A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsú: hogy tegyek bele vizet? Ha kiszúrom, utána ott ha betöltöm akkor ki is folyik.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Mary!:D Örülök, hogy jöttél, írtál nekünk. Yukumo is nagyon kis husi, gyönyörű kislegényke! Nálatok, Japánban mi a koncepció a hozzátáplálásnál? Mit javasolnak?

Orsi! Mihamarabbi felépülést és jó egészséget kívánok a nagyszüleidnek. Nektek pedig sok energiát, kitartást és szintén egészséget.

Emma! Lehet, hogy jobban jársz, ha táplálás ügyben valóban a védőnőt kérdezed. Ez az ő asztaluk és nem ritkán a doktortól eltérő a véleményük, természetesen az ő (védőnők) javukra. Nekem is a védőnőm tanácsai váltak be. A doktor sok dolgot -pl. tejtermékek- jóval korábbra mondta. (Férfi dokink van. :wink: )

Enikő! Tökösködés nagyon aranyos lehetett. A képek nagyon jók. :D Mára jobban van Zalán? Lehet, hogy nála is a fogzás volt a ludas?

Zsú! Mindennek csak a jó oldalát szabad nézni. Örülök, hogy az elfoglaltságaid mellett tudsz jönni. :wink:

Gáborom egyfolytában berreg, mindene csupa nyál. Ha az ölemben van én is kapok belőle, nem is keveset. Szóval én már le vagyok pisilve, kakilva és többszörösen köpködve. Hova tovább? :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manó: A kvízképekhez nagyon le kellett kicsinyitenem a fotókat, igy a videohoz azok nem mehettek. És mivel voltam olyan agyament hogy mentéssel csináltam a kicsinyitést, a fotókat újra kellett gyűjtenem. :roll: De megérte az időráfordítást.:D
Vendég

Manó: tegjgond egyszerű = apad. Miért? Rájöttem: megjött... szülés óta harmadszor... ez van. Fejek, amikor csak tudok, hogy több legyen. OFF Persze nem mindig tudok, mert mindig van valami. Ma megyek GYED-et intézni, állandóan jön valaki, család hiányol, mindenkinek én intézek mindent, sokat vagyok egyedül, na nem panaszkodom, nehéz, azt kész. Pedig ez még csak a kezdett. Lesz ennél sokkal nehezebb is. Úgyhogy jó lesz hozzászokni.

Igazából túl sok kedvem nincs írni, mert biztos nem úgy értitek, amiket írnék, mint ahogy szeretném, de annyira aranyosan reagáltatok arra, hogy írtam, majd azért - ha ritkán is, de - néha jelentkezem. (Pl. most leírnám, hogy Balázs még mindig nem fordul semerre sem, de ezt biztosan néhányan úgy értik, hogy azért írom, mert ki akarom provokálni, hogy kik fordulnak, holott csak kiváncsi lennék, hogy mi a normális annak alapján, hogy a többi baba közül hány fordul már. De erre inkább nem várok statisztikai adatot, hogy ne indítsak vitát.) Írni meg azért nincs kedvem, mert ezt minden egyes hozzászólásomnál így elmagyarázni, hogy miért vagyok kiváncsi mire, anélkül, hogy kérkednék, vagy bármi egyszerű gondolkodású szöveget írnék, nincs energiám.
ON

kétfiús anyuka
babdorka

Dobok egy képet, Balázs pucéran:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Hi!

Csak gyorsan..

Annee!
Szupi a videjóó, köszönjük szépen ismételten!

Dorka!
Haliho :lol: jer-jer

Zsuzsikám!
Te meg ugyis tudod mi a dörgés :wink: :lol: hehe

Mary!
Yukomo cukker karatekid!

Manó!
Töklámpások! :lol:

Majd még írok..most megyek szórakoztatni a kisfiamat, aztán vmikor jön a védőnő..jajj

Tegnap vendégségben voltunk, Samu egy tündér volt, ült az ölemben, feküdt és egy picit aludt is..egy hangja nem volt.
torolve_20131003125716

Dorka: Akkor hallkan megsúgom: Andris sem fordul még semerre. Sőt, nem is fog meg semmit ami az orra előtt van. Oldalra fog, de ennyi. Ja, meg kúszik! :shock: Halál komolyan! Betámasztja a lábfejét és tolja magát előre! :shock: :lol: Úgyhogy NO PARA! :)
Vendég

Dorka! "Kiflizés" van még Balázsnál? Fekszik még így ebben a helyzetben? Kérdeztél szakembert? Tejcsi pedig minden mensi előtt kevesebb sztem mindenkinél. De visszajön szerencsére, csak azt a pár napot kell túlélni. Én akkor sem fejtem, hanem többször vettem őket mellre és teáztattam. Néha nagyon görcsölt a hasam szopi közben, szenvedtem is vele. Majdnem olyan volt, mint szülés után.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Dorka: jó na, értelek ám, csak azt hiszem cudar rossz passzban találtál a múltkor, tudom jól, én voltam az egyik aki kiforgatták a soraid. Ha akkor szó nélkül hagyom, lehet nem vonulsz magadba.
Tejcsivel: sajnállak, küzdünk mi is, tegnap pl. egyáltalán nem adtam pótlást, de ma azzal indítom a napot. Érzem, hogy ma nem lesz akkora termelés, s akkor inkább délelőtt kapja azt, míg nyugisabb. Természetesen rájöttem, a minél több fejés eredménye a több tej, csak hát ugye nem mindig jön össze 3-nál több fejés. Hisz ha nem is intézek GYED és hasonlókat, azért a céges dolgokból jut nekem is (azt hiszem ezt a szövegemet sokan unják már, sajna közben én is), meg van a két nagyobb gyermekem, akiket hurcolni kell edzésre, meg haza, meg az elsőssel tanulni. Család nincs Brassóban, így ők nem hiányolnak.
Igaz, sörivást kihagytam vagy 3,5 hete, aztán pár napja újból gurítottam egyet, hát valamit moccant a hozam, de közel sem a régi. Ez van. Egyik felem már nagyon abbahagyná, de a másik, amelyik az eszével gondolkozik, azt mondja, hogy míg bár 1-2 kaja anyatejjel megy, addig muszáj ezt így csinálni. Csak olyan jó volt 2 hete, mikor a nagyok nem voltak itthon, őszi szünet volt.

Amúgy még mi sem forgunk, de ezzel csak bizonyítja a drágám, hogy tesója a nagyoknak. Még van egy bő hónapja, hogy ezen a témán ne rágjam magam.
Na, ébredés van, megyek.
Azért gyere, tedd magad vissza a táblázatod felsőbbik felébe.

Kép
kissmanó

NAgyonOFF
hát ez nem lehet igaz! ha gond van, az tuti csőstől jön! :evil: :evil: :evil: Sz nővére 7végén beállított, hogy kéne a lakás fele, aztán ugye tudtuk, hogy SZnak melót is kellene váltani, mert borzalom ez a cég! egyedül a gyerkőc és hitel miatt marad, erre most hív, 4 órásra fogják majd csökkenteni (kolléganője megtudta)! na a k... életbe, nem mindegy -50e ft :evil: a tököm ki van! nem lenne bajom, ha nem minden egyszerre jött volna! külön-külön simán megoldható! de így :twisted: :twisted: :twisted:
On

Dorka szerintem még nem gond ha nem forgolódik, Maja sem, igaz ő fiatalabb 2 héttel, de oldalra se nagyon! csak ívbe feszül és ennyi

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Lynia: Ez durva! :shock: :(
Vendég

Manó, nagyon becsüllek azért, amit megteszel Grétiért és a tejcsiért, mindezt azon feladatok mellett, amik neked vannak. Látod, én erre sosem leszek képes, ezért sem fogok több gyereket vállalni. Egyszerűen nincs hozzá energiám. Balázsra összeszedem magam, de ennél több már nem fér bele.

Tejcsi: remélem, hogy ha elmúlik, visszajön a mennyisége, bár kétlem. Valahogy úgy érzem, apad. :( Már nem a régi. Csak lenne több időm és energiám, hogy fejjek!

Forgolódás: most egy pár napja nem láttam kiflizni sem már. Szakemberhez nem fordultam, mert úgy vagyok vele, hogy ha nem fordul, hát nem fordul. Mire felnőtt ember lesz, csak megfordul! Sőt addigra talán járni is fog. ;) Most a csípőjét emelgeti, dobálja, de azzal nem megy sokra. Dicsekedni nincs mivel, ennyi. Én akkor is a világon a legjobban fogom szeretni, ha ő lesz az utolsó, aki megtanulja a dolgokat.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: ne már. Ha beletörődsz abba, hogy apad, akkor így is lesz. Bár nem is tudom mivel fejsz. Mert ha nem elektromos, akkor tárgytalan. Azzal tényleg lehetetlen, szerintem.
Ami a forgolódást illeti, szerintem sincs Balázs lekésve semmiről. Edina 5,5 hósan fordult meg, szal ezért is vagyok olyan nyugodt még.
Ami az 1 gyereknél leállást illeti, azt hiszem kifejtettem már párszor a véleményem: igaz, hogy ilyenkor még maximálisananyára vannak utalva, de évek múltán nagyon jól fog egy tesó nekik. Útálom a húgom s köztem a 10 évet, de inkább így, mintse ne lenne tesóm.
Ellenben az is igaz, hogy ezelőtt 7 évvel még nekem is elég lett volna 1 gyerek. Ma már, ha nem lennék annyi éves amennyi, meg ha apa is merné vállalni, lehet még egy tesóra bevállalkoznék. Azt hiszem ez is olyan mint a kaja: evés közben jön meg az étvágy.
Na, de erről úgy sem én tudlak meggyőzni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!!

Jukumo és Balázs nagyon szépek, kis pucérak :lol:

Dorka: 6 hónapos korig no para ha nem fordul meg! :wink:
Zalánt hetente 2x látja gyógytornász (amikor Violát viszem fejlesztőbe mindig megcsodálják a bébet a gyógytornászok) és mindig lecsekkoltatom velük Zalánt :oops: és ott mondták, hogy 6 hós korig simán belefér!!! Ti a 4 hónapotokkal bőven ráértek még :wink:
És valóban vannak olyan napok, biztos a front miatt, fogjuk arra, amikor rosszul reagálnak erre-arra a többiek!
Pl a az ominózus hozzászólásod engem egy cseppet se bántott, pedig én mindegyikkel elejétől fogva tápi-szopi vegyes táplálást csináltam, és mégsem éreztem bántónak a hsz-odat! :roll: Mégpedig azért, mert valóban az lenne a "normális" ha mindenki csak szoptatna, csak hát ugyanúgy ahogy régen nem volt allergia,nem volt ennyi betegség, nem volt ennyi meddő pár, romlik a tejhozam is ahogy minden.... És 50 év múlva még rosszabb lesz a helyzet, környezeti hatások, rohanó élet, idegeskedés...
Nálunk pl volt olyan este 2x is a héten hogy nem volt időm megszoptatni a Zalánt :shock: . Egyszerűen nem ment :( Mert amikor elkezdtem fürdetni a lányokat még aludt, ahogy beletettem őket a kádba, felébredt és elkezdett üvölteni. A kádba nem hagyhatom őket felügyelet nélkül. Így ordított a kiságyába, gyors kiszedtem a csajokat megtöröltem, pizsi majd vacsi, ugyanis éhesek voltak. A szopi fél órás és nyugalom kell hozzá, mert ha a lányok ott pörögnek, nem figyel oda Zalán a szopira hanem őket nézi...... basszus, nem volt rá fél órám... :shock: mert a másik kettő is igényelt, ráadásul akkor hányt be a Viola...úgyhogy ágyneműhúzás, Viust a kádba, ordított mindkettő duettbe. Gyors csináltam tápszert és Bogi etette meg Zalánt amíg én rendeztem Violát meg az ágyat, ugyanis nem akartam hogy hányásos legyen a matrac is!! Ez van.... :oops: :( és ha ezt valaki nehezményezi, akkor próbálja ki, hogy ketté illetve hárommá tud-e szakadni.. főleg ha egyedül vagyok velük és 10ből 9x sajna egyedül vagyok velük, mert a párom dolgozik.... :roll:
Sztem írj nyugodtan én nagyon szerettem olvasni az hsz-aidat mert bölcseket írsz, de tényleg! 8) És vedd be a leszarom tablettát. Én minden reggel azzal indítok, mert másképp nem élném túl a napot... :lol:
Take it easy :lol: :wink:

Manó: te sem unatkozol látom :) Basszus az én párom egyszerre csak 1 gyereket vállal be. Tegnap a tökfaragásra vittem zalánt is, mert kettővel már nem bír el.. de fél óra múlva már hívott is, hogy haladjunk, mert felköti magát :lol: 2 gyerek meg aztán már végképp meghaladja a képességeit...Mondtam neki, hogy szerinted én 3-al? Hozom viszem őket én is mindenfelé, te meg eggyel se bírsz el..wazze :lol: 8)

Emi: Sajnálom :( Télleg összejött minden basszus :( Mit dolgozik a párod???

Emma: Hogy vagy lelkileg?????Barátnődék??

Zalán éjjel 2x kelt, nyekergett, szopizott aztán visszaaludt. Most is nyomott 1 órás sírást, de az előbb bealudt. Én nem tudom mi baja van :( de nagyon sajnálom :([/b]

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nézzenek oda! Mit láttam...:)

Boldog Születésnapot, Manó!!! Kép
Vendég

Manó igen, én is úgy gondolom hogy szerencsés vagyok, Boldizsár még nyugodtabb-alvósabb baba volt, és jó, összeteszem, bár az Öregúrral odafönt nem felhőtlen a kapcsolatom :wink: A gyerekszám-kérdésben teljesen egyetértünk, csak még a pénz annyi-amennyin kellene javítani.

Kép
Kép
tjuditot

Ceniko: Tökéletesen megértelek! Az enyémek már valamelyest önnállóak, de nálad... :shock: És még van mikor nekem sincs időm Andrist etetni. Bár mi már sajna nem szopizunk, de bizony van hogy Tömzsit Daniella eteti meg. Már a tápit is profin elkésziti!:D
Vendég

Na jó: anyatejcsit üvegből már edina is ad a húgának, pl. mikor épp akkor ébred fel, s rohanni kell Adrienn után. Tegnap is így történt, a kocsiban nyomta a húga szájába az üveget. Mert azlvó gyereket ha nem muszáj nem költök fel, de a másikért is időben kell menni.
Persze mondanom sem kell Edó addig forgatta az üveget, míg a kicsi kezdte köpködni, pedig tudtam, hogy éhes. Erre mikor megállunk, nézem, hát nem fordítva adta a nuk cumit a gyerek szájába? pedig tudja a dörgést, Adrienn is még reggel/este nukos üvegből nyomja a tehéntejet.

Kép
kissmanó

És Szivvi Lilkójának is Boldog 5. Hófordulót Kivánok!:)
Vendég

Hajni: köszi. Bár az este a lányom leszúrtam (az iskolásat), mert a NAGYON JÓ minősítés helyett csak a JÓ-t hozta matekból, de ma én is szeretném az ő matekját, neki a tegnap ugyanis 2+1=2 volt. Na, ha az én plussz 1 évem is ilyen símán elintézhető lenne.....

Kép
kissmanó

jé, télleg, Szilvi a nagylány

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, mindjárt viszem Benit a dokihoz beutalóérta neurológiára. Emit is viszem, nincs hova tenni ,remélem nem üvölti szét a rendelőt. :D Nála sosem lehet tudni...

Dorka, tudom, hogy nagyon nehéz, de ha csak ez tart vissza a 2. gyerkőctől, akkor ne tartson vissza!

NEkem is nagyon nehéz volt Emivel, napi 2, a végén 3 órán át fejtem térdenállva 7 hónapon keresztül, emellett szoptattam, tápiztam, sterilizáltam, tököm tele volt.Kb. úgy, mint most Manó, úgyhogy tudom, milyen sz@r.
Hamar jött a kistesó is, terhesen végigcsináltam a 2. év elejét, ami nem volt könnyű, most meg itt van egy full dackorszakos hisztigép kétéves, meg egy 3,5 hónapos+most még semmi segítségem sincs, Eménél volt.
Igaz most nem csinálok két sulit, mint Emi mellett, az már nem fér bele, de még mindezek ellenére is azt mondom: sokkal-sokkal könnyebb a második gyerekkel. Még úgy is, hogy Beni nem alszik át egy éjszakát sem, sűrűn szopik, s most már főznöm is kell, mert Eminek enni kell adni.

Nem azért írtam ezeket, hogy panaszkodjak, hanem azért, hogy biztassalak: tényleg sokkal könnyebb a második gyereknél, a rutin sokat számít, s lazább is az ember. Legalábbis én sokkal lazább vagyok.
Még két dolog: ha kicsit nagyobb lesz, könnyebb lesz, s tényleg hipp-hopp megnőnek.

Nekem most a kettővel nem olyan nehéz, mint Emivel volt eleinte, vagy lehet csak megszoktam? Végülis mindegy. Főleg azelső félév rabszolgaság, utána, amikor már ezsnek mást is, sokkal jobb, mert az anyatejpara ( ami szerintem mindenkiben van) már nem érdekes, hisz ehet egyebeket.

Na jó, elég sokszor visszadugnám őket oda, ahonnan jöttek, főleg Emit, de arra gondolok, még egy kis idő, és sokkal jobb lesz.

KépKépKépKépKép
uxi

akartam írni, Szilvié a nagylány

Kép
kissmanó

:oops: a gépelési hibákért bocsi...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: hun is vannak azok a levelek, amiben írtuk, hogy majd lesz könnyebb. Íme, most már te magad számolsz be erről. Ellenben arra nem gondoltam, hogy ehhez elég 3,5 hó. Gondoltam, hogy majd olyan 5-ik hó tájékán. De milyen jó tévedni

Kép
kissmanó

Enikő, nálunk is volt olyan, hogy amíg Emi fürdött, én ott ültem a kád melletti wc-n és szoptattam Benit, de az tényleg nem igazi szopi. :shock:
NEm csodfálom, hogy hárommal még nehezebb, nem is tudom, mit csinálnék. Ha lesz harmadik gyerekünk, csak akkor vállalnék, ha már Beni is legalább 3-4 éves. De ki tudja hogy alakul?Lehet jövőre már másképp gondolom majd:wink:

Szopi: régen sem volt mindenkinek elég a teje. A nagymamám mesélte (1941-42-43-54-ben szült), hogy 6 hetesen minden gyerekének pótlást kellett adnia mert nem volt elég a teje. S mivel háború volt, nem volt tehéntej, kenyeret rágott össze, s köményes teával hígította, ez volt a pótlás. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Manó :D :D :D :D :D Emléxem ám!Fú az eleje cefet nehéz volt :shock: , azt sem tudtam, fiú vagyok-e vagy lány!
Tényleg könnyebb már, az 5. hónapban már biztos még könnyebb lesz, de igazából azt várom, hogy ne csak szopjon, bár nem vagyok túl tejparás (csak titokban).

Már náha játszanak együtt, aztán majd jön a sok közös veszekedés :wink: .
Na mostmár tényleg húzok, még a végén elkésünk a dokkertől.

KépKépKépKépKép
uxi

Enikő! Leszaromtabletta :lol: :lol: :lol: Igen, apák pénzt keresnek, gyerekekhez nem mindig van türelmük, bár én még a látottak és hallottak után jobb, ha egy szót sem szólok.

Nagytesók: Én is örülök annak, hogy már ilyen nagy gyerekeim vannak. Bár Petikém korábban indítványozta, hogy adjunk cumisüvegből a babának tejet, mert akkor ő is megetetheti. Abban maradtunk, hogy még néhány hónap és lesz bőven alkalma cumisüvegből, pohárból meg persze kanállal megetetnie a tesót. De tényleg nyugiban vagyok, ha ők itthon vannak és én csak Gáborral foglalkozom(fürdetés, etetés). Segítenek teríteni és olykor a vacsora elkészítésében is, bár ez néha kedv kérdése még náluk. A dícséret soha nem marad el. Úgy, ahogyan az esti könyvolvasás sem.
OFFMár nem meséket olvasunk, hanem izgalmas történeteket. Mici Mackó (a 21 hónapos keresztlányom után Mici Maca:D ),Olvasó Leó, Rosszcsont Peti és társai jönnek elő a könyvesszekrényből. Van úgy, hogy már 3.-szorra olvasunk egy könyvet, mert -főleg Ádinál- olyan nagy a sikere. Nagyon jó olvasni nekik, látni az érdeklődésüket. Peti néha maga olvas és ugyanakkor a felolvasásra is figyel. Ádikám pedig már többedik olvasás után előre megmondja, hogy ki mit csinált, mi a megoldás. Ilyenkor megkérdezem, hogy akkor most itt abbahagyhatjuk-e, kezdjünk inkább egy másikat? Persze, hogy nem. Végig kell olvasni. És végezetül még a képeket is gyorsan végignézni. ON

Brigi! Jobban vagy már?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Mary! De jo, hogy te is itt vagy vegre! Yukumo milyen nagy lett!!!

Balazs kis hurkas es nagyon ediiiiiiiiiiiiiiiii!

Mano! Nagyon boldog szulinapot!!!!!!

Kép

Eniko! Nem semmi, amit irtal. Ugyi vagy! Parodnak meg gyakorolni kell :wink:

Off
Itt hull a ho es a kedvem a beka sege alatt. Majd jobb lesz...
molkata

Kormi! Boldog születésnapot kívánok!

Uxi! Ha nagyobbak a tesók, akkor más problémával találkozunk. Iskolába el, haza, lecke, edzés vagy különóra (nálunk Peti zongorázni tanul). Az ovis gyerek még könnyebb helyzetet ad nekünk, de néha csak az elvinni és hazahozni sem könnyű egy pici babával segítség nélkül. De ahogyan mondják: teher alatt nő a pálma. Hozzá kell edződnünk picibabástul. Én sem szeretem, de -a muszáj nagy úr- fel kell keltenem az alvó babókát, ha már menni kell a nagyokért. Ő annyira jó kisbaba, zokszó nélkül tűri az öltözködést, ki-beszállást. Mára már talán meg is szokta. Sok választásuk amúgy sincsen.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

sziasztok, ne haragudjatok, hogy nem szólok semmihez, félkezezek egy pocsék éjszaka után, és minden elismerésem Enikőnek, Uxinak, Tücsinek, Briginek, és még sorolhatnám a neveket, akik több gyerkőcöt neveltek.

Csak kicsit hadd dühöngjem ki magam. Meséltem, hogy kaptam papírt, hogy meg kell ismételni a PKU-szűrést. Monccs is kapott, és az a barátnőm is, aki 4 nappal előttem szült a kettes nőin. Ma itt volt a védőnő, és azt modnta, neki is van egy anyukája, aki júliusban szült a kettesen, és ő is kapott ilyen papírt. És hogy ő azon van kiakadva, hogy csak most kaptuk ezt a papírt, pedig a PKU-s babákat rögtön diétára kell fogni, spéci tápszer kell nekik (mondjuk az anyatejesekkel nem tudom, mi van), ezért 2-3 héten belül ki szokták küldeni az ilyen paprt, ugyanis már ilyenkor is le lehetnek maradva az ilyen babák: nem mosolyognak, gőgicsélnek, nyúlkálnak a jtékok után. Basszus, ha ez ennyire sürgős, miért 4 hónaposan kapunk felszólítást az ismétlésre???!!! És miért csak a Kettes Női KLinikán, júliusban született babák??!! :evil: :evil: :evil: Na, bocsánat az önzőzésért, már nagyon ugrál az ölemben a Kölök.

Kép
nenoke

Sziasztok!

MANÓ BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

[size=12]LILKÓ BOLDOG HÓFORDULÓT!!![/size]

Köszi mindenkinek, aki hiányolt!!!

Mary: Yukumo tök ééédiii!!!

Dorka: Balázs nagyon nagy már, nagyon széép!!
Ne aggódj, Panka sem forgolódik, csak emeli a fenekét és repdes. De majd megtanulják! Én sokat teszem hasra, csak úgy akar aludni. Hátha így majd könnyebben megy neki.

Tejci: Nekem is sokkal kevesebb, csak reggel és este tudok szoptatni, de nem baj, amit megkap anyatejből, az a javára válik. Nem hibáztatom magam, hiszen én mindent megtettem. :)

Annee: A videón sírtam, annyira jó lett! Minden baba annyira szép! Jó, hogy van ez a topik nekünk! :)

Kép
zsuzsi**

Nenőke: Ez tök gáz basszus! Miért nem figyelnek erre oda?

Képzeljétek, tegnap Balázs elkísérte apukáját egy csomó vizsgálatra, szemészetre is. Volt ott egy család egy 3 hónapos kisbabával, Cegléd mellől jöttek fel szemészetre, mert Cegléden nem látták el a babát :shock: . A Mária utcai Klinikán voltak, ott se szoptatási, se pelenkázási lehetőség nincsen. A család nagyobbik gyereke meg óvodában volt, így időben is be voltak határolva. A baba éhes lett, és egy ambuláns szobában tudta megszoptatni az anyukája... :shock: :? :? BALKÁÁÁN!!!!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: Hamár... Megvallom én is mindig Pankánál könnyezem el magam. Olyan édi azokkal a nagy szemekkel amint kukucskál a takaró alól. :wink: :oops:
Vendég

Annee: Ari vagy! :D Tényleg olyan nagyok a szemei... Most is akkorára tudja nyitni, hogy az utcán körbeállnak az emberek :D Nagy grimaszolós...
Tömzsivel mi a helyzet? A szeme jobban van?

Kép
zsuzsi**

Sajna nincs.:( Most volt itt a védőnő. Azt mondja tutti a takonytól van a szemprobléma. És hogy behajlított ujjal kívülröl befelé rezegtessem. De már van időpontunk a szemészetre is.
Vendég

l-emi: csak most, csak neked.... :lol: :lol:
meg akit még érdekel.. :wink:

ősbemutató, íme a siserehad:

http://picasaweb.google.hu/panetu36/Bab ... UydCkcaSZI

KépKépKép
mütyürke

Manó (kormi, éva.. )...már megbocsájts... de hány szülinapod van neked??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
november 3-án mit köszöntöttünk? mert hogy nem éva napot az tutti :!:
először azt hittem hülye vagyok, de direkt vissza kerestem... 8)
hogy is van ez most :?: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke!!!!!!! Druszám! Hogy neked még mindig milyen szép kiscsajaid vannak!!!!!????:lol: Asztamindenit! :D És Ilka átalakulása sem semmi. Sötét hajú nyulánk újszülött babából kerek arcú, szőkés hajú kékszemű szépséges kis hölgy lett. Ki kire hasonlít nálatok?

Klári! Tényleg bosszantó. Még jó, hogy Dávid tényleg szépen fejlődik, de ez akkor is egy plusz kör és izgalom is egyben.

Zsuzsi! Még jó, hogy vannak segítőkész emberek a Klinikán is. Nem a mosdóba küldik szoptatni a mamákat. Már ilyenről is hallottam. Sajnos. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Mütyürke: Most felmerült bennem a kérdés... Miért rejtegetted eddig előlünk eme gyönyörűségeket?? A csajok miatt Apjukodnak főhet a feje. Pár év múlva puskával üldözi majd a pasikat. És Ilkának azok az igéző kék szemek... Csodálatos!:D
Vendég

khmm.khmm.
csak szépen sorban
Mütyürke Tünde avagy 3 csajszis Anyuka sorstársam. Eme csodálatos csajokról azért a jövőben ugye nem kell ismét ily sokat várni, hogy újabb képeket mutizzál? Gyönyörűek, tudom egy anyukának nem szabad(na) ilyent mondani, de a legnagyobb csajod gyönyörű. A többi is szép, félre ne érts ám.

Szülinapi kérdésedre a megfejtés abban áll, hogy bár én szóltam akkor, hogy haverokkal két részben, 7végeken van tartva a buli, ennek ellenére páran belecsúsztak a kelepcébe. Szal úgy igazából egy szűk órája lettem +1. Ami előtte van csak leírva sok, mikor nem fáj a hátam, nem is érzem.

Ja, mikor valakit ugratni akarok, akkor előszedek egy kb. 20 éves naptárat, amin Éva névnap még jan 4-én is van, s kijelentem, hogy én akkor tartom.
Na pussz

Kép
kissmanó

Klári mi is kaptunk papirt és nekünk is a múlt héten érkezett.
de Nyuyni mosolyog,be nem áll a szája és nyúlkál rendesen mindenért.akkor nincs gond remélem?!

Kata igen a folsavat a tejci miatt kellene szedni csak ezt a dokik nem hangoztatják (az enyém is mondta hogy ne szedjem mert étvágyat csinál...6kg híztam Nyunyival)
van egy gyerekdoki ügyfelünk és ő mondta hogy sokszor jönnek az anyukák hogy nem megy a szopi és mikor kérdezi a folsavat nem tudják miről van szó.(én se tudtam volna) ha veszel a gyógyitárárban benne van a leírásában hogy a 3.harmadban és a szoptatás alatt több kell.
én ezt már párszor leírtam!

Bridzsi

Kép
esztora

Kormi nagyon boldog szülinapot!!

Bridzsi

Kép
esztora

kössz Bridzsi neked is.
Tényleg olvasta itt a fórumon ezt a folsavas dolgot (már nem emlékeztem, hogy Te írtad), de valahogy úgy vok vele, hogy mindig elfelejtem. Meg inni is. Szal nehéz eset vagyok, de asszem beállítom a telefonom, hogy minden este 7:30-kor ordítson folsavért, mert van is ám itthon. Mert hát ne már ezen múljon.

Kép
kissmanó

Annee, mi lemaradtunk a fényképes galériából... :cry:
tegnap nem olvastam, és nem tudtam reagálni.... nem haragszom ám, csak ha lehet, még pótoljuk...
és egy képecske vékony Botiról: Kép Boti

Kép
lidikoka

megyek hajat mosni, ma este céges parti... Boti meg apuval itthon, nagyon izgulok....

Kép
lidikoka

tücsi :wink: : ...asszem nálunk a csajok metamorfozison esnek át... :lol: :lol: (málna-a nagyobb=apja, panka=após, de a színei miatt rám is hasonlíttatják, ilka=kakukktojás egyelőre..)
ha nem felejtem el, majd priviben kérdezek szakmait, nem akarom a többieket a felépítményem hibáival untatni.. :P

annee: már most azon töri a fejét apjuk, hogy mivel kergesse majd el a fiúkat.. :D

manó: akkor ISTEN ÉLTESSEN :!: de most rögtön :lol:

köszi a dícséretet, érdekes módon mindenki szöszire mondja, hogy széép, málna inkább érdekes. de persze nekem gyönyörű mind

esztora(mikor lettél bridzsi..? :roll: ): ha jól emlékszem te is flp-s vagy.. :) van külön folsavuk :?: vagy vmivel együtt van :?:

KépKépKép
mütyürke

nenoke :roll: :twisted: Nemtom ha valakinek emiatt lesz beteg a babája, akkor ki vállalja a felelősséget? Ki kér bocsánatot (nem mintha sokra mennének vele)? Meg utánanéznek, hogy ki mulasztott-tévedett? Ennyi ismétlés nem létezik hogy véletlen!
mütyürke gyönyörű lánykáid vannak, őszintén gratulálok!
Boldog szülinapot, Manó!

Kép
Kép
tjuditot

akkor MOST AZONNAL KÖSZÖNÖM

Kép
kissmanó

Ja, s Boti legény hol rejtegeti azt a sok kilót?
Jól álcázza, mert a képen nem létszik :wink:

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: