünk is elmondta, hogy szerinte Kornél ajavascript:emoticon(':lol:')
Laughing kicsit szemfényvesztő kategória, szerinte nincs megfelelő szakmai tudása, háttere.
A tornászunknál kint lógott minden végzettségéről a papír és a neurológiai vizsgálat is alap volt; vagy eleve úgy ment az ember, vagy ő küldte a népeket az első alkalom után rögtön.
Viszont ettől még valóban mindenki fúj mindenkire, és ezt nem látom, hogy fog változni, pedig nagyon jó lenne, mert ez így tök elbizonytalanító, hogy ahova lelkesen hordom, lehet, hogy rossz vagy lehet h nem rossz csak épp nekem nem megfelelő, de mégsem jutunk el a megfelelő helyre,mert az adott tornász stb a saját korlátoltsága miatt nem ajánlja a másikat.
Kornélt meg egyszerűen mindenki szidja, tehát nyilván van vmi alapja - tök jó, hogy elhivatott, de ne hagyjon akkor magán támadási felületet, akár ami a végzettséget akár a stílusát illetően, hiszen kvázi isszák a szavait. (én egyáltalán nem ismerem őt, csak annyit tudok róla, amennyit hallottam innen-onnan.
És kéne több olyan fejlesztő, mint a biai, ahol ennyi minden van egy helyen és jó eséllyel kapja meg a gyerek a jó fejlesztést (úszás, lovaglás, torna stb). :D
És én pl egészen Marcangoló jelentkezéséig nem is hallottam az országos mozgásvizsgálóról, pedig másfél évig jártunk tornára és majdnem ugyanennyi ideig látta neurológus is Ábelt.

bocs a zavarosságért :oops: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

javascript:emoticon('Laughing')
Laughing
bocs ez nemtom milrt került oda :oops:

Kép

Kép

szrekuc

ez a Kornél-féle kezelés pénzbe kerül?
ancsipancsi

Kattix,
gratula! :D

és én senkit nem akartam támadni, csak elszomorító, hogy ez a korai fejlesztés egyelőre olyan itt, hogy a szülő tökre magára van hagyva; aki fontosnak tartja, utánanéz, próbálkozik; akinek nagyon kellene, sokszor el se jut a fejlesztőhöz.
Szóval tök jó lenne, ha ez alap lenne meg elfogadott és igenis vegye észre a védőnő meg az orvos és kössék mondjuk a gyes megvonásához akár, hogy járjon el a szülő fejleszteni. Csak legyen összehangolt az egész, legyen hova járni fejleszteni (és ne világ végéről kelljen az egy szem fejlesztőbe bejárni).

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
a Kornél-féle úgy tudom, nem, de pl a dévényes, ahova mi jártunk, drága volt :roll: (hát igen, az anyagi vonzata meg a következő érdekes része a témának; nem hiszem, hogy így kéne működjön a dolog; persze, aki akar magánban járni ilyen helyekre, járjon, de akinek kell, annak nagy szívás. hogy egyelőre így működnek a dolgo.)

Kép

Kép

szrekuc

pattogatott kukoricát elő :mrgreen:

ruz
ruzicsky

Ruz :lol: :lol: :lol: :lol: meg a meleg lábvizet!!! :lol: :lol:

Kattix, GTAULLLLAAAAA!! mutass fényképet gyorsan gyorsan mielőtt megnő!!!

Az én véleményem szóóóóó szimpli: egy orvos nem orvos. Soha nem adnék egy orvosi véleményre legyen az bármilyen probléma. (na jó a náthánál nem akadékoskodom :D )

Kép
akata

ja és ha már ennyit pofázkodok ma, akkor megírom még azt is, hogy ma tökre felháborodtam, hogy láttam reggel az interjút Salman Rushdie-val a tv2-n a Mokkában és nem értettem az egészből semmit!!! Komolyan nem igaz, hogy nem tudnak már egy nyomorult szinkrontolmácsolást megoldani! A tolmács egyrészt néha elveszítette a fonalat, másrészt meg nem jól volt a hangerő beállítva így időnként semmi nem hallatszott a magyar szinkronból az angolt meg azért nem értettem, mert annyira jól nem tudok, hogy a háttérből érthetetlenül sutyorgó magyar szöveg zavaró hatása közben felfogjak bármit is belőle. :evil:

Ha már a nagy médiák miatt nem kapott interjú lehetőséget Votiv, akkor legalább már ne tegyék teljesen értelmetlenné azt, hogy ők kaptak lehetőséget.

ruz
ruzicsky

Akata

Jaja, egy a magyar egészségügyet jól ismerő kollégám tanácsa, hogy műtét vagy valamilyen nagyobb gond esetén mindig legalább 3 orvos véleményét kérjem. És van benne valami... :roll:

ruz
ruzicsky

:mrgreen:
Kép

még csak annyit, hogy ahányan fejlesztettünk itt kb annyiféle helyre jártunk/járunk, ez is tök fura (mozgásvizsgálóban pedig egyikünk sem járt - vagy igen?)
vagy végül a biaiban kötnek ki az emberek, mert egyrészt az ingyenessége tök jó, másrészt végre ez egy konkrét, ajánlható hely, fejlesztő központ, nem pedig úgy kell a sokadik ismerős vagy kör után tornászt keríteni magán úton, hogy vajon hol lapulhatnak, pl a dévényesek - pedig van honlapjuk, minden van
vagy lehet, hogy csak a mi történetünk volt komplikált, nem tudom )

bocsi, csak én mostanra már konkrétan összezavarodtam;
végülis csak Kornéllal van a baj, személy szerint, nem?

Kép

Kép

szrekuc

másra sincs időm... :shock:

HOUSE

kedvenc idézetem:

House: „Gondolom az angolok azzal, hogy "minimális", azt fejezik ki, hogy nulla.”
Chase: „Ausztrál vagyok.”
House: „A királynő van a pénzén. Maga angol.”
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: