A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kormi! Sztem Boti pár hónappal korábbi fotóját tette fel Ildi. Ami azt illeti sztem ott sem olyan vékonyka, de most aztán végképp nem lehet rá ezt mondani. Talán mindenkit ámulatba ejt a súlygyarapodásával.
És tudod már, hogy mi lesz a szülinapi ajándék vagy nálatok másként működik a dolog? :D

Mütyürke! Ülök elébe! :lol: Nálatok van még kilátás kistesóra?

Dorka! Igaza van Uxinak. Sztem is néhány hónap, pár év elteltével másként látod a mostani problémákat. Sok mindent én is másként csinálok, lazábban veszek. És a korábbi nehézségek ellenére nagyon örülök, hogy itt vannak a gyerekeim. Apa is így látja a helyzetet. Ami pedig a szülés oldalát illeti, a második baba általában könnyebben jön -tudom, vannak kivételek- és mi is tudjuk, hogy mi vár ránk. De még úgyis ráérsz gondolkodni ezen, hiszen Balázs még tényleg kicsi, sok idődet leköti. Én most látom Ádi ovis társainál, hogy sorra születnek meg a kistesók. Sokan be is merték vallani, hogy mostanra vágynak megint babázni, mert elsőszülöttjük már megnőtt, nemsokára iskolába megy. És nekik hiányzik, hogy megint babusgassanak egy kisbabát. Nem másét, a sajátjukat. A másik pedig, hogy a testvér az akire -ha mi már nem leszünk- számíthat az ember, nem lesz egyedül a világban. (Én így látom és a gyerekeknek is ezt mondom, amikor az elmúlás témáját hozzák elő.)
Még fiatal vagy, van időd "bevállalni" még egy, vagy esetleg több babát is. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Csajok! Igen ez egy 5 napos fotó... ha nem vitték volna el a fotógépet, most tudnék csatolni egy combfotót... a különbség hatalmas... igazából Annee-nak küldtem, hogy legyen kedves Botit beletenni az albumba....
Manó! Boldog születésnapot kívánunk Neked!

Kép
lidikoka

Lidikóka! Nálatok lassan nem csak mellkas,-fejkörfogatot mérnek, hanem a combméret is bekerül a kiskönyvbe. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi, :lol: !

Kép
lidikoka

Ildi :shock: :shock: :shock:
5 napos :shock: :shock: :shock:

Na, akkor a ragya verje le annak a kezét aki elvitte a cuccosokat tőletek. A mindenit. Hogy megnéztem volna most az aktuális Botit.

Kép
kissmanó

Elment anyósom. :lol:

Manó, Nagyon Boldog Születésnapot!!!

Lidikóka, nagyon szép Boti!

Én ettől az időtől tök depis vagyok. Már második napja gubbasztunk a lakásban!

Rita, tegnap létezik, hogy Dani titeket látott a Media Marktban? Csak későn esett le neki a tantusz. Volt Erzsike?

kispiskóta

Kormi! Szerintem ne csak a kezét verje le. Azt is! :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsu!!
Igen létezik, fél 7 körül voltunk ott :lol: én nem is vettem észre :oops:

Ja, Erzsike nem jött.. :shock:
torolve_20131003125716

Gurgi! Ma esőnapot tart, azért nem ment. :lol: Pedig ilyenkor nagy valószínűséggel mindenkit otthon találna. Nem?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

jah, én is mennék sétálni de ebben a fránya időben :evil:
bent is el vagyunk de jól esne egy nagy séta, ugye zsu? :lol:

no. nézem a sorozataimat.
váratlan utazás és sophie :lol:
torolve_20131003125716

tücsi!
jaja..bár nem hiányzik őszintén szólva, az a sok hülyeség amit 25 éve bebiflázott a könyvekből... :?
torolve_20131003125716

samu itt ül az ölemben, akkorát trottyantott :lol:
torolve_20131003125716

Hello Csajszik!
Nálunk ma nagyszülős nap van, de Zalánnal együtt ők is sziesztáznak :D csend és béke van :D Délelőtt meg nagybevásárlást csaptam, vettem filmet, meg könyvet, meg kajákat, meg már nézelődtem bébiétel terén (tök izgat a hozzátápi, még nem kezdem, de akkor is időben szeretnék képben lenni)

Köszönöm a kérdéseket, a lányzó nem közeli barátom, és próbálok nem egyfolytában rágódni

Manó
A jóisten éltessen még nagyon sokáig!!

Dorka
Én nem értelek félre! Én pont tegnap szerettem volna körkérdést csinálni: 4 hósan kinek forog a gyerkőce??? Mert legalább 6-8 helyről már jelentették, de el nem tudom képzelni, hogy ez a többség, mert nagyon korainak számít - vagy csodababa topikunk van... Szóval szerintem csak úgy tűnik, hogy mindenki forog, mert ckat-on és rajtam kívül más nem szokott rendszeresen parázni rajta :) És nagyon örül mindenki neked!!! Szóval írj, ha meg vkinek nem tetszik, akkor nem tetszik, 40 ember közül nyilván van akinek nagyon szimpi vagy :D

Zsú
Depi: én a hét elején 2 napig totálisan az voltam.... Most nagggyon szégyenlem, de leírom: szinte pipa voltam Zalánra, hogy miért mindig az ő sírására kell nekem kelni, aludni akarok!!!!!!!!!! Fáradt és nyűgös voltam, meg ez a sötét és no séta meg apa sok melója rátett egy lapáttal :? most már jobb

Kép
Kép
emma1976

Ildi, ha gondolod a jövő héten átjöhetnétek, s akkor megejtenénk az a combfotót :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Háj!

Mütyürke, meseszépek a csajaid :D Gyönyörű MIND, gratulálok hozzájuk :)

Manó: Kép

Ildi: Nagyon szép Boti :D Sztem teljesen jó testalkata van az 5 napos fotón is :wink:

Gurgi: Sérófotó?

Megyünk Fejlesztőbe a kölkökkel pá :!:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Uxi: majd írj mi volt a neurológusnál (ugye hozzá mentek majd Benivel?), drukkolok+++++++++++++++ Korai fejlesztőről milyen infó kell? Mi több mint 1 éve járunk! :wink:
Puszó

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Panka alszik! :D

Annee: Sajnálom Tömzsi szemét... :(

Rita: :lol: Samuka rotty rotty

Szerintetek hány hónapos korban lehet elkezdeni a hozzátáplálást? Bocsi, ha már volt téma, de nem emlékszem...

Kép
zsuzsi**

Sétálni AKAROK!!!!!!!!!!! Megszoktam, hogy mindennap minimum két órát sétizünk :( Helyette tornázok, mint egy megveszekedett, de az nem ugyanaz.

Daniék is akkor voltak ott, mert venni(,,,,,,,,,,,,,, ezt Marci írta nektek) kellett egy porszívót, mert a réginek befellegzett. Olyan büdi volt, mikor porszippancsoztam, hogy hányingerem lett tőle. Szerintem a motor fog leégni.

Váratlan utazás, Hetty néni és társai :lol:

kispiskóta

Marci olyat trottyolt az ölembe, hogy megyek és kimosom belőle. :lol:

kispiskóta

Orsi: kitartás! Nagymaminak pedig mielőbbi felépülést!

mtücsi: "én már le vagyok pisilve, kakilva és többszörösen köpködve." :lol: :lol: Én is átöltöztem hajnali 6kor, mert kaptam egy olyan büfit, ami a vállamról a hátamon, majd a fenekemen keresztül és végig a bokámig tartott, és a padlóra is jutott. Aztán jött a reggeli kaki, majd tesztem tisztába, és kajakra lepisilte az alkarom, majd röhög az arcomba. :)) Tojnak ránk ezek a kölkök. :))

Lilkónak boldog hófordulót! :)

Szopi: tényleg régen sem volt mindenkinek elég teje, de több volt a tejtestvér, és hamarabb adtak gyümit és főzeléket. Persze akkor még nem kellett annyira aggódni, hogy mivel felturbózba a gyümölcs, ami kintről jön..:(

Nenő: az én dokim felhívta a PKU labort, és csúnyán leteremtette őket, hogy ilyen későn jön ez az értesítés. Ráadásul teljesen fölöslegesen szúrja meg Danit, mert láthatóan PKU nincs. Végül csak egy karika vért küldtünk be, ez volt az egyezség. A labor azt mondta, hogy kevesen vannak, és ennyi időbe telt a minta elemzés és az értesítés.. Felháborító..

Kép

Kép
monccs

Köszi a Boti dicséreteket, én már most féltékeny vagyok a leendő párjára.... remélem lány lesz!!!! Uxi, jövő héten talizzunk, majd jelentkezem, nekünk szerda lenne jó.

Kép
lidikoka

Sziasztok lányok!
talán még van aki emlékszik rám! Jól esett, hogy kerestetek iwiwen Kati!
hű. Nem voltam net közelben, mivel a munkahelyemen költöztünk, miután ez megtörtént, elmentem táppénzre és itthon a net... háát. Nem tudom, hogy el tudom-e küldeni...
persze amikor tudtam, bekukkantottam hozzátok, de amint látom még mindig őrzi a topik a nagy összetartását,és a mindennapi dolgokban kívülállónak éreztem magam.. :roll:
baba24

óóó... segít valaki vonalzót csinálni..
:shock:
baba24

Szia Baba!!!!

De jó, hogy itt vagy! Sokat gondoltunk rátok!!!!!!

Vonalzó: www.lilypie.com, www.babafalva.hu, www.noivonal.hu ezek a legnépszerűbbek. Mindenhol csak követni kell az utasításokat.
A babádról kérünk képet!!!

Kép
zsuzsi**

Szia Baba! http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=tickers helyen találsz vonalzót, ott kövesd az utasításokat, aztán a ppBB kódot rakd vágólapra (kijelölöd, és ctrl c) és aztán itt a babaneten fent a segédleteknél találod a profilt, ott be kell rakni az aláírásba ezt a ppbb kódot (ctrl v), bocs, ha túl részletes, nem tudom, mennyire értesz a számítógéphez.

Manó, nagyon sok boldog szülinapot, éljenek sokáig a Skorpiók!!! :lol:

Zsuzsi, az aktuális divat szerint 6 hónaposan érdemes a hozzátáplálást elkezdeni, de lehet korábban is. Én pl. már 6 hetesen kaptam krumplit. :lol:

Monccs, köszi az infót a PKU-szűrésről, ez tényleg felháborító! Mondjuk mi eleve kaptunk két karikát, hogy az ujjbegyből vett vérrel itassa át a doki, és megszáradás után azt kell beküldeni.

Kép
nenoke

még nem olvastam vissza.

Voltam röntgenen Ádámmal, illetve csak lettem volna, mert nem csinálták meg, ugyanis a beutalón sem ÁNTSZ-szám, sem naplószám nem volt. Még szerencse, h előre engedtek a betegfelvételnél, különben biztos álltam volna fél órát sorba. :twisted: :twisted: :twisted: Már ott bőgtem egy sort.

Aztán átmentem a neonatra a gyerek vérképéért, sajnos nem javult, így hétfőn befekszünk a gyermekklinikára mindenféle kivizsgálásokra. :cry: :cry: Azt mondta a doki, h szte kb 3 nap. Na, itt is bőgtem.
Van, aki megszüli a babát, hazaviszi, hathetes kontroll és kész. Mi meg már annyi dokinál voltunk, el vagyok keseredve.

Sziasztok!

Mingyó visszaolvasok. Amit láttam...
Lidikóka: Igen, nehezen találtam képet Botiról, de... Nézd csak meg az aláírásomban található linket! :wink: :D
Vendég

Ná: De jó hogy itt vagy!:) Légyszi Te is tegyél képet a Manódról az albumhoz. Köszi.:)
Vendég

Monccs
szerintem is számít, hogy régen sztem senki nem csinálta 6 hónapig a csak cicit!

Zsuzsi
Hozzátápi: 3 elmélet van: 4 v 5 v 6 hónapos kortól :D most sokat segítettem :D

Szülők elmentek, jó napunk volt, apa negyed óra múlva jön, alig voltam ma egyedül :D

Kép
Kép
emma1976

Annee: Akkor én is adok 5 napos képet. Köszi!

Kép
monccs

Monccs: Köszi!:) Daniról csak azt az egyet találtam amit a talikor készitettem róla! :oops:

Még megvárom a hiányzó babák fotóit, és beteszem az új tablóképeket.:) A videot viszont nem tudom változtatni már. :oops: :oops:
Vendég

Nadine ajánlott körzeti gyerekdokit, holnap megyünk hozzá. Végre vmi jó hír!

Képeket várnék még a tablóhoz Tőlük:

Ná, Zsanett, Pillangó, Mandarka meg azoktól akik úgy érzik hogy kimaradtak!
Vendég

Ági, abszolút meg tudom érteni a lelkiállapotodat ami a sok orvost illeti. Nekem a terhességem utolsó hónapja volt ilyen: bent feküdtem a kórházban, hogy el van maradva a gyerek a fejlődésben, kicsi a feje, a hasa, mindene 1 hónappal, de a hasa meg egyenesen 2-vel, rossz a ctg eredmény, minden összeesküszik ellenem, mások meg ott vannak szép nagy hassal, babákkal. Aztán megszületett Dávid tök normális méretekkel, egészségesen. Hidd el, pár hét vagy hónap múlva már ugyanilyen nosztalgiával fogsz erre az időre visszagondolni, amikor Ádi vidáman magyaráz, hogy mamamama, meg dadadada, és majd kiugrik a babakocsiból. Csak kitartás az addigi nehéz időkre!!!!

Kép
nenoke

Ági! Teljesen meg tudlak érteni. De nézzük a jó oldalát a dolognak. Csak 3 nap és nem egy vagy esetleg több hét. Remélhetőleg a teljeskörű kivizsgálás nagyon jó eredménnyel zárul.

Monccs! Hogy ez a Danika milyen formás volt már 5 naposan is! :D És akkor a bukások még ki is maradtak. Pedig nálunk is jutott néha mindenhova. :lol:

Emma! Igen, régen sem volt mindegyik anyukának elegendő teje. Részben emiatt is tartottak tehenet és/vagy kecskét. De azóta már tudjuk, hogy ez sem volt igazán jó megoldás. Én is 6 hónapos korom előtt már nem csak anyatejet kaptam, mivel az anyukámnak vissza kellett menni dolgozni és így bölcsibe vitt engem. Szerencsére napközben 1x meg tudott szopiztatni és 1 éves koromban választott el.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ági: Nagyon drukkolok!:)
Vendég

Ági!!
Nagyon sajnálom, hogy megint mindenféle kivizsgálás lesz de kívánom, hogy minden eredménye jó legyen Ádámnak!
Sok erőt és kitartást nektek!

Huhh engem Samu délután lefárasztott, nem volt hajlandó aludni szinte egyfolytában rajtamnálamvelem lógott..most Atizik.
Ráadásra még le sem lehetett menni..ma nagyon sokat cicizett (komfort) na meg persze evett is.

Zsu!
Tegnap meg volt a szuri??
torolve_20131003125716

Gurgi: Ugyanez van Andrissal is. Egész nap talán 20 percet ha aludt! :shock: :roll: :roll: :roll:
Ahogy kimegyek a szobából üvölt. Nem tudom mi van vele... :roll:
Vendég

Rita, jövő hétfőn megyünk, meg kell várni, hogy betöltse a 4 hónapot, és mivel az szombat, így 19-én megyünk.

Marci pont az ellentét, ő egész nap aludt.

kispiskóta

Tömzsi alszik végre.:) Nagyon nyugtalan a Kincsem..:( Nem tudom mi baja lehet...:(
Vendég

Ági! Iszonyú érzés lehet kisbabával kórházba menni :( Remélem a kórházban rendesen bánnak veletek, a kivizsgálás megnyugtató eredménnyel zárul, és Ádám gyorsan behozza a lemaradást. A régi dokid nevével meg tele kellene fújni a kerületet, hogy HÜLYE. (János az apuka? Csak mert tőlünk mindenki ezt kérdezi...de nekünk nem. :) )

Kép
Kép
tjuditot

Sziasztok,
Ági biztosan minden rendben lesz! Kitartás!
Zsú: nálunk is egész nap szunya...
Mütyürke: nem tudom mondtam-e de nagyon szépek a kislányok!
Dorka: én szeretném, ha mesélnél engem érdekel, és Botond sem forgolódik még. A tejcsit ne add fel és ami a legfontosabb no para!

Andrea
Kép
kindernay

MANÓ HEPIBÖRZDÉTUJU!!!!!!!!!!!!!!!!! MÉG SOKÁIG!!!!!!!!!!!!! SOK BOLDOGSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MILLIÓ PUSSZANTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, aztán próbálkozom tovább a magolással :?

Nagyjából visszaolvastam, na és persze a képeket megnéztem.
Annyira jók az 5 napos fotók....nosztalgia :D

Mütyürke: Tanúsíthatom, Málna tiszta apukája, de nagyon!!!!! Tündéri lányok mindhárman, gratulálok!

Többen írtátok, hogy a babák nem nagyon aludtak ma, nálunk pont ellenkezőleg volt, Bálint gyakorlatilag átaludta a napot :D mi lesz itt éjszaka :lol:

Dorka: Bálintom sem fordult még meg, sőt, nem is igazán próbálkozik. Nem aggódom miatta, még nincs lemaradva semmiről, ne aggódj te sem! Már többször akartam tőled kérdezni, hogy állsz a hajhullással?

Koraesti betrottyantás nálunk is bejátszott :lol:

Születésnaposoknak gratulálok, éljenek a skorpiók (is) !!!!!!!!!!!
( vasárnap én is öregebb leszek egy évvel)

Annee: csatlakozom az előttem szólókhoz, köszönjük a videót, nagyon aranyos.

Zsú: anyós elment :D ez tetszett!!!!!

Nekem is mennem kell, várnak a tételeim....

Jó éjszakát!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Végre megint a végére értem!
Annee ha lehet én is szeretnék galériába kerülni!
Küldöm a képet! Amúgy Zsuzska szemét is újra átmosták a múlt héten mert megint váladékozott, könnyezett folyamatosan(előtte 6 hetesen mosták át) Most azt mondták nincs elzáródva, csak valószínű szűkebb a könnycsatorna, majd kinövi! Szerintem nálatok is ez lehet!
Dorka örülök,hogy jöttél!Hiányoltalak! Átfordulás: Zsuzsi hasról hátra régóta fordul, párszor ment hátról hasra, de igazán ma éreztem, hogy tudatosan próbálta és sikerült.Szerintem eddig csak véletlen volt :lol: De a barátnőm kisfia 7! hónaposan fordult, aztán 13 hónaposan már ment!
Bori: beraknál minket is a táblázatba,már rég akartam küldeni az adatokat:m.andi -Zsuzska-3440g-50 cm 3hónap: 6460g 61 cm Köszi!

Kata irigyellek a PEKIP miatt, kár hogy nálunk nincs!Írhatnál bővebben arról mit csináltok ott, engem érdekel, de szerintem másokat is :lol:
Kormi boldog szülinapot!Nekem a topikszülinapon volt!
Küldök képet a fogacskákról(mire jó a sírós kép)Kép :roll: Kép pár naposan:

Kép
m.andrea

Ja a képen a keresztanyukám tartja, szegénynél mindig bőg!Pedig mostanában nem szokása!
Gurgi, bevált az új babakocsi?

Kép
m.andrea

Ja a képen a keresztanyukám tartja, szegénynél mindig bőg!Pedig mostanában nem szokása!
Gurgi, bevált az új babakocsi?
A képen látszik, hogy mi csak fogat növesztünk, hajat azt nem! :oops: :roll:

Kép
m.andrea

Nahát, micsoda fogacskákat növesztett már ez a kislány. Nagyon tündér. Annyira fájdalmasan tudnak nézni ezek a kis manók, egyszerűen meg kell őket zabálni. Én legalábbis folyton beleharapok (csak kicsit :wink: ) Jankóba. Főleg mikor így picsog.

Kép
Kép
tjuditot

Baba! Jo, hogy jottel!!! :D Tegyel kepeket, visszamenoleg is. :wink:
Az iwiw-en mar lattam, hogy a kis pindurkad gyonyoruuuuuuuu!

Agi! Nagyon sajnalom, de legalabb kiderul vegre, hogy mi a gond es biztosan megoldodik. Nagyon szoritok nektek!

Dani 5 naposan is kis cukker. :D

Zsuzsi! Sok az elmelet valoban, de mar egyre inkabb a 6. havi kezdest nepszerusitik. En jovoheten megkerdezem a dokit, de 6 hoig szeretnem csak szoptatni.

M.Andi! Kis siros Zsuzska, olyan edes!
Majd irok bovebben, most hulla vagyok....

Judit! En is majd megeszem... :D Nala mindig elerheto valamivel, hogy kacagjon, de ketszer ugyanaz a bohockodas mar nem meno :lol: Mindig valami ujat var a dragam. Ma az jott be, hogy tapogatta az arcom en meg, mikor a szamhoz ert bekaptam az ujjat. Hat, ettol olyan hahotakat csapot. :D
molkata

Éljen sokáig, éljen sokáig, Manókaaaa!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: