A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv!
Köszönjük, jól vagyunk, Boti iszonyatos ütemben nő :D, és két hete kibújt az első foga is! Sajnos egy ideje az éjszakákat már nem alussza végig, de gondolom ez a fogzás miatt van. Egyelőre még csak szopizik (és tegnap elkezdett harapdálni, brrrrr, remélem le tudom szoktatni), majd a hónap vége felé elkezdünk kóstolgatni.

Emma két hete bölcsibe jár, szerencsére elég jól veszi az akadályt, nagyjából 3 nap után már simán otthagyhattam. Reggel mindig volt egy kis pityergés - először pénteken nem sírt - de mindig csak addig tartott, amíg becsukódott mögöttem az ajtó, mert utána hallgatóztam :lol: Reggel 8-ra viszem és ebéd után elhozom. A gondozónénik szerint jól érzi magát, kis cserfes, lyukat beszél mindenki hasába :lol: Én meg élvezem, hogy van egy kis szabadidőm délelőtt, bár nem sok, mert Boti keveset alszik, azt is inkább az autóban, de mellette azért jobban tudom csinálni az itthoni teendőket, sőt egyszer még baba-mama tornára is eljutottam!

Kép
Kép
manoka11

Manóka, gratula az első foghoz!! :D ejha, ez hamar jött! :) bölcsi nagyon jól hangzik :D melyik bölcsi ez? a legszuperebb, hogy van egy kis +időd Botira és magadra :D :D :D

Indi, a lepedőt sajna kimostam, mert használjuk :P de bármikor tud hasonlót készíteni Ezsvány, csak szólj, hogy hová kéred! :D

Zsanci, azok már nem firkák lesznek, hanem tetkók :D :D :D (nem baj, én bukom a tetkós pasikra, talán a lányom is örökölte :P)

Macsekék, meggyógyultatok?

Rylie, ugyan ezt sem tőlem kérdezted, de sztem (pszichoszomatikus hátterű) krónikus betegségek tekintetében különösen érdemes a homeopátiához fordulni. viszont ez nem jelenti azt, hogy Tóth Ildikó mindenkit meg tud gyógyítani! mert a homeopátiás kezelésnek az alapja az, hogy a homeopata és a beteg/hozzátartozója megtalálják a közös hangot, és értelemszerűen ez nem mindenkivel van így . lehet vki jó homeopata, ha épp nem tud megnyílni neki az ember, ott megette a fene (pl. hiába dr. Horváth Katalin az egyik legjobb magyar homeopata, nekem tök negatív tapasztalatom volt vele, miközben a dr. Tóth Péter sztem egy zseni, mások meg ezt egész másképp látják :P). a jó szerválasztás olyan apróságokon is múlik, amikről nem gondolnánk, hogy számít, vagy esetleg pont legszívesebben eltitkolnánk. Elsősorban az anyára gondolok, hiszen tulképp "Ő az anamnézise" a saját gyerekének :lol: Isti alkati szeréhez pl. fel kellett idéznem a terhességem alatti összes félelmemet, lelki problémámat, saját gyerekkoromat, de még a családban fellelhető összes kínos nyavalyát is...

votiv 8)
votiv

Macska,
én semmit se blokkoltam! Freemail? Mert az szarakszik, mint oly sokszor. Kizárólag a spameket engedi át.... :lol: Próbálkozz a citromossal. ;) (és kösz. :D )

Azzal egyetértek, h a betegségek NAGY része lelki eredetű, de egy babának a torokfájás vagy orrfolyás sztem kizárt, h azért legyen, mert anyuka ideges vagy szomorú vagy mérges vagy bármi. :roll:
neet
neet

Neet :) Hát nem is arról beszéltünk, hgoy ha anyuka elkiáltja magát, akkor baba rögtön tüsszög :wink:

Rylie :) Amit Votiv mondott, az annyira kerek, hgoy épp csak aprócska kiegészitést tudok hozá tenni A hosszantartó, nem gyógyuló bababetegségeknél ez szerintem mindenképpen kulcs, úgyhgoy keresni kell egy felnőttekre specializálódott megfelelő személyt - ha persze hajlandó az ember kitárulkozni neki, mert valóban ez roppant kinos tud lenni, szembesülni azzal, hgoy milyen helyzetekben hogyan reagálunk. A másik, ami fontos, hgoy az alkati szer nem állandó, ez gyerekeknél, de felnőtteknél is változik időnként.
TI sajnos felnőtteket nem vállal el. Kértem, hgoy ajánljon valakit, úgy éreztem, nem szivesen teszi, mármint hogy egyes kollégákat kiemeljen, annyit mondott, hgoy a boironos homeopaták inkább a tüneti kezelésben jók, ott alkati szer meghatározás kevésbé sikeres, igy például földim, Zarándi Ildikó hiába egy bűbájos asszony, nem megyek el hozzá emiatt. Ő Sasvári doktort emlegette röptében, de nem akartam erősködni, majd jovő hónapban, ha Dének már meglesz a sajátja, akkor rákérdezek ismét.

Egyébként nálunk is aggasztónak tűnt először a helyzet, pont igy is fogalmazott a dokinéni, aztán mikor eljöttünk az első vizsgálatról, még annyit mondott, hogy "meg kell majd beszéllnünk egy komolyabb immunerősitő kúrát". Aztán úgy tűnik, hogy jól alakultak a dolgok nálunk, igy egyelőre elég ez. azért ne feledjük, hgoy Kamilla már milyen sok antibigyót kapott - szegény picike - igy jól meg kell támogatni a szervezetét.
indianyo

Sziasztok!

Látom, ekcéma a téma :D
Mi is érintettek vagyunk, voltam mindenféle szuperdokinál, kentem magamra már mindenszteroidot, azok átmenetileg rendbe is tartották a már vérző, rettentő durva ekcémámat
Amikor nekem ez a rettentő erőesekcéma volt, akkor volt Ábelnek is, amire ő is Elocomot kapott; egyszer-kétszer bekentem, de nem volt értelme végülis.
Ami neki egyértelműen jó volt, az Johi ekcéma krémje; amikor ekcémás lett az ujja a szopizástól ("fázik az ujja" azt mondta dokinéni), ő kapásból írta Elocomot, amit én kapásból dobtam ki; kétszer rákentem Johiét és eltűnt.
Magamra meg ezt illetve a Bach-virágterápia elsősegély-krémét használom, nagyon jó az is.
Ekcéma abszolút lelki, amikor szuperdrága szuperbőrgyógyász (aki nekem még szájon át szedő rohadt durva adag szteroidok is felírt, amire mér a belgyógyász ismerős is azt mondta nehogy beszedjem) közölte, hogy Ábel is ekcémára hajlamos, látja a szemhéja állásán ( :shock: ) illetve h gyógyíthatatlan;épp csak azt nem tette hozzá, minek szültem gyereket :twisted:
Pedig egyértelmű, hogy megvan a háttere, nekünk itt a kapcsolatunk apjukkal meg pl ha az ember nincs megelégedve magával, akkor is ki tud jönni.
Szóval hajrá! :D

Neet,
nem kutakodás volt, ha adatlapodra beírod,szkájp automatikusan figyelmeztet :D

Barbiék mászókája marha jó :D

Vot,
ez a filctoll ehető is?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ezek a versikék nálunk nagy kedvencek

Weöres Sándor: Ujjé/!/vi mese
Mesét mondok dí-dá-dú, egyszer volt egy1q0 százlábú.
Hát az a százlábú állat sorra számlálgatott minden lábat,
eredményül mennyi jött? Épp 365.
Az év minden napjára jut neki 1-1 lába.
Egyik csupa kulimász, a másikkal magyaráz,
harmadikkal zongorázik, negyedikkel falra mászik,
ötödikkel mutogat, hatodikkal cukrot ad,
hetedikkel krumplit hámoz, nyolcadikkal sok vendéget hív a házhoz,
kilencedikkel az ajtót nyitja, tizedikkel vendégeit kihajítja,
tizenegyedik csak csonka, tizenkettedikkel ágyát bontja,
tizenharmadikat leharapták, tizennegyedikkel fog vakmacskát,
tizenötödikkel koccint, tizenhatodikkal pöccint,
tizenhetedikkel fociz, tizennyolcadikkal kocsiz, tizenkilencedikkel sántikál,
a többivel fürgén szaladgál.
Ahány lába - mert nem dőre éppen annyi adománya az újesztendőre:
minden napra jut 1-1 a sok kicsi sokra megy.
Weöres Sándor: Pletykázó asszonyok
Juli néni, Kati néni - letye-petye-lepetye! -
üldögélnek a sarokba, jár a nyelvük, mint a rokka
- letye-petye-lepetye! -
Bárki inge, rokolyája - letye-petye-lepetye! -
lyukat vágnak közepébe, kitűzik a ház elébe
- letye-petye-lepetye! -
indianyo

Indi,
wow, 6000 hsz :shock: :D
lakás bonyolult, ha már tudok vmi biztosat, elmondom
anyuhoz nem kívánkozom vissza, függetlenül attól, hogy marha sokat vagyunk nála illetve h dec-től, ha lejár a gyedem, még érdekesebb lesz :( ettől függetlenül úgy jó a kapcsolatunk,ha külön élünk és látogatjuk egymást - szóval deepest sympathy :)

Kép

Kép

szrekuc

Kép

Kép

szrekuc

Most akkor ha megyek TIhez alkati szerre, készüljek fel a kinos kérdésekre???? :lol:
mert ööööö én már annyira nem emlékszem arra terhességre...szedjem össze az emlékeimet?????????
és azt fogja mondani,h "anyuka, erről ön tehet egyedül!" ???
hmmm??? :wink: bár én ezt jóóóól tudom...
és:
amikor anno Igi kapott alkati szert, én uazt kaptam, mint ő. Nekem nem használt, neki láthatóan jobb lett a közérezete.
És akkor minek kap alkati szert, ha közben anyukát nem gyógyitjuk?????????????????????????
akkor MIT fog érni az alkati szer??????????
akkor az olyan, mint a TÜNETI kezelés, nem????
mert a valódi OKOT, nem tudja megszüntetni, ha anyukát nem tud gyógyitani....
HMMMMMMMMM????? :roll:

letye-petye lepetye... :lol: (W.S. extra rulez!!!!!!!!!! No meg Kányádi, meg NAAAAAAAAGY kedvencem Nemes Nagy Ágnes)

megyek lazannyát csinyáni...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet!

[quote="votiv"]( írta:votivpszichoszomatikus hátterű) krónikus betegségek tekintetében különösen érdemes a homeopátiához fordulni.

:)
és tényleg már csak azért is, mert ilyesmikkel a hagyományos orvoslás nem nagyon tud mit kezdeni. felírnak több antibiotikum kúrát, egy rakat patikaszert, miközben sokszor csak kísérleteznek, és "miattunk" írják fel a szereket (mikor volt olyan, hogy úgy jöttél ki egy orvosi rendelőből, hogy azt mondták, igyál citromos teát, szedjél c-vitamint és előbb-utóbb meggyógyulsz? velem nem sűrűn fordult elő, az orvosok akikkel találkoztam, kb. úgy érezték kötelességük felírni valamit, hiszen azért jöttem, és muszáj teljesíteniük, különben még úgy nézne ki, mintha nem is dolgoznának... - persze tisztelet a kivételnek)

Legalább tisztességgel beismernék, hogy bocs, de nem tudom meggyógyítani pl. a krónikus hasmenésedet. (Hát ha még azt is mondanák, hogy Jenőkém, nem ártana egy kicsit a lelkével foglalkoznia, tanuljon meg relaxálni, vagy menjen el egy thai chi klubba, netán pszichológushoz, mert az állandó szorongás is okozhat hasmenést.) Az ekcémára legalább rámondják, hogy az okot képtelenek megszüntetni, vagy hogy a pikkelysömör is "gyógyíthatatlan".
Ilyenkor jön a homeopátia, és azt mondja, mégiscsak próbáljuk meg meggyógyítani, de az egész embert - ez a holisztikus szemlélet -, hiszen a betegsége csak egy jelzés arról, hogy életproblémája van, nem harmonikusan mennek a dolgai. És mivel ez egy szelíd gyógymód, az is nagyon fontos, hogy az ember saját öngyógyító folyamatait támogatja - tehát nem oldják meg a problémát senki helyett! hanem hozzásegítik ahhoz, hogy maga találjon rá a gyógyulására. Ez így persze a "nehezebb út", de épp ezért alapvető és mélyreható javulást eredményezhet. Ezért van hogy az alkati szer legelébb mentális szinten hoz javulást, majd ezzel együtt lassan megszűnnek a fizikai tünetek is.
Szóval a két dolog - test és szellem - sem a betegség kialakulását, sem a gyógyulást tekintve sem választható el. Nem a lábat kell gyógyítani, hanem az embert, akié a láb.

Meggyőződésem, hogy az egészségügyünknek az is a nagy hibája, hogy nincsenek tisztázva a szerepek, meg hogy nagyon elcsúszott pár dolog. Pl. az én gyerekkoromban se mentünk minden tüsszentéssel orvoshoz, most meg az ismerőseim/rokonaim többsége a fél életét rendelőkben tölti, és minden nyavajájára onnan vár megoldást. Sokszor egyébként a a rossz, elhanyagolt fizikai állapot (betegség) "oka", hogy az emberek nem maguk foglalkoznak az életükkel és magukkal, hanem mástól várják el ezt. És sajnos rossz az önbecsülésük, nem szeretik, nem tisztelik önmagukat, nem ápolják a testüket/lelküket, önpusztító módon élnek.. Na abbahagyom, mielőtt azt hiszitek, valami szent fazék vagyok, és itt akarok hittéríteni :P

nem is a homeopátia mellett agitálok, hiszen az sem mindenkinek jó. És nem azért, mert hinni kéne benne, mert nem kell, anélkül is hat :P
csak úgy filozofálgattam, mert most már baromira ráérek :D

votiv 8)
votiv

ZOO
péntek akkor, ugye? és délelőtt?

Kép

Kép

szrekuc

Zsanci, igen, készülj fel! :D
és ne aggódj, elő fognak jönni az emlékek, olyan ez mint egy terápiás foglalkozás :P
viszont nem fogják azt mondani, hogy TE tehetsz róla. Azért a gyerekek hoznak magukkal is dolgokat, öröklött vagy karmikus - ahogy tetszik :wink:
Én úgy tudom, az a kapcsolati szer, amit ketten vesznek be. Az alkati szert elég az egyiknek, hiszen nem mindig ugyanaz az anya és a gyerek alkata. De akár kapcsolati, akár alkati szer, ha jól választották, mindenképp változik tőle a kapcsolat, és ez minden félre kihat, így "gyógyul" az anyuka a gyerekén keresztül, ill. ha az anyát kezelik, akkor meg a gyerek rajta keresztül.
Mikor megkaptuk Isti alkati szerét, és utána olvastam a Materia medicában, az volt az első gondolatom, hogy ez nekem kéne bevenni :P De persze nem, mert ez az Ő alkata, nem az enyém, csak az alkati szerében benne van minden, amit én csináltam/éreztem vele kapcsolatban, érted? :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Drága Votivom: Ha ennyire ráérsz, akár segíthetnél is nekem :P
Mivel a háziorvosom ki tudja merre van a reformok következtében (a régi BM rendelőintézetben volt, és mikor kerestem senki semmit nem tudott mondani...) Nézegettem a homeopata.hu-n a dokikat, de XIII.-ker.-ben 1db felnőtt orvost találtam, ráadásul a Szent István körúton :? Nekem olyan doki kéne, aki ki tud írni engem is betegállományba, ha éppen az kell (még nem tudom mit csinálunk a téli szünetben), de ha tényleg beteg vagyok, akkor viszont nem a gyógyszerekhez nyúl elsősorban...

Szerinted merre induljak keresni?? Ja és jövő héten le kéne rendeznem, mert félig meddig szabin leszek (balu beszoktatás, ami apának tök jól ment ezen a héten)

Na megyek szétrobbantom a kupit :? :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Votiv,
köszönöm! :)
zsancikant

ezt találtam a homáron: (sztem mindent visz a mai nap! :lol: :lol: )

Kép
zsancikant

Drága Pocak, elvileg minden "rendes" homeopata ilyen, mármint vagy házi- vagy gyermekorvos (tehát kiírhat, beutalót adhat, stbstb) vagy pedig szakorvos (Zarándi Ildikó pl. belgyógyász, Tóth Péter nőgyógyász) mert Mo-n csak orvos lehet homeopata.
Sajna én csak ezen a fertályon ismerek homeopatákat, de perpill felnőtt rendelést egyáltalán nem tudok, mert akihez én jártam (Dr. Tóth Péter), már nem praktizál :( ráadásul ő ugye nem háziorvos, hanem szakorvos, ki se tudna írni, ha az kell.
Most utánakerestem a neten, és úgy látom, a Homeopátiás Orvosok Egyesületének nincs XIII. kerületi háziorvos tagja :( ettől még létezhet olyan háziorvos, aki használja a homeopátiát, de ezek szerint ilyet találni nem lesz egyszerű :?
én is Tóth Ildikót kérdezném meg erről, ő mégiscsak több homeopatát ismer...
Akit Indi mondott, a Sasvári Ferenc meg Gazdagréten rendel (ugyanott ahol a Horváth Katalin, a Ratkócz közben), az nektek kutya messze van, ráadásul ő is magánrendel csak, ez duplán nem jó :roll:
talán Homeopátia fórumban lehetne még utánakérdezni pl. az Indexen :) vagy pl ebből a listából kiválasztani, aki a legközelebb van
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... =&county=1

Szrek, köszi a linket :P

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Mire ide jutotam, hogy írjak B mellett jó hangosan elkezdett dumálnia Dédi (délelőtt P kiabálta fel)...

Csak gyorsan, amíg tűri: Elidel 4000ft???? Legutóbb 1200ért vettük, kb.1éve. És boszitopik negatívum: P kezén kezd látszani, mondjuk épp időszerű... Viszont nagyon jó kenőcs az elidel! Elocomot nem kenném a gyerökre. Lindi vénbanyadokinéni :shock:

Gyógyszer-téma: az emberek szeretnék, ha egy tablettácska bevétele megoldaná a problémáikat...hehe...

P nem 100%os, több, mint 1 órát aludt délben! És náthás is. Kiváncsi vagyok, mi lesz a folytatás...

Julinénikatinéni rulez, P legnagyobb kedvence már vagy 3 éve! :) Meg az egész Bóbita. És van egy új is, amit nagyon szeretünk: Orbán Ottó: Katipatika :)
rídonli#

Ja, és megjavult a párásítónk, hurrá! Pedig már kinéztem 1et, de így most sparen 15rongyot, hurrá. (Bnek nagyon fontos, hogy párologtassunk, ezt a lelkemre kötögették a kórházban. Itt annyira száraz a levegő, hogy kiszárad az orrnyálkahártyám éjjel, mindenki többször kel éjjel inni, szal fontos.)

Lehet,h visszaaludt! :)
rídonli#

Neet,
mikor együtt szidtuk a bkv-t, mintha sárga buszokról beszéltél volna, azt hittem vhol Érden, vagy Diósdon laktok. Tétény??? hát, öcsém, tök közel laktok, de komolyan. egyszer kellene találkoznunk végre, tudod, mikor valamiért jársz a városban, de Eszciért még nem lehet menni az oviba. (habár már melózol :( )
az, hogy csak 31 voltál, feldühít! :D totál öreg vagyok!!!
és mint írtam korábban, a gyerek orra azért folyik, mert megfázott, azért köhög, mert megfázott v. elkapott valamit, semmi köze ehhez a lelkieknek, hacsak nem a gyerek azért köhög, mert órákig üvöltött. olyan viszont van, hogy pl. gyerek gyomra azért fáj, mert anyja apja üvölt napeste, meg részegek, meg verik, meg stb. szóval a lelkiek is bejátszhatnak, csak nem egy sima útszéli takonyban.

Indi!
hurrá, hogy gyógyultatok.
Dé egy órán át saját lábán ment? vagy azért valami kis kocsi segítette? őrület!!!

Lindi!
hazudott a v. ribi :D, hogy kitoljon veled, mert tudta, hogy utálod ezeket.

Manóka!
jártam felétek (habár még nem tudom, hol van ott az új ház), és gondoltam rátok :)

Rylie!
Crayola mosható filc a neve, én a MOM Parkban lévő Pirex papírboltban vettem és 1000 Ft a kb. 8 szín, de tökre megérte, mert már sok mindenből kiszedtük. utána ugyanúgy Crayola vízmosható nyomdát is vettem neki.

Barbi!
szóval ilyen frankó hegymászós mászókát vettetek?? HÁT MIRŐL MARADTUNK MI LE? :(

Votiv!
szerinted az én stressz esetén előjövő pszichoszom. szívritmus zavaromon is tudna segíteni a homeo?

GYEREKEK!
nem kell megvenni a kenőcsöt, el lehet kérni a leírást a patikában és átböngészni, vagy kimásolni az ismeretlen dolgot és másnap megvenni!

LENCSE ÉS A LÁZ
ez a kb. 3. napja, hogy hőemelkedése/láza van. lehet, hogy háromnaposa van neki? amúgy semmi baja sincs. lehet, hogy a mi influenzaszerűségünk mellett és Zsanciék más vírusa mellett ő most a 3 napost szenvedi?
én ugyanis a 4. napot taposom, de tkp. semmi bajom, nem folyik az orrom, csak 4. napja kicsit kapar a torkom, már a fejem se fáj úgy, mint egyik nap, szóval olyan, mintha tényleg influ lett volna, s legyőztem volna.

és este voltam fodrásznál , és tökre jól levágattam a hajam, meg festettem.
ancsipancsi

Igazatok van, igazatok van, igazatok van! :)
Ne harapjátok le a fejem, én is írtam, h biz. betegségek BIZTOS lelki eredetűek, bár sztem óvatosan kell bánni ezzel a kifejezéssel is, és itt sem szabad általánosítani. Asszem Fibi terhesség végi hsz-ét ragadtam ki, mikor B sűrűbben volt beteg, és ezt Fíbsz ezzel kötötte össze, és ezt nem akarom elhinni, bár ettől még igaz lehet. Csak azt tudom, h az elmúlt hónapban mínusz 200nál tart a bioritmusom vagy mim, ideges, üvöltözős, stb vagyok, és ded fittebb mint valaha, szal nem sikerült átvetítenem rá a bajaimat. Bár ma az uncsitesó félóra játék után lázasan kidőlt, és lehet, h fertőző volt, mindegy, de ha ded is az lesz pár napon belül, nem fogom a magam idegbetegségére.

Ancsi,
bármely buszra befelé már Diósdon szállok fel, "a város peremén, ahol élek.." :D És az általad említett napot nem látom a határidőnaplómban úgy 2027ig, de igyekszem... ;)
neet
neet

Szrek,
nekem szkájp még sose szólt!! Lecseréljem? :lol:
neet
neet

Neet,
dehogynem.ne sírjál,mindjárt itt az őszi-, majd a téliszünet, a hosszú nyáriról nem is beszélve. addig vegetálj :)

Lencse láza észrevétlenül 39 fokos lett, alig hittem a szememnek, s most a fülhőmérőt is leteszteltem újra, és tökéletes. (popóban fél fokkal több) de most nem olyan bágyadt lázasan, mint kicsinek, nézi a mesét, és kész, de nem sír, nem csillog a szeme. nyomtunk neki egy kúpot, és 1 óra alatt 37,5-re vitte.
ancsipancsi

Neet,
nem azt irtam, hogy B sürübben volt beteg, hanem hogy szinte folyamatosan tüsszögörohamai voltak, és folyt az orra a terhességem utso harmadában, szal hasonlitottak a tünetei az allergiára. csak éppen Ábel születése után mintha elvágták volna, lám-lám minden nyavalya elmult :) ezért irtam, hogy szerintem egyértelmüen a kisteso érkezése miatti izgalom hozta elö ezeket nála 8) De nem harapom le a fejed :lol: söt! megtisztelve érzem magam, hogy a sok oldalbol pont ezt olvastad el :P (és én sem azt irtam, hogy MINDEN betegség lelki eredetü, csak 99,99 %-ban :lol: )

Manoka,
de jo hogy irtál, gyere gyakrabban 8)

Zsan,
nemsoká' irom az adatokat csontk-rol.

Votiv,
lesz foto, igérem kikönyörgöm Zsolotol, hogy kicsinyitsen a gépével :) már régota logok ezzel, fiaim sokat változtak :)

Köszi MINDENKInek az izzados hsz-eket, megnyugodtam, akkor egyszer majd ez is elmulik :D

Bocs, hogy megint szelektiven, de sok a tennivalo, és kisebbik du. már csak rövideket szuny. (cserébe éjjel csak 1x kelt, és 12 orát lenyom :) )

KépKép
fibi

Fibi,
tökjó, már leizzadtam, h valami sértődés lesz. :D Ja, és szoptatáskor, az elején én is verejtékeztem, aztán már nem, de a terhesség végefelé se fázutam (dec.ben kabát nélkül nyomtam).

Ancsi,
nem sírok, csak ténymegállapítok. Öszi szün.ben meg mehetek be érettségiztetni, mert a birkák kitalálták odafönt, h újabban ősszel is lehet, kinek a papné alapon. :roll: De azért ha Barbinál lesz valami másznivaló, ott a helyünk. :)
neet
neet

Még 2 dolog: penész: a dohos, penszes fal tényleg okozhat asztmát meg nemtommiket, de egy körömkosznyi penész a gyerekjátékban, aminek max felét nyaljuk be, az azért nem, nem?

A másik: konnektor: asszem a Bricoban vettünk korábban egy kis csomagot, tán 5 db vakdugó van benne, pici fehér műanyag pöcs, amit egy másik kis pöccsel lehet betenni és kihúzni, anélkül mission impossible, és asszem 500 HUF alatt volt. 3 vagy 400 körül, de amit Ancsi ír, az is tökjó, külhonban találkoztam ilyennel, hogy ha elnyírom a fűnyírózsinórt, lekapcs áram.
Ami nekem sehogyse szimpi, az a vigyorgós, világítós szmájlis vakdugó, sztem erre még az a gyerek is felkapja a fejét, akit egyébként nem érdekelne a dugasz. Tapasztalat valakinek?
neet
neet

Neet,
gyanús, hogy nekünk is ilyesmi vakdugónk van, nem kerek formájú, csak keskeny, és pont a konnektorba illik, de ha ügyesen beletolom mondjuk a kislámpa dugóját a "kulcs" helyére, akkor azzal ki tudom rántani.
ancsipancsi

Ancsi,
megnéztem: emellé és ebbe nem fér semmi! :)
neet
neet

Jé, Ancsi, te pont a szülinapomon csatlakoztál a csapathoz (legalábbis ezzel a nickkel)! Boldog 3 évet itt! :)

és Indi,
6000 felett már kéne kapnod valami bababónuszt. :) Régen apa hírdette, h lehet nyerni, az már lemúlt, vagy csak mi nem nyerünk soha?
neet
neet

Neet:
Párodnak+++++++++++++
Azt bírom benned, hogy Te vagy a totális "nemistudommilyenkifejezésilleneide". Több oldalon keresztül mennek a különböző holisztikusabbnál holisztikusabb hsz-ek, Te meg jössz és megmondod a frankót! Nekem ez azért tecc, mert hajlamos vagyok a "szebben tálalt" verzióhoz fordulni, pedig néha a sima, bevált a jó.
Ezzel persze nem vonom kétségbe senki meggyőződését, véleményét, bármiét, de jó, hogy két oldal így megfér egymással!!!

Ancsi:
Lencsének jobbulást és persze neked is!

Meg mindenkinek aki beteg!
Réka már csak kicsit náthás, jót tett a porszívózás neki! Az étvágya is visszatért, ennek örülök, mert 20dekát fogyott a nátha miatt...

Nahát, nahát, méghogy az IKEAs nem jó a konnektorokba??????? Ezt eddig miért nem mondtátok????? :lol:
1x, még kezdő csopvezként játszottam el a következőt: az ilyen biztonsági szarokat külön, manuálisan kellett rendelni minden héten és egyszer a rossz cikkszámból rendeltem (UK szabvány dugaljba) vagy 3000 csomaggal :oops: :oops: :oops: Utána meg szedegethettem vissza az áruáz különböző pontjairól, mert ezt úton útfélen nyomattuk...

Képzeljétek, tegnap volt Zoli próbaidő-értékelése és bár a lóvét még nem tudjuk, hogy hogy alakul, de valószínüleg őt nevezik meg a mostani főnöke utánpótlásának (ez úgy működik, hogy bármi váratlan esemény folytán, ha nincs idő pályáztatni meg ilyenek, mindenkinek van egy helyettese). Ennek azért örülök :oops: :oops: 8)

nukada

Neet,
emiatt le ne izzadj :lol: majd én helyetted (apjuk megint felnyomta a fütést) :roll: :mrgreen:
fibi

Nuk,
itt 3 oldal is megfér és ez tökjó. :) Egyébként mire érted azt amit írtál? Mert nem fogom. (Egyébként én Votiv hsz-einél szoktam ráncolni a homlokom elsősorban, mert a felét se értem, annyi idegen szó van benne, de ilyenkor mindig eszembe jut Adrian Mole, aki a rétegműsoros Muriel akárkinek is értette a műsorát, majdnem minden szavát, márpedig ő intellektuel volt! :lol: )
Zolidnak wow! :)
Réka szeme hogy van? Kicsit le vagyok maradva.

neet
neet

Nuk,
itt 3 oldal is megfér és ez tökjó. :) Egyébként mire érted azt amit írtál? Mert nem fogom. (Egyébként én Votiv hsz-einél szoktam ráncolni a homlokom elsősorban, mert a felét se értem, annyi idegen szó van benne, de ilyenkor mindig eszembe jut Adrian Mole, aki a rétegműsoros Muriel akárkinek is értette a műsorát, majdnem minden szavát, márpedig ő intellektuel volt! :lol: )
Zolidnak wow! :)
Réka szeme hogy van? Kicsit le vagyok maradva.

neet
neet

Nuk :) Nem látom sehol a Bialit márkájú komódot (magas, kezeletlen tömörfenyő 3 fiókos), megszűnt volna? Már két éve dédelgetem magamban a vásárlást, lehet, hgoy ez a hajó elment?

Neet :) babónusz :lol: ÉS Adrian Mole meg juppijéjj :)

Ancsi :) Dé már jó rég sétál egyszerre 1 órát, ez nem kunszt, mi gyalogos népek vagyunk ugyi :wink:

Holnap valaki MÜPA 10-től? Cifra Palota megint van vasárnaponként. CSecsemákortől akármeddig

Szrek :)fú, micsoda történet, igazán kiváncsi vagyok a fejleményekre.
indianyo

Vot,
nagyon igazad vagyon a hosszú és filozófikus hsz-edben! :) (Az emberek rohannak, nem figyelnek oda, még saját magukra sem, stb, sajna ez így van. ) Dokimnál eddig csak terhesen voltam vasért, (4 éve lakunk itt, azóta csak akkor láttam, hálistennek) szal róla nem tudok nyilatkozni, de a gyerekdoki mindig c-vitaminnal és lázcsillapítóval küldi haza Esztert, meg valami kanalassal köhögésre. :D És apa egy hete szedi az arnica 30ast, van is javulás, azt nem tudjuk, h ettől-e vagy magától, de ő is azt mondta, h ha ez hatni fog, akkor a dokik nagyon merevek és miért nem hajlandóak beismerni, h létezik más is, mint a szintetikus szarok és fűben fában orvosság? (A homeoizék fűből, fából vannak, ugye?) És köszi mégegyszer a telefonos segítséget, már attól is jobban lett, h megcsillant valami remény arnica ügyben. :D
neet
neet

Neet:
Úgy alapból mindennel kapcs. írtam... Megy a filozófia ezerrel, te meg berobbansz és nyomsz egy velős, racionális mondatot, ami helyrebillenti a mérleg nyelvét 8) 8) 8) 8) (pl anya-gyerek betegség, penész, ha csak az uccsó oldalt nézzük :wink: )

Indi:
Komódot megkérdezem!!!!!

Lehet kapni újabban plüss-trilovitát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Úgy néz ki, mint egy bazi nagy fejtetü, nagyon vicces, nem gondoltam volna, hogy a patkányon túl lehet tenni... Vagy a görényen, amit megjegyzek köhöm-köhöm, az én nevemhez fűződik!!!

nukada

minden betegnek +++++++++++

a jóidőben partyzunk ip-je : 22.lett. drukkdrukk hogy jó idő legyen!

Votív! nagyon köszönöm hogy felraktad a csábító mászókánkat :lol:

Angi tegnap a bili mellé/bele pisilt :D pár hete vettem egy bilit, s megbeszéltük, hogy amikor pelus nélkül van akkor odategye a dógát. így esténként (mert nálunk a popsiszellőztetés fürcsi előtti progi) mindig ráült amikor levettem a pelust. tegnap odaállt mellé s elkezdett pisilni, majd odamentem alátettem míg csurgatott, s belepisilt. :D 8) apjuk szerint már szobatiszta :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Indi!
tudod, én is főként gyaloglok(buszozom) deddel, de a hosszú sétán mindig aszondja, hogy anya vegyé fel, én meg nem tudom a seggem, a magzatom,meg még őt is cepelni, úgyhogy vagy azt mondom, hogy nem,vagy nem viszem messzire. múltkor a védőnőig mentünk (kb.1,5 km) és ott már tök zizi volt, útközben meg üvöltött, hogy vegyem fel,mert fél a galamboktól. rengeteg félelme van, nekem is volt gyerekkoromban, akkor arra fogták, hogy biztos megijesztett egy kakas (mert pl. attól féltem), az ő félelmeit már nem tudom hova tenni. ma pl. azt mondta apjának, hogy a szőnyeg kerek mintájába bújt egy pipi és fél tőle. (szerintem egy régebbi álom szüleménye ez a történet)
node csak azt akartam mondani, hogy le a kalappal Dominó előtt, hogy egyedül ennyit gyalogol,én ekkor még L-t babakocsiban toltam, sőt...
ancsipancsi

Ha Eszci negyedórát gyalogol, már lengetem a kalapom...
neet
neet

[quote="neet"]H írta:neeta Eszci negyedórát gyalogol, már lengetem a kalapom...
neet

de persze hozzáteszem, hogy Lencse egész nap nem áll meg (szóval nem lusta), mint én, le nem ül, vagy fekszik, hanem rohan a lakásban le-fel. viszont 1,5 évesen kb. boltig vittem gyalog, s csak akkor vittem hosszabb (mondjuk fél órás) gyaloglásra, mikor már este nem lehetett vele bírni. elejében felvetette magát, csak apja felvette én nem :), úgyhogy ha velem volt, ráfázott. ja, és persze én pórázzal vittem ekkor még :D, mert folyton kirohant mindenfelé.
ancsipancsi

Barbi!
ilyen korán szobatiszta lesz Angi? :D
ancsipancsi

Ancsi,
na klar! A lakásban-kertben-játszótéren Eszter is lenyom 20-30 km-t 10 perc alatt. 8)

Anginak hajrá bili! :)
neet
neet

Sziasztok!

Ancsi Pnek is ilyesmi félelmei vannak, nálunk a falvédőn/mögött (vagy mittomén hol) vannak bizonyos "állatok", emiatt szorosan az ágy külső felén alszik (még jó, hogy van leesésgátló, made by Apafej).

Help! Aftára BORAX 5CH???? És 2x5 gyereknek ok? Vagy mehet több is?
P este vadul turált a szájában, és mondta, hogy fáj, belenéztem és van 1 db aftája. :( Remélem, ez nem az a cookie-monster vírus, ami Zsanéknak volt! (ugye már csak volt???) És aludt délben, teljesen magától (lefeküdt, betakarózott, és mondta, hogy pihen)-ez nála nem normális, és kissé taknyos is. Az esti szopinál már B orrában is volt némi anyag, de mire előszedtem a porszívót elaludt.
rídonli#

Ancsi! :lol:

mellesleg mostanában ismét harci feladat egy peluscsere :roll: pár napja hála rájöttem, hogy azzal tudom felkelteni kedvét a dologra, ha megkérem törölje ő tisztára a nuniját. olyan édes ahogy komolyan koncentrálva csinálja ( s persze élvezi nagyon hogy ilyen fontos feladata van) :lol:
gödibarbi

félreértés ne essék nincs szobatisztaság project! csak szépen lassan ahogy kedve van. csak jó játék :wink: 8)
gödibarbi

Ríd! reméljük nem!
gödibarbi

Na, felvevés az nálunk nincs, elvből, mert emlékszem a húgomra, meg a 152cms Anyámra, hogy cipelődtek az oviba.... asszem Pt még sosem vettem föl menet közben, nem is nagyon jut eszébe. (Ill.1-2x amikor Anyukámmal meg a tesómmal sétált és ők fölvették-naná, nem nekik kell utána majd mindig-, és rákapot, akkor próbálkozott, nem sok sikerrel.) Apa kirándulás, hosszabb séta esetén nyakba vszi, ez sztem ok. Kicsi korban kendő, aztán vége a dalnak. Viszont sokáig babakocsiztunk, valamivel 2 éves kora után még néha azzal mentünk ide-oda (akkor még abban néha elaludt, ez is szempont volt).
rídonli#

Barb,
ezt milyen jol kitaláltad :D Bálintot is igy lehet rávenni dolgokra, ha érzi, hogy fontos dóga van :)
fibi

Ancsi, hova tűntél az iwiwről?
rídonli#

Kép vigyor
fibi

Kép ölben
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: