A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Leni,
még1 eszembe jutott, de aztán tényleg szunya.
Erre célzott Judit is, erről is jutott eszembe: nagy a túljelentkezés, én is csak 2-3 napra akartam a bölcsit, de azt nem lehet, mert ugye az ágya, asztalrésze, széke 3 napig foglalt és 2 napig üres? Mikor más meg menne minden nap? Ezt nem lehet s ezért talán jó lehet a gyermekmegörző vagy mi a neve, nálunk is van ilyen, Kuckó Játszóház vagy mi, asszem hasonló összegért, mint amit Judit írt.
Sok sikert és számolj majd be!
Na most alvás tényleg.
neet
neet

Judit,

Így már képben vagyok!!!
Ha holnap nem lesz szimpi a néni, meg amit látok, akkor megnézem a játszócsoportos böliket is a kerületben.
(Eddig azt hittem, hogy a játszócsoportban nem hagyják ott a szülők a dedet, hanem ott lebzselnek, hátha kellek alapon :oops: )

Ancsi, nekem sincs jobb ötletem pisiügyben, csak ez ugrott be elsőre. Semmi konstruktiív, csak a fikázás - tudod :oops: :lol:
leni

Neet!
JA, tényleg :lol: Pannuci közbeszólt
szóval, amikor B autókat rajzol, előre magát rajzolja, és az apját hátra :lol: Tomi nem örül kifejezetten, hogy a kölök már most el akarja venni a kocsit :lol: :lol:
és szerintem irass velük dogát!!! 8)

Judit!
Sajnos, nincs képeszerkesztőm, vagy mi a feném, így nem tudok feltenni képet :cry: De szépek ám :wink: :mrgreen:
gépünk annyira le van ronygyolódva, hogy semmi videjót sem tudok rajta megnézni. de örülünk, hogy egyáltalán működik.

Zsanci!
Ez ma lemaradt: kedden voltunk egészséges rendelésen budaörsön, Pannus végre megkapta a 4 hós oltását :oops: :lol:
zuzmo1

Zuzi :) gondolom hogy szépek!!
Ancsi, mit is mondtál, mikor lesz eredménye a vérvizsgálatnak?Nem holnap?
judit_78

sziasztok!
elkezdtem visszaolvasni, de most már elfogyott az energym 8)
Csak ennyit:
HATALMAS GRAT. DÓRÁÉKNAK!!! iSTEN HOZOTT ZALÁN ANDRÁS!!!
Puszi a pici buksidra! meg a nagy okos nővérkéédre is!

Lindi,
a kép tökre magható... :) :oops: :P

Fibi,
csatlakozom a kiborulós Anyákhoz!!! Tudom miröl beszélsz!!!
Azt hiszem most már elteszem magam holnapra! vagyis mára....

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Na, halihó!

Megvagyok ám Fibi, csak valahogy nem jönnek a gondolatok. Amikor meg jönnek, nincs idő, vagy kedv. És még folytathatnám.

Szépek vagytok picurkák, anyákok meg...+++++++++

Szó volt fejlesztésről. Már mindent és az ellenkezőjét is leírtátok. Tény, azért mi egymást kitűnően tudjuk spannolni, ha fölös parára lenne szükségünk. (nekem is számosszor eszembe jut, vajon ez most gond-e, ami korábban -tudatlanságból?- egyáltalán nem látszott annak. Aztán másnap jót röhög a józan felem a másikon. Ilyenkor kicsit nem olvaslak benneteket, mert én kiváló paraanya vagyok, és olyikor nem lehet velem bírni. Diagnosztizáltam már magamon rákot is. (legutóbb nyáron) Nem gyakori, tehát Dingdongandrástól messze vagyok, de bele tudom élni magam.

DE: rengeteg sok jó, hasznos dolgot tanultam/tanulok tőletek, (és jó látni, ahogy egymásnak segítetek, ez melenget mindig) gyakorlati és leginkább érzelmi téren, amiért mindig visszatérek, és akkor órákig olvaslak vissza benneteket.

Bocsánatkérésről. Nos, én inkább úgy/hasonlóan fogom fel ezt, ahogy Indi. Ha marharépa vagyok, akkor igenis tudnia kell a gyereknek, hogy nem ez a követendő. Még akkor sem, ha igazam volt. Mert akkor hogy is van ez? Ha valami nem tetszik a szomszéd viselkedésében, odamék, azt pofánvágom? Vagy a férjuramat? stb. (és akkor most bevallom, hogy Beni pici korában (2-3 évesen) kapott párszor a fenekére, és a kezére. Aztán egy ilyen alkalommal annyira elszégyeltem magam. Mit ütök, mirét, és egyébként is.) NINCS kevesebb joguk, méltóságuk a gyerkőknek, mint nekünk. Ettől még én próbálom meg őket terelgetni a jó úton, én "mondom meg a frankót", de nem azért, mert ők hülyék, csak én már többet éltem, tapasztaltam, talán nagyobb a találati arányom a helyes döntésekben. És próbálom őket segíteni, hogy majd később tudjanak ők is helyesen dönteni. (persze csomószor döntök rosszul - én biz azt is elismerem - persze, csak ha rájuk tartozik. Mi tartozik rájuk? Sokminden, hisz velünk élnek, minden érinti őket is. Persze ha vita van Gy-vel, nem magyarázom el a konkrétumot, de azt joguk van tudni, hogy most apa és anya valamin vitáznak, anya kicsit szomorú, de majd megbeszélik a dolgot, ne féljenek. Mert úgyis érzik. Ahogy azt is, ha pl. az anyagiak, baráti viszonyok borulása, az ő viselkedésük, vagy más miatt feszült vagy. Ilyenkor én biz szólok. Anya ma idegzsába, vigyázzatok, mert tudjátok, gyorsan robban. És VIGYÁZNAK :lol: Annyira aranyosan megértőek, és drágáim konstatálják, ma jobb anyát kerülni kicsit. Ettől aztán jól meghatódom, és már nem is olyan fontos az a baj. (persze többnyire)

Olyan is van, nem csak kevésszer, hony elüvölltöm magam. Sokszor biz jogosan. DE ez akkor sem megoldás. Nem szabad, hogy rögzüljön, ez a jó. Kicsi koromtól van egy mondás a szüleimnél: mi jár annak, akinek igaza van? A szája. Legtöbbször ezzel jót röhögve oldottuk/ták a vitát/veszekedést. Amiért most idéztem. Ha igazam van, sem követendő példa az üvöltés, undok beszéd, urambocsá a káromkodás. Hisz mi vagyunk a példa. Ilyenkor én biz elszégyelem magam, és -a következményt nem visszavonva- azt belátom, hogy bár jogosan háborogtam, ÍGY nem szabad. Mert holnap majd az oviban, suliban üvöltenek egymással, hisz nekik igazuk van.

Na, de én a nagy gyerkőimről beszélek. Picurkámmal kapcsolatban ismét Indihez csatlakoznék. Valamiért nagyon szeretnek minket az égiek. Egyszerűen angyal, bár kópé, de eddig csak akkor kiabáltam rá, ha megijesztett (hajcsattal közelített a konnektor felé, vagy cerkával Zsóka szeméhez, vagy lépcsőveszély). Bár hallott már kiabálni :? , de anyira tudta, most neki szól, hogy állt, és biggyedt lefelé a szája, és én egy vadbaromnak éreztem magam, pedig csak őt féltettemben kiáltottam fel. De persze ő is el fogja kezdeni a kis játszmáit, de most a kapka, aja, nem, tejci, stb szavak folyamatos dumálása, és úgy általában elbájol.

Na, miután jól kinyilatkoztam,

Nuk, hol vagy ma? Jobb picit? Olyan sokat, sok jót mondtak, én sokat bólogattam. Nézegetem a blogodat, és emelem kalapom gyakran. Ne érezd magad rosszul, te vagy a világ legjobb anyukája Rékád számára. És ha kiborulsz, azért se érezd rosszul magad. Mindenki megteszi, csak nem annyira bátrak, hogy ezt nyíltan leírják. Ez sem baj, különbözőek vagyunk.

Nálam pl azt gondolhatjátok, mindig minden hepidéj. Persze, mert amikor nem, akkor nem írok. Biztos jobb lenne, ha kibeszélném magamból, de én nem tudom. (azért az igazsághoz tartozik, hogy van egy barinőm, akivel napi gyakorisággal dumálunk 1-2 órát, ha van rá időnk. Remekül lehet telefonálás közben könyvelni, pihizni, mosogatni, felmosni :lol: )

És akkor szeretnék sok-sok +t kérni apukámnak. 3 hét alatt 5 kilót fogyott, borzasztó erős fájdalomcsillapítón él, hasi UH-n, gyomortükrözésen, CT-n laborokon túl van, és várjuk, hogy az orvosa végre visszajöjjön a kongresszusáról. Alig tud enni, dolgozni nem tudnak (anyával a vállalkozásukban most jön a csúcsszezon) és nagyon fél. Én is. Sose volt beteg, most annyira gyorsan öregedett. Nekem ő az én nagy és erős apukám, és most csak reménykedem, hogy nincs olyan baj, amin nem leht segíteni. Szóval ezért sem jövök mostság. Mert minden gondolatomban félek, hogy elveszthetem őt. Sok hibája ellenére ő egy szuper apuka, akiről rengeteg szép emléket tudnék mesélni (Indi). Annyit nevetünk vele. A csajok rajonganak érte, (Beni is, csak ő nem mutatja annyira) és látom, ahogy öleli őket fél, hogy meddig teheti. Tudom, nem szabad találgatni, de olyan hirtelen, és annyira drasztikusan lebetegedett, hogy...

Na, akkor most mék, próbálok aludni. Nem könnyű.

Sziasztok

Zsuzsi
zsugyu

Zsu!!!
:lol: :lol: 8) 8) 8) Te is itt vagy még?
szmagdi

Zsu!!!
szmagdi

Zsu!!!
szmagdi

Zsu!!!
bocsi, hogy háromszor.... :oops: :oops: :oops:

Ami fontos!!!
sok ++++++ Apukádnak!!!

most L
szmagdi

Zuzi,
Budaörsön??????????????????? :roll: :roll: :roll: :roll:
zsancikant

Votiv: sajnos nem tudtam megnyitni a linket, valami hiba van az oldalon. Persze a pszichodráma milyensége (mint bármelyik más terápiáé is) nagyon függ attól, aki vezeti (erről már egyszer beszélgettünk itt, hogy mennyire fontos a személyiség + szakmai tudás). Nekem oltári szerencsém van, mert az egyik legzseniálisabb pszichodráma (és más) -terapeutával dolgozom (és saját élménybe is hozzá jártam). És persze, ha az életedbe jelenleg jobban passzol formáját tekintve az egynaposozás, akkor érthető is. Bár mondjuk én havi kétszer járok egy teljes napot drámázni (az egyiken asszisztens vagyok, a másikban csoporttag) és mindkettő hosszú lejáratú. Szóval nem kell hetente járni, sok csoport havi egyszer van, teljes napra. És gyomorba vágás csak akkor van - általában -, ha te vagy a protagonista. Egy napon ált. két protagonista van, úgyhogy nem kerül sorra mindig mindenki. De rengeteget hoz mások problémájának nézése, abban játszás is. Nyilván az kevésbé intenzív, de nagyon hat az is.
Ja, tudom, hogy a családállítók közül sok a dramatista. Néztem a honlapot. Meg a drámakonferencián is ott voltak, csak én nem voltam konferencián sajna. Nem is véletlen, hiszen mindkét technika akcióra épül, dramatikus. SZóval nem véletlen fekszik ez a dramatistáknak.
A kevesebb invesztíciót úgy értem, hogy a családállító és a szereplők is csak egy napra köteleződnek el, nem egy hosszasabb együttmunkára. Ettől van olyan gyorstalpaló érzésem. Pedig meggyőződésem, hogy gyorstalpalva nem lehet változni, meg önmegismerni. Van egy belátás, van egy rálátás, de nincs meg a folyamat, amelyben egymásra épülnek ezek. HOsszabb idő alatt az emberben szépen érlelődnek a dolgok, hónapról hónapra egy kicsi hozzáadódik, formálódik. Mikor valaki játszik, akkor hirtelen egy nagy löket (mint a családállításnál), de aztán van utána még folyamata. VIsszaviszi a csoportba a belső történéseket, a többiek játékából hozzáadódik egy csomó stb. Azt nem tudom, mennyi egy családállítás időben (egy emberre lebontva), de gyanítom, hogy rövidebb ideig tart, mint egy protagonista játék és a visszajelzések egy drámanapon. Talán a csop. vez. jobban megdolgozik egy-egy játékossal. De ezt nem tudom. Azt is gondolom, hogy majd ha már láttam egy ilyen családállítást, akkor lenne érdemes folytatni a beszélgetést...

Leni: a lúdbőrzéses érzés, meg tótágas állás nagyon megvan a drámában is, csak szerintem ehhez az érzéshez nincs szükség arra, hogy valami misztikus köretben tálalják. Mindig megmarad a titka a tudattalanok egymásra hangolódásának, ami csodálatos, de nem kell még jobban homályba burkolni. Ráadásul megvan a csoport biztonsága is hozzá, ami nem egyszeri csoport.

Na de többet nem akarok már offolni a témában, majd folyt. köv., ha lesz saját családállítós tapasztalatom.

A többi témához is majd még kapcsolódok, de most gyorsan lezuhizok, míg TÜncő alszik.

Kép
Kép
tinu

drukkoljatok, ma jön az eredmény a nem downkórról!

Zuzi,
küldj át képeket, lekonvertálom és felnyomom ide.
ancsipancsi

Na, lécci, lécci, lécci, többgyermekes anyákok, írjatok már valami pozitívat is a többgyermekes létről, mert komolyan kezdek megijedni. Szeretnék még több gyereket Tündér mellé... :roll:

Ancsi: drukkolok! De nem hiszem, hogy bármi gond lenne. Nekünk is alacsonyabb volt az AFP. Bár igaz, hogy ha megint terhes leszek és itt leszünk Mo-on, akkor tuti megcsináltatom a sokba kerülős vértesztet még időben.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Ovi/böli kérdéshez:
Indi nagyon jól írta, amin magam is meglepődtem: P eleinte ovi után itthon szófogadatlan volt, és kellett egy idő, amíg rájöttem,h ez azért van, mert szabályozottabb az élete az ovi óta. És nem akart menni du.sehová, örült,h itthon lehet.
Leni, nekem is ellenérzéseim voltak az ovival, pedig P 3,5 évesen kezdte... És 2 ovit néztünk meg, az egyiknék határozott érzésem volt, hogy itt jó kezekben lesz, aztán úgy volt,h nem veszik oda föl, csak 2008szept.től, és én teljesen megzuhantam,h most mi legyen... De végül fölvették, mert fölszabadult 1 hely. És rossz volt,h kikerül itthonról (és kicsit örültem,h nem a nagyonhelyes fiatal óvónénikhez került, hanem 2 idősebbhez, mert baromi féltékeny lettem volna, ha azokat imádja, de ezeket is csak szereti, abszolut a helyükön kezeli őket). De ma is olyan lelkesen ment az apjával, és mesél, és látszik,h jó neki, és tényleg jó kis ovi, szal megnyugodtam. Te s meg fogsz nyugodni, ha minden jól alalkul, H is élvezi, és a böli is szimpi. Ha meg nem, akkor max.kiveszed.
ÉS P is csak délig van, és még nem akarom,h du-ig legyen, mert én itthon vagyok, és akkor nehogymár csak vacsizni meg lefeküdni jöjjön haza!!! Elvileg az első félévet tanácsolták,h csak délig legyen, de sztem ő a 2.ban is délig lesz emiatt.

Ancsi, miért nem akarod Lencsit oviba adni jövőre?
Bepis: ebből sem szabad nagy ügyet csinálni, mert akkor annál inkább... Pvel is előfordult,h kérdezem, nem kell, aztán meg tóócsa...

Nemszejetés: P ha provokálni akar (ált.tesóféltékyneség van mögötte), akkor 1."nem szejetlek" 2."nem szejetem a kistesómat". Nem szabad komolyan venni. És mér nem is nagyon reagálok rá, mert akkor nem éri el a kívánt hatást. Max. annyit mondok,h nem hiszem el.

Neet :) a józan bölcsesség! Pont jókor!! :)
(T&E- semmi, viszont T&P kibékültek, P megvette L cégét, és Tvel közös, ettől T nagyon örül. Maja meg állítólag vízbe fulladt, M megnyugodott, és most ki akarja deríteni,h ki khmmm csinált gyereket Andikának. Csak azt nemtom,h honan tudja,h nem ő.)

Zsu, Apukádnak rengeteg +++++++++++!! ÉS neked is!!!!!!!!!!

Pt elvitte az Apukája oviba, én meg jól megdögönyöztem Bt, meg zsípzsupp, meg ilyesmi, és anniyra kacagott! :)
rídonli#

Tinu, sztem szuper érzés,h van 2 gyereke az embernek! Mindekettő más, és másképp szereti őket az ember. Egészen más, mint 1 gyerekes anyának leni! És ha az ember ügyesen szervez (bár sikerülne), és időnként van egy kis segítsége meg szabadideje, akkor a többgyerekes élet GYÖNYÖRŰŰŰ!!!

Ancsi: megadrukk! Nem lesz semmi gond!! :)
rídonli#

Betettem Bt az ágyába, amíg fogat mostam, meg ilyenek, és elaludt :shock: . Kicsit korán abszolválja ma a délelőtti alvását. Sebaj, legalább eljutunk a piacra, mielőtt megyünk az oviba.
rídonli#

itt vannak a fiaim... 8)
http://mosolyolimpia.hu/site.cgi?a=gyer ... z=2-0-0-4-

Ancsi,
megadrukk! de nem lesz gond, ezt tudod, ugye????

Tinu,
jelenleg semmi pozitivat nem tudok mondani...
szeretem mindet, de nem ma vagyok a legboldogabb...
talán, majd ha már unokáim lesznek... :?
zsancikant

TÁBLA
http://babanet.extra.hu/tabla1.htm
mivel elképesztő sok változás történt, sokaknak új a vonalzója, avatarja, végig lapoztam az elmúlt pár oldalt, és amit találtam, azt megmódosítottam a táblában és feltettem a netre.
újakat is tettem be, majd mindenki nézze meg, hogy mi kellene még , és priviben írja meg.

ancsipancsi

Zsan: hát hihetetlen helyesek a fiaid!!! Igor különösen nagyon menő! És Merse milyen pofit vág...! :lol:

Kép
Kép
tinu

láttam még Lindi és Jucus kőceit is... 8)
ccccccccccccéééééépek!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

csak, hogy jól induljon a nap:

Fürdés az uncsitesókkal:

Kép

Haggyámáááááá':

Kép

Vasárnapi szösszenet a kertből (sajna nem lett éles...)

Kép

nukada

Tinu,
nagyon köszönöm... :lol:

és és és...
MOST INDUL AZ OVIJÁRAT!!!! :lol:
valakit elvihetünk egy darabon??? :wink:
zsancikant

TÁBLA:
és a Mosolympiáról is leszedtem a képeket (Zsanci, Lindi), de ellenőrizzétek, mert Lindinél Bajniban nem voltam biztos :D, hogy ő az
ancsipancsi

Tinu,
Én is csak bíztatni tudlak! :)
Tényleg nagyon klassz több gyerekkel, az enyémek már néha most "játszanak" együtt. Olyankor zabálnivalóak. :) És tényleg, ahogy Rídonli írta, egész más így és nagyon jó :)
Én nagyon féltem a Domi születése előtt, hogy majd a Lanára nem jut elég időm, és szegény, és majd nem lesz egy egész, teljes Anyukája...stb... De van idő mindenkire, csak máshogy.. :) És neki is nagyon sokat ad, h. van a Domi, és minden féltékenység ellenére nagyonnagyon szereti, és ezt olyan jó látni. :)

Múltkor vásárlás után az autóban valahogy mindkettőre rájött a sírás, erre a Lana: "Csak egy gyerek sírhat!" Máskor meg ugyanilyen helyzetben ordít vele, hogy: "Nem tudok beszélni!" :) :) Szóval elég mulatságosak így együtt. :)

Zsan, ezek a fiúk..... :) :) Nagyon szépek, és annyira komolyak :) Meme is annyira nagyfiús!
Vendég

Pár képet felteszek rólunk. :) Kép Kép
Kép
Kép
Vendég

Zsu,
apukádnak sok +++++++

Mása,
Neked is akkor +++++++

Tinu,
dehát irtunk jot is, hisz imádjuk a gézenguzokat :D csak néha marha nehéz, ha nincs segitség. Neked anyos v vki tud majd segiteni, ha jön ketteske?

Neet,
én meg is ráztam magam tegnap, jo korán lefeküdtem (igaz, igy apára nem maradt idö :( ), de legalább kialudtam magam kicsit, hála a kölköknek IS :D

Zuzi,
Bazso autos rajzai :lol:

Ancsi,
miért nem adnád L-t bölcsibe/oviba majd?

Deni,
szerencsére Ábel is jol elvan mellettünk, hasal, gagyarászik, nézelödik egyre hosszabb ideig :) én az eltérö igényeket arra irtam, h elöfordul, h B ki akar menni (föleg ha esik a ho), de Ábel meg pont aludni v szopizni akar, olyankor nehéz összeegyeztetni. és ezért irtam, hogy sokszor csak napi 1x tudok kimenni velük. foglalkozásra én meg nem tudom vinni B-t, mert nincs nagyi aki vigyázzon addig Ábelre :( pedig ö elvan mindenkivel, csak beszélgessen meg játszon vele valaki.

többit késöbb, ébredés esete forog fent...

KépKép
fibi

Bölcsi-ovi:
hát csak azért sajnálom őt beadni jövő ősszel, mert 1. lehet, hogy úgy érzi, hogy elpaterolom, míg a kistesójával itthon játszunk, 2. macerás, félek, hogy fel se veszik, vagy ha igen, akkor csak fél napra, miegymás. de majd meglátjuk, szülés után kell csak úgyis döntenem.
ancsipancsi

Zsaaaaaan,
Borisz mennyire joképü :D :D és Igi mennyire ééédes :D és Meme tök naaagy már :lol:

ÉS Lana gyönyörü kiscsaj! iylenkor sajnálom, hogy nekem nem lett/lesz lányom :?
fibi

Sziasztok,

Leni,
enyém kiskrapek jövő Augusztustól megy minioviba - akkor lesz 2 éves és 3 hónapos - mert nagyon hiszem, hogy ekkor már szüksége van új inputokra és gyerektársaságra. Ha van nagyobb tesó, akkor talán 3 évig is teljes a dolog csak otthon.
Nekem volt minicsoportom és láttam a különbséget amikor a következő évben csatlakoztak hozzájuk az igazi kiscsoportosok. Határozottan pozitív volt szerintem, persze azzal a kitéttel, hogy csak fél napra és csak ha gyereken látod, hogy ez neki is jó.
Ez az én véleményem, és kívánom hogy segítsen a bölcsi!! :)

Bocsánatkérés, kiabálás :?

Én soha de soha nem kiabálok és nagyon nem helyeslem ha valaki így próbál érvényt szerezni az igazának. Lehet, hogy ez attól van, hogy ellentétben Tinuval az én anyukám nagyon üvöltős volt. Valószínűleg már 2 éves korom körül bevésődött nálam, hogy kiabálni, na azt sohasem :wink:
Azzal együtt az elmúlt másfél év alatt még sosem éreztem szükségét kiabálni, bár én is csak egy gyerekkel versenyzem, gondolom markáns különbség amikor kettő próbál párhuzamban megőrjíteni :)
Szerintem érdemes a felgyülemlett feszkót is másképp levezetni - mert persze le kell, de a kiabálás agressziót vált ki mind a gyerekben mind felnőttben ha épp azzal kiabálunk.

Bocsánatot kérni akkor szoktam a gyerektől ha nem figyelek kellő képp, ezért pl. nagyon megüti magát pedig megakadályozhattam volna...... de azt sem drámázom nagyon.

Votív,
Én is anyukám anyukája vagyok. Eleinte borzasztóan bosszantott, aztán beletörődtem és most örülök, hogy segíthetek ily módon. Viszont ha az Anyáról beszélünk mindig van bennem némi hiányérzet. :)

Kép
akata

Ancsi,
Szerintem a babuci megszületése előtt 2-3 hónappal kellene Lencsit beszoktatni, mert az tudtommal nagyon megviseli a nagytesót, ha a kistesó jövetele után közvetlenül "passzolják" le bölcsibe/oviba. Nagyfokú tesóféltékenységet válthat ki, persze nem törvényszerű :wink:

Kép
akata

[quote="akata"]A írta:akatancsi,
Szerintem a babuci megszületése előtt 2-3 hónappal kellene Lencsit beszoktatni,

Kata, ez kizárt. áprilisra várjuk a kicsit, L. még akkor csak 2,5 éves lesz, bölcsibe nem akarom adni, ovis korú meg csak szeptemberben lesz. ez nem közvetlen a kicsi születése után, hanem addigra már 5 hónapos lesz a tesója. jó lesz ez így, ha így lesz :D
ancsipancsi

ha Anyáról beszélünk, bennem igen nagy hiányérzet van... :(

Maryni,
hát ezek a gyerkőcök...csodásan szépek!!!!!!!!!!
én is csak nyálat csorgatok, mint Fibi, ha ilyen szép kislányt látok... :lol:

kiabálni azért szoktam a gyerekkel, mert ezt tanultam... nem mintha szeretném, szerettem volna, de ez rögzült, meg a verés, de arról sikerült komolyan leszoktatnom magam. Kiabálás, csúnyán beszélés maradt, remélem idővel azt is sikerül legyőznöm...
és akkor elérem a tökéletes állapotot... :wink: ohmmmmmmmmmmm
de ehhez egyelőre túl fáradt vagyok fizikailag és lelkileg is...
2001 novembere óta folyamatosan vagy állapotos vagyok, vagy szoptatok, vagy mindkettő...
zsancikant

Jóóóó reggelt!

Grétim játszóházban az apjával, Bajnim meg alszik, én meg megyek és addig zuhanyozom, míg vízköves nem lesz a hátam :lol:

Az én kölykeim meg itten vannak:ű
http://mosolyolimpia.hu/site.cgi

KépKép
KépKép
lindicita

Hát ez valamiért nem jött össze, akkor így:

Kép Kép
lindicita

2001 óta folyamatosan állapotos vagyok vagy szoptatok......Jaaajjjj Zsan, ez annyira aranyos és annyira érthető!!!!!! :) :) :) és bár nagyon nagyon nehéz lehet, mégis annyira irigylésreméltó is :)

Kép
akata

Lindi,
húha de szépek :D de nem irigylem, mert nagggyon gyorsan elszeretik majd őket :mrgreen: :mrgreen:

Kép
akata

képzeljétek!
EGYDÜL FELKÖTÖTTEM A MEMÉT A HÁTAMRA!!!!!!!!!!!!
youtubeon nézegettem, valaszeg nem 100-as, de Meme élvezi... :lol:
zsancikant

Sziasztok!

Érdekes lehet ez a családállítás. Én csak azt nem értem benne, hogy mit segít ez az életében annak aki részt vesz egy ilyenen. Mert én például tudom, hogy a mi családunkban nincs rend, nem is volt (mármint a szüleimmel) és a párom családjában sincs, de ezen mi nem tudunk változtatni. És tudom, hogy ez kihat rám, de mit tudok ellene tenni? Legfeljebb elköltözhetek jó messzire külföldre, és emiatt csak nagyon-nagyon ritkán találkoznánk. Szóval mitől segít az, ha másokkal együtt kibeszéljük, eljátszuk a problémát?

Kiabálás, verés meg én azóta szoktam le ezekről, mióta és ne nevessetek...láttam egy kutyanevelős műsort a tv-ben. :oops: :oops: Előtte azért tettem néha, mert amikor rosszalkodott nem tudtam, hogy mivel lehetne megfékezni és reméltem, hogy a hangos szó és seggreverés hatásosak lesznek. Azt nem mondanám, hogy egyáltalán nem hatottak, de nagyon minimálisat és sokszor meg csak rontottak a helyzeten. És akkor láttam egy kutyanveleős műsort, amiben arról volt szó, hogy a kutyákat megverni mekkora bűn és (pedig akiknek szólt azok nem verték ám durván a kutyájukat, csak nevelési jelleggel ráütöttek az orrára, hogy ne lopkodja a kaját stb.) és hogy az erőszak csak erőszakot szül és így soha nem fogják tudni megnevelni a kutyát. És azt mondta a szakértő, hogy úgy kell nevelni a kutyát, hogy mindig a gazdi legyen az irányító és határozottsággal, magabiztossággal tegye egyértelművé, hogy ő mondja meg mi lesz és ha rosszat csinál, akkor határozottan, nyugodtan, de nem kiabálva kell mondani, hogy ezt nem és következetesnek lenni. De a kiabálás, meg az orrára ütés az nem éppen egy irányító, határozott magatartás, hanem éppen ellenkezőleg, a nem tudom megoldani a problémát, én sem tudom mit kell tennem bizonytalanságát és félelmét jelzi.

És akkor nagyon elgondolkodtam, hogy ha még egy kutyát is teljesen jól lehet irányítani és nevelni anélkül, hogy megütnénk meg kiabálnánk, akkor nehogy már egy gyermeket, aki igaz, hogy még kicsi, de azért mégiscsak ember és magasabb intelligencia, ne lehessen. És az erőszak csak erőszakot szül sztem is olyan igaz.

És azóta egyszer sem üvöltöztem és a fenekére sem vertem, hanem mindig a magabiztos, irányító szülő képét próbálom mutatni és mindig elhinni, hogy amit mondok azt ő el fogja fogadni. Azért azt nem mondom, hogy mindig bejön, de többször, mint nem és amikor sietek és türelmetlen vagyok, akkor a legnehezebb és a bölcsiben is szót fogad, és sztem ott is azért, mert ott a gondozók magabiztosak és határozottak és elhiszi nekik a ded, hogy más nem lehet, mint amit ők mondanak.

És ehhez passzol az is amit mondtatok Votiv, Zsugyu és Tinu, hogy a szülőnek szülőnek kell lennie, vagyis övé az irányító szerep. Mégpedig azért kell, hogy mi döntsünk a dolgokban amit Zsugyu annyira jól megmondott, hogy mi már felnőttek többet éltünk és ha nem is mindig, de nagyobb arányban találjuk el, hogy mi a helyes. Ez annyira tetszik, hogy "nagyobb találati arány", mert benne van, hogy mi szülők sem vagyunk azért mindentudóak. :)

Ja és Ancsi nálunk otthon volt verés is néha meg lelki terror is, de valahogy sose gondoltam arra, hogy a verés jobb lenne. Hiába gyorsabban túl vagyok a dolgon, de a veréssel együtt jár a lelki bánat is, mert nem a fájdalom a lényeg benne, hanem a megalázás.

na mára befogom és hogy is mondta egyszer Barbi, hogy ha hülyeségeket írtam mondjátok meg, de ne bántsatok nagyon vagy valami hasonlót... :mrgreen:

puszi

ruz
ruzicsky

Ancsi,
köszönjük a táblát!!!!

Zsu,
apukádnak+++++++++++++++++++++++++

Meme elaludt a hátamon... :lol:
zsancikant

Lindi: azta, hogy mekkora már Barni! És mennyi foga van! Tündének még csak kettő van. :shock:

Ruz: semmi hülyeséget nem írtál, sőt jó volt olvasni. :wink: Számomra is a kutyanevelési trükkök a legmeggyőzőbbek.

Zsan: nagyon ügyi vagy! ÉN soha életben nem tudtam volna egyedül megtanulni a hátra kötözést! :o

Leni: neked még akartam korábban, hogy ne félj, a gyerekek nem tudják nem szeretni az anyjukat. :) Pláne téged! Én ugyan személyesen nem ismerlek, de még anno megnéztem az összes képet Hankáról és azokból abszolút az jött le, hogy nagyon-nagyon jó anyuci vagy.

Kép
Kép
tinu

Fibi: talán a héten kiderül, hogy mi lesz ketteskével. Mármint, hogy hol fog születni, melyik országban. És attól függően fogom tudni, hogy lesz-e segítségem vagy sem. Remélem, most kellőképpen rejtélyes voltam. :D

Kép
Kép
tinu

Ríd,
Az ovi utáni engedetlenség mennyi ideig tartott? Nálunk is elég húzósak a bölcsi utáni délutánok... :cry:

A Lana nekem állandóan magától mondogatja, h. szeret, meg nagyon szeret.. :) És már icipici korábban magától odabújt, meg szeretgetett. Csak ő olyan egy kis gézengúz, h. egyszerre csak egy emberrel tud ilyen lenni.. Az Apukájával sokszor pont az ellentéte, ha rájön a dili, neki nem ad puszit, és nem mond ilyen szépeket...
Aztán néha meg csak az ő ölébe akar ülni, hozzám nem, szóval teljesen kelekótya.. :) Igyekszünk mindezt nem felvenni, de néha nem könnyű azért...

Ruz,
verésről, kiabálásról, abszolút egyetértek.
Igyekszem megvalósítani is, de kiabálás azért sajnos van így is... Aztán mindig megbánom, és ha túlkapásnak érzem, akkor bocsánatot kérek tőle..
Vendég

Bocsi, korában természetesen egy b-vel. :oops:
Vendég

Halihó! :lol:

Néha bekukk, de csak nagyjából vagyok képben

Tegnap este olvastam mit írtál Leni. Szerintem lehet, hogy teljesen másképp értelmezi Hanka! Biztos vagyok benne, hogy nem arról van szó, amire te gondolsz. Persze én is pocsékul érezném magam, de szerintem nincs semmi gond!!! Lehet hogy vmi szitut értett egyszer félre, vagy egyszerűen kreált vmit!

Zsan! de ügyi vagy!!! :lol: S tuti jó Memének
Jómagam elhatároztam hogy ketteske előtt majd elmegyek tanfolyásra. S persze majd meglátjuk...

Akartok egy mamabarát esti fárasztós játékot? :D Anda fejlesztés :lol: . Kádba ül, s én buborékokat fújok. Ő elkapkodja. Bár egy idő után elszédülök a fújkálástól :mrgreen: , de a nagy hancúrozásba ez is belefér

Ja és láttam, hogy Zuzi "visszatért" :lol: :lol: :lol:

S jól láttam, hogy Ancsiéknál ketteske is kicsi lány? :D

Johi! any news? 8) :lol:

Vallomás: tegnap ráütöttem Angi kezére :( . Milliószor lett mondva neki, hogy hagyja a sütőgombokat. Tegnap a 15. után még 5x mondtam neki, hogy rá fogok csapni a kezére. Megtettem. Totál eredménytelen volt :mrgreen: . Azért elmagyaráztam, s bocsánatot is kértem. S többé nem alkalmazom.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jelentem, vannak még csodák!!!

Ugyan itt a 3. kerben nem hagyható ott a ded a bölcsis játszócsoportban, azonban elmentem besélgetni a bölcsis vezetőnővel, és eszméletlen kedves és segítőkész volt!!!

Jövő utáni héten megyünk ismerkedni a nekünk szánt csoportba, és heti 2-3 alkalommal csak fél napra, ha Hankának si tetszik, akkor MEHETÜNK!!!! :P

És ha úgy jön ki a lépés, akkor a beszoktatáskor velem lehet a kicsi is!!!! :P

Gyerekfotókon olvadozok 8)
Tinu, képek alapján jóanya??? :oops: Akkor ezentúl dicsekedhetek, hogy pszichomókusi szagvéleményem van erről? :lol: De köszi, amit írsz megnyugtató. 8)
leni

Ancsi! Lencsi pisis dolgait nem lehet az egyeduralom vége érzetének számlájára írni?

Neet! lett doli?

üvöltéstéma: sajna nálam is becsúszik olykor :( . de hála általában egy mondat erejéig. nem szépítem, nem szabadna. egyszer volt vmi cikk vagy vélemény, hogy anyucit ilyenkor embernek látja a ded. persze ez nem elég, s csak felületes nyugtató jelleggel bír. igyekszem, hogy jobb legyek. de ha a Dalai Lámához ment volna akkor nem kapna engem :mrgreen: 8) 8)
gödibarbi

[quote="zuzmo1"] írta:zuzmo1Átölelem, mondom neki, hogy emnnyire szeretem (Votiv tanácsára) közvetlenül azután, hogy Pannust megütötte? 2 ilyen alkalom után annyira összekötötte ezt a két dolgot, hogy amikor más szituban mondtam neki, hogy mennyire szeretem, egyből mondta, hogy "de bántottam a Pannust". Ez gáz....

Zuzi, ne közvetlenül azután! :lol: bocs, hogy röhögök :lol:
naná, hogy összeköti :D
akkor ölelgesd meg, amikor érzed, hogy fellángol benne a tesóféltékenység. Meg csak úgy egyébként is, és talán akkor nem úgy fogja felhívni magára a figyelmedet, hogy módszeresen kiborít...
Mert ha jó a gyerek, akkor ugyanannyit foglalkozol vele is mint a másikkal, vagy esetleg egy picit többet a kisebbel, látván hogy van rá mód. Viszont ha rosszat csinál, pl. verekszik vagy benyúl a konnektorba vagy feláll az asztalra, akkor CSAK RÁ figyelsz, nem?
lehet, hogy nem ennyire egyszerű a dolog, de nálunk bevált, hogy ha netán tesóféltékenységre okot adó helyzet van, akkor rögtön megpuszilgatom Istit is és elszáll a haragja...
abban tökéletesen egyetértek, hogy a gyerekeket kezdettől fogva csak a tesószeretetre kell kondicionálni, minden más viselkedés elfogadhatatlan :)

Tinu: Friedel Geisler: Moreno és a zsidóság - Pszichodráma és vallás.

Irtó édes kis videó egy pandáról és a pici, tüsszögő kölykéről:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1875301807

votiv 8)
votiv

Leni, jajjj de jó!!!Ügyesen elintézted!S hogy még Igit is magaddal viheted...szuper!Kíváncsi vagyok Hankának hogy fog tetszeni. :)
Ancsi, drukk a jóeredményhez!!
Zsan, hihetetlen jóképűek a fiaid, egyformák mégis mások...nagyon büszke lehetsz rájuk!!
Lindi,a Te szőke szépségeidről nem is beszélve... :) Elég vízköves lett a hátad? :mrgreen:
Tinu, én még eddig egyszer sem bántam meg, hogy 3 gyerekünk van! (Igaz, néha naaagyon szeretnék mélytengeri búvár lenni, meg elképzelem, milyen lenne kettővel...de ezek ritka és kósza gondolatok ritka pillanataimban)Sőt, megmondom őszintén, nekem nehezebb volt eggyel...sose értem rá semmire, képtelen voltam az időmet beosztani, halálra aggódtam magam, miért nem eszik, miért nem alszik...A másodikkal már sokkalsokkal lazább voltam annak ellenére, hogy ég és föld volt a két gyerek. Igaz ugyan, hogy nálunk van két aktív nagyszülő, meg sógorok, sógornők, testvérek-akikre számíthatunk, de azért nem passzoljuk le Őket gyakran :wink: És hát MI úgy éljük ezt meg, hogy bár az öröm és a boldogság 3x-os, a "munka" és a nyűg közel sem!!!!(Hadd tegyem hozzá, hogy maguk a gyerekek is nagy ajándékok, hisz egészségesek, szépek és szófogadóak...)
Segítség nélkül meg aktív férj nélkül nehéz lenne kivitelezni, ez tény, szóval le a kalappal, akik magukra vannak hagyva!!
judit_78

Uccsó gondolat...én is sokat agyaltam, hogy a lovamba fogom elosztani a szeretetemet és odafigyelésemet 2, majd 3 gyerek között, és utána ez valahogy mindig jött magától!!És olyan öröm látni, micsoda véd-és dacszövetség van köztük, s mennyire szeretik egymást! :)
judit_78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: