A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="adri0422"]S írta:adri0422zöszi!

Az én MOM eredményem 1,3!
Akkor ez is jó!!! :lol: Látjátok én nem is tudtam, hogy mit kell néznem! De ez mos t magasnak vagy alacsonynak számít? Szöszi 2,0 -jéhez képest alacsony? Akkor lehet kislány??? :lol:
Majd hétfőn hátha kiderül. :wink:

Hát ha 0,4 és 2,5 a tartomány, akkor ez pont középen van :D :lol: (1,45 a közepe .. nem? :))
Az enyém meg magas egy kicsit..

Kép
szösszenet

Ez vicces!
Pont most akartam írni, hogy "Szössszenet, neked én lányt tudnék elképzelni" De most már nem írom.
Az AFP-d tök jó.

Kép

Kép
kamilla306

Emi, Szösszenet,
és mindenki, aki hordozni szeretné majd a babáját.
Két linket ajánlanék, ahol szerintem nagyon jól lehet tájékozódni, összehasonlítani.

Az egyik egy táblázat:
http://www.babakozelben.hu/hordozok/tablazat1.htm
Itt sokféle hordozóeszköz van táblázatba foglalva, ki lehet választani az igényeknek megfelelőt.

A másikon pedig fényképeket is találtok a helyes és nem megfelelő hordozásról:
http://www.hordozo.hu/hordozokendo/jo-babahordozo

Ajánlom még itt, a babaneten az életmód topikban a hordozós fórumot, ha visszaolvastok, rengeteg információ van benne. Én kb. április óta olvasom, és azóta éveket okosodtam hordozásban...a mai eszemmel például biztosan Ergot vennék vázas háti hordozó helyett, a Tatonkánk ugyanis alig volt használva, az pedig a legolcsóbb vázas hordozó - potom huszonezrekért

Ha további kérdésetek van akár hozzám is, szívesen válaszolok privátban. Tudjátok, ez is olyan, hogy nagyanyáink idejében annyira természetes volt a hordozás, meg a szoptatás, hogy a kislányok mindent ellestek az anyukájuktól, nagymamájuktól, szomszédoktól, a főzést is, meg a szoptatást is, hodozást is. Manapság ezeket sem árt tapasztaltabb személyektől tanulni, kérdezni...

Én a La Leche Ligát is ezért ajánlom, és nekem a tanácsadóm is igen kedves volt.
Ha könyvet is ajánlhatok, akkor szerintem ez a legjobb:
Kép

Tudom, kicit távolinak érzitek még a témát, de annyira gyorsan telik az idő, majd meglátjátok... :D Ebben a könyvben pedig tényleg minden okosság benne van.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Szöszi
Én ragyás voltam Áronnal és a 12. hétig ugyanígy rosszul voltam mint most...
Az Afp-t nem tudom mert nem érdekelt... megelégedtem azzal, hogy jó...

Nekem kit jósoltok?
Kiváncsi vagyok... :)

Piliscsabán biztos vagyok benne, hogy olcsóbbak a telkek! Zsámbék nagyon felkapott!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="kamilla306"]E írta:kamilla306z vicces!
Pont most akartam írni, hogy "Szössszenet, neked én lányt tudnék elképzelni" De most már nem írom.
Az AFP-d tök jó.

A jósnő szóljon belőled :lol: :lol:
Én kislányt szeretnék és azt is tudok magamnak elképzelni.
Párom is lányt szeretne, anyum és hugim is...
Egyedül édesapám szorít kisfiúnak, mert neki 2 lánya van ...

Kép
szösszenet

La Leche Ligát én is nagyon ajánlom, szerintem érdemes idejében elkezdeni ráhangolódni ill. tájékozódni a témában. A szoptatós füzeteik fenn vannak a neten.

Nuska
Én is Ergot akartam a vázas háti helyett, de apa döntött, hogy kiránduláshoz az a jobb. (megjegyzem eddig háromszor kirándultunk, de végülis én elvoltam a baby baggel) Mondjuk én annak is eléggé utánna jártam és a tatonkát nem ajánlották. Én Deuter-t vettem. Ha valaki vázas háti hordozóban gondolkodik annak ajánlom a Decathlont (lehet rosszul írtam :oops: ) Ott mi összeségében 10000 Ft-al olcsóbban vettük meg!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Az a tapasztalat, hogy az anyukák nagyobb százalékban első gyerekként inkább lányt tudnak elképzelni. én is így voltam... kicsit csalódtam is mikor kiderült, hogy fiú, igaz inkább a megérzéseimben, hogy micsoda anya az ilyen... :)
De amikor megszületik az embernek eszébe sem jut, hogy fiú vagy lány! A gyermeke és kész... most meg lányt nem tudok elképzelni mert abban nincs tapasztalatom, de ha amegérzéseimből indulok ki akkor most lányom lesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
mi nem azért nem használjuk a Tatonkát, mert nem szeretjük, ha Deuterünk lenne, az is ott pihenne a szekrényben. Kirándulni pedig nem is voltunk vele, inkább vsárban, forgalmasabb helyeken vette fel a férjem.
Amúgy én mindig fiús anyukának képzeltem magamat, mások is ezt modnták rólam, ehhez képest lett két lányom eddig. Egészen jól belejöttem, azt hiszem :lol: Szerintem fordítva is bele lehet jönni.

Nuska+(19+0)
nuska1

Ezt nem azért írtam, hogy biztos azért nem használjátok mert vacak... csak úgy mellékesen, hogy nagy átlagban nem voltak jók vele a tapasztalatok...

Én nagyon élvezem azt ami van, a kisfiamat! :)
Most, hogy ő velünk van azt is eltudnám akár képzelni, hogy csak fiam szülessen! Olyan kis drága, aranyos, gyönyörű, kedves! :) :) :)

Képzeljétek ma reggel bekente a pocimat... annyit szeretgeti a kistesót! Puszilgatja símogatja, van, hogy váratlanul odajön és ad egy cuppanós puszit az arcomr vagy a pocimra! :)

Egyik barátnőmnek négy fia van, másiknak négy lány után született egy fia, a közösségben meg van egy család akik a kilencedik fiú után adták fel, hogy nekik lányuk szülessen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Jó rég írtam, mostanában kicsit el voltam havazva! De most végre itt a hétvége!

Gratula mindenkinek az uh-okhoz meg az AFP eredményekhez!

Az enyém: 1,1 MOM

Én amúgy kivételnek számítok, már abban a tekintetben, hogy az anyukák első gyerekként lányt tudnak elképzelni! Én nagyon fiút szerettem volna elsőre és igazából eddig csak azt tudtam elképzelni, pedig nagyon valószínű, hogy kislány lesz! De persze így is örülök, mert valójában tényleg mindegy...

Tegnap voltunk a Szent Imre kórázban szülészeti osztály látogatáson... Szupi volt, bár a szülösznő nagynéném azt mondta, pont rosszkor jöttünk, mert minden szülőszoba teli volt, csak az alternatívot tudtuk megnézni! + amíg ott voltunk meg is született egy baba... :-)

Szerdán megyek uh-ra szintén a kórházba!
Szösszenet, jól emlékszem, hogy Te is akkor mész és Te is Szent Imrés vagy? :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Adri,
Szerintem az 1.3 és a 2.0 is tökéletes eredmény.

Nuska,
köszi a tippeket. Megnézem az oldalakat.

Szösszenet,
Akkor ne jöjjön be a megérzésem.

Mamacka,
Szerintem neked is fiad lesz....

(Nálam nem jött ám be a megérzés.....)

Kép
emi29

[quote="zorroné"]S írta:zorronézerdán megyek uh-ra szintén a kórházba!
Szösszenet, jól emlékszem, hogy Te is akkor mész és Te is Szent Imrés vagy? :-)

Igen, jól emlékszel!
A kórház mellé mész UH-ra? (Bártfai utca)
Mi 16:30-ra kaptunk időpontot, du. megyünk, mert akkor van Apucis UH :)
Te mikor mész?? Jajj de jó lenne, ha összefutnánk :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok hamar közölni, hogy jó lett az AFP-n eredménye :wink: :D Most már nyugodt szívvel várom az UH-ot, már csak 13 nap :D

Hurrá péntek van :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok :!:
Ma voltam a 198-adik UH-on, na jo, csak sokadikon a sok radiologus ismeros es kivancsisagom miatt... :wink: Szoval a babank most mar biztosan fiu es pontosan egy hettel idosebb a koranal, ugyhogy hivatalosan a terminusom is egy hettel elobbre ugrott.
Szosszenet, te irod a tablat, ugye. Kerlek modositsd az aprilis 20-at 13-ra.
Egy darabig nem leszek, jo pocakosodast mindnyajatoknak :!:
katavirag

Szia Kiscsillag :!: Jaj, a cinket az itteni csajoknak is megmutatom:
ez is fakasszon benneteket mosolyra ebben a kodos novemberben.

Edes kiscinke 1195221928.8526.pdf
katavirag

Szosszenet!
En is fiut gondolok neked.

Mamacka!
Neked is fiu a megerzesem.

En elsore fiut szerettem volna nagyon el sem tudtam kepzelni, hogy lany lesz. Igazabol termeszetes volt, hogy fiu lesz es ugy is beszeltunk rola apaval.
Mikor a 12. heti UH-n eleg jol lehetett latni, hogy van ott valami es nem a koldokzsinor nem is lepodtunk meg es nem is orultunk jobban.
Annyira ereztem az elejetol fogva, hogy fiam lesz.
Most nem ereztem mi lesz, csak a 1. het fele, hogy tuti lany lesz, de nem mertem beleelni magam ugy, mint Zolinal.
De vegulis tenyleg lany.

Sot van egy olyan megerzesem is, hogy a kovetkezo, majd fiu lesz, ha lesz.

Magi
Vendég

Katavirág! Nem semmi, micsoda előrehaladás :wink:
Nekem ma a kolléganőm /mivel voltam őket meglesni az osztályon/ azt mondta - "Mindjárt szülni mész, hihetetlen" :lol: :lol:

Édes ez a cinke nagyon :)
Nekem pedig sikerült ideédesgetnem egypárat, imádják búzapehelykarikákat :lol: , igaz a mókusnak raktam ki, de az nem eszi :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Magika! Nekem nem érzed? :roll: :oops: Kezdetben én is úgy véltem hogy pöcke lesz, de mára elbizonytalanodtam :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Mindenkinek gartulálok az AFP-hez! Én hétfőn megyek vérvételre, és nagyon tartok ettől az eredménytől!! Mi van ha szar lesz?? Ez az AFP szerintem egy mumus... :( A 13. héten nyaki redők, gerinc, has...minden rendben volt. Vagy az csak egy dolog?

Én Szöszinek lányt, mamackának fiút tudok elképzelni!

Kép
gabo001

Gabo,
Engem egyáltalán nem érdekelt az AFP. Amikor a doki mondta, hogy még nem kapta meg az eredményt, neki is elmondtam a véleményemet. Ő is azt mondta, hogy ez egy idejét múlt vizsgálat és abszolut egyetért velem. Minden kismamának így kellene gondolkodnia, hiszen a rossz eredmény nem jelenti feltételnül azt, hogy a babával probléma van és a jó sem jelenti feltétlenül azt, hogy a babó teljesen egészséges.
Mindezek mellett úgy gondolom, hogy mi fiatalok vagyunk és egésszégesek. Miért ne lenne egészséges a babánk is. Fő az optimizmus :) :)
Hozzáteszem, hogy én ezerszer jobban bízom az UH-ban, ha valami gáz van, azt abból is meg tudják állapítani.

Persze fogalmam sincs, hogy hogyan reagáltam volna, ha a doki végül azt mondja, hogy rossz lett az eredmény.....

Kép
emi29

Magi,

Nagyon szerencsés vagy, hogy neked ilyen hamar meg tudták állapítani a baba nemét. :)

Kata,

Gratulálok a kiskukishoz :) :)

Kép
emi29

Meg 1x bekukk... fel oram van meg netkozelben...

Kiscsillag, akkor te meg nem tudod a nemet. Szerintem fiu lesz.

Emi, tenyleg sok orszagban nem csinalnak mar AFP szurest. En ismerek olyan lanyt, aki 26 evesen szult, a MOM erteke 16 lett, ami nagyon magas. Meg az amniocentezisbe is belement, szerncsere nem lett semmi baj. Egeszseges kislanyt szult. Ugyhogy Gabo, ne idegeskedj e miatt.
katavirag

Jó hogy mindenki más babát tud elképzelni nekem :D :D :lol: :lol:
Azért megnyugtató, hogy Ő már réges régen eldöntötte, kisfiú vagy kislány .. csak még nem kötötte az orrunkra :lol:
Igazából igaza van Mamackának .. amint megszületik, teljesen mindegy lesz! Az álmunk meg az, hogy egy kislány és egy kisfiú is legyen a családban .. gyakorlatilag mindegy, melyikkel kezdjük :D :D
Kevesebb egy hét és kiderülhet .. remélem együttműködő lesz a Pici :) ;)

Amúgy nekem is azt mondta a védőnő, hogy ez az AFP már elavult vizsgálat .. ne is foglalkozzak az eredménnyel.
És szerinte is azért küldött ilyen későn el a doki (a 17. betöltött héten pont) .. hogy biztos ne legyen alacsony az érték ..
De mivel nem tudhatják pontosan a baba tényleges korát, mégis egy korszaknak húzzák meg a referencia tartományait .. ezért sűrűn előfordul felesleges ijesztgetés ..

Kép
szösszenet

Szoszi, en naltok lanyra tippelek :lol:
katavirag

AFP: tulajdonképpen én is úgy gondolom, hogy elavult vizsgálat, nekem mondta is a hölgy a genetikán, hogy a sok vérzés miatt "előfordulhat" hogy magasabb lehet - de ennek ellenére magasan a határ belül maradtunk :wink:
Így hát gabo és is csak azt tudom mondani, amit a többiek, ne aggódj miatt, Európában csak itt csinálnak, ha jók az értesüléseim.. - de túl sok értelme nincs, legfeljebb nem jó eredmény esetén idegeskedik az anyuka, ami rosszabb :roll: :)

Kép
kis-csillag
Tököl

[quote="mamacka"]S írta:mamackazöszi
Én ragyás voltam Áronnal és a 12. hétig ugyanígy rosszul voltam mint most...

Ezért bízom benne, hogy a babonákat még meg tudom cáfolni, és hallhatom azt a szerdai UH-n, hogy kislány :)

Én neked még egy kisfiút tudnék elképzelni.

Kis-Csillag
nak kislányt :)

Kép
szösszenet

Most már annyira sokan tudjátok a nemet ..
Aki tudja, küldje el nekem a nemet és a születési dátumot .. nem csak az áprilisiak - mindenki :)
Jó lenne lassan egy statisztikát látni, hogy milyen arányban vagyunk kislányos-kisfiús kismamik, nem? ;) :) :)
Ahogy küldenétek, raknám táblába ... nem kellene néznem az áprilisi táblát, meg keresgélnem, ki mikor szül ..

Kép
szösszenet

Katavirág: még bizony nem, de talán 29-én megmutatja :wink: anyám fiúért imádkozik :lol:
Szöszi: hát, tulajdonképpen - lánynevünk hamarabb megvolt..
De azért fogadásokat nem mernék kötni :lol: :lol:
Hamarosan meglátju kinek lesz igaza :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Szöszi,

küldtem privit....

Kép
emi29

Csajok,

új témát dobok fel.
Láttam a híradóban, hogy elkészült az otthon szüléssel kapcsolatos szabályozás. Mi a véleményetek az otthon szülésről?

Van olyan köztetek, aki mondjuk a második, vagy sokadik :) babáját inkább otthon szülné?

Kép
emi29

Én pl. elképzelhetetlennek tartom első babánál ..
De pl. akinek már volt egy problémamentes, "tökéletes" szülése, azt megértem, ha emellett döntene.
Viszont akkor is a lehető legjobban fel kell készülni az eshetőségekre. Kérdés, erre van-e lehetőség ..
Nem vagyok tájékozott a témában, de egyelőre nekem még mindig az orvosok jelentik a nagyobb biztonságot, akárhol is tart a magyar egészségügy.

Kép
szösszenet

Abszolút egyetértek veled Szöszke!
Túlságosan féltem ahhoz a babámat és magamat is, hogy kényelmi okokból otthon szüljek.
Persze megértem a másik oldalt is.
Sajnos a kórházak többsége nem ad lehetőséget arra, hogy ez a csodálatos dolog tényleg jó élmény maradjon. Az a kórház ahol én fogok szülni borzalmas állapotban van. Remélem a szülészete nem olyan mint a folyosói... A hideg ráz már attól is ha csak vérvétel miatt be kell mennem (és nem a vérvétel miatt)...

Kép
emi29

Hogy őszinte legyek, én ezt pont olyan kérdésnek tekintem, mint az abortusz témát....ez most lehet, hogy durván hangzik, de ezt úgy értem, hogy ott is az anya jogai vannak előbbre és nem az, hogy a gyerek megmaradjon, illetve biztonságban szülessen. Nekem az az első, hogy minden rendben legyen. Másrészt az anyával is lehet baj...pl elvérzik....most nem akarok belemenni a részletekbe, esetleg ha muszáj...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Köszi a segítséget megtaláltam az oldalt.Képzeljétek újabban evések után olyan rosszul vagyok hogy még.De ülő helyzetből le tudnék fordulni a székről.Olyan mint mielőtt elájul az ember,és néha még szívdobogást is érzek.Nem tudom mi lehet. :?
Az otthon szülésről csak annyit h aki 9hónapig a széltől is óvja a babáját az hogy lehet ilyen bátor mikor tudja hogy bármi közbejöhet?Meg utána rendesen el tudják látni otthon is?Arról nem beszélve hogy azok után h megszülte a gyereket nem vele tölti az idejét hanem takarítja a szülés nyomait?Vagy hogy van ez? :?
Vendég

Igen .. amiket írsz Klarka, amiatt is kórház-párti vagyok.
De tudom mivel érvelnek az otthon szülő kismamák ..
Hogy a szülés élménye, az első "sokk" rögződik a baba tudatalattijában, és ezért nem mindegy milyen körülmények között jön világra ..
Nekem egy elég komoly vitám is volt egy ismerőssel ebben a témában .. itt biztos nem megyek bele ilyesmibe ;)
Nekem ezek az érveim:
1. A baba érdekei az elsők!! És a baba érdeke, hogy ő és az anyukája is épségben megmaradjon! És bármi történhet ..
2. Én anyum hosszú órákat vajúdott alternatív szülőszoba nélkül, kórházban .. az elképzelhető körülmények között - én mégis kiegyensúlyozott, boldog ember lettem .. nem hiszem, hogy ez a berögződés befolyásolná az életünket - ezt is egy XXI. századi túldramatizálásnak tartom..
3. Alternatív szülőszoba egyre több helyen van. Ha ez ennyire fontos, akkor a bábaválasztás helyett arra fordítson időt a pár, hogy erre előteremtse a pénzt, és ott szülhessen.
.... és még sorolhatnám :)
Kényes téma Emi - kíváncsi vagyok, ki hogy látja! :)

Kép
szösszenet

Emi: aktuális a kérdés bizony..
Véleményem szerint, ősanyáink idejében nem volt ennek akadálya, egészségesebb volt az egész nemzet, ország, de most.. ahogy haladunk előre a XXI. században, egyre több problémaforrás merül fel, sokan vannak, akik veszélyeztetettek, mesterséges fogantatásúak, de továbbra is vannak persze, akik panaszmentesek végig, s ők szülhetnek akár "otthon"..
Mégis úgy gondolom, hogy sokkal biztonságosabb orvosok között világra hozni egy gyermeket és ha ugyan nem is túl "komfortos" az újszülött-részleg, azt a 3-4 napot ki lehet bírni.
Vajon ki vállalná a lelkiismeretfurdallást ha valami probléma adódik, mégha korábban panasza sem volt?

Kép
kis-csillag
Tököl

Amúgy nálam eldöntött ez a dolog, mert császáros otthon-szülés nincs :lol: :lol:
De amúgy sem gondolkoznék ilyesmin.

Kép
szösszenet

Ja és még irigykedek azokra akiknél van hó.Jövő szombaton férjhez megyek ugyan de addig még eshetne itt is egy kicsi.Majd utánna legyen jó idő mint tavaly.Akkor is dec.15-én hétágra sütött a nap és jó meleg volt. :lol:
Vendég

Fiú-lány kérdésről:
Ismeritek Janikovszky Éva könyveit: Örülj, hogy fiú! Örül, hogy lány! Tündéri, szellemes, érdemes olvasgatni...
Az otthonszülésről...ha olyan elfogadott lenne itthon, mint külföldön, én bizony szívesen szülnék a lakásomban. Sajnos manapság ez nagyon összetett kérdés, és -bár nem nagyobb a kockázat, mint kórházban, sokat olvastam a témáról-a harmadikat is kórházi szülőszobában hozom majd világra. Itt is érdemes kicsit beleolvasni a Szülészetek-otthon szültünk, vagy Otthon szültünk és szívesen vitatkozunk topikba. Én az előbbinek rendszeres olvasója-voltam, egészen addig, ameddig meg nem történtek a botrányok nemrégiben, és csúnyán elmérgesedett a vita. De már lecsendesedett. Másfelé is sokat olvastam a dologról, sokakat személyesen ismerek,akik otthon szültek, akár többet is. Annyi biztos, hogy a frissen szült anyuka otthon NEM takarít, mindent elintéz a bába(bábák), ragyogóan tiszta lakást hagynak ott, általában boldog anyukával, egészséges babával.
Csak hogy legyen egy kis másféle vélemény is... :D
Üdv,
Nuksa+ (19+0)
nuska1

Nálunk már-már családi hagyomány, hogy a kismamák nem jutnak el a króházba. Anyukám a nővéremet otthon szülte bába és mindenfajta segítség nélkül. Mire kiért a mentő a tesóm már kint volt. Természetesen nem így tervezte, csak ennyire sietett a baba.
Egy év múlva jöttem én. Velem is csak a mentőautóig jutott, kórházba menet pottyantam ki én is.

A nővérem kislánya is útközben a kórázba menet született meg tavaly januárban, valahol Csepelen.

Nagyon remélem, hogy én eljutok a kórházba.

Kép
emi29

Gitka,
nagy lehet az izgalom nálatok. :) :)

Kép
emi29

Jó reggelt!

Zorro! Én is csütörtökön voltam szülőszoba látogatáson a Szt Imrében! (Addigra már az alternatív is foglalt volt, de a kék szobát meg tudtuk nézni)

Nagyon jó az a kórház és nekem az nagyon szimpi, hogy tilos a látogatás. Még az apáknak is!!! Sógornőmnél mikor bent voltunk ki-be járkált boldog-boldogtalan. Agyrém volt!

Sajna ikreknél nem lehet igénybe venni alternatív módszereket és a gátmetszés is kötelező, de azt mondta a szülésznőm, hogy azért megpróbáljuk gátvédelemmel, aztán max nem jön össze. Eddig biztos voltam benne, hogy császárral fogok szülni, de ahogy beszélgettünk a kórházban rendesen kedvet kaptam egy normál szüléshez. Szinte már várom!

Kép

Kép
kamilla306

Szösszenet: szerintem sokminden van, ami nem meghatározó a magzati korban, mégis annak mondják....üzleti fogásból....Na, de nem akarok rosszmájú lenni...viszont ha a Szent Imre Kórházat nézem, ott minden megvan, ami egy otthonszüléshez kell. Még a szülőszékes szülőszoba is gyönyörű, pasztell falak, nagyon megnyugtató akvarell kép a székkel szemben (általában egy szép tájkép), a függönyök is harmonizálnak a fal színeivel, a szülésznők is türelmesek...úgy szülsz, ahogy akarsz..stb.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok!

Hoztam májusi táblát:

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

A jó eredményekhez mnindenkinek gratula :)

mamacka, Te kérdezted a kis vonalzót, igaz? Nem én kicsinyítettem le, hanem ezen a lilypie oldalon van ilyen lehetőség is, hogy mini-vonalzókat csinálhatsz. :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szosszenet!

Nalunk lany lesz!
Mar harom kulonbozo UH-s mondta.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Szösszenet: nekem szerdán 9-12 óra között kell mennem a kórházba! De talán legközelebb majd összefutunk, vagy esetleg a szülésnél... :-) Mert időben nem vagyunk messze egymástól főleg úgy, hogy az utolsó menstruáció alapján április 14-re vagyok kiírva, bár a 12. heti uh szerint meg április 21-re! De lehet, hogy szerdán a méretei alapján kitalálnak egy harmadik időpontot... Bár végülis tök mindegy! Úgyis akkor jön majd, amikor akar...

Otthon szülés: én korábban is kórház-párti voltam, mert tényleg bármi történhet, és azt gondolom ott mindketten jó kezekben vagyunk... Ezt csak még jobban megerősítette bennem a csütörtöki kórházlátogatás! Majdnem egy órát ücsörögtünk és beszélgettünk az alternatív szülőszobában, a végére már tök otthon éreztem magam... :-)

Kamilla: nekem is nagyon szimpi, hogy nem jöhetnek be a a látogatók! Mondtam is a páromnak míg azon részen vártunk ahol a babákat nézegették a rokonok, hogy én bediliznek ha ez a sok látogató mind bejöhetne... :-) A császár egyébként már nálunk is szóba került a méhlepény rossz helyzete miatt, de a látogatás után ugyanazt éreztem, mint te... :-) Szóval nagyon remélem, hogy feljebb vándorolt az a lepény és nem lesz semmi más gond sem...
Egyébként amikor benn voltunk, egy olyan 35 év feletti anyuka szült természetes úton, akinek farfekvéses volt a babája, és egyetlen "karcolás" nélkül szülte meg... Ez csak azért érdekes, mert más kórházakban a farfekvéses babák esetén alapból császár van...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok!
Szóval mindenki fiút jósol nekem... a másik topik mamái is! no kíváncsi leszek.. a család meg kislánynak érzi... :) kivétel nélkül!
Ezek szerint fiús maminak tűnök? :) :) :)

Otthonszülés
Háát erről sokat lehetne beszélgetni...
Én nem tartom egyáltalán felelőtlenségnek az othonszülést (teljesen el tudom fogadni és meg tudom érteni, hogy egy anya képtelen kórházban természetes úton szülni, mert olyan mértékű a szorongása, hogy egyszerűen leáll a szülés folyamata) , sőt a másik tábor (otthonszülés párti) orvosainak pont az az érvük, hogy a szülés kórházba kényszerítése óta rengeteg probléma jött elő. Leálltak a szülések...stb (a mi dokink azt mondja, hogy szerinte a csoportos- elfüggönyzött szülés is olyan mint amikor a férfiak nemtudnak pisilni ha össze vannak zárva. vannak anyák akiket ez teljesen leblokkol) Ill a kórházban nincs idő kivárni a dolgok természetes menetét, így nagyon gyakran gyógyszeres egyéb beavatkozással sürgetik.
Az pedig, hogy azzal érvelnek hogy nagyanyáink idejében mekkora volt halandóság szerintem nevetséges. azért azt lássuk be annak ezer egyéb oka volt ami ma már nem áll fen... higiéniai, kulturális szokásokra gondolok ill. az egészségügy sem állt a toppon. (az egészségügy fejlődése egyszerre hozott -e téren előnyt és hátrányt is) Úgy érzem elvették az anyáktól annak a tudatnak a biztonságát, hogy tudnak szülni!!! Ez egyszerűen a génjeikben van... elsősorban ebből az erőből kell meríteni és nem mindent a kórháztól, orvosoktól várni.
Mindezek ellenére én Magyarországon nem szülnék otthon(sőt én lehet az a típus vagyok aki nem is igényelné) , mert széllel szemben nem lehet pisilni. Olyan szintű az ellenállás amivel kockázatos harcolni, ráadásul nincsenek meg a megfelelő lehetőségek (pl Hollandiában minden otthonszülésnél áll egy mentő, a szülés után kirendelnek egy ápolónőt, Angliában ha otthonszülés van azt a kórházban úgy kezelik mintha csak kihelyeztek volna egy szülőszobát, figyelemmel kísérik a szülést ha valami gond van felkészülten várják a mamát és a babát... no ettől igen messze vagyunk)
Én az alternatív szülési lehetőségek, nyugalom, otthoni körülményekhez hasonló légkör megteremtését, esetleg születésházak létrehozását tartanám a legjobb megoldásnak, ahol kéznél a segítség de megoldott a háborítatlan szülés.

Ilyen az István kórház is az Imre melett.
A Szt Imrébe nem lehet látogatni??? No nekem ez nem tetszene... (pedig tartottam tőle, és a mi kórtermünk még be is volt pótágyazva) én nagyon szerettem, hogy bejöhettek az ismerősök. sokkal jobban megterhelt volna ha úgy mint a sotén ki kellett volna hurcolni a gyereket a folyosóra. Ha az apa sem jöhetne be attól meg teljesen ki akadnék.

No jó hosszú lettem.

Klarka
Az abortuszról írtakkal én nem értrek egyet... az összehasonlítást sem értem. Én a gyerek jogait ugyanolyan fontosnak tartom, de ebbe inkább ne menjünk bele.

Gitka
Nekem ilyen az elejétől van.. olyankor lefekszem... leesik a vérnyomásom... szerintem ez lehet nálad is.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Zorróné
Az én dokim elsőre császárt javasol faros babánál, de többedik gyereknél sima szülést.
Nálam is izgalmas volt mert kb 34-36. héten fordult farfekvésbe a manóm, addig fejjel lefele volt... szülés előtt visszafordult... jól megviccelt! :) .

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Igen én!
És így rövidebb a kód is?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság