A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Pillangó: addig örülnél egy ilyen hólepte kérónak, ameddig nem neked kell elkotorni a havat :lol:
ckat

Sziasztok!

Esélyem sincs visszaolvasni, úgyhogy nézzétek el nekem, hogy csak magunkról írok! :oops:
Voltunk neurológián, azt mondták, hogy a bal oldalával nincs rendben valami (azt mondta a doki, hogy az is lehet, hogy annak ellenére, hogy semmi nem utal rá a papírokon, szülésnél lehet, hogy mégis volt oxigénhiányos állapotban egy kevés ideig - sztem amúgy nem, de mindegy). Beutaltak uh-ra, ahova dec 3-ra kaptunk időpontot... még jó, hogy 2 hónapos korában jeleztem először, hogy sztem féloldalas... áááááá :evil:

Kajatéma:
Ha tápszert kap: az említett útmutató ebben az esetben is a szilárd ételek bevezetését 6 hónapos kor táján javasolja, mivel a tápszeres baba bélrendszere sem érettebb a szopizó babáénál. 4 hónapos kornál korábban semmiképpen sem javasolt megkezdeni a szilárd táplálék adását.
Forrás: http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... nt&sid=356

Én továbbra is fejek (Manó, kézi mellszívóval), eddig úgy néz ki, sikeresen, legalábbis ami a jobb cicit illeti. A balt még edzeni kell.
Amúgy mellszívósok! Ha már nem jön semmi a ciciből, akkor is van értelme nyúzni, mert az serkenti, vagy semmi értelme olyankor "fejni"?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka: :( sajnálom a balos dolgot. konduktor látta már?
mellszívás: hát, akkor az már masszírozásnak minősül, nem? Az meg fejleszti a tejképzőkét.
ckat

Nem, konduktor még nem látta. :(
Eddig csak a csecsemőorvos, ortopédus, meg a neurológus látta. Csak küldözgetnek jobbról balra, beutalnak mindenhova, de 2 hónapos kora óta senki nem csinált vele semmit. A neurológiára is 1 hétig tartott, amíg időpontot kaptunk egyáltalán, mert mindig kérdezték, hogy koraszülött, mondtam, nem, jó, akkor majd a kolléganőm holnap ad időpontot... ezt egy hétig csinálták, mire végre valaki megmondta, mikor mehetünk. :evil:

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka:

http://konduktor.blogspot.com/ Mi itt jártunk, írtam róla, nekünk kiderült, hogy csak mi parázunk és ennek ellenére nagyon alaposan megvizsgálta és csupa jót tudnék mondani...
ckat

:oops: bocsánat, nem itt, hanem Nála jártunk... :oops:
ckat

Dikó ne haragudj, akkor volt egy kis kavarodás, keverve Lidikóka Botondjával... :shock: :shock: :shock: Legalább a tejcsárda üzletpartnere stimmelt? :wink:
Dorka sajnálom, de biztosan minden helyrejön, szerintem kezdjetek el nézni egy jó gyógytornászt, talán Bori tud segíteni ebben.

Andrea
Kép
kindernay

Pillangó: este hason alszunk, napközben hol így, hol úgy... De pár napja nem megy a hason alvás, valamiért csak háton tud elaludni!

Andrea
Kép
kindernay

Dorka: ez gáz.
Mellszívó: szerintem kézivel is mehet a dolog, de akkor sokkal emberpróbálóbb. Mert azért elektromossal mégiscsak van egy szabad kezem. S tudok nem arra figyelni. Ami kézivel amúgy elég macerás. Ellenben bíztató: megfigyeltem, ha van elég kitartás bennem ahhoz, hogy miután kiszívtam a benne levőt, még tartsam a masinát magamon akár 10-15 percet, akkor újból kezd jönni. Amúgy most ezen macerálom magamat. Szombat vasárnap nem kapott a jány tápot, remélem ma sem fog, eddig úgy áll a dolog. Csak baromi nehéz, de ezzel nem mondok újat. Ja, hogy ennek az az ára, hogy szalad a ház? Hmm.... zavar, de nem érdekel. Kaját szerencsére apa készít, ha nem, akkor félkész. Csak ez a rohanok egyik-másik kölkem után, hát ez készít ki.

Pillangó: ha itt laknál, s tudnád, hogy májusig a hó nem tűnik el, esély sincs 2 kerékmeghajtással hozzánk jönni, akkor már nem tűnik annyira kánaánnak. Merthogy az uccsó 300 m-en nem jön még a hóeke sem. Szemeteskocsi még száraz időben sem. Szal világvége 77 szám. S ja, igen, hegyoldal.

Kép
kissmanó

ckat
várjuk meg, Annee-nak mit válaszolnak. de én már megbarátkoztam a gondolattal, hogy január. November már gyorsan elszalad, december karácsony - és apa 2 hétig itthon lesz-juhhéj! - aztán indulhatunk is a babusgatóba.

Nekem a nátha mellett kezd a torkom is fájni, a fejem meg bazira :x

Kép
Kép
emma1976

Halihó!
Daninak jobb kedve van, erre az uram valami hasmenős nyavajába kezdett.. :( Alakulunk, kiváncsi vagyok, nekem mi jut.. Lehet, hogy a Mikulás.. :(

Dikó! szép a konyhád, de Mina még szebb! :lol:

Ckat! Művészi hajlamaid előtt hajlongok továbbra is! Jó a kép! :lol: :lol:

Dorka: mellszívózni akkor is kell, ha már nem jön, az is serkenti a tejtermelést.
Az egészségügy meg egy nagy trágya! Hónapok óta nem csinálnak semmit?!! Szerintem a Ckat-féle konduktort keresd fel mielőbb! És semmi pánik!

Kormi: szurkolok a tejcsihez! Én valami egész érdekes körforgásban vagyok tej-ügyben. Most megint a majdnem semmi állapotban vagyok, pedig eddig napi 1 liter megvolt.. Az a legérdekesebb, hogy szombaton pislogtam, hogy jéé, mennyi tejem van ma, vasárnap pedig szinte semmi. Azóta se sok.. Ki érti ezt??

Kép

Kép
monccs

Sziasztok!
Dorka! hat ez tenyleg gaz. De jo, hogy vegre sinen vagytok.
A fejes serkento, ha nem jon semmi, akkor is.

Agi! Megy a drukk.

Mi a hetvegen kiprobaltuk az etetoszeket. Meg nem eszunk, csak kozzenk ul, mikor mi eszunk. Mostmar elvezi.

Hova kerultem???
Kép

Igy mar nem is olyan rossz! :lol:

Kép
molkata

FASZOMKARATE.
ELROMLOTT A MELLSZÍVÓM ELEKTROMOS RÉSZE.
ILYEN NINCS.

Kép
kissmanó

Akkor Zsu kérésére, íme egy Samumiki Kép
torolve_20131003125716

Monccs: ismerős az érzés.
eccer hopp aztán kopp

Kép
kissmanó

kérdi Adrika: ki az a Mikulás baba?

Kép
kissmanó

Manóó!
Mondd neki, hogy Samu mikulásbaba :lol:
torolve_20131003125716

Tegnap kapta ezt a rugit a szüleimtől..ugyebár a mi családunk imádja a mikizést+karizást..na meg a mókázást :lol:
torolve_20131003125716

mondtam neki, aszonta: hmmm

Kép
kissmanó

Zsu!
Samu azóta alszik a babakocsiban, most már 2 órája.
(voltunk Zsuékkal sétálni)
torolve_20131003125716

hmmm..az is valami :wink:
torolve_20131003125716

Kata Egonnak jó étvágya van,utána még a sörike.Tud élni.

Samu nagyon menő ebbe a kis szerkóba.
pillangó7

Komolyra fordítva az írást.

Dorka!
Sajnálom én is és biztos van rá megoldás gyógytornával.

Kata!
Nagyon édes Egon, milyen jó, hogy már ott ülhet veletek
torolve_20131003125716

Megvolt az oltás. Sír egy pindurkát, de nem vészes, utána csak szomorkásan dumált, hogy mammmmma, eeeeeőőőőőő. :(

A lényeg 7800 gramm és 67 centi. :shock:

Állítólag azért bukik, mert sokat eszik, ami tény, mert múltkor mértem is, de vegyem el tőle, hogy többet nem ehetsz? Ááááááááá!

Rita, ezt a képet kár lett volna tőlünk megfosztani. Esküszöm Samesz lehetne a Tesco reklám babája!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon cukiiii SamuMikkkkkiiii!!

Na megyek lábat borogatni.

kispiskóta

zsu!
köszike

azta, marci szép méretekkel rendelkezik.

na jah, bukik-bukik..ezt sztem nehéz kiszámítani, hogy mikor elég ha nem engedi el a bimbót de ha el is engedi akkor sem biztos, hogy jól lakott..szal egyen csak a lurkó :lol:

/samu soxor jáccca szopizás közben a ki-be játékot..de sztem 5 perc alatt megeszi a kenyere legjavát./

erzsikénk, ott leledzett?
torolve_20131003125716

Gurgi! Samumiki gigakirály! :lol: Ilyen Mikulásnak mindenki örülne! :lol:

Zsú! Marcikának puszi a tappancskájára!

Kép

Kép
monccs

Ott vigyorgott! :?

Nekem mázlim van, mensinek nyoma sincs, igaz helyette mindig van valami más. :evil:

Monccs, köszi!

kispiskóta

Dorka! Ez tényleg bosszantó!!! De remélhetőleg nincsen komoly probléma Balázskával és nem késtetek le semmiről. Azonban sztem is érdemes minél hamarabb lépni, mert ez az előjegyzéses rendszer a várakozás miatt idegőrlő lehet. Arról nem is beszélve, hogy ebben a korban sokkal eredményesebben kezelhetőek a gyerekek, mint később. Nem mindegy, hogy a mozgásfejlődésük során milyen mozgásminták épülnek be. Lehet, hogy Borin keresztül vagy Ckaték ajánlásával érdemes élni.

Egonka nagyon komolyan ül abban a székben. (Csatos rögzítése nincsen az etetőszéknek vagy csak én nem látom?)

Samuka pedig kismikulás?! Nagyon jópofa a szerkója! :lol: És aktuális is. Ki lesz a krampusz? :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! És ezt a védőnőtök mondta? Hogy ne adjál neki annyit enni? :shock: Te jó ég! :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Nem jöttem napközben, egész nap kómás voltam. Aludtam is délután Bálinttal. Meglesz ennek a böjtje éjszaka, de én már úgy vagyok vele, hogy tök mindegy, mert így is alig alszom éjszaka :?

Gurgi, engem sem köt le különösebben a tv műsor, de amikor már 1-2 órája nem alszom, akkor bekapcsolom, aztán vagy elalszom közben, vagy nem.....
Samu tündéri, kész vagyok...az az édes kis pofi :D

Enikő: :remélem jobban vagytok?!

Monccs: nektek is jobbulást kívánok!

Pillangó: : nálam ugyanez a helyzet, a hóesés legalább ugyanolyan jó hatással van rám, mint a napsütés. Bár itt B.pesten nem túl nagy élmény a hó, de vidéken gyönyörű. Egyébként én a havat eltakarítani is imádom!!!!!

Zsú: de jó, túl vagytok a 4 hós oltáson...szép nagy fiú Marci.
Ma nekiugrom én is a maratoni tornának, aztán majd meglátom milyen eredménye lesz. Egyébként te milyen tornákat csinálsz? Én egyelőre csak hasra, és derék vonalra tornázom. Ja, és többször akartam már kérdezni, hogy "bazsevál" a mosogatógép?

Dorka: drukkolok nektek!

Manó: b@sszus neked mi energiád van, képes vagy újra és újra nekifutni a tejci megmentésének. Ügyi vagy nagyon.

Ckat: tök jó a kép, kis kreatív!

Bálint ma is nagyon sokat aludt. Mostanában ez van. Tegnap elhoztuk a járókat a nagyszülőktől. ( Még Blankáé volt, és helyhiány miatt anno elvittük) Kicsit félve tettem bele tegnap Bálintot, hogy vajon mit szól hozzá, de úgy tűnik tetszik neki...ma is sokat volt benne, egyszer nyomott is benne egy 1,5 órás szundit.

Andi: érdekes, Bálint sem szeret mostanában hason feküdni. Csak úgy tudjuk hason altatni, ha már nagyon bekómál, és úgy tesszük le. Ha ébren van, és hasra tesszük, ( mint pl ma a járókában) egy-két perc, és a hátára fordul. Ez van most....

Megyek, indul a maratoni torna, majd jövök.

Móni

[/b]

Kép
Kép
moni1973

zsú: szerencsére még nekem sem jött meg a mensi, nekem Blankánál is 8 hónaposan jött meg először.
A "más" pedig valószínű, hogy valami vitamin vagy ásványianyag hiányból adódik, nem lehet? Szedsz vitamint?
Blanka születése után nekem is brutál hangulatingadozásaim voltak, ajánlották a magnéziumot, és B vitamint...elkezdtem szedni, és huss, elmúlt a rossz kedv...( mármint az a depis hangulat)

Móni

Kép
Kép
moni1973

Móni: sajna elektronyos mellszívó híjján nekem hiába van energiám. azaz a kézihez aligha.
keresztanyám szavaival élve, ennek valamiért így kellett lenni.
de miért valamiért?

Kép
kissmanó

Samu-mikulas nagyon jo! Irunk neki levelet. :wink: :lol:

Monccs! En is igy vagyok vele. Neha azt hiszem -hu, de jo- aztan meg csurran-cseppen.
Most epp azt csinalom, hogy masfel- ket orankent szopi utan fejek. Par napja csinalom es kezd tobb lenni es meg tartalek is van. :wink:

Mano! Hat, nem irigyellek a ho miatt. Itt is volt egy keves, de mar elmult.

Zsu! Micsoda meretek! :D Egon is sokat eszik es rengeteget bukik utanna, ma 5-szor oltoztettem at emiatt. De szerintem nem lehet elvenni toluk.

Andi, Diko, Ckat es a tobbiek! A kavezot igy kepzeltetek?
http://www.indavideo.hu/video/Tejes_kave

Tucsi! Ezt a szeket kaptuk es mar nem volt hozza. Van plusszba egy gyerekulesunk, abbol kiszedem a biztonsagi ovet es megszerelem. Remelem, sikerul.

Pillango! Fel kilo plussz... :shock: en meg nem tudok ellenallni a dinos csokiknak. Ugy latszik most potolom be, amit terhesen nem lehetett.... :oops:

Emi! Hol vagy???

Melinda! Tali? December eleje?
molkata

Kati: videóóóóóóó :lol: :lol: :lol: :lol:
legyen valami jó is így a nap végére

Kép
kissmanó

Moni: fél óra hullahopp, 10-10 perc lépcsőzőgép, egy csomó has-láb-farizom. Akkor 20.30 környékén gondolok rád. :wink:

Úúú, mosogatógép csúcsszuper!!!!!! Tök furi, hogy nem kell mosogatni! :lol:

A más alatt a méhszájgyulladás és különböző fertőzéseket értem. Többet voltam nőgyogyónál, mióta szültem, mint terhesen. Amúgy szedem az Elevitet mindennap.

Dorka, én pont ma hoztam el egy szórólapot a Budai Korai Fejlesztő Központról! Ha kell róla elérhetőség odaadom vagy Danival beszkenneltetem és elküldöm.

Tücsi, neeem a védőnő mondta, hanem én elmélkedtem. Mostmár egy folytában bukik. És azért annyira nem normális szerintem. Vagy igen? :roll:

Kata én is vagy PP etetőszéket szeretnék, vagy Chicco Polly Doublet-t. Végülis egyárban vannak.

Na megyünk fürcsizni.

kispiskóta

Sziasztok!

Gurgi! Samumiki cukker!

Zsu! Marcinak puszi a combjára! Nem semmi méretek! Hát nem éhezik az egyszer biztos!

Dorka! Mennek a drukkok!+++++++++ Biztos nincs nagy gond!

Enikő! Mit mondott a dokitok! Zalán hogy van?

Kormi! Bacca meg a mellszívót! :(

Túlevés:
A cicit nem tudom elvenni tőle ez van, nem tudom hogyan gondolják ezt a védőnők. Tegnap Lilla rekordot döntött 280-t evett :shock: nem hittem el kétszer is lemértem, persze a következő etetésnél nem evett csak 80-t .
Velünk minden o.k., három foga indult meg, rágja az öklét, és kicsit megy a hasa, kettőnek kint van a hegye, egy pedig most készül kibújni, eléggé duzzadt és piros, de még nem bújt ki.

Emi

Kép Kép
emi_25

Szurisnak nyűgimentes napokat, Lillának és anyájának csodálatom. Ezt az étvágyat.... s hozzá a termelést.....
Emi asszem cuccost felkötheted ha kibújnak a fogincák.

Kép
kissmanó

köszönjük a samumiki dícséreteket...

jöhetnek a levelek!!! :lol:

tücsi!
krampusz természetesen én leszek :lol:

az isiben anno mindig apukám volt a télapó /az osztályban/

fúúú zöldhagymát ettem, szegény samu :oops:
torolve_20131003125716

Sziasztok

Itt vagyok, csak totál lemaradtam a 7végi terméssel és gondoltam ma visszaolvasok, de örülök hogy a mait elolvastam!

Ma ordítós nap volt, du. mint a sakál, még oltásnál sem csinált iylet! :shock: aztán most fürcsi után ugyanolyat lenyomott! :shock:

Hulla vagyok, megyek is, majd holnap igyekszem!

Betegeknek sok gyógypusszancs, jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi, én be se mertem írni a 240-et. :D

kispiskóta

Kormi! Már néha érzem a foga hegyét, amikor eszik, sikerül neki olyan pontot nyomnia, hogy néha csillagokat látok. Ez van nem panaszkodom, Lilláért mindent kibírok :D

Kép Kép
emi_25

Gurgi: oké oké levelek.
De előtte egy dolgot tisztázzunk: annak a Mikinek pénze van?

Kép
kissmanó

Zsú! Már kezdtem hüledezni, hogy a 4 x 250 után a védőnőtök most meg ilyeneket mond. :D És az ominózus 940 óta nem mérted Marcikánk napi adagját? Szépen növöget a fiatalúr. :wink:

Kormi! Akkor hétvégén bebizonyosodott, hogy van nálatok is elegendő tejcsi, csak noszogatós a kedves, kéreti magát. :lol: Meg talán akkor kevesebb rohangálni valód volt, nem? :wink:

Emi_25! Akkor -ezek szerint- te is két mellből etetsz? Igen, jó huzatja van Lillának is. Ennyi idősen már ilyen komoly mennyiségeket is esznek a babák.

Télapó: Öcsém kedvéért egyszer apukám öltözött be télapónak. Ez olyan jól sikerült, hogy még a kutyánk sem ismerte fel, jól megugatta. Alig tudott bejönni a télapó az ajtón. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi! Igen két mellből szoptatok már 1 hónapos kora óta, mert az egyik sokkal kevesebbet termel, így tudom kompenzálni. :D Azért a napi összmennyiség általában 900 körül mozog, a 280 után egész nap alig evettcsak nassolgatott, reggel megtankolt azután csak kicsiket evett.

Emi[/b]

Kép Kép
emi_25

Jaj Gurgi ez nagyon cuki!!!! De édes!
Zsú: azta micsoda méretek! Remélem nem viseli meg az estét az oltás!
Móni: csodálom, hogy van lelkierőd a tornához, én ma egy egész milkát lenyomtam egyszusszra... pedig nekem is össze kell szednem magam!

na jó éjt mindenkinek

Andrea
Kép
kindernay

Háj!

Dorka: Nagyon sajnálom :( Mondjuk az a hosszú vajúdás/szülés ami neked volt, ez valahol "várható" volt... :(
Nekünk se mondott a dokink (akkori dokink) semmit, pedig látványos volt az elmaradás... :roll: :cry: Én Dévényes gyógytornászt hívtam aki megnézte és mondta, hogy Hypotón, először hetente 2x, majd később hetente 1x jött hozzánk és kezelte!És teljesen jól feltornázta a csajt :D Úgyhogy nyugi van és keress te is a gyógytornászt! :wink:

Minden betegnek én is gyors gyógyulást kívánok!
Hja Zalánnak garatgyulladása van Boginak meg mandula :( :cry: Ma este még 38 volt a láza (a kicsinek). Úgyhogy nincs olyan kirobbanóan jó kedvem! Megyek is, bocsika :oops:
Jóéjszakát!!!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsú: csak 1 órát sikeredett tornáznom, Bálint tüntetett. Lépcsőzöl is? Én azt még eddig nem mertem, de azthiszem holnap előszedetem a gépet a párommal. ( az ágy alatt van)
Bocsi, nem tudtam ezekről a nőgyogyis gondokról, azthittem, hogy a rossz hangulatot érted a más alatt....nődoki mit mond?

Enikő: jobbulást nektek....

Andi: a milka nekem is simán lecsúszik...bezzeg a kilók....
Hogy van Botond?

Emi: nem semmi a 280 ml....van étvágya a lányodnak! Bálint általában 150-160-at eszik.

Megyek, prábálkozom a tanul(gat)ással.

Jó éjt mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

'reggelt! leszarom tabletta rulez.
azért mégiscsak történnek jó dógok: nem tom hogy s mint, de a takarítónő tegnap estefele felhívott, hogy ma jön, csak később. jippijájájuppijuppijé.
na, de azért nem vagyok teljesen gondmentes.

Kép
kissmanó

ja, s a büdös francba: Bukarestben csak fuxia, azaz rózsaszín kiszerelésben van a Dikó féle függöny. Nekem narancssárgában kéne.

Kép
kissmanó

Gurgi
Samumikulááááás :D csúcs :lol:

Lilla, zsú
240?280??? gratulálok!!!Nem mérem, de mi tutti mindig 200 alatt vagy unk-jóval... Ezért nem is 8) tudok 4 órára áttérni, 3és fél a max

Dorka
battyák meg ezek az egészségügyben! én uazt javasolnám,mint Enikő, dévényessel megnézetni

Manó
hát mit mondjak, le a kalappal... mikor már azt hittem, feladtad, kiderül, hogy megint napokat etettél anyatejcsivel... aztán beszarik a szívód :shock: bakker, ez dúrva

Nekünk a tegnapi méricskélés Zalán életében először kissé elszmorított, 30g volt a heti gyarapodás... kéne több tejcsike :(

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: