A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

zene?

Kép
kissmanó

Balázst a 3 hós oltásnál 61cm-esre mérték, akkor a 62-es cuccok kicsik voltak. Tegnap kb. 64-65cm-esnek mértük, és már szűkek a 68-as cuccok. Most akkor ez hogy is van??? Hány centisek most a babáitok és hányas cuccokat hordanak?

kétfiús anyuka
babdorka

akkor tea, tejserkentő... .

kispiskóta

Dorka, úgy 64-65 lehet és 68asokat hord.

kispiskóta

Figyi Rita így nehezen indulok el vásárolni! :lol: Nem gyüssz le?

kispiskóta

Gurgi! nem iszol szoptatás serkentőt, és akkor jól leszarod a mennyiséget?

Zsú! Grt az évfordulóhoz!
Volvo sztem jó, bár én nem vagyok szaki. De drága a fenntartása.
Vendég

Dorka: Zalán 58 cm (51-el született) és 68-as bodykat, rugikat hord :shock: Épp tegnap pakoltam el amiket már kinőtt szinte mind 62-es volt...Nem értem én sem amúgy...és nem emlékszem a csajoknál hogy volt... :roll: :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka! Nálunk is hasonló a helyzet 65-66nak mérték, és alig jön fel a kengurus 68as, már 74eseket is adok rá. Én se értem!
Vendég

Hali!

Babdorka: azért nem jó már a 68-as rugi a 60cm-es gyerekemre -és valószínű a tiedre sem- mert széltében telítik be :lol:
ckat

nálunk nincsenek méretproblémák.
télleg, ki érti ezt?

Kép
kissmanó

meg textilmérnök is volnék, s ilyen minőségemben sem bírok okosabbat mondani mint Ckat Apa

Kép
kissmanó

bocs: Ckat símán

Kép
kissmanó

ÉÉÉNNN TUUUDDDOOOMMM! MMMÁÁÁRR TUDTAM MIKOR OLVASTAM!!!!!! JÖN A MÁSODIK BBBAAAABBBBAAA !!!!!!!!!??????

Andrea
Kép
kindernay

de hisz második (avagy első) már van.
sorrendet nem állítok, de ábécé rendben Atti és Samu

Kép
kissmanó

Andi! Kinél? :shock: :lol: Most Gurgiról van szó? Csak nem :D :D :D :D :D ???????????????????????????

ceniko
Szeged

Zsu+Bori!!
Bingóóóóóóóóóóóóóóóóó
Jár a csorró foki :lol:
Pontosan azon a két napon amikor nem ittam teát akkor aludta szinte végig az iccakát.
torolve_20131003125716

Jó reggelt!

Hú mire jövök, Gurgi, tényleg???????

Ne szidjátok a fiatot, nekünk Bravank van, 9 éves, igaz, hogy 6 éves korától sűrű főalkatrész cserékre szorult, de imádjuk! Megterheltük rendesen amikor hazaszállítottuk benne az építkezéshez a cuccokat. Iszonyú mennyiségű holmit bele lehet pakolni! Egyszer hazajött benne a nagybevásárlás, egy emeleteságy 2 matraccal és és a gyerekeknek egy háromrészes hinta! :D Ja és mi is kényelmesen ültünk!

Mi is holnap megyünk oltásra! Utána meg teperek be suliba, már ha Mina engedi majd!

Na kíváncsian várom a híreket Gurgi felől!

KépKépKép
dikó1

Henchy ha a baba kakija tele van fehér darabokkal az nem a tápszertől van,hanem az anyatejtől,az ,hogy néha zöld a széklet teljesen normális.
pillangó7

hát akkor mégsem! :)

KépKépKép
dikó1

Szasztok!
Idáig tartott, míg elolvastam a termést..
Gurgi
Lilkó még egyetlen-egyszer sem aludta át az éjszakát, akár ittam teát, kávét, tegnap spritz-et :oops:, remélem nektek beválik a tejjja nélküliség! Meg se dícsértem az új verdát, annyira elvoltam tegnap a saját bajommal...Szal Kircsi a járgány!
Tápi
Lili csüt du evett meg 180 ml tápot, aztán 4 napig csak szoptattam (próbáltam), de tegnap este már olyan éhes volt, pedig tegnap 2 óránként evett, hogy 8-kor adtam neki 100 ml tápot és már boldog is volt.
Nagyon tré napunk volt tegnap. Úgyhogy be kell látno, nem megy tápi nélkük. Ma apuka elmegy irat fel másikat. Mert a toj kérdés így sem oldódott meg...Már totál kivagyok, hogy mi lenne a jó, csak őrlödök, meg sírok :cry: Kísérletezzek a tápokkal, vagy adjak neki "rendes" kaját, amitől azért félek, mert az uram allergiás, pl az almára...Szal nem tom...

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi: De kár... pedig olyan érzésem volt... nem csinálsz mégis csak egy tesztet??? Ja, szeded a gyógyszert.... :cry: Kár vagy nem kár?

Ja, tea... hmmm én vagy iszom vagy nem nincs összefüggés az alvások között. Lehet, hogy Samu nem bírja, meg pukiztat, (nemcsak a gyereket! :lol: -biztos Ati sem bírta)

Mi még 62-eseket hordunk, bár gyerek az én mérésem szerint 65 cm... de HésM-es azok nagyobbak nem?

Andrea
Kép
kindernay

Szivvikém, nem lesz gond, lesz másik tápi és Lilkó durrogtatni meg kakilni fog tőle... nem próbáljátok ki esetleg a rendes kaját? Kis krumplikát anyatejjel? Hátha...

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi jógán sok olyan gyakorlatot mutat Niki ami jó a kakira !!
Nyunyival az előbb tornáztunk kicsit meg massziroztam is csak még nem emlékszem minden gyakorlatra.
Jó kedv oda ért amit küldtem?
ne őrlödj meg sírj ha kell a tápi akkor kell!!!jó a dokinéni de ő se tudja milyen is Lilkó valójában csak te!

Bridzsi

Kép
esztora

ne ijesztgessetek kistesókkal, mert ckat_aput nem tudom akkor levakarni magamról, biztos mondaná, hogy bezzeg másoknál már lesz új kölök

Gurgi, gyógyszert szedsz?
ckat

hú, Csajok, 4 oldallal voltam lemaradva..........

Igazából az Annee-ügy-höz való kedves hozzáállásotok nagyon meghat. Én nem vagyok ilyen. Szerintem soha de soha nem fordulhatna elő, hogy itt emberek pénzt kérjenek egymástól. Ezt mindenki oldja meg családon belül. Akármennyire gonoszul hangzik, én így látom. Sőt, engem nagyon megrázott, hogy így kiadjuk mindenféle belső titkunkat, és ilyen emberek lehetnek köztünk. Én nem tudom, ezek után lehet, hogy csak szigorúan a babatémára szorítkozok. Az is eszembe jutott, hogy Gurgi még a lakását is felajánlotta találkához. Na ezek után ilyen felajánlásokat is 100x meg kell gondolni.

Tápszer - na ez a téma mindig vad érzelmeket vált ki mindenkiből!!! Nekem is 4 napja nagyon kevés estére a tejem. Tegnap este elővettem a fagyiból tejcsit, 50-et egyszuszra benyomott, és sokkal jobban aludt. Na, akkor szerintem babának és mamának is jobb, ha a gyerek nem éhesen fekszik le. És ne csináljunk úgy, mintha vmi bűn lenne a tápszercsi! Lassan 4 hósak gyermekeink, mi ilyenkor már komoly kajákon éltünk :D

Hozzátáplálás
Én decemberben fogok gyümölcsoket kostóltatni. Az annyi, hogy egy szopinál: tejcsi + pár kanál gyümölcs + megint tejcsi. Legalább dec. vége lesz, mire talán egy kaja gyümi lesz, a többi még mind tej! Januártól meg zöldségeket kezdem majd. Sok gyerekorvos még mindig esküszik arra, hogy 4 hónapos kórtól ajánlott (1-2 kanál szintjén) kezdeni ezeket. Én tisztelem becsülöm, aki 6 hóig csak szotat, de én így fogom csinálni.

Most kicsit rossz formában vagyok... nem volt jó olvasni itt pár levelet.... olyan jó volt eddig a hangulat... HOgy fogjuk azt visszaállítani???

Kép
Kép
emma1976

Szivvi: Mivel Zalán is nehezen kakkant, nekünk őszilevet javasoltak... én még nem adtam, inkább szélcsövezem egyelőre...de nem akarom szegényt mindig ezzel kínozni... :( A cukrozott kamillateát próbáltad már? Használ?

Andi: A H&M-es rucik kb 1 mérettel nagyobbak, mint a hazaiak...

Gurgi: Ti mikorra tervezitek kistesót?

A keresztelőn a pasibéjbek mibe nyomultak? :lol:

ceniko
Szeged

Még 24 óra sem telt el az utolsó bejelentkezésem óta és annyit termeltetek,hogy most jutottama végére pedig 1órájaolvasom.Olyan jókat röhögtem néha amket írtatok.pl.Henchy:"csöcsöm"

Gurgi és este szopizott is Samu és mellé adtad a 1OOml tápot,vagy csak tápot kapott,mert akkor lehet a 1OOml kevés volt és éhes maradt nem?
pillangó7

Annee történethez uccsó soraim a nagy nyílvánosság előtt:
Emma: álljon meg a menet. Azért egy esetből nem szabad álltalánosítani. Nem akarom Hajnit védeni, őszínteséget én is sokra becsülöm, dührohamom van rendesen mikor a gyermekeim nem mondanak igazat.
De azért most ebből az egy szerencsétlen esetből kiindulva nem szabad mások alatt is elvágni a fát.
Meg hogy is van a pocsolyán túl: míg be nem bizonyosul valakiről, hogy bűnös, addig ártatlan.
S na ne már csak babatémára hagyatkozni. Pl. babás témán indulunk el sokszor, de máshova érünk.
Pár oldallal visszább Jordániáról kértem infókat, ha van valakinek. Nenőkétől kaptam is. Csak így a világhálón keresztül. Ez miért baj?
Oké, kicsit elszabadultak az indulatok, szerintem Hajni nem is fog már közénk visszatérni, bármennyire is megbánta (reméljük így van) a tettét. Eléggé szétrobbant a hangulat, borítsunk már leplet erre az egészre. Még ha a legsértettebb felek lázadoznának. De ők lezárták, akkor mi miért nem?
Ígérem bármily reagálás érkezik a továbbiakban ebben a témában, max csak priviben szólok hozzá.
Punk-tum.

Kép
kissmanó

Emma, szerintem a hangulat maradni fog, most még te is kicsit döbbent vagy, de ha olvasgatod, a mai hozzászólásokat, már nem sokan gondolnak a tegnapi témára. Sajnálatos ami történt, de fátylat rá, akik maradtunk azok írjunk egymásnak továbbra is úgy, mint eddig!

Hozzátáplálás, szerintem nagyon egy hullámhosszon vagyunk, hogy mindenki decemberre tervezi az első kóstolgatásokat! :)

Mina nagyon nyűgös ma!!!!!Nem lesz ebből holnap suli! :(

Ti gondolkoztok már karácsonyi ajándékokon???

KépKépKép
dikó1

Ja és még valami, valaki világosítson fel, mi van christinnel? mintha jó pár oldallal előrébb olvastam volna róla, és a táblicskuban is benne vannak?

Mi történt velük, lehet tudni? erről ugyanis lemaradtam a nethiányban! Köszi!!!!

KépKépKép
dikó1

Szivvi: megnéztem a "kisokost" azt írja, hogy 4 hónapos kortól székrekedésre adható alma (amit tudjuk hogy nem biztos, hogy jó) őszibarack (lé v. püré) ill. paradicsomlé. Először kicsike egy-két kanállal, aztán 20-30 ml és így tovább.... Szerintem próbáld meg! Nagyon drukk Lilikének, hogy jobb legyen a pocója és legyen kaki, mi büdin is bevállaljuk!

Andrea
Kép
kindernay

Pillangó: még meg sem dícsértem szép fiadat, nagyon ügyesen tartja magát, a kis erő-benő!

Dikó: karácsonyi ajándék ami tuti lesz minden nagyszülőnek naptár, kis kéz/láb lenyomat...

Andrea
Kép
kindernay

Én már nagyon várom a karácsonyt!Domikám biztos nagyokat fog pislogni a karácsonyfára.
pillangó7

karácsonyra már írtam egy hete kb. hogy kéz/láblenyomatot csinálok Grétu tappancsaiból, azt rámába teszem, s mellé egy kép a kisasszonyról. anyós nem tuti értékeli, após annál inkább, az én szüleimnek meg nagyon fog tetszeni, ilyent sosem kaptak még

Kép
kissmanó

Félreértések elkerülése miatt: nem vagyok várandós és nem szedek gyógyszert 10 éve! alias csúnya-csúnya rákbetegség..+ gyógyszerellenes vagyok..

Szal ott a forrócsoki Zsunál és Borinál!
Majd meglássuk, hogy bejön-e..

Pillangó!
Szopi+tápi+szopi.
Passz.
Éjszaka nem akart leszállni a cicimről. Szószerint 1/2 3-7ig.. ez van.
torolve_20131003125716

Andi
Ahogy drága jó nagybátyám mondta volt: Akkor igazi a szerelem, amikor már merünk egymás előtt pukizni! :lol: Szal Botit és Lilkót most kéne jobban összemelengetni, hogy később már ne legyen ilyen probléma!
Enikő
Mi is csövezünk, 3 hete csak azzal jön ki a cucc, de tegnap nagyon megijedtem, mert mintha kifordult volna egy kicsit a végbele (bocs a naturalizmusért), annyira nyomott közben ő is! De nagyon féltem, hogy megsérül a kis bele, vagy ilyesmi..
Esztora
Remélem jöv 7-en odaérünk, nagyon vártam, de így nem akartam elindulni, mert mit csináltam volna, ha végig ordít? Ordított így is 5-ig, akkor csöveztük meg..Kössz a jókedvet, ma már jobb egy kicsit!!
Hencsi
Vedd fel a kapcsolatot Cristine Rózsával, ok?! Kösssz
Dikó
Nincs netük Rózsáéknak, amúgy minden okés velük, született egy törpilla Lilikéjük!

KépKép

KépKép
szivvi

Ckat, jaj, de irigyellek a parodert (bocsi, de most nem tudok ekezeteket produkalni). Nalunk pont forditott a helyzet, en szeretnek kistesot, ferjem meg nem. Csak sajnos o kesobb sem. Ugyhogy csak irigykedek Enikore, Tucsire, Uxira es a tobbiekre.

Eniko, Davidon a csaladi kereszteloi rugdalozo volt, amihez varrtam csokornyakkendot, lasd az 578. oldalon. Szerencsere nalunk futott a templom, igy csak egy kardigan kellett ra.

Kép
nenoke

Enikő!
Kistesó 3 év múlva.
torolve_20131003125716

Nyunyit ma nem nagyon lehet letenni,így rajtam lóg!

Szivvi Nyunyi is sírt mert elfáradt,de szerintem ha rossz napja lenne én is kihagynám.Niki kérdezte mi újság nálatok.
bízzunk a jővőhétben :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Rita, akkor lehet egyszerre szülünk megint. Én úgy tervezem, ha Húsosbogyó ovis lesz, akkor jöhet a tesó.

Egyébként olyan jót szórakoztam rajtatok. Rita először terhes, azt gyógyszert szed. Ilyen a pletyka, ha egyszer elindul.Kép

Szivvi, szegény Lilkó, de lehet a másik tápi jobb lesz. Az őszibarack is okozhat allergiát? Ha nem én kipróbálnám.

Nenőke háromszor olvastam, hogy futott a templom, mire rájöttem, hogy fűtött. :lol:

kispiskóta

TEMPLOMNAK LÁBA VAN.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

bocs a nagybetűkért, közben dolgozom a gépen, s úgy maradt a caps lock :oops:

Kép
kissmanó

Zsú
Nem tudom hogy így okozhat-e allergiát, de a zuram allergiás a parlagfűre és kialakult nála úgynevezett keresztallergia. Így ha almát, barit, cseresznyét eszik szépen feldagad az egész szája..

KépKép

KépKép
szivvi

Hát nem egyszerű a helyzetetek Szivvi. :( És az sem segít, ha te iszol Laktoherbet, Mecsek teát?

kispiskóta

basszus Szilvi - ez gáz.
allergiám van nekem is (atkák, házipor és társai), csajokban is szépen ott a hajlam, ami néha megnyílvánul.
de azért hálisten ilyen szinten nem nyomulunk

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, majd visszaolvasok, csak vendégeim voltak!
Két kép, Bogi behapsizott Nenoke! :oops:

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Megrendeltem a Living Lab-ot es a porszivosat is. Varom mar, hogy itt legyen, mert mar apa is kezd nathasodni. Egon csak reggelente szorcsog. Ti gyereketek szorszog reggel?

Alvas: rovid ujju body es pizsoma+a kis paplanja. Azt neha lerugja...

Egyetertek Manoval: te vagjunk fat mindenki alatt. Vissza fog allni minden a regi kerekvagasba.

Gurgi! En is teara tippeltem, de mar masok irtak, mire odaertem, hogy valaszoljak. Nekem jar a forrocsoki? :lol: :lol: :lol:

Eminek Boldog Szulinapot!

Szilvi! Probalkozzatok meg mas tapival is. Valamelyik, hatha bejon. Bar lassan, ti mar hozza is taplalhattok. Pici Lilko! Remelem, nem lesz allergias.

Diko! Christinnel minden ok. Igerte, hogy majd jon. Es varjuk.

Nenoke! Meg kell gyozni apat. :wink:
molkata

Zsú
Úgy vettem észre, hogy fáj tőle a hasa..De én már azt se tudom mit egyek-igyak..Az a gyanús, ha valami nem gyanús. 8)
Kata
Én párologtatok (csak egy kerámia csészéből) citromfű olajat, így nem szortyog a gyerek! De lehet nincs összefüggés :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Nenőke: s milyen ellenérvei vannak? Dávidot akarta-e, vagy te győzted meg?

Kép
kissmanó

szivvi bocs béb rajtam csüng büfiállásba... most szopott és utána adtam neki kamilla teát cukrosat... majd írok a fejleményekről...amúgy amit írtál a szélcsövezés közbeni végbélproblémákról nálunk dettó :cry: :cry:

mennem kell szép napot mindenkinek

ceniko
Szeged

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: