A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

De sok a kisbeteg megint :( :( Vera Dócijának és Marcijának, Nuk Rékájának, Leni Igijének, Zsan Igijének, Votiv Istijének, Rylie Kamillájának (remélem nem hagytam ki senkit!) BULÁST és ++++++++++++++++++++++++++++

Johi :) Basszus, Rátok jár a rúd.. :( :( rengeteg ++++++++++++ Nektek és mi is megyünk segíteni, csak szólj!! :wink:

Mása :) Gratula a szép helyezéshez! és a szép gyerkőcökhöz! :D És éljen a csakciciző Levus :D Sztem az együtt éneklést-gyurmázást-foglalkozást nem lehet elrontani, csakis jó lehet! :wink: :D

Ancsi :) Tiffanyt csináltam mielőtt jöttek a gyerkőcök, az üvegfestés inkább csak hobbi (bár pár képet eladtam abból is) :D nagyon szerettem, de még nem tudom, h gyerkőcök után megint fogom-e csinálni :roll: És házi hambi szupeeer! :D és hogy jobban vagy, az pláne király! :D

Lindi :) Gyermektelen élet, wow, hogy-hogy? hol vannak a gyerkők, nagyszülőknél? és mivel töltöd napjaid? :lol:

Ma voltak nálunk Vicáék :D olllyan jó volt :D Máté nagyon szuper kispasas, nagyon édesen jár már! :D mindjárt teszek képet is:
Máté a szépséges anyukájával :D :
Kép
Máté és Bálint, a két nagyfiú :D :
Kép

Kép
Kép
denizsa

Köszönjük, köszönjük a további jókívánságokat is.
Johi, ez gáz, szegény fejed.
Betegek, gyógyuljatok mindannyian!
kincsimano

Nuk: én szívesen elolvastam volna a szemészeti történéseket, de nem tudom, hogy kell elmenteni az oldaladat, hogy később is meglegyen és mivel nincs benne az aláírásodban (pedig lehetne :wink: ), képtelen vagyok megtalálni. :(

Kép
Kép
tinu

Szia Lindi! :) én elvileg szombaton lapzárok, de ha jól állok a munkával, egy kapucsínóra még ellóghatok :wink:

Szrek: http://rekaekblogja.blogspot.com/

Johi, vazeeee, most már ugyanennyi jót is Nektek!!!!!! :D

Cukik a gyerkőcök! Máté meeeekkoraaaa! :D :D :D maholnap érettségizik :wink:
Istipók meg mindjárt 3, ettől is leesik az állam... még van kb 15 napom, hogy maradandót alkossak a nevelésében, mert ugye minden tudomány szerint 3 fölött már későőőő :D :D :D

Rylie ++++++! én a helyedben egy hagyományőrző bállal próbálkoznék, olyasmivel, mint az Operabál v. az Anna-bál (de lehet mondjuk egy 30-as évek amerikája "Cotton Club Swing Party" is, gengszternek öltözött pasikkal és charleston-ruhás nőcikkel :P).
Kell mögé egy szép történet, némi (akár felelevenített, akár újonnan feltalált) szertartás, pár hagyományőrző táncos meg zenekar és énekesek, és az elegáns vendégek korhű ruhákban, néhány műsorszám, egy sokfogásos (korhű) vacsora, jótékonysági tombola és bál-szépe választás éjfélkor, és tánc, cocktail- és espresso-bár hajnalig :wink: a belépők pedig szabad fogyasztásért cserébe jó borsosak, mondjuk 150e-től felfelé :wink:

votiv 8)
votiv

Rékáékblogját Tinunak szántam :D

Macsinkó, én imádnék Veled és drága kis Fülicsekkel találkozni, de tegnapról mára beütött ez a kórság, emiatt a csütörtökünk most nagyon lóg a levegőben, Istók eléggé melegecske, mondjuk szépen aluszkál, ami jó, de semmiképp sem akarnék rátok ragasztani valamit!

votiv 8)
votiv

Votiv: köszönet! :)

Kép
Kép
tinu

Vot, Zsan,
akkor függőben a kv..... viszont sajna nekem csak a délelőttök jók, mert most komoly átszoktatás folyik, most szokjuk a bölcsi napirendjét, már ami a kaja, alvás, játszás időket jelenti. Szóval Fülesnek mostanában fél egykor aludni köll....

valaki megdobna engem Indike blogjának a linkjével?
thx

:)
macskanyu

Most elmentettem a kedvencek közé. Még sose csináltam ilyet. Hiába, kissé lassan tanulok. :)

Kép
Kép
tinu

Dednek mandulagyulája van :( és már előre hallom a kórust, ahogy skandálják :x : ki kell venni, ki kell venni, ki kell venni!
Azt mondta a doki, hogy nem vár a pisire, mert az bizti csúnya lesz, hanem olyan antibigyót adott amit a kórházba is szoktak. Szóval megint antibigyó...én nem vagyok olyan bevállalós anyuka mint Zsanci :roll: holnap azért felhívom TI-t, hogy milyen bogyóval tudom segíteni a gyógyulást.

Curse: rákérdeztem a D vitaminra is! 3 éves korig a téli hónapokban kell az 1 csepp. Szal én adom ;)

Kávéért irigy-irigy, Lindire is irigy a gyermekmentes élvezetek miatt :)

Votiv: köszi a tippet, de sajna nem jó a bál, mert az egyik csoptársam is bált csinál és egy témát csak egyszer lehet ellőni :? Pedig az tök jó volt amit felvázoltál ;)

Szrek: milliós költségvetésű babaparti: meghívjuk Hugh L-t sztárvendégnek, naaa?

Rylie
rylie

Rylie,
várom a babapartit, Laurieval!!! :lol: :lol: :lol:

és én sem vagyok bevállalós, csak TI-vel... :roll:

Macs,
nekünk is a délelőtt jó...és lehet a jövő hét is!!!

Én pl. MINDEN héten benne lennék egy ilyen kis miiiiitingben, a környéken, mert nekem igy sokkal gyorsabban megy a nap...
zsancikant

KV (bár én nem szoktam) nekünk is jó (lenne), ha meggyógyulunk, pláne, ha itt Börsön 8) 8) :wink: :wink:

Johi:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
De már megvolt a három (dédi mondja mindig, hogy 3 rossz után jön a jó)

Ma voltunk drnéninél és fülészeten is, kaptunk antibigyót, amit most be is adok, mert nem jó dolog a középfül gyula, most nem kísérletezek.

D-vitamin:
Ma a drnéni inkább tablettát adott (egy kanál kajcsiban feloldódik, 3x kell egy héten), mert azt mondta, a Vigantol a fénytől tönkre megy, kb 1 hónapot bír ki. Annyi idő alatt ugye nem fogy el...

nukada

Sziasztok!

Megint D-vitamin :D
én nem tudom, adjam-e Ábelnek most :? korábban azon paráztam, hogy nem adagoltam-e túl (volt, hoyg két csepp cseppent), meg már ráadásul 2 lesz és bevallom, egyetlen porcikám sem kívánja mégegyszer a Vigantolt
Rylie, látom, te adod; többiek hasonló korú kőccel?
mandula :( +++++
és nekem is kiszedték 3évesen (alig várták, hogy betöltsem,mert állandóan gyulladt volt, de a 3at meg kellett várni. és aztán 23évesen is kiszedték :lol: )

Macs,
jók vagytok az átszoktatással :D
nekem mindig mindenki elmondja, hogy adjam bölcsibe, mert így nem haladok a dolgaimmal, de nem nagyon szeretném, viszont egy anyuka a jáccóról vmi csana-szerűséget szeretne januártól csinálni (bár inkább lelkes bébimegőrzés lesz, semmint vmi komoly pedagógiai izé), én erre apellálok most bölcsi helyett; 400ft/órát tervez kajával együtt, heti 1-2 óra nekem már tök jó lenne :D

mindenki buljon, Johiéknak extra adag+++++++
kis hőem-t Ábel is produkált, remélem, ez csak olyan szolidaritás-dolog, vagy mert nem akar kilógni a többiek közül
:mrgreen:
ma voltunk zenebölin megint és kezdeti rosszalkodási tüneteket produkált, úgyhogy megnyugodtam; 1-2 alkalom még és már rá is fognak szólni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mása,
gratula a helyezésekért :D

ja és Hugh Laurie :oops: szerintem összepisilném magam, ha meglátnám :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rek,
én nem adok a hasonló korúnak, ha ez számit...ja, én Memének sem adok, és k vitamint sem, szal lehet, h én nem is vagyok mérvadó.
és ki sikitana hangosabban ha látná HL-t???? :lol: :lol:
egyébként elég jó vagyok, az úgy csinálok, minthában, még jó 13 éve voltam utoljára Londoban, és egyszer csak szembe jött velem a Michael York, akit én imádok, és csak úgy simán elsétáltam mellette (egy csendes kis utácban voltunk) és ÚGY CSINÁLTAM MINTHA...nem ismerném fel, nem akarnám összepisilni magam, stb... 8)
zsancikant

Zsan,
:mrgreen: szegény HL, ha tudná :lol: szerintem alvásmegvonásos stb ksmamák, rosszabbak, mint egy csapat visongó tini :mrgreen: :lol:
köszi a vigantolosat, sztem nem fogom én se adni, majd a kajára jobban figyelek meg napfürdőzünk ;) :D

és ez szemet szúrt: http://it.news.hu/hir/a_tanarok_letilto ... ediat.html

Kép

Kép

szrekuc

El is felejtettem:

Mása:
Gratula akiscsajnak! Örül, ugye?????

Rylie:
Próbáljátok ki a Lymphomiosot nevű szert, nekem nagyon bevállt. Ha érzem, hogy kicsit érzékenyebb a mandulám, beveszek egy kanállal és másnapra semmi. Nekem is ki akarták venni 17 évesen, de nem engedtem...
http://www.heel-info.com/hungar/immun.htm

És amilyen az én formám, a zöldségessel (ismerős) beszélgettem ma Rékáról, hogy beteg, meg hogy mérem a lázát, erre egy másik anyuka is bekapcsolódott (mint később megtudtam, a sógornőmnek is volt hozzá szerencséje babaklubban), először arra fintorgott, hogy nem szopik a gyerekem, aztán arra, hogy egyből elvették szülésnél, majd ecsetelte a gyönyörű szülését (2x szült otthon G.Ával), majd lenézően méregetett, amiért én koraszülöttet szültem. Kicsit szarul esett. Pedig már kezdek kilábalni a depiből, de az ilyenek annyira visszavetnek a béka segge alá... Kedvenc mondatom: olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni... :roll: :roll: :roll: :cry:

nukada

Zsan:
Bár nem H.L., vagy Michael York, de én is útáltam, ha híresség jött be az IKEAba, mert ő ott csak bútort akart venni és tudtam, akár egy "olyan" mosoly is tönkre teheti a hétkznapját...
Múltkor Gyurcsány volt benn :lol: :lol: :lol:
Kedvencem Kovács Kati volt, aki melegítőben jött mindig és összetegeződtünk. A legrosszabb Mészöly Kálmán, mert azért kérte el a kiállított darabot, mert ő a Mészöly Kálmán

nukada

Nuk,
:twisted: bár inkább sajnálatra méltó az ilyen; éljen a tolerancia :x és az empátia :?

Kép

Kép

szrekuc

Nuk,
és ezt nehogy felvedd; fantaszikus, mi mindenen vagytok túl Rékával és pont a nehézségek miatt kaptok annyi örömöt és értéket, amit egyébként észre sem venne az ember, úgyh szuperek vagytok Rékával :D :D :D
hírességek :lol:
és miért volt jó Mészölynek a kiállított darab? bár egyszer én is elhoztam - pappas v mi a bénat irattartót, kód se volt rajta meg semmi (asszem vmi 29 ft volt :mrgreen: ) de megoldották a pénztárnál - pedig celeb se vagyok :P :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek:
Az egy mosdó volt és már ezer éve nem kaptunk belőle, mert leégett Törökországban a gyár. Biztos mosakodni akart... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kicsit hiányzik a meló...
Ha Réka mégis megy bölibe, 4 órásnak vissza mennék...

nukada

Sziasztok!

Szóval lenn vagyunk Szolnokon, múlt hét kedd óta. Csütörtökön tolmácsolni voltam (anyum vett ki szabit a gyerekek miatt), annnnnyira jó volt (és még pénzt is kaptam érte :D , nem is keveset :lol: ). Érdekes felállás volt, mert voltak ott magyarok, olaszok és dánok. A magyar és a dán úgy beszélt egymás között, hogy a magyart én fordítottam olaszra egy olasznak, aki németül fordította az egyik dánnak, aki dánra a másiknak, és így vissza. :D (az egyetlen negatívum, hogy az egyik olasz és dán úgy füstöltek, mint a gyárkémény). Így a parfümöm nem igazán érvényesült, de legalább szépen kiöltözhettem (és jólesett az is, mikor az unicumot visszautasítva csodálkoztak, hogy nem elég, hoyg még szoptatok, de az már a második gyerekem)
Hétvégén pedig szabad programom volt, addig aludtam, ameddig tudtam, na jó, sokáig azért a hangzavar miatt nem tudtam, de ez a hangzavar most kifejezetten kellemes volt úgy, hogy én a falakon átszűrődve a meleg ágyikóban hallgattam és tudtam, hogy jó kezekben vannak a gyerekek.
Aztán barátnőkkel, régi kedves ismerőssel múlattam (és még fogom is) az időt, régi törzshelyekre beülve, kapucsínózva és könnyesre röhögve magunkat és csak úgy kocsikázva a nagyvilágba, mint réges-régen. (és itt is bezsebeltem az elismerést, hogy milyen jót tett a külsőmnek a 2 gyerek lehet, csak kegyes hazugság, de kit érdekel, most tényleg olyan jól érzem magam)
Minden nap addig zuhanyozom, amíg jól esik, az összes búlvárújság kiolvasva, minden nap (!) tornázok, a héten már rendesen fitnessteremben (ez Pesten csak álom).
És pénteken jön Peti és kezdődik a harmadik felvonás, és megyünk szaunába, cukiba és még moziba is.
Na, akkor most már úúútáltok? :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Nuk! Nekem van egy ismerősöm, akivel pár nap eltéréssel szültünk (ő is Szt.Imre), és mellesleg a fia sokáig tejtesója volt Bajninak, mert a kisfiú nem nagyon akart szopizni, így a lány egész nap fejte a ciciét, de így nem volt annyi tej, amennyi kellett. Bánatos volt a csajszi miatta, még az LLL-től is voltak nála, de nem tudták az okát. Mígnem pár hónaposan feltünt, hogy a ksifiú kicsit le van maradva mozgásilag a kortársaihoz képest és elvitték gyógytornászhoz vagy neurológushoz (vagy mindekttőhöz, nem tudom), ahol kiderült, hogy nagyon kötöttek a nyaki izmai és tuti emiatt nem tudott szopizni, mert nem tudott olyan vákumot létrehozni, ami elengedhetetlen a tökéletes szopizáshoz. Nála szerencsére pár alkalom után rendeződött a dolog, de ha ezt időben észreveszi, akkor esetelg ő még szopizni is tudott volna rendesen. Szóval biztos nálatok is emiatt lehetett, hogy Réka nem tudott szopizni.

A másik, amit nem érek, hogy oylan sok gyereknél mondják visszamenőleg, hogy valamilyen probléma az esetleges oxigénhiány miatt van. Miért nem viszgálják meg ezt a gyerekeknél szülés után, főleg, ha valaki koraszülött. Nálunk Bajninál nézték, ahogy megszületett azonnal, még a köldökzsinórból vettek vért, és abból nézték, hogy volt -e oxigénhiányos állapotban (szerencsére csak nagyon minimális ideig).
lindicita

További +++ mindenkinek, akire ráfér. :)

Ha Hugh GRANTet beszervezeitek egy taliba, lehet bármikor: ÉN ráérek! :lol: :lol: :lol: Azt a másik Hugh-t nem ismerem, és nem is érdekel. ;)

Macska,
bölcsi előtt én is próbálkoztam mindenféle (na jó, 2féle) verzióval, az egyik az alvásra vonatkozott a másik a pohárból ivásra. De mivel nem túl jól ment, nem erőltettem, és láss csodát, semmi zökkenés nem volt a bölcsiben: aludt, amikor a többiek (sőt) és evett, ivott ahogy és amikor a többiek (sőőőőt), pedig az egyik legkisebb (volt, van) a csoportban. Otthon úgye tudod arra szoktatni, ami ott lesz, más a tempo meg minden, sztem ezen ne akadj fent, persze jó az, ha összehangolod a 2féle alvást, de ha nem megy, azon se busongj.

Rájli,
D vit tesóméknak egy éves korig mondták, neked 3, én 2kor hagytam abba (védőnpi utasítás, tanács) szal ebben sem értenek egyet a tudorok.

És ma kiderült az egyik kollegámról, h terhes és dejó neki.. mondjuk már nem először, de akkor is jó. Mától nem dolgozik ráadásul, és én vettem az üzijét. :D

neet
neet

Macs, Indi blogjához úgy találsz el, ha Nuk blogjának címébe az első szónak azt írod be, indianyo.

Talira nekünk is a délelőtt a jó, már ha sikerül a közeljövőben eljutnunk. Bár most kop-kop, elég jól van a gyermek, de még krehácsol néha. Viszont nem lázas és nem taknyos, szvsz ez annak köszönhető, hogy amióta az első jeleket észrevettem, megy neki a homeopátia...

Nuk, gyógyuljatok!!! Antibigyó nem ördögtől való, ha szükség van rá, életet ment, úgyhogy ne furdald magad :) a kedves anyuka meg
:evil: :evil: :evil: ne is törődj vele...

votiv 8)
votiv

Votiv,
köcce :)

Neet,
semmit nem erőltetek, szerencsére nem is kell, de pl. azt meg kell szoknia szegénynek, hogy nincs fél 8ig alvás, kelni kell 3/4 6-kor.
Ivás, evés megy gond nélkül, már fél egy tájt is szépen elalszik, csak itt is kelteni kell, mert a bölcsiben nem alhat 2,5 órát... :( ilyenkor utálom a rendszert, mert alvó gyereket kelteni... :( :( :( igaz, ha nem keltem, akkor 11ig éjjel nem tudom letenni...

Szrek,
itteni CsaNában semmi pedagógiai izé nincs. :D Délelőttönként 1-1 félóra erejéig táncház, zenélés, gyurmázás, rajzolás,mesesarok, ilyesmi. Abszolút gyerekek a gyerekek :D

És képzeljétek, Füles tegnap először aztat mondotta énnékem: "Annya, szeretlet!"

:oops: :oops: :lol: :lol: (könnyesmeghatottszmájli...)

szép napot mindenkinek!

csók

macs
macskanyu

Macs: jaj, de jó lehetett! Én is már várom, hogy Tündér ilyest mondjon nekem. Vagy az apjának. Vagy a macijának. :)

Indi sugallatára átnéztem a Waldorf topikba egy picit. És egy tök jó témáról olvastam, amin már én is (mi is) gondolkodtam. Még pedig, hogy ti mit mondtok a karácsonyi ajándékról a gyereknek, hogy ki hozta? Meg hogy mi az a karácsony? Igazság szerint én már ott leakadtam, hogy ugye azt szokás mondani, az ajándékot a Jézuska hozta. Nekem persze gyerekkoromban sose mondták ezt, mert a szüleim nem voltak vallásosak, de később hallottam ezt a mondatot. Sose gondolkodtam el rajta, de most igen. Miért hoz a Jézuska ajándékot? És hogy kéne ezt elmondani a gyereknek? (Nyilván tudom, hogy Jézus születését is ünnepeljük szenteste, nem ezt nem értem. :) )

Kép
Kép
tinu

Votiv,
készülünk-készülünk :wink: a gond csak az, hogy ugyebár Mikulás szakáll nélkül... :roll: :roll: Az óviban nagyon rugalmasan kezelik ezt a dolgot, óvónéni mondta, hogy az ilyen picikhez nem is jön be a Mikulás, mert sokan frászt kapnak, hanem őket viszik oda az egyik csoportszobához, ahol bent van, és bekukkanthatnak, és aki akar, bemegy, aki nem akar, az nem :lol:
A szakállas-apuka-para már elmúlt szerencsére, szépen lecsengett :) Ha találkoznak, még van egy pöttynyi félsz, de semmi ahhoz képest, ami év elején volt.
Jobbuálst nektek :D

Macs,
ahányszor D. mondja, hogy "szeretlek anya", mindig elérzékenyülök :lol:

Lindi,
jóóóó neked :lol: :lol:

Rylie,
jobbulást Kamillának :)

v
kisün

Tinu,
szerintem mindenki kezelje úgy a Karácsonyt, ahogy hite vagy nem-hite szerint kényelmes: ha pl. nem vagy hívő keresztény, nyilván nehezebb Jézus születéséről mesélni, ilyenkor másról kell: pl. szeretet, család stb.
Dócin azt vettem észre, hogy ő körítéstől függetlenül imádja-élvezi az ünnep és az ajándékozás minden egyes pillanatát (neki az is mindegy, hogy másnak van születésnapja, ilyenkor ő ad oda és bont ki minden ajándékot, és ugyanannyira be van sózva, mintha magáról lenne szó 8) :lol: )
Amit én fontosnak tartok magunkra nézve, hogy az ünnepnek megadjam a módját (Karácsonykor ugye ott van az előkészítő adventi időszak, nálunk van adventi naptár), így pl. a fát mindig titokban díszítjük, amíg délutáni alvás van :wink: Egyszerűen nem akarom elvenni a gyerekektől azt az örömöt, amit a várakozás és a meglepetés jelent :lol:
kisün

Kisün: és kitől kapják az ajándékot? Tudják, hogy a szülőktől, nagyszülőktől stb.? Szóval nincs olyan, mint Mikikor, hogy a Mikulás rakta a csizmába? Én utóbbit úgy szerettem. Sose vettem észre, hogy mikor rakták a csizmámba a szüleim és tudtam, hogy nem létezik a Mikulás, mégis olyan jóóóó volt. Egyszer apu még be is csöngetett, én meg kinéztem, hogy nincs-e ott a Mikulás. Pedig akkor már nagy voltam és tényleg tudtam, mi az ábra. :D

Kép
Kép
tinu

Mikulásnál Mikulás hozza :lol: Szerintem is tökjó, hogy kirakja a csízmáját, és nézi, és nézi, és egyszer csak benne van az ajánkék. Őőőő, én még most is szeretem ezt az izgalom-érzést :oops: K-nak is szoktam a cipőjébe csempészni valami finomságot...
Karácsonykor nincs kimondva, kitől kapják, én személy szerint kicsit idegenkedem a "Jézuska hozza" kifejezéstől, mert Jézus születése nekem nem az legóvásárlásról szól. Persze, átvitt értelemben lehetne mondani, hogy a szeretet lényegítjük át legóvá, de ez annyira bénának tűnik. A fát az angyalkák díszitik, lehet, hogy az ajándékokat is ők rakják oda :wink: De nincs kimondva, hogy ők. De az sem, hogy mi (mármint az ajándékok esetében). Majd akkor leszek sz@rban, ha Dóci kérdezősködni kezd :roll: :wink: Ezért is nagyon jó, hogy felvetetted a kérdést, szeretnék tanulni, ötleteket kapni :)
kisün

Sziasztok!

Tinu, nagyon jó a kérdés, mert engem is foglalkoztat a kérdés, és nem igazán tudok dűlőre jutni. Annak ellenére nem, hogy katolikusok vagyunk, mert ahogy Kisün írta, vhogy Jézus születése nem nagyon függ össze a legóvásárlással... Egyelőre nálunk Angyal hozza a fát (és ő is viszi el, és tavaly P kérte,h az Angyal akkor vigye csak el, ha B már megszületett,h ő is láthassa :) ). És az ajándékokat is ő teszi alá. A minap P megjegyezte,h a Kipkopp Karácsonyában NEM AZ ANGYAL hozza az ajándékot!
ÉS Kisünnek abban is igaza van,h a VÁRAKOZÁS rettentő fontos, és P már tavaly is nagyon fogékony volt erre, idén meg még inkább az lesz, úh hétvégére el fog készülni az adventi naptár és a koszorú is nálunk. :)

Macs, de ééédes! Kevés ilyen szívmelengető dolog van, mint amikor ezt mondja az embernek a dejeke! P m ostanában azt szokta mondani: "Anya, téged szejetlek a vijágon!" (=a legjobban a világon) Ritkán hozzáteszi,h "Meg a Apát és a Bojit." :)

D-vitamin: nekünk 2 éves korig mondta a dokinéni, és néha elfelejtem, és mostanában sokszor 2 csepp jön, sztem azért, mert már kevés van az üvegben.

Aki még nem j árt ma kint: baromi hideg lett! De legalább süt a nap! :)
rídonli#

Látom még mindig nagyon sok betegecske van,gyors gyógyulást nekik!

Johi:
nektek extrán küldöm++++++++++++++++++
Orsimnak a kezével volt hasonló,na az is rémes volt,hát még egy pici lábacska :?

Rylie:
én bizony azt mondom,újra,hogy ha kell akkor ki a mandulával :!:
Tudod,Orsimnál sem volt megállás.Sajnos elöbb utóbb valamelyik "gyengébb" szervét fogja megtámadni,ez akár a szíve is lehet :(
Mióta kivették Orsim manduláit/kb.8éve/azóta nem tud beteg lenni!/kopp-kopp/Komolyan,pl.csak Ő úszta meg a kökemény influenzát,mikor mi 3-an ágynak estünk 10 napra.
Gondold át,én is sokáig ellenálltam,de csak egy pontig :roll:
Remélem most nem lesz gond a vizelettel+++++++++++++++++

Lindi:
én egy kicsit utállak :lol:
De azért jó pihengetést kívánok!

Hírességek:
mikor a várban dolgoztam jó pár ilyen fazonnal összefutottam.
Az egyik legszörnyűbb élmény a Naomival volt,akinek a testőrei kiürítették a boltot,hogy Ő bejöhessen :shock:
Ráadásul élőben nem úgy tünt,mint egy világhírű modell :wink:
Arra emlékszem,hogy szandálból kilátszott a repedt sarka :roll: :lol:
Na de mikor a japán császárné volt bent az igen!Annyira fenséges volt minden körülötte :D Készült is egy fotó róla,amit kiraktunk az üzletben és mikor jöttek a japi csoportok mindenki hajlongott elötte. :D Imádom ezt a tradiciót:!:

Kisün:
majd kérhetnék priviben pár tanácsot diéta ügyben?A terheléses cukrom 7,3 lett :(

Mása:
gratulálok a gyerekeihez :D
Nem semmi,hogy az első 2 helyen a tieid vannak :lol:

Zsan:
le a kalappal elötted :shock:
Most úgy érzem,hogy képtelen lettem volna levezényelni az elmúlt heteteket :shock:

petergabi

Lindi, ez a szó jutott eszembe: WELLNESS! :) :) :)
rídonli#

nálunk a csizmába a Mitulát bácsi teszi az ajándékot, a fa alá pedig a Jézuska (mily meglepő :D ), s a fát is egyelőre a Jézuska hozza, de később majd mi segítünk neki feldíszíteni, mert olyan sok a dolga.

úgyhogy L. majd a Mikulást és a Jézuskát fogja várni.
ancsipancsi

Jó reggelt lányok :)

Tinu! Mikor mi kicsik voltunk, nálunk a Jézuska hozta a karácsonyfát és az ajándékokat, viszont gőzünk nem volt, ki az a Jézuska (elég gáz). Ahogy Petivel megismerkedtem, akkor ismerkedtem meg a vallással, és láttam, hogyan működik ez az ő családjukban. Szóval náluk a karácsony arról szól, hogy ajándékokat közösen készítenek egymásnak, és karácsony napján összejön a család, közösen énekelgetnek és beszélgetnek (jó nagy család mellesleg, 5 gyerek és most már 14 unoka).
Ez nekem eleinte furcsa volt, hogy miért "fosztják" meg a gyerekeket ettől az élménytől, de ma már látom, hogy Jézus születésének semmi köze a karácsonyi ajándékosztogatáshoz.

Úgyhogy nálunk is így működik (illetve fog, mert még Gréti is elég pici hozzá), hogy a fát addig díszítjük fel, míg alszanak a gyerekek (tavaly összejött), az ajándékok pedig a fa alatt vannak, és majd ha nagyobbak lesznek csinálunk közösen valamit (de addig se monduk, hogy a Jézuska hozta).

Viszont dec.6-án tényleg jön a Télapó, a csizmik kikerülnek az ablakba és reggel várjuk, mi van benne. (tavaly sajnos pont aznap kerültünk Grétivel a kórházba, remélem idén jobban sül el).
És még mi felnőttek is dugunk meglepit a csizmába, ez olyan jóóóó!

Pgabi! Remélem sikerül diétával rendbe hozni a cukrodat. Kisün biztosan tud segíteni. Egy jó oldala: legalább nem csábulsz el a szaloncukrokra.

KépKép
KépKép
lindicita

Nálunk biztos, hogy meglepi lesz a Karácsonyfa, de az idén még nem bonyolódunk bele, hogy honnét van, ki hozta. Remélem, hogy egy másfél éves ezen még nem akad fenn. Egyszerűen ott terem - amíg a ded alszik - és gyönyörű és van alatta meglepi is. Mindenkinek jó kedve van (remélem :wink: ) és eszünk iszunk mulatozunk :) Mi nem szoktunk énekelni a fa alatt :oops: és egyéb ilyen jellegű meghitt dolgok, mert Apától ez teljességgel életidegen és nekem sem annyira igényem. Mindazonáltal imádom, ahol ezt csinálják és kicsit irigykedve nézem. Nálunk karácsonyi zene szól és dumcsizunk. Szerintem a legfontosabb, hogy boldogok legyünk, ha lehet egy kicsit méginkább mint más napokon. Aztán hab a tortán ha van hó, meg hancúrozunk stb... Jövőre halogatom a Karácsony Ünnep elmagyarázását babanyelven. Az idén még egyszerűen "csak van" és nagyon örülünk neki meg egymásnak.

Télapó: csizmába dugja bele az ajándékot naná!!!! És az általam szervezett céges ünnepségre is jön a csemete és remélem nem ijed meg a nagyszakállútól (aki a vezérig. lesz :mrgreen: :mrgreen: ) viszont lesz 35 baba és annak összes szüleje, szal remélem az első Mikulás ünnep jó lesz a fiacskónak - elvégre ezért csinálom :wink: :wink:

Kép
akata

OFF :oops:

Van egy vadi új Robeez mamuszunk, unokatesómmal hozattam Kanadából, de nekem inkább lányos a kis borsószemek miatt.
A mérete 6-12 hó, és 12,5 cm.
Nagyon-nagyon szép, a kép nem is adja vissza, pihe-puha és nagyon édesen alszanak rajta a borsószemek.
Átszámítva 5.500.-ft volt, de olcsóbban is odaadnám, csak ne a szekrényben álljon.
Kép Kép Kép
lindicita

Lindi, mennyiért adnád? Ilyet keresek Bnek!
(Csak még meg kell mérnem a lábikóját.)
rídonli#

Ríd! 4.000.-ft? (itthon 8.000.-ft-nál kezdődik ezeknek a mamuszoknak az ára)
lindicita

Lindi: de ari ez a mamusz!! (mijért ilyen qva drágák az szép holmik ?? :x :cry: )
és a szabadnapjaid irigylésre méltóak valóban! én spec olyannyira elfeljtettem már az olaszt, hogy a múltkor azon gondolkotam, hogy vajon mire emlékszem még..és hát..alapmondatok azt slusz :oops: :(

PGabi: Kamillának ez a II. mandulagyulája, ebből gondolom, hogy talán nem ez a nagy gáz. Meg az én véleményem az, hogy nem véletlen van ez a szerv kitalálva, mert ha nincs mandula akkor a bacik lejebb húzódhatnak! Vagy ez hülyeség?? :roll: És persze van olyan amikor valóban a mandula a főbűnős és mennie kell, pl párom főnökének a fiának az ízületei voltak bucira dagadva 10-12 éves korában és nagy sokára jöttek rá, hogy a mandula a bűnős! :shock:
Karácsony előtt magas cukor: ez szívás!

Nuk: okostóbiásokat tessék kiröhögni! Nehogymá magadra vedd egy ismeretlen HP beszólását??!! Aki veri a mellét, hogy ő milyen fa@a ott van a legnagyobb kaka a palacsintába otthon! Hidd el!

Neet: Ok akkor meghívjuk az összes híres Hugh-ot a partira, igy aztán ahová csak lesel mindenfelé "vísítanivaló" anyagot látsz :lol:

Karácsony: mi énekelünk, de csak a MEnyből az angyalt csillagszóróval a kezünkben, még Öcsém is durmog vmit az orra alatt és a párom is megszokta a mi rituáléinkat. Mostmár leszoktunk az ajándékvásárlásról, csak kézzel készített ajándékok vannak, és este meg nagy társasjáték csata! És a legmeghatóbb az egészben, hogy pl Öcsém is annyira ragaszkodik hozzánk, hogy megmondta a barátnőjének, hogy neki Szenteste itthon a helye! és ez oly jólesett Anyunak is meg nekem is!

És engem érdekelne, hogy Waldorféknál hogy megy ez a karácsony dolog! Indi plíz szólj erről pár szót!

Macs: imádom amikor átölel és azt mondja, hogy szeret....ez olyan jóóó érzés :)
múltkor mondtam neki, hogy én is! és olyan jó lenne ha a lépcsőházban is emlékezne eme mondatára :mrgreen:

D vitamin: na akkor most mi a jó megoldás??? :roll: én spec a májhoz hozzá nem nyúlok, úgyhogy Kamilla szőkőévente egyszer eszik ilyet anyunál :?

Kamilla kissé jobban, ma már evett is pár falatot és nem kellett már reggel/délelőtt a nurofen se, elég volt a belladonna!

Többi bretegnek tovább mennek a ++++++++ !
rylie

Mikulás/Karácsony:
Nálunk Mikulás jön, nem télapó (a télapó a Mikulás szoci mása, mivel a Mikulás erőteljes egyházi személyiség, régen nem jöhetett, ezért jön télapó :roll: :roll: ). És még tevaly előttig, amikor még anyuéknál laktunk úgy volt, hogy bementem a szobámba és anyu 1xcsak bejön, hogy valaki motoz az ablaknál... És mire kimentem már tele is volt a csizmám... :lol: :lol: :lol: /gyerekesNuk/

Karácsony:
Mi a fát együtt díszítjük, utána fel a pásztorjátékra a templomba (idén még nem tudom, így lesz-e) a nagyiékkal, mire hazaérnek, kész a vacsi, meg a Jézuska is meghozta az ajándékot.
Nagyon szép emlékeim vannak Szentestékről, amikor jövünk haza a délutáni pásztorjátékról, már sötét van és számoljuk, hogy hazáig hány darab karácsonyfát látunk a házaknál... Mivel 6 éves korom óta részt veszek a pásztorjátlkokon (voltam énekes, karvezető és pályám csúcsán Szűz Mária :mrgreen: :mrgreen: ) ez nagyon meghatározó volt Karácsonykor. Sok próba hétvégenként, a téli szünet elején napi kettő is akár. De mindig nagyon élveztem. Ja és a pásztorjátékot megismételtük az éjféli mise előtt is, szal sokáig fent lehetett és kellett is maradni.

nukada

természetesen nem a menyből jön az angyal hanem a mennyből :oops: 8)

R
rylie

Nuk: hát a Szűz Mária szerepét már bebuktad, de Réka lehetne a kisded simán :mrgreen:
Én párszor voltam csak éjféli misén, csak akkor mentünk ha esett a hó... és a hó miatt mentünk nem a mise miatt :oops:

R
rylie

http://homar.blog.hu/2007/11/27/mondj_e ... st_kalocsa
Bocs de én a hozzászólásokon olyan jót derültem :)

R
rylie

Nuk,
hsz-ed nagyon jó hangulatú volt, csak így tovább, ilyet még sokat! :)
ancsipancsi

Szép napot mindenkinek,

Mikulás, Karácsony: nálunk is még kérdéses, hogy hogyan is adjuk majd elő a dolgot. Most kicsit meg vagyunk lőve, mert ugye Fanni nem fogja tudni nagyon megtalálni az ajándékot, csak ha ott van mellette, ablakhoz, és a csizmihez nem fog tudni menni, pedig tudja, hogy ki kell tisztítani és minden nap kérdezi, hogy mikor jön a Télapó (ezek szerint szoci a gyerekem :lol: :lol: ). Karácsonyfa díszítés együtt lenne, ha addigra lábra tud állni, de jó is lenne. :D
Ajándékokat még nem tudom, hogyan is fogom átadni neki, nálunk van ajándékozás, de nem túl nagy, inkább jelképes, a szeretet, együttlét, családjárás és közös szép napok a fontosak.

Macs: én is féltem eleinte, hogy hogyan is fogunk átállni a korán kelésre. aztán jött magától, eleinte elkéstünk a böliből, aztán odaértünk időre, őt fektették korán, ami először fura volt neki, aztán megszokta. Most maga kéri 8 körül, hogy menjen aludni és igy már fel is tud kellni hamar. szóval csak az első hét vagy kettő a nehéz. :-)

Rájli: nekem kivették a mandulámat, jobb nem lett a helyzet, továbbra is mindig minden elkapok. De ez tényleg nagyon egyéni, valahol én is azt mondom, hogy fontos valamiért az a szerv, hiszen egyfajta szűrő. De van akinek, ahogy Gabi is írta, hogy tök jól megoldódnak a gondok tőle.

Nuk: vazzzzzzzzze nehogy magadra veddd a banya mondatait. Én az ilyentől a falra tudok mászni, bakker ne okoskodjon nekem és főleg ne pofázzon bele mások dolgába. Te nagyon szépen csinálsz mindent, hidd el szuper anya vagy. Ő pedig veregesse a mellét szépen, nagyon tudom sajnálni az ilyen embereket.

Lindi: hihi a dánokhoz mentem volna tolmácsolni. :lol: :lol: Milyen témát tolmácsoltál?

Gabi: magas cukor miatt ne csüggedj, mondjuk most a sok finomság miatt gáz, de ha ötleteket szeretnél, szólj, mert tudod én cukor nélkül élek nagyon hosszú ideje.

Rólunk: Fanni nagyon jól van, szép pirosas a színe is már, jó a kedve, egész nap verseket mond és játszik. Hazaengedni nem akarnak minket (gondolom örülnek a kórházi napidíjamnak :lol: :lol: :lol: ). Ma végre még orvos is megnézte, mert valahogy tegnap nem jutott rá idő. Szóval kicsit buci a lábfeje ennek nem örülnek, de szépen gyógyul egyébként. Péntek környékén mindenképpen haza sírom magunkat. Annál tovább nem maradunk tuti. T.I. mondta, hoyg milyen szereket vegyek, úgyhogy ezeket szoktam neki becsempészni amikor éppen nem kap más finomságot. Na nem fárasztalak titeket magunkat, ha tudok mingyáááááááá felteszek egy képet.

Kép
Kép
johanna1975

Kép Itt már vidámabban

Kép
Kép
johanna1975

Lindi!!!
Te MÁZLISTA!!! :lol: :lol: :lol: 8) Én irigy, és utállak is ;) 8) :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Macs,
nagyon tudunk olvadozni, ha a ded ilyeneket mond ;) :)

Johi!!!
annyira örülök, hogy Fanni már vidámabb :) Drukk, hogy pénteken hazamehessetek!!! Továbbra is ++++! :)
szmagdi

HUGH LAURIE RAJONGÓK!

nem lehet, hogy ez az az ex csenevész figura, aki az általam kedvelt Fekete Viperában szerepelt oly sokszor? :)) (külsőre semiképp, de humorra nagyon bejön)
mert ezen a képen: http://www.fo.hu/upload/M_28/rek1/153809.jpg nagyon hasonlít.

Johi!
Fanni annyira édes, ahogy nevet! örülök, hogy javul!
ancsipancsi

Mikulás..... Télapó..... Gyed Moroz!!! :) A Télapó pontos fordítása a GyedMoroznak! Nálunk Télapó=Mikulás.
Viszont érdekes az oroszok Mikulása...... Egyrészt nem akkor van, amikor a magyar. Másrészt nem "ragaszkodik" a Miki a piros ruhához :shock: :lol: Még amikor iskolás voltam, akkor hozzánk jött a Télapó és bizony egy arany himzett ruhája volt.... Persze a szélén a mandzsetták fehérek, meg minden, De az alap szín arany volt.... És láttam már ott kék ruhás Mikulást is :shock: :shock: :shock: Ja, és még egy érdekesség (De erről biztos hallottatok), hogy a Télapónak van unokája a Sznyegurocska!!! És bizony sok gyerek nagyon szereti. Jobban várják (ünnepségeken) mint a Télapót. Ez a bizonyos Sznyegurocska segít a Télapónak az ajándék-osztásban. És "nálunk" nincsenek Krampuszok..... :roll: Hanem minden mesében a sok erdei állat kísérik a GYedMorozt :) Aki, imádja őket :) :) :)
Szóval ott más a szokás, de ugyanaz a lényeg!!! Csizmát kipucolni, aztán ablakba,előszobába kirakni és VÁRNI!!!! :mrgreen:

Azt ne kérdezzétek, hogy mind ez miért van így, mert nemtudom..... :oops: :oops: 8) Én ebbe születtem bele, így ismertem meg. Gondolom Senki nem tudna választ adni arra, hogy miért Krampusz a Krampusz, és miért Mikulás a Mikulás......
Ja JUT ESZEMBE!!! Az orosz Mikulás=Télapó= GyedMoroz szent MIklós Napján jön!!! És ez közös ;)

Remélem érthető voltam :roll:
Karácsonyról folyt köv. ha érdekel valaki, de azt később....
Lassan mennem kell pakolni. Megyek megint dolgozni anyósékhoz. Egy héten két-napot ott vagyunk.

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Szűz Mária Nuk :lol: :lol: :lol: :lol: ez nagyon szuper!! büszke vagyok, hogy a barinőd lehetek :P és Zoli volt József? :wink:
ez a leégett gyáros dolog nagyon durva! Mészöly nem kevésbé :P

Rylie, TI-vel nem beszéltél? egyébként kerestetek már Kamillának alkati szert? és hogy van a kis borsószem a pocakodban? :) mit szólsz a bálos ötletemhez?

Gabi, cukorhoz soksok ++++!!! virágos történeteid nagyon tetszenek :D különösen a hajbókoló japánok :D és a várban merre dolgoztál?

Macs, Zsanci, a csütörtöki kávézást biztosan ki kell hagyjuk, Isti éjjel 2x hányt, meg reggel egyet... de csak ez a hülye köhögés tehet róla... Más baja nincs, szerencsére, és Józsi se betegedett le, csak egy picit nedves az orra :)
jövő hét vmelyik nap?

Lindi,a szombatot sem tudom még, elég ha pénteken szólok?

vettem ma az ósanban egy gagyi tesófellépőt, 6e ft-ért, kíváncsi vagyok... Hiába, az én pasim korántsem olyan ügyes és lelkes, mint Deni férjecskéje, aki saját kezűleg készített egyet :)

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: