A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Adri, te olyan karcsu vagy, hogy en meg nem mondanam rolad. Ahogy Viragrol sem. De ami kesik, nem mulik :wink:

Nuska, en jelentem, harmadik lany vagyok a csaladban :wink: Ocsem mar fiu lett, de a vegen mar nem is akartak fiut, mondvan mar megszoktak a lanyokat.

Kamilla, szep nagy pocid van. Hat igen, sokan mondjak, a terhesseg utan nem leszunk olyanok, mint elotte. De szerintem megeri a valtozas. Foleg, ha van meg egy szereto tars is.

Toncsi, nekem tetszik a valasztott lanynevetek.
katavirag

Nálunk családi vita van....de most nem a babáról.
Lassan költözünk az új házba, és nem akarok anyámnak, és senkinek sem kulcsot adni a házhoz. Nekem lesz és a férjemnek.
Anyu teljesen kiakadt... :roll: Úgy gondolta, hogy lesz hozzá kulcsa...
Jól teszem, hogy nem adok neki??? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de valaki adjon nekem tanácsot....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Adri!
Nőtt a pocid, nyugi!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Szerintem teljesen rendben van, hogy nem adtok kulcsot. Miért kéne? Nem is értem.

Kérdés: Sajna már tök kicsi az összes melltartóm. Ilyenkor milyet szoktak venni? Merevítőset? Vagy simát? Egyáltalán meddig nő még a cicim?

Kismama naci is kéne, de én nagyon vékony vagyok, csak éppen nagy hassal. A kismama gatyók meg mind olyan tramplik. Úgyhogy most mackónadrágban nyomulok.

Adri csini vagy!

Kép

Kép
kamilla306

Adri, igen, láthatóan nőtt a pocid :)
nuska, Neked is szép gömbölyű már a pocc :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="kamilla306"]K írta:kamilla306ismama naci is kéne, de én nagyon vékony vagyok, csak éppen nagy hassal. A kismama gatyók meg mind olyan tramplik. Úgyhogy most mackónadrágban nyomulok.

Kamilla, én is sokat szívtam a kismamagatyákkal mire találtam. :roll: Az összes lógott rajtam, az S-es is úgy állt aa fenekemen-combomon, mint a tehénen. Végül a babamama expon találtam 2in1-os xs-es csípőfarmert, na az jóóó :) Mondjuk jó drága :( De amíg nem növök bele hasilag a Dominóval hordott gatyóimba, addig muszáj volt.

Melltartóból én eleve szopisat vettem, nem volt kényelmes a merevítős. És így legalább nem kell kidobni szülés után, hanem hordhatod tovább. Mondjuk a végéig még sokat főg nőni, úgyhogy csak 1-2-t érdemes venni.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszke Csöppke! :)

Jó a blogod!
Nekem is van, de az titkos. Magamnak csinálom. Öregkoromban majd olvasgatom.

Kép

Kép
kamilla306

Mary
én az enyémnek adnék.mert mi van, ha vmi kellene és mi nem vagyunk abban a városban(elküldeni vmit, másik slusszkulcs, beszorulok a fürdőbe a párom meg külföldön) szerintem jól jöhet. mondjuk az enyém nem élne vele vissza, meg másik városban laknak.mondjuk ide nincs kulcsuk :D , de ha itt laknának adnék
ha folytom rátok törne, akkor nem adnék
toncsi

toncsi80

[quote="kamilla306"]J írta:kamilla306ó a blogod!
Nekem is van, de az titkos. Magamnak csinálom. Öregkoromban majd olvasgatom.

Köszönöm :) :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:15-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok!

Mary, én sem adnék. Anyósom is totál megsértődött, hogy nem kapott, na de nehogy már....

HA elutazunk, mindig hagyun kegy kulcsot a szomszédunknál, ez épp elég biztosíték. (ha nem lenne megbízható szomszédunk, akkor a hugomnál lenne, csak ő kicsit messzebb van a lakástól)
De az nekem nem hiányzik, hogy akkor járkáljon be a lakásba, mikor épp összebújunk, vagy nem volt kedvünk rendet rakni, vagy hasonló...

Nevek, nálunk a csajnév a fele családnak nem tetszik, de nekem se :) Azt hittem kompromisszumképes vagyok, de nem :) Szóval ez még egy menet lesz, ha tényleg csaj van odabent :)

HOztam nektek egy 17 hetes pocakképet, a hajam állapotát nem nézni, ill a sok-sok fölös kilómat se 8) 8) 8)

Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:16-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:16-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok!!!

Adri - NAgyon vékony vagy :) Szerintem rajtad max. a 7. hónaptól fog látszani, hogy babát vársz :lol: :lol:

Mary - Én tuti nem adnék kulcsot .. minek? Semmi nem indokolja. Mi ha elutazunk hosszabb időre, akkor előtte átugrunk én szüleimhez (ők budapestiek) és ott hagyjuk egyikünk kulcsát. Anyu átjön virágot locsolni, szellőztetni .. stb. Akárhány ilyen furcsaságot olvasok, mindig rá kell döbbenjek, mekkora mázlim van a szüleimmel, és anyós-apóssal :D

Kamilla - Én ezért varrattam a kismama nacimat :) mert az fenékben, combban .. stb .. pont rám lett szabva és jól néz ki. Hoszzú felsővel, tunikával nagyon profi ;) :D
Amiket nézegettem kismama boltokban az rajtam is szörnyen állt :?

Bambi - Én végül nem mentem .. holnap reggel megyek! Nekem elég ha lightos a jóga, mert úgyis tornázom itthon mellette meg játunk úszni!

A névkérdésbe mi sem engedünk beleszólást .. senki véleménye nem érdekel. Szerencsére eddig tetszett mindenkinek amiket választottunk.

Megvettük a babakocsit!
Képzeljétek, végül egy másik mellett döntöttünk, mert amikor az összecsukást, fékezést .. és egyéb gyakorlati dolgokat próbálgattam a pierre cardinon .. hát .. le voltam döbbenve, mennyire praktikátlan (pl. két kézzel két oldalt be kell nyomni a tolókar átfordításához, és akkor a nemlétező 3. karoddal át tudod fordítani .. vagy pl. az összecsukáshoz kell a két kezed lábad, minden, és latyakos időben full szutyok leszel, mire elkészülsz vele, és semmi fogó rajta .. szóval GÁZ!). És akkor az eladó nő mondta, hogy ő melyiket ajánlja (egy 2007es modell).. közben pont befutott egy kispapa aki pelenkázó táskáért jött, pár hete született a babájuk. Kérdeztem ő itt melyiket vette, és azt amit a nő ajánlott ..
Annyira durva .. olcsóbb picivel, mondjuk márkátlan (ezt én pont le***om.. :D) de egy mozdulat összecsukni, befér mindenhova, könnyen fékezhető, van kisablak rajta, esővédő hozzá és autósülés .. szóval csodajó, és ennek is vagány a színe! Már összeraktuk, itt tologatjuk a nappaliban :D Körbefotózom és megmutatom nektek! És ez 40ezer volt, így vettem mellé egy színben passzoló pelenkázó tatyit .. mert hát, fő a harmónia :lol: :lol:

Mamacka
- Amúgy már találtál használt kocsit? Mert láttam keresel Peg peregot .. sikerült kifogni vmit?

Kép
szösszenet

Jajj Bambi .. a babonáid nagyon komolyak :D
Amiket lehetett átgondoltuk .. az újévi első látogatókor már tudni fogjuk a nemet :D
Hát .. ezek alapján nálunk egyértelműen kisfiú - majd kiderül :lol:

Kép
szösszenet

Adri hú te tényleg jó vékony vagy, bár szemmel láthatóan nőtt a pocid, nekem kb a 12. héten volt ekkora :oops:

A babonák alapján nekünk is fiunk lesz :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Hááát ezek alapján:

Fiú-Lány:

1. Kerek pocakú kismamáknak lánya lesz, hegyes hasú fiúra számíthat. ----fiú
2. A fiúbaba lent helyezkedik el a mama pocakjában, a lány pedig fent.-----lány
3. Aki sós vagy savanyú ízeket kívánja a terhessége alatt, fiút szül, aki édeset, lányt. -----is-is :)
4. A fiút váró kismamáknak megszépül az arca, a lányt váróké kissé torzul. ( én megj-em:torzul-az mit jelent?) ---- fiú
5. A fiú inkább a bal oldalon rugdos, a lány jobb oldalon. --- ő középen fent :)
6. Ha az anyát rosszulléttek környékezik, fiút vár. -----fiú (Bencével nem, KAtával viszont igen rosszul voltam)
7. Aki gyakran összeakar bújni a párjával, lányt vár. Egyébként fia lesz, hiszen egy "szerszám", bármilyen kicsi is, elég egy nőnek. ----lány
8. Aki teliholdkor kívánja meg a párját terhessége alatt, annak fia lesz. ----nahát ez alapján passz
9. Ha újévkor férfi megy először látogatóba, fiú születik a háznál. ----ez alapján is :)

Na akkor mim lesz nagyanyáink szerint? :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok, hoztam friss pocakfotót :D

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

szösszenet, várjuk a babakocsifotót :)

Zsuzsófi, jó nagy pocód van már Neked is! :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke!

Nagyon csinos vagy, és szép a pocid is! :wink:

Kép
adri0422

Na akkor nem adunk kulcsot....majd "ha beadjuk a kulcsot....."
Na ez csak vicc volt...rossz vicc...

Ha valaki használt kocsit akar, vagy épp újat,akkor menjen fel a neten a www.vatera.hu oldalra.
ott is vannak kocsik, meg minden más is!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,

Megérkeztünk az UH-ról. Most már tuti, hogy kislányunk lesz. :) :)
Az AFP eredményem viszont még nincs meg, de az annyira nem is izgat. Továbbra is fejjel lefelé helyezkedik el, valószínüleg most már így is marad. A súlya 275 gramm, a szívecskéjében mind a négy üreg látható.
Fontosabb értékek BPD: 47, TAD: 47, FL: 27 mm
Holnap teszek fel képet.

Na gyorsan visszaolvasok. Látom, ma is nagyon aktívak voltatok :) :)

Kép
emi29

Hú, ha én felteszem a 21 hetes fotómat (ami még el sem készült), biztos azt hiszitek, hogy már a 7.-ben vagyok....

Én ma Andrisnak vettem dm-es babaolajat, azzal fogom magamat is kenni. Nála a dm-es kismamakenőccsel kentem, de megsúgom, hogyha valakinek nincs hajlama a csíkosodásra, akkor szerintem tök mindegy, hogy mivel keni, de annak is, akinek van hajlama, mert a lényeg, hogy jó zsíros/olajos krém legyen, ami gyorsan beszívódik! Nekem hála Istennek előzőleg nem volt, aminek nagyon örülök, mert így csak a kövérségem volt ciki a strandon...
Viszont az előző terhességemnél a bal vádlimon kiugrottak az erek, meg lett hajszálerekből is egy térkép, aztán az teljesen eltűnt, mikor megszületett Andris, de most megint előjött, úgyhogy tornáztatom ezerrel, meg kenem vadgesztenyés krémmel.

Szépek a pocifotók!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Emi - Nagy gartula a kiscsajhoz! :D

Csöppke - Szerintem nagyon csinos vagy! Nagyon szép az a poci ;) :) és hamar behozunk! :)

Akkor itt van néhány fotó:

Kép Kép

Kép Kép

Kép

(jah, a babahordozó a lábzsák és a kocsi volt együtt 40ezer, és vettem még 4ezerért egy pelenkázó táskát is :))

Kép
szösszenet

Szösszenet: ez nagyon jó vásár volt!!

Kép
klarka

Én most Vaterán keresek babahordozót, mert nagyon jókat láttunk múltkor...

Kép
klarka

[quote="klarka"]S írta:klarkazösszenet: ez nagyon jó vásár volt!!

Köszi!
Kismamik - érdemes itt körbenézni .. nagyon baráti az ár, és jó kocsik vannak :)
Ezt azoknak mondom, akiknek nem elsődleges a márka .. mert itt a már említett, felsorolt márkákból nem nagyon vannak kocsik :?
Csak a Pierre Cardin, ami meg kis jobban szemügyrevétellel kiderül, hogy elég praktikátlan :?
http://www.babaholmiolcson.hu/
Mi néztünk itt rugdalózókat is, kiságyat .. stb.
Sok dolgot fogunk itt beszerezni :)
Mondjuk mi Bp-en lakunk, mégis messze van ... jó sokat kocsikáztunk hozzá - de megérte :) ;)

Kép
szösszenet

Íme néhány példa:

http://www.vatera.hu/babahordozo_41567415.html

http://www.vatera.hu/pierre_cardin_hord ... 69419.html

http://www.vatera.hu/biztonsagi_autosul ... 03995.html

http://www.vatera.hu/chicco_babahordozo_41045514.html

Nekem ez a legutolsó tetszik legjobban és ilyen árban kevés helyen találsz újat...a nagyáruházakban (tesco...stb) is a noname-ek kb. 13.000-nál kezdődnek..

Kép
klarka

Jaj, én ezt a helyet ismerem.....!!!! Ott vettünk egy esernyőre csukhatót 6.500-ért, és nekem is feltűnt, hogy milyen jó kis bolt!

Kép
klarka

Jól néz ki ez az utolsó .. és tényleg nehéz újonnan ilyen árban találni :) A P.C babahordozó (amit elsőnek linkeltél) az viszont nagyon kicsi .. mi láttuk élőben a többihez képest .. és max. fél éves koráig fér el benne a baba .. elég gáz.
Amit végül választottunk, annak a hordozója nagyon tágas.
Na, én meg a vaterát nem ismertem, böngészgetek rajta - köszönöm!!
Páromnak kell kengurut keresnem .. :lol:

Kép
szösszenet

Adri,
Mi is a Lili nevet választottuk picurnak :) :)
Most már egyértelműen látszik a pocid, de még mindig nagyon vékony vagy :)

Kamilla,
én a Triumpfban vettem kismama melltartót, azt hiszem 4700 Ft-ért. Nem merevítős és jól tartja a mellett. Ott azt mondták, hogy követi a mell növekedését, tehát elvileg a terhesség végéig hordhatom. Most kb kétszer akkora a mellem, mint amekkora volt és még nem csalódtam benne. Meglátjuk...

Mary,
Látom már döntöttél kulcs ügyben. Úgy érzed, hogy gyakran zargatna, ha lenne neki is kulcsa?

Csöppke,
Látom te is alakulsz :)

Zsuzsó,
Neked aztán jó nagy pocakod van. Ha nem tudnám, hogy csak egy valaki lakik benne, nem hinném el.

Bambi,
A babonák közül nekem az 1., 3., és talán a 4. jött be. :) :)
Mondjuk a kínai horoszkóp szerint is fiúnak kellene lennie a pocakomban :) :)

Szösszke,
Még mindig nem érzed a baba mozgását? Az enyém nagyon sűrűn "jelentkezik". Utálja, ha keresztbe teszem a lábamat, és ha sokat ülök. Szegény nagyon lent helyezkedik el és biztosan kényelmetlen neki, amikor ülök.
Örülök, hogy sikerült megvenni a kocsit.

Kép
emi29

És a chicco?

Várj, kengurut tudok egész olcsón - és masszív!
Mondjuk P.C., de van kisebb babákhoz, meg nagyobbhoz is, mi az utóbbit vettük és állítható a baba méretéhez - még egy évesen is vittem benne....
Mindjárt belinkelem a boltot....
Ebben a boltban az a jó, hogy diszkont és azért is olcsó, mert az üzlet maga egy nagyon pici helyen van, gondolom nem kell sokat fizetnie érte az ürgének....

Muszáj az egészet végigböngészned, mert nem lehet belinkelni csak a terméket....

http://babyfun.fw.hu/

Ide lépj be és a

Babahordozók, kenguruk (11)

címhez lépj...ott találsz kisebbet is és nagyobbat is és jó erős gyöngyvászonból van, kirándulásnál is jól tart..

Kép
klarka

[quote="emi29"]S írta:emi29zösszke,
Még mindig nem érzed a baba mozgását?

Nem .. konkrétan nem .. :? :cry: :cry:
Komolyan aggódom, csak nem akarlak ezzel terhelni titeket... meg magamat sem idegesíteni .. de elhiheted, nagyon várom az UH-t és rettegek is tőle :? :roll: :roll:

Kép
szösszenet

emi: én még most se nagyon érzem egyértelműen a mozgást...Andris is nagyon fent volt, még szülés előtt is, pedig mondták, hogy a közeledő szülés jele, hogy lereszkedik a has, de nekem még szüléskor is fenn volt..:) Valószínűleg ezért vacakol még ennyit pöttömke, de azért néha már van jel..:)

Kép
klarka

Klarka - Nagyon köszi! Megnézegetem, átböngészek mindent, hátha találok mást is :D Párom örülni fog, mert ő szeretné használni a kengurut :)
Amúgy általában ezek a boltok olcsók, amik kicsik .. raktárszerűek, mégis garanciás áruik vannak .. csak a külsőségekre nem költenek ;) :)
Chicco hordozót nem láttam a boltban, nem tudom mekkora... ez is azért tűnt fel, mert szembeötlően kisebb vlot a P.C mint amit vettünk..

Kép
szösszenet

Őt a 21. héten éreztem először...

Szösszenet: ne aggódj, egyszerre majd jól belédrúg és akkor már nem fogsz panaszkodni:)

Kép
klarka

Szöszke,

Szerintem tök jó ez a kocsi. :) Tényleg jó vásárt csináltál.
Hű ebbe a boltba már én is be akartam nézni; tőlünk nincs annyira messze :) :)

Még mindig baba bútort keresek. Sajnos eddig nem sok jóval találkoztam. Ráadásul az árak is nagyon durvák.... :( :(

Kép
emi29

Jaj, úgy várom már a holnapot: egyrészt, mert elkezdődik a 21. hét, másrészt, mert holnap lesz uh, és akkor már biztosan megmondják a nemét... :lol:

Kép
klarka

Szöszke,
Jajj! Kérlek ne aggódj! Biztosan én is csak azért érzem ennyire egyértelműen, mert nagyon-nagyon lent van és ott kisebb a hely. A doki is meglepődött picit a fekvésén.
Látod, Klarka sem érzi még nagyon. Tényleg sokat számít, hogy hogyan fekszik.

Kép
emi29

Klarka,
Már csak egyet kell aludni :) :) Azt fél lábon is kibírod :)

Kép
emi29

A 16 hetes uh-n azt mondták, hogy nagyon hátrahajló a méhem, és a medencém legmélyén fekszik hátul a baba ..
Remélem azért nem érzem, mert még mindig ott van :)
Próbálok nem aggódni .. és megnyugtattak valamelyest Klarka szavai :)

Klarka - Szorítunk holnap hogy megmutassa a nemét a pici!!

Kép
szösszenet

Köszi! De inkább fekve bírom ki :lol:

Most megyek, vár még rám egy-két munkácska, most hogy már alszik a Ded.

Kép
klarka

Sziasztok lanyok!

Adri!
En is szeretnek ilyen lenni. Ilyen voltam regen 170 cm es 55 kg.
Most meg 170 cm es 70 kg. Na mindegy.
Az teny gyerek utan nem lesz az ember az igazi.

Ollem!
Anyukamek jobbra laknak 5 percre, anyosomek balra laknak 5 percre.
Anyunak adtam kulcsot, anyosomnak nem adott a ferjem.
Azt tudni kell, hogy egyik sem jonne be csak ugy, csongetes nelkul.
Anyukam varatlanul sem jon, csak ha hivom.
Anyosom be szokott neha toppanni, de mindig csonget. Foleg, hogy nincs kulcsa.
Szoval jo, hogy anyunak van kulcsa, mert sokszor elofordult, hogy nem voltunk otthon es elkellett valamiert mennie hozzank. Na meg mikor Zoli szuletett, mindig hozott nekunk ebedet.
Mikor jott, nem kellett lemennem es beengednem telen a hoban es a hidegben. Mikor jott mindig csongetet.
Szoval nalunk jo, hogy van neki es nem el vele vissza.
Anyosommal nem olyan kozeli a kapcsolatom nekem sem es a ferjemnek sem igy fel sem merult bennunk, hogy neki adunk.

CSikok!
En Zolinal kentem magam. Cicit is es a hasamat is.
A cicim olyan zebra lett, hogy egy epp negyzetcentimeter sem maradt rajta, pedig semmit sem nott.
Ugyan azt a melltartot hordtam terhesseg elott, alatt, szoptatas alatt es most is. Meg is csikos lett nagyon.
A hasamon semmi csik.
A koldokpiercingemnel repedt meg minimalisan V alakban, de az nem veszes.
Most ugy dontottem, nem kenem semmivel, mert amugy is testapolozom es hiaba kenem, ha meg akar repedni ugy is meg fog, ha nem akkor meg igy sem ugy sem fog.
Foleg, hogy egyenlore +1,5-2 kg-nal jarok. Zolival ilyenkor mar majdnem +10 volt.

Melltarto kerdes.
Nekem a sima merevito nelkuli szoba sem johet.
Az egyik az, hogy a mellbosegem joval 100 folott van es hat hosszu szoptatas miatt nem a leg feszesebb.
Szoval egy merevito nelkuli melltarto nekem kaosz.
Igy a szoptatos melltartoim is olyanok es semmi rossz nem volt benne es most sem rossz azokat hordani.

Magi
Vendég

Sziasztok,
1Bambi, nekem nem is a súlyommal volt bajom a várandósságok előtt, hanem a kondimmal. Tudom, hogy 57 kg a 163 centivel jó, de azért pocak volt, izom meg kevésbé...hát ez zavar(t) kicsit.

Kamilla és a többiek, én bárkivel szívesen cserélnék csíkos mellett...Nekem semmit nem nőtt, egyáltalán, és az első lánykánál ki is derült, hogy azért, mert gyakorlatilag nincs benne tejmirigy (többediket várók kedvéért: max. 20 gramm tej volt benne egy szopizás alkalmával). Ez az a bizonyos 2% (illetve azok is, akik hormonális okok miatt nem tudnak szoptatni) Majdnem ráment a baba, mert folyton lógott rajtam, de nem lakott jól, és mindenhol azt olvastam, hogy minél többet eszik, annál több tej lesz - ami igaz is, normális esetben. Senkinek nem kívánom azt az érzést, amikor végleg kiderült egy célzott mellUH-n, hogy akárhány gyerekem lesz, soha nem fogok tudni szoptatni. Szóval legyetek büszkék a csíkokra is, meg arra is, hogy nagy melltartó kell...a babának így lesz jó, és így simán lehet ikreket is kizárólagosan szoptatni 6 hónapig.
Amúgy nagyon kiművelődtem szoptatásból, pont ezért, mert szinte mindent megtettem, amíg ez kiderült. És mindezek ellenére nagyon boldog édesanya vagyok, és a gyerekeim is igen boldognak látszanak...(szoptanítoztam mind a kettővel, tehát azért az érzés valamennyire megvolt)

Ollem, nálunk a szüleimnek van kulcsa a lakáshoz, anyósoméknak azért nincs, mert nagyon messze laknak, amúgy sem tudnának váratlanul bejönni. Viszont amikor én nem tudnék az ajtóhoz menni, jó érzés, hogy könnyen bejön anyukám (mondjuk ha majd a harmadikat etetem, a másodiknak mesélek és a legnagyobbnak magyarázom, mit vegyen fel :) ) Soha nem éltek vissza vele, és úgy érzem, hogy a férjemet sem zavarja. A gyerekek, ha tudják, hogy várható a nagyi érkezése, amikor meghallják a kulcs zörgését, már futnak az ajtóhoz boldogan, hogy megérkezett.

Aludjatok jól,
Nuska+ :lol:
nuska1

Sziasztok!

Nagyon csinos pocakfotókat tettetek föl.
Adri, te nagyon vékony vagy, de szerintem már látszik. Neked is valószínűleg teljesen lapos volt a hasad előtte. Aki ismer, az már biztosan látja.

Csöppke, ez már tényleg egyértelmű. Hát igen, a második gyerek. De azért te sem panaszkodhatsz az 51 kilóddal.

Nuska! Tapasztalatom ugyan nincs, de ahogyan a fotókat nézem, ez 3. gyereknél 18 hetesen nagyon csinos. Más fórumon nagyobbat is láttam már. Babakocsi ügyben egyetértek veled. Ha lenne előző gyerek után működőképes babakocsink, biztosan mi is azt használnánk.

Zsuzsófi! Ez valóban termetes, de hát már ti is 17 hetesek vagytok.

(Ki tudja, még velem is mi lesz :D )

Szösszenet! Nagyon tetszik a kocsi, amit vettetek. És ennyiért még többfunkciós is. Ugyan eddig csak interneten néztem árakat, de elég horribilisak voltak.

Most még azon gondolkodom, érdemes-e külön összeválogatni a dolgokat (mármint árban: hordozó, kocsi, biztonsági ülés), vagy jobban megéri venni egy kombinált kocsit.
Vendég

Nevek:

Van egy pár jelöltünk, de igazából ezeket még a fogantatás előtt találtuk. Lehet hogy furcsa, de azóta nem beszéltünk róla. Meg akarjuk várni, hogy kiderüljön a neme (legalábbis valószínűleg, ugye), majd akkor lehet agyalni. Fiúnévben sajnos nehezebben fogunk megegyezni, a lánynevekben valahogyan jobban egyezik az ízlésünk.
Vendég

Ollem, kulcshoz nem igazán tudok mit mondani, mi teljesen meás körülmények között élünk. Mi együtt lakunk az anyósomékkal egy családi ház tetőterében. Azért annyira nem kell sajnálni minket, itt van egy komplett 80 négyzetméteres lakás, csakhát ott vannak lenn anyósék. Értelemszerűen mindenkinek van kulcsa. Anyukám és nagymamám 200 kilóméterre él tőlünk, de oda is van kulcsom nekem is, meg a férjemnek is - nekem mindig is volt, a férjemnek pedig akkor lett, mikor egyszer anyu komolyabban beteg lett, és többször voltunk lenn vidéken. Anyunak hozzánk nincs kulcsa - de ekkora távolságból ez még nem volt gond. Szerintem mérlegelni kell a szükségleteket: ha nincs senki rászorulva, akkor nem jó,talán csak felesleges egymásra telepedés lesz belőle. Legalábbis azt hiszem.
Vendég

Jó reggelt!

Szösszenet! Jó a kocsi! Látod, a végén mégis a praktikusság döntött és nem a szín! :) Nem is vagy igazi szőke nő!

Szépek az újabb pocakok!

Nuska! köszi az infot a tejmirigyekről. Remélem akkor ez azt jelenti, hogy lesz elég tejem. Sajnálom, hogy nálad nem úgy alakult. :(

Akkor a népi hiedelmek alapján nekem fiaim lesznek. Bár én vegyespárost akarok. Nálunk egy fiú név van meg fixen, ami titok, lánynevekből meg összeírtam egy oldalt és nem tudunk választani.

Sajnos nálunk a párom családja a leg váratlanabb pillanatokban tud beállítani. Tök kiszámíthatatlan. Az én szüleim tök normálisak. Sose jönnek úgy, hogy előtte nem beszéltük meg telefonon. Előre félek, mi lesz, ha megszületnek a babák. Valaki mindig itt fog sertepertélni, én meg előbb utóbb elküldök mindenkit a búsba. Azt szeretném, ha anyukám ideköltözne, úgy egy hónapra segíteni, mert rá szükségem lesz, de a többiek......!

Kép

Kép
kamilla306

Milyen szépen nőnek a pocakok!

Emi!
Gratulálok a jó eredményhez és a kislányhoz!
Én majd holnap megyek UH-ra. És nagyon kiváncsi vagyok már. Főleg arra, hogy feljebb vándorolt-e már a méhlepényem.

Szösszenet!
Ne aggódj,nekem is hátrahajló a méhem, az első babát csak a 21. héten éreztem, a másodikat pedig 17. Most a 15. héten már éreztem.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kulcs ügyre visszatérve:

Anyukám kijelentette, hogy ő akkor jönne, amikor nem vagyunk otthon....Akkor meg minek??? Nem vagyok a sógornőm, akihez oda kell járni takarítani, (bátyám felesége) mert arra is lusta...meg főzni kell rájuk. Innen viszik a kaját, pedig a csaj otthon van. A lassan 4 éves kisfiú meg oviban. Csaj meg nem csinál semmit... :evil:
Én szeretnék már teljesen önállósodni, megoldani amíg és amit tudok egyedül. Nem szeretnék senki mástól függni. Nem szeretném rendszeresíteni azt, hogy ránk más főzzön a saját házunkban, más takarítson stb...Persze, ha meg lesz a baba szívesen veszem a segítséget. Egyébként anyukám takarításával én nem vagyok elégedett. Egy éve vettünk egy autómata mosógépet magunknak, anyukám használja, meg mi is, de az már úgy le van élve....úgyhogy eldöntöttük, hogy veszünk másikat...Férjem tűzhelyét használja anyukám.....veszünk másikat....Még jó, hogy egy csomó dolgot kaptunk nászajándékba: mikró, négy étkészlet , tálak, grillsütő, edények, porszívó, poharak, habverő stb. És a mosógépből tanulva július óta minden be van még dobozolva....semmit nem használtunk, kivéve a porszívót, mert a másik dögledezett!!! Mindent az új házban fogunk használni!!!
Szóval összegezve:
Nem jó ötlet ez a kulcs dolog. Senki ne mászkáljon nálunk ha nem vagyunk otthon....ne nyúljon a hűtönkbe, a konyhámban ne koszoljon....És azért se szóljon meg, ha nincs elmosogatva....vagy ha pl. egy darab ruha a nappaliban hever, vagy szétmaradtak a gyerek játékai(majd)
Én ezért itthon sem nagyon merek mindig főzni, mert mindig beleszól. Tegnap főztem krumplis tésztát....Nem szólt bele!!! Ez egy jó pont!! csodálkoztam!
Na eleget panaszkodtam.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: