A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Mindig odaig jutok, hogy elolvasom azt a rengeteget, amit irtok, aztan mar nincs idom reagalni. Ezert csak arrol, ami meg eszemben van.. :oops:

Fejlodesi ugras...hat, nalunk is van, egyik nap csak azt vettem eszre, hogy uresek a cicik, Rania pedig meg nagyon ehes... Eletemben eloszor masnap reggel fejtem le tejcsit, hogy ha megint igy jarunk, legyen tartalek. (ja, es itt szeretnem megjegyezni, hogy MINDEN tiszteletem azoke az anyukake, akik rendszeresen, meg ejszaka is fejnek....brrrrrrrrrrr) Szoval, masnap nagy boszen akartam a potlast adni, csak a draga kislanyom a cumisuvegrol hallani sem akar...orditott.... :? Aztan igy nyuglodtunk 3 napig, mire a szervezetem beallt az uj igenyre, persze igyekeztem melle tobbet enni es inni, mind elotte.
Holnap megyunk meresre, kivancsi vagyok, hogy befolyasolta-e a hiany.

Jaj, most mennem kell... :? :)

Folyt. kov....
Vendég

Timi26! Ugyan úgy, mint a mostani vonalzódat. Az url-lel kezdődő kódsort másold be, a mostani kódsorod alá vagy fölé, vagy ahová szeretnéd.

Kép
Kép
Kép
gremese

Juli! Üdvözlet közöttük! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Zsofka akkor csuklik, ha fázik, vagy ha habzsol. Magyarázás közben nem - vagy csak nem figyeltem fel rá.
Ő "izmozni" szokott (én csak így hívom), ha hasra teszem, és még nem akar aludni, akkor egyszerre emeli a fejét és a lábait és nagyokat nyög hozzá. Annyira cuki. Olyan hasizma van....
Ilyenkor is próbál mindent megszemlélni, ezerrel forgatja a kis fejecskéjét. Ha meg elfárad, akkor arccal lefelé "leesik a feje", és elkezd bömbizni bele a matracba. :)

Ma felfedeztünk egy újabb dolgot. Apa ügyködött valamin, ami hangos volt (sikítót használt a verandán), és nekem is segítenem kellett. Hangos volt, nem tudtam Zsófira vigyázni, így felvittem Anyuhoz. Volt már, hogy felvittem, vigyázzon rá, mert nekem dolgom van. De most, hogy felértem vele, és készültem átadni Anyunak, égtelen sírásba tört ki. Vissza kellett vennem, hogy megvígasztaljam. A Drágám rájött, hogy Anya ott akarja hagyni, és ezerrel tiltakozott a helyzet ellen. Mikor megnyugodott, letettem az ágyra és elkezdtünk beszélni hozzá, játékokat mutogatni és én eközben hangtalanul elslisszantam. 20 perc múlva végezteünk Apával. Mentem érte, ő alukált, majd Anyu egy óra múlva hozta le, mikor felébredt.
Egyébként ez a második eset volt, az elsőnél annyira sírt, hogy nincs velem, hogy Anyunak vissza kellett hoznia, mert nem tudta megnyugtatni.
Imádom!!!!!! :D

És még azt csinálja, hogy ha Apa, vagy Nagyik vagy bárki más kezében van, akkor állandóan szemmel tart engem. Azt nézi, mit csinálok. (Ha éppen nincsen fontos nézelődni valója). Ha az én kezemben van, akkor csak akkor figyel másokat, ha odajönnek, és szólnak hozzá. Múltkor is teregettem, és engem kuksizott a játszószőnyegről. :D
Cukorborsóm!!!!! :D

Muszáj volt ezeket leírnom, mert elfogult vagyok és szerelmes a Kislányomba!!!!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi! Nálatok hány fok van, hogy Timike egy szál body-ban nyomja?

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Most olvastam el a születéstörténetedet. Még a könnyem is kicsordult, olyan szép! :oops: Köszönjük! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó estét lányok!

Ti aztán tudtok írni :lol: Kihagyok egy délutánt és már nem győzök olvasni :lol:

Varga Tündi milyen igazat írtál a szoptatással kapcsolatban. Pont ezek a paráim.

Éva Valter nagyon helyes kiskrapek :lol:

Juli üdv közöttünk :lol:

Kiskolbi utaltam pénzt a kislánynak. Kupakgyűjtéssel is lehet rajta segíteni. Mindjárt megkeresem a címet hová lehet küldeni. Állítólag ingyen viszik oda.

Bfagi Timike nagyon édi :lol: Nem félsz, hogy megfázik?

Fleur Örülök, hogy újra írsz. Kérlek ne depizz inkább írd ki magadból. Elvégre is azért vagyunk itt egymásnak :wink:

Irina Fogzás, az jó. Te meg már minden roszra gondoltál. Pocakfájásból átmenet nélkül a fogzásba., nem semmi :lol: :wink: Mit ajánlott rá a doktornő? Nálunk is elkezdődött, de csak abban mutatkozik, hogy állandóan csöpög a nyála és a kis öklével piszkálgatja az inyét.

Emese Ügyes vagy, hogy még dolgozol is. Szivet melengető érzés a baba ilyen ragaszkodása. Az anyu az anyu, jó a nagyi is de.... :lol:

Niki Három nap biztos nem okozott gondot a kis kapucinerednél :wink: Tuti szépen gyarapodott :lol:

Regi A gyermekegészségügyi kiskönyvben van egy táblázat, hogy az ideális súly ahoz képest, hogy mennyivel született. A kilencedik oldalon találod.
De ez általánosítva van, minden baba más :!:

Topiktali Én benne vagyok :lol: De javaslom, hogy csak következő év elején, hisz most jön a mikulás a karácsony és szerintem mindenki ezerrel fog készülödni :lol: Amúgy egy művelődési ház kistermét viszonylag olcsón ki lehet bérelni a rágcsát meg az üdítőt meg mi össze tudjuk dobni :lol: Szerintem :wink:

K. Timi Szuper a hinta :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

A kupakokat a következő címre lehet küldeni:

Kecskeméti 1-es Posta
Tóth Tímea postavezető
"Szabó Krisztina - műanyag kupakok"
6000 Kecskemét

A postavezető e-mailben értesitette erről a posták vezetőit, hogy legyenek szívesek segítsék a kupakok ingyenes szállíttatását.
Már az ország több helyéről érkeztek így kupakok, de sajnos van olyan hely még mindig, ahol "nem tudnak erről".
Ebben az esetben a postavezetővel kellene beszélni, ugyanis az e-mailt ő kapta.
Remélhetőleg megkapta és olvasta és segít is ezügyben.
Másik lehetőség: a kecskeméti postavezetőt felhívni és vele beszélni, ha más megoldás nincs...
30 tonna kupaknak kellene összegyűlnie.
1 kg kupakért 60 Ft-ot adnak.

Tejserkentés Én szedem az UU és mellé még ami nekem hatásos az a csipkehús tea. Napi fél litert megiszok és úgy néz ki elég a tejcsi :lol:

GyrapodásGrétus 3810 grammal született és múlthéten szerdán volt 5090 gramm. Nem tűnik soknak, de ő sokat fogyott az első héten.

Plussz oltás Mi egyenlőre csak a kötelezőt adatjuk be. A többit majd még meglátjuk. Burokban nem nevelhetem a gyermekemet sajnos. Minden ellen úgysem tudják beoltani :?

Most ennyi. Megyek gyorsan alszok sokat aztán egykor úgyis kelek fejni.
Jó éjszakát mindenkinek.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Üdv az újaknak :D !

Régen jelentkeztem, de most eléggé el vagyok havazva. Kitakarítottam az emeletet (levonultak a mesterek, már csak szerdán jönnek a lépcsőkorlátot felrakni), a maradék ablakot is lepucoltam.
Megrendeltük az új ülőgarnitúrát (előtte 2 hétig bútort nézegettünk), megvettük az új függönyt. Dohányzóasztalt nem találtunk (szépet, jó áron), úgyhogy azt megterveztem, és holnap elviszem a rajzot az asztaloshoz. Ha szerencsénk van karácsonyra elkészül.

Játszószőnyeg:nekünk sem jött meg. 1 hónapja rendeltem. Múlt 7en írtam a csajnak, azt válaszolta, hogy az ausztriai hóakadály miatt késik az áru :lol: . Erre a hétre ígérte, de ha a 7en nem érkezik meg, én biztos elküldöm a francba :x !

Szüléstörténeteket hol lehet megnézni?
Az iwiwre képet ki tud feltenni? Maricának kell elküldeni az e-mail címére a képet?

Irina!
Tudom szörnyű lehet órákon át hallgatni, mikor sír Ádi, de én tuti nem adnék neki Panadolt, meg más gyógyszert sem. Homeopátiás szerekkel nem próbálkoztál?

Emese!A mérleg még nálatok van? Add vissza sürgősen :lol: ! Van elég tejed, ne parázz :wink: ! Nekem egy csepp sincs lefagyasztva, már teljesen beállt a kereslet-kínálat. Laura este 7-kor fekszik, 3-kor kel (közben nem durran be a cicim), utána reggel 8 és 9 között ébred. Reggelre sincsenek beton cicik (ez teljesen természetes, mikor már beáll a kereslet-kínálat). Laura még csak 2-szer volt lemérve :2 hetesen, mikor a védőnő hozott magával mérleget, utána 1 hónaposan a tanácsadáson. Legközelebb szerdán mérjük meg, mikor megyünk a doktornőhöz védőoltásra. Fogalmam sincs mennyit eszik 1-1 szopi alkalmával.

Dobok fel pár képet:

Kirittyenve (csak a bébi :lol: ):
Kép

Így gyógyítjuk, ha csuklik a baba:
Kép

Jó nagy ez a játszószőnyeg, gyertek srácok!
Kép

Mi zenél itt?
Kép

Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jaj, nem játszószőnyeget akartam írni, hanem pihenőszéket :oops: ! Szóval még nincs pihenőszékünk, játszószőnyegünk van (a képeken is látszik), imádja Laura.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Hello Lányok,

na, mi szépen megünnepeltük a mai első névnapunkat (Gremese, köszi a jókívánságokat :lol: ). Kifakadt a BCG oltásunk :evil: Reggeli kajci után leraktam a járókába míg vettem egy gyors zuhit. Persze a végére már nyüszizett rendesen. Mikor odamentem érte, látom, hogy csupa vér a rucija :cry: Diónyira összeugrott a gyomrom. Húú a seb tetején egy pokoli nagy darab kicuffant. A róka közelében voltam meg egyszerre annyira nagyon sajnáltam szegény Lizit, sírt végiga kis drágám. Lefedtem gézzel, most már nem bántja szegényt. Többiek, mennyi idő alatt gyógyul be a seb/meddig szivárog?
Ja, névnapi ajcsi: mi a játszvelemes dzsungelbalhét akartuk neki, de hetek óta nyema egy darab sem. Nem jött meg a kamion, múlt hét végén meg azt mondták, hogy rossz országba (????? :shock: ) ment. Szóval mindenkinek kitartás, aki onnan rendelt. Apa erre beállított egy zenélő plüssállattal, ami vmi slágerdalra rángatja a fejét meg a fülét. Lizi úgy megijedt tőle, hogy rögtön kipateroltam a járókából. Ja, és a papírján az van, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott :lol: Nem hiába, Apa választotta :lol: Jó lesz majd 2010-ben :lol: Eltettük.

Lányok, mindenkinek köszi a születéstörténeteket, nagyon jó volt olvasni őket!

Irina, a Viborcol egy homeopátiás kúp. Nyügire jó, bár én is óvatosan használom. Eddig 2 alkalommal vetettük be (és 1x kaki miatt) A baba kiskönyvének 40. oldala után van hirdetés róla. Már, ha egyformák a kiskönyvek. Ja, és fogzásra is ajánlják, úgyhogy menten ki is tudjátok próbálni :lol: Azért nem semmi, hogy megindult a fogacska :lol:

silka
silka

Apropó, tali!

Szuper ötlet, bár egyenlőre én sem látom a módját hogyan lehetne kivitelezni...
Ha más nem jön össze akkor a 2008-as babanetes talin. És akkor újra sorba állunk és az ölünkbe fogjuk a babákat. És minden babanetes talinak mi leszünk a címlapfotója :lol:

Egyébként mi per pillanat alkalmatlanok vagyunk mindenféle közösségi programra. :cry: Ezt megállapítottam múlt héten, mikor először elmentünk hármasban a Corába vásárolni. Legelső akadályunk a hordozó bevásárlókocsira való felrakása volt. Vagy mi voltunk bénák, vagy alkalmatlan a hordozónk ilyesfajta feladatra, mert totál billegett rajta (bezzeg mások olyan szépen rá tudják helyezni keresztben a kocsira!) és le akart bucskázni róla. Granda, úgy rémlik Nektek is ilyen hordozótok van (Cam) ha esetleg van ilyen irányú tapasztalatod, légyszi oszd meg velem! Szóval 2 bevásárlókocsit kellett tolni és 2 perc után elkezdődött a sírás. Végig a vásárlás alatt ez volt. Cumi persze nem kellett, úgyhogy a férjem az áruház kellős közepén kicsatolta és felemelte a feje fölé, mert úgy volt hajlandó (2 percre) megnyugodni... Aztán inkább hagytuk a fele cuccot és irányba vettük a kasszát. Háát, ebből nem lesz karácsonyi plázás bevásárlás.... :roll:

Tényleg, van valakinek 5 nappalija? :lol:

silka
silka

Jó reggelt!

LMóni! Igen, ez a ragaszkodás nagyon jó Zsófitól. Annyira jól esik, borzasztó jó érzés. És nem csak ez, hogy van egy kis lény, akit szinte kizárólag csak én tudok megnyugtatni, hanem látni azt, hogyan fejlődik napról napra, hogyan "fejezi ki" magát.

Anyósékhoz ugyebűr megyünk minden hétvégén. Egyik alkalommal borzasztóan sírt. Anyósnál volt. Átvettem, nagy nehezen megnyugodott. Néztük a hóesést, miközben a Vuk-ot énekletem neki. Odajön Anyósom, hogy megnézze, minden rendben van-e, megnyugodott, szeretett volna két szót hozzászólni. Egyből elkezdett sírni.... Megnyugtattam. Odajön Após, megint elkezd bömbizni..... Megnyugtattam. Odajön Apa és megint sír... :shock:
Anyánál nem. :D
Persze az Apját is imádja, de Anya az ANYA. Gondolom nálatok is.
Nekem rögtön dumál, mosolyog.... Szerintem jobban értékelik a magasabb (női) hangokat, mint a dörmőgős (férfi) hangokat.

Banita! Ez tök jó, Karira rendben lesztek.
Nagyon aranyosak a srácok hárman!!!!!! :D

Én már tudom, hol legyen a Babanetes-tali: Banitáék játszószőnyegén! Simán elférünk rajta mind!!! :lol:
Nyáron viszont lehetne nálunk, mert nagyon nagy teraszunk van, és mint tudjátok, egy csúcstechnológiás medencénk. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Nekünk a BCG mikor kifakadt, elég csúnya volt. Én még ki is nyomkodtam neki, hogy jöjjön ki minden trutyi. Nem fájt neki, és másnapra szépen behegesedett. Igaz dudorosan, de onnantól nem fakadt ki, és nagyon szépen gyógyult. Ma már csak pirosság van, de idővel az is halványulni fog.

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita! Ja, a mérleg még itt van. Érdekes, hogy reggelire 230-250-eket benyom, az összes többi kajánál meg 120-130-akat. Utána tök löttyek a cicijeim. És elég neki, mert egyáltalán nem sír. Ma este megmérem, legutóbb meztelenül 6380 g volt, ma ruhástul és pelenkástul 6660 g. Ha meztelen, sztem lesz 6500 g körül. Majd este kiderül. Nem aggódom, mert van pisis, és kakis pelus.
(Néha úgy pisil, mint egy fiú. Tökre felfelé megy, mint egy szökőkút). :lol: Na persze akkor, mikor Anya lepuceválta a popóját, alátette az új pelcsit és gondosan bekrémezte.... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Zsofka odáig van Érted, meg vissza! :lol:

Csuklás: Szeli akkor szokott, amikor úgy bukik, hogy a száján nem folyik ki, és visszanyeli. :shock:

Kiskolbi: Még nem tudtam végigolvasni a születéstörténetet :oops: , de már az első két sornál libabőröztem. Igyekszem bepótolni!

Móni! Köszi! Megnézem.

Banita! Szépek vagytok! :D
Neked már az első gyermekednél is ilyen jól ment a szoptatás? Irigyellek!!!

Silka! Jézusom! Még én is megijedtem, ahogy olvastam… Nekünk még nem fakadt ki, de már eléggé érett. :shock:

Nemsokára indulunk oltásra…
:(

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ne aggódj! Sok Kismanó meg sem érzi a szurit, csak a körülmények miatt sírnak. Zsófi azért, mert k.rvára fázott, nekem a karját kellett lefeszítenem, egyik védőnő a fejét, másik a lábát fogta.... :? Elég drasztikus volt, de a Ti dokitok biztos jobban csinálja.

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni! Én sem akarom burokban nevelni a gyermekemet, de én jónak látom a Rotát beadatni.
A vírusok napról napra változnak. Anyukám mondja azt (fül-orr-gégész főorvos), hogy az egy dolog, hogy valaki kap influenza-elleni védőoltást, ha a szezonban megbetegedik egy olyan vírustól, amit az előző szezon óta mutálódott, és nem ér ellene semmit a védőoltás....
Mire Babcika ovis lesz, ki tudja, milyen "közösségi" betegségek ütik fel a fejüket.
Ahol több gyerek van (lsd. Timi26), nagyobb a fertőzés veszélye, nem beszélve, ha a gyerek oviba kerül.
Ha ezzel a védőoltással kiküszöbölhetek egy olyan betegséget, aminek az az eredménye, hogy kiszáradhat a gyerek, hát beadatom.
Apával azt beszéltük, hogy ha esetleg arra kerül a sor, hogy a kórházban infúzión lesz Zsófi egy hétig, le fog fogyni és nagyon rosszul lesz, majd verhetjük a fejünket a falba, hogy nem áldoztunk a vakcinára. Hogy nézünk akkor majd egymás szemébe?
Én nem akarom mindentől megóvni! Legyen náthás, mumszos, bárányhimlős, stb....., mert ez az élettel jár, és a szervezete is megtanul védekezni, a gyerek is ellenállóbb lesz.
Vannak olyan védőoltások, amik feleslegesek.
A másik, amit beadatunk, az a meningococcus (agyhártyagyulladás-ellen). Ezen azért nem akarom, hogy "élesben" átessen.
Ezt ráérünk beadatni, a Rotát 24 hetes korig kell. 2 ampulla, szájba spriccelve egy hónap különbséggel. (18.000 Ft/db).
A másik, amin ráérünk gondolkozni, az a pneumococcus. (Most pontosan nem emlékszem, de tüdőgyuszi, meg középfülgyulladás, meg még mittomén mi ellen van.) Ezt ráér akkor beadatni, ha oviba megy, mert ugye ott kapja el ezeket a nyavalyákat. Amíg kicsi, pláne hogy anyatejet eszik, kicsi a fertőzés-veszély, ráadásul még közösségbe (idegen) sem visszük. Ezt nem biztos, hogy beadatjuk, mert áteshet tüdőgyuszin, meg begyulladhat a füle mindenféle maradandó károsodás nélkül, és egyáltalán nem biztos, hogy ilyenekben megbetegszik.
Azonban magyarázd meg egy 3-4 évesnek, hogy igyon, mert kiszárad.... Szerintem lehetetlen.
És ha az agyhártyája gyullad be.....
Szóval ezeket én szeretném megelőzni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, a magas női hangokról: ma reggelre piszkosul berekedtem. Légcsőhurutom van :cry: . Amikor beköszöntem reggel Panka kiságyába, összerezzent, és kétségbeesetten sírni kezdett :shock: :shock: :lol: .
Mi is nemsokára indulunk. 10 körül remélem felébred enni, és utána nyomás a dokihoz.. :?
dettyk

Szép jó reggelt!

Banita Nagyon szépek a gyerekek együtt :lol: Már alig várom, hogy leteljen a fél év és rástartoljunk Gréti kistestvérének a legyártására :lol: :lol: Én is szeretnék ilyen szép közös fotókat majd :lol:

Emese Igazad van, ebben egyetértek veled. Az agyhártyagyulladás elleni szurit mi is beadatjuk neki, de mint írtad is azt csak ovi előtt kell. A rotát megkérdeztem a doktornőtől még amikor Gréta megszületett, azt mondta, nem látja szükségét. Megkérdeztem most amikor a 2 hónapos oltást kapta és most mondtam azt is, hogy decemberbe elkezdjük vinni babaúszásra. Azt mondta akkor sem kell. Én bízom benne és remélem nem fogom megbánni :shock: :roll: A burokban nevelést úgy értettem, hogy nagyon sok szülő már minden létező betegség ellen beoltatja a gyermekét. Ezt szeretném elkerülni. De ha az én kiscicám doktornője azt mondja, hogy arra a szurira márpedig szüksége van akkor természetesen megkapja. A gyerekorvosunk ebből a szempontból nagyon alapos és odafigyelő, ráadásul imádja a kislányomat és tudom, hogy Ő sem akar nekünk semmiben sem rosszat :lol:
Igen ez az anyadolog nálunk is így van :lol: :lol: És imádom és nagyon-nagyon örülök neki :lol: Most is a reggeli szopi után visszatettem a kiságyába mert elaludt rajtam, erre felébresztette egy fránya pocakgörcs apa rohant majd Ő segít neki. Apa nem volt jó :shock: csak én :lol: Kicsit megtornáztattam a pocakot és sorra jöttek a pukik. Utánna meg úgy bújt hozzám, hogy nem volt szívem visszarakni a kiságyába. Úgyhogy landolt mellettünk a franciaágyon. Tudom, hogy nem kéne mert hozászokik és nem lehet majd leszoktatni, de úgy aludt vissza, hogy fogta a kezemet :lol: Én pedig némán nyeltem az örömkönnyeimet . Lehet, hogy Ő is anyásabb mint kéne és sokszor csak hozzámbújva tud megnyugodni de az ilyen pillanatokért (is) érdemes anyának lenni.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helló, Lányok!
Ma Ádám egy angyal, magától bealudt már másodszorra, mint a régi szép időkben. Na, ilyen az én fiam, ha nem fáj épp a hasa és a foga. :-)

Fogacskák: este kezdődött a már ismerős sírás, ezért a doki javasolta Dentinox géllel bekentem az alsó ínyecskéjét (ott pislog két fogkezdemény már születése óta), pár perc múlva hatott is, Ádi elaludt, ahogy korábban szokott: nézte a kedvenc papírlámpáját és annak a falra vetülő fényét. El sem hiszem!!! Amennyire látom, fogzáskor nagyon jó, ha el tudjuk terelni a baba figyelmét, pl. a fürcsi elejét is végigsírta miatt, cuppogott és ette az öklét, de a fürdés alatt elhallgatott, és utána is fél óráig béke volt (kajálás közben is persze). Szerintem amúgy ez még nem a fogáttörés ideje, "csak" nődögél, és az is fáj.

BCG: na, ez nekünk még mindig meggyűlik és kifakadt, pedig már vagy 20-szor leszáradt. A védőnőnk szerint ez teljesen oké.

Kiskolbi, a világért sem akarom elkiabálni, de mintha múlóban lenne nálunk a pocifájás. Nálatok mi a helyzet?

Kép
Kép
irina

Banita, ismét és még mindig gyönyörűek vagytok! ;-)
Gyógyszerelés: most, hogy tudjuk, mitől sírt, persze nem adunk már neki semmilyen kúpot, ez csak a végső megoldás. Eddig összesen 3x kapott, a nagy kólikaroham alatt, az oltás után, és tegnapelőtt, mert kétségbe voltunk esve. De nagyon jó ötlet a homeopátia, csak nem értek hozzá, de utánaolvasok. Ezeket a homeós dolgokat minden patikában lehet kapni?
Ja, ha vannak még jó idevágó homeós oldalak, lécci, írjátok meg! Gondolom, ezeket is felírja a gyerekorvos receptre.

Kép
Kép
irina

Hát igen, kissé befűtöttem :? én fáztam egy picit a kb 23 fokban, így feltekertem a fűtést picit :roll: legalábbis azt hittem picit, mire észbe kaptam, már szinte izzadtam, a hőmérő 26 fokot mutatott :oops: :shock: így kicsomagoltam Timikét, mert elég meleg volt ő is, feje és a tarkója is, szinte izzadt :oops: , ami nem csoda, tekintve, hogy meleg, hosszúujjú rugiban volt :oops: . Úgyhogy így nyomta egy picit, nehogy túlmelegedjen.

Egyébként ti nem szoktatok fázni 22-23 fokban? Én néha úgy meg tudnék fagyni, így ált 24 fok körül szokott lenni nálunk(kivéve mikor sikerűl jól befűtenem :roll: :oops: ) főleg mióta megjött a tél és havazik is, biztos az érzés miatt, hogy kinn hideg tél van, ezért érzem úgy, hogy jobban fázom, mert ősszel még simán jó volt a 23-23 fok is.

Kép
bfagi

Közben találtam már fogzásra homeopátiás szereket ajánló oldalt, hátha másnak is jó lesz:
http://www.kismamablog.hu/fogzas.pdf

Kép
Kép
irina

Silka
Írtam privit

Kép
granda

l. móni: hát, tudod, a fogzás jutott volna a 2,5 hónapos manócskám sírásával kapcsolatban utoljára az eszembe... pedig már nyálzott hetekkel ezelőtt is... igen korai fogzás -- kérdeztem a gyerekorvost, hogy ez szokásos-e, hát ő mindenre tud példát... ;-)

Kép
Kép
irina

Én a pneumococcus beadatásán gondolkodem leginkább, de sz'tem csak 7 hónapos kora után, mert akkor csak 2 szuri+emlékeztető, mint ahogy Emese írta.
Interneten elég rémisztő dolgokat írnak róla, egyébként nálunk a doki néni is ezt + a meningococcus-t ajánlotta.
A pneumococcus - teljes nevén Streptococcus pneumoniae - baktériumot az 1800-as évek vége óta ismerik. Több mint 90 típusa közül csak néhány okoz súlyos, akár halálos kimenetelű megbetegedést. A kórokozó kizárólag az embert betegíti meg, a fertőzést az egyik ember cseppfertőzéssel adja tovább a másiknakA betegség kialakulását az orr-, garatüregben megjelenő baktérium előzi meg. A pneumococcus okozta kórkép drámainak nevezhető, hiszen a világon évente 700 ezernél több, öt esztendősnél fiatalabb gyermek halálát okozza. Hazánkban minden évben több ezer gyermek betegségéért felelős, akik között minimum ötven súlyos, életveszélyes pneumococcus fertőzött fordul elő.

"A pneumococcus fertőzés a fejlődő országokban a két évesnél fiatalabbak körében a vezető halálokok egyike. Ez a baktérium önmagában több halálért felelős, mint bármelyik, védőoltással megelőzhető kórokozó" - mondta Dr. Újhelyi Enikő, a Szent László Kórház Gyermekintenzív osztályának osztályvezető főorvosa.

Fontos tudni, hogy különböző baktériumok az egészségesek orrüregében, garatában természetes körülmények között anélkül is jelen vannak, hogy a szervezetben bármilyen betegséget okoznának. Ugyanakkor ezek közül a pneumococcus az egyik leggyakrabban előforduló mikrorganizmus, ami elsősorban az orrgaratban mutatható ki a két évesnél fiatalabbak szervezetében.

Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a baktériumhordozó állapot könnyen veszélyessé válhat a kicsik számára, ugyanis e békés kórokozó előre nem látható külső, illetve belső hatásra igen agresszívvá válhat. Ekkor az orr- vagy a garatüreg nyálkahártyáját áttörve a véráramba kerülhet, s ott súlyos, akár életveszélyes betegségeket - agyhártyagyulladást, vérmérgezést, tüdőgyulladást - okozhat.

"Csaknem minden negyedik, pneumococcus kiváltotta agyhártyagyulladásos csecsemő belehal a fertőzésbe, a túlélők pedig gyakorta maradandó károsodást (pl. süketség, mozgászavar) szenvednek" - mondta a főigazgató. Az is előfordulhat, hogy a pneumococcus ugyan nem töri át a szervezet védelmi vonalát, mégis betegséget okoz. Az orrgarat ugyanis anatómiai összeköttetésben van a középfüllel és a melléküregekkel, így oda közvetlenül eljuthat.

A pneumococcus által okozott egyéb betegségek közül a leggyakoribb a középfülgyulladás. A pneumococcusos fertőzések gyakorisága, a szövődmények súlyossága, vagy a kórokozó antibiotikumokkal szembeni rezisztenciája miatt létfontosságú a hatékony megelőzés, ami jelenleg egyedül a védőoltást jelenti.

A meningococcus betegség általában ritkán fordul elő Európában, de Afrika egyes területein az A típusú kórokozó honos, és járványos méretekben okoz nagyszámú megbetegedést. Magyarországon 1931. óta bejelentendő betegség, ezen adatok alapján megállapítható, hogy voltak időszakok, amikor igen nagy számban (ezres nagyságrendben) fordult elő, azonban az elmúlt négy évtizedekben az évente bejelentett megbetegedések száma mindössze 20-100 között változott. Hazánkban a megbetegedések általában szórványosan fordulnak elő, de 1999 telén - 2000 tavaszán nagy riadalmat keltő járvány zajlott le.

A betegség megjelenési formái

A meningococcus betegség klinikailag két formában jelentkezhet
1./ agyhártyagyulladás illetve 2./ vérmérgezés (szepszis) képében. A két forma gyakran együtt jelentkezik.

Kép
bfagi

Benéztem, nem írt senki a fotók kicsinyítésére választ. Lehet, hogy a fotógépen kell állítani?

KépKép
becka

Irina!

Elméletileg minden gyógyszertárban kapható a Homeopáti napjainkban c. könyv. kb. 600 forint. Én eddig csak hasznát vettem :)
Éljenek a fogacskák :) a dentinox amúgy is finom szerintem :) Még jó fogzásra a Chamomilla vulgaris 15 ch 5 golyócska vízben feloldva és fém nem érhet elméletileg hozzá.

most L

pusz

KépKép
viranka

Sziasztok!

Irina: nagyon örülök, hogy nincs komolyabb bajotok! :D :D

Becka: ha feltöltötted a képet a gépre rákattintasz, fent balra kiírja, hogy Modify, azon belül a Resize-re nyomsz, ott beírod a kép nagyságát (általában 600x450) mented, rákattintasz a Done-ra és ott is mented. És már töltheted is fel a babanetre
Én ezt a megoldást ismerem.

Kép
Kép
timi26

Emese, ha megkérlek bemásolod ide mégegyszer a nem kötelező oltások táblázatát, ha jól emlékszem neked ez megvan.

Köszönöm!

Tegnap szuri után elég jól eltelt a nap, fájt a kicsi lába, de borogattam meg egy fél G kupot is kapott, ma reggelre viszont volt egy kis enyhe hőemelkedés, igy megint kapott egy fél kupot, de az alvás nem megy neki, most is csak nyöszörög a kiságyban, viszont ha felveszem kézen elalszik.

Kaki nincs, pedig kamillateát is ivott!:-(

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi, csak most jutottam el a csodálatosan megírt és gyönyörű születéstörténetedig! Köszönöm!

(Egy kérdés: még nem hallottam ilyen magzatvízmosásról, amiről írtál, ilyenkor kitisztítják a baba környezetét?)

Kép
Kép
irina

Becka, fotókicsinyítés (amit én tudok erről): az adott képnézegető programban kell beállítani (nekem Irfanview van, csak arról tudok nyilatkozni, abban a pixelszám egyénileg beállítható). Persze lehet a fényképezőgéppel is kisebb képeket csinálni, de rosszabb lesz a felbontásuk.

Kép
Kép
irina

Timi26: köszi!!!

Kép
Kép
irina

Heni, mióta nem kakilt a kicsid?

Kép
Kép
irina

Granda Ha küldök neked képeket, tudnál csinálni nekem montázst?
Tudsz esetleg olyan programot ami a fényképből rajzot csinál? Olyan polót szeretnék apának csináltatni, de én nem találok hozzá programot.

Köszönöm előre is

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szeli nagyon ügyes volt az oltáson. Csak felsikított egyet, aztán meg is nyugodott hamar. :lol:
A doki egyébként egy lepedőt tett közé és a baba közé, hogy ne lássa. Ne kapcsolja össze az oltást a dokival… Hmmm, lehet, hogy nem rossz módszer. :roll: Talán így nem fog félni a dokibácsitól.
Megnézte a torkát is, nem piros. Azt mondta, hogy nincs nagy baj, ilyenkor a babák lehetnek kicsit náthásak. Annyit kérdezett, hogy levert-e Szeli, vagy volt-e lázas, és mivel nem, így nem kaptunk rá semmilyen bogyót.
Emese! Egyébként nálunk is az előtérben kell levetkőztetni a babákat, de úgy befűtenek mindig, hogy egy szál pelusban is jól érzik magukat. Örülök, hogy így odafigyelnek! :lol:

Oltás: A védőnő majd eljön hozzánk, és elmondja, hogy mik vannak (bár tőletek már elég sokat megtudtam). Én egyébként abszolút nem tudom, hogy kell-e vagy sem… Abban egyetértek Emesével, hogy bárányhimlő és társai ellen felesleges, mert attól nem lesz nagy baj… :?

Megyek, mert sír a picike…

Kép

Kép
regcsiken14

Móni
Küldtem privit

Kép
granda

Bfagi! Én a 23-24 fokot szeretem. Egyébként fáznék… Úgy érzékelem, hogy ez Szelinek is pont jó.

Ja! Most először próbáltuk a 18-as karikát (tegnapelőtt). Hát meg kell mondjam, fájt egy kicsit az elején… Bár nekem elég nagyot vágtak.

A dokink nagy homeo-párti, mindig adja, ami éppen kell. Én meg teljesen rá hagyatkozom. Most is kaptunk oltás utánra, de azt se tudom, mit… :oops: utánanézek.

Móni! A photoshoppal lehet szerintem. Én pl. fekete-fehérre változtattam egy képet (még nincs teljesen kész):
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Silka!
A Coraban nekem sem sikerült még egyik gyereknél sem a hordozót rárakni a bevásárlókocsira (pedig mindháromnak különböző típusú hordozója volt), így két lehetőség marad:
1) gyerek nélkül mentek bevásárolni
2) vannak olyan bevásárlókocsik (ezek az áruházban vannak, nem pénzzel működnek), amire rá van rakva gyárilag a babaülés(remélem érthetően írtam).

Rossz országba ment a kamion :shock: ? Nekem osztrák hóakadályról beszélt a csaj :lol: . Lehet, hogy egyszerre mindkettő :wink: . De szerintem az lenne a minimum, hogy értesítést küldjön azoknak, akik rendeltek, és nem kapják meg az árut. Nekem küldött egy e-mailt, hogy kb. 2 hetet késik a cucc, így is kérem-e. Mondtam neki, hogy nem örülök neki, de így is jó lesz. Most már 1 hónapnál tartunk, azért vettem a bárotságot, és írtam neki, hogy mi a f@sz van már :x !

L.Móni!
Fél év után belevágtok a tesó projectbe? Ha rögtön összejön, akkor 15-16 hónap lesz közöttük. Egyik kicsi, másik pici :lol: .

Gremese!
Nálunk tényleg elférnénk (ha nem is a játszószőnyegen :lol: ), de kíváncsi lennék ki vállalná be a Szegedre utazást !
Add már vissza azt a mérleget :wink: !

Irina!
A homeós cuccokat nem kell felíratni, és nem minden patikában árulják. De a neten rá tudsz keresni a homeóc cuccokat árusító patikákra.

Regi!
Mi holnap megyünk védőoltásra :cry: . Ma kapunk a homeós dokinénitől valami bogyót, hogy könnyen viselje Laura az oltást.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Gremese: még mindig szenvedek a vonalzóval. A babafalvásnál el kell küldeni az e-mail címre és onnan be tudom másolni a profilba. De itt nincs olyan lehetőség!
Leírná valaki szájbarágósan???

Kép
Kép
timi26

Végre volt kaki!!!!!!!!De mennyi!!!!Hurrá!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Nekem sem jött meg amit rendeltem,de most már ott tartok,hogy vissza is mondom. :evil: Felhúztak,hogy egy levelt eresztettek és ennyi,azt is 2 hete:!: Nekem mondthatnak már bármit,de ezt nem így kellene intézni.Sz.tem minimum,hogy addig küldjön értesítőt ,levelet mi van a cuccal,amíg nem tudják teljesíteni.Joga van a rendelőnek tudni,hogy meddig kell még várni-s miért.Ha meg nem megy nincs áru,akkor ne lehessen rendelni. :!:
varga tünde

Apa most próbálkozik altatni.Eddig én szoktam most kértem egy kis szabit.De ahogy hallom nem lesz belőle semmi. :(

Képzeljétek ahogy kinyújtja a jobb kezét,olyan supermennes pózba,nézegeti,hogy mi is lehet az.Annyira nagy érdeklődéssel figyeli.Olyan édi megtudnám zabálni.. :D :) :)

Gremesenálad láttam olyan bocis párnát,amit mi a jsykben vettünk.van bárányos meg bocisunk.a bárányos Domié,mert a boci farkán van az a szőr és félek,nehogy bekapja.viszont a bocisért van oda :D :D olyanokat gügyög neki,jobban mondva a bocifoltoknak :D :D azzal szoktam elterelni a figyelmét ha már nagyon nyügi,felemelem neki és nyujtogatja az ökölbezárt kis kezecskéjét,meg nyitogatja az ujjait. :) :) :D :D
varga tünde

regcsiken14:szép a kép,No meg Szelina! Olyan szép baba,milyen lesz ha nagy lesz..Döglenek majd érte is a fiúk,megéred majd hessegetni őket. :D :D Tuningold cebionnal is.Mi majd csütörtökön megyünk oltásra,félek egy kicsikét,de majd megoldom valahogy.:)Piros torkára nem kaptál semmit?
varga tünde

Viranka, Banita, köszi a homeós infókat!
Nem tudom, mi lenne Dentinox nélkül, az előbb is ez kellett + 45 perc ringatás + éneklés, hogy végre ne fájjon neki...
Viszont, lányok, most nem adom neki a papaverint, mert mintha megúsznánk a pocifájásokat... jipijé!

Kép
Kép
irina

Timi 26 küldtem privit

Granda Neked is

Regina Köszönöm szépen, megnézem. Nagyon ügyes vagy és Szelina csodaszép :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszi Móni, sikerült. Eddig fordítva próbáltam csinálni... :oops:

Kép
Kép
timi26

Csajok ti már gondolkodtatok rajta, hogy mit kap a babátok karácsonyra?

Heni
KépKép
heni81

Timi26! Nem ismertelek fel! Micsoda új vonalzók!!!Szuper!

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: