A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Küldök nektek egy mosolyt és egy nagyon figyelőset! Kép vigyori Kép figyelek

KépKép
becka

Kiskolbi! Tényleg alig nyelt levegőt!!! Úgy örülök neki. :lol: Talán csökkennek így a pukik is!!! 8)

Este hason akartam Szelit fürdetni, de csak lógatta a fejét… :shock: Pedig olyan ügyesen tudja tartani. Nem értem… :roll: Kicsit az orra is belement a vízbe egy pillanatra, de erre se kapta fel a buksiját. :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Becka! Gyönyörű a gyerekszoba. Nagyon ügyesek vagytok!!!! :lol: Én sajna nem tudok ilyen szépet... :(
Micsoda csúcsszuper kiskádja van Levinek! Nagyon édes!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

De szép Becka a festés! Ti csináltátok vagy egy profi gyerekszoba festő? Én is szeretnék majd ilyesmit, ha lesz a fiamnak külön szobája, még a mi hálóban van neki egy kis sarka. Kép

Képzeljétek vettem a teszveszen egy CAM kengurut 500 Ft ért, szinte új! Ma érkezett meg, gyorsan magamra tettem, bele a gyereket és öt perc alatt el is aludt:-) Biztos érezte anya melegségét! Mint a hasamban. Szóval jó vétel volt!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Regi: hát cumisüveggel ezt könnyű, de én cicivel hogy csináljam? :lol: Ez már így is 5-6 lyukú, mégis sok levegő leszalad. :lol:

Becka: nagyon profik vagytok a tesóddal! :wink: Levi pedig igazi vasgyúró! Harminc deka/hét?! Mivel eteted? Cupákos csülökkel?! :shock:

Móni: gratula a pörgés-forgáshoz! :D Máté mostanában nem csinálta, igaz nem is került olyan helyzetbe, hogy érdemes lett volna tepernie magát.

Heni: már most kipróbáltad a kengurut? Azt hittem, még korai. Akkor én is teszek egy próbát, már alig várom! :D Lehet, hogy még ma! Juhíííí!!! :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! :lol: Hááát, aztat nem tudooom! ...

Én már nem nagyon használtom a hordozó kendőt, mert már nem nyügizik annyit Szeli. És lassan jó lesz az a kenguru, amit kaptunk, 3 hónapos kortól használható. Igaz kék, de az nem számít! :wink:

Ma délután egy kismamatársammal megyünk sétálni, akivel tanfolyamra jártam. A kórházban is taliztunk, kb. 5 nappal hamarabb született a kislánya. Már úgy várom! Csak maradjon ez a napsütés!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi

Itt nem Html-t kell beszúrni, mert Bbcode-dal dolgozunk. Ezért kell egy konverter, ami átalakítja a Html-es linket BbCode-ra. Parancsolj :D :
http://www.seabreezecomputers.com/html2bbcode/

Kép
granda

Ja, még valami:
ha nem vagy biztos benne, hogy vmi sikerült vagy egy kép méretét akarod allenőrizni, hogyan mutat majd a hsz-ban, akkor az Elküld helyett kattints az Előnézet gombra a leveled alatt.
Üdv :D

Kép
granda

Granda: KépKép

Még egy kérdés: kenguruba hogyan öltöztessem a Picurt? :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Gremese: Milyen gyorsan telik az idő! Nemsokára már azért nem tudunk majd írni, mert rohangálni kell utánuk! :shock:

Becka: nagyon szép Levi szobája. És Levi baba is csuda aranyos! :D

Irina: nekünk is van nyügi a foga miatt. Esténként felébred rá, rágja az öklét, de szerencsére max.10-ig mindig visszaalszik.
Hogy tetszik Ádinak a terpeszrugi?

Kiskolbi: ha van a levegőztetőzsáknak lába, akkor abba, ha nincs akkor rétegesen öltöztesd fel. Most jó idő lesz pár napig.

Na majd még jövök, mert síííír!!!

Kép
Kép
timi26

Timi26: arra gondoltam, hogy body+rugi+kardigán+naci (ezek vastagabbak)+overál. Szerinted sok vagy kevés? Meg persze sapi. És kabáton kívülre szeretném venni a kengurut.

Detti
KépKép
kiskolbi

KTimi! Köszi Ádinak a csokrot, meg az ajándékot, a Többieknek meg a köszöntést! Édesek vagytok! :D

Mi most jöttünk haza egy órás sétiből. 7ágra süt a nap!!!!!!

Irina! Rubophen mehet! Én is azt szedtem.

Nekünk is van kengurunk, majd jól kiprószálom, mit szól hozzá.

Mi még nem forgolódunk.... :? Mondjuk ekkora hurkákat nehéz is lehet átfordítani... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: Gratulálunk Zsófi 3 hónapos hóforulójához!!!

Becka: Olyan szupi a szoba! nagyon ügyesek vagytok, én is szerettem volna ilyencuki képeket a falra, csak nem mertem nekikezdeni.

Ma voltam fodrásznál, addig nagyi sétált emmával. Aludt is nagyot a kincsem a babakocsiban.

Most a kedvenc: a csörgös babakönyv. Jó szines és imádja nézegetni, és ha hozzáér és csörög akkor egyenesen mámorító!!!

széép napot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiskolbi: szerintem ez elég. Attól is függ, hogy napon vagytok-e sokat, vagy inkább árnyékban. Ha napon vagytok kihagyhatod a kardigánt és a nacit. Nehogy nagyon beizzadjon a drága!

Annyira mondtátok a kengurut, én is beleraktam egy kicsit. Csak nem mertem elengedni, mert féltem, hogy leszakad! :shock: Pedig nem.

Irina, Regi: jó hírem van. Viktorka a napokban kezdte el igazán tartanai a fejét. Fürdéskor eddig ő is mindig eleresztette magát, most már nem. Meg ha lefektetem aludni, akkor is nézelődik még egy kicsit felemelt fejjel. Úgyhogy nyugi, nem vagytok ti sem elkésve!

Ja és ma a járókában magára rántotta a nagy plüsskutyust. Hallottam hogy nagyon magyaráz, aztán meg azt, hogy olyan tompa lett a hangja. Hát a kutya alól is magyarázott!!! Olyan édes volt!!!

Kép
Kép
timi26

Helló, Lányok!
Timi26, köszi a kérdést, Ádi elvan a terpeszrugival, csak még 68-ast nem kaptam, most hajkurászom, addig marad a 62-esben, ami épp csak jó rá.
Gratulálok Viktorka fejtartásához!!!
Ma kétszer is próbálkoztam Ádámot hason tartani, a másodiknál kb. 5 másodperc után hisztérikusan üvöltött. Nem tudom, hogy lesz ebből bármi is... :-(
Fogzás: ha csak öklöcskerágás lenne, azzal kibékülnék (hajnalban is arra ébredtem, meg Ádi is...). De hát vigasztalhatatlan, erős sírás van, ha nagyon érzi... és l. móni azt írta, hogy ez mondjuk két hét is lehet... jesszus....
És hogy még jobb legyen, körömágygyulladás van a nagylábujjamon, elég brutális. Komolyan, már csak röhögök magunkon... :lol:

Kenguru: én nagyon akartam, de tekintve, hogy 9 kg-is mehet, Ádi meg 6,6 kg, nem tudom, arra a pár hónapra érdemes-e megvenni... de ha bárkinek beválik altatáshoz, az remek, nekünk is arra kellene, mert a napközbenek újabban elég nehezek. Ma pl. eddig aludt 1 órát összesen :shock:

Kiskolbi, azért nagyon örülök Nektek, hogy kicsit múlt a pocifájás!!! El sem tudom képzelni, mi lenne, ha most Ádinak a pocija is fájna a foga mellé. Kicsit tallóztam a neten, meg belenéztem Ádi szájába, és ez még nem az áttörés ideje szerintem, "csak" jön kifelé a foga, aztán majd hónapok múlva jelenik meg.

Gremese: mi sem forgolódunk, max. amennyire kakilásnál adódik. ;-) Meg fogdosni is egyetlenegyszer fogtuk meg a kutyust, aztán passz. Mindegy, reménykedem, főleg a fejtartásban. Most már mindenki mondja, hogy fektessen hason -- hát, fent leírtam, hová vezet, szerintem kínzom vele, de, gondolom, akkor is muszáj. Azt hiszem, eddig a mosolygás és a gagyogás ment nálunk simán egyedül... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

kg-is = kg-ig :oops:

Kép
Kép
irina

Becka, nagyon szuper a szoba, mivel festetted? Valami spéci festékkel? Mi is irtó nagyot sétáltunk, a még melegem is volt fekete kabátban :lol: .

Egyébként az oltás után nem volt semmi gáz, megúsztuk kúp, borogatás, hőemelkedés nélkül, és éjszaka is jól aludtunk. :lol:
Sőt: ma egész nap aludna a lelkem :shock: .

Kérdés: milyen a babáitok szeme színe? Nálunk apa barna, én zöld. Mindkét lurkóm szürkéskék szemmel született, de Bence bebarnult, csak arra nem emlékszem, mikor? Olvastam hogy 1 éves korra véglegesedik, de szerintem ha fél éves koráig világos marad a színe, csak nem barnul be?
dettyk

Irina próbáld meg a friss levegőn altatni a fiadat! Nekem nagyon bevált! Min. 3 óra egyfolytában, most is már 12.00 óta kint van, csak jól be kell öltöztetni. Nekünk van bundazsák a kocsiban, igy body, zokni, rugi, vékonyabb overál és a bundazsák és nem fázik!
Az én fiam ökle is mindig a szájában van! Néztem is ma, hogy nem látok e valami kibújni készülő fogacska szerűséget, de semmi. Nálatok mit látni?

Szem szin: eddig kék, szerintem marad is, mert nekem kék a szemem, apának meg zöld.
Mi sem forgolódunk, nem is erőltetem.
Zsófi baba itt amúgy a rangidős? Bocsi, de nem tudom! :-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok! Tudd valaki másik céget ahonnan lehetne rendelni pihenőszéket, mert a játsszvelem nem hajlandó küldeni. Tényleg kapott már valaki onnan valamit?

Kép
hajagosné szabó éva

Timi26! Elképzeltem, ahogy magyarázhatott a kutyus alatt! :lol: :lol: :lol: :lol:
Gratu a fejemeléshez! :D

Szelina se aludt ma sokat. Először 11-től 3/4 12-ig, aztán meg most a babakocsiban 1 órát. Úgy látszik, ma a nem alvós nap van megint. :?

Voltunk sétálni. Majdnem odafagytam. Napsütés ide vagy oda… :evil:

Dettyk! Szemszín: Sötétbarna kis zöldes beütéssel. Az én szemem sötétbarna, apáé meg világosbarna kicsi zölddel vegyítve. "Régebben" (Timi26! :wink: ) is sötétbarna volt, csak kékes beütéssel.

Éva! www.brendon.hu[/b]

Kép

Kép
regcsiken14

Heni: Beatrice a rangidős, utána jön Mmarica Linikéje, Vadvirág ikrei, és utána Zsófi baba. Úgyhogy az elsők között van. De az iwiwen fent van Hajni táblája, abban sorban vagyunk.

Kép
Kép
timi26

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj, Milénát kihagytam! Hát igen, a korral jár.

Kép
Kép
timi26

Regicsen14 Köszi

Kép
hajagosné szabó éva

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni81, köszi az 5letet! Ma is voltunk kint, fél óra után ugyan elaludt, de amikor be akartam vinni (kint hagyni nem merem, a terasz elég messze esik az emelettől... meg sok a macska a környéken stb.), "természetesen" felébredt.
Ma amúgy összesen 1,5 órát ha aludt napközben, azt is 15 és 20 perces etapokban. Szerintetek normális, hogy egy 2,5 hónapos kisbaba napközben hol 4-6 órát alszik, hol 1,5-et (de inkább az utóbbit), éjjel emellé kb. 8-at? Szerintem ez nagyon kevés...
Annyira szeretnék már egy nyugodtabb hetet..., amikor se Ádinak, se nekem nincs semmi bajunk, csak úgy vagyunk el a világba (a szokásos "álmos vagyok" stb.-féle sírások persze természetesek, azok maradhatnak :-)).

Kép
Kép
irina

"Szerelmeslevél" a játszvelem.hu-nak:

[quote]T írta:isztelt Cím!

5 hete nem kapom meg az alább megrendelt pihenőszéket és csörgőt. Az e-mail-jeimre sorozatosan nem válaszolnak, holott ildomos lenne, ha már Önöknél kívánom elkölteni a pénzemet.
Én ilyen magatartással még nem találkoztam, hogy egy cég ennyire semmibe vegye a vevőit (mert tudom, nem csak én várok egy termékre immáron több, mint egy hónapja).
Ezennel az alábbi rendelésemet lemondom és erről kérnék szépen egy visszaigazolást!

Üdvözlettel:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj Irina! A "baj" úgy látszik csőstül jön. Drukkolok, hogy mindketten jól legyetek!!!! Közeledtek a 3 hónapos bűvös határhoz. Talán akkor egycsapásra minden megváltozik pozitív irányban. :)

Dettyk! Apa barna, én kék, Zsófi baba kék. Fél éves korig van újszülött szemszínük, de persze már korábban látszik a változás.

Timi26! Apával jót nevettünk a plüsskutyusos sztorin! :lol:

Heni! Mikor készült a fotó? Én newborn pelenkát látok rajta. :shock:

lmóni! Én is köszi a linkeket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Nekünk marha nyűgös napunk van. A melegfront! :evil:
Élen velem, majd Zsofka, végül Apa. Babának semmi nem jó, sírdogál. Most épp lóg a cicin (extra szolgáltatás soron kívül).
Ti nem vagytok nyomottak?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, köszi a biztatást! Néha tényleg nem tudom, nevessek vagy sírjak... nem így képzeltem az első heteket, de biztos lesz ez másképp is.
Én tegnap voltam nyomott, de nagyon, a fejem, annyira fájt, mintha baltát vágtak volna bele... és egy barátnőm is pont tegnap panaszkodott ugyanerre. A babámról nem tudok nyilatkozni, Ádi a foga miatt most ezerrel nyűgös (mint írtam, nem alszik szegényke nappal semmit, ülök mellette vagy ringatom, de a hátam már alig bírja, szóval elvagyunk).
Rajtatok eszerint ma jött ki a fronthatás. Remélem, gyorsan elmúlik!!! Megy a drukk!!!
Ui: Kíváncsi vagyok, mit reagálnak a leveledre... még egy ilyen céget, komolyan... :evil:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

u.era: Felháborító, hogy mennyire nem segítőkészek az orvosok, nővérek a pici babákkal szemben. Én régebben meg voltam arról győződve, hogy a csecsemős nővérek, gyerekorvosok és minden olyan ember, aki gyerekekkel foglalkozik tök aranyos, kedves és segítőkész. Sajnos nekem is rá kellett jönnöm, hogy ez mennyire nem így van! Természetesen tisztelet a kivételnek!
Tőlem az uh-okon mindig megkérdezik, hogy első baba-e, mert, hogy olyan kedvesen nyugtatom meg, ha megijed és 20 másodperccel lassabban vetkőztetem le, mint azt a kedves doki bácsi elképzelte! Mit kellene szerinte tennem? Nem is értem!

Női-férfi hang:
Az én lányom imádja a férfi hangot és a férfi mellkast! Na, de azért anya az ANYA!

Gremese: Boldog 3 hónapos szülinapot Zsófi babának!

Nálunk tegnap este őrület volt. Semmi nem volt jó. Éhes volt, de nem kellett a cici, megmelegítettem neki a lefejt tejcsit, abból ivott egy keveset, aztán azt is kiköpte. Végül megette, majd sétálgattam vele, de az sem volt jó. Aztán odatettem magam mellé az ágyba (apa helyére) és simogattam. Akkorákat mosolygott és szépen elaludt(unk). Szerintetek 2 hónaposan rafináltkodott, mert szerintem semmi baja nem volt!

Becka: Nagyon szép a babaszoba, Te csináltad?

Dettyk: Elina szeme még mindig kék, apáé kékeszöld, az enyém sötétbarna.

Juli

Kép
ajulia

Most olvasom, szóval a tegnapi őrület oka a melegfront, akkor megnyugodhatok, nem rafináltkodik a kisasszony! :wink:

Juli

Kép
ajulia

Hellóbelló!
Megjöttünk az első kengurus sétából, és nagyon kircsi volt! :D Imádni fogom! :D Máté-királyfi már most imádja, alig csatoltam fel, már aludt! Csak aztán itthon érte a sokk, mikor kivettem, és letettem, hogy a kiságyban szunyáljon tovább. :shock: Aaaaz nem volt jó.
Tapasztalatok: szorosabbra kellett húzzam a hevedereket, és mivel jól összemelegedtünk (mindkettőnkről szakadt a víz), legközelebb lájtosabban kell öltöznünk. Sokkal lájtosabban.

Emese: csak keményen!!!! 8) Igazad van! És hol van ilyenkor a Fogyasztóvédelem? Egyszer úgy szeretném valakire ráereszteni őket! :twisted: (Tudom, hülye vagyok, de ez a dilim. Olyan izgi lenne! :lol: )

Dettyk: Apa kék, én ződ, Máté egyelőre gyönyörű kék, remélem az is marad. Az "1 éves korra véglegesről" meg annyit, hogy az összes ovis képemen szürke a szemem, és a 9 évesen készített régi típusú útlevelemben is ez áll: szeme színe szürke. Szóval erre varrjál gombot. :shock:

Irina: szerintem az alvással pont ugyanaz a helyzet, mint a kajálással: pontosan tudja, mennyire van szüksége, a Baba nem olvas szakirodalmat! Ja, és ezek csak az első fogacskák! Lesz majd még egy csomó! :twisted: Körmöd: (kicsit off-topic leszek, bocsi) jól áztasd ki, és műtsd ki! Én is ezt szoktam, miután a pécsi pedikűrösömet nem hozhattam magammal, az itteni csajszi meg a múltkor jól elbaltázta. Ezek után félek újat keresni, hiába meg minek fizessek (vágni, csiszolni, masszírozni, lakkozni magam is tudok.).

Detti
KépKép
kiskolbi

Dettyk: Emma szeme sötétkék-szürke, apa: zöldesszürke, anya: barna. De a anygik szeme is kék, zöld kivéve anyukámét!

remélem kékmarad!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Emese! Hát ez aztán a határozottság! Igazad van! Szerintem itt csak nekem jött meg a pihiszék!? De a fiam nagyon élvezi, igy nem lehet még egy rossz szavam sem a jatszvelemre. Nagyon tetszik ott nekem egy hinta is, de hát lehet tényleg fölösleges pénzkidobás, pedig Emese van nekik őserdős hinta is!!!
Te mindig kiszúrsz valamit a képeimen. Kérlek ez a kép még newborn korában születt!!!!Rögtön ahogyan hazajöttünk a kórházból.És már nem használunk Liberót sem, csak az az egy csomag volt. Babydream most nálunk a favorit, nagyon jó, még soha nem csorgott ki.
De amúgy én is ilyen vagyok, mindent megnézek egy képen, úgyhogy lécci tegyél fel jó kis hátteres képet nekem, hogy legyen mit nézegetnem:-)
Ja amúgy meg elromlott a fényképezőnk igy csak az arhivumból szemezgethetek:-(

Irina kár hogy nem tudod kint hagyni, tuti aludna 3 órát is. Ma Péterem 12-4ig aludt a teraszon, most meg be sem áll a szája, dumál a pihenőszék fényeinek.

Timi26
köszi a felvilágositást, igy amúgy jobban megjegyzem ha többször elmondanak valamit. Pedig a táblázatot láttam már nem egyszer.

Heni
KépKép
heni81

Ja, a fogacskákhoz: Ádi úgy született, hogy az alsó ínyében látszik két kis fogkezdemény. Szerintem. :-) Ha mégis fogáttörés zajlana, tuti, megírom Nektek. ;-)

Kép
Kép
irina

Kiskolbim, köszi nagyon a körömtippet! Áztatgatom pár napja, nyomkodom ki a gennyet, meg rá alkoholos oldat, arra Tetran kenőcs. Tegnap vöröshagymát raktam rá, Anyu javasolta, nagyon jól levitte a gyulladást, de holt büdös volt. :lol: Ma meg paradicsom megy rá éjszakára. Sokan javasolják, hogy az ember csak egyenesen vágja a körmét (az egyik nagylábujjamról van szó), de ha nem vágnám ki, annál rosszabb lenne, annyira benő oldalra... Azt is olvastam, hogy a szoptatós nőknél A-vitamin-hiány is okozhatja, no meg a terhességgel is összefügghet (talán úgy, hogy a hormonok miatt megerősödtek a körmök, ez való igaz).
Bocs mindenkitől az offtopikért!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Emese, boldog háromhós fordulót Zsófikának!!! :) :)
Istenem, hogy szalad az idö! Mintha csak tegnap lett volna, mikor este írtad: "elfolyott a magzatvizem :shock: " :) :)
Most meg már egy ilyen nagy lány anyukája vagy! Mégegyszer gratulálok!!

Mégegyszer kérés: valaki elküldené nekema jelszót a mailünkhöz? Köszike!

Ma itt is van valami a levegöben, mert ´Sron sem alszik annyit, mint szokott, most is épp nyüglödik félálomban a kiságyában.
Jó nagyot szopizott, aztán berottyantott, most meg próbál alukálni.

Szegény Ábelem kicsit beteg, voltunk dokinéninél, köhögös vírust nyelt be, de nem vészes, mehet holnap oviba. Mondjuk elég nyügi szegénykém, de hát aki nem alszik délben.... :?

hopp, hív a lefkisebb, mennem kell...

KépKép
KépKép
motiot

Dettyk: szemszín: féléves kor után változik a végsőre, így hallottam. Nálunk szinte mindenki barna szemű (Ádi apja, anyja is ;-)), de a kicsikém szemszíne még mindig acélkék. Vagy acélszürke. De tutira nem barna.

Kép
Kép
irina

Sziasztok.

Babatátogatók elmentek. :)

Doki is. Szuri nem kaptunk, mert kicsit röfög ( sztem náthás, de nem merte beadni). :roll:
Megbeszéltük a médőoltásokat.
Most beadja jövő héten a róta ellenit, + a kötelező.
1 hónap múlva a róta 2. fele +kötelező.
Meg beadja a pneumococcus-t. Abból ugye 3 db kell most. :( ( meg majd 2 éves kor után 1. )
Fél éves kor után a meningitis-t. Abból 2 kell, ha most adná abból is 3 kellene.
+ MArcinak a pneumococcus-t valamikor, de azt lehet, h csak ovi előtt. Neki már csak 1 kell. ( 2 éves kor felett 1 kell. )

Sokat agyaltam, h mi legyen. A róta elleni 16-17 ezer/db. Abból kell kettő.
A pneumococcus 18 ezer/db, abból kell 3 db +1.
A meningitis 4 ezer/db, abból 2 kell.
Egy vagyon lesz. :( De inkább, mint később a fejem verjem a falba, h nem adattuk be. :oops:

Emese.: Boldog hófordulót. :)
Mi ma vagyunk 2 hósak.:)

A babák, fürcsisképek, babaszobák nagyon szépek. :)

Irina:
kitartás...

Kép
Kép
h@jni

Én a www.arzuhanas.com-ról rendeltem. Ott olcsóbb is. Szombat este rendeltem, hétfőn teljesítette az utalást a bank, még aznap jött az emial, h ma küldik. Szerdán itt volt reggel 10kor a szék. :)
Rá 1 órára, meg egy mail, h köszönik a vásárlást és kapok egy kupont -10 % a köv. rendelésemből.

Én szívből ajánlom őket, többször rendeltem már, soha semmi gond nem volt. Sőt.. egyszer felhívtam, h nagyon sűrgős egy játék, megrendeltem, elutaltam, elfaxoltam... délután ittvolt a cuccos. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Emese!
Csak szigorúan igazad van mit szorakozznak itt az emberrel.

Irina!
Mostmár csak jó jöhet csak az a baj,hogy nem tudni mikor.
Bizony nemszabad,hogy bele nöljön mert csak rosszabb lehet,
és a gyógyulás sokáig tart.

Szemszinnel kapcsolatban nem feltétlen pont anya-apa szeme szinét örökölheti a baba nagyszülökét is.
Pl:unokaöcsém a nagyapám szemszinét örökölte a szülöké barna
az övé kék.

Aranyosak az újabb baba fotók.

Becka!
Szuper a szobafal.

Az én lányom tegnap a feje teteéig betakarozott,
úgy kalimpált a lábával és a kezével,hogy a fejére húzta a plédjét.

Timi26!
Azt nem kérdeztem hogy vannak a gyerekek?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina! Hugom barna, párja barna, kislányuk világoskék szemű. :wink:

Ma volt itt a védőnő. Meséltem neki, hogy Zsófi, ha hason van, úgy emelgeti a fejét, hogy a két karja hátranyúlik a teste mellé, és még a lábait is emelgeti.
Azt mondta erre, hogy "repülőzik". Ez nem jó, ezt ne szokja meg. Az a jó, ha elől van a keze, könyököl és próbálja felnyomni magát. Javasolta a labdát (amin pl. én vajúdtam a kórházban). Arra rá kell fektetni, a kezei elöl vannak és lehet rugóztatni őket. Mindamellett, hogy nagyon fejlesztő, még élvezik is. Úgyhogy asszem én beszerzek egy lasztit.

A másik, amit mondott, az az, hogy a baba a hátán fekszik, én mellette vagyok oldalt. Megfogom a tőlem távolabb eső karját, és magam felé húzom. Először oldalra fordul, majd hasra, de közben segítünk a lábának is fordulni.
Én megcsináltam, nagyon édike volt, csak szenvedett, mert ugye ma nyügik vagyunk.
Másodszorra már nem is kellett segíteni a lábának, magától átrakta, és automatikusan emelte a fejét. A hozzám közel eső keze természetesen a teste alatt marad, azt ki kell húzni.

Próbáljátok ki, nagyon ügyesek!

Ja, és ha hasra fektetitek, a közelébe kell tenni mindenféle érdekes néznivalót, vagy csak mi legyünk ott neki fejmagasságban.

Altatás: Most már meg kell tanulnia egyedül elaludni. (Ezt is a védőnénink mondta). Ne szokja meg, hogy kézben vagy cicin alszik el, esetleg végig ott kell lenni mellette, vagy rázni a popsiját (mint nálunk). Tegyük le, ha alvásidő van, köszönjünk el, és neki egyedül kell elaludnia.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anyucik!

Még egy vásárlos oldal.

www.mixmarket.hu/

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Bocsi de gondolom érdekel titeket is

Ez inkább az anyuciknak:
www.agrianna.hu/

Ez babuciknak:
www.babamix.hu/index.php

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Meggyőztetek, Csajok, lehet Ádinak majd kék szeme! Nem mintha bánnám... :-)
Jaj, jobb kedvem lett, megnéztem az előbb a Monk, a flúgos nyomozót (végigröhögtem, nagyon jó volt), és a picim végre egy órája alszik. :wink:

Kép
Kép
irina

Irina! Apával mi is imádjuk Monk-ot, itt röhögtünk rajta. Babcika alszik vagy 1,5 órája, már nagyon kivolt. Nekem teregetnem kéne, de inkább pihizek, olyan jól esik.
Látod drága Irina, alakul a dolog. Lassan kievickéltek a hasfájósságból (kop-kop-kop) és a fogzásból (kop-kop-kop). Én szorítok!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Nem mindegyik baba alvós. Az utcánkban is van egy csaj, aznap szült, mint én, kisfia van. Napközben össz-vissz 3/4 órát alszik a kispasi, és éjjel 3 óránként felkel enni... :shock: (szopizik még)
Valamelyik baba meg egész nap alszik. Szóval szerintem ezzel nincs gond. Persze lehet, hogy a fájdalmak bezavarnak néha, de lehet, hogy ő amúgy sem alvós baba.

Kép

Kép
regcsiken14

Kösz csajok a szemszínes infókat. Az igazság az, hogy nem bánnám, ha Panka is világos szemű maradna, dehát ezt nem mi döntjük el :lol: . Egyenlőre úgy néz ki :wink: .

Hörcsög, ezzel a borostyános oldallal a szívembe döftél :oops: :wink: . Muszály lesz megmutatnom apának :lol: , de már előre tudom, mit fog mondani :cry: :cry: :oops:
dettyk

Szióka.

Gremese: Gratulálok!Mint ahogy Timi26 mondta egy-kettőre rohangálni fogunk a törpik után.:)Elreppenek a hónapok..Elszállnak..:)
Amúgy mi is nagyon nyügisek vagyunk napok óta..Nálunk is a plusz cicizés vált be nyugtatónak..
Ja meg anya mellett a szundi.AZ nagyon megy csak maradjak szorosan mellette..

Becka: Nagyon szép Levi szobája..:)Tök ügyesek vagytok a tesóddal!:)Olyan Levi pózolása a kezével második fürcsis képen,mintha táncolna..:D:D Na ezt jól megaszontam.:D:D.Édi..:)
Nekünk is ilyen rugink van,nagyon szeretem..:)

Heni81:Egyenlőre Péterkének elég is az a kis sarkotok..:)Képzeld majd amikor követeli majd,hogy nagyobb hely kell a szobátokból..:)Jelenleg a mi hálónk egyik része 3 doboz játékal van tele..:D:D Ez Beni játszó sarka,mivel öcsi a szobájában sokat szunyál még,így játszani a mi szobánban szokott.Este esek kelek a kis autókon,mikor botorkálok át a másik szobába Beni ágyába..Mivel most ő alszik az enyémben..:)

Jelentem már mi is hordozóztunk..Kénytelen voltam,hát elvoltunk..Ő élveszte, az én hátam meg leszakadt..:)
Babakocsis séta:csak akkor alszik ha megy a kocsi,megáll akkor egyből felébred.De ugyan ez van amikor autóval megyünk,ha lassan megy(60 alatt) már mérgelődik és nyöszörög..Viszont az autópályát sem szereti túl sima..A jó kis zötyis utak a tutik nála, egyből bealszik..

Niki:Az én fiam sem fogad el semmi folyadékot cicitejcin kívűl..Ha vizet akarok adni,vagy teát pohárból szoktam próbálkozni,akkor marad valami a szájában nem nyomja és köpi ki úgy mint a cumisüvegből..A cumisüveg cucókáját besem tudom dugni rendesen a szájába,nem engedi..
Pedig direkt rákérdeztem,a kórházban (újból,hogy tutira menjek)milyen teát adnak az újjszülöteknek,mert akkor megpróbálkoznék egy éjszakai teáztatással cicizés helyett.De így nem fog menni,hogy semmit nem fogad el cicin kívül.

Amúgy lányok a babáknak sima teát adnak nekik az újszülöttosztályon,csak nagyon hígra csinálják.Éppen ami van a konyhán..Én már körülnéztem a teák között,találtam olyant ami sima koffein mentes tea,de nem veszek minek.Ez az: Rooibos tea - az afrikai vöröstea
A Dél-Afrikában vadon élő teanövény zsenge hajtásai ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdagok. A belőle készült tea antiallergén, immunrendszer erősítő hatású, és megköti a szabad gyököket. Koffein- és teinmentes, így gyermekeknek is bátran kínálhatjuk. Édeskés íze lehetővé teszi, hogy cukor nélkül is fogyasszuk.Ez jobb mint a fekete tea.:)Még cukor sem kell bele..:)
Na mind1 csak leírtam hátha valakit érdekel.

Képzeljétek a bátyusért oda van a drágám..Nyüszis kicsit és ha már se apa se anya nem jó ,akkor a bátyus tutira jó..:)Kezd ismrekedni a rosszasággal.

Timi26:Sajnos ez van,ha már nagytesó van a családban és ovis.Haza hozza a betegségeket,sajnos..:(
Én most tömöm homeos cuccal Benit,hátha bejön..:)

Na most megyek..

Jó éjt..:)
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: