A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Lafi, Pandi no para, én is keményedek ezerrel, igaz gyógyit nem szedek. Most az előbb hányingerem lett annyira bekeményedtem.
Szerintem kinek mikor kezdődik, a könyvek azt írják normális már ilyenkor. Azért vicces lenne ha túlhordanánk :)

Pandi, gyönyörű szoba!

Blongyiéké is!

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Jó reggelt mindenkinek. Remélem jól vagytok a babákkal együtt. Nekem az éhgyomri cukrom ma 7,1. Szörnyű, már nem is tudom, mit csináljak. Ezek szerint már nem ehetek semmit sem? De azért nem szomorít el, arra gondolok, hogy nemsokára vége. Remélem a szülés után nem marad meg ez az állapot!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe, ez viszont nagyon nem jó, te lány!!!Éhomi 7,1...az piszkosul sok. Egy egészséges szervezetnek is sok, a babásnak meg (bocsánat) qva sok!!!!Szólnod kéne a dokidnak, ha ez továbbra is fennáll. (előfordul, hogy a mai hidegfront miatt, szóval várj még és mérd és ha többször is 5,5 fölött lesz az éhomi és többször is 7 fölött lesz a kaja utánai 1 órás, akkor muszáj a kórházba menni beállítani a cukrod, mert ez már veszélyes!) Mit vacsiztál????
Vendég

Lego!Mi volt uh-n????????
ildi10

Ennyi nem volt még sose reggel!
Vacsira 4 korpovit kekszet ettem, meg egy 12%-os tejfölt.

De akkor lehet, hogy tényleg a front. A kórházban mivel állítják be? Gyógyszerrel?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csajok! Szerintem mindennek a front az oka. Nekem nyomja a tarkómat, a kezem, lábujjaim bedagadtak, pedig nem is vagyok frontérzékeny!

Lafi: tényleg olyan furi belegondolni, h te két hét múlva már lehet babás leszel! :o

Írtátok a napokban, h mindenkinek lustul a babája. Nálunk Marci aktívabb, mint eddig szinte bármikor! Egész nap érzem, hogy mocorog, a hasam csak úgy hullámzik, öklel, nyomakodik. Nem az a tipikus rugdodás, inkább helyezkedés. Néha már szinte alig bírom elviselni, annyira nyomakszik...

KépKép
Kép
sagi1

Bárcsak 3-4 héttel előrébb lennék. Én már úgy várom a végét csajok, hogy el nem tudom mondani. Szeretnék már túllenni a szülésen, és már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lalkik a pocimban.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Péntek volt az uccsó napom a melóhelyen. Ezért sem voltam mostanság,mert iszonyat sok volt a meló és este meg már csak bedőltem szinte az ágyba. Iszonyat elfáradtam és nagyon rossz volt napi 9órát ülni, pláne úgy, hogy helyem sem volt,mert az utódommal egy asztalnál voltunk, hogy be tudjam tanítani.

Nekem is rengeteget mocorog a baba és néha akkorát rúg, hogy fáj is. Na meg mostanában szegény szinte minden nap csuklik. Tegnap 2x is.

Lekopogom, de én nem veszek észre változást a frontoktól.

Na megyek megnézem hogy állnak a hurkáim.

Szép napot és jobbulást azoknak, akik kicsit gyengébbnek érzik magukat.

bingii

Csibe, ha rosszabbodik a cukor akkor sajnos csak inzulinnal tudják beállítani, de tudod, muszáj, mert ha te cukros vagy, akkor az nem jó a babának, óriásbébi lesz.
Én is meggyorsítanám az időt...
És nekem is egyre kevesebbet mozog....néha megrázogatom a hasam hogy felébredjen, így tudom, hogy nincs baja. Csuklani nekem is csuklik.
Csajok, hidegfront van!!!!
Vendég

ez ma készült, elefáni-has Hunorral:

Kép

ezt meg anyu csinálta:

Kép
Vendég

Lafi: lökött vagy:) Ez nem elefáni has, hanem Hunor baba lakosztálya egyelőre :lol:

Anyukád igazán nagyon szépet csinált!

bingii

Te Lafi! Segítenél nekem még valamiben? Igazából a terhességi diabetesről nem találok túl sok információt. Reméltem, hogy a diabetológián majd mondanak nekem valamit, de nem igazán érdekli őket a bajom csak a pillanatnyi testsúlyom, és vércukrom. Mondjuk ezért is nem értem, miért kell nekem oda mászkálni, hiszen ezt én is tudom mérni. Mi baja lehet ebből a babának pontosan? Hátha téged bővebben felvilágosítottak, mint engem. Azt tudom, hogy nagy súlyú lehet, de ez talán nem gáz annyira. Bencénél is azt mondták, hogy a cukor miatt óriás lesz, és 3750g-mal született. Szerintem ez nem olyan vészes. De azt persze nem akarom, hogy a babának bármi baja legyen!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vörösbegy, Bingii, most olvastam pont a blogjaitokat, hát a könnyeim kicsordultak. Olyan jókat írtok.

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe, én már nem is járok ambulanciára, mert seggfejek vannak ott....magam jobban ellátom magamat.

Szóval 1. óriásbébi
2. légzési rendellenesség
3. diabétesszel születik
Ezek a legfontosabbak amik előfordulhatnak!!!
4. elsorvad a méhlepény, koraszülés
5. te diabos maradsz

Az a baj, hogy elveszed a gyerek inzulinját, azért hogy teneked lentebb menjen a cukor, így neki alig lesz inzlinja és vagy hipoklikémiával szóületik vagy diabétesszel de az esetek nagy többségében diabétesszel mert bent hozzászokott a magas cukrú élethez és azt hiszi hogy kint is így jó, nem termeli magának az inzulint és cukros lesz és az is marad. Sok cukorbeteg azért cukorbeteg mert 1. elhízott 2. anyjának cukra volt terhesség alatt és nem kezelték.

Ezért aljas betegség ez!!!

Néha előfordul, hogy felmegy a cukor, ez nem baj., van ilyen, nekem is van, de ha rendszeresen, akkor az bizony iszonyat problémákat tud a babának okozni. Az hogy korábban nem volt ebből gondodd, cak örülni kell, de nem jeletni azt, hogy ezt mindig ewl lehet kerülni.
Ha én a helyedben lennék:
1. figyelném minden nap éhomi reggel és reggeli után 1 majd másfél órával
2. hetente 2x 24 órásat azaz minden egyes étkezés előtt és után 1 majd másfél órás érték.

Ha ezek megvannak, írd le nekem mindig, szólok, ha gáz van, jó???Aztán a naplóban vezesd, hogy pl. ma fájt a fejem, ma ilyen front van, ma nem aludtam, szóval minden szokatlant, emrt ezek mind befolyásoló tényezők!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nem írtam jópár napig...:( Elég sok dolgom volt és nem vagyok túl jól sem...
Szerdán voltam UH-n,hát nem sok jót mondott a doki...figyeli minden héten,ha nincs súlyvesztés akkor marad,ha szinte semmit sem fejlődik akkor császár...Nem vagyok feldobva.Megy a vitamin ezerrel...Amúgy a doki bíztatott is...nem túl sok a 2 hét lemaradás,meg nem is híztam,a baba is ezután szedi fel a nagyobb súlyt.Szóval nincs veszve semmi. Azért szorítsatok!!!

Csütörtök este bejelentették a festők,hogy másnap reggel jönnek...húúú de örültem.Gyors kipakolás,a nappaliba bezsúfoltuk a fürdőt és a gyerekszobát...moccani sem lehetett.De a lényeg,hogy nagyon szép lett minden.Most pakolászok,rendezgetek.Takarítok...minden ablak megpucolva,függönyök kimosva,vasalva,visszarakva. Estére alig bírtam mozogni...Ha mindent helyrerakok dobok képeket is.

NAgyon szépek a kész szobák Pandus,Blongyi! Azért látszik,hogy kinél van már gyerkőc. :wink: Nálunk amit lerakok kb fél percig van ott...Pandus majd 1 év múlva is kérjük a képeket. :lol:

Csibe
Fogadd meg Lafi tanácsait!REmélem minden rendben lesz Veled és a Babával is!Tényleg,Ti egyáltalán nem akarjátok tudn a nemét???

Konkri mindenkit üdvözöl és puszil. :D :D

Bingi és Vörösbegy blogja tényleg szupi,mindennap olvasom.:)

Móniról semmi hír?NEm írt továbbra sem válasz sms-t.:(

Pusssszancs Csajok! Még 4-6-8 hét.... :wink: :wink:
Vendég

Lego, nagyon sajnálom, de nem lesz itt semmi gond, most kezd fejlődni Hédi!!!!Meg hát ő kislány, nem kell kövérnek lennie nem?
Vendég

Ok , Lafi, akkor holnaptól úgy mérem, ahogy mondtad, aztán majd referálok, azt nem ígérem, hogy minden nap leírom, majd 2-3 naponta.
Lego, úgy döntöttünk, hogy nem kérdezzük meg,.mi lesz a baba, de majd 2 hét múlva kell mennem uh-ra, lehet, hogy kíváncsi leszek. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 14&start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Cső Csajok!

Na férjuram tegnap leműtötte az emeltről a netet... kábel vezetés, pakolás... Vettünk kis számítógépasztalt és bőrfotelt hozzá (ez utóbbi nagyon kényelmes, lestoppoltam szoptatós fotelnek is:) ) meg vetttünk étkező garnitúrát is- eddig sörpadunk volt, most tök boldog vagyok, hogy végre széken ülhetünk, kényelmesen. Leszarom, hogy üveg lap és Marcusnak csak egy bögre csapás és oda a lap - majd veszünk rá bútor lapot. Már kinéztem, hogy két év múlva milyen járólapot és konyhabútort szeretnék... hmmm fészek rakó ösztön... :) Jövőre a házat szeretném kívül festeni, meg szép udvart és bejárót akarok. Meg van egy félkész tavunk is... Hát tervek vannak, csak pénz és férfi ember kell hozzá.

Azért olvasgattalak ám titeket! Örömmel látom, hogy baba nem pottyant sehol, de látom, hogy kisebb nagyobb nyüglődsek azért vannak. Hát bevallom én még örülnék, ha Marcus bent maradna egy darabig. Én igazából csak izületi (comb) gondokkal köüszködök, de leszarom ezt is, mert édes teher. Egyébként pedig talán a félelmeim, amik miatt nem várom még, hogy kijöjjön Marcus. Úgy félek, hogy valami gond lesz vele - a szülésnél, vagy kiderül valami relytett betegsége... Tudom, nem szabad így gondolkodni, de hát ez van. Amúgy tuti, hogy küzdök már most némi depresszióval, de próbálom magam jócskán lefoglalni. Ha más nem, akkor császka-mászka. Csajok, nekem már annyira meg van minden cucc, hogy már nincs kedvem babarucikat venni se.

Hétfőn belgyogyon voltam - itt a doki nő írt a leletembe egy dörgedelmes üzenetet a védőnőnek, hogy a harmincx. héten már nincs értelme a kivizsgálásnak, aztán kedden nőgyógyász, szerdán háziorvos (betegácsi papír), csütörtökön védőnő. Kedden megyünk szülőszobára, már úgy várom. Akkor biztos nyugisabb leszek már, ha tudo, hogy mi hogy megy, mit kell vinni, láttam ezt-azt. A Ctg-től pedig picit félek, mert Marcus szarik az alkotmányra és mindenkire :) tulajdonkép eddig nagyon kevés embernek mutatta meg magát, és utál szerepelni, ráadásul nem hallgat rám... tuti, hogy a ctg-n is passzív lesz :) Amúgy kop-kop-kop - semmi bajom nincs, persze ecsetelhetnék a pisiről a nem alvásrtól, a túlalvásról... de ez mind seeeemi... :) úgyhogy eddig szerencsésnek mondhatom magam. Én a keményedésekről se tudok mit mondani, bár a novemberi topicban olvastam, hogy valakinek mondta a doki, hogy az keményedés, de a csaj azt hitte, hogy az a baba - hát én kitartok amellett, hogy amikor valami kemény kitüremkedés jön a hasamra, az Marcus. Szerintem az ő, hisz mocorog.

Na nem tudom még mit írjak... Majd biztos jut eszembe ez-az, de most már tudok írkálni napközben is, főleg ha az uram dolgozik.

Mindenkinek minden jót csajok, és még mindegyik babuska maradjon bent - amíg lehet és jó...

Ja még egy - doki bácsi szerint Marcus feje nagyobb mint kéne (picit), azt nem mondja meg, hogy mekkora, mondván majd megtudjuk, ha kijött... csak akkor szól, ha túl nagy...

Na szóval mindenkinek csak a legjobbat csajok!!! Hajrá! Ez már a finish!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok csajok
de szepek a baba szobaitok.Vegre holnap megvesszuk a kisagyat
Lafead elvesznek a pocid mellet,szep nagy poci.
Meg nemolvastam vissza.
Most mar megint nemvagyok biztos a dolgomban,apum kamionos haverjaeknal megszuletett a babi,vegig kislanyt mondtak nekik voltak 4d-en is erre kisfiu lett,igy lett Dominikabol Dominik.

Kép

Kép
marcsitita

Nektek is lustul a gyerek?Vagy aki már szült, mire emléxik, ilyenkor már tényleg lustul???
ERnyém akkor rúg néha ha nyomkodom a hasam,hogy ébredjen már fel vagy éjjel ha véletlen hason alszom.Állítólag amit olvastam a babaneten napi 10et kell mozognia ilyenkor, az kb megvan....csak olyan rémisztő, hogy ennyire keveset mozog.

Marcsi, mindig a fiú biztos, a lány csak akkor, ha totál egyértelműen bemutatja magát.
Vendég

Sziasztok!

Blongyi, nagyon jó a szoba, tök jó a tapéta, nagyon feldobja. :)

Pandi, a szobátok egyszerűen gyönyörű. Nagyon csajos. :)

Lafi, tényleg ügyes anyukád, szépek lettek a betük. Nálam mozog rendesen a kis csajszi (már ha tényleg az, most Marcsi kicsit elbizonytalanított :shock: ) sőt néha akkorákat rúg, hogy fáj. Egyébként nekem is azt mondta a nődokim, hogy a napi 10 mozgás legyen meg (erre figyeljek) és ha ezt nem éri el, legyek kedves szólni. Szerintem tök normális, hogy kevesebbet mozog, szűkül a hely nekik. Nincs semmi baj Hunorral!!

Lego, szorítok nagyon, de nem lesz semmi gond! Hédi is jól van, tuti. És hát várjuk a képeket :)

Konkri, jó hallani rólad! :) És tudod mit, igaza van Marcusnak! Arra gondolhat, hogy hagyják őt békén, mit mutogassa magát minenféle jöttmentnek :D

Kitartás csajok, nem lesz itt senkivel semmi gond!

KépKép
lorcsi

Csibe: Vörösbegy blogjával én is mindig így vagyok :)

Lego: nem lesz semmi gond. Egyél sok finom gyümölcsöt, abban szerintem jobban benne vannak a vitaminok mint a pirulákban. Nálam most újabban a kiwi a sláger :D

Konkri: mi május óta vagyunk házátalakításban meg tetőterezésben úgy, hogy minden sajátkezűleg csinálunk. Iszonyat meló, de megéri, úgyhogy csak hajrá-hajrá tervek :lol:

Dobok én is egy óriás pocak képet. Oldalt a halvány foltok még egy balesetből származnak :lol:

Kép

bingii

Jó reggelt!
Bingii, nekem is kb. ekkora a pocim :wink: . Csak az enyém tele van csíkokkal, sajnos. Lafi elkezdem írni a cukromat, aztán majd hétvégén elküldöm privibe.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jó reggelt!

Bingii,
Szép pocak :wink:

Marcsi,
Igaza van Lafinak egy lányt nem szoktak fiúnak nézni azért az látványos a javából fordítva inkább bár azt is akkor ha nem mutatja meg magát jól a baba vagy a doki béna nem jó az uh-os gép. Szerintem nem kellene ezzel ennyit foglalkozni tényleg nem az a lényeg hogy milyen nemű lesz.

Lafi,
Hogy vagytok?
Vendég

Jó reggelt!

Hűű Konkri,de jó,hogy írtál.:) Épp tegnap firkáltam be csajoknak az üdvözleted. :lol: Mindenetek megvan????De jó.:) Mi még pár dolgot veszünk...
-kell vmi hősugárzó féle (azért télen jobb ha fürdéskor melegebb van)
-vettem porszívós orrszívót-kéne hozzá egy új porszívó,a régi már olyan poros,elhasznált és hatalmas helyet foglal.
-kéne a pelusvödörbe betét...e hóban még akciós
-patikába kell majd listát írnom (sógornőm gyógyszerész)
-és pár apróság

Amúgy egész jól állunk.Tele a kiságy (púposan :lol: ),ma megérkezik a pelenkázós+ruhásszekrény.Végre elpakolhatom a dolgokat a helyükre.

2gyerkőcös anyukák!Vesztek valamit a kistesó nevében a nagynak??? Most ezen filózom...kéne valami ajándék... :?

LAfi
NAgyon szép a pocakod! Szerintem nem is olyan nagy. Pont kornak megfelelő. :wink: A névtábla is jól sikerült.:) Mintha anyum csinálta volna. :D

Bingi
A Te pocid is aranyos,arányos.:)
Én még mindig el vagyok maradva...múlt héten balesetin vártam,egy nőci nem hitte el,hogy januárra vagyok kiírva... :evil: "Milyen pici a hasad" "Biztos elszámoltak 1-2 hónapot" :shock: :shock: Elkönyveltem,hogy nem normális. :lol:

Sagi
Miért nem váltom ki????MErt nincs szükségem a cumira és az üvegre...vettem cumit már,és üveget is akarok venni,de nem aventeset,mert nagylányomnak is az volt (van :oops: ) és nem akarom (ha végre leszokik ),hogy bezavarjon nála.
Szóval ha érdekel,akkor küld a címed és postázom a kupont. :wink:

Na megyek...még benézek.
Pusz
Vendég

Pandi!
Így van.:) NEm az a lényeg,bár most,hogy elment a festő már fennakadnának a szemeim,ha a doki mégiscsak fiút látna. :lol: :lol: :lol:

Erre apa:"Ne foglalkozzak vele,majd amig én kh-ban leszek ő mindent átalakít,kifestet,megvásárol." :lol: :lol: NAgyon vágyik egy trónörökösre. :lol:
Vendég

Lego,
Nővéremék vettek Bogi egy babát kapott Rékától nagyon örült neki Réka lett a baba is :D
Vendég

Lego,
:lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Olyan furcsa, hogy mától most már tutira nem megyek vissza dolgozni...Nektek nem volt rossz ezt feldolgozni? Én úgy bőgtem utolsó nap, hogy azt elmondani nem tudom. Tényleg szerettem a munkámat és a kollégáimat....

Csibe: azt mondják a a csík hajlam kérdése. Én is féltem tőle,mert a combomon, mellemen a fogyástól-hízástól nekem is vannak csíkjaim és biztos voltam benne, hogy a hasam se ússza majd meg, de egyelőre vmi csoda történt...mondjuk van még 2hónap...

Lego: én bár nem vagyo még anyuka, de biztos vennék vmit a nővérkének vagy báttyusnak,mert biztos nagyon várják a kistesót,de vmilyen szinten szerintem csak-csak ott van bennük a félelem, a féltékenység, hogy vajon vekük most kevesebbet lesz-e foglalkozva stb. Ha a kistesó viszont ilyen jófej, hogy ajándékkal indít, talán megenyhülnek :lol: De lehet, hogy tök rosszul gondolom:)
A pocakod meg biztos nincs lemaradva csak más az alkatod :)

bingii

sziasztok!

megint eltüntem kicsit, sajnos rossz dolgok történtek a családban, de nem ide való egy ilyen vidám babaváró topicba :lol:
szerencsére -lekopogom- Barnival és velem minden rendben van...

Panda! a szoba valami csodás...bevallom nekem soha nem volt stílusom a natur fa, egészen addig míg egy sielésnél egy igazi faházban laktunk, ahol volt egy babaszoba...majdnem pont ilyen volt...abba viszont beleszerettem! nagyon szép lett, gratulálok!

Csibe! látom Lafi segít, de vedd komolyan az utasításait és nagyon vigyázz magadra, ez a hülye cukor tényleg nem játék...remélem minden rendben lesz!

Ildi! örülök, hogy a mostani UH-on minden rendben volt, azért az 1 kg körüli becslés elég horror volt :roll:

Lafi! mekkora lett a pocakod, nagyon szép, mikor taliztunk még nem is volt pocid, mostmár biztosan neked is átadják a helyet a buszon :lol: anyukád nagyon ügyes :lol:
Barni is lelustult, vagyis inkább helyezkedik, bökdös a nagy rúgások helyett...de ennek csakis az az oka, hogy már nem sok helyük van, így volt nekem mindkettő nagynál is, úgyhogy nyugi!!!!

Lego! :? jaj ez az UH dolog kezd nagyon paráztatós lenni így a vége felé...én szerdán megyek, de már teljesen be vagyok rezelve...szorítok ezerrel!!!!!!!!!!!! mikor mész legközelebb???
rend a gyerekszobában???? ismeretlen fogalom :lol:

Blongyi! Vini szobája valóban fantasztikus, nagyon ötletes és csodás a hangulata! :lol:

Konkri! gratulálok, hogy minden rendben van és nyugi biztosan minden rendben lesz és kívánom, hogy a szülés után minden rossz hangulatod elszálljon!

Marcsitita: a kiságyról majd kérünk képet!!!!
egyébként lányból lehet fiú UH alapján, ennek csupán az az oka, hogy némelyik fiúnál később száll le a here a zacsiba és addig akár lánynak is nézhetik, főleg ha a kukac is bent volt a combok között...fiúból viszont szinte soha nem lesz kiscsaj :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Bingi!

sajnálom, hogy ilyen nagyon megvisel a munka befejezése! :? megértem, mert mikor Donáttal voltam kismama éppen akkor neveztek volna ki egy részleg vezetőjének...és persze ez így akkor elúszott...36 hetesen úgy rugdostak ki az állásomból, mert akkor már kötelező volt otthon maradni...és azzal vigasztaltam magam, hogy majd nagyon hamar visszamegyek dolgozni, még csak 4 órában is...de ahogy Donát a kezemben volt ESZEMBE SE JUTOTT A MUNKÁM ilyen szinten...sőt, még boldog is voltam, hogy közbejött Dóri és így végül 5 évig voltam otthon velük, és hidd el semmi más nem volt fontosabb annál, minthogy az első-legfontosabb éveiket- feledhetetlenné tegyem és minden percet velük legyek...most pedig mikor kismami lettem alig vártam, hogy megint itthon legyek...igaz már nem is vagyok fiatal...de a nagyokkal is olyan jó volt itthon megint nyáron...majd 3 év múlva megint a munka lesz a fontos...de legfontosabb már nem lesz SOHA...és ez a világ rendje... :lol: de ezt elfogadni pont ugyanolyan folyamat, mint az anyává válás 9 hónapja :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok!

Lafi: sztem tök szép kismama vagy! meglásd, tök jó lesz szülés után igy, hogy nem hiztál, állati jól fogod magad érezni (persze majd ha már túlvagy a heggyóguyláson)

Bingii: nem fognak biztosan visszavenni 2-3 év múlva? vagy miért végleges az elválás?

Kép
Kép
normajeane

Mozgás: nekem van nap hogy alig van, hogy irtóra. Boti jó ha napi 3x nyújtozott és kutya baja, úgyhogy nem kell ezen parázni túlságosan

Sztem mi nem veszünk semmit, Boti még kicsi ehhez, nem kapcsolná össze, hiába mondanám hogy ezt a tesó hozta.

Vörösbeggyel egyetértek, akkora örömöt jelent a gyerek, hogy jó darabig nem jut majd eszedbe dolgozni :). Mondjuk sztem fontos, hogy járjatok majd társaságba a babával, különben az agyad begőzöl egy idő után.

Kép
Kép
normajeane

Bingii, nekem a csíkok az első terhességemnél jöttek ki, akkor 30! kilót híztam. A másodiknál nem csíkosodtam tovább, meg most sem. Annyira ki van níúlva a bőröm, hogy simán elfér benne a babuci. Sőt, alul még van hely is, ha esetleg még nőne a poci.

Ez az ajándékozás érdekes dolgog. Nekem nem jutott eszembe. Viszont amikor Bence született, akkor a kórházba menetel előtt Danika odaadta az egyik nyusziját, hogy ez a kistesónak szeretné adni. Bent is volt velem a nyuszi a kórházba. Olyan édes volt, amikor odaadta, nem tudtam visszautasítani azzal, hogy ez még nem pici babának való.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ja a mozgás. Nekem elég sokat mozog a pici, csak nem olyan nagyokat mát, éppenhogy csak bökdös egy picit, már nem tornázik, de mindíg jelez, hogy itt van velem.

Én örültem, hogy eljötem a munkahelyemről, mert volt egy kolleganőm, aki kikészített teljesen, de hát itthon dolgozom tovább, és nekem ez nagyon jó így, sokkal jobb, hogy nem kell reggelente bejárnom, buszozni ugyanis nem nagyon bírok, a fél óra séta meg már nem menne.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hello Lányok!

Először is: Gyönyörűek a babaszobák és a pocik!

Másodszor! Lányok, próbáljuk meg élvezni a maradék heteket/hónapokat, már annyira kevés van belőle hétra! Amúgy most éjszaka én is ezt próbáltam mondogatni magamnak, amikor óránként felébredtem, mert Bende mocorgott, rúgdosott, kalimpált és persze elmaradhatatlanul csuklott. És még párom is megszólt, mert állítólag horkoltam... :shock: De balra forulva horkoltam, háton nem kényelmes + nem nagyon szabad, jobbra fordulva tilos aludnom. Akkor hogy aludjak??? Na aztán párom elment dolgozóba 5kor, így hangosan horkolva, elterülve eludtam még 3 órát!!!! :lol:

Nekem továbbra is rengeteget mocorog Bende. Van hogy kimondott csontokat érzek a hasfalamba... Sőt, van hogy ki is tudom tapintani, hogy ott csontocska van bizony. De amikor az oldalamba helyezi a csontjait, az kissé kellemtelen, főleg ha épp megyek és mindezt tök váratlanul műveli. De nem baj, mocorogjon csak!!! :D

Nekünk még elég sok mindent kell vennünk. Persze már semmi nagyobb... Ruhák, 1-2 fontosabb darab, légzésfigyelő (de az sztem karácsonyra meglesz ajándékba :wink: )...

Én is furcsálltam, amikor eljöttem a munkahelyemről (bár én a második munkámat -mellékállásomat- nem hagytam ott még mindig), de úgy érzem, engem is kiakasztottak volna, főleg a főnököm! Mellesleg eljött a vég a cégnél, így jól tettem, hogy leléptem (ez volt az oka is)!!!

Na most aztán kibeszéltem magamból mindent... :D

Kép
Kép
sleepin

Bingii, megértelek, nekem piszkosul fura volt, és hirtelen itthon nem tudtam magammal mit kezdeni....hiszen napi 10-12 óra munkához, koránkeléshez, stresszhez, hülye fönökökhöz voltam hozzászokva, most meg itthon és semmittevés a legfőbb gondom...

De hidd el, kb 2 hét és megszokod, aztán már el is felejted, milyen volt dolgozni.

(bár bevallom őszintén néha még mindig nagyon hiányzik, pl. amikor épp semmi sincs a tv-ben...)

Köszöönm, lányok, megnyugodtam. Igan, úgy bökdös, olyan kislányos finomsággal, saccra a 10 megvan. Főleg éjjel, amikor alszom, akkor érzem, és sztem azért is, mert volt már, hogy átfordultam hasra és jelzett, aztán bökdösött még egy ideig utána.
Tegnap túljártam az eszén. Tudom, hogy utálja a sztetoszkópot, mindig rúg ahova teszem a fejét, na hát sztetoszkópoztunk kicsit, bökött is!!!!
Szóval megnyugodtam, egyrészt lusta mint eddig, másrészt nem fér el.

Csíkok:
nekem a hízástól eleve vannak de nem vörösek hanem színtelenek, eleve ki van nyúlva a bőröm így most nem, lett újabb csík!!!

Vörösbegy, már hiányoltalak, örülök, hogy veletek minden rendben van!Alig várom, hogy tavasszal babázzunk Kecskeméten!!!!

Csibe, azért ne jetente 1x küldd, kicsit gyakrabban, úgy 3 naponta, ha betöltöd a 35. hetet, már nem kell annyiszor mérned, csak 2-3 naponta és 1x egész naposat.
Azért küldd gyakrabban, mert már a vége felé tartasz és ha csak hetente 1x küldöd, akkor csúszol az idővel!!!!
Vendég

No akkor beszerzek valami ajándékot Dorkának...de jól jár majd.KArácsony,szülinap,tesó ajándék,majd névnap....bő 6 hét alatt. :lol:

Mozgás:Nálunk változó.Elég sokat mocorog,néha nagyobb rúgások vannak,de ez ritka.A helykészítés totál lefoglalja,mindig költözik jobbról balra majd vissza.

Vörösbegy
Olvastam blogodban.... :cry: Kitartás,sok erő!!! Átérzem a helyzetet.Átestem sajnos hasonlón...sőt...a legrosszabbon. :cry:
Még nem tudom mikor megyek pontosan dokihoz.Telefonon egyeztetünk,egybekötöm a szülésznővel is...

Bingi
Bár nincs tapasztalatom a munka befejezésével (én Dorka előtt is pont otthon voltam,a férjem vállalkozásába lettem bejelentve),de biztosan kicsilányod feledteti Veled ezeket a rossz perceket! Hisz ÉRTE tetted!
:wink:
Vendég

Lafi :) Már többször akartam írni, csakhát... :oops: Szóval, hogy már abszolút hallható minden sztetoszkóppal! Én is most kapartam elő a babacuccok alól, és olyan jó hallgatni a kis "zakatolást"! :D Hallgasd csak, amikor eszedbe jut, hogy nem mocorog! :D

Kép
Kép
sleepin

Sleepin, én semmit sem hallok, tudod, nekem nehezebb, mert a zsírrétegemen át kéne hatolnia és hát az nehezen megy. Hallok én mindent csak nem a babát.
Vendég

Norma: úgy értettem, hogy egy időre végleges. Visszavárnak szerencsére és ilyen szempontból is szerencsém van a munkahelyemmel,mert eddig minden kismamát szó nélkül visszavettek.
Biztos úgy lesz majd ahogy mondjátok, hogy amint meglesz a baba már nem fogok a munkára gondolni, de addig azért még van idő és én eléggé munkacentrikus voltam. ezért is furcsa most ez a hirtelen leállás....na majd kitalálok vmit amivel jól lekötöm magam.
Arra gondoltam, hogy idén a közeli szeretteimnek sajátkezűleg készítek ajándékot.
Ti hogy álltok a karácsonyi bevásárlással? Hétvégén már december!!!!

bingii

Oh, basszus akkor félreértettem lafi! Azt hittem hallod... :(

Bingi :) Én is kézzel készített ajándékokra gondoltam, csak azokhoz sem könnyebb beszerezni a dolgokat. Meghát ötlet kéne... :? Amúgy keményen 1 db ajándék van meg eddig... Haladunk...

A hétvégén már ADVENT 1. napja!!! :shock:

Kép
Kép
sleepin

Bocsi nagy L-lel akartam volt írni...
Amúgy a szteto-t nekem is rúgdossa... Pedig nem hidegen teszem a hasamra... Honnan tudja, hogy hallgatózok... :shock: :lol:

Kép
Kép
sleepin

Képzeljétek, addig csűrtem-csavartam, hogy hallottam a szívét!!!!!!!!!!!Gyengén a zsírjaim miatt de hallottam!!!
Vendég

Hello Lányok!
Mára jobban vagyok. Fejfájás is elmúlt, egyzser azt mondom magamnak,hogy nem veszek több hoemost, aztán 2 pillanat múlva meg azt , hogy igen beveszem, mert használt. Tiszta hülye vagyok. Miután a neten elolvatam a terhesség és felsőlégúti betegségek című oldalakat, úgy gondoltam teljesen felesleges orvoshoz mennem. C vitamin kell, calcium meg sok forró folyadék. Ezeket betartva jobban vagyok.
Éjjel azt álmodtam, hogy megszültem :lol: Bekerültem egy terembe, ott ültek a szülésznők meg a kismamik és mindenki főzött meg sütött. Valószínű ez lett volna a vajúdás???! A következő kép, hogy a kezemeben egy bebugyolált baba, és beszélt! Naná, hát az én gyerekem :D már miért ne beszélt volna. Aztán kikéredzkedett a kezemből és a függyönyökön mászva jött velem valahová :shock: :?
A következő kép, hogy valamiféle büfében vagyunk, anyós ül egy hűtőn talán, lógázza a lábát és füstül, mármint cigizik. Na, szóval tele zagyvaság.

Mozgás: úgy 2 napja megint belelendült , valameyik nap olyat is kaptam,hogy fájt egy pillanatra.

Csíkok: hát, nekem most nincsen szerencsém, elkezdtek a csíkok pirosodni :cry: ha minden jól megy akkor ezek is elmúlnak a szülés után úgy 3 hónap múlva. Vinivel a pocak alján vettem észre ilyetm aztán egyszercsak eltűnt.

Munka: ebben sincs szerencsém. A Vinivel is dolgoznom kellett, igaz, hogy itthon, de akkor is . Az ügyfelek egyáltalán nem voltak tekintettel arra, hogy szültem, továbbra is bejelentés nélkül jöttek. Persze Anyum sokat levett a vállamról, mégis úgy érzem hogy nem volt jó!!! A Vini másfél , 2 óránként evett, éjjel is. Teljesen ki voltam merülve. Amikor kimentünk a játszóra a többi anyuka arról panaszkodot,hogy annyira unatkoznak, dolgozni akarnak. Nem is tudom, hogy gyerek mellett hogyan lehet unatkozni? Volt olyan aki a játszóra hozatta az ebédjét futárral. Egész nap kint ültek és trécseltek. Nem azt mondom , hog ynem kell kimozdulni, de azért mindennek van határa.
Most keményebb leszek az ügyfelekkel, szigorúan időpontra jöjjön, ha nem ,akkor nem engedem be, ennyi!!
Vendég

Sziasztok
Mienk tuti fiucska,lattam mindenjet.Teszek majd kepet,az agynemut , baldachint vettuk meg eddig,ma akartuk az agyat,csak paromnak nem volt kedve,delben ment dolgozni es csak efelkor jon haza.delutanos,csak hosszu az utazas.
sehogysem ferunk el a szobaban,pedig nem kis szoba. :D
Nekem egyik nap lustika a kicsi,de masiknap bepotolja.
Erdekes,hogy nekem az orvos meg egyszer sem hangositotta ki a szivdobogasat.
Csikok,most kezdnek megjelenni a pocimon,hat egyre csunyabbak.
Szoritok mindenkinek.
Mar talan jobb a kedvem kicsit.

Kép

Kép
marcsitita

Jányok! Jányok!

Tudom én könnyen beszélek az M-es ruháimban, de élvezzétek ezt az utolsó időt, és nem akarok több ilyet olvasni, hogy mikor jönnek már ki a babák???? Majd ha itt lesz a természetes ideje 39-40.hétben. Biztos már nagyon nyűgös a dolog, de próbáljátok a szép oldalát nézni, utána mindenki szomcsi lesz, hogy elmúlt ez a klassz időszak :(

Hol tudom olvasni Vörösbegy bolgját, már mindenki ódákat zeng róla, én meg ne tudom hol lehet felszívni a kismama kultúrát :P
????????

Szép decembert kismamik :D
boo

Lafi, akkor majd elküldöm gyakrabban, de most bajban vagyok, efogyott a tesztcsíkom, és a gyógyszertárban azt mondták, nem is láttak még ilyet. Most próbálom felhívni apukámat, mivel övé a mérő, hogy melyikben van, mert nincs kedvem körbemászni a várost, nem tudom, ő hol szokta venni. Majd holnap veszek bele, egy nap meg kimarad... :oops:
Én a karácsonyi bevásárlással úgy vagyok, hogy mondtam a férjemnek, maximum 2x vagyok hajlandó menni, egyszer az ajándékok után, egyszer meg a kaja miatt. Elé gi s lesz ennyi. És nem fogk annyi sütit sütni, mint eddig, majd fagyikehely lesz desszertnek, azt is szeretik, és abból is van diabetikus. Ennyi. Szeretk sütni főzni, mindíg csinálok egy csomó sütit, meg két-három féle kaját, de az idén nem vállalom. Nem szeretnék két tepsi süti között megszülni. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sikerült elérnem aput, holnap megyek a gyógyszertárba ismét.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: