Sziasztok!
Szóval mindenki fiút jósol nekem... a másik topik mamái is! no kíváncsi leszek.. a család meg kislánynak érzi...

kivétel nélkül!
Ezek szerint fiús maminak tűnök?
Otthonszülés
Háát erről sokat lehetne beszélgetni...
Én nem tartom egyáltalán felelőtlenségnek az othonszülést (teljesen el tudom fogadni és meg tudom érteni, hogy egy anya képtelen kórházban természetes úton szülni, mert olyan mértékű a szorongása, hogy egyszerűen leáll a szülés folyamata) , sőt a másik tábor (otthonszülés párti) orvosainak pont az az érvük, hogy a szülés kórházba kényszerítése óta rengeteg probléma jött elő. Leálltak a szülések...stb (a mi dokink azt mondja, hogy szerinte a csoportos- elfüggönyzött szülés is olyan mint amikor a férfiak nemtudnak pisilni ha össze vannak zárva. vannak anyák akiket ez teljesen leblokkol) Ill a kórházban nincs idő kivárni a dolgok természetes menetét, így nagyon gyakran gyógyszeres egyéb beavatkozással sürgetik.
Az pedig, hogy azzal érvelnek hogy nagyanyáink idejében mekkora volt halandóság szerintem nevetséges. azért azt lássuk be annak ezer egyéb oka volt ami ma már nem áll fen... higiéniai, kulturális szokásokra gondolok ill. az egészségügy sem állt a toppon. (az egészségügy fejlődése egyszerre hozott -e téren előnyt és hátrányt is) Úgy érzem elvették az anyáktól annak a tudatnak a biztonságát, hogy tudnak szülni!!! Ez egyszerűen a génjeikben van... elsősorban ebből az erőből kell meríteni és nem mindent a kórháztól, orvosoktól várni.
Mindezek ellenére én Magyarországon nem szülnék otthon(sőt én lehet az a típus vagyok aki nem is igényelné) , mert széllel szemben nem lehet pisilni. Olyan szintű az ellenállás amivel kockázatos harcolni, ráadásul nincsenek meg a megfelelő lehetőségek (pl Hollandiában minden otthonszülésnél áll egy mentő, a szülés után kirendelnek egy ápolónőt, Angliában ha otthonszülés van azt a kórházban úgy kezelik mintha csak kihelyeztek volna egy szülőszobát, figyelemmel kísérik a szülést ha valami gond van felkészülten várják a mamát és a babát... no ettől igen messze vagyunk)
Én az alternatív szülési lehetőségek, nyugalom, otthoni körülményekhez hasonló légkör megteremtését, esetleg születésházak létrehozását tartanám a legjobb megoldásnak, ahol kéznél a segítség de megoldott a háborítatlan szülés.
Ilyen az István kórház is az Imre melett.
A Szt Imrébe nem lehet látogatni??? No nekem ez nem tetszene... (pedig tartottam tőle, és a mi kórtermünk még be is volt pótágyazva) én nagyon szerettem, hogy bejöhettek az ismerősök. sokkal jobban megterhelt volna ha úgy mint a sotén ki kellett volna hurcolni a gyereket a folyosóra. Ha az apa sem jöhetne be attól meg teljesen ki akadnék.
No jó hosszú lettem.
Klarka
Az abortuszról írtakkal én nem értrek egyet... az összehasonlítást sem értem.
Én a gyerek jogait ugyanolyan fontosnak tartom, de ebbe inkább ne menjünk bele.
Gitka
Nekem ilyen az elejétől van.. olyankor lefekszem... leesik a vérnyomásom... szerintem ez lehet nálad is.