A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

Sense, nagyon szép a születéstörténeted!

Édes minden kis babuci! :lol:

Emese, cillittel tisztítod a sterilizáló rácsát? Én eddig még nem mertem ráönteni...

Hajni, Irinának már ötleteltem a fej fölé emelést, mert náluk sem ment a hasonalvás. Így: Kép
Próbáljátok meg, hátha így tartja a kis fejét. De vigyázz, mert könnyen ez lehet a kedvenc póz! :lol: Mi így jártunk, úgyhogy egész nap ezt a fogást igényelné Lizi. :shock: :lol:
És még valami: nem tudnál küldeni felénk egy kis étvágyat???? Lécci, lécci! Mi 500-600 között eszünk naponta, ami az 5 kilónkhoz nagyon kevés.
Ma beszéltem a védőnővel, most már nem a heti, hanem a havi gyarapodást kell nézni, mert nem olyan kicsik a babáink ( :lol: ) és ha az nem fogja elérni minimum a fél kilót, akkor a dokinéni el fog minket küldeni kórházi kivizsgálásra. :cry:
Lányok help! Hogy tudnék a kislányomnak étvágyat csinálni? Nincs valakinek ötlete? 50 gramm után megáll, kb fél óra alatt belenyomok még 50-et, amiből sokszor vissza is bukik kicsit...

silka
silka

És még 2 dolog:

1) Mikortól lehet a baba fülét tisztítani pálcikával? Én még nem mertem belenyúlni...

2) Arra gondoltam, hogy a gmail-es emilen gyűjthetnénk a mindenféle hasznos linkeket meg infókat (pl. mellfejés, választható oltások), hogy mindenki vissza tudja keresni, ha éppen szüksége van rá. (mert nem mindig egyszerre jut eszünkbe uaz a téma :wink: ) Mi a véleményetek?

silka
silka

Móni,

az oltás után aluszékonyabbak, valszeg éjjel is jót fog szundítani. :lol: Esetleg elalvás előtt lehet egy kicsit nyüszi (mi így jártunk, 3 órán keresztül volt sírás-rívás-altatás) de aztán beájult és aludt reggelig :lol:

silka
silka

Silka! 5 kilósak vagytok? Szerintem nagyon szépen gyarapodik Lizi baba! Felnőttben is van olyan, hogy annyit eszik, mint egy madárka, mégis hízik.
Kórházi kivizsgálás, ha nem éri el a havi fél kilót? :shock: Én ezt nem is értem, mikor a heti 10 deka is jó.
A visszabukás pedig sokszor rémisztően soknak tűnik, de mégsem az!

Én ráöntöm a Cillit Bang-et, nekem az nagyon bevált. Jó lemosod utána. De ha jól belegondolsz, azt a rácsot minden alkalommal sterilizálod.

Granda, Ancsi! Köszi a linkeket! :D

LMóni!
Mi is - mióta átalusszuk az éjszakát -, 5x eszünk. Már nem tudom megmondani, mennyit alkalmanként, mert már nem mérem.

Anyunak mutattam Zsófi szemét, szerinte kezdődő konjunktivitisz (kötőhártya-gyulladás). Azt mondta, hívjam fel a gyerekorvost. Ma 17h-tól rendel, felhívom. Tudom, hogy látatlanban nem "illik" gyógyszert felírni, de nem lenne rossz, ha nem kellene becipelni a beteg gyerekek közé. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, Csajszik!
Bocsánat, ha nem válaszolok érdemben, igazán akartam, csak (megint) eléggé lelombozódtam. Még mindig hasfájás. Engem ez annyira kiborít, hogy hónapokig nézni kell, ahogy a babánk szenved, és erre általában csak az a válasz (nem Rátok gondolok), hogy "hát igen, ki kell bírni azt az időszakot". Bele sem merek gondolni, mi lenne a gyógyszerünk nélkül: egész napos üvöltve sírás? Ma mondjuk az egész délután sírással telt, most aludt el a drága, és most már nemcsak bélgörcs van, de kakilni sem igen tudunk. A mai termés 1 kakis pelus, és hiába olvasom, hogy megesik az anyatejes babáknál, az eddigi 4-5 kakis pelus után nekem ez drámai váltás. Most csak várok, várok, hátha lesz még. A mérleg össze-vissza mutat súlyokat, hol megáll egy nagyobb értéken, hol egy korábbin (de annyira nem ír ki hülye súlyokat, hogy az elemre gyanakodjam), aztán találjam ki, fogyott-e a gyerek most 50 dekát vagy sem, esetleg hízott. Mintha mindegy lenne, merthogy több mint egy hete semerre sem mozdultunk. Nem az zavar, hogy nem úgy hízik, mint korábban, arról tegnap is írtam, hogy nagyon sok volt, hanem hogy szinte egyáltalán nem. Fogjak mindent az oltásra...?

Sense, nagyon szép volt a szüléstörténeted, köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Kiskolbi, lélekben Veled vagyok, megértem, milyen nehéz lehet ez így (ciciügy + pociügy)!

Viszont megjöttek a Fotomarktos naptárak, és valami istenien szépek! Köszi, Gremese, még egyszer!

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

l. móni, köszi, visszajelöltelek a wiwen! nagyon szépek a képek, mindegyik! ;-)

Ja, veszek ám mikrós sterilizálót, csak a brendonos megrendelőlap legvégén esett le, hogy nincs VISA stb. kártyám, csak sima béndzsó maestro, úgyhogy el kell mennünk oda. Köszi mindenkinek a tippeket!

Kép
Kép
irina

Na, Lányok, most látom, hogy az egyik mellbimbóm kirepedt és vérzik (pont az, amelyikkel eddig semmi gond nem volt). Volt már ilyen valakinek? Mivel érdemes kezelni és hogy lehet így szoptatni??? A bimbóvédő kiesik, Ádi utálja, sosem tudtam rávenni, hogy azzal egyen...

Kép
Kép
irina

Irina: tudom, hogy nem vígasztal, de KITARTÁS!!!
Nálunk már elmúlt a hasfájós időszak, pedig még nem telt le a 3 hónap. Viszont találkoztam olyan kismamával, akinél sajnos 4,5 hónapig tartott a hasfájás. Ez ellen sajna nem nagyon lehet tenni, próbáld meg kicsit jobban lekötni ilyenkor hátha kellemesebbé teszi neki!
Annyira sajnállak titeket!!!

Kép
Kép
timi26

Hajni ne izgulj. Mi ugyanígy vagyunk.Ahogy hasra fordítom torkaszakadtából üvölt. Még rajtam sem hajlandó hason feküdni. :cry:
De szerintem nem fog így maradni :D Talán ha jobban megerősödik a nyakacskája akkor hajlandó lesz a pociján feküdni.
Nem parázom ezen, mert ha a karomba van szépen igyekszik tartani a busiját.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Emese:[/b] ha nem szedem a bogyót, tényleg alig van tejem, olyankor pótolnom kell tápival. Próbálnám egyébként többször mellre tenni, de pont most kezdi ritkítani a kajálásokat. Délután próbáltam pont etetni (3 órája evett akkor utoljára) , de ha nem éhes, kiköpi a cicit, és elkezd sírni, hogy ne folyjon már az az izé a szájába, ő csak cumikázni akar. Szóval letettem. Plusz egy óra múlva már evett. Inkább azt áruld el, Te - mint Fejés Nagymester- milyen "stratégiával" fejsz éjjel. Máté úgy kajál (nagyjából), hogy 16h, 19h, n3h, n7h. Szerinted meg lehet csinálni 1 fejéssel, vagy muszáj 2x nekigyűrkőzni? Mert arra gondoltam, hogy a 19h-kor pihenő cicit lefejem, az jól teli lesz n3-ra, de akkor a 19h-s aktív tuti szétdurran reggel n7-re (11 órát pihenne!), azt biztos le kell fejnem negyed 3-kor. Na, erre lennék lusta. Vagy? Egyéb ötlet?
Viranka: köszi, 3-4 litert iszok naponta.
Autóban szoptatás: álló kocsiban még oké, de mozgó járműben nekem nem nagyon ment. Először is nem hallom, ahogy eszik, pedig szerintem az nagyon informatív tud lenni, másodszor pedig iszonyú szar volt a 6-os út, mikor mentünk rajta, kismillió helyen fel volt (van) marva, következésképp minden bukkanónál azt hittem, Máté leharapja a mellemet.

Idegen általi taperolás: töröm le mindkét kezét!!!! :evil: Ez még rosszabb, mint a pocakfogdosás várandósság alatt. Fura állat az ember, de -bocsi minden rokontól és ismerőstől is- azt is gyűlölöm, ha valaki más "szagát" megérzem a gyereken. Persze ilyenkor megkeményítem magam, mert tök természetes, hogy közelálló személyek babusgathatják. Én lehetek túl érzékeny. (De azért a mocskos kézre ugrok!)

Silka: az 5let jó. Itt marha nehéz bármit is visszakeresni. Szerintem se aggódj Lizi miatt, a védőnők meg amúgy is paráztatnak ha kell, ha nem.

Emese: már hallottam erről a gipszkiöntős 3D-s cuccról. Engem csak az érdekelne, hogy ha megszilárdult az a gumiszerű kiöntőforma a babán, akkor azt többször is ki lehet önteni, vagy a kész szoborról nem lehet épségben lefejteni? Mert jó lenne, ha lehetne többször használni, akkor csak egyszer kéne megvenni a készletet, utána csak a gipszet kéne pótolni. Nekem nagyon tetszik! Jó ajándék lenne karira!

Irina: én se nagyon tudok mit mondani. Nálunk is inkább nehezen kakilás van mostanság, mint hascsikarás. A mai első adag kb. 1 órája érkezett! Jól megszenvedett érte a Drágám. Tudom, nem segít, de én mindig arra gondolok, hogy Ti is hogy küszködtök, és az ad erőt, hogy van kivel megosztani a problémákat. Alig várom, hogy vége legyen! A cicid elég durva lehet. Nekem egyszer volt hasonló (de nem ilyen durva), akkor a bimbivédő se segített. Fejtem. És nagyon bejön Niki ötlete: szellőztesd!!!! Legyen minél többet szabadon! Az hamar helyrevágja! Jobbulást!

Szóval azért lett íly hosszú amit írok, mert egész délután írok, de sosincs időm elküldeni! Bocsi... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ancsi 26 szuper az ajándékötlet, kulcstartót és mágnest tutira rendelek!
Hasfájás még nálunk is van, azért is rendeltem meg a borostyán nyakláncot is. Én már mindent megveszek ami esetleg jó lehet, nem birom én sem nézni a szenvesédt.
Tejcit szaporitani én is próbálkozok:-(

További szép estét!

Heni
KépKép
heni81

Emese: melyik oldalról rendelted a játszószőnyeget?
Vendég

Heni
KépKép
heni81

Era! Így van! :D Köszi Heni! :wink:

Felhívtam a gyerekdokit, és végül is ugyan azt mondta, amit csináltam. Forraljak fel vizet, hagyjam kihűlni, és azzal mossam át Zsófika szemét.
Holnap du. 5-re meg be kell mennünk megmutatni. :? Szerencsére a rendelés elejére hívott, és majd nem kell a beteg gyerekek között várakoznunk.
Múltkor nem kértem beutalót koponya- és hasi ultrahangra, most majd bepótolom.

Irina! Ez tényleg így van! A hasfájásnak nincs ellenszere. Lassan közeledtek a 3. hónaphoz, ami a 6 hét után a következő vízválasztó. És egyáltalán nem is biztos, hogy addig kell várnotok.
Én nagyon drukkolok, hogy hamar elmúljon ez az időszak! A fiúknál ez sajnos nehezebb, náluk gyakoribb és hosszabb idei tart a hasfájósság, mint a lányoknál.
Nem próbáltad itatni vízzel vagy egy kis teával? Tudom, hogy anyatejes csecsemőnek nem kell plusz folyadék! Csak azért, mert lehet, hogy "nehéz" a tejed, és az megüli a pociját, a plusz folyadékkal meg "lazíthatod" a tejcsit.
(Az én tejcsim eléggé zsíros, tejszín úszik a tetején). Kipróbálhatnád a kömény-ánizs-kamillateát, ha eddig még nem tetted. :D

Kiskolbi! Ma láttam az M1-en egy babaműsort, ahol csináltak egy ilyen 3D-s gipszkiöntős cuccot.
Összekeverték a műanyag trutyit egy edényben. Anyuka fogta (álltak) ölben a babát, a pali meg megfogta a gyerkőc lábát (vádliját) és egyszerűen belenyomta a trutyiba jó határozottan. Nem volt baj, hogy kicsit mozgott, a forma minden redőt, hajlatot megőriz. Majd mikor megszilárdult, kihúzta a baba lábát. Növényi eredetű anyagokból áll ez a kiöntőforma, és azt mondta, nem muszáj lemosni azt a pár morzsát, ami a lábán marad a babának, még meg is eheti.
Nos jön bele a folyékony gipsz. Mikor megszilárdul, nem tudod egyben levenni. Egy kés vagy a keverőpálcika segítségével kis bevágásokat kell rajta ejteni, hogy kis darabokban tudd leszedni azért, hogy a gipszből ne törjön le egy darabka sem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi! Éjszakai fejés: Én Zsófit 19-20h között teszem le. Az éjjel 01-02h-ás szopi már hetek óta kimarad, akkor kell fejnem. A jó cicit eleinte teljesen lefejtem, a defektesből (ami kevesebbet is termel, és lassabban), csak kicsit fejtem. A következő etetésre 03-04h pont jó volt, majd indult a nap 07-08h-kor.
És ami fontos, minden szopi után ittam, mégozzá sokat! Ha ásványvizet, akkor sokkal több lett a tejem, mintha pl. rostos gyümilevet ittam volna.

Most a helyzet az, hogy este 19-20h-kor leteszem, és két napja 05h körül ébred. És én 02h körül kelek fejni, mert már nem teljesen fejem le a cicit, hanem csak az egyharmadát, kétharmad benne marad. És nem iszom már, ha letettem aludni. A hajnali szopinál már iszom, hogy reggelre legyen tejem.
Így tudom szabályozni, a "nem ivással", és azzal, hogy kicsit fejek.

Ez egy elég lassú folyamat, de azt vettem észre, egyre többet bírnak a cicik. Feszítenek, meg beton, de most már nem 3 óra, hanem 4-4,5 óra múlva kele, hogy csöpögök.

A szellőztetés tényleg jó a ciciknek. Én éjszaka nem hordok melltartót (nappal is csak olyan sportos-bebújóst). És melltartóbetétet sem, mert az is - ha teleszívta magát tejjel -, dunsztolja a cicit és az nem jó. Így én éjjel betárazok magamnak 1-2 pót pizsifelsőt, vagy pólót, és ha nagy foltok vannak rajtam, akkor lecserélem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Nagyon sajnálom, hogy Ádikád így szenved. Teljesen megértelek, hogy így ki vagy tőle borulva.
Nálunk kicsit enyhült a helyzet, de még szenved a kis drága. Hátha segít: a védőnőm azt mondta, hogy amikor beáll jobban a napirend, akkor hamarabb múlik a pocakfájás is. Nem tudom, hogy Nálatok mennyire hasonlóak a napok.

K.Timi! Próbáltam apránként adagolni a többet, de úgysem ment. És valóban én is úgy gondolom, hogy tuti, hogy nem minden gyerek eszik egyformán. Sőt! Egy gyerek sem eszik mindig egyformán. Szóval nem érdekel a doboz! Adom, ahogy érzem!!! Nem görcsölök ilyen hülyeségeken tovább. A rucikat meg nőjjük ki, úgyhogy biztosan nincs gond! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Irina! Szellőztetés egész nap, és Garmastan kenőcs!!! Nekem volt így kirepedve a cicim, az segített. És nem szabad hagyni, hogy a baba feláztassa!

Kép

Kép
regcsiken14

Jaj, szegény Irina és Ádi! Úgy sajnállak benneteket. Mivel semmi használhatót nem tudok mondani, csak drukkolok, hogy mielőbb véget érjen a szenvedésetek!

Era, éppen hiány van a szőnyegből, péntek óta napi kapcsolatban vagyunk velük, várjuk, hogy beérkezzen a kamion :lol:

Regina, nehogy idegesítsd magad a tápszeres doboz "utasításai" miatt!!! :lol: Annál jobb jel, hogy hízzátok ki a rucikat, nem is kell :lol: :lol: :lol: Egyébként a lányok általában eleve kevesebbet esznek mint a fiúk.

Jaj, képzeljétek 3 órás délutáni alvás után Lizi benyomott 165 gr tápszert. Azt hittem rosszul látok. 2x kellett új adagot pluszban bekevernem. Éreztem, hogy sok lesz, de sikított a kaja után. Persze azóta folyamatosan bukja vissza... :cry: 3 textilpelus van tele bukival :shock:

silka
silka

Emese:
biztos hamar meggyógyul Zsófid. Kamillateás mosogatást nem javasolták? A babák szemére lehet alkalmazni nyugodtan, és nagyon hatásos. :wink:
Köszi a fejéses tanácsot, akkor megpróbálok nem inni éjjel, pedig nagyon szomjas szoktam lenni minden szopi előtt és után is. Majd csak "mutatóba" pár kortyot! :oops: A cicik egyébként nem semmi, ahogy "fejlődnek": korábban 80-100 fért bele egybe, most akár 140-160-at is termel egy (de akkor már brutál-beton :shock: ).
Melltartó: én is utálom, de pólóban már eláztattam a vadiúj ágy kárpitját :oops: , úgyhogy inkább ez. Vagy magam alá is tegyek pvc-lepedőt?! :shock: :lol:

Hát, akkor ahány ajándék, annyi szobrintó-készlet... :( nem baj! Úgyis rendelek! :lol: A gyártó cég honlapján amúgy 500 Ft-tal olcsóbb, mint a MiniManóban! :!: :idea:

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, játszottunk a járókában én fotóztam és ez lett a vége:
Kép
Lenyeltünk egy cipőt, de a fűzője kint maradt :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Silka: :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Silka:
édi. :)
Ne nekem ilyet nem csinál Lilla. :(
Hason csak fekszik. :?

Kép
Kép
h@jni

Emese már éppen kérdezni akartam, hogy jó e hogy melltartóban alszok, mert ugye mindenütt azt olvasom, hogy széles pántú melltartót kell viselni...de arról nincs szó hogy éjjel nappal.
Ma éjszaka már cicifix nélkül alszom, mert utálom, de nagyon félek attól is, hogy nagyon lógni fognak a melleim ha abbamarad a szopi.

Folyadék, szénsavas vagy mentes ásványvizet iszol? A rostos üditők közül melyiket?

Annyira szeretném, ha úgy működnének a cicik mint régen. A 6. hétnél éreztem először hogy nem elég a tejci és a gyarapodás is akkor kezdett el csökkenni, bár tudom, hogy akkor nagyot ugrik a babák étvágya.

Azt hittem babát vállalni egyszerű dolog, de nagyon nehéz, pocifájás, nem tud kakilni, nem elég a tejci, fejés...és még sorolhatnám.
DE én ügyes vagyok és minden rendben lesz, mert szuper netes barátnőim vannak, akiktől nagyon sok mindent tanulok!

Köszönöm nektek csajok!

Heni
KépKép
heni81

haaaaaaaaaaaat kepzeljetel Linike mit muvel (1 kesoi ebredes kivetelevel)
mar kb 1 hete az etkezesek +-10 perc:
ebredes: 7.40, kajak:8.10, 11.30, 14.30, 17.30, 20.20 es elalvas 20.40
hihetetlen

vettunk jarokat es annyi jatekot, h alig fert be az autoba :) na jo ez tulzas, de tenleg vettunk parat! majd dobok fol kepet! olyan forgot vettunk a jarokara, h linike extazisba esett tole, majd rakeresek es belinkelem, mert hihetetlen sokfelekeppen forog, taviranyitos-mondjuk ez nem fontos, 3 fele zenes hipiszupi

en is orulok, h egymasra talaltunk, ugy hivlak bennetetket, h a forumosaim 8)

Kép

Kép
mmarica

Kép haaaaat igen, kicsit szines lett

Kép

Kép
mmarica

a kep jobb felso sarkaban szoktam veletek trecselni, ott a gepem 8)

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Heni, Gremese, Silka: Nagyon arik vagytok!!!

Silka: nagyon ari a kép! Jót nevettem.

Dobok egy képet, mai esti szexes fürdés utáni: Kép pötyike :-)
Vendég

ja! lemaradt: 3860 gr

Én annnyira büszke vagyok rá! Remélem nem haragszotok, hogy Őt favorizálom!
Vendég

Era: azt a hurkákat! Meg ez a poci! Hihetetlen!!! És természetes, hogy őt favorizálod!

Kép
Kép
timi26

Era

Gratula!Ügyesek vagytok!

Heni
KépKép
heni81

Homeós bogyó: a babáknak hogyan kell beadni?

Heni
KépKép
heni81

Gremese: megnéztem a játsszvelem.hu-t de nem találom azt a játszószőnyeget ami nektek van :-( :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

KépKép
Kép Kép
l.móni

MMARICAAAAAA!!!!!! :lol: :lol: :lol: Én akkorát nevettem a járókátokon! Ennyi mindent! Két perc után észrevettem ám Linikét is.... :lol: Ő még nem esett transzba ennyi játéktól? :wink:
Félre ne érts, nagyon szuper, és annyira aranyos vagy, hogy ennyire teletömted játékkal a járókát. Most aztán kapja nagy ívben az ingereket. Klassz! :wink: :D

Kiskolbi! Ma 20.00-06.30-ig aludt a Drága! :shock: No ilyen sem volt még. Este 8-kor üres cicikkel feküdtem le, mellettem az almalé. Én is csak mutatóban ittam, mert ugye a szoptatós anyucik hamar megszomjaznak. Éjjel 2 felé keltem fejni, a 3/4-éd bent hagytam. Majd reggel 6 felé ébredtem, hogy beton mind a kettő. Lefejtem kicsit, és fél óra múlva már ébredtünk is. Alakul a dolog. :D

Heni! Én szénsavmentes vizet iszom, már csak azért is, mert a buborékostól állandóan jönnek a "búvárkortyok" :oops: , és a benne lévő szénsav fel is boríthatja a sav-bázis egyensúlyt.
Rostosból meg ami jön éppen.
Talán egyedül ananászlét nem iszom, mert attól sűrűn látogatom a mellékhelyiséget.
És persze a sörikém. :wink:

Era! Nem csak Te vagy büszke a Lányodra, hanem - szerintem bátran kijelenthetem -, hogy itt mindenki!!! Mikor még Beatrice ici-pici volt, mutattam Apának a képeket. Mentünk Anyósomékhoz, és nekik is meg kellett mutatni, hogy itt egy életerős kislány, aki küzd az életért, és itt az anyukája, aki egy hős, és hihetetlen kitartásról tesz tanúbizonyságot.
Mindenkinek példaértékűek vagytok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babucik öröm nézni őket.

Timi26!
Jó a megközelítés csak hozánk még 3 utcát kell jönni.
Nem olyan rossz környék különben én szeretek itt lakni,
nincs nagy forgalom gyerekekkel pont jó,na meg csöndes is.

Era!
Beatrice fantasztikusan néz ki mekkora hurkái vannak.

Marica!
Nagyon jó a jároka.

Ez lesz a 2 mamának és 2 dédinek Karácsonyra az ajándék.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

A pihiszék után újabb mánia tört elő. HINTA
Tegnap nézegettem a játszvelem oldalát és nagyon beleszerettem a az esőerdős hintába, annyira jól néz ki. Igaz 16.500Ft.
Szerintetek érdemes a rezgő pihiszék mellé még egy olyat is venni? Vagy fölösleges pénzkidobás? Vagy inkább csak tavasszal vegyek kintre igazi álványos hintát?
Kiváncsi vagyok a véleményetekre!

Emese köszi válaszod!

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt Barátosnék! :D

Emese: szupi éjszakátok volt ezek szerint, de nekünk se volt kutya: letettem 20h-kor, ébredés+szopi 2.45-kor, 3kor már ismét aludt (hihetetlen), és reggel 6-kor keltünk! :D A melleim is jól bírták, nem kellett fejnem, habár amit reggelre tartogattam, elég beton lett. Bejön ez az alig-iszok dolog. Mondjuk rendesen kiszáradtam, tyaffogott a szám reggelre, de sebaj. Szóval jó ez így, kérdés napközben mennyi tejci lesz, mert délután (akkor sokat eszik) sokszor kell még 50-60 tápi a tej mellé. :(

Era: wow!!!! Nem semmi! :D Nagyon büszke lehetsz Rá, és persze Magatokra is! :D

Marica: Linike hova fééér???!!!! :shock: :lol:

Heni: homeós bogyó beadása: én kiskanálba teszem, és cumisüvegből babavizet nyomatok rá. Elég sok idő, míg felolvad (min 30 perc), készítsd el jóelőre. Fincsi édes szirup lesz. Ja, és én nem vennék hintát. Ott a pihiszék. Megvárnám a kinti tavaszi időt. Szerintem az se jó, ha túlingereljük a gyereket. Jobb néhány általa megszokott, jól ismert ketyere, játék, miegymás. És a legfontosabb: a számunkra legtriviálisabb dolgok (teásdoboz, takaró mintája, függöny, pl. Saját tapasztalat. Vagy Granda írta a csokipapírt...) is igazi kalandot jelentenek a Piciknek, nagyon odáig tudnak tőlük lenni. Akkor meg minek kidobni vagyonokat? Végül úgyis a Vaterán kötnek ki. :?
Aki akar, most megkövezhet, de ez a véleményem. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, még valami: a babadolgokat árusító cégek a fogyasztói társadalom legádázabb cápái! :evil: Minél több pénzt megpróbálnak kicsalni a drága szülőktől, akik az imádott gyerkőcnek megvesznek mindenféle szirsz@rt. (Mindenhol így működik, tudom, de szerintem babatéren méginkább.). Nem azt mondom, hogy én néha nem csábulok el :oops: , de előtte mindig megpróbálom végiggondolni, vajon tényleg kell-e ez nekünk, vagy csak pillanatnyi fellángolásom miatt akarom megvenni, és amúgy Máté szempontjából tök felesleges?

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!
Terhességem kb. félidejétől olvaslak titeket, de eddig még nem regisztráltam, ne kérdezzétek miért. Most rászántam magam, hogy írjak ide, de nem szeretnék betolakodó lenni. Nem bánjátok, ha csatlakozom hozzátok?
aniko15

Jól elvagyok itt magamban, de még egy kérdés:
Hogy álltok a rugikkal? Csak mert nekünk mindig van pár rugi a készletben amit még szülés előt vettem, ami olyan, mintha Mátét belehúztam volna egy krumpliszsákba: széltében 2x belefér, a lábrésze viszont olyan rövid, hogy nem tudja benne kinyújtani a virgácsait. :shock: Szóval "dobhatom ki" (eddig kb. 6-ot raktam félre), mert nem érzi bennük jól magát. Azt hiszik, a babák kurtalábú hájas kismalacok?! Leginkább a Tescós Cherokee cuccokkal vagyok megelégedve, azok mintha ráöntötték volna őket a Fiamra! Persze minden baba más...

Detti
KépKép
kiskolbi

Anikó: üdv nálunk!!!! :D Írj le mindent a várandósságodról, szülésedről, Babácskádról, szívesen várjuk (szerintem mondhatom a Többiek nevében is. Ugye, Lányok? :D )!

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt lányok!

Kiskolbi Jól sejtem, hogy Máté alszik? :lol: :lol: :lol:

Marica Hú, jól teleraktátok játékokkal :lol: :lol: :lol: Miután Emese írta, hogy kiszúrta Linikét akkor én is elkezdetm keresni :roll: :oops: Megtaláltam a képen elveszve a kincsei között :lol: :lol:

Ildi (Horcsog) Nagyon szép a párna, tuti fő helyen lesz a nagyiknál a lakásban :lol: :lol:

Hinta Szerintem is felesleges pénzkidobás :roll: Kiskolbi mintha az én véleményem írta volna le :wink:

Anikó Üdv közöttünk :lol: Kérünk képeket, szüléstörténetet, jó vagy rossz tapasztalatokat :lol:

Nagyon jó éjszakánk volt így a szuri után :D Fél 10-kor már aludt a drága 1/4 7-ig akkor kajcsi és azóta alszik Lassan ébredhetne mert a bal cicim már beton. Éjjel 1-kor fejtem üresre és mostmár nagyon tele van :roll: Ja és ma reggel mértem 5090 g :lol: :lol: Úgy örülök, a kezdeti viszonylag sok fogyás után nagyon szépen összeszedte már magát. Már hurkái is vannak :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kiskolbi!

Rucikkal én is voltam már így, pl vettem a kisfiamnak kétrészes overállt
amibe méret 80-86 fiam kb 88-89 centi és majdnem nagy.
Akkor vannak a lánynak olyan 56-os rugik az egyik kicsi a másik nagy.
De már a nagyfiamnak is voltak ilyen elméretezett ruhái.

Anikó15!
Hello itt köztünk.
Kérünk rólatok infokat.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi, hogy befogadtatok!
Először röviden néhány fontosabb dolgot rólunk. Szeptember 29-én született kisfiúnk, Dávidka, 4400 g-mal és 54 cm-rel. A kórházban visszaesett a súlya 4100 g-ra, így tápszert kapott, ami sajnos továbbra is fennáll, mert nagyon kevés a tejem. Nagy nehézségek árán tudok naponta kb. 40 ml-t lefejni, ami szinte egyenlő a nullával. Kezdetben nagyon bántott a dolog, de beletörődtem, és annak örülök, hogy van egy gyönyörű,egészséges kisbabánk,akivel minden nap boldogság!
Egyelőre ennyi, kérdezzetek, mire vagytok még kiváncsiak!
Képet hogyan kell feltölteni?Még nem siekrült rájönnöm.
aniko15

Anikó Amikor írod a hozzászólást akkor ott van egy mondat:"Melléklet feltöltése" Arra ráklikkelsz és beilleszted. Ha jól emlékszem csak jpeg-ben engedi feltölteni.
Megyek ébred Cica

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

L.Móni: köszi a linket! Megnézem.

Hörcsög: szupi a párna, szerintem az anyukám kap ilyet, mert állandóan a kicsi fényképét dugdozza a párnája alá :-)))

Kiskolbi: Nekünk is a Cherokee jött be! Meg a Brendeonos rucik, de azok nagyon drágák!

Anikó15: Üdv közöttünk, váó nem semmi 4400 gr-os babát szülni! :lol: A tápszer miatt ne aggódj! OKé, nyilván jobb lenne az anyatej, de a kevés anyatej is számít, én is néha csak 20ml-ket tudok lefejni, vagy szoptatni, több mint a semmi!

Egyébként nekem sem sikerül avatart feltölteni, nem tudom annyira lekicsinyíteni a képet, hogy megfeleljen ennek a dög gépnek. :twisted:

Ma arra ébredtünk hajnali 3-kor, hogy a bank üzeneteket küldözget. Basszus Bea is felébredt rá! :twisted:

Mi egyébként 6 x 120 ml-ket kajálunk. Sok vagy kevés? Nem érdekel különösen, mert a kislányom hízik és ez az egy a lényeg.
Vendég

sziasztok,

Végre visszatért Emma étvágya, és ami fontos a tejcsim is visszajött, már fejni is tudok egy picit szopcsi után.

És ami fontos végre, majd egy hét után jött egy óriási kaki. wow, eddig a teával próbálkoztunk, de tegnap egy picit meghőmérőztük, csak úgy óvatosan, és egy óra múlva jöttis a csomag!!! :-) Hogy milyen boldoggá tud tenni!!!!

Emmácska még csak 6 órát ( 21:30- 3: 30 ) alszik egyhuzamban éjszaka, a ti babáitok hogy hogy már enniyt alszanak?

Ma reggel fél hétkor reggelizett és utánna is jött csomag! mostmár remélem szépen visszaáll minden, evés, kaki, tejcsi.

Mi vagyis Emma még mindig 3 óránként eszik, jelzi hogy éhes, gndolom szép lassan nött 3 óráról 4 re az evések közti idő nállatok, vagy irányítottátok valahogy?

A szemük szine meddig változhat??? Most olyan csudaszép! sötétkékesszürke!!!!!!!

szép napot nekünk!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Dobok egy képet!

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Hna, megrendeltem a játszószőnyeget!

:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap még a teszveszen megrpóbáltam alkudni egy használtra, de nem jött össze, nem baj, így tuti olyan lesz ami f@sz@, és még majd el is tudom adni :lol:

Egyébként sajnos teszvesz függő lettem, van aki drogfüggő, van aki szerencsejátékozik, úgylátszik én meg teszveszezem.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: