A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

jó reggelt!

Zel, a babafürcsi a legjobb dolog a világon! Irigyellek is érte...
Hogy kitartó lennék? INkább félős, gyáva nyuszi aki nem meri megnézni az eredményt :oops:
Katóc én is csináltam ilyet nemrég, nagyon útálom a számlapakolást. Mi egy ládában gyűjtjük aztán néha lefűzzük a dossziéba a helyére. Akkor szoktam nekilátni, amikor már valami gáz van. Legutóbb azt hittük nem lesz tvműsor, mert van tartozásunk. Aztán csak ott volt az a fránya csekk a kupac alján :-)
Jaj Hanyat, a cha-cha-cha az olyan jó! Tök könnyü is! Mi is sokszor beszélünk róla, hogy kéne menni tánctanfolyamra mert olyan régen voltunk... Most végre találtam egy sulit Tbányán, tehát már lenne is hova menni. Csak idő nincs rá....
Nekem 1 hét alatt hozták meg a progi szurikat (már csak 10 van belőle :) )
Ma sem lesz még tanítás, mert a szomszéd kutyát is túlugatom a köhögésemmel :( Tegnap az egyik anyuka hozott nekem homeopátiás kanalas gyógyit "karban kell tartani a tanárnénit!" felkiálltással. Hát annyira meg voltam hatódva a kedvességétől!

Legyen szép napotok én megint megyek ágyikóba, hátha meggyógyulok végre....

babaragik+++++++++++++++++++++++++
tüszőnövesztők+++++++++++++++++++++++++++

Kriszta
dobsakriszta

sziasztok
Zsembi
Biztos, hogy ma nem rendel apánk. Már próbáltam hívni!Hogy te miért gondoltad az ellenkezőjét?!...

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!
Én már régebben írtam nektek,de nagyon választ nem kaptam,és most úgy gondoltam,hogy megpróbálom mégegyszer hátha valaki észre vesz! :shock:
Azt szerettem volna megtudni,hogy én holnap megyek vérvételre a mensi 20dik napján,aztán ha megjön akkor kell telefonálni apánknak,hogy mikor kezdhetjük az első lombikunkat,ha megjött akkor a 2,3,4dik nap valamelyikén megint vérvétel.És utánna,hogy tovább???????? Mert arrol még nem volt szó,hogy az egész,hogy működik,csak itt olvastam,hogy szurizzátok magatokat,meg csomagot kell választani,de ez mikortól,és,megint csak azt tudom kérdezni,hogy hogy van???????Én rajta vagyok a novemberi várólistán,de akkor ezeket nem kellet volna már elmondania apánknak? :?: :?: :?:

UI.: ma biztos nem rendel apánk,mert csütörtöki nap még én se bírtam vele beszélni.

Kati76
kovacsne.kati

Kép
február

Sziasztok!

K.Kati - szóval, az a kérdés, hogy inszemed lesz-e vagy lombik. de mivel én csak a lombiknak lettem tudósa sajnos :lol: , leírom azt neked. szóval, ahogy megjön a menzid, rögtön telcsizz Apánknak, mert akkor be fog hívni méhszondára. ez arra szolgál, h megnézi mekkora, milyen állású a méhed stb, hova kell majd az embriót visszatennie. ez ált.ban az első v. 2. nap van. Aztán elmész a 3.napi vérvételre (+ v.- egy-két nap, ez a Nyírőben, kapsz majd beutalót ). A stimu ált. az 5. napon kezdődik, de mikor szondára mész, már megkapod az eslő adag receptet. aztán kétnaponta reggelente Uh. szóval mész majd a 7.9.11.napon is, aztán majd a továbbiak a ciklus-hosszodtól függ, h mikorra lesz a leszívás, ált. a 14.napon szokott, ha normál ciklusod van. A tüszőnövesztő szurik után majd valszeg kapsz tüszőrepi gátlót a műtét előtt, hogy ne durranjon el idő előtt, majd az ún. éjféli szurit, ami viszont a műtétre profin beérleli s megrepeszti azokat. Majd leszívás, aztán 2 v. 3.napra visszaültetés. no egyenlőre ennyi. ja meg esetleg kérdezz rá legközelebb, ha nem mondja, hogy te még nem voltál tájékoztató előadáson, ez ugyanis kötelező. asszem hétfőnként szokott lenni délben.

kérdezz nyugodtan!! puszi
szépem

Kati, igen, ha megjött, telefonálj Doktorbácsinknak, általában még aznap, vagy másnap behív, ekkor beszélitek meg a gyógyszert, meg egyebeket (részletes tájékoztató hétfőnként szokott lenni, általában Vass doktor tartja), és ha ez az első lombik, akkor csinál méhszondát, ami nem olyan vészes, mint amilyennek itt le szoktuk írni :) Konkrétan a stimuláció az 5. napon kezdődik, a gyógyszerekről részletesen elmond mindent, kapsz gyógyszerlapot, azon rajta van, mikor-miből-mennyit. Ha magadat kell szúrni, elmagyarázzák, hogyan kell használni. (Elvileg a bőrbe adhatókat mind beadhatod magadnak, de úgy vettem észre, hogy jobban szeretik, ha beadatod valahol). Huhh, nagyjából ennyi. Kihagytam valamit? Ja igen, mindenfélével fog riogatni, de nem kell bedőlni neki.
február

Jó reggelt!!!! :D :D :D

Katóc! Képzeld, 3x is azt olvastam, hogy azt írod, Hanyatka vagyok és nem értettem, miről maradtam le :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
A vesszőt nem észleltem... :D :D
Remélem, jobb a kedved, mindjárt kisüt a nap Neked!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kriszta! Dévisz a homeopátiás gyógyszereket sem engedi ilyenkor, azt mondja, nem ismeretes a mellékhatása vagy valami ilyesmit mondott, hogy valamit nem ismerünk:D, gondolom, nem a hatásmechanizmust mondta, mert azt tudjuk.
Én 3 citrom levére szavaznék a Te esetedben! Reggel- délben-este.:D

Zel! Cukkancs lehetett a kiscsaj!!! :lol: :lol: :lol:
Igen, nekem is a napokban esedékes. Nagyon bírnám, ha mégsem érkezne meg...;-];-];-]
bodza2005

Február! Ez azt jelenti,hoghy kisfiú a babó??????

manoka
manoka71

Ahogy tanult kollégám kifejtette :)
február

Igen, Manóka, kicsi fiú :)
február

Mindjárt visszajövök, és mesélem tovább.
február

FEBRUÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Éljen, éljen, hurrrrá!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
De édes vagy, hogy így jelezted!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
bodza2005

Február! Hogy viseled ezt a huncut időjárásváltozást? milyen nevet választottatok vagy még tanakodtok rajta?

manoka
manoka71

Bodzi a 3 citrom levét ugye egyesével értetted??? 1 reggel, 1 délben, 1 este? Bár tök mindegy, mert a hülye gyomrom tuti kiakad tőle! nem bírja a savas cumókat. De azért megpróbálom.
A gyogyi papírjára az van írva, hogy nincs ismert hatása terhesekre... Ezzel ugye nem vagyunk kisegítve.
K.Kati mindent leírtak a csajok előttem. A szonda nekem sz@r volt, mondjuk úgy nem voltam jól utána :) Apánk soha nem mond előre dolgokat, csak az éppen aktuális adagot csepegteti belénk. Én legalábbis ezt tapasztaltam nála. De a végére már kerek a sztori. Ja, ha előre akarsz okosodni olvasgasd a Várva várt babák c. könyvet, abban nagyon jól le vannak írva a dolgok.
Kriszta
dobsakriszta

Sziasztok!

Február hurááááááá kis tökös! :-)

Zsembi én mikor hívtam a pharmásokat megkérdeztem mikorra lenne meg legkorábban, és a pasi kérdezte, mikorra kellene, én mondtam neki, hogy a kövi hét elejére, erre mondta, hogy a nevemre félrerakta du-ra a dobozt, mert véletlenül volt nekik raktáron. Szóval kérdezz rá, hátha szerencséd lesz! :-)

Na én tegnap ne, de ma megint hánytam, és most is olyan hányingerem van, hogy ihaj. Azt hiszem délre csak egy kis főt krumplit fogok kérni anyukámtól! :-)

NA jók legyetek, holnap ismét jövök!
Ági28

Kriszta!
Igen, egyesével :lol: Lúgos kémhatású, nem teszi tönkre a gyomrodat!
Ezen én is meglepődtem, de természetgyógyász és más is ezt állítja (lúgos). Nekem nem ég tőle, remélem, Neked sem fog!:D
A torokgyulladás vírusát is ezzel védtem ki, amikor a Párom bekapta és én ezt nem engedhettem meg magamnak... :lol:
bodza2005

Ági! Szia!!!!!!!! :D :D :D
Hogy van a két tökös és egy puncis? Szerintem. :D :D :D
bodza2005

Ki írta a Várva várt babákat?

Én gyermek témakörben most az "Egyből ketten" címűt olvasom.
Előtte: "Mínusz kilenctől tizenkettőig" (egy kezdő kismama naplója alcímmel), Jamie Oliver (a nagy szakács) felesége írta, tök jó.
De: Oshotól a "Gyermekek könyve" és a "Suttogó" című könyv is nagyon érdekes, tanulságos.

Szépem! Köszönöm, amiket írtál!!!!! Pusza!!!!!!!!!!!! :D :D

Mennem kell. Este jövök.
bodza2005

Bodza!Bencsik Andrea
Interneten van részlet a könyvből
http://gribedli.hu/varvavart/
pusz

manoka
manoka71

Sziasztok!

Köszi lányok a válaszokat. Még annyit kérdeznék hogy mennyi EURO a progi hogy mennyit kell kiváltanom?

Zel de jo hogy babáztál. Sogornöd jobban van? Mibaja volt?

Kriszta gyógyulj meg és csinálj már tesztet jobban izgulok mint te.

Kagylókám bocsi akkor rosszul értelmeztem mert azt mondta annaka Valakinek Apánk hogy reggel azonnal hivja fel ha még fáj neki. :cry:

Hanyatka azért ne nagyon riszáld a hátsódat nehogy elszáljanak a tüszöcskék. :D

Bodzikám de jo lenne ha a golya meglátogatna most téged.

Beus hol vagy te mikor mész Apánkhoz azt mondtad hogy 2 hét.

Tatukám tegnap este megint megnéztük a papagájt hát ugy nevettünk a párommal tök jo.

Szépem te mikor mész legközelebb? Jaj kéne az a fránya lista mert igy el vagyok veszve.

K.Kati üdv közöttünk ha hormon vv-re mész másnap azonnal telefonálj Apánknak mert én ugy jártam hogy lecseszett mert hogy megkell beszélni a hormonokat mert ha nem jo akkor ugye más a felállás.

Andi
zsembi

Ágikám azért én átvenném azokat a rokákat szivessen.
Te hány progit szurtál?

Andi
zsembi

Na, itt vagyok megint. Aranyosak vagytok, hogy így örültök, hogy kisfiú, bár szerintem, ha rózsaszín macit rakok fel, akkor is így reagáltatok volna :lol:
Hát szóval. Kedden voltunk UH-on, a Dokibácsi azzal fogadott, hogy az egyik eredmény nem lett jó. Naná, hogy az AFP, persze rögtön tudtam, és lőn. 2,5 helyett 2,8... Rögtön mondta, mielőtt feltettem volna terebélyes hátsómat az asztalra, hogy el kell majd mennünk a SOTE-ra, és ezt még a vizsgálat előtt mondja, nehogy azt gondoljuk, hogy látott valamit, egyébként meg valamelyik korábbi UH alkalmával látta, hogy minden rendben, de ezt muszáj, ha kicsit is eltér, irány a SOTE. Szóval nagyon kedves volt, nem is ijedtem össze magam térdig. Rögtön a gerinccel kezdte, végignézte az összes kicsi csigolyát, és tényleg rendben volt mind. Hát nem mondhatni, hogy boldog vagyok ettől az értéktől, de nem is ijedtem meg nagyon, millió ilyenről hallottunk már.
Aztán végignézte minden szervét, mindene rendben van, láttuk a szívét, megfelelő számú kamrácskákkal és billentyűcskékkel, keze-lába, ujjai mind-mind megfelelő számban és méretben. Aztán mondta, hogy van egy erős tippje a nemét illetően, szabad a gazda? Mondtuk, igen. Erre mondta, hogy úgy látja, kisfiú. Én meg, egyem azt a tudálékos fejemet, rávágtam, hogy igen, én is úgy látom... (még jó, hogy nem tettem hozzá, hogy "kedves kolléga...") Dokibácsink talpig úriember, nem röhögte el magát, hanem mosolyogva megkérdezte, hogy és érezni mit érzek. Pironkodva kellett bevallanom, hogy én biza semmit. Most én rossz anya leszek, mert nem éreztem meg, hogy kisfiú? :shock: :)
Aztán kijöttünk, és ott rendezgettük számtalan papírjainkat a folyosón, aztán kijött a Dokibácsi is, és még egyszer elmondta, hogy nem kell betojni (nem ezekkel a szavakkal, mert ő úriember), aztán az asszisztensnő is kijött, és ő is elmondta ugyanezt, meg azt is, hogy Amerikában nem is csinálják már, vagy máshogy, mindegy, az UH a mérvadó, egyébként is.
Amúgy talán emlékeztek, hogy már a 12. heti UH-on lehetett látni a nemét, sokan mondtátok, hogy akkor biztos fiú, és most már meg merem mondani, hogy persze, én is úgy láttam. Februárapunak hiába mondtam, végig meggyőződése volt, hogy biztos kislány, hiszen Dévai szép, kövér kislányt kívánt nekünk, és ők biztos tudják. Hát nemtom, lehet, hogy tényleg tudják, de Dévai olyan csalafinta fejet vágott közben, hogy még az is lehet, hogy csak meg akart tréfálni (már persze, ha tényleg tudják...)
Hát ennyi. Nagyon jó volt látni a gyerkőcöt, most már tényleg kezd babaformájú lenni. Ilyen mozit kívánok mindenkinek minél hamarabb!
február

Ja, Ági, nekem még most is van néha hányingerem, bár a konkrét rókáig utoljára kb. 3 hete fajult a dolog. Ennyit arról, hogy a 12. hét után, mintha elvágták volna...
február

Február én meg nem tudtam elképzelni hogy miért raktad fel a kék macit hogy én milyen hülye vagyok. :D
Gratulálok a kisfiuhoz és ha az orvos aszongya hogy nincs baj akkor nincs.

Andi
zsembi

Hát nagyon köszönöm a tájékoztatót!!!! Örülök,hogy segítettetek így már tisztábban látom a dolgokat.
Szépem: ez az első lombikunk lesz és már nagyon várom és az biztat,hogy látom azért vannak itt páran akiknek már sikerült.
Okt 16án voltunk Apánknál akkor is volt ott egy házaspár akiknek bizti sikerült,mert nagyon boldogok voltak mikor kijöttek és felvették az adatait lemérték és beszélték ott,hogy nem gondolták volna,hogy sikerül.
Volt ott még egy kismama aki gondolom most tudta meg,hogy fiú lesz vagy lány,mert ő eléggé elkeseredve jött ki,mert lány lesz és fiút szerettek volna.
Én már bárminek örülnék csak lenne valami,de gondolom ezzel azért nem vagyok egyedül.
Február: neked is van már pocaklakód?
Van valaki akinek az első lombik sikerült?

Kati76
kovacsne.kati

Azt elfelejtettem,hogy már megvan a beutalóm a Nyírőbe!

Kati76
kovacsne.kati

K.Kati és akkor jól értelmezem hogy most mész a 20. napira és ha megjön akkor a 3. napira ugyi?

Andi
zsembi

Zsembi:igen jól értelmezted! Ha a 20dik napira megyek most pénteken azt mondták,mert telefonon megkérdeztem,hogy aznap meg van az eredmény akkor már most a pénteki eredménnyel is felhívjam apánkat vagy csak ha a 3dik napira megyek.

Kati76
kovacsne.kati

Hát én felhivnám és megkérdezném az eredményt viszont ha megjön a mensid akkor már az első napon hivnod kell mert a szondát a 3dik napon rakja fel ha már kezdtek is.
Azt mondta hogy már a mostani mensinél kezdesz?

Andi
zsembi

Bodza, akkor helyesbítek ég tőle a gyomrom. De ebéd után letuszkolom megígérem!
Zsembi édes vagy! én is izgulok nem is kicsit, de már megvettem a tesztet, csak egyet kell aludni. :lol: :lol: :lol:
A barátnőim is hasonlóan idegesek már, szerintem a zabszem nem férne bele a fenekükbe hehehe :D
FEbruár! Fantasztikus! A viszgálattól ne félj, majd mi félünk helyetted, tudod!
Ági, az a fránya róka! Nem irigyellek miatta! Látom rád is a mamid vigyáz! hozzám is jár sokat és segít! Dehát a mamik már csak ilyenek! Aranyat érnek!
dobsakriszta

Zsembike! Úgy rémlik, hogy 50 euró kb. 12-14 000 Ft között van ft-ban .
A pharmánál adnak egy számlaszámot(K&H) és befizeted az 50 eurót, majd egy szintén megadott fax számon elküldöd a bizonylatot és a receptet. Ha megérkezett az injekció akkor viszed eredetibe a receptet. Mi nem kértünk egyszer sem kiszállítást(az külön pénz) mi hoztuk el az injekciót. A progit apánk kettesével szokta adagolni.
Február! Gratula a kis tököshöz, szerintem minden rendben lesz. Már kérdeztem, hogy milyen nevet szántok a kis trónörökösnek, -erre nem válaszoltál, pedig annyira kiváncsi-fáncsi vagyok :D

Kati! Üdv közöttünk, ezen a fórumon kiműveled magad lombikkezelés terén, így nem ér meglepetés, sem a kezelés sem az előadás során.
Kagyló! Gyere gyakrabban közénk ha teheted!!!!

manoka
manoka71

Kérdeztem egy csomo mindent tegnap Apánktól.
Erre kérdezi hölgyem ezt mind a neten olvasta mondom igen na erre fogta a fejét a röhögéstől.

Ja és azt is megkérdeztem hogy felhasználhatom e a megmaradt szuprefact injekcióm erre azt mondja azt adjam a szomszéd macskájának.
Mondom minek adjam mikor nekem is van macskám erre azt mondja akkor dugjam az orra alá majd meglátom hogy fog tüzelni tőle.
Erre mondom az nem fog menni mert szegény kivan herélve erre azt mondja na a fenébe jól kicsesztek azzal a macskával és megint jót röhögtünk.

Andi
zsembi

Manokám köszike szerintem én is érte megyek idömböl kitellik.

Andi
zsembi

Zsembi:Azt nem mondta,hogy most kezdünk,csak annyit hogyha megjön akkor hívjam és akkor beszéljük meg,hogy mikor kezdünk.
Kicsit értetlen vagyok ezért mégegyszer most a 20dik napi eredménnyel is felhívjam? :roll:
Mondjuk ha most nem kezdjük akkor kb. legközelebb nov 30án jön meg akkor meg már decemberben nem tudom meddíg csinálja,mert ott van mindjárt az ünnep

Kati76
kovacsne.kati

Zsembi, kösz, így vagyok vele én is. Ha azt mondta, hogy minden rendben, akkor biztos úgy van.

Kriszta, kösz, hogy féltek helyettem :) Én is izgulok helyetted a holnapi teszt miatt!

Kati, igen, most vagyunk a 19. hét végén, néhány apróbb komplikációtól eltekintve minden rendben. Bebernek elsőre sikerült (az Eredményről időnként tesz fel képeket, érdemes nézegetni!:) ), nekünk a másodikból lett a baba, de mindkét alkalommal elég rosszul reagáltam a stimulációra, 1-1 egészséges petesejtet tudott leszívni Dévai, szóval 1 petesejtből lett 1 embrió, aki itt is maradt velünk.
február

Jaj, Manóka bocs, :oops: akartam is írni, csak közben ebédet főzök, teregetek, ilyenek... Hát szóval ötletünk van, de majd inkább később osztom meg, amikor egészen biztos lesz, jó?
február

Most megint lelépek, ebéd, aztán megyek a körzeti nőgyógyászhoz az újabb rózsaszín papírért. Majd jövök!
Kriszta gondolok rád holnap!
február

K.kati igen én is igy számoltam azért csodálkoztam hogy akkor már késö mert akkor most kéne kezdened. Én azt tanácsolom hogy hivd fel és kérdezd meg töle.
Sosem árt az ismétlés.

Andi
zsembi

Zsembi :lol: szegény macska :lol:
február

kati! Ha azt mondta apánk, hogy hívd fel ha megjön a mensid -akkor megmondhatod a 20. napi eredményt neki - hiszen lehet, hogy aznapra fog brendelni mivel még nem volt méhszondás vizsgálatod.

manoka
manoka71

Ferbruár:
örülünk a kék macinak,nekem rögtön leesett, úgylátszik Dévai fiúkat csinál mostanában (Csekára gondolok), ezt a hülye AFP-t külföldön már nem is csinálják. Ti mentek az Istenhegyi útra?
Nevek vannak már?

Hanyatka: Neked minden hónapban megelőlegezzük az ikreket

Csütörtökön nem rendel Apánk az intézetben, 1x hívtam és a takarítónéni vette fel a telefont....de előtte persze hosszasan elmondtam a gondomat
:D

Zsembi: grat. a jó leletekhez, nemsokára kezdhettek!!!!

Katóc: nálunk a számlarendezés a páron dolga, az enyém csak a feladása :D

Zsembi: Te kérdezted, Beusék szabin vannak, wellnesselnek Hévizen, jövőhét felé kezdenek.

Nagyon durva, ha egy meddőségi klinikán azon síránkozik valaki, hogy lány helyett miért fiú lesz és fordítva :roll: :roll: :shock: :shock:
3 éve én is úgy indultam neki a gyerekdologhoz, hogy nekem lány kell és ha lehet téli baba legyen......na ebből az igényemből azóta alaposan leadtam.

Zel: hurrá, h a Te mensid legalább pontos volt
Bodza: most Te következel-:))

Kriszta: kitartááááás, már csak 1 nap!!!!!

Pusszantás mindenkinek

Anikó
tatulány

Zsembike! Miket kérdeztél apánktól?

manoka
manoka71

Február: Akkor gratula a kislurkóhoz ez tök jó,akkor már pár hónap és megérkezik a bébi.

Manoka: Oké jövök mikor tehetem és nem dolgozom mint ma is bár az ithoni munkámhoz sem kezdtem még hozzá,mert reggel 8 óta itt ragadtam.

Kati76
kovacsne.kati

Manoka, Zsembi: Oké akkor holnap ha haza jöttem a vérvételről akkor felhívom apánkat. Biztos ami biztos.

Kati76
kovacsne.kati

Manoka az inzulinrezisztenciáról kérdeztem. Mondtam neki hogy küldjön el endokrinológushoz mert hogy nekem az biztos nem jo.
Na erre kérdezte hogy a neten olvastam e.

Na nem is küldött. Inkább genetikára küldött a Szabolcs utcába.
Ott volt már valaki? Ha volt megoszthatná velem hogy mit csinálnak.

Andi
zsembi

Most megyek,de holnap ha végeztem a vérvételen és felhívtam apánkat akkor jövök ismét és elmondom a fejleményeket hátha érdekel valakit,meg hátha valakivel együtt kezdek.
Akkor holnap!

Kati76
kovacsne.kati

K.Kati azért ne egyböl vv után hivd mert akkor még nincs nála a lelet. Kérdezd meg a Nyirőt hogy mikor küldik át.

Szép napot.

Andi
zsembi

Kati, nekem elsőre sikerült, szóval hajrá!
Durva, h valaki ezen siránkozik, h milyen nemű. Nagyjából meg tudnám ütni az arcát :twisted: .
Beber az agresszív kismama :lol:
beber77

Zsembike! Ott mi is voltunk, nem nagy kaland. A doki kikérdezett benünket -családfa-betegségek stb., majd két helyiséggel arrébb vért vettek, az eredményről kb. 2-4 hét múlva értesítenek.

A lényeg, hogy ott lapuljon az kis tetves boríték a postaládában. Azért tetves, mert a körmödet lerágod, a várakozás miatt. ja és 10.000 ft. a vizsgálat.

manoka
manoka71

Manokám akkor mát ti is tul vagytok mindenen. Mindkettönktöl vesznek vért gondolom.

Na most mennem kell.

Küldöm a babaragi szállitmányt és a tüszönövesztöt++++++++++++++++++++++++

Andi
zsembi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: