A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Hát Lafi pedig nekem azt mondta kb 2kg. Mindegy, igazad van a löttyöt megisszuk, aztán meglátjuk. Egyébként minden más rendben: vérnyomi tök normális, összesen híztam eddig nem egész 5kg-t (utolsó 4 hétben 40dekát). Hát remélem, nem a cukor....
Pandi: köszi, hogy megnézted. Remélem nem lesz semmi gond, szimpla genetika és azért lesz nagy baba (már ha az lesz). A védőnőm (nekem tök szerencsém van vele, egy angyal) is azt mondta, hogy felesleges előre izgulni, igyam meg a löttyöt, ártani nem árt, meg legalább kiderül, ha gond van, de pl. most szült meg az egyik kismamája, akit több mint 4 kg-ra tippeltek és 3,5 kg. lett végülis. No mindenesetre lehet, hogy én sem húzom jan 15-ig :)

KépKép
lorcsi

Lorcsi,az én babára már a 32 héten 2700g-ot mondott a doki,uh a tiéd nem is akkora nagy,persze nézőpont kérdése.Nekem is mindig 2 héttel nagyobbra irja a gép,a méretei alapján.Hát majd elválik,vagy hamarabb jön e vagy óriás bébi lesz.Bár én is 4100-al születtem,nem lenne meglepő,ha nagy lenne.

Norma,én nem érzem hogy csuklik,vagy csak nem tudom beazonosítani.Mindig lent és a bal oldalamon kavarászik,de olyan nagyon erőseket,h fájjon,nem rúg.Este felé,mikor már tele a pocakom és ülök,akkor érzem a mellem alatt,h ott lehet a fejecskéje jobb oldalt,a bordáim alatt.

Azt egyéként megérezném ha befordul egy ekkora baba,nem? :oops:

Napközbe meg a fent szokott mocorogni jobbra-balra de szerintem a kezecskéivel hadonászik:)
Na majd hétfőn meglátjuk,h helyezkedik.

KépKép
pocok81

Lorcsi!
Pont ezt akartam én is mondani, azaz hogy nem bizti ám, amit ők a műszerrel lemérnek odabenn. Egyik barátnőm most szült, és a 36. uh-on azt mondták neki, hogy már akkor 3 kg körüli a gyerek. Megszült kicsit korábban, kb. 38. hét körül és 2,5 kg-os lett a kislány. Na erről ennyit!! Ne paráztasson az orvos senkit feleslegesen!

Pocok: egy ekkora baba fordulását már tuti észrevennéd. Hétfőn okosabbak lesztek már!

Na végeztünk a szőnyegtisztítással, nagyon kellett, ahogy elnéztem a szőnyegből kiszívózott löttyöt! Olyan jó, hogy ez is megvan! :P

KépKép
Kép
sagi1

Pocok, nem semmi!Akkor a babád örökli asszem a nagybabaságot!
Vendég

Sziasztok!

Lego volt??

Nálunk minden oké,legalábbis a mai uh szerint:)
A dokim szerint normális a magzatvizem,más meg pár napja befektetett volna vele:),na mindegy.
Kisebb a koránál,de legalább nő és nem lesz óriási baba,mai uh-s doki szerint megnő 3 kilósra,hát én már 2,5-nek is nagyon örülnék:)
puszilok mindnekit
ildi10

Ezek az uh-k nem pontosak. Nekem Bencénél a 32 hetesen azt mondták, hogy 3300 g, és tuti 4 fölött lesz. De nem lett, csak 3750.

Nekem most nagyon szar a cukrom, nem tudom, miért, igyekszem betartani at előírt diétát, evés után 1,5-2 órával mérem, általában 4,3-4,8 között van, de többször volt 7 fölött, egyszer meg 9,3, és ma délután 2,9. Nem értem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe, előfordul, frontok jönnek-mennek, én is így reagálom le a dolgokat.
A mérésed miért így mondták???Ez nem jó, evés után 1 majd másfél órás érték a helyes.
Amúgy a frontokra, ha negyon kemény front pl. vasárnap este nekem 10-es volt, majd tegnap délben 8-as holott mindig ugynaannyit eszem, de ezt megfigyeltem, egy front, egy fejfájás iszonyat dob a dolgokon, ha nem állandó a magas cukor, nyugi.

Ildi, szuper hírek.gratulálok, mondtuk mi!!!
Vendég

Hali!
Adtam a tompa fejfájásnak :twisted: Már szemem is kezdett kigúvadni, bevettem egy negyed qualerint, hehehehehhe :wink:
Nem is hagyom magam.... :lol:

Skacok! Nektek,hogyan mozog a baba?? Azt akarommondani,hogy nálam már nem annyira látványos a dolog :( Csak néha rezeg a hasam alien módjára. Néha olyat is érzek mintha a lábát knyújtaná,és dafke nem hagyja,jobban hajoljak. Lehet ,hogy a gyertya állást gyakorolja? :roll: De jó neki, hogy tud ilyet :D

Ildi: örülök én is a hírnek.

Úgy gondolom,hogy ezek csak hozzávetőleges méretek.Nekem a 32.héten 2180 gr-ot mondtak, nagyon szép kimondva, de arra gondolok,hogy jó ha 2 kilcsi volt.
Vendég

Blngyi, épp ma mondtam anyunak, hogy egyre kevésbé érzem. Szte már nincs helye.
Néha valami bumm aztán kész, máskor meg mekkorát nyomott belém, most meg olyan kislányosan gyenguszka....
Vendég

Sokkal lassúbbnak érzem, határozottan nyújtozkodásnak gondolom.
Lafi dec 15-én lesz készen a MÁV? Az ismerősöm odament hétfőn , ha jól meléxem ctg-re, már vannak fejlemények azt mondja.
Vendég

Tothzsu: most már tudom, hogy örülhetek, hogy tolófájás nélkül ki tudtam nyomni, elvileg nem lehetséges, mindenhol azt olvasom :shock: . A császárok egy része ez, hogy siettetik aztán bepánikolnak, hogy jajj, viz sehol, baba meg nem jön. Anyátok! Már bocs. Én még nem beszélgettem a szülésről a dokival, majd dec elején talizok vele UH-n és akkor már egyeztetni akarok vele. De az biztos, hogy sokkal jobban fogok befelé figyelni és amig jó a szívhang én nem engedek semmi beavatkozást.

MÉret: nálunk nem nézik a súlyát, ez a tuti :), nincsen min idegelni magam. Amúgy érzésem szerint kb Boti méretűre számíthatok, illetve ha nem jön előbb akkor lehet nagyobb lesz :shock: . Nekem is kevesebbet rugdos, de azért néha nagyon belejön, hullámzik az egész pocak plusz az elég rossz amikor olyan mintha kinyújtóztatná magát azon a giga helyen és konkrétan fáj ahogy belémáll a lába.

Pocok: a csuklás nagyon egyértelmű , ritmikusan ugyanott érzel ugrálást és a bébike egy idő után utálja és vadul mocorog :). Legalábbis nekem Botival is ez volt és most dettó.

Szülés utáni depi: sztem nem ússza meg egy kismama sem, mivel hormonális alapú. Csak érzékenységben van eltérés, van akinek 3 napos van akinek meg 3 hónapos v. esetleg súlyosabb.

Kép
Kép
normajeane

próféta szóljon belőled ill. ismerősödből, Blongyi!
Vendég

Koszi csajok,angyalok vagytok,ezert szeretek ide jarni,egyutterzok vagytok es segitetek masokon,ellatjatok tanacsokkal is.Elso babim lesz es sokmindent toletek tudtam meg.
Probalom kerulni a talalkozast a sogornomekkel,de neha meglatogatnak es akkor egy jo hetig furiava valtozom a szovegei miatt,pl a 4d kepen egyaltalan nemhasonlit a ferjemre meg ilyenek.Eddig akarkinak mutattam mindenki aztmondta tiszta apja.Tudom orul ha en idegeskedem,de ezentul nemfogok,ahogy irtatok csak mi 3an szamitunk.Nemertem azokat a anyosokat,testvereket akik annak orulnek hogyan banthassak meg a masikat.
Babi mozgas:hat en sokaig nem lattam a pocimon semmit,csak ereztem.Most egy honapja hogy neha neha latszik is.
Nagyon gyorsan telnek a hetek,most kezdodott november es mar mindjart vege.Szoritok mindenkinek,rendbe menjenek a dolgok.
Anyagiak,eddig is voltunk,remelem tovabbra is leszunk valahogy.
Ideje magamra meg a babira gondolnom,nem lesz jo hatassal ha folyton idegeskedem.Remenlem nekem most atmegy a depi es szules utan mar csak a picurra koncentralhatok.
Olvasgattam nehany szules tortenetet,ti hogy velekedtek a fajdalom csillapitokrol?

Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Lafi, nekem elvileg nem kellene mérnem, legalábbis nem mondták, csak a saját szórakozásomra teszem. De akkor nem aggódok, ha te azt mondod.

Blongyinka, pont ilyen mozgásokat érzek én is úgy két napja. Csodálkozom is, mert egy hete még akkorákat rúgott, hogy majd kiszakadt a hasfalam.

Két hét múlva kellene mennem tanácsadásra uh-ra, de egyszerűen nem tudok időpontot kérni, két napja nem veszik fel a telefont. :evil:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Úgy lesz, ahogy írjátok! Nem parázok előre tök fölöslegesen. Löttyöt megiszom, ahogy Lafi mondta, legalább kiderül ha a cukor az ok.
Norma: teljesen igazad van, nyílván szólnának ha gond lenne, de így legalább nem paráztok a súly miatt.

Ildi: nagyon jó hírek! :)

A rúgások, öklelések nálam néha annyira beindulnak, hogy -pontosan ahogy Norma írta - fáj, ahogy belémáll a lába, meg előfordul, hogy öklel lent is. És általában este/éjjel aktív babóca.

KépKép
lorcsi

Hát marcsitita, vak aki nem látja, pedig ilyenkor még ne migazámn szoktak hasonlítani senkire, de ez a baba tiszta apja, nézzétek csak az orra és a szája környékét.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Koszike
Hat 18 evesenn talalkoztam vele es azota csak o van nekem,o volt az elso es remenlem marad is.
Tegnap meg en is keresztbe ereztem a babit,ma meg mar talan befordult.Azt hiszem fent vannak a labacskai mert a bordaim majd ki mennek.
Nagyon varom mar a babak szuleteset,remenlem kepeket raktok majd fel,olyan kivancsi vagyok,de meg kitartas.

Kép

Kép
marcsitita

Ja a munkatarsnomnek az adatai szerint amit az uh val mertek alig erte volna el az 2,5kg-ot pedig 8 nappal tulhorrdta,erre a kicsi 3,5-el jott a vilagra akkor hogy van ez?

Kép

Kép
marcsitita

Jó reggelt csajok!
Én megint sz@rul vagyok, fent van a vérnyomim, és kezdek megint depizni. Semmihez nincs kedvem, pedig neki kellene állnom a babaruhák rendezésének. Sehol nem vagyok még velük. Azt hiszem, érzem a végem.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Jó reggelt!

Ma nagyon jó a kedvem mert jön a családom itt lesznek egész hétvégén hozzák a kiscsiket is így babázhatok asztalos hozza a bútort így a szoba is készen lesz szóval végre nem unatkozom :D

Marcsi,
Én Edát szeretnék kérni már megbeszéltem a dokimmal persze ha olyan gyorsan jön a baba hogy nem lesz rá lehetőség azt se bánom :wink:
Vendég

Csibe, ne kenődj el, én teganp kirobbanó formában voltam, nem is értem, miért, még pakolni is volt erőm a kórházi táskámat raktam össze meg porolgattam, erre ma 3-5 perces keményedéseim vannak reggel óta....asszem kórház lesz a vége, ha a gyógyik nem múlasztják el!Front van, melegfront, lehet, hogy azt érzed, vsárnapra meg itt a hidegfront!

Pandus, jaja de jó, mutitsz képeket ugye????Babázgass, szoknod kell :wink: de azért óvatosan emelgesd őket!!!
Vendég

Lafi,
Majd ha mindent a helyére tettünk csinálok képeket és felrakom. Nem emelem meg őket még óvatosan se marad az ölelegetés meg puszika tapika hú de fognak utálni :D csak nagyon hiányoznak megszoktam hogy hetente többször is látom őket. Nővérem közben meg elmegy nekem a Brendonba és megveszi a hiányzó dolgokat így nem kell nekem szaladgálni anyu meg főz valami fincsit szóval nagyon jól esz ez a hétvége :D Tessék feküdni ha keményedsz ha nagyon nem múlik és ritmusos akkor inkább irány kórház de azért jó látni hogy már a 34. hétben vagy nem lehet baj.
Vendég

Hello Lányok!
Én sem javultam, elég csúnyán köhögök, klassz hurutos. Ma vetettem Apával homeos cuccokat, remélem segít. Sterintem még 1-2 nap aztán jobban leszek, a Vininek is ennyi ideig tartott.

Egyébként meg pár nappal ezelőtt írtam,hogy milyen könnyűnek érzem magam, na tegnap estére már megint alig bírtam a pocakot. Eléggé tompa vagyok. De hogy valami jó is legyen a dologban, ma mérlegeltem , nem híztam múlt hét óta, tartom a súlyom, 5,6 kg van rajtam. Úgy látszik 2 hetente 1 kiló fog feljönni rám. Mondjuk még nem vagyok a finisben, majd elválik.

Lafika! Pihenj Anya-társ!!! Nem tudom,hogy fáj-e a fejed? Szoktál relaxálni? Vérnyomi milyen? Bízom benne,hogy nem mész kórházba!!!

Pandus: Te meg csak óvatosan, megfontoltan!! Persze nehéz a kicsiknek ellenállni, de....
Vendég

Kedves Lanyok,

Van egy Angliabol erkezo babaruha csomagom, 50 db, nagyreszben meg az arcedula is rajta van, de a tobbi is csak par honapot hasznalt nagyon szep KISLANYNAK VALO ruhak 0 - 1 eves korig.
300 ft / db ert adom, de csak egyben azaz 15 000 ft + ajandek bontatlan, meg foliazott JohnsonJohnson hintopor + furdeto + 3 szappan, 2 Snoopys cumisuveg. (vadonat uj ) + 2 db gyogyszertari babakrem, bontatlan.
A csomagrol irok reszleteket, kuldok kepet, ha kell. Akit erdekel a bogyogyorgyi@gmail.com ra irjon. ( ne a babanetre ! )

Szep napot es jo babavarast kivanok :

Bogyo
bogyogyorgyi

Kérdeztétek 1x hol lehet Bp-en kapni betűket:

http://www.fakopancs.com/aruhaz/product ... ts_id=1346

Nekem anyum maga csinált, gyönyörű és egyedi, majd lefotozom!ÉÉÉs kaptok pociképet is, majd valamikor...ha férjem ráér lefotozni! :oops:
Vendég

Hát Lafi, azért összeszedtem magam, mert muszály volt kitakarítanom, de úgy látszik, kitört rajtam a fészekrakó ösztön, mert ilyen alaposan már régen takarítottam ki, mint most. De végeztem, mind az 55 nm-rel! Holnap meg nekiállok a babaruhákat rendezni. Te pedig pihenj le, otthon jobb, mint a kórházban. Ha be kell menned, lehet, hogy már ki sem engednek.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Pasikkal a helyzet:
Próbáljuk helyretenni ezt a kibillent házasságot, és lelkileg úgy éz ki, hogy szuperál a helyzet. A sok-sok beszélgetés végre felnyitotta a férjem szemét, és azt mondta: NYUSZIKA NEKD VAN IGAZAD! NEKEM KELL VÁLTOZNOM!
Hát majdnem padlót fogtam. és tényleg változik!
Csak hát a szex...
Az nem megy ilyen gyorsan, ott jelentős erőfeszítéseket kell tenni, méghozzá nekem, mert én vagyok az aki most nem vágyom vele ilyen jellegű dologra.
De szeretném visszahozni a régi időket, csak hát...
majd meglátjuk!
Mindenesetre most optimista vagyok, bár örülnék ha már 70 éves matróna lennék, tele tapasztalatokkal, és tudnám, hogy mi bűn?
Például a gondolatok már bűnösek???? :?
boo

Lafi,
Poci?
Vendég

Poci múlóban,már kevesebbet keményedik, hatottak a gyógyszerek!!!!Csak annyira álmos vagyok meg fáradt, hogy egyfolytában elszunyókálok... :oops:
Vendég

Boo: Ha a gondolatok bűnnek számítanak, szerintem mind bűnösök vagyunk :shock: :lol: Ezen ne rágd magad...
Más a dolog, ha tetlegességig fajul a helyzet... :?

Lányok, ha nem nagyon szólnék közbe a későbbiekben, akkor szeretnék mindenkinek most nagyon sok egészséget , és komplikáció-mentes szülést kívánni!!
És gyönyörű babákat, és nagyon boldog karácsonyt, és még boldogabb új évet...

Na mentem már... 8)
Vendég

Kép Vini+Milán szoba Kép szoba

Hello Lányok!
Gondoltam lefotózom a Vini szobáját, Milán egyelőre velünk fog "lakni". A kupit ne nézzétek :oops: Az asztala meg szigorúan titkos :lol:
Vendég

Blongyi!
ez a fal valami frenetikusan jó!!!
ez festés vagy tapéta??? hogy lehet ilyet csinálni? olyan mint ha valami csodabilágba lépne bele az ember!

nagyon klassz, én megőrülnék érte
boo

Boo, örülök, hogy alakulnak a dolgaitok, a gondolat meg nem bűn, mert ha az lenne, engem már felakasztottak volna!

Blongyi, fantörpikus!

Pöttye, édes vagy!Drukkolok neked, hogy babás legyél!!!!
Vendég

Pöttye veletek mi a helyzet? bocsi de le vagyok maradva, mert csak ritkán jövök :oops:
boo

Hali!
Köszi.
Ez tapéta. Áll egy fél méteres bordürből, aztán a felhős és a báránykás tapétából. Sokat mászkáltunk érte úgy jó 5 éve :roll: A XIII.ker-ben, ha jól emlékszem Jász utcában van egy kis tapétabolt, eszméletlen szép tapétákkal. Leginkább meg kell rendelni a cuccot, de ha szerencséd van akkor a Csepeli raktárból el leht hozni. :roll:

Asszem a gondolataim miatt már én is égnék a tűzön. :oops: Nehéz dolog ám ez az újrakezdés. Mire visszaáll a bizalom a meghittség..de szerintem az a legjobb,hogy akartok változni
Vendég

Blongyi, meseszép a szoba. Irigykedem is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hello!
Na már az orrom is folyik, remélem ez jó jel :lol: Legalább tisztulok!
Skacok! Móniról még mindig nincsen hír??? :shock:
Vendég

Blongyi: nagyon-nagyon szuper a szoba!!!!!!!
Boo: de jó nektek! az én férjem nem hajlandó beszélgetni sem, nemhogy változni, ezért mi nem is lábalunk a válságból immáron 1 teljes éve. Addig beszélgettünk amig kiraktam a lakásból, addig be volt tojva. Na mindegy, már lerágott csont.

Csibe: az élet szép, az élet jó! Hallgass zenét , meg mondanám, hogy egyél csokit, de azt ne egyél a cukrod végett.

Nekünk ma jó napunk volt, délelőtt játszóházban voltunk, ahol az ebédet elrontották és Botos nem ette meg, nem is erőltettem mert tényleg nem volt jó. amúgy szuperul főznek, de ez nem jött ma össze. Aztán akartam csinálni tejbegrízt jobb híján, erre nem volt itthon csak pár gramm dara, igy kénytelen voltam üvegest nyitni Botinak. Pedig olyan cuki, mondtam neki hogy várja meg mig pár perc alatt kész és csak utána feküdjön le, hogy ne legyen éhes, és tök megértő volt. Számomra olyan fantasztikus élmény, hogy ő mindent megért. az már kevésbé, hogyén sokszor nem tudom mit mond ő nekem :(. Kár, hogy elveszítjük a tudásunk javát mire felnövünk.

Krisztián! Adj híreket Móniról!! De sztem rendben lehetnek, különben már írt volna.

Kép
Kép
normajeane

Háát gondolom nem vagyok egyedül: nem értem én a férfiakat :?
Már azt hittem,hogy jó úton haladtok Norma!!! :roll: A kis Botival hogyan viselkedik? Gondolom azért mert kettőtök között nem jó most a helyzet a kicsi nem sínyli meg?!!
Vendég

Kész a szoba végre :D teszek fel képet a babakocsiról is bocsi de sok lesz :oops:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Blongyi,
Nagyon szép jó dolguk van ezeknek a gyerekeknek :wink: :lol:

Lafi,
Poci?
Vendég

Panda, gyönyörű a szoba, igazi kiscsajos.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Ágynemű lemaradt:
Kép

Csibe,
Köszönöm :D
Vendég

Panda! Micsoda nőcis szoba!!! :) Nagyon jó dolga lesz a kis puncisnak:)

KépKép
Kép
sagi1

Helloka!
Panda: egyetértek az előttem szólókkal!! :D Ilyenkor úgy szeretném ha a második valahogyan mégis csak kislánynak jönne ki :roll:

Skacok! Én nagyon sz@rul vagyok, komolyan foglalkoztatott az ügyelet intézménye. A köhögés úgy tűnik múlóban a torkom sem fáj, de egész nap fújom az orrom, fájdogál a fejem és a szemüregem. Hiába vettem be a fél qvalerint tojik rá! Ha holnap sem lesz jobb,lehet,hogy elmegyek az ügyeletre. Általában egy napig ez kitart nálam aztán jobban vagyok. Estére aszem meghúzom a Karácsonyi alkohol mentes fűszeres bort, forralva. :twisted:
Vendég

Panda, ez gyönyörű!!!Mint egy kis hercegnő-szoba!!!!Le a kalappal!!!!!!!!!!!!ilynekor szeretnék lányt!!!Na majd a következő.

Pocim. Hm, minden reggel keményedéssel és kisebb görccsel indítok, majd a gyógyszer elállítja...asszem csak a gyógyik tartják bent....utána nincs több görcs, meg semmi, de gyógyi nélkül nem tudom mi lenne....

Blongyi, ha szarul vagy, menj ügyeletre!Mellesleg igyál tényleg forralt bort (vörösből) jó sok mézzel!!!!!!!!!!!!!!Nekem ez segített a múltkor!
Vendég

Képzeljétek, nálunk már jártak a télapók!

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
Kép
Kép
csibe76

Panda: fantasztikus a szoba!! Én mondjuk nem komálom a rózsaszínt, így irígy erre nem vagyok, de baromi jó! Az a FP kutyus Botinak nagyon bejön, egyszer a boltban nyomogattuk. A bútor fából van, ugye? Nagyon szép!

Blongyi: és mit remélsz az ügyelettől?

Lafi: tyű, akkor lehet, hogy ha abbahagyod a bogyikat meg is szülsz?

Én ma nézegettem Boti első pár heti képeit, kicsit szoktam a méreteket :). Állati fura lesz egy 3-4 kg-s csomagocska a 10 kg-s ugribugri mellett.

Lányok! Akinek van tapasztalata, írja már le légyszi, hogy az egy szobába szoktatást mi módon abszolválta! Köszi!

Kép
Kép
normajeane

Norma,
Igen fa nálunk a lakásba ami csak lehet fából van, nagyon szeretem a meleg hatását. A kutyus tényleg jó még én is játszok vele :oops: :lol:

Csibe,
Pont ma hozott a párom egy ilyen sapit :wink: aranyosak vagytok benne :D
Vendég

Lafi,
Nekem gyogyi mellett is jönnek mennek a görcsök, keményedések de eldöntöttem hogy nem figyelem annyira mert ez már tuti így marad. Kivi vagyok ha már nem szedem majd a 36. héttől mi lesz megszülök vagy maradnak a tünetek de kihordom végig. Meg rád is kiváncsi leszek. Neked már mindjárt itt van :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: