A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Majd átolvasok mindent amiről lemaradtam, és írok is, most csak egy gyors bekukkra jöttem, megosztom veletek Dénes legújabb aranyköpéseit!

Ma reggel nagyon jókedvűen kelt, szaladgált köztem és az apja között, össze-vissza puszilgatott minket, majd kijelentette:
-Puszit adtam. Édes vagyok!
:lol: :lol: :lol:

Tegnap este csücsült az ölemben, és nézte a "pulcsimat", majd hatalmas vigyorral az arcán közli velem:
-Cici. Szeretem. Apa is. :lol: :oops:

Hogy ezeket honnan szedi?

Na elkezdek visszaolvasni.
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zita! Hatalmas gratula a pocakhoz!!! :lol: :lol: :lol:

Niki! Örülök, hogy semmi baja Rékának, és gratulálok az álldogáláshoz! :)

Zsuzsu! Aranyos az önállón evő Ábel! :) Dénest is kapott vasat, de ő fél éves körüli volt, mikor elkezdte szedni, gond nélkül megevett mindent, amit kiskanállal a szájába tettem.

Enikő!
Nagyon szép a fiad, tényleg rád hasonlít, bár én is csak fénykép után ítélek! :) :) :)

Anett! Málnusod nagyon édes hajasbaba! :)

Bibi!
Na ne már, mi az, hogy kiöregedtek??? :):) Örülök, hogy Barni jobban van, neked is jobbulást! :)

Zozo! Nem semmi súlya van Patinak! :):) Nagyon aranyos a lánykád! :):)

Kinga! Nagyon ügyes Kitti, hogy szól a kaki előtt! :) Dénes is szól előtte hónapok óta, de egyenlőre csak pelusba hajlandó kakilni, csak pisi megy a vécébe! Nem tudom mikor megyünk a játszóra, most én vagyok beteg!

Szandra! Nem semmi, hogy 3 hetet elszámoltak! Hogy-hogy most derült ki??? Az eddigi uh-kon nem tűnt fel?

Zsozi!
Mennek a drukkok, várjuk a híreket! :):)

Voltunk Dénessel Pesten a Vasúttörténeti Emlékparkban. Nem tudom a kislányok hogy állnak a mozdonyokkal, de az én Thomas imádó fiamnak hatalmas élmény volt! :) Az 1800-as évekből való gőzmozdonyoktól kezdve a mostani időkig vannak mozdonyok kiállítva szabadtéren, némelyikre fel is lehet mászni, de van egy parkon belüli kisvasút is (szószerint kicsi, kb. olyan magas, mint a törpék műanyag motorjai, és úgy is kell ülni rajta), kis szemaforokkal, mozdonyvezető bácsival, Dénesnek nagyon tetszett, de nem mertünk felülni rá, mert egyszemélyes ülések vannak, és folyamatosan kell kapaszkodni, de egy 4-5 éves már nyugodtan utazhat vele sztem! Vannak olyan szórakozási lehetőségek is, amiknek az ára nincs benne a belépőben :(, külön kell értük fizetni, de nagyon érdekesek, pl. mozdonyvezetés, hajtányozás, mozdonyszimulátor stb. És van egy kis játszótér is parkon belül, fajátékokkal, természetesen van kisvonat is, Dénes itt legalább annyit időzött, mint a rendes mozdonyoknál! :):):)
Gyerkőcöknek 4 éves korig ingyenes a belépés, és van családi belépőjük is. Nekünk nagyon tetszett!

Most egyébként a változatosság kedvéért nem Dénes beteg, hanem én. Lázas vagyok, hányingerem van, meg azt hiszem alakul a hasmenés is.... :x Valami járvány lehet, mert a házunkban ketten is lázasak-hánynak, én nem tőlük kaptam, betegen jöttem haza a hosszú hétvégéről.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Most csak gyors....

Kinga: Bélelt TÉLI kabátok vannak a Tecsóba!!! és szépek, minőségesnek tűnnek, de hajrá, mert nincs túl sok méret!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zita!

Óriási gratula!Micsoda egybeesés!Nekem is másus 10!:):):):):)
Bár zárójelben most odaírták+- 10nap?!

Bea!
Köszi,hogy gondoltál ránk!

Lányok!
:oops: :oops: ,de melyik adat a nucha?az az NT lenne?
Olyan régen voltak már ezek a dolgok Hannával,hogy nem emlékszem. :oops:
Egyébként az NT:1,8

További kellemes pocanövesztést!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde!
Igen! NT a nucha. Nekem 2,0 volt 12 hetes 5 naposan Ábinál. Egészséges.

Kl.Zsuzsi!
Jobbulást! Dénes csuda jó fej! NÁlunk most az APUKA a kedvenc szó (én sem értem, mert apa, édesapa van, nem tudom honnan vette az apukát.. :lol: )
A pusziadás annyi, h csücsörít de nagyon és úgy cuppant a levegőbe :lol: IMÁDNIVALÓAK ezek a drágaságok!

Kinga!
Kittinek gratula! Épp most olvastam a Babamagazinban, h egy nagymama mérgelődik, mert a 1,5 éves unokája nem szobatiszta.....kínyilt a nemlétező bicska a zsebemben....

Zsozinak:
KITARTÁS, JÓ EGÉSZSÉGET!!!!!!!!

Szandra!
Az a fontos, h egészséges, már nincs sok vissza! :)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő!
Köszi!!!!!! Páromnál van az autó ma,de akkor hazafelé menet beugrasztom a Tecsóba!! Remélem lesz még Kittinek való méret!!

Zsuzsu!
Az a nagymama nem 100-as :roll: Szerintem már az is csoda ha egy 2 éves gyerek szobatiszta na de egy másfél éves...
Pont tegnap olvasta párom valahol hogy a mai gyerekek később lesznek szobatiszták,mert annyira kényelmesek a pelusok hogy semmi sem sürgeti őket a leszokásról :wink:

Zsuzsi!
Diniszáj :P :lol: :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Szerintem ha valakinek nem jár gyerekközösségbe a gyereke, és nincs tesója, azzal igenis el kell valamikor kezdeni a szobatisztaságra nevelést. Sztem nem megy magától (kivéve, ha látja a példát) Eröltetni azt nem szabad, de azért van egy határ, ami előtt még nem eröltetés. Persze, előbb utóbb biztos magától is szobatiszta lesz, de szvsz azért nem feltétlen kell azt megvárni. Ha nem veszem le Rékáról a pelust nyáron, lehet, hogy még mindig pelusba intézné, mert az sokkal kényelmesebb. Csak zavarta, ha tocsogott a pisiben a padló, ahol játszott... rájött, hogy tisztább ügy, ha bilibe intézi. Szerintem ez messze nem eröltetés volt, csak a folyamatok gyorsítása.
Vendég

13: 20KOR MEGSZÜLETETT SZABOLCS 3640 GRAM ÉS 52 CM. ENNYIT ÍRT ZSOZI,AZT NEM ,HOGY HOGYAN SZÜLT, DE GONDOLOM TERMÉSZETESEN.
20140113113746

szszkinga: jelentem, a kényelmetlenség nem akadály kitartó pelushasználólnál! :D Marcsi 2 hónapja mosható pelust használ, és marhára nem érdekli a neves bugyibelső. :( A kakis sem. :(

gira: persze, érettségizni csak nem megy pelusban, és én se akarom erőltetni, de igazad van, mert azért jó lenne már, ha lépnénk valamit előre. Mi is ezt akartuk tenni nyáron, de nem engedte, üvöltött, ha már vetkőztetni kezdtük, akkor is. Én tavaszig adtam haladékot magunknak, amikor már kicsit jobb idő lesz. Ha addig nem történik változás, leveszem a pelust, legfeljebb több öltözet rucit használunk el naponta. :) Az ovikezdés nem kerülhet veszélybe emiatt, punktum!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!

Nagyon gyorsan változik ez, hogy mit enged, és mit nem. Nyár elején Réka sem hagyta, hogy levegyem a pelust... aztán jött a meleeeeg... kicsi kakicsípés a fenéken... Egyből hajlandó volt levenni. Aztán az egyik héten még sírt, amikor bepisilt, és pelusért könyörgött (ráadtam, és letettem a további próbálkozásról) A következő héten meg büszkén közölte, hogy lepisilte a cipőjét... akkor már egyáltalán nem frusztrálta :roll: Szóval nem lehet ezt felnőtt aggyal követni.
Vendég

Sziasztok!

Zsozi!
SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Anett!
Köszi a jóhírt!

Nem tudom mi van, de iszonyat napunk van. Ábel mióta megkapta a 15 hós szurit nem hajlandó sétálni. Kilépünk az ajtón és üvölt. Elém áll, h vegyem fel, nem akar a saját lábán jönni. Ma nagy nehezen elvonszoltam a hintáig ( 15 méter) és 40 percen át hintázott. Amikor kikérezkedett letettem és üvöltés , felkérezkedés...... alig várom, h hazaérjen Bence, elküldöm őket sétálni. Kíváncsi vagyok Vele is ugyanezt csinálja-e......

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok :)

Még mindig nincs otthon netünk, így most csak a net miatt bebumszliztam az étterembe :? ...áááá, nem vagyok függő... :oops: :oops: :oops:

Zita :)
Óóóóóriási gratula!!!!! Nagyon boldog babavárást kívánok Neked!
:D :D

Nagyon ügyes titoktartók vagytok, nekem ez nem ment anno :lol:

Összeszedtem nagyjából a rucikat, bár még szét kell válogatni!
Magam is meglepődtem, hogy mennyi van, nagyon sok! :shock:
Csináltam ingyen elvihető zsákot is, azok tényleg nagyon viseltesek, de hátha vki még hasznát veszi.
Szóval akit érdekel, szóljon, összehozunk 1 randit, és lehet dúrni!:lol:

Zsuzsu :)
86-os még nem sok van, mert még van amelyiket hordjuk, de azért abból is lett egy zacskónyi, ha gondolod, gyere nézd meg! :wink:
Pneumot mi nem adttuk be, de lehet, hogy majd befogjuk, de csak később, mert két éves kor után már csak 1 oltás kell. Így emlékszem...

Bea :)
Hamarosan kiderül sztem, hogy kukisod lesz-e! Az ritkán marad titokban! :lol:
Vagy nem szeretnétek tudni a születésig??

Zsozinak :) Nagy gratula Szabolcs babához!!! :D :D :D
Majdnem ugyanakkora paraméterekkel rendelkezik, mint anno Boti! :D

Anett :)
Botinak is volt köldöksérve! Kinőtte! :wink:

mosolygyáros pufibabák nagyon édesek!!!!!! :wink:

Niki :)
Örülök, hogy minden okés Rékával, és hogy megnyugodtál!

Na most lépnem kell, nem bitorolhatom tovább a laptopot :( :( :(

Kép
Kép
zituska28

Hali.

Petit de. levittem a dokinénihez, tüdeje tiszta, torka szép, de azért köhécsel még, mert folyik még a nyák neki lefele, de nem kell adjak semmit neki.

Enikő, jó ez a kezdeményezés. Sajna apánk akkor is vidéken teszi majd a dolgát. :(

Zsuzsu, nálunk még mindig nincs önálló kanállal evés. Kézzel nagyon megy egyelőre. :)
A 15 hós szuritól nem 14 napig lehet tünete, hanem elvileg az 5-12. napon jöhet elő, és max. 1-2 napos lehet. Mondjuk mi megúsztuk.
Tejet Peti sem kap, tejterméket csak. Lassan áttérünk a tejbegrízre, de inni nem adok neki csak vizet, reggelire meg ebéd és vacsi mellé tápit.
Huh, nehéz lehet most Ábellel, néha séta közben Peti is próbálkozik, de ő csak elém áll, akkor elmondom, hogy megyünk eddig és eddig, próbálkozik, én tartom magam, és elérjük a célt. :)
Jelentem, én csillagos vérképpel járok vért adni. :D Eddig még nem szóltak, hogy ezután ne menjek.
Szobatisztaságot nálunk is hajlamosak "erőltetni" a kedves rokonok, én meg mindig lehűtöm őket, hogy Peti még nem is beszél, akkor hova legyen szobatiszta?

Szandra, hát akkor jól elszámoltak. Tehát tényleg megvan a pocakok. Remélem, minden OK a babával.

Klzsuzsi, ha nem kellett volna Petiért mennem, szerintem még most is itt röhögnék a gép előtt Dini cicis aranyköpésén.

Szilde, milyen rendesek, hogy odaírták, hogy vagy előbb vagy utóbb, de azért megszületik a pocakbabád. ÁÁÁÁ.

Gira, OK, hogy valahogy le kell szoktatni, de a semmiből nem lehet, én úgy gondolom, ha még mutogatni sem hajlandó, addig nincs értelme. Persze próbálkozunk néha a bilivel, ha épp rájön, hogy szemmel láthatóan erőlködik, már volt ez is-az is bele, de talán a nyár lesz egy kicsit nagyobb előrelépés.
Jól látom, beindult a háromaska projekt?

Zsozinak hatalmas gratula a nem is olyan kicsi fiúhoz.

Zituska, megnyugtatlak, én sem tudnék titkot tartani...már Beának is írtam anno, hogy minden tiszteletem az övé, és ezek után Zitáé is.
Hallod irigyellek, hogy Botira jók még a 86-os rucik...ránk már alig. Az Auchan-ben most olyan kombidresszt vettem, ami a mérete szerint 94 cm-es babákra való, és ez Peti mérete, éppen kb. fél centivel lehet nagyobb rá, de nem lóg. És ez elvileg 36 hós babákra való, enyim meg még a 1,5-et sem töltötte be. :o

Ági és
KépKép
exdeus

Zsozinak hatalmas gratula Szabolcs érkezéséhez! :):):) Sok boldogságot kívánunk az egész családnak!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Húha Zita gratulálok,Jó sok baba fog születni jövőre....Egy ideig én is nagyon akartam négyeskét deahogy telik az idő egyre joban nem.Mostmár teljesen már jellegű terveim vannak.Na persze ha nyernék a lottón akkor jöhetne akár még kettő is.... :lol:

Nálunk is naponta közli velem Niki hogy pisi pisi ,de amikor ráületem pár másodperc után felpattan és eddig még semmi nem volt a biliben.Majd a nyáron tuti nagyobb sikereket érünk el.

Enikő!
Köszi az ikeást ,de képzeld még nem tudtam megnézni mert apa lenyúlta :roll: Amúgy én is elmennék a fejlesztőbe ,de apa tuti nem lesz itton(soha nincs) apóst meg már egyszer befűztem amikor az oviban volt. :roll:

Exi!
Kosaras lesz a fiad.Legalábbis méretileg alkalmas lesz rá.... :wink:

Hétfőn műtét Máténak

:cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Norus!

Én is "pánkoltam az ovikezés miatt,mert Máté 3 évesen lett szobatiszta nappalra és éjszakára is.szerencsére elkezdhette az ovit

Kép
Kép
zitacicu2

Zsozi: hatalmas gratula a kisfiadhoz!!

Exi: Rékát ambulánsan vizsgálták, nem egyeztem bele a bentmaradásba!!
Köszi mindenkinek a gratulákat a felálláshoz, viszont képzeljétek, hogy ülni magától nem nagyon akar. A babakocsiban csak ül, de amúgy magától nem. Ez baj??? :?: :?:
Anett: kenguru az jót tesz??

Kép
gyanixi

Zsoziéknak gratulálok!!

Szobatisztaság. Engem majd megörjített a családom hogy folyton azt hallgattam miért nem adok már neki bilit. De én ugy gondoltam hogy amig nem tudja mi az hogy jön a pisi, nem fogom addig ültetni rajta amig majdcsak belemegy. Igy kicsivel 2 éves kora után lett nappal teljesen szobatiszta, éjjel meg 1 hete. Egyetértek azzal amit irtatok hogy tul kényelmesek ezek a pelusok, ugyanis Orsi éjjel ha rajta volt többször is közölte hogy most bele fog pisilni és elszaladt, szóval én nagyon sajnáltam hogy a leszoktato pelusok meg olyan drágák igy nem vettem, csak reméltem egyszer majd csak megérti hogy mégis miért nem helyes belepisilni ha tudja hogy jön. De 1 hete magátol fel is ébred éjjel és kimegy, elintézi, aztán visszaalszik, de én akkor is annak örülök inkább hogy már direkt nem pisil be nem annak hogy fel is ébred. Ez csak hab a tortán :lol:

Niki! Norbi is majdnem teljesen ül már és mászni nem tud. Még csak kicsit sem probálta. Orsinál is igy volt, szinte kimaradt ez.

Exi! Nálunk a család csak akkor tudta meg amikor korházba kerültem a babával, de ott is csak anyuék, tesomék a többi (anyosék is) akikkel nem találkozunk naponta csak 16 hetesen tudta meg. Amugy sem jártunk csak havonta de ekkora meg hazudtunk miért nem tudunk menni. Nekem nem volt nehéz titkolni, és ugy féltem mi lesz a vége hogy minél kevsebben akartam tudják

Zita! Remélem minden jol megy hétfön!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szozi,gratula a babátokhoz!!!!!!!!!! :lol:

Kinga,nagyon ügyi a Kitti!!! :D
Nálunk, én attól tartok hogy még 4 évessen is pelusunk lesz......... :evil:
Barni utálja ha tisztába teszem,és mindig letagadja(még ha érzik is)
sajna!!! :shock: :?
Bár tutira nem egyformák a gyerekek,hamar kezdett el járni,beszélni,(mostmár 5-6 szavas mondatokat,ragozva mond)!!!

Zsuzsi,jó hogy jelentkeztetek!!!
Dini dumája is nagyon jó!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Jobbulást Neked is!!!

Zita,gratulálok Nektek!!!!!
Remélem elégedett leszel a dokiddal!!!
Majd írj róla,lécci!Jöhet priviben is!!!!!!! 8)

Barni mostmár jobban van,ma voltak anyuval trolizni-buszozni(még mindig imád járni!!),és egy néni melléjük üllt,és akart Barnival trécselni!
Erre a fiam hozta a formáját:
-Néni ,maradj csendben,a Barnika nem beszél veled!!!!!!
A néni csak próbálkozott,a kisfiam pedig:
-Zibi(anyukám is Ibolya) mami,mond a néninek hogy maradjon csendben!!
:lol: :lol:

Mi pedig holnap ketten kimegyünk a mars térre koszorút venni,meg lángosozni,Barnabás nagyon szeret piacozni............ :wink: :wink:

Niki,pár hét,és fog magától üllni!!!

Kép
bibi226

Köszi a dicséreteket Kitti nevében is :lol:
Ő tudja hogy mi a pisi és honna jön. Van gumikacsája a fürdéshez. Szereti ha teleszívjuk vízzel, ő meg kinyomja. Pár hete mondtam neki hogy pisil a kacsa. Azóta kinyomja belőle belőle a vizet és utána mutatja a saját punciját...pisil a kacsa :P Amikor ezt először előadta és könnyesre nevettem magam. Annyira édes volt.
Persze ez nem jelenti azt hogy szobatiszta lesz hamarosan,de jó hogy tudja hogy mi-hol jön belőle és mikor :wink:

Enikő!
Vettem kabátot Kittinek. Köszi az infót!!

Bibi!
Örülök hogy Barni jól van!!

Zsuzsi!
Te jobban vagy már egy kicsit?

Zsozinak GRATULA!!!!

szszkinga

Niki! Igen azt mondta a doki,a kengurú jót tesz,meg a lelki fejlődésének is! :D
20140113113746

Hali.

Zitacicu, na igen, szép szál legény lesz szerintem is. :)

Niki, ja, én azt hittem, hogy csak Te jártál haza, de ezek szerint Réka sem feküdt bent. Akkor még jobb dolog, hogy ilyen szépen gyarapodott!
Hát elvileg előbb kéne egy babának ülnie, mint állnia...de vannak eltérések.

Kármen, értem én a titkolózást, csak azt mondom, hogy én minden lehetséges baj ellenére nem tudnám magamban tartani.

Bibi, hát nem semmi fiad van!

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok!

SOS! Hogy lehet leszoktatni a kis lüke fiamat a hajhúzgálásról és leginkább a harapásról? Kicsit ütős ahogy a 8 fogával marcangol bennünket!!!!

Ne haragudjatok, hogy nem irok többet. Szalad az egész ház, kivágták az emeletre a feljárót, tekerik a padlófűtés csöveket, minden tiszta por, a gyerekszobában táborozunk. De ha minden igaz jövő szerdán kész vagyunk :)
Mondjuk én MÁR kész vagyok! :)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, nem olvastam már jó pár hete, csak ezt az oldalt futottam végig!

Zita, gratulálok neked és boldog babavárás kívánok! :)

Velünk minden rendben. Tamás szopizik, nől, már 6 hetes lesz holnap. :D
Holnap végre be is költözünk a házunkba. Eddig csak pakolgattam ott, de itt aludtunk még anyósoméknál.

Mindenkinek minden jót! (Az új házban még nem lesz egy darabig net)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Zsoziéknak nagy gratula a picihez! Sok boldogságot, egészséget nekik!

Zsuzsu: Ábel a lábába kapta a szurit? Vagy a karjába? Én úgy tudom hogy a 15 hós oltást a karba adják, Gréti pl. utána napokig csak a másik kezét használta. Pl. emlékszem a kis játék babakocsiját csak egy kézzel tolta, és mindig nekiment így mindennek. De nem lett semmi mellékhatás amúgy.

Köszi, Gréti jól van. Nagy dumaláda. Vicces ahogy a kicsi emberke ilyen szavakat használ, hogy: szerintem, például, körülbelül, azt hiszem, stbstb....:) Mostanában a szava járása: "akkor jó". Gyakran mondja. Egyik nap megmérette magát játékból (nem a mérlegen, csak egy általa mérlegnek kinevezett párnán), és a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
-Anya, hány kiló vagyok?
-12.
-Akkor jó! :lol:

Kistesó gondolatát szokja lassan, szokott neki küldeni kaját, ha eszik, néha játékból kiveszi a hasamból, és ő vigyáz rá. :lol: Egyik este nagy bajban voltunk, ugyanis kistesó begurult a szekrény alá......apának kellett kiszedni. :lol: :lol: :lol: De aztán gyorsan visszatettük a pocakomba. (ilyenkor kistesó a levegő, és két ujja közt fogja)

Grétiszáj (még hónap elején mondta):
Gréti: Majd sokat beszélgetek a testvérkémmel ha megszületik.
Én: De ő még nem fog tudni beszélni, csak sírni fog amíg pici baba.
Gréti: Akkor majd megszeretgetem, hogy ne sírjon.
Én: Nagyon aranyos vagy, biztos örülni fog neki.
Gréti: És ha még mindig sír akkor megszopiztatom.
Én: Aranyos vagy.
Gréti: Utána beleteszem a kiságyába. Ha sír, akkor megvigasztalom. És ha még mindig sír, akkor visszatesszük a te pocakodba.

Zsuzsi: Diniszáj :lol: :lol: :lol:

Szilde: Igen, tökéletes, gratula :)

Zituska: Deeeeeeeeeee, szeretnénk tudni a nemét, alig várom, hogy megtudjam, hogy időben szokjam a gondolatot :) Főleg ha fiú, mert én lányra vagyok beállítva egyenlőre :)

Zitacicu: Hétfőn megadrukkok mennek Máténak! Neked meg sok erő!

Bibi: Barninak is jó dumája van....resszkessen aki hozzá mer szólni :)

Exi: Láttam ám, hogy milyen klassz helyen voltatok hétvégén :) Be is tettem a kedvencek közé a hely linkjét :)

Kinga: Kitti is nagyon ügyes...:)

Szobatisztaság: Ajánlanék egy könyvet: Bilikönyv
http://www.pagony.hu/index.php?page=20& ... t&id=11280
Alexandra könyvesboltban tuti kapható, én onnan rendeltem meg a netről. Először kicsit kételkedtem benne, pláne mert egy fütyis kisfiúról szól, és féltem hogy majd Grétit megzavarja a dolog, de nem. Imádta. Naponta rengetegszer el kellett olvasni neki, már tudta fejből, előre röhögött rajta. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág!!

Jó lehet ez a bilikönyv majd beszaldok a boltba és én is veszek.Grétiszáj zabálnivaló könnyes lett a szmem komolyan olyan nagyon édes.

Niki!
Norbika sem ült hanem kb 7 hósan felállt de mivel nem tudott leüni ezért elesett mindig ,mert hiába tottyant popsira nem tartotta meg magát.
Mi Dévényeztünk sokág velük,de ezzel nem azt akarom mondani hogy baj van.Sok gyerek későb tanul meg ülni viszont hamarabb feláll.

Szerintetek ciki 35 évesn diplomát szerezni??
Én csak 28 vagyok nem rólam van szó

:lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Hali.

Bea, Grétiszáj haláli...ez a beteszem a pocidba nagyon aranyos!

Zitacicu, ma már semmi sem ciki, legyen szó diplomáról vagy tanfolyamról.

Niki, az előbb kimaradt, hogy azoknak a babáknak, akiknek gond van a csípőjükkel, első körben a kengurut szokták ajánlani, mert az is egy kicsit szétterpeszti a baba lábait.

Ági és
KépKép
exdeus

Réka áll:
Kép
Réka próbál ülni is: Kép

Kép
gyanixi

Zita!
Szerintem sohasem ciki tanulni! Én is 30voltam, amikor dipiztem. A d.osztón anyukámék mégis olyan meghatódva ültek a lelátón! És én is büszke voltam magamra! Munka, háztartás, esetleg gyerek mellett nagy teljesítmény! :D

Kép
kajla

MInden pocaklakóhoz gratulálok!
A gyerekek egytől-egyig gyönyörűek!

Enikő!
Nagyon sokat nőtt Zalán, tényleg nagyon hasonlít rád!

M Kriszta!
Meggyógyultatok? Sulival minden okés?

Kép
kajla

Megpróbálom Regi görbéjét betenni, csak hogy lássátok, miért kérdezi mindenki, hogy mikor megy oviba!? :wink:
Kép

Kép
kajla

Sziasztok! :)

Kicsit megint garázdálkodhatok.... :lol: :lol: :lol:

Bea :)
Ha fiú a Pocaklakó, azt is gyorsan megszokod ám! Gyorsan szerelembe lehet esni ezekkel a kis szívtiprókkal! :wink:
(igaz, Enikő? :D )
Én meg teljesen fiúra voltam beállítva, sőt, a legelején még bíztam is egy újabb tökösben, de amióta megtudtam, hogy nunis, teljesen rá vagyok pörögve, alig várom már! Eszembe se jut, mennyire fiúpárti voltam! :lol:

Bilikérdés nálunk is fura.
Én nem erőltetem, ha mondja, hogy pisilek bilibe, akkor ráültetem. De már jó régen volt termés, mostanában 10-20 mp után feláll, és a bili üres.
Arra gondoltam, hogy lehet, mire odaérünk, addigra becsorog a pelusba.
De sztem van még idő, én abban bízom, hogy nyáron le tudom venni Róla a pelust.

Niki :)
Réka nagyon édi, és nagyon ügyes! :D
Sztem ne aggódj, sok gyerkőc felcseréli a sorrendet, és hamarabb áll, mint ül! ez most még nem gond sztem! :wink:

Akit esetleg érdekelnek a rucik, telószámom Enikőnél van (nem akarom már ide kiírni).
Még pár napig tuti nincs netünk otthon sajna, és nem tudom, mikor tudok megint bejönni ide netezni.

Most lépek, szép hétvégét mindenkinek! :)

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zitacicu!
Írok üzit,hogy milyen adatok kellenek!!!!Fontos,mert anélkül nem tujuk kitölteni a papírt!Küld át ,mert nem jó a nyomtatónk de bnőmnél kinyomtatom!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kajla:Holnap játszóterezhetünk ha ráértek!

Olyan 11 körül nekünk jó!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Csajok egy kis segítséget kérnék megint! A hajlatokat hintőporozni vagy olajozni kell???Mondta a védőnő anno,de nem emlékszem.Eddig hintőporoztam,tiszta száraz lett szegénynek.A füle mögött is kell vmivel, azt is mondta, de szita az agyam.

Ha kifakad a BCG oltása helye (már tiszta gennyes) kell vmit csinálni vele???

Köszi előre is!Szép vasárnapot!
20140113113746

Anett, én a hajlatokkal semmit nem csináltam, egyedül a popsikrémmel kellett volna kenjem a testét, de az anno kiszárította a bőrét (érdekes, a fenekét nem bántja).
De fürdés előtt, ha úgy látod, olajjal le lehet tisztítani, ahogy írtam, én nem csináltam semmi ilyesmit.
A BCG-vel szerintem nincs különleges teendő, jó sokáig olyan lesz, legalábbis Petié nagyon sokáig elég "csúnya" volt...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Anett: Én sem kentem a hajlatokat semmivel, nálunk is elég volt a fürdetőkrémes fürcsi, amikor nagyon ki volt száradva Dorottya bőre (teljesen lehámlott) akkor is fürdetőkrémmel kentük be, 2 nap alatt rendbe hozta. :-)
A BCG helyét pedig mi egy kis alkoholos vattakoronggal tisztítottuk le miután kifakadt.

Zsozinak ezer gratuláció a kisfiához!!! :-)

Zitának nagyon boldog, örömteli 9 hónapot kívánok!

Irígykedve olvastam a pocakosok írásait! Én is! Én is! Én is!!!!! :-D

Voltunk pénteken úszni, Doró baba többször is átúszott a karikán a víz alatt, meg nagyon ügyesen merül már! Jó egy kicsit kimozdulni otthonról konkrét cél miatt hétről hétre! :-)

Ja! Hozzátáplálással kapcsolatban tudnátok nekem segíteni?
Dorottya lassan egy éves, rendületlenül szopizik, 6 hónapos kora óta kísérletezek az etetéssel, de nem sok sikerrel, pár falatnál többet egyetlen étkezésnél sem eszik. Nagyon ritka, ha fél deciben mérhető, amit evett. Persze nem erőltetem, mert annál rosszabb, sugárban kihányja, ha többet adok, mint amennyit kér. Járt (jár) hasonló cipőben még valaki? Mi vált be? Vagy hagyjam, hogy elválasztódjon, amikor akar? Lehetséges az is, hogy 2-3 éves koráig nem fog enni, szinte csak szopizni??? :shock: Mert őszintén szólva nem szándékoztam 2 éves koránál tovább szoptatni... Igaz, nekem is nagy örömöm van a szoptatásban, de vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy mindent jó csinálok-e. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy jó súlyban van a lurkó, szépen fejlődik, egyedül is szuperül jár, szóval lehet, hogy még elég neki a tej, nem savós :lol: , mint ahogy nagyanyám mondja mindig!
Ha tud valaki valami okosat ezzel kapcsolatban, ne tartsa vissza az infót! :-D

Nagyon szép hétvégét kívánok mindnekinek!!!

Üdv: hefe

KépKépKépKép
hefe

Ja! Azt elfelejtettem írni, hogy szuper aranyosak a gyerkőcök, és a pocakosok is a képeken!

Gréti tündéri, mint az köztudott! :lol:

Pocikról, pocaklakókról még képet, ha lehet! :D

Sziasztok!

KépKépKépKép
hefe

Helló!

Bea! Grétiszáj nagyon édes! :):):)

Bibi! Barninak belevaló dumája van! :):)

Anett! Nem kell semmi különöset csinálni a hajlatokkal az alapos mosáson kívül! Fürdetés előtt le lehet törölni őket olajos vattával, de nem muszáj naponta, elég 1-2-szer hetente, de ha nincs gond, el is hagyhatod teljesen. Én csak akkor hintőporoztam Dénest, ha melegkiütései voltak, és le kellett szárítani őket.

Hefe! Ügyesen úszik a gyerkőcöd! :):)

Niki! Aranyos a lánykád, tényleg ügyesen áll már! :)

Kinga! A kicsit jobban a helyes kifejezés... :? Tegnap 16 órán át ment a hasam elég rendesen. Persze akkor kezdődött, mikor lefeküdtem aludni, hogy még véletlenül se tudjak pihenni. :x Ma már jobb a helyzet, csak nagyon fáradt vagyok. Dini szerencsére nem kapta el.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Hefe! Akkor az uszáson ezért volt ismerös Doró!!! :lol: A vonalzód :D Orsi 1 évesen még szinte semmit nem evett csak szopizott. Volt probálkozásom többször is naponta mindent megkostolt de csak pár kanállal fogadott el, mégis 16 hósan elválasztottam, igaz akkor sem nagyon evett, de legalább akkor már csipegetett. Meg ugy véltem ha nagyon éhes egy gyerek akkor eszik az, ha ö nem akar többet akkor elég ennyi neki. Igaz hogy (nagyik ki is akadtak) mindig mindent elétettem csak egyen már valamit, össze-vissza mindenböl hagytam enni, minden kis falatnak örültem. Bölcsiben nem örültek neki hogy semmit nem kért, aztán megszokták mondtam ha kér adjanak neki, ha nem ne eröltessék. Hát enni most sem szokott sokat néha van jo étvágya is, ö ilyen.

Én a minden fürcsi elött olajozom Norbi hajlatait, fürdés után meg neki és Orsinak is hintöporozom, ez nekem fontosabb is mint az olajozás, bepállott enélkül a börük

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen: Olajozod is meg hintőporozod is? Nem áll egybe a cucc a hajlatokba?
Zalánnak is kezd pirosodni, és a legdurvább hogy a kukiján, és nekem halvány lila foggalmam sincs mi a túrót csináljak vele :shock: :oops: Ugyanis ott pirosodik be, ahol a kuki ráhajlik a zacsira.... közte.... Ott mivel kezeljem? Ha hintőporozom a szemcsék kidörzsölik nem? Ha meg krémezem mégjobban bepálik...
Ááááááááá fiús anyukák adjatok ötleteket!!!

Édesek a gyerkőcök nagyon :) , bocsika mennem kell, nem tudok reagálni, pedig visszaolvastam..

Hja Zsozinak gratulálok :D :D :D , Anett nem tudsz új infót róluk? Jól vannak? Milyen szülése volt? Jó nagy baba, elsőre nem lehetett leányálom megszülni egy ekkora béjbet! :shock:
pusza

ceniko
Szeged

Lányok:A BCG oltás mindig kifakad?, mert nálunk Rékának nem , bepirosodott picit, dokinő mondta pozitív, de már nem is látszik!! :?:

Kép
gyanixi

Niki neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, elég ha bepirosodik akkor az már "megfogta", csak van akinél gennyes is lesz (pl Zalánnak is de neki se fakadt ki, csak gennyes volt és kidudorodott...) és van akinél egyáltalán nem lesz semi, még csak egy pici pontocska se... na ekkor kell újraoltani! Az hogy piros, az már jóóóó!
Én nem tudok olyat ,hogy valakinek kifakadt volna, de attól, hogy én nem tudom még lehet :wink: :lol:

ceniko
Szeged

üdv minden kismamának!!
Novembertől akciossak lesznek nálam a pelusok,popsitörlők,bugyipelusok:-)Ez azt jelenti hogy:
Koraszülött vagy Újszülött pelus 2-4kg-ig 30ft
Mini 3-6kg 75db 30ft
Midi 4-9kg-ig 32ft 66db
Maxi 7-15kg-ig 63db 34ft,bugyipelus maxiban 38ft
Maxi+ 8-16kg 60db 35ft,bugyipelus 38ft
Junior 12-25kg 60db 35ft bugyipelus 38ft
Popsitörlő 2*60db aloe verával,kamilával,sensitiv,vastag pamutos lapu csak 500ft.
Axxo popsitörlő 72db vastag pamutos lapu 400ft
Uszopelus minden méret 90ft babylove
Vannak olcsobb pelusok is gazdaságos kiszerelésben,tescos pelushoz hasonlo.Ha valaki érdekel irjon vagy hivjon:06305143859

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Sziasztok!

Köszi a tanácsot, akkor hagyom a hintőport,olaj marad fürcsi előtt.

Zsoziék jól vannak, boldogul,természetes szülés volt,tejcsire még vár!
20140113113746

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni, de bocsi, ha vkit kihagyok :oops:

Zita :) Húúú, de klassz, szívből gratulálok a kis pocilakóhoz!!! :lol: Tök jó, hogy megint ennyi kismamánk van! :D

Zsozi :) Neked is sok boldogságot kívánok a "kis" Szabolcshoz!! :lol:

Enikő :) Sudocremet próbáltad már? Nekünk az nagyon bevált, a Bepanthennel felváltva használom.

Anett :) Olajozd a hajlatokat sztem. A BCG oltás nekünk is kifakadt (Enikő :lol: :wink: ), nem kell vele semmit csinálni.

Zsuzsi :) További jobbulást neked!

Zsuzsu :) Mi jól vagyunk, köszi, játszózunk rendületlenül, bár asszem a mai gyönyörű idő miatt ki fog maradni :( :( :(

Gerika :) Jó, hogy jelentkeztél! Nem dobsz fel pár képet?

Niki :) Édes Réka a képeken! :D

Bibi, Bea, Zsuzsi :) Gyerekszáj fantasztikus! :lol: :lol: :lol:

Zitacicu :) Nagyon drukkolok a mai műtéthez!!!!!!+++++++++++++

Na lépek, szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!!!

Bea!
Igen, a 15 hós szurit felkarba adják. Ábi két szurit kapott , mert a Neis vac is volt neki. Én sem értem miért nem hajlandó sétálni. Érdekes az apjával sétál, vagyis lehet, h "palira vesz" a fiam??! :o :shock: :oops: :lol:

Ezen a héten mégy dokihoz ugye?? Izgalmas!! :)

Anett!
Én sosem nagyon ritkán olajoztam, a gyógyszertári fürdetővel fürdetek a mai napig. Előfordul, h a hónalja kipálik, akkor hintőpor. Fürcsi után van babatestápoló, gyógyszertári "zsírzó krém" van ráirva. Ezzel átsimizem.
Az oltással mi sem csináltunk semmit, a dokink rápillant és annyi.

Niki!
Réka aranyos és ügyes!! :D

Erika!
Már hiányoltalak, örülök, h minden rendben. Ha helyrerázódtatok várjuk a képeket!!

Cseppek!
Nálunk a határozott, erélyes rászólás NEM SZABAD vált be.

Hefe!
Lécci tegyél fel képet! A vonalzós kép nagyon szép!!!!!!!!!!!! :D

Enikő!
sudocrem.....

KlZsuzsi!
Gyógyulást!!!!!!

Timika!
Irigyellek a játszó miatt, én nem merek menni, mert feleszi az összes kavicsot....... :roll: :shock: :evil:

Csajok!
Nagyon jók a gyerekszáj történetek, lehet, h ki kéne gyűjteni őket! :D Irjatok még!!! :lol:

Ti mit vesztek karira a kicsiknek és hol szerzitek be??????? Én már agyalok, h mi legyen a karifável, h ne borítsa fel imádottam.....Ötletek?

szép napot!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

BCG nekünk semmilyen nem lett, majd most fogják ujraoltani Norbit. Orsinak ugy emlékszem ki is fakadt, de én igy ugy tudom hogy akkor sem kell csinálni vele semmit sem!

Enikö! Olajozni fürcsi elött szoktam, aztán jo alaposan megtörlöm a hajlatokat is, utána hintöporozom. Nekem nem ragad igy össze. Amugy én is csak fürdetö kenöccsel fürdetek, tavasz óta Orsit is megint miután az a rejtélyes börbetegsége nem akart mulni ill. kiújult. Igy nálunk aztán nagyon fogy :lol:

Zsuzsi! Nekem is gyógyszertári ápolo krémem van, én nagyon szeretem, ha irtó csunya repedezett az én böröm akkor magamat is azzal kenem be, másnapra már sokkal szebb!

Timi! Már átköltöztetek?

Zitacicu! gondolunk Rátok, majd jelentkezz!

Kép

Kép

Karmen
karmen

hefe,
Boldi 12 hósan fogadta el az első kanál kaját, addig csak cicizett, ha bármivel próbálkoztam, sírás és sugárhányás lett a vége

a kecskeméti brokkolis pulyájával tört meg a jég, de igazából 1,5 évesen kezdett el normálisabban enni, a normálistól most is messze áll, kb. úgy eszik, mint egy 8-10 hós baba....
a cici továbbra is a nagy favorit számára, és az én bánatomra :)
Vendég

Csak gyors feldobok pár képet. Elvittem ma pasizni Kittit :lol:

Kép

Kép

Kép

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: