A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi! Jó lenne holnap megint.......pitét is szívesen eszem. :lol: És nem tudod elérni a védőnőt, hogy konkrét időpontot mondjon? Bosszantana, ha holnap megint nem menne hozzád. (Te pedig csak ülsz otthon, mint pók a hálójában és vársz. :? )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

tücsi
összevissza jár a nő.. :?
torolve_20131003125716

Gurgi! Majd még holnap délelőtt megbeszéljük a talit. OKÉ?:D

Na, most senki sehol. Korminak igazolt az eltávja, bár lehet, hogy az elvonás tünetei már jelentkeztek nála is. Remélhetőleg hamar kigyógyul a gépe a vírusfertőzésből.

Ckat! Te még jössz ma? És Móni?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi, mikor talizzunk?

Rita, ma nem volt Váratlan utazás. :D

kispiskóta

Tücsi: Ő kezdetektől fogva ilyen, mármint Viola, szal nem a növekedésével van összefüggésben! :?

Zalán mostanában annyit ordít, hogy az nem igaz :shock: :( Biztosa betegsége miatt, de naponta átlag 5-6 órát (csak napközben, éjjel hála alszik, max nyöszörög) Gyakorlatialg ha nincs kézben üvölt :shock: De mivel nem lehet állandóan kézben ezért hát nyomja....főznöm kell, itthon vannak a lányok is, ráadásul mindegyik beteg ezért nyűgösek és ők is igényelnek. Ma este mind a 3 az ölemben ült :lol: Kinyomták belőlem a szuszt :lol: Evvan...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsú! 1/2 11 körül nincsen késő nektek? OTP?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hozzátáplálás: mivel kezdtek és milyen mennyiségben?

Dorka, nálunk lett kaki estére,kuppal...Ezért döntöttem úgy, hogy kezdek adni gyümölcsleveleket.

Szivvi, te mit adtál,hogy rendeződött a kaki-dolog?Vagy egyszerűen csak attól jött rendbe, hogy kapott egyebet is mint tej?
Vendég

Betegeknek gyógyulást!
Vendég

Tücsi!
Ne hari de nem megyek holnap, ez bizti. Atika itthon van délelőtt.

Zsu!!
Nem bizony de holnap ismétlik! Remélem nem akkor jön a védőnő..majd mondom neki, hogy addig sétáljon, amíg én Váratlan utazást nézek. bocsesz, ennyi nekem is jár :lol: Ráadásra valami családi viszály volt a mai sorozat alcíme..szal nem kéne róla lemaradni.háhá :lol: :lol:

Szép álmokat mindenkinek!
torolve_20131003125716

Hu ENikő! Nem semmi vagy. Kemény lehet. Gyógyuljatok!!
torolve_20131003125716

jelentem gépen kicserélve az internet explorer újabbra, s mán müx.
csak épp apa kapott valami emileket, amit le kellett reagálni, de ahhoz valami pocsolyán túli honlapon kellett magunkat átrágni.

Tücsi: aha, kezdett, pedig csak másfél napja....

Dorka: 19 hétig kaki gondunk hálisten nem volt, inkább puki az elején. De ezen a héten volt ordítás, szélcső is befigyelt, pedig csak egy napot hagyott ki, de azt a szenvedést..... Igaz kicsi adag jött ki, ami nagyjából a semmit oldotta meg. Tegnap magától miniatűr adag, de ma egész a térdéig nyomta. Na előkerült rögtön az alvókája is. Szal a ti szemszögetekből sajna, a miénből meg hálisten eddigi tapasztalataink itt kimerültek.
Ja, s még mindig nem forgunk. A mai kaki után képes volt egy óra hosszat feküdni a játszószőnyegen, s csak nézni és vigyorogni. Majd kéz felcsap a feje fölé, s azóta alszik.
Én meg minnyá kiejtem a fáradtságos melóval szerzett anyatejcsit fejőstől a kezemből, oly álmos vok, pedig még a másik cici hátravan.
És.... boldogan újságolhatom, hogy az eddigi termés a mai napra 755 ml (s ugyi jön a másik cici). Szal van még remény a nap alatt. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel a terméssel elkerültem azt a mennyiséget amit a lány üvegből beszívott.

Kép
kissmanó

Enikő! Most jönne jól a segítség. Anyudék nem tudnak jönni? Így nagyon hamar te is kipurcansz és akkor mi lesz? (Tudom, nem teheted te sem.) Segítséget -akár barátit is- nem tudsz szerezni? Látod, ha szomszédok volnánk, a vásárlásban, főzésben biztos, hogy segítségedre lennék. Így csak a legjobbakat tudom kívánni nektek. :(

Zsanett! Én mindig almával kezdtem. Először csak a levét adtam, majd később reszeltalmát is tettem a levébe, végül csak reszelt almát adtam. Naponta emeltem az adagot, de mivel szerették a fiúk, nagyon hamar már nem csak kanalanként emeltem az adagot. Sztem több mint 1 hétig almáztunk az elején.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi elvileg jó.

Rita, ez tecc-nem kéne lemaradni róla. :lol: :lol: :lol:

Enikő, le a kalappal előtted. Szuper anya vagy!!!

kispiskóta

Enikő: gyógyulgassatok szépen.
Három kölök az öledben? Elismerésem. Nálam minimum egybek sorba kell állni.

Kép
kissmanó

Gurgi! Majd legközelebb! A jövő héten.:D

Kormi! Aszta!!!! Mi is e környékén járunk. És egy etetés még hátra van. :D De tegnap mindössze 650-re volt igény. Kíváncsi vagyok, hogy ma mennyi lesz a vége. (Elvonás: magamból indultam ki.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! Akkor megpróbálok pontyos lenni holnap. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok! Boldizsár 4 hete volt skarlátos, hányással kezdődött, aztán másnap 38,2 láz, harmadnapra egybefüggő pici piros kiütések a törzsén és a lábán+(skarlát)piros torok. Egyébként nem volt nyűgös, meg étvágytalan, gondolom ez egy enyhébb lefolyású volt. A lehetséges szövődmények miatt múlt héten volt vizelet vizsgálat, ma pedig EKG meg szív UH. Szerencsére minden O.K. (Ja, egyébként itthon volt a héten mert begyulladt a kulija és kenegetni kellett, szerencsére nem terjedt tovább a fertőzés :) (rettegek egy újabb vesemedence-gyulladástól). Ezért is nem jelentkeztem, Tücsi köszönöm a hiányolást, nem is gondoltam volna... :)
Kaki-bukás Jankó fosik-bukik folyamatosan, én nem foglalkozom vele, amig hízik meg jókedvű nagy gond nem lehet (meg persze az orvos is megvizsgálja havonta) de ha aggaszt kérj beutalót gasztroente(?) hogy kell írni?
A betonmell egyáltalán nem szükséges a jóltartáshoz, én magamon csodálkozom hogy szinte üresnek érzem mégis jóllakik Jankó, (Boldizsárnál állandóan ittam a Laktoherbet és olyan voltam mint Pamela A., mikor 1,5 évesen elválasztotta magát, akkor meg mint egy kiürült tejeszacskó :( )ha elkezd éhezni a bébi úgyis gyakrabban kér (persze 2-3 nap lehet, amíg átáll a cici).
NNNa, akkor most egy hétre ennyit :wink: , minden babónak gyógyulást, anyukáknak depi-huss, álommanók járjanak sűrű rajokban a kiságyak felett, és valaki elmosogathatna helyettem :D
Ja, annee köszi szépen, hogy Jankó is felkerült a tablóra!

Kép
Kép
tjuditot

Sziasztok!

Na próbálok képbe kerülni de esélytelen.

Gurgi
Jó ez a védőnő bejelentkezik hogy megy, de nem mond időpontot, sőt lehet hogy el is felejti. Nekem szerencsém van, én az elején tisztáztam vele hogy hozzám be kell jelentkeznie, nem fogok a kedvéért extra takarítást nyomni de nem fogok rá várni egy percet se. Egyszer csinált olyat hogy a beígért délelőtt helyett délután 2-kor jött nem is voltam itthon, anyum beengedte megkérdezte mit szeretne megnézte a gyerekeket majd ment tovább majd visszajön ekkor és legközelebb pontos volt. Mondjuk én ilyen vagyok, szeretem a kiszámíthatóságot, én is próbálok pontosn érkezni max 15 percet kések ha a gyerekeket viszem (mondjuk az összes órám mind a mobilban mind az autóban előrébb van állítva 10 perccel :D
Autósülés én pont most tervezem hogy Petrát átpakolom a 0-18-as BBS Iseosba, téli ruhában kezd kicsi lenni neki az ülés. Ti miért nem olyat vesztek ami nem 9-18-as, hanem 0-18-as?
Betegség Ó de szívesen cserélnék most veled. Minket minden megtalált most, bár kezdem látni az alagút végét. Most abban reménykedem hogy a télapóig tényleg tudak járni (nekem meg lassan készülni kell karácsonyra, adventre, sehogy se állok, sőt)

Enikő
Petra is ordít nekem is ugyanez a helyzet pepitában, igaz itthon van most a férjem így ő felveszi mikro nekem nincs rá érkezésem. Mondjuk ő most nem azért ordít mert ölben lenne, hanem mozogna, hétfő óta próbálkozott forogni, és ezen beidegesedett. De ma folyton azért üvöltött mert sikerült neki de a keze még beszorul. A nagyok mikor forogni kezdet már ezt meg tudták oldani.

Na ennyire jutottam megyek nézek egy kis IQ rombolót.....

Nadine
KépKépKép
nadine

Enikő: kitartás, "szupervumenanyu"! :wink:
Manó: jipijájé áldozzunk csecsistennő oltárán! Le a kalappal előtted, a kitartásod, a szorgalmad előtt! Főhajtás...
Mindenkinek jobbúlást, sok gyógypuszi nektek!
Holnap takarítok nem tudom mikor jövök! Gudnájt

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Megérkezett az éjszakai műszak. Család alszik, most kivételesen már én is tudnék, de elindítottam a mosogatást, megvárom hogy lejárjon, hogy kikapcsolhassam a gépet.

Fáradt vagyok, Bálint ma nagyon kitett magáért.... Nem tudom mi van vele, nagyon nyűgös, folyamatosan ölben lenne :lol:

Az elmúlt éjszaka sem aludtunk jól, eleve későn aludt el, majd sokat nyöszörgött. ( na jó nem olyan sokat, csak saját magához képest....) Képzeljétek, az az új szokása, hogy "eszi" a takaróját..... :? én ettől kész vagyok, alig merek aludni, folyamatosan azt nézem, hogy nem húzta -é a fejére a takarót?!
Fogalmam sincs mit csináljak?!
Ma próbáltam megnézni az inyét ( amennyire engedte) de nem látok semmi változást. Szóval nekem nem úgy tűnik, hogy itt ma-holnap előbújik a fogacska. Persze ettől függetlenül neki lehet hogy kellemetlen érzés. Ma már kínomban betettem a hűtőbe a rágókáját, és azt adtam oda neki. ( persze ő még nem igazán tudja tartani, így egy fél órán át tartottam a szájánál, mert olyan élvezettel rágta, hogy nem volt szívem elvenni tőle) Utálom ezt a tehetetlenséget, amikor nem tudok rajta segíteni. :(

Babakocsi téma: erősen gondolkodom, hogy lecserélem a babkocsit. Tavaszra terveztem a cserét, de lehet, hogy előbbre hozom. Az a gondom a mostanival, ( azon felül, hogy rohadt nehéz), hogy nem állítható a tolókar. Addig, amíg a mózeskosarat tudtuk használni, addig minden oké volt, mert úgy tettem bele Bálintot, hogy szemben legyen velem. A mózeskosár már egy jó ideje a múlté.... :? most is beletudom úgy rakni Bálintott hogy szemben legyen velem, viszont akkor ott van a fejénél az a vacak műanyag kar , (amit természetesen nem levehető) és épp azt néztem ma, hogy még 1-2 cm-t nő a gyermekem, és nem fog így elférni :( Lehet hogy hülyeség, de én szeretném, hogy amíg fekve tolom addig lássam hogy mit csinál, stb....majd ha már ül, úgy sem rám lesz kiváncsi :lol:
Andi, nem volt már energiám visszakeresni....az a babakocsi amit ti vettetek annak állítható a tolókarja?
Esetleg van valakinek jó ötlete, hogy milyen babakocsit érdemes venni? Ha már lecserélem, mindenképp könnyebbet szeretnék a jelenleginél ( ez 13 kg). Viszont valami masszívat, és az sem ártana, ha valamelyest nagyobb kerekei lennének. (Én sokat sétálok Bálinttal a Gellért-hegyen, ide terepkocsi kell :D )

Bocsánat, jó hosszúra sikeredett.
Holnap igyekszem visszaolvasni, és reagálni.

Lejárt már a gépem is, megyek alukálni.

Jó éjt mindenkinek.
Móni

Kép
Kép
moni1973

lidikóka: nektek van ugyanolyan babakocsitok mint nekünk
( Graco Quattro Tour deluxe)? Jó emlékszem? Ha igen, ti hogyan használjátok? A mózeskosár gondolom már nektek sem jó......

Kép
Kép
moni1973

Enikő :)
Nem lehet könnyű 3 beteg gyerekkel... :?

Zsanett :)
Én alma-banán gyümilével kezdtem-ez volt az egy normális, amit gondoltam adhatok :roll:-próbáltam a sima almalevet, de azt nem nagyon szerette. Most már kap fehérszőlőlevet is. :) Ha lehetne kapni, akkor őszilevet adnék neki, de ezeknél a nyomi amcsiknál nincs bébiitalba őszilé, felnőtteknek is csak valami lónyál. :roll:

Manó :)
Nem semmi vagy ezzel a fejéssel. :D Ilyen mennyiség mellett még Gréti is teleszívja magát vagy a lefejtet adod neki? :)

Judit :)
Pamela A. :lol:
Skarlát :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!:)

Olvasó üzemmódban jelen vagyok. Minden beteg babának, tesónak, anyunak és apunak jobbulást kívánok!
Én is benyaltam a kórságot. :roll: :roll: Fáj a torkom nagyon és az a nyamvadt láz... Pedig én nem dőlhetek ki! :shock: :shock:

Szücsi: Ezt találtam a hányásról:
Csecsemőkori hányás:
Egyes babák sokkal "hányósabbak", mint a többiek. Kis csecsemőnél a hányás oka lehet egyszerű levegőnyelés. Szoptatás vagy etetés után a kis csecsemőt függőleges, úgynevezett "büfiztető" helyzetben tartjuk, hogy a lenyelt levegő távozni tudjon. Ha ezt elmulasztjuk, a gyermek erőteljesen, "sugárban" kihányhatja a megevett táplálékot. Ez a fajta hányás nem ártalmas, nem okoz súlycsökkenést, ettől függetlenül nem árt megbeszélni a dolgot a védőnővel vagy gyermekorvosunkkal. Meggyőződhetünk a hányás ártalmatlanságáról, ha figyeljük a pisis pelenkák számát és a pisi mennyiségét. Ha majdnem mindig lucskos a pelenkája, amikor tisztába tesszük, biztosak lehetünk abban, hogy nincs nagyobb folyadékveszteség.
Természetesen a csecsemők egy-egy fertőzés kezdetén is hányhatnak. Ha a baba a hányás mellett betegnek is tűnik, feltétlen konzultáljunk gyermekorvosunkkal.
Csecsemőkorban előforduló megbetegedés a gyomorszáj-szűkület. Fiúknál gyakrabban előforduló, de lányoknál is jelentkező veleszületett megbetegedés. A születést követő első pár héten kezdődnek a tünetek, amelyek 6 hetes korban a legkifejezettebbek. Ahogy megtelik a baba gyomra, hánynia kell, sugárhányás formájában. A gyomortartalom nagy erővel tör elő. A gyomorszáj-szűkületben szenvedő csecsemő sürgős ellátást igényel, mert az összes magához vett táplálékot és folyadékot elvesztheti. Először a súlygyarapodás áll le, majd veszít is a baba a súlyából, és ez a folyamat egészen a kiszáradásig fokozódhat. Az orvos könnyen felismeri a bajt. Részben a tünetek, részben az ultrahang-vizsgálat alapján. A diagnózis felállítása után a probléma egy egyszerű műtéttel véglegesen megoldható.
Vendég

Bocsi, nem ijesztgetni akarok senkit, de ez hasznos infó lehet.. :oops: :oops: :oops:
Mikor Tömzsi 1 hónaposan kanárisárgában nyomult és bekerültünk a kórházba a mellette lévő kiságyban pont egy gyomorszáj-szűkületes baba volt. Még aznap megműtötték mikor mi bekerültünk. Bendegúznak hivták.:) Anyuja mondta hogy az ő öccsének is ez volt a baja picinek, igy már rögtön tudták hogy mi a gond mikor látták a kicsit folyton sugárba hányni..
Vendég

Annee: szerintem itt már kizárt, hogy a babók gyomorszűkületben szenvednének. Hisz akkor nem lett volna 4-5 hós korig súlygyarapodás.

Egcsi: háháhá: méghogy teleszívja magát Gréti. Sajna éccaka ha ébred (napokban míg pocibaj volt, s nappal keveset evett, akkor kelt éccaka kis pótlásra) meg reggel, akkor van türelme a kicsi hozamból szípókázni, a többinél cumisüveg.
tegnap este azt hittem a kedves párom valamivel fejbevágom. Boldogan mondom neki, hogy 810 a napi termés (lehetett volna még vagy 20-30 milivel több, de felébredt a kisasszony, s utána én is beestem az ágyba), mire az ő reakciója: akkor holnap kevesebb lesz. Hát köszöntem a kedves bíztató szavait.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Egy extra szar éjszaka után. Marci már elaludni sem akart, majd 23.30kor felsírt, semmivel nem lehetett megnyugtatni, a cicit is csak nagy nehezen fogadta el. Majd nyöszörgések, és 4 körül ismét kaja, 6kor már fenn volt, azóta is nyüszög. :( Ja és már tegnapra virradóra is úgy döntött ő biza 2 kor éhes. Úgyhogy azt hiszem mi is visszafejlődünk és elkezdünk enni éjszaka.

Annee én sem hinném, hogy itt valakinek is gyomorszűkülete lenne, szerintem csak ahogy elkezdtek mozogni jön vissza. Jobbulást! Ezt már múltkor is kérdezni akartam, hogy mi volt a pszichológusnál? Vagy szerinted minden ok nélkül irogat a tanítónéni ilyeneket az ellenőrzőbe?

Moni, nekünk Chicconk van, de a tolókart nem lehet állítani, de Marci se igényli már, hogy engem nézegessen. De úgy tudom a Peg Peregonak lehet állítani, Borit kéne megkérdezni, úgy tudom nekik olyan van.

Manó, nagyon ügyi vagy!!!!!!!!!! Gratula a tejcihozamhoz!

Andi, hogy vagytok?

kispiskóta

Manó: Persze! Nem a gyomorszűkületre akartam rávilágítani, csak hogy a hányás akkor jár súlyveszteséggel. Meg hogy azért hanszos infó. :wink: Én pl. nem is hallottam róla az elött..
Vendég

Zsú: hát nagyon sajnállak, eléggé érezhetően nyomi voltál mostanság, s erre fiacskád ahelyett, hogy felvidítana, még rátesz egy lapáttal. REMÉLEM AZÉRT HAMAROSAN JOBBRA FORDUL EME ÁLDATLAN ÁLLAPOT.
bocs, egykezezem mert fejek, véletlen nyomtam meg a nagybetűket.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Annee! Azért rendes tőled, hogy utána néztél a bukás-hányás témának. Mindenesetre valóban megnyugtató, hogy mindegyik baba szépen fejlődik. Petikémnél én is mérleget kölcsönöztem éppen a gyakori és nagymennyiségű bukások miatt. Persze első ijedtségemben gondoltam a szervi okra, de a mérleg és az idő a doktort igazolta. Ádinál is -szerencsére- minden rendben volt.
Gyógyulgassál te is!

Zsú! Sajnálom az éjszakai nem alvásotokat. :( Ezek után is jó még a 1/2 11?

Kormi! Ezt a kitartást és az eredményét (!) szerintem valmelyik babás folyóiratban is érdemes lenne megírnod. Nagyon sokan erőt tudnának meríteni belőle. Tényleg példaértékű. (És egy kis mellszívó reklám is lehetne belőle. :wink: )
A párod megjegyzését pedig tudd be annak, hogy ő is csak XY.

Judit! A skarlátra(gyanújára) mi Ospent kaptunk. De igaz, el is felejtettem a piros, szinte összefüggő foltokat a törzsön, testen. Mi csak a torok tünetekig és az alacsony lázig jutottunk szerencsére.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ja: Annee szedd össze magad, asszem neked hivatalból nem lenne engedélyezve most a betegség. Meg egyáltalán az anyuciknak, hisz nekik igazán helyt kell állni. Max ha tehetnénk, akkor gyermekeinktől vállalnánk át a kórságot.

Tücsi: aranyos vagy, egyenlőre ilyen újságos izén nem gondolkodom. Lássuk a végét, lássuk meddig tud anyatejet kapni Gréti, lássuk én meddig bírom. Aztán mementonak talán, bár.....
Ellenben csakazértis megmutizom XY-nak, hogy a tegnapi az kínkeserves, kitartó munka eredménye, s nem kimagasló véletlen. Igaz, az előbb kegyetlenül bereggelizett eredeti csomagolásból a lányom, tehát ugrik a reggeli első nekifutásból a másfél óra alatt begyüjtött tegnapi 275 megismétlése, de konok vagyok, nem hagyom magam.

Kép
kissmanó

Zsú: Már irtam róla korábban hogy újra iratják vele a dislexya tesztet. Merthogy akkor is begorombult, (az önuralma tényleg nem a legjobb) és dacból nem csinálta meg rendesen.
A tanárnő imád túlozni. Egyszerűen rá van szállva Petire. Kell neki egy ügyeletes feketebárány az osztályba, és ez Petim lenne.. :roll:
Tudom hogy nem egy angyalka a fiam, és néha itthon is falnak rohanok az udorító stílusa miatt, de ezek amiket leirt a tanárnő...
Elkésik... :shock: :shock: :shock: Ez hülye!!! Minden nap úgy mennek suliba hogy 1/4 8-ra ott vannak. A kaput 1/2 8-kor nyitják ki, addig be sem lehet menni a suliba. Akkor meg mi a szarról beszél??? :shock: :shock:
Hétfőn fogadóóra. Alig várom. Jól felidegesített, készülök hétfőre, de bennem emberére talált. Nem az a szülő vagyok aki elismerően bólogat. :twisted:
Lehet hogy most élem ki magam. Gyerekként nem mertem visszaszólni a tanárnak. Na majd most! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Manó, más is áll a háttérben.

Tücsi persze. Aludni úgysem tudok napközben, ha kimozdulunk legalább Marci alszik. (bízom benne) A tesómnak muszály valami ajándék után néznem. Úgyhogy lehet, mi egy picit előbb ott leszünk.

Képzeljétek a kiságyában 180 fokot forog. Ahol a feje volt ott a lába van. Félelmetes, amikor kérdem, mit csinálsz akkor vigyorog.

Rita várja Erzsikét. :lol:

kispiskóta

zsu!
jaja..hjajj :? úgyhogy húzok zuhanyozni..
jó talizást!
torolve_20131003125716

Manó: Igyekszem. Én nem az a tipus vagyok akit ledönt egy nátha. Ha most tudok gép előtt ülni egy 39,1-es lázzal... Algopyrin izzitva.:)
Ahogy jött a nyavaja, úgy majd el is megy. Kergetem. :wink:
Én Tömzsitől is bevállalnám pluszba a kórságot. Inkább én szenvedjek mint ő... :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok,
köszi mi jól vagyunk, elkezdtük a vasat szedni, meg a homeós szereket, nekem is rendetlenkedik a torkom de már intézkedtem ez ügyben.

Annee: jobbúlást nektek és gyors felépülést!

Móni: én nagyon szeretem a babakocsim, Peg Perego Pliko P3, de nem egy túrakocsi... amire te gondolsz azok a 3 kerekűek, de én azért nem vállaltam be, mert az is nehéz, és elég nehezen fér be a kocsiba.

Jobbúlást minden betegnek!

Andrea
Kép
kindernay

Zsú! Akkor majd rátok csörgök, ha odaértünk. :D

Annee! Ez tényleg nem egy megnyugtató dolog. Én továbbra is azt mondom, hogy kivenném a gyerekemet abból az iskolából. Itt csak előélettel együtt mehet még a másik osztályba is. Azonkívül mindig kudarcok érik szegényt nem csoda, ha megutálja a tanulást, a tanárokat és az iskolát. Milyen önértékelése alakul így ki? És a nővérének sem eshet túl jól, hogy Peti dolgai miatt őt is előveszik, igaz csak az üzenőjét, de akkor is szenvedő alanya már ő is. Én biztos, hogy -főleg a tanító nénik hozzáálását tekintve- nem haboznék, gyorsan új iskola után néznék. Sokszor előfordult már, hogy a gyerekkel nem tudott kijönni a tanító néni. Nem egy hullámhosszon működtek. Másik iskola, másik osztály, más tanító néni, nyugisabb, boldogabb, jó tanuló gyerek lett a végeredmény. Sztem túl nagy a tétje ennek, nem szabad sokáig várni. És igen, önuralmat tanulni kell. Nálunk Ádikámmal voltak problémák önuralom terén. Nem tudta elfogadni, hogy mások egyáltalán nem azt akarják csinálni, amit ő szeretne. És fordítva. Bizonyos helyzetekben ő sem csinálhatja mindig azt, amit ő szeretne. Ez az életben sem működik, nem is működhet. Szerencsére az utóbbi hónapokban már csupa jó fejleményről számolnak be az óvónénik az angol tanár nénivel együtt. Ez megnyugtató számomra, mert ezért én kifejezetten aggódtam.

Bori ! Már régen olvastalak téged is. Mizújs veletek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Basszus, nem tudom mi van itt, betörtek mindkét szomszédunkba tegnap. A környéken sorozatos betörések vannak mindenütt, tisztára be vagyok tojva, hogy hozzánk is jönnek majd. :shock: :shock: :shock: Talán ide nem mertek, mert láthatták, hogy itthon vagyok egész nap... De ezek után lakatolhatom a babakocsit a teraszon.
:shock:

KépKépKépKépKép
uxi

S aza félelmetes, hogy itthon voltam egész nap, s nem vettem észre semmit! :shock: :shock: :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, hát ez nem hangzik valami jól. :?

Egyszer hozzánk is betörtek úgy, hogy itthon voltunk. Az ajtót fogpiszkáló méretűre törték és semmit nem halottunk. Én egy darabig nagyon fosikáztam itthon egyedül.

Annee és azon nem gondolkodtál, hogy független (nem iskolai) pszichológushoz is elvidd? Te írtad, hogy "undorító a stílusa". Én tuti kikérném más véleményét. Bocsi a belepofért.

Na Tücsi mi elindultunk. :D

kispiskóta

Akarom írni nem hozzánk, hanem a szomszédba. :oops:

kispiskóta

Uxi: ez gáz.
Nem arról írtál, hogy mittoménki lakik a zónában, ezért reménykedsz, hogy az talán bíztosabb körzet?
Sajna csalódnod kell, de hátha ezek után a rend őrei kicsit keményebb górcső alá teszik a környéket, s rablóbanda más irányba kacsintgat.

Kép
kissmanó

Hajni: Tücsi véleményével azonosulok, szerintem ha még emberére is talál benned a tanerő, bármennyire is lenne igazad, bosszúját csak Petikéden tudja kiélni. S akkor semmi értelme, meg inkább picivel menjetek tovább, de legyen nyugi. Nekem sem épp a szomszédban van az oskola, az oviról ne is tegyek említést.
Tudom, gáz ilyenkor váltani, de hát ha sok más járható út nincs..... meg fiad is talán elgondolkodna akkor, hogy új környezetben máris teljesen tiszta lappal indulni.....
Esetleg egy másik suliban kinézel magadnak egy picomókust, azzal eldumcsizol, s talán ha jó a véleményed, odavinnéd a mostani helyről :?: :!: :idea:

Kép
kissmanó

Köszönöm szépen a véleményeket, tapasztalatokat és a fáradságot a cikkek kereséséhez. Így hogy látom másnak is van -volt hasonló gondja sokkal jobban érzem magam.
Úgy döntöttem, amennyire lehet délelöttönként, ha manóka alszik jövök és meglátogatlak titeket.
Sajnálom a kis betegeket és családja többi tagját is . Mielőbbi gyógyulást kívánok.
Egyébként nekünk a hátról hasra fordulás a nyerő, a fordítottját nem tudja.
Az alvás csak az udvaron megy akár milyen hideg van. Amint behozom rögtön felébred, így kint hagyom, de mindig félek, hogy megfázik. A gyerekrovos szerint ha ezt szereti akkor ezt kell csinálni és ha fázna akkor úgysem aludna. Hát nem tudom :roll: Azért én parázok.
Szívesen nézegetnék képeket, de nem találok. Már máshová teszitek fel vagy csak béna vagyok?

Kép
szücsi

Szücsi: nem vagy béna, itt vannak a képek.
Hacsak nem említem meg a másik fórumot is, ami eleinte azért jött létre, mert szarakodott a babanet, majd ott igencsak offolunk egy páran, így jól érezzük magunkat.
Ha időd, kedved engedi, nézz szét, oldal elérhetése aláírásomban, ott van külön rész a képeknek.

Amúgy voltak paráim nekem is egy időben, tejcsi írtó kevés, azt is elég jó arányban bukta a drágám. De azért pakolt dekákat magára, így aggódva bár, de leszartam. Most a napokban ismét bukizott egy párszor, most megint csend van e témában, szal hullámzó. De csontjaink nem zörögnek, szal így jó.

Altatás: ha behozod, utána érzed-e, hogy esetleg kezei, lábai számodra túl hűvösnek tűnnek? Ha nem, fölösleges az aggódásod. Ha igen, akkor adj rá egy plussz réteg zoknit, kesztyűt, meg szerintem tuti jól becsomagolod, s ez neki csúcs, ráadásul szereti is.... hagyjad a jó levegőn alukálni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Kómás vagyok, Bálint is 2x kelt éjszaka, annak ellenére, hogy nem sokkal 11 előtt aludt el.

Gyorsan átfutottam a mai írásokat.

Zsú, Andi: Köszönöm a babkocsi infókat. Kényelmesen elférnek benne a babáitok? Andi, én is könnyebb babakocsit szeretnék, mert az oviban lépcsőzni kell ( kb. 12-15 lépcső) és ezalatt a babkocsi alatt betojok :lol: ( épp ezért sokszor lenthagyom a bejáratnál, és rohanunk mint az őrültek, Blankát is hajtom hogy gyorsan gyorsan öltözni, mert félek, hogy ellopják :? ) Hamarosan elmegyünk a Brendonba, és megnézem a babakocsikat. Zsú, nektek melyik típusú Chicco-tok van?

Annee: bocsi a beledumálásért, de osztom a többiek véleményét. Megmondom őszintén, hogy nem tartom a legjobb megoldásnak, hogy ebben a helyzetben akarod kiélni azt, amit gyerekkorodban nem tettél meg, hogy beszólsz a tanárnak....én nem tetézném a bajt. Szerinted nem lenne célravezetőbb higgadtan leülni, megbeszélni normálisan a dolgokat? megkérdezni, hogy konkrétan mire gondol, mi alapján írja be ezeket a dolgokat az ellenőrzőbe? Az a véleményem, hogy ha úgy mész be hogy lehordod, azt szűri le az egészből, hogy nem véletlenül ilyen a fiad, ha te is így viselkedsz. Aztán ha ezek ( normális elbeszélgetés) után is úgy látod hogy gáz a nő, és tényleg csak ő a hibás, akkor szerintem is az a legjobb megoldás, ha másik suliba viszed Petit. Mindenkinek jobb lesz. ( max. neked nem tudom, mert két helyre kell járnod a gyerekekért, ez sem egyszerű, tudom....) Bocsi, tudom, hogy én nem ismerem a részleteket, csak azokra tudok hagyatkozni amit írtál. Azért is bocsánat hogy "beleszóltam" pontosabban hozzászóltam....

Na lépek, szopi idő van.

Szép napot,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Szopi meg volt, indulunk sétálni.

Betegeknek jobbulást!!!!!

Enikő, Zalánod remélem jobban van már?!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Huhh, picit hülyén fejeztem ki magam. A visszaszólást nem úgy értettem hogy lehordom. Hanem hogy meghallgatom a verzióját és elmondom a véleményemet. Ez a visszaszólos dolgot azért irtam mert sajnos nekem is voltak gyerekként gondjaim a tanárral, és ugye be kellett fognom a szám. A legrosszabb az egészben hogy engem nem védett senki mert szüleim szerint a tanárnak mindig igaza van. Soha nem álltak ki értem, csak azt kaptam hogy én vagyok kiállhatatlan. Szóval, bele kellett törödnöm a sorsomba. Ez az amit most szülőként nem fogok hagyni. Úgy értettem hogy én kiállok a gyermekemért ha úgy érzem nincs igaza a tanárnak. Mostmár olyan dolgokat csinál ami nagyon nem tetszik. Hazugnak, sunyinak nevezi Petit, és jönnek ezek a kényszerképzetei (majdnem balesetet okozott). Ha úgy élném le az életem hogy rettegek a "majdnem"-ektől, abba hallnék bele. Én is pl. majdnem nyertem a lottón..:) de ott a majdnem...
Gondolkodom a suliváltáson, de ami jó az messze van, és ott nincs hely. Ami viszont közelben van az tele van hogy finoman fogalmazzak.. kisebbségiekkel. Nem vagyok rasszista, de tartok tőle hogy ott mér rosszabbodna Peti viselkedése.
A nevelési tanácsadót szándékozom felkeresni itt a kerületben. Most az van folyamatban, csak előbb megvárom a hétfői fogadóóra végeredményét.
Vendég

Jah, és ne kérjetek már bocsit ha hozzászóltok! Azért irtam ide be mert érdekel a véleményetek. Függetlenül attól hogy jó vagy rossz. :wink:
Vendég

Sziasztok!
Most csak gyors:
Bogi 4 hónaposan:
Kép
Viola 4 hósan:
Kép
Zalán minnyá 4 hósan :lol:
Kép
Hasonlítanak valamelyest? :? 8) :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: Jajj de ééédesek!:D:D A két lány nagyon hasonlít egymásra. Viszont Zalán... ahogy mondani szoktam: Indigóval készült. :lol: :lol: :lol: Egy az egyben olyan mint Te. :D :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: