A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Nóri, Szilvi, Reni hiányoztok!!!!

Klári, úgy örülök Nektek!!!!!

Fatima, nyámi!!! lementem magamnak ezeket is..

na megyek
mangó

Fú mennyien nyüzsögtetek ma itt kérem!! Ezt már szeretem! :wink:

Először csak a képekre tudok reagáni!

Fatima: Nagyon szépek vagytok az anyás képen, irigyellek is és nem értem a megjegyzésedet miszerint átoperált pasi lennél!!!! Az arcod tök szép nőies és a vékonyság sem éppen férfitulajdonság! :roll: :roll: Tarek egyszerűen gyönyörű az igéző barna szemeivel!!! Tök édi ahogy alszik és ahogy néz is!! Ha még hozzá gondolom hogy dumál és mosolyog....

Anzsi: Bende annyira cuki! Szuper szép kis huncut arcocskája van. Éljesn az egyéves nagyfiú! Szép a torta! Szét is kente? A vonalzó is tényleg olyan nagyfiús!

Zsóka: Szépek a nagylányok! Borcsa igazi nő lassan! Marcit meg kiközösítették? Hát gondolom sok csajos megbeszélnivalójuk van. Ilyenkor nagyon durcis szegényke vagy hamar elfoglalja magát valami mással?

Evu: Nagyon helyesek vagytok minimanóval! Olyan kis picuri szépség! Mikor még így összegömbölyödnek az annyira megható!!

Kép
viky30

Zsófi: Jól felcsigáztál mindenkit az apró betűs titokkal! Én is kiváncsi vagyok ám rá!!

Ma eszembe jutott amit mondtál régen Samuról hogy milyen szuper vele fél éves kora óta. Szerintem nekünk ma volt az első szuperkellemes napunk Benivel. 7 órát aludt egyben éjjel és reggel mikor apa indult munkába kiderült hogy már fenn van és szépen játszik az ágyában, odahozta hozzám, de visszatettem egy kis bújás után és még egy fél órát tudtam ébredezni, kávézni és addig elvolt magában, reggelimnél is eljátszott az etetőszékben, aztán babazenehallgatás mellett szépen játszott a földön, én meg olvastam, néha odamászott és meg akarta enni az újságot vagy megrágni a könyvet, ilyenkor csiki és móka, majd nyugiban aludtunk együtt, majd játszottunk, ebédeltünk, megint szunya. Nem hisztizik már csak ha nyűgös vagy éhes és mosolyog és érdeklődő, én meg végre tudom hogy mikor mit kell tennem.

Bocs ha hosszú lett de olyan jó volt egy ilyen kellemes nap ketteseben. És direkt pihi volt ma, semmi házimunka. Néha muszáj feltöltődni, én még nem tudok kiruccani Beni nélkül, mert ha ébred este/éjjel akkor anyatejet kér enni és én nem tudok mit lefejni.

Kata/Fatima: Remélem jól ki tudtok kapcsolódni és csak picit izgultok otthonhagyott gyerekek miatt!!!

Én dec. 20-én készülök céges karácsonyi buliba. Talán addigra letesztelem hogy apa el tudja-e csitítani ha ébred...

Andi: Kölesgolyó jó ötlet! Beszerzek én is. Maja nagyon ügyi hogy így utánad megy! Beni is ezt csinálja és imádja a tiltott zónákat, pl. előszoba, számítógép kábelei. Most már át kell rendezni mindent és csukni az ajtókat! Pár napja felfedezte a könyvespolc alsó részeit is.

S/Niki: Jó kondiban lehetsz!! Kis rosszalkodó Ákost megértem, nem érti még hogy egy pici babának több törődés kell, mert még nem tudja egyedül a dolgokat. Gondolom azért mindenbe bevonod amibe csak tudod. Mondjuk őt is felveszed még és ringatod ha nyűgös? Vagy amúgy is picit féltékeny lenne? Szuperül oldottátok meg a lakás dolgokat. Szüleid nagyon rendesek hogy belementek. Enyémek tuti nem válnának meg a háztól hiába nagy nekik, mert már megszokták 30 év alatt. Lakáshitel engem is aggaszt, pont annyi nekünk is. :cry: Ezért kell majd hamar visszamennem dolgozni.

Cicikérdés: Én is utálom hogy ilyen nagy! Nem hiszitek el de több mint 10 cm-t nőtt és régen sose zavart hogy nagy, a sportban sem és hát apának is ez jön be, de most nyáron úgy szégyelltem magam amikor tipikus munkásember megjegyzéseket kaptam, mert úgy éreztem tehén vagyok :cry: Legszívesebben beszóltam volna hogy szoptatós anyuka vagyok kussoljatok és ne bámuljátok! :oops: :oops: Én még attól is félek hogy lötyi lesz utána!! Evvel ki hogy volt? Mennyi az esélye? És sporttal lehet javítani vagy ha olyan lesz akkor olyan is marad?

elküldöm....

Kép
viky30

ZSOMBI!!!

Kép

Kép
viky30

Kép Kép

próbálgatom a picasa-t! :wink:

Viki szia!!! dejó h írtál! hát igen.... ezek a napok már másak mint azok a csecsemős napok, de nekem néha úgy hiányzik amikor olyan kis csomagocska volt, nem ilyen nagylány :) :wink:
lmkata

Szia Kata! Én vagyok mostanában minden nap! :wink: Beni hagy netezni és úgyis itt ülök sokszor mert apával és anyukámmal, nővéremmel MSN-n kommunikálunk.
Ismét tök jó képeket alkottál!!!! Lizu hihetlenül szépül napról napra és tök ügyesen csücsüo!
Nem válaszoltál hogy rendbejött-e a szeme, mert a képeken úgy látszik vagyis nem látszik hogy összeszalad.

Kép
viky30

szia Viki! ja tényleg! de h@lye vagyok. te itt vagy mindig, csak mivel én ma ilyen kis aktív voltam, úgy tűnik eltelt egy hét és senki nem írt rajtam kívül :P :P :P :P :P
hehehe

köszi a bókot, háááát asszem mintha javulna a szeme... nemtom.
még mindig sokszor beszalad, de tény hogy talán kevesebbszer... :roll: mondjuk én nagyon szigorú vagyok minden ilyen kérdésben és csak akkor hiszem el ha már többször megtörtént vmi.... :roll:

te is tehetnél Beniről frisset! :wink:
lmkata

Sziasztok!

Voltam ma 6 hetes kontrollon és minden rendben! Végre mehet a menet... :oops:

Tegnap Lucának borzalmas napja volt, állandóan kajabált én meg egész nap egyedül voltam+még fél éjszaka is, mert Kornélnak koncertje volt. De túléltük, én meg kidőltem, mint egy zsák.

A kiscsajom 1 hete mosolyog, és gügyög. :) Mindig azt mondja, hogy aguuuuuuuuu :lol:

3 napja átalussza az éjszakát, este 10-től alszik reggel 8-ig kb. :shock:

Nem tudok sajna személyesen írni, mert még nem nagyon ismerlek benneteket...:( De majd idővel.

evu: nagyon édesek vagytok!!!!!!

Én is csatolok képet amik sajna homályosak, de ugye még nem merek vakuzni.

Első képen apájára néz ilyen szépen a másodikan meg rám. :) Kép Kép

Edis

Kép
ediske

Ediske nagyon édes Lucababa!
az igen h ilyen jó alvó! nekünk 1 évesen sikerült ezt elérni!
:lol: :lol:
olyan cukin néz rátok a bébi! :lol: :lol: :lol: :lol:

na egy egészen utolsó kép tőlem mára :oops:

piciLizi
Kép

sziasztok, jó éjt!
én megyek apával heroest nézni, összebújni, akármi :wink: kivételes alkalom, Lizi már alszik!!!!!! (koppkoppkopp.....)
lmkata

lizu de jóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!! nagyon jó képek!!

ediske luca sára hogy néz!! nagyon tündér!!!

viki: igen, igen, de 9 hónapos kora óta aztán meg pláne!!!!! mondjuk nekem az első 3 hónap kora reggeltől késő estig egyedül, semmi senki segítség, apa feszült - új nehéz meló, én magam, egy pici samuval horror volt. van akinek meg az első időszak is nagyon klassz.
én emlékszem rettegtem, h felkel, akkor de vártam is, amikor ébren volt, akkor meg at, h mikor fekszik le... szal gááááááz volt. de mostanra már ISZONYATOSAN SZUPERJÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!
kerekpocak

kata

hát fergetegesek a soraid a stílusod, ahogy a víztisztítóberendezést előadtad...csabával dőltünk a nevetéstől :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jól hangzik, és komolyan érdekel a tiétek és fatimáéké is! légyszi írjátok meg az árát is, csak kb.!!!!!!!!kocsonyás receptet kérem!!!!! romantikázás uracskával...drukkolok, h ne jöjjön közbe semmi!!!!! mi is megyünk 27-én ünnepelni, ui akkor lesz 4 esztendeje, j egymásba bolondultunk.

padlizsános recept...hűűűűű, de fincsi lehet!

zsóka
: köleses spenót?

evu: szépségesek vagytok vandával, csak úgy sugárzik a köztetek lévő harmónia!!!! és fáradság jele nem is látszik :lol:

vicky: akkor hiteltéma ismeerős.....óriási kő esett le a szívünkről. tényleg emiatt kell visszamenned dolgozni? mikortól?
gondolom a szíved megszakad....v?! az enyém nagyon megszakadna. naná h belevonom mindenbe ákost, másképp nem menne / főleg amikor szabi hasfájós volt és szinte non-stop kézben volt. szorgosan segít mindenben, hihetetlen együttműködő és toleráns....(kivétel amikor nem, de maximálisan megértem) szuper az a könyv amit csabim olvasgat gyerkőc témában, minden este átbeszéljük a lényeget, és másnap már igyekszem is alkalmazni. (még csak 2 napja olvassa) fel is teszek egy tündéri képet arról, ahogy eteti a macikáját ákos. amikor szabit etetem a kanapén, ő is hozza bumimacit, megeteti, büfizteti- jó alaposan, nehogy hasfájós legyen mint az öcsi- majd ringatja és dúdol neki...cukkancs.

csajok, ma voltam kozmetikusnál, 2 órás kényezetésben volt részem :lol: :lol: :lol: kirobbanó formában érzem magam, jajjj annyira fincsi volt :lol: :lol:

na jó éjt mindenkinek!!!!!
sok-sok pussssszzzziiiiiiiiiiiiiiiiii Kép csupaszív :)
Vendég

Ediske: Milyen szépen néz pici Luca! Szép babó! Az elején mindenkivel megesik hogy kiborul olyan síros napja van a babának. Nekem is volt sokszor, de inkább visszafogtam magam és nem árultam el apának, hogy tudjon nyugodtan dolgozni. Inkább egy barátnőmet vagy anyukámat hívtam át, szerencsére van gyesen lévő jó barátnőm. Frontok megviselik a piciket. Szerencséd van hogy jó alvó! Édes a gügyögés is. Én ögü-nek értettem az első "szavakat", de olyan nehéz értelmezni. :lol:

Kata: MINILIZI nagggggggyon édi!!! Nem is néztem még meg a pindur képeket vagy talán nincs is feltéve? Mert a blogot azt olvasgattam, de nem emlékszem erre. Amikor alszanak még most is csomagocskák nem? Félévesen még igen!

Zsófi: Akkor azért neked nehezebb volt az eleje. Én azért éreztem baromi nehéznek mert sokat sírt és a szokásos parák hasfájás, evés, alvás, napirend stb. Ennek úgy érzem most lett vége, de gondolom jön más para helyette. Pl. jajjjjj nehogy leess/eless/felborulj/eldőlj/beüsd/nekimenj

Csináltam egy aktuális montázst. Ezen látszik hogy pipiskedik a lábával ahogy megtámasztja magát valami emelvényen.

Kép

Kép
viky30

S/Niki: Mackó etetős kép eszméletlenül éééééédes!!!!! Dolgozni 2 éves korában kell mennem, addig kihúzzuk, de a GYES az már nem elég semmire :cry: Szerencsére szuper munkahelyem van és tartják a helyemet, remélem kapok cégautót is, mert az volt korábban és az hatalmas segítség.

Kép
viky30

vicky: beni gyönyörűűűűűű!!!! szuper lett a montázs, ügyi vagy :D

lányok, esetleg vki nem szeretne venni egy tűzpiros extra nagy és kényelmes kanapét?????????? eladnánk féláron!!!! + kerek üvegasztal 4 kék olasz székkel???????????
Vendég

na jól van, az egyáltalán nem vészes vicky. akkor még nagyon sok időd van kibabázni magad:)
Vendég

CSÜCCCS
Kép

Már az előszobában kell fürdenünk, mert a falnak, padlónak annyi lenne ld. kilocsolt víz a falon :lol:
Kép

Kép
viky30

Sziasztok!

Nagyon boldog névnapot kivánunk Zsombinak!!!

Kép

Nagyon édes minden baba! Csak a képeket nézegettem gyorsan végig :oops:

Nálunk jön a 2. fog, és ezt jól megszenvedjük. Sokat sir Petra és nagyon nyűgös, pedig kenegetem neki és homeós bogyót is kap, de nem sok sikerrel. Annyi, h akrémet nyalogatja, :oops: úgy tűnik izlik neki, pedig büdi. Az első fogat meg észre sem vettük, olyan hirtelen jött ki. De ez van, nem lehet mindig minden egyforma. :cry: Nem lehet valami mással megkönnyiteni? Annyira szenved szegénykém.

Viki! Annyira drága Beni baba!!! Nálunk is kezdődik a viz kicsapkodása, mi a konyhában fürdünk. :oops:

Zsófi! Én is kiváncsi vagyok, ha lehet elküldöd nekem is a titkot?

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A NÉVNAPI KÖSZÖNTÉSEKET ZSOMBESZ NEVÉBEN!!!!!!!!!!!!!!! (meg persze apa nevében is. aki éppen a kórházban töltött időt próbálja behozni munkailag, mert határidős a projektje..., szal még apa nélkül vagyunk )

Zsombor: tegnap du jöttek ki a kórházból, utána még mentük ügyetintézni, ill ma meg megy a nyügi, ahogy a beteg babáknál szokott lenni. Így nem nagyon jutottam ide. Zsobmor még kicist tompa a szteroid miatt, enni alig eszik, most már legalább iszik többet, mert eddig még azt sem. Még csúnyán köhög, de nem az az ugatásszerű, ami horror. szal még nem azaz igazi rosszcsont Zsombóc.
Olvasni nem olvastam még vissza, csaka képeket átfutottam. Nagylányok, kisnagyfiúk, apróbabák egytől egyik gyönyörűek!!!!
Továbbá üdv az újaknak, "láttam" az új arcokat, ahogy gördítettem.

na eddig kaptam kimenőt.
mazsolák

Teri, külön köszönet Thomasért! Te tudsz vmit. 8) :wink:

[quote="pruci"] írta:pruciZsófi! Én is kiváncsi vagyok, ha lehet elküldöd nekem is a titkot?

na így jár, aki ritkán jön, lemarad ilyen fontos dolgokról :cry: :cry:
csak nem ikrek (jónás+misu)?! :oops: 8)
mazsolák

Jóreggelt, munkásnő jelentkezik egy percre :)

Zsófi: válaszoltam az ötödikei privire, egész héten megállás nélkül dolgoztam, és még a saját emiljeimre se jutott időm, iszonyat elvonási tüneteim vannak, úgyhogy ma négykor keltem :)
De másik privit is kérek! Oldalam tiszta lyuk :)

Olvasni lóugrásban tudtam, párdon. Újaknak sziasztok! Zsombinak, Iminek b. névnapot valamint azonnali hatályú jobbulást. Még aki még beteg, de nem láttam, annak is :)

Klári szia! Panni szia!

Zsóka: milyen különórára jár a nagylány?

Képek nagyon édik, pici babák annyira nagyon édesek, helyesek. Anyukák is. Csajok, nézzétek el nekem, a piciknél egyszerűen nem tudom mindig azonosítani a baba-mama párost, szerencsére olyan sokan vagytok :) De mindig mindenkit megcsodálok ám, valamint a babákat név szerint felismerem a képeken :)
Régiek közül is párdon, ha valakit kihagytam, mindenkire szoktam gondolni!

Ja és Mangó: Bende hihetetlen nagy pasi lett, én olyan régen láttam, meglepődtem, mennyire nagyon cuki! :)

Julcsiról tud valaki valamit?

Párdon, mennem kell, negyed öt, és még reggel hatig van dolgozós dolga a munkásnőnek. Ááá, kérem inkább fejnék, meg büfiztetnék :) Jaj de jó nektek.

Puszi! A.
tündérkisfiú

[quote="tündérkisfiúanyuka"]k írta:tündérkisfiúanyukaérem inkább fejnék, meg büfiztetnék Jaj de jó nektek.

Védekezés nélkül 9 hónap múlva megtörténik a csoda, ismét büfi és feji :wink:

A jobbulás és névnapi jó kívánságokat köszönjük mindenkinek (Thomas torta isteni).

Na sajnos ennyi, mennem kell készíteni a reggelit a családnak, utána meg irány a dolgozó.
Imi
mazsolák

jo reggelt anyuk :D

kepzeljetek, tegnap a baratok közt közben( :lol: )megetettem Vanit es utana bealudt(mindez mar fürcsi utan) es hajnali 5:16kor kelt fel!!! :shock: wow, az en jo kislanyom aztan pelus, cici es anya mellkasan elalvas :wink:
na persze azota a kisagyban durmol..

Vani böre elkzdett hamlani, de nagyon durvan ugy sajnalom, de apa megtiltotta, hogy bekenjem neki barmivel :? a labfejecskejet sokat kell masszirozni a kenyszertartas miatt, szerintetek hagyja? igazi ketrecharcot vivunk, ha jön a "torna" 8)
ejjel azert felebredtem egyszer, mert elöntött a tej :shock: en aventes es baby love(dm)melltartobetet hasznalok, kiprobaltam a chiccot is, de azert az draga.
olyan jo volt tegnap picit kmozdulni :lol: elveztük a napsütest, igaz az autoban, de nem baj, Vani imad autokazni, mindig szunyal
csajok, nekem kiszelesedett a medencem, es asszem a farmerom soha nem lesz mar jo ram :cry: Laci ennek örül, mert szerinte eddig olyan girnyo voltam, mint egy 14 eves aerobicos kislany , most pedig sokkal nöiesebb lett a formam :shock: nos dragam, ennek anyuci azert nem örül..mindegy, neki akkor is tetszenek, ha barhogy neznek ki..tegnap ugyebar doki meg minden..szoval egy terdnadragot talaltam, ami jo ram, regen az volt a "áá, ez olyan nagy es log rajtam" nacim :roll: , azt fel tudtam venni börcsizmammal, amiben az elsö percben majdnem elestem 9 honap sportcipö utan szoval erdekes volt :P
tegnap beaztattam a mar kimosott de meg kakifoltos rucikat es megeröszakoltam öket vanish-sel, na ujramosas utan szep tisztak lettek, ennek örömere Vani ejjel egy masik szerkojat fosta össze akarhogy tekergtem a pelusaba, legyen az libero vagy pampers, mar 3x kicsuszott a kaki :lol:
ha esetleh iwiwen engem is keresnetek: Holhos Éva, Bp(a szombathelyi au unokatesom)
a varratom egyre jobban van, mostansag a szemeremcsontom sajog estenkent :cry:
tegnap ölelkeztünk apaval es majdnem ramasztam..eleg rossz es nehez volt leallni :?
mi cumisüveget csak akkor hasznalunk, ha lefejt tejet kap, hiszen azert fejek, hogy azt is megigya, nem szeretem a cumisüveget, de maskepp hogy adjam neki oda? :shock:
cumit pedig csak pelusozas közben kap, ha ordit, ugyanis nem szeret pucerkodni, pedig nagyon cumi ellenes vagyok/vagyunk.
csajok, babaruci mosasra a Dreft(dm) az jo, igaz?kezd ürülni a brendonos mososzer..
nagyon szarad a böröm.. :?
hetfön jön a dokineni hozzank megint.
csajok, tudom, hogy leragott csont..de nem fog az en agyam mar
szoval kesz Vani anyakönyvi kivonata es lakcimkartyaja, most jön a taj..hol? teve utca? akkor most lehet szemelyesen vagy nem? pontos cim? help Evu mamma, please...

Zsófi, megkaptam a privit :D

csajok, lepek..kezdek valamit magammal.mindenkit pusszantok, jok legyetek
Vendég

Kép

életünk értelme :D
Vendég

Sziasztok!

Kata, Fatima, helyes helyes, jól teszitek!
Fatima, vacsi :lol: hm, de jó lesz Nektek!
Kata, téged meg borzasztóan irigyellek, mert minden álmom, h. eljussak Prágába. Egyszer majdnem összejött, tavaly a 30. szülinapomon akart meglepni párom, de akkor már terhes voltam és volt egy kis bevérzés meg minden és feküdnöm kellett, így elmaradt az utazás. Szóval biztos nagyon jó lesz.
Lizi meg milyen ügyesen elvolt a múltkor is, ahogy olvastam.
Lizu miben ül?
Szerintem is láthatóan javult a szeme.

Vanda, szépek vagytok! Nagy a bóóódogság, ugyeee?:):)
Most már Te is édesanya vagy!

Ákos itatja a mackót kép nagyon aranyos! Szép gyerek.

Viki, hát Beni egyre szebb, tényleg! Olyan kis mosolygós, kiegyensúlyozott gyerek. Látszik.

Evu!!!

Azta milyen jól aludt Vandácska, ez igen. (lesz ez még így se:))
Viccelek ám:)
Igen, ilyenkor hámlanak, de ne kend semmivel, majd szépen lehámlik. Emma is úúgy hámlott szegénykém.
Szal, igen nőies forma, de szerintem az olyan szép. Végülis édesanya lettél:) Jót nevettem az aerobicos kislány dumán:)
Igen, most jön a tajkártya a teve utcában, ide vinned kell a születési anyakönyvi kivonatot, lakcímkártyát, talán ezek másolatát is, meg mindenféle igazolást, sajnos pontosan már nem emlékszem. Személyesen menjetek, nem tart sokáig.

Kép
niki30

No, jó, hírek!!!!! Végre jobban van Zsombi!!!! Köszi Edus, hogy jelentkeztél!

De jó, volt ilyen sokat olvasni vissza. :lol: Kata, tökre jó, amikor hirtelen van isős, és ilyen sokat írsz. Hiányoztok ám!!!!
Kicsi Lizu képe!!!!! Nem hiszem el, hogy volt ilyen picike is, nem is olyan régen. Tüneményes kisbaba volt!!!!!
Jöhettek ám hozzánk is, kipróbálni Ikeás etetőt. :wink: :wink: :wink:

Anita, azta milyen korán volt neked most a reggel!!!!!!

Ez most külön produkció, mert olyan sötét van hajnalban, hogy semmi kedve az embernek megkezdeni a napot. És ma még a nap sem süt. :cry:

Beni képek, annyira helyesek!!!! Kis rosszcsont. Olyan mosolygós babátok van, hogy el sem hiszem, hogy néha sír is.
Mi már pár hete nagykádban fürdünk. A kicsi kicsi volt már, folyton beverte a fejét, a nagyban meg tökre jól elfér, és még a pancsolás is belefér.
Olyan édes, ahogyan próbál mászni a csúszós kádban. Megy megy, de nem halad. És azóta sírás sincsen fürcsi közben.

Teszek fel én is pár képet, a randalírozós Majáról, bocsi, ha kicsit sok:
Kiságyban sincsen biztonságban:
Kép
Főzünk:
Kép
Apa nem vitte le elég gyorsan a szemetet, megtalálta:
Kép
Pókmaja:
Kép
Teregetés, segítséggel:
Kép
Kis takarító segítség:
Kép

Kép

Kép
b79andi

Ki vagyok akadva!!!!
Minden nap a Marsi Anikó van a tv-ben, hogy milyen nagy dolog, hogy vissza ment dolgozni. Heti 2 napot!!!!!!! :roll:
Marcsi, miért nem került be a tv-be ezzel a szenzációval??? Vagy soroljam még, hogy ki mindenkiről lehetne hasonló filmet forgatni???
Hát én már úgy unom!!!!! Nagy durr, heti 2 nap. Azt én is kibírnám. Akár most is, akár szülés után is.

Kép

Kép
b79andi

Szia Niki!!!!!

Már itthon??? Tessék jönni, mesélni, képeket feltenni!!!!!!!!!!!!!!!!
Hiányoztok ám, a kis Emmával!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

evu
gratulálunk a hosszú éjszakátokhoz!!!! :lol: de jó is lehet!!!!!!! vanda elárulhatná a titkát szabinak :wink:

taj-kártyát nekünk kiküldték postán, ha jól emlékszem, mert nekem is kút ám a fejem..... :oops:

mindjárt megkereslek az iwiw-en!!!!

andi
ugye duracel elem van majácskában? :lol: :lol: :lol: :lol: te sem unatkozol, ahogy elnézem a képeket.......

niki
tényleg rég láttunk képeket a kis emmáról!
Vendég

Andi, nagyon helyes Maja. És micsoda virágos, rózsaszín csodaruciban van! Jah, nálatok ilyen jó idő van, h. rövidujjúban van Maja?
Marci Anikó? Hát már nekem is tele vele a .....úgy utálom. Emlékszem a szülése előtt is már folyt a csapból. Hát igen, nem egy nagy mutatvány heti két nap, nem azért.
Ráz a hideg attól a nőtől.

Még nem vagyunk otthon:) Tatabányán a szüleimnél töltjük ezt a hetet. Holnap megyünk haza, holnap jön haza a párom is Németo-ból. Már hiányzik nagyon. Meg mi is neki.
Jó lesz már ha végre együtt lesz a család:)

Ha otthon leszünk dobok fel képeket. (bár a fotómasina barátnőméknél maradt, nem tudom mikor kerül vissza hozzánk).

Kép
niki30

Marci Anikó= Marsi, de Marcinak sem rossz:)hihi

Kép
niki30

csajok, ha már marsi anikó őröletről csevegtek, akkor elmondanám, h én a hasonszőrű holló mártára vagyok allergiás. pontosabban azon akadtam ki a múltkor, amikor épp ő csöpögött a csapból, h már mennyire hiányzik neki a karrier...stb és pont amikor a legszebb korban van a kisfia, képes visszamenni dolgozni....tehát csak az idegesít, h az aki nincs rászorulva anyagilag, könnyedén visszamegy, másnak meg megszakad a szíve a piszkos anyagiak miatt bölcsibe tenni a gyerkőcét.....

ennyi....
Vendég

Niki, ez így van. De látod, nem vagyunk egyformák.
Én is nagy szájjal mondtam még egy éve, h. én visszamegyek hamar így meg úgy. 5 hónappal ezelőtt azt mondtam, egy éves lesz Emma visszamegyek, most azt mondom, másfél. De úgyis jövőre jobban fogom látni, nagyobb lesz Emma és akkor majd körvonalazódik, milyen kislány lesz, mennyire fog ragaszkodni és én mennyire fogom tudni elengedni. Mert ez is nagy kérdés, ami sokáig fel sem merül az emberben. Csak az, h. a gyerek h. bírja.

Kép
niki30

Sziasztok!!

Liza abban a pörgő-forgó masinában gyönyörűűű. Olyan megfontolt, komoly hölgy benyomását kelti :wink: :D .

Ediske, Luca-baba aztán kislány a javából. nagyon-nagyon szép kisbaba,gratulálok!!!!!

Evu, Vanoka csodaszép formás kisbaba, a szája különösen szépen ívelt.

Rosszcsont Maját megzabálom!!!! Már mászik is a kisasszony Andi?? A szemét nálunk is nagy sláger még most is :? .

S.Niki, a spenót fenséges volt, még Marcipánó is megette, ami csoda :wink: . Szóval eltettem a "legjobb receptjeim" gyüjteményembe, köszi!!!!
JA, és az utolsó hsz-eddel maximálisan egyetértek.

Borcsi új különórája: mozgásfejlesztő torna :roll: :D ....

A legújabb összebújós képünk: :D
Kép

KépKép
logi

Te Viki, Benike komolyan mondom poszterre illő baba. Nem külditek be a fotóit valami pályázatra?? Ezzel a mosollyal tutifix,hogy győznétek. Hihetetlenül szép kisfiú.

Édes Ákosom, ő is eteti a maciját, ahogy Anyu az öcsköst :D . annnyira ééééééééééééééédes tüneményes pasi.Imáádom!!

Mini Lizu jaj de cukorka. Kata,mintha most lett volna ilyen picuri,nem??

KépKép
logi

Naja, a másik tényleg a Holló Márta. Az is nagy szám volt, pedig az is csak heti 1-2 napot dolgozik. Mondjuk annak meg már 2 és fél éves a gyereke, tehát azért annyira ne sajnáltassa magát. És aki fél éves gyerek mellől kényszerül dogozni...

Hát én azt hiszem, néha szeretnék elemet cserélni a lányomban. 8) :lol: :lol: :lol:

Napos oldalon vagyunk, így ha süt a nap, akkor rettenetesen felmelegszik a lakás. Plussz kp fűtés.
A virágos rucira apa azt mondta, hogy ráadom a gyerekre a nagymama terítőjét. :oops: :oops: :roll: :roll:

Niki hogy bírod fényképező nélkül???
No és apa nélkül....

SNiki nagyon pakolásztok már??? Milyen jó is dobozokból élni.... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Én is ilyen jó, összebújós tesókat szeretnék mint a logi tesók!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Andi, a Holló Márta kisfia egyidős Marcival, nem két és fél, hanem másfél éves :wink: .

KépKép
logi

Andi, nagyon hiányzik mindkettő. De apa valamivel jobban! Sőőt, sokkal jobban. :lol:

Kép
niki30

Na ja Andi, ez kb csak 2 percig tart ám.. :D Utána megy a kergetőzés, visitozás, kipakolás,öszetörés,széttépés, asztalra mászás stbstbstb
logi

zsóka,

nagyon örülök, h ízlett marcipánnak!!!!!!!!!! képek csodaszépek....mint mindig :lol: :lol: :lol:

most rohanok, mert szabi hív.....
Vendég

talán visszaaludt :roll:

andi: szépen lassan már elkezdtük a dobozolást 2 hete és fokozatosan visszük át a cuccokat anyumékhoz - kocsival 5 perc, szóval nem megyünk messzire. most hétvégén csabi festeget gyerkőcszobát + pakolásznak, anyuék bútorait leviszik a lenti szobába, ahol márc.ig fogják meghúzni magukat......szóval nincs semmi felfordulás, szerencsére....

na mégsem megy az alvás... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Tényleg Zsófi csak nem ikrek??? :lol: De az gondolom már kiderült volna.

Na egy kicsit megint rólunk :oops:
Valahogy most annyira jó időszakunk van. Minden szempontból, gyanús is ez már nekem.
Az ősz nálunk az utazgatásról szólt (mindegyik spontán ötlet). Voltunk Balatonon egy hétvégét Julival, nemrég Berlinben egy hetet (igggen, megvolt az első babarepülős út 8) ), tegnap meg felhívtak egy újságtól, ahol interneten játszottam valamiben, hogy nyertem egy wellness hétvégét. Én még sose nyertem semmit :lol: És anyuék vigyáznak Julira úgyhogy kettesben megyünk, majd karácsony előtt még. Szóval annyira összejön most minden, tök boldog vagyok.

Na, meg leadtam a szakdolgozatom témáját is. Hmmm. Ha már a recepteknél vagyunk. Ilyesmiből írom a dolgozatot :lol:

lépek Juli hív

Klári
Kép
ganti

hahó mindenkinek!

marsi anikót én akkor utáltam amikor fitt kismama volt, aki bezzeg jól étkezik, nem hízik, a legjobbat veszi mega gyerekének és ő maga a zen. szal ebben egyetértek, kicsit elegem van az ilyen nőideálokból.

másrészt viszont

sztem m.o. on szar alapvetően a rendszer. szar az , h

-3 évig "kell" ottnon maradnia az anyáknak mert nincsenek részmunkaidős állások,
-mert ha gyereked van eltemetheted magadat- nem vesznek fel sehova
-mert nincs remekül kiépített, fantasztikud bölcsöde-óvoda hálózat
-mert az anyákba bele van táplálva, h ha nem maradsz otthon 3 évet akkor nem vagy jó anya (így azok, akik nem szeretnének otthon maradni, magukra erőltetik és szenvednek)
-akik nem szeretnének otthon maradni, és nem is maradnak otthon azok 1. a társadalom megítélésétől tartanak, 2. félnek, h a gyerekükkel mi lesz, 3. rettegnek, h a gyerek nehogy beteg legyen, mert akkor a munkáltató mit szól?

-külföldön ez lényegesen jobban van szabályozva. pl vegyük a gyes intézményét. havi 25 ezer ft. viccelnek????, de közben ritka a jó bölcsi.. szal ha nincs nagymama, tesó, báty, húg akkor cseszheted..
ill. ha a férj nem keres ritka jól. ami ugye van, de nem sűrűn.

most vegyünk engem. én 2 napot dolgozom, és nyilván sose gondoltam, h hős vagyok, hiszen nekem nem áldozat!

én azért dolgozom:

-mert imádom a munkámat, szeretem azt, h egy héten 2x felnőtt vagyok, felnőtt problémákkal stb stb

- nem feltétlenül élünk jól, ha nem dolgozom én is

-de sokkal hangsúlyosabb az első része. és mindemellett azt gondolom, h samu RENGETEGET fejlődött a bölcsitől, borzasztóan könnyen beszokott, imád járni, alszik/eszik/barátkozik remekül elvan, egy percig nem aggódom miatta. és sztem ha ilyen lehetősége lenne, sok anyuka elmenne dolgozni. mert JÓ! de nincs ilyen lehetőség. és sztem az, hogy nincs részmunkaidős állás felháborító és elkeserítő!!!

szal marsi anikó és azok akiknek ez megadatik (pl én) fogja be a száját és nagyon örüljön magának, h ezt megtehetik.
kerekpocak

ZSÓFI, EGYETÉRTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

most kicsit bővebben van időm kifejteni a véleményemet, ha már ennyire feljött a téma:

zsófi, tökre igazad van,

*h a legnagyobb probléma abban rejlik, h nincsenek részmunkaidős állások

* ritka az olyan munkahely, ahol szívesen "látják" a kisgyekmekes anyukákat. a legutóbbi munkahelyemen a szállodaigazgató első kérdése az volt, h mikorra tervezem a családalapítást, ugyanezzel kezdte a hr-es is......aztán nagyon durván kiakadtak, amikor bejelentettem ákos érkezését....piszok rossz érzés volt.....és hasonló negatív érzések kerítettek hatalmukba, ahkárhányszor mentem vissza a hivatalos ügyeimet intézni.

én részben ezért sem fogok visszamenni, hanem saját vállalkozásba kezdünk csabival, remélem minden az elképzeléseink szerint fog alakulni.

* a jelenlegi családmodellek idehaza..... :arrow: nem tudod kire bízni a gyermekedet, mindenki dolgozik, v messze vannak.
nekem a második családom nápolyi és sokáig saját bőrömön is tapasztaltam, milyen egyedülálló és kivételes ahogy ők EGYÜTT ÉLNEK ÉS SEGÍTIK EGYMÁST!!!! ez nekem nagyoooooon hiányzik!!!
talán egyszer még ki is költözünk.......

azonban én nagyon áldásosnak tartom, h 3 évig lehetősége van az anyukáknak otthon maradni, mert a gyereknek igenis a családra van szüksége, elsősorban az anyára. ez a 3 év nagyonis meghatározó lesz az életük során. nem véletlen írják le pszichológiai könyvek, és sztem is rengeteget számít a társaság, a JÓ társaság, de bölcsi helyett én inkább játszóházba viszem, zenebölcsibe, ahol én is ott vagyok mellette. nem véletlen, h 3 évesen lesznek ovodaérettek, akkortól tudnak együttjátszani a kispajtikkal, akkorra alakul ki az ÉNKÉP......stb.

én is imádtam a munkámat, pörögni ezerrel, idegennyelveken kommunikáltam nap mint nap külföldiekkel, a lételemem volt, de az akkor volt, most egy újabb időszak van az életemben és ebben az új "munkakörben" igyekszem a maximumot kihozni magamból, mellettük lenni a lehető legtöbbet. aztán majd amikor eljön az ideje,elengedem őket és az én életemben is egy újabb fejezet nyílik.

sokaknak terhes az otthonlét, a sok probléma, és mindez bizony sokszor keményebb mint a munkahelyen helytállni .annyi de annyi olyan anyukát ismerek, aki azért mentek vissza dolgozni korábban, mert már megőrültek, depressziósok lettek.......ez elszomorító.

most kiírtam magamból a témával kapcsolatos gondolataimat.
előre szeretném leszögezni, nehogy bárki bármit is magára vegyen!!!!!!!! (a múltkori félreértések miatt...)
Vendég

Szerintem, azért a külföldi példa sem fenékig tejfel. Mi a cégnél voltunk kapcsolatban külföldiekkel, és anyuka az utolsó pillanatig dolgozott, és aztán rövid idő múlva jöhetett vissza, mert csak addig van szülési szabi. Aztán éjszakázott, beteg volt a gyerek, határidős munkák... mi szívtuk meg, mert velünk ordítozott.

Ez sem túl jó. Azért jó, hogy Mo-on ilyen sokáig otthon lehet maradni.

Persze vannak, akiknek fontos a karrier, a munka, de azok megoldják, mert ezt is lehet már.

Igaz, ugyan, hogy azzal egyetértek, hogyha több részmunkaidős állás lenne (ami tényleg részmunkaidő, mert jelenleg, ha 4 órában dogozol akkor az 6 és ha hatban akkor az 8 vagy több), akkor sokkal sokkal több kiegyensúlyozott anyuka lenne.

No és a bölcsi. Hát igen. Én annyira irigylem Marcsiék bölcsiét. Egyrészt, mert jókat ír róla, másrészt, mert a sérült gyerekekkel együtt vannak a nem sérültek, és szerintem ez fantasztikus. És ráadásul még állami is!!!!
Ezekből is több kéne.

Dehát álmai mindenkinek vannak!!!

(Zsóka, nem a Marsinak a gyereke másfél??? A Holló előbb szült legalább egy évvel. Rosszul vagyok informálva??? Jaj, hát meglátszik, nem olvasok storyt, hot stb.... :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
b79andi

írtam hosszasan, majd elszállt. szal csak tőmondatokban:

- mindenki azt és úgy csinálja, h kiegyensúlyozott és boldog lwegyen. ha ez 1 év otthon létet v 4et jelent akkor azt.

-sokkal jobb, ha 1 év után visszamegy vki dolgozni, ha attól ő BOLDOG és feltöltődik, mintha 3 évig otthon ül és depis, de nem vallja be, mert ő a JÓ anya.

-több jó bölcsi kellene!!!

- igen fontos az első 3 év, de ha az anyuka lehajszolt és kiborult, akkor nem biztos, h a gyereknek jó. nem biztos h mindenkinek való a 3 év otthonlét. attól még lehet KIVÁLÓ anyuka és szerető szülő.

mások vagyunk. :) :)

a külföldi és a magyar rendszer közötti átmenet kellene.

én sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, amióta2 napot dolgozhatok. nem menekülés, hanem szeretem és kész. :)

sztem is több már a hollósi fia. oléyan 2 körül lehet, nem?
kerekpocak

he-he, megnéztem a startlapon, holló márta kisfia 2006.04.09-én született, tehát marcipánnál is fiatalabb :D . jó a memóriám... :wink: :D :wink:

KépKép
logi

kedves mindenki!

nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre egy mai anyós-összezörrenésel kapcsolatban:

múlt hétvégén itt voltak csabim szülei és anyukám, ami ritka alkalomnak számít, mivel anyósomék nem egy tipikus nagyszülő páros. (korábban is meséltem róluk)
ma csabi átment a szüleihez, és az anyukája elpanaszolta neki, h az én anyukám dühből 3 nagyot csapott ákos fenekére úgy h felállította szabi kiságyára. senki nem volt a szobában, csak anyu ákos és anyós.
csabim rögtön felhívott telefonon és meghökkenve újságolta ezt az eseményt. én is azonnal telefonáltam anyának, h miket hallunk, persze nekem egy pillanatig nem volt kétséges, h kinél lakik az igazság. anyumnak nagyon rosszul esett ez a vádaskodás anyósom részéről......érthető, miközben ő az aki születésüktől kezdve él-hal az unokákért, anyós pedig hétvégenként inkább a balcsin bulizik.....végül h tiszta vizet öntsek a pohárba, rátelefonáltam anyósomra, h mesélje el pontosan a helyzetet, ui én tisztán emlékeztem arra, h végig egy légtérben voltam a srácokkal és észrevettem volna ha bármi olyan eset történik. erre ő elkezdett mentegetőzni, h ő nem akar rosszindulatú lenni -ez már gyanús volt- aztán előadott kétféle verziót, amivel egyértelműen elárulta, h hazudott. végül újra rátelefonáltam és másodjára már úgy festett a helyzet, h mindannyian (szabi, ákos, anyum és én) a franciágyon voltunk és ők épp elmentek, maikor látta h anyu felemeli a kezét, ákos pedig hason fekszik, azaz már szó sem volt tetlegességről......annyira durva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

200 lett a vérnyomásom, h miért kell hazugságokat gyártani, mire jó ez?????? persze nagyon féltékeny anyura, amiért ő igazi nagymama tud lenni, és sokat van a picikkel, ráadásul hogy jövő héttől átmenetileg együtt fogunk lakni....

mit gondoltok? ti hogyan viselkednétek vele ezek után?
én egyelőre azt mondtam, h egy jó ideig nem szeretnék vele találkozni.........
csabi is nagyon ki van akadva az édesanyjára.......

kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!!!!!!

zsófi,
az előző témához visszatérve, sztem is a legfontosabb, h anyuka/ gyermeke egyaránt boldog legyen és mindenki más, másképp boldog.
azt gondolom, h te nagyon szerencsés helyzetben vagy, amiért lehetőséged van a munkádból adódóan heti 2szer dolgozni, és hogy biztos, jó helyen tudod samut elhelyezni azidőre.
ha majd saját vállalkozásunk lesz, a harmadik gyerkőccel én is alkalmanként dolgozni fogok, úgy tervezem....... aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet :D
Vendég

miki: mit fogtok vállalkozni? jaj nagyon kíváncsi leszek, mikor akartok 3. babát és h vajon lány lesz???

anyósos sztori tényleg durva. valószínűleg szeret pletykálkodni a lelkem és az állóvizet próbálta felzavarni, meg hát féltékeny is eléggé... ahogy így elmeséled. valószínűleg nagyon dühös lennék rá elsőre, de aztán azt hiszem, azt gondolnám, h milyen rossz neki, hogy ilyeneket talál ki, hogy attól ő szerepeljen, v h ő legyen a jobbik nagyi. és így inkább sajnálnám harag helyett. anyukád helyében, viszont, nemtom, h el tudnám e neki felejteni...ill. szóba állnék e vele.
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: