A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

DorisKép

Kösz a hozzászólást. A repim múltkor a 16. napon volt, mert a mensim pont 14 napra rá érkezett. Remélem most nem jön meg, de a hõm alapján nem sok reményem lehet.(36,7) Ma kiderül meddig kell még a páromnak ingázni, nem bánnám, ha itthon maradna, mégiscsak több esélyünk lenne.
A tüszõrepi idejérõl megoszlanak a vélemények, mert olvastam már olyat is, hogy mire felmegy a hõ, már a pete elöregedett és azt is amit neked írtam, hogy a felszálló ág elsõ napján van ovuláció. Mi lehet az igazság?

Egcsi
egcsi

KarmenKép

Ha erre jársz, légyszi javíts ki a táblázatban, a mensim 28-32 napra jön meg mostanában. Köszi!

Lányok!
Tegnap volt nálunk a klímás, jövõ héten már tombolhat a kánikula, nálunk jó hüvi lesz. Igaz nem olcsó mulatság. Plusz kifizettük az ablakainkat is. Nyugodtan megírhatnám a könyvet: Hogyan költsünk el egy nap alatt egy milliót. Sajnos még nincs vége.Kép Lehet, hogy kimegyek a fõtérre adományokat gyûjteniKép Ráadásul a férjemnek se bombabiztos most az állása, szerintem nem jött össze a baba sem és még sorolhatnám...Kép Kicsit el vagyok kenõdve. Megyek is, nem rontom a hangulatot.Kép

Egcsi
egcsi

Egcsi
Még lehet belõle bármi. Az a lényeg, ha sikerült, akkor szépen lassan 37 körülire fel kell mennie a hõnek.Nekem se 1-2 nap alatt ment fel.

Laura

Köszi a biztatást, remélem tényleg akkor volt az ovuláció, amikor a doki repesztett, mert a férjem meg van õrülve, hogy õ fiút akar. és, hát akkor megtettünk mindent annak érdekében. Végül is ma 5 hét +1 napos vagyok, tehát szerinted is már lehet szívmûködés és 3mm-es baba? 2 héttel a repesztés után nézték a hCG-t,és akkor volt magas.(4000 körül) Addigra már ki kellet, hogy ürüljön az injekció hatása, nem? Remélem ez nam baj.A doki megijesztett, hogy lehet, hogy még van egy méhen kívül is, azért magas. De hát a repesztéskor csak egyetlen árva tüszõm volt.
Lehet min ijgulni, biztos ilyen hülye leszek végig. Ráadásul a férjem meg mindig mondja, hogy 2 lány után neki csak fiú kell. Ez sem használ a lelkivilágomnak.(Férfiak...)Én akkor is boldog lennék, ha most a 3. fiamat várnám.

Kitty

Kitty
kitty123

Laura

Hány hetes vagy most? És mikor volt a babó lemaradva?
De milyen kis ügyi, már behozott egy hetet.

Kitty
kitty123

KittyKép
Elvileg ma betöltöttem a 26.hetet. A régi számításunk szerint csak vasárnap tölteném be, a szülés várható idõpontja alapján pedig már 26+5 napos lennék úgyhogy pontosan nem is tudom. A legelején volt lemaradva két héttel a mensihez képest.
Szerintem az a lényeg, hogy megfelelõen fejlõdjön a pici.Kép Nekem egy kicsit furcsa, hogy két gyerek után is még ilyen izgulós vagy, pedig már rutinos anyuka vagy nem?Kép

Laura
Laura (laura2)

Laura

Persze elméletileg rutinos vagyok, csak hát már ki emlékszik mit éreztem 7-8 éve. Meg fiatalabb sem vagyok.
Meg azt hiszem a 2 lánnyal is végig aggódtam valamin. Már orvosi könyveket bújtam ,és kombináltam.Pedig most megfogadtam,hogy élvezni fogom a terhesség minden percét, nem aggódok össze-vissza.
Persze a doki is rásegített. Azt mondta, hogy lehet, hogy azért ilyen magas a HCG-m mert lehet, hogy 1 baba méhen kívül is van. Hozzátette, hogy ez nagyon ritka, de azért a fülembe tete a bogarat. Szombaton meg megyünk 1 hétre Horvátországba, talán nem lesz baj.

Kitty
kitty123

Sziasztok LányokKép
Köszönjük a biztatástKép
OrsiKép
Köszi a dicséretet babukák nevében isKép
JoviKép
Drukkolok nagyon és hát az a 18 mm-es....KépNagyon szép eredményKép
KittyKép
ÉN azt gondolom a terhességed a tüszõrepesztõ szuritól számit ill.az után valamikortól vagyis az 5 hetes terhesség tûnik hitelesnek. Ebben az esetben elképzelhetõ, hogy látszik a szivecskéje is de tudod, ez babánként eltérõ lehetKépNe idegeskedjKépA Férjed fejével meg beszélned kéne és jól bezavarni ide Õt a gyermekre már oly régóta vágyakozók sorait olvasgatni... Talán belátná milyen végtelenül szerencsés.
OliciKép
Mi az, hogy el sem tudod képzelni, hogy 9 hónapig meg sem jön...???!!!Ezt tessék gyorsan kiverni a fejedbõl mert a pozitiv hozzáállás sokkal többet nyom a latba mint hinnédKép
EgcsiKép
Hát nem tudok okosat mondani. Fogalmam sincs mi az igazság. ÉN a legalacsonyabb hõmérsékletet vettem pé-nek ami után emelkedni kezdett a hõmérsékletKépFel a fejjel, ne keseregjKép

Puszi:Doris
doris

Doris

Nagyon pozitívan állok hozzá, hidd el. De azért kíváncsi leszek, mit mond majd az orvos. Amúgy mindenki azzal tömi a fejemet, hogy ne foglalkozzam a dologgal, mert akkor sokkal hamarabb összejön, a görcsös akarás csak hátráltat stb. Ezt én mind tudom, DE ha az ember lánya felelõsségteljesen gondolkozik, és a kedvesével együtt van/lesz/volt, akkor két eset jöhet szóba:
1. nem szeretne gyereket és akkor valahogyan védekeznek
2. akarnak gyereket, és akkor nem védekeznek.
Tehát hogy lehet erre nem gondolni? Van valakinek valami ötlete? Ezerrel olvasom a könyveket - nem babatémásakat- filmeket nézek stb. figyelemelterelésképpen. De mindig akadnak üres percek....

Kitty

Hány nap alatt megy föl a hõ, ha babás valaki? Még a várható mensi elõtt fölmegy?

Olici
olici

OliciKép
Persze, hogy nincs olyan idõszak amikor az ember ne gondolna a babára fõként ha annyira szeretné mint MI. Ez normális, és azoktól a jótanácsoktól én is a falat kapartam, hogy "ugyan, ne gondolj rá...". Én nem mondom, hogy ne gondolj rá, igenis gondolj. Én ezer örömmel megálltam minden bababolt elött állmodozni, beszélgettem a terhes ismerõsökkel...stb. De a görcsösségen kéne lazitani mert az bizony blokkolja az embert. Például sutba kell vágni azt a nyomorult hõmérõt mert stresszeli az embert és a szexuális életünket is vidámmá és szinessé kell tenni, mert a "menetrendszerû" szexnél nincs nehezebb dolog... Hidd el, pontosan tudom mit érzel hisz ezen a pokolian hosszú úton jártam én is. Egészen a múlt év októberig amikor is elraktam a hõmérõt és azt mondtam magamnak, itt az ideje új életet kezdeni. Persze a téma foglalkoztatott, volt egy laparom is, Clostis stimulálások is következtek aztán meg a lombik. De az elhatározásom után méregtelenitõ kúrába kezdtem, hogy a szervezetemet erõsitsem. Ráakadtam a vércsoport diétára is és mivel annyi keserves gyógyszeres kezeléssel mérgeztem magam, jól jött egy kis pihenõ a szervezetemnekKép Az egész lombikot izgalommal csináltam végig de azzal a tudattal, hogy ha most nem sikerül akkor sem döl össze a világ, majd sikerül máskorKép ÉN valami ilyesmi lazitsára gondoltam, persze tudom, hogy nem könnyû....Sok sikertKép A hõmérséklet egyébként a pé után emelkedik meg 37 fok fölé és elõfordulhat, hogy terhesség idején a 3. fázis is kivehetõ, de ez nincs mindenkinél igy. Ezért ha a menzi megjövetelének idõpontjában sem esett le a hõ sõt még utána sem, akkor érdemes reménykedniKép Ha gondolod kiváncsiságból holnap reggel megmérem a babás hõmérsékletemet mennyire magas mostKép

Puszi: Doris
doris

DorisKép

Én is Svajcban lakom masfél éve, Zürich kantonban, Te merre?

Murtenben és Bernben ismerek nögyogyaszokat, akik megbiztahoak, az egyik magyar. Gondoltam szolok, hatha közel vannak Hozzad (tudom, hogy Te hazajarsz a szokasos vizsgalatokra, de irtad, hogy itt Svajcban is keresel majd egy dokit).

Különben gratulalok az ikerekhez!

Süncsi
süncsi

Szia SüncsiKép
De aranyos vagyKép Én Küssnacht am Rigi-ben lakom közép Svájcban(Schwyz kantonban)Lucrntõl 13 km-reKép Helyi nõgyógyászom még nincs, de szeretnék mindenképp valakit, csak egyenlõre várjuk a végleges tartózkodási engedélyt (néhány héten belül igérték) és a biztositó ennek fénymásolata ellenében küldi el végre a biztositási kártyámatKép Megköszönöm ha tudsz segiteni mert mégis jobb olyanhoz fordulni, akit valaki javasol. A biztositás alapján elvileg ebben a kantonban kell orvost találnom. Vagy lehet, hogy nem veszik olyan szigorúan a dolgot? Errõl esetleg tudsz valamit? Ha gondolod áttérhetünk a magánlevelezésre, a profilomban van az e-mail cimemKép Köszi, hogy felajánlottad a segitségedet és köszönjük a gratulációt isKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok.

Meg lett a vérvétel eredménye. 12,9 lett és a normál érték 1,1 és 8,8 között van. akkor most szerintetek ez jó?

Sziasztok. Gabi1
gabi1 (gabi1)

GabiKép
Hol tartasz most a ciklusodban?

Doris
doris

KittyKép

Ne aggódj, ha mégsem fiúcska nõdögél a pocakodban, a párod éppolyan boldog lesz abban a pillanatban, hogy a kezében tarthatja vagy akár még elõbb is.Kép

Egcsi
egcsi

Cat! Köszi, remélem neked is hamarosan sikerül. Már nagyon megérdemelnéd, sajna itt mindenki.

Zafi! Én azért drukkolok hogy nem jöjjön meg, ha már eddig kihúztad!

Doris,Zafi,Orsi,Jovi

Jovi! Ez nagyon jó, akkor most tényleg hajrá!

Kitty! Nem irtad mikor volt magas a HCG, én úgy gondolom a repesztés elött nem volt értelme hogy nézzék, utána meg már mondtuk hogy a szuritól magas lesz. Szerintem nem is kicsit, mert nekem akkor majd szétdurrantak a melleim, most meg hogy terhes lettem, csak rövid ideje feszül, és most se annyira. Nekem az UH szerint is 6 hét 5 nap volt, mégse látszott még a szive. Megnyugtatlak, remélem a 3 mm babát még nem lehet látni, talán egy apró pici pont csak, (nekem is csak annyi volt ott) de a szivét még nem láthatta! Biztos minden rendben. Amugy az UH gép számolta nekem a pontosan a terhesség korát, a petezsák méretéböl. Nézd meg a képemen, jobb oldalt ott van az is. Ha aggodsz akkor majd nézd meg a tieden mit számolt a gép, mennyi idösnek saccol. Lehet hogy a férjed biztos jobban örülne egy fiúnak, de láttam én már olyan apát aki ezt mondta, de utána hamarosan imádta a lányát!! Meséld el neki, hogy itt milyen sokan vágynak babára, sokan évek óta és még ki tudja meddig, ti nagyon szerencsések vagytok, hogy megint ilyen áldásban van részetek, legyen igenis nagyon boldog!!

Olici! nem éreztem semmit sem, mégcsak nem is gyanakodtam, akkor vigyáztam volna magamra, nem tornázok meg iszok likört. Kb. 5 nappal a menszi késés után éreztem azt, hogy mindjárt megjön, aztán még jónéhányszor, de szerencsére nem jött meg (hát amilyen sokat én is elköltöttem ezekre a kellékekre, most még jó sokat sporolok is!). Akkor lett gyanús másoknak, hogy ezt érzem és nincs vérzés. De barátnöktöl is hallottam, hogy bizony ök se érezték meg, szerintük csak bemagyarázta a kismama mert nagyon akarta a babát, hogy talán most. Szerintem a szervezet igen bonyolult, kinek igy, kinek úgy viselkedik. Jól hiszed, neked is sikerülni fog, csak van akiknek sajna sokat kell rá várni (nekem is majdnem 4 év lett). Szóval ne add fel, fö hogy elviseld valahogy pozitivan a csalódást, ez nem mindig könnyü, de szerintem itt egymáson mi nagyon tudunk segiteni.

Egcsi! Igy most valóban nehéz, megnyugtatásul elmondom, bár a férjem megtiltotta mert még azt hiszik elhidegültünk egymástól Kép, hogy abban a hónapban középidöben csak 1x voltunk együtt, (hol én voltam túl fáradt, hol ö, vagy nem volt itthon) és erre mégis elég volt!! Szóval hajrá! Amikor mi is 1-2 naponta voltunk együtt, sehogy se lettem terhes. Hát ilyen furi az élet, szóval ne add fel te sem, de a babál függetlenül is gondolom nagyon hiányzik a férjed, kivánom mielöbb helyben maradjon már végre!

Kitty! Nekem biztos esélyen volt a méhenkivülire, több napot kellett várnom az elsö UH-ra hogy kiderüljön mégsem ott van a baba, megértem hogy milyen ideges lehetsz. De látod, még nekem is bejutott a megfelelö helyre, pedig a petevezetem szinte már elzárodott. Úgyhogy nem aggódni, tessék örülni a sikernek!!

Cat, te is mindig olyan optimista vagy, kicsit dobd már fel ezeket a csajokat Kép

Laura! Gratulálok, gyorsan szalad az idö!

Olici! Szerintem is nem lehet csak úgy kiverni a fejünkböl hogy talán sikerül-e. Nem könnyen. Nekem az orvosok megoldották, egyszerüen közölték még csak ne is reménykedjek, annyira esélytelen, igy én most törödtem bele 3 hónapja, utána gyorsan jött is a baba. De igazad van, nehéz nem gondolni rá, de azt meg tudod tenni, hogy próbáld ne görcsösen akarni. Én ezért vettem kutyát, kezdtem el tornázni, hogy élvezzem a várakozást.

Gabi! Én nem tudom sajna, de Cat biztosan Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok, bocs a táblázat alján rossz a dátum, természetesen mai, azaz 06.18.

Karmen
karmen

KarmenKép

Köszi a biztatást és a javítást a táblicskuban!Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

Doris! Persz, hogy nem rossz a 35 nap, csak nem az én esetemben!Kép Egyébként nálam csak ennyi a probléma, hogy irtó hosszú ciklusaim vannak, de hát Réka is összejött valahogy, úgyhogy nem adom fel a reményt!Kép

Karmen! Köszi a javítást, meg a drukkot is!Kép

Zafi
zafi

Zafi Kép
nem lenne jobb megkeresni a hosszú ciklusod okát??? Akkor sokkal könyebben összejönne a babó, és a vetélés kockázata is kisebb lenne. Nem beszélve arról, hogy egy 28 napos ciklussal 56 nap alatt 2 szer lehet próbálkozni, míg egy 40-50 napos esetén csak egyszer. A hosszú ciklus leggyakrabban valami hormonproblémára vezethetõ vissza, amit elgé könnyedén lehet orvosolni. Szerintem gondold át!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris,

irtam mélt,

Süncsi
süncsi

Sziasztok Lányok !

Akit érdekel a Népszabiban megjelent cikk háttere az nézzen át az Index/Medlomb-ra, ott megtalálja a hozzászólásomat (30340). Bocsi de nincs idõm még 1* leírni.

Mindenkinek sok sikert kívánok!

Chello
chello

Sziasztok LÁnyok!

Még olvaslak Benneteket, csak nem szeretnék sokszor szívet fájdítóan bepofátlankodni hozzátok. De olyan jó olvasni Titeket!
A táblában láttam, hogy ki van hagyva a szülésem várható idõpontja: 2003.12.20.

Zafi! ha tényleg ilyen hosszú a ciklusod (40 nap), akkor menj el a dokihoz, és nézesd meg a hormonjaidat. Nekem is ilyen volt, kaptam serophent, és már a második hónapban teherbe estem.

Olici! Nagyon nehéz nem a babára gondolni, ezt itt mindenki tudja. De valahogy tényleg meg kell próbálni lazábban venni a dolgokat, és akkor elõbb összejön az a kis babóca. Én is esélytelennek tartottam azt a hónapot, amikor teherbe estem, mert alig voltunk együtt, de azt a kettõt pont jó idõbe tettük. Drukkolok, hogy sikerüljön könnyedebben venni a dolgot.

Kitty! Én is csatlakozom az elõttem szólokhoz. A férjed akkor is meg fog békélni, ha kislány lesz, hisz egy arany babát ki ne szeretne? Drukkolok, hogy fiú legyen, de nagyon szerencsések vagytok már önmagában is, hogy 3 gyereket tudtok vállalni, és össze is jöttek.

Én ma vagyok 14 hetes, jól vagyok, eltekintve a rosszul alvásról.

Nelli
nelli2

Kedves Chello,
Jó lett volna ha legalább becopy-zod mert elég sok hozzászólás és cikk van. Ez is pl.:

Tavaly 1600 lombikbébi született hazánkban

Egészségügyi Informátor 2002;

A Szent János Kórház Budai Meddõségi Centruma tíz éve nyitotta meg kapuit a gyermekre vágyó házaspárok elõtt.

Azóta közel 4600 pár kereste meg az intézetet, és a beavatkozásoknak köszönhetõen 1700 gyermek született. Öt évvel ezelõtt alapították meg - civil kezdeményezésre - a Budai Lombikbébi Egyesületet, amely sokat tett a hazai lombikbébiprogram társadalmi elismertetéséért. Az egyesület, valamint a meddõségi központ vezetõsége nagyban hozzájárult, hogy széles körben megismerjék a hazai lombikbébiprogramot, s az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a második gyermek megszületését is támogassa.
A Világgazdaság hírére az OMF Médiafigyelõ Kft. hívta fel a figyelmünket
Krisz

Ausztrál-magyar lombikbébi együttmûködés

Egészségügyi Informátor 2003;

Együttmûködési szerzõdést kötött a fõvárosi önkormányzat Nyírõ Gyula kórházának tizenöt éve mûködõ meddõségi centruma az ausztrál Monash Egyetemmel, amely a világ egyik legelismertebb lombikbébi-kutatóközpontja. A megállapodásnak köszönhetõen az elsõ hazai lombikbébiközpontban a jövõben a Monash Egyetem legújabb, legmodernebb módszereit, tudományos eredményeit is alkalmazhatják. Az ausztrál központ meddõségi kezeléseinek köszönhetõen a megalakulása óta eltelt huszonhárom év alatt hétezer egészséges gyermek született.
A Népszabadság hírére az OMF Médiafigyelõ Kft. hívta fel a figyelmünket
Krisz

Bemásolom a hozzászólásomat:

"A Népszabiban megjelent cikkhez szeretnék elmondani pár dolgot amit tegnap tudtam meg a dokimtól. Engem is kicsit elszomorított a cikk de most már megnyugodtam. A lényeg, hogy 3-4 héttel ezelõtt lehetett hallani a TV-ben, hogy a Nyírõ szerzõdést kötött egy ausztrál egyetemmel -Monash - akik profik és elismertek a lombikban és segíteni fogják az orvosok munkáját. Erre íródott a cikk és csupán szakmai féltékenységbõl, mert egyrész ezt fogadta nehezen a Káli-s doki, másrészt meg azt, hogy 3 orvos eljött anno az intézetébõl és alapított egy saját intézetet, a Nyírõt. A dokim azt mondta, hogy semmi nem igaz amit a cikkben írtak és erre regálni is fognak mert ezt a mocskolódást nem fogják lenyelni. A sikerrátára is rákérdeztem és ugyanúgy 25-30% mint más erre szakosodott intézetekben, úgyhogy aki oda jár az jó kezekben van és tényleg az a lényeg, hogy az ember megbízzon a saját orvosában".

Chello
chello

KarmenKép
Ezt már mástól is hallottam, hogy középidõben 1x voltak együtt, és összejött a baba. Elõtte meg hiába voltak naponta akkor sem. Sajnos az én példám is ezt mutatja, hogy hiába vagyunk együtt 2 naponta (volt, hogy naponta 6 napig), nem lesz siker. Igazából azok tudnák ezt megmondani, akiknek már összejött, hogy hányszoer voltak együtt abban a hónapban, dehát ez elég intim téma. A párom is mondta, hogy ezeket ne írjam meg, sõt az Õ eredményeit se, de amikor kiderült, hogy Neki táltos eredményei vannak, akkor azt mondta, hogy nyugodtan megírhatomKépKépKép Ilyenek a férfiak.

OliciKép
Ne keseredj el, én már lassan 2 éve küszködöm a babával, 6 inszem és számos gyógyszeres ciklus után vagyok, de biztos vagyok benne, hogy lesz babám. 1 percig sem fordul meg a fejemben, hogy nem lesz. Lehet, hogy akkor lesz amikor a legkevésbé számítok rá. Persze azt hülyeség, hogy ne gondolj rá, mert nekem sem telik el úgy nap, hogy ne fordulna meg a fejemben. Ilyet csak az tanácsol aki nem járt ebben a cipõben. A lényeg, hogy lazán kell kezelni, és mindent megtenni részedrõl ami megtehetõ, hogy magadnak ne tudjál felróni semmit. Aztán tudod "Ember tervez, Isten végez".

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

sziasztok LÁnyokKép

KarmenKép
Most ne nézz kukacosnak, de a kismamis táblában Andi28-at feljebb tudnád csúsztatni, mert olyan idétlen, hogy mi a novemberrel elõrébb vagyunk, mint õk. Na meg még egy pici, Dorishoz odaírnád, hogy ikrek, Zsuzsuhoz pedig, hogy 2003. július 5. Na jóóó. tudom, hogy eddig más nem szólt, de én... ühüm. Uuuugye nem haragszol??? és bocsi a többiektõl is!

OliciKép KarmenKép CatKép
Én sem titkolom, abban a hónapban a 14. és 15. napon voltunk együtt. A középidõm elõtte áltban a 12-13 napon volt, úgyhogy reménykedni sem reménykedtem, na meg ráadásul azt hittem, hogy a teák miatt ismételve az az elõtti hónapot még tovább csúszik a ciklusom. Biztosan ebbõl a két napból lehetett sikeres valamelyik, mert utána olyan fáradtság gyötört, hogy csak aludni volt kedvem. Persze akkor még mit sem sejtettem. Semmi tünetjelet nem produkáltam. Így visszagondolva viszont azt mondom, hogy az a fáradtság egy jele lehetett, de azonkívül nálam semmi más.

CatKép
Hogy mennyire is igaz ez a mondás!

LányokKép
abban viszont hinnetek kell, hogy a pihi, a picit lazábban veszem téma igenis segít. Itt már sokunknál ez bebizonyosodott!!! Én eszméletlenül drukkolok Mindenkinek és ha valakinek sikerül az számomra olyan, mintha én magam lennék!!!!!!!

puszilok Mindenkit
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Doris
Karmen

Megnéztem mindkettõtök babáit a profilotokban, olyan aranyos kis tündéri picurkák! Nagyon jó érzés lehet terhesnek lenni, ugye? Fõleg annyi sikertelen ciklus után. Olyan csodálatos... Egyszer nekem is lesz ilyen...
Tegnap volt bent egy kismama kolleganõm (15 hetes) az õ képeit is megnézegettem, jaj utána egész este citromsárga voltam miatta. Mondjuk neki is másfél évre jött össze, egy doki is segített (bogyókat kellett szedni) úgyhogy elkértem a doki telefonszámát és jövõ hét kedden megyünk is a párommal. Szorítsatok!
Nekünk is biztosan összefog jönni egyszer. Képzeljétek, egy városban lakunk azzal a párral, akik a "Sejtjeink" címû filmben szerepeltek és 4-5 sikertelen lombik után spontán jött össze a baba. A pasival (Karcsi) nagyon sokszor találkozom, ilyenkor mindig vigyorgok, és úgy kapok észbe, hogy ne köszönjek, hiszen honnan ismerne...
Ha nekik sikerült?!

Olici
olici

BogárKép
A mákosgubát továbbra is fenntartomKép. Ebben a ciklusban kiürítem a gyógyszereket, és a következõben összehozzuk a kis huncutotKépKépKép

OliciKép
Végre jobb kedved van, valóban így kell bíztatni magunkat.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Andi28, most olvastam, hogy fehérvári vagy és okt. 12-én fogsz szülni. Tök jó, mert én okt.9-re vagyok kiírva. Lehet, hogy együtt szülünk? Fehérváron fogsz szülni? Kinél? Én az Orosznál.

Bocsi, hogy ilyen ismeretlenül lerohantalak, de úgy megörültem az egybeesésnek.

Anikó
eancsi

Zafi
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, hogy meg kell keresni a túl hosszú ciklus okát, mert azért az a legbiztosabb, ha rendesek a ciklusok.
De: Nekem világéletemben szabálytalan, és hosszú(33-45 napig tartó) ciklusaim voltak.Viszont a hormoneredményeim jók voltak, és a hõgörbémen (ha nem volt anovulációs, mert sok olyan is volt)a mensi elõtti 14. nap köröl volt esés, és utána emelkedett volt a hõm. Tehát késõn volt pé-m.De az a lényeg, hogy legye pé.
És ilyen ciklusokkal is már a 3. gyereket várom.(A sikers ciklusban a 38. napon estem teherbe)

Lányok
Mindegyõtök írta, hogy a HCG szuritól lett magas a HCG-m. De a szuri utáni 14. napon nézték, és akkor volt magas, amikor már arra voltak kíváncsiak, hogy sikerült-e az akció! Ezért nem tetszett a dokinak.
Persze az igaz, hogy rövidebb ciklusoknál egy évben sokkal többször van esélyed.(Aztán, ha már megvan a baba, milyen jó, hogy nincs olyan sûrûn mensi)

Egcsi
Azt hiszem te kérdezted, de nem találom visszafelé: nekem a tüszõrepi után kb. 1 héttel kezdett úgy beállni a hõm, hogy nem volt benn ingadozás(37,1 volt minden nap)Abban az 1 hétben ugyan alacsony nem volt, de max.36,8 volt.

Kitty
Kitty
kitty123

Lányok
nem értem, csak egyszer írom alá,de sokszor duplán jelenik meg. Nem direkt.

Kitty
kitty123

Lányok

Most látom atáblázatban nagyon sokan vagytok 36 cn és fölötte.
Nem lehet, hogy ott elõl többeknek is sikerült? Teszteltetek?

Bocsi, de a kettõvel elõtti hozzászólásomnál a Lányok rész második fele még a Zafi-hoz tartozik.
Úgy látszik hülyülök.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Legközelebb csak hétfõn találkozunk, mert holnap nem lehet hozzászólni a Babanethez, hétvégén pedig nem vagyok gépközelben. Még egyszer nagyon köszönöm nektek a biztatást!
Addig is mindenkinek kellemes és termékeny hétvégét kívánok!

Olici
olici

Cat! na én sem mondtam meg neki, hogy tegnap elárultam, nem tudom miért lenne zavarban, hiszen öt aztán innen senki se ismeri. Tényleg hiúk a férfiak is. Amugy én a 12. hétig nem merek szexelni, tudom hülyeség mert lehetne, de nem akarom kockáztatni hogy meginduljon egy vetélés. Csak a fene soká lesz az még, jobb nem is nézni az esti filmeket semKép
Persze mindig arra gondolok, hogy miért kell kibirnom és akkor kicsit jobb Kép

Bogár! Nem baj, pont tegnap javitottam (véltem) a sorrendet, Doris meg nekem is feltünt.

Inkább az a kérdés mi van azokkal akik régóta nem jelentkeztek??

Nem tudom holnap megy-e a net, este szerintem már meg tudom irni az UH eredményt.

Ja ma bejelentették, az új vezetö nagy változásokat is akar, megpróbálnak nálunk mindenkit megtartani, de erre nincs garancia. De jó volt közben fellélegeznem hogy ezt megusztam. Lehet hogy már jövö héten szólok a fönöknek, akkor úgy tervezzen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bogár! Még megirhatnád a hiányzó adataidat is!

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kitty, én is a "demarkációs vonal" fölött vagyok, de se mensi, se baba-jel nincs a láthatáron...

Illetve... lányok, segítségKép Figyu... Tegnap reggel (46. napon!!!) még lent volt a hõm (azért szorgosságból méregetem...), de ma reggel már fent volt, ez alatt azt értsétek, hogy tegnap reggel 36.3 volt, ma reggel 36.9... akkor ez most tüszõrepedés volt, így a 46. nap környékén??? Végül is meglehet, bár egyáltalán nem vagyok biztos benne(, de szerintetek ha ez most tüszõrepedés jele, és ma este lenne ungi-bungi, akkor még beleférhet a baba?

Köszi,
cupp,
Beja
beja

Beja! teszteltj az ilyenkor már egyértelmüen kimutatja ha terhes vagy. Akkor megnyugszol. Nem tudom, én nem értek a högörbéhez.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

BejaKép Hát ez a 46.nap és 36,3 fok, elég érdekes. Altájékon méred, min.6 óra alvás után?

KarmenKép Szerintem nem hülyeség a szextilalom a 12.hétig. Mi is így tesszük. Jól teszitek! Nem érdemes kockáztatni. Igen, az okra kell gondolni, hogy miért, és akkor könnyebb.
Képzeld középidõben mi is csak egyszer voltunk együttKép, elég volt; ugyanis a PCT teszt miatt kellett elõtte 2 nap. Utána meg már késõ lett volna. Jó nem?

puszi mindenkinek és kitartás
és ahogy Bogár írta, lazuljatok el, pihi, és hasonlókKép sokunkak ez (is) segítettKép

Nikie
nikie

@Beja
Hát ha már terhes vagy, akkor papírforma szerint nem szabadna leesni a hõdnek.(Hacsak valami olyan hatás nem volt, ami lefelé mozdítja a hõdet)
De az is lehet, hogy tényleg most van a tüszõrepid.(Az én példámat nézve, veled is megtörténhetett)
Ha este akcióztok, és még sem most volt, akkor max. jóléreztétek magatokat, de ha mégis most volt a repi, akkor még eredménye is lehet.
Azért ha vége ennek a ciklusnak, menj el dokihoz, mert azért jobb a normál ciklus.

Kitty
kitty123

Lányok, Karmen, Nikie, Kitty, kösziKép A biztonság kedvéért azért ma teszünk az ügy érdekében, hátha mégis ez egy hosszú ciklus és ez a "közepe"...

Karmen, asszem még várok a teszteléssel, szerintem felesleges lenne amúgy tesztelniKép Semmi, de semmi jel nem utal arra, hogy várandós lennék...

Nikie: igen, altájékon mérem, csak az a bökkenõ, hogy van, hogy a fiam hajnalban felsír, ilyenkor egy kis vizet kell adnom neki és visszaalszik... (1-2 perc az egész, míg fent vagyok.) Így már nem érvényes a hõmérõzés elõtti 6 óra alvás? Kép Viszont nem minden hajnalban van ez, tehát azt sem mondhatom, hogy azért volt eddig végig alacsony a reggeli hõ, mert minden hajnalban kóvályognom kellett... fú, 'szal tényleg nem tudom...

Kitty, igen, mindenképpen megyek a dokihoz ezután a ciklus után, hiszen ez tényleg nem normális...

Köszi még egyszerKép

Sziasztok,
Beja
beja

Niki, Karmen

Hát én nem tartom be a szextilalmat az elsõ 12. hétig. Remélem nem lesz belõle baj, én a másik 2 gyereknél sem tartottam tõle, nem érzem, hogy bármi is rossz lenne. Persze a legkisebb jelre is figyelek, de szerintem jól körülbástyázva védve van a babó.

Lányok
Jövõ vasárnapig nem leszek net közelben, remélem mire visszaolvasok csupa jó hir lesz itt a topicban.
A már babások vigyázzatok magatokra, a többieknek meg mindent bele!!!!!

Kitty
kitty123

ZafiKép
Az elhúzódó ciklusnak többnyire hormonális oka van. Nézd csak meg Nellit akinek szintén ez volt a problémája és néhány gyogyis hónap után (talán két hónap de nem biztos...)babát vár pedig már jó régóta próbálkoztak. Én nem törõdnék beleKép
SüncsiKép
Nem kaptam mail-tKépBiztos jó cimre küldted? Pedig sok levelet kaptam mástól de a Tiéd nincs köztük.
OliciKép
Nagyon helyes, tessék orvoshoz fordulniKépÉs fõ, hogy opimistán gondolkozzatok mint Cat isKép Mindenkinek sikerülni fog, csak sajnos sokunknak sokat kell rá várniKép
KarmenKép
Most õszinte leszek... Én sem mertem szexelni a 12. hétig, de kétszer ellenállhatatlan vágyat éreztem és nekiláttunk. Az aktus után mindkétszer menzis szerû alhasi görcsök jelentekztek...ezért másként oldottuk meg a dolgotKép
BejaKép
Én nem hallottam még ilyen hõrõl...nem hinném, hogy ez tüszõrepi volt. Az Orvosod mit mond a ciklusaidra? Aludtál eleget és hüvelyben mérted? Most olvastam, hogy igen de ha felkelsz néhány percre már nem ér sajnos semmit az egész igy még felkelés elött kéne mérned, bár gyerkõccel ez nehézkesKép

doris

Sziasztok!

Orsi, Nelli, Kitty, Doris! KösziKép, pont ma mondtam a páromnak, hogy jó-jó, hogy bízzuk a természetre a dolgokat, de azért kíváncsi lennék én most már, hogy miért ennyire hosszú a ciklusom és hogy egyáltalán normálisan van-e peteérésem. Szóval úgy néz ki, megfogadom a tanácsotokat!Kép

Nelli! Réka lányom dec.18-án született, látom Te 20-ra vagy kiírva! Jó idõszak ám az!Kép

Kitty! Érdekes amit írtál, mert ha így visszagondolok, mielõtt Réka fogant, volt két 42 napos ciklusom és aztán valahogy a ciklus elején, még a 14. nap elõtt foganhatott Réka, akárhonnan számolom a dolgot! A fene se érti, hogy melyik nõ hogyan van összerakva!Kép

Beja! Ungi-bungi?Kép

Zafi
zafi

CatKép
pfú, de jó lenne, én mindkettõnek örülnék!!! Persze a bébi elsõbbséget élvez még a mákosguba elõtt isKép

KarmenKép
Köszi. 14c, Bp. környéke, 2 hete pedig 29 és igaz így teljes a táblaKép

BejaKép
ez a hõ utalhat tüszõrepire és akkor még simán belefér a mai hancúr. Persze én az archívból tudom, hogy a kisfiad sem 28 napos ciklusban jött össze (még kb egy éve olvastam pont azt a rész, csak annyira megmaradt bennem, mert akkor vagy 10-en egyszerre lettetek babások). Az elkövetkezendõ napokban pedig a hõnek fent kell maradnia. Azért a 46 napos ciklust tényleg nézesd meg.

KarmenKép DorisKép
Mi nem tartottuk be a tilalmat. Igaz én az elsõ idõkben, ahogy írtam csak aludni tudtam. Nálunk semmi probléma nem lépett fel, sem görcs, sem vérzés, sem semmi más...Ha lett volna vmi mi is biztosan más megoldást találtunk volna ki.

pusza
bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Szia Éva és Lányok!

Ahogy nagyanyáink mondták "két dolog van a világon amiért a nők mindent megtennének. Azért, hogy ne legyen és, hogy legyen gyermekük."
Biztosan pszihés okai is vannak annak, hogy valaki nem esik rögtön teherbe, de nem szabad azért is akarni. Várni kell és felkészülni.
Mi amikor megbeszéltünk, hogy szeretnénk babát, éltük a normális életünket. Sokat szeretkeztünk, de nem azért, hogy most azonnal gyermeket akarunk. Nem számolgattam, nem koncentráltam erre a dologra, csak szerettük egymást. Nagyon fontos a kiegyensúlyozott élet. Persze biztosan szerencsénk is volt. Tudom, hogy mindenki tudja ezt...
MÁS. Az orvosom meddőségi szakember. Holnap megyek hozzá és megkérdezem egy-két dologról. Ha lehet elkérem a számát is, hátha tudna segíteni Nektek. Mesélt már jó pár sikeréről, már mint, hogy akik évek óta vártak már babára, mostanra már dajkálják. Fel a fejjel!

Sziasztok: Enikő
Enikő

A mai Uh. A petezsák 3 nap alatt is nött, 14mm-röl 20mm lett, most már tisztán látszik az alján a szikholyag és a baba, sajna a szivét még mindig nem tudta befogni. Nekem a méhem adottságai miatt amugy is nagyon nehéz UH-t csinálni. A lényeg, 1 hét mulva menjek a régi orvosomhoz (csüt) és majd másnap hivjam fel öt is hogy mi volt. De szerinte nem kell aggódni, mert fejlödik a baba is.

Bogár,Kitty! Szerencsére nálam sem volt gond, vérzés de én annyira féltem, tudom még egyszer ennyit nem tudnék rá várni, inkább akkor vigyázok magamra.

Lányok! Nektek akiknek ilyenkor már látszott, mekkora volt már a petezsák v. a baba?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

KarmenKép
Nem tudom,hogy most hányadik ciklusnapon vagy. Nekem úgy volt az elején, hogy a 40. nap volt 7 mm-es a petezsák akkor még nem látszott a baba. Két hét múlva már látszott a baba, ő volt 6 mm és volt szívműködés. Ekkor már nem mérték a petezsákot. Ne aggódj, ha dokibácsi azt mondja rendben van és fejlődik, biztos lesz szívműködés is egy hét múlva.KépAddig vigyázz magatokra.Kép

Puszi
Laura
Laura

KarmenKép
Válaszoltam Neked a friss-ben, légyszi olvasd el ott, mert nem akarom itt senki szivét fájditaniKépNe izgulj, minden rendben van VeleKép
ZafiKép
Nagyon helyes, orvoshoz kell menniKép
BogárKép
MI a 6. és a 11. héten futottunk neki, de utólag azért bántam meg, mert kb.1 napig éreztem az enyhe görcsölgetéseket.

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: