A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

cukipofa!
a torta isteni volt, tök rendik voltak a cukiban, mert a piskótát tojás nélkül csinálták! egyébként ilyen barackos torta! mellgyuszi ügyben barbi és zsófi tud neked segíteni, szerintem majd úgyis jönnek, de fejni-szoptatni én csak ennyit tudok, engem elkerült, nem tudok segíteni!

zill!
hát ezt nem hiszem el! sz@rd már le mit mond a hülye doki! te vagy az anyja te tudod a legjobban, van ott tej csak ne idegeskedj!!!!!

én is olyan pipa vagyok a babakocsival nagyon szívatnak. most elmondom, mert már nem bírom tovább. szóval az volt, hogy futár hozza ki. erre már két napja alig mentünk martinnal sétálni, nehogy lemaradjak róla a csávó akitől rendeltem azt mondta, hogy fel fog hívni a futár ne aggódjak meg fogom kapni. ja ehhez képest postai értesítő volt tegnap este 6kor a postaládában, hogy fáradjak be a csomagomért a postára. azt nem értem, ha futár szolgálat hozza a cuccot, hogy kézbesíti a posta? és azért rendeltem interneten, hogy kihozzák a helyembe és a futár plusz költséget is azért vállaltam be, hogy ide hozzák ne kelljen sehová mennem, ha boltba akartam volna menni akkor elmentem volna boltba. ehhez képest most ott tartunk, hogy a csomagot akkor hozzák ki házhoz ha plusz 500 forintot fizetünk, de akkor tényleg lesben kell állni, hogy mikor jön a postás, merthogy ő nem hozza ide fel, csak a lépcsőházba és ha lemaradok róla akkor cseszhetem. naaaa?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

mármint, hogy a posta mégegyszer kihozza a csomit azért kell még plusz 500 ft-ot fizetni. elég zavarosan írtam, de szerintem úgyis megértitek.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zill!
Én elküldeném a fenébe az ilyen dokit. Igen, tényleg nem lesz tejed, HA ELHISZED NEKI, HOGY NEM LESZ. Vagy mi ez? Valami tápszer-lobbi? Pontosan az ellenkezőjét teszi annak, mint amire felesküdött. És tényleg annyira nem ért a szakmájához, hogy fogalma sincs róla: A TEJ MENNYISÉGE NEM A MELLEK NAGYSÁGÁTÓL FÜGG!!! Ezt én megmondanám neki. Mosolyogva, kedvesen. (Gyerekorvos is választható ám.)
Most írtam, hogy Melinda 25 dekákat hízott eleinte és mindenki el volt ájulva ettől. Én meg nem voltam elájulva, nem érdekeltek az előírt mennyiségek, nem is tudtam róla pl. a kórházban sem, hogy néha nem árt megmérni, azt hittem.
Látod, hogy jól van Zénó nem? (Gyorsan tegyél fel képet, hadd lássuk mi is. :) )

Cukipofa, pihenés, pihenés.... :)

(Mondom én - ma ültő helyemben rájött a gyengeség, gyorsan megittam fél liter teát és lefeküdtem.)

Steffi
Telhjesen el vagyunk olvadva. :oops: :) Annyira sajnálom, hogy amúltkor nem jutottunk el. (Épp akkor szült Brigi, azt hiszem.)
Az a kocsi meg majdcsak megérkezik... :)

További szép napot mindenkinek!
Sajnos a védőnőt leváltani nem lehet, de remélem eljön az idő, amikor ez is szabadon választható lesz. Szerencsére vannak kivételek - én is egy ilyet hívogattam anno, a kirendelt helyett, mert az annyira negatív volt, hogy már nevettem rajta.

Kép

Kép

Kép
memme

Steffi! Ez tényleg gáz. És a futárszolgálat=házhoz szállítás,kézbe!!!nem a postára!! :evil: :evil: Én a múlt héten rendeltem téligumit a kocsira, Miskolcról hozták. Futárszolgálatnál megkaptam a sofőr mobilját is, hogy hívhatom mikor ér Sz.endrére. :D Fel is hívtam, hogy ne kelljen egész nap rá várni, jött a megbeszélt időben.
Szóval ennek így kéne működni. Éna helyedben tuti panasszal élnék valahol!!!Ez tényleg nem járja, mert akkor tényleg mehettél volna a boltba is....ha már a postára ki kell mozdulni!
Nagyon jók a szülinapos képek!!! Olyan szép kis család vagytok!!!
MArtinka nagyon cukiiiiii :D :D
Voltunk ma is Mazsolában, tök jó volt, (jó sokan voltunk :shock: )elfelejtettem megint fotózni!
Na mindegy :D majd a következőn...
Cukipofa!ez a rosszullét igen rémisztő lehetett!!!
Mindenesetre vigyázz magadra!!!!Egyik barátnőm volt ájuldozós amikor terhes volt. Ráadásul már ott volt a másik gyerek, tök gáz volt. Szóval tényleg most tehermentesítsd magad!!!amennyire lehet!!

Zill!
Én már többször írtam szerintem ,hogy Enci "csúcsa" volt a heti 40 gramm!!!! gyarapodás!szóval ti a 250g-mal messze messze átlag fölött vagytok!!! :D És több mint 1 évig szopott!
Csak akkor éppen így jöttek rá a kilók :D HA meg betegek,akkor meg úgyis fogynak....szóval. A dokid tehet egy szívességet!
És, nem adtam tápszert!Elég volt a tejem. Neked is elég lesz!
Ne stresszelj ezen a heti adagon! Különben is még csak 1 hónapos nem??Ugyhogy ne parázz,minden oké lesz. :D

Brigi?Lilluska?Vica?(Ancsa akkor te nyaralsz)Kriszta??
Vendég

Én úgy tudom, a védőnőt le lehet mondani.

Zill! 15-25 deka/hét, amit írnak a könyvek, hogy tök jó hízás. És ez csak az elején. Utána már kevesebb lesz. Dokinő hülye???!!!
nekem a kórházban azt mondta a csecsemős-Ági, hogy a formás kis cicikből :oops: jön a legtöbb tej. (De gyanítom, mindenkinek személyre szabja... :lol: )

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1192018779.8988.jpg[/img]

"Ez a kedvenc testhelyzetem a fürdőkádban."[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Gabi!
Mi most vörösborozunk :oops: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Memme!
Nagyon jó! Látom Nálatok is van minden fürdésnél, nálunk most a Duplo a sláger.

Cukipofa!
Pihizz egy kicsit, jó, tudom, könnyű azt mondani.
Memme Te is vigyázz magadra.
Tünde tényleg, Te hogy vagy?

Steffi! Martin nagyon édes. Tortát evett?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!!!
HAjrá hajrá!!! :D :D :D Gondolok rád!!!! Jönni fog az angyalka meglátod!!! :D
Vendég

gabi!
vaterán rendeltem,de fix áras, vadiúj termékről van szó, biztos, hogy negatív véleményt fogok adni.

memme!
:lol: :lol: hát ez tööök jóóóó!

kriszta!
egy picit, de olyan érdekes gyerköc nem szereti az édes ízt :shock: mármint a túró rudin kivül. mondjuk én kifejezetten örülök neki. tortából is csak azért evett, mert látta, hogy anya is eszi és akkor neki is kell :D hajrá panka tesóóóó! :wink:

zill!
én is még annyit mondanék, hogy szerintem zénó nem azért sírt, mert éhes volt, szerintem megérezte rajtad a feszkót!!! én sem adtam soha martinnak tápszert, tedd mellre mikor kéri, van és lesz is ott elég tej!!!! megígérem! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

ja memme! ha erre jártok ugorjatok be, de tényleg!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Na, a fontosat meg elfelejtettem:

mellgyuladás: én szedtem Belladonna C30-at (napi öt golyócskát), ezt akkor ha "a gyulladást magas láz kíséri), mellette Apis C30-at napi 2X5 golyócskát.

De van még itt tipp: Phytolacca C12 - ha a mell nehéz, kemény, csomók vannak,a hónaljmirigyek fájdalmasak,a mellbimbó berepedezett, érzékeny, a szoptatás fájdalmas. (napi 2x5 golyócska)
A Pulsattilla C12 -t arra, ha az emlőgyulladást tejhiány kíséri. (napi 2x5 golyócska)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Kriszta, köszönöm kérdésedet, megvgyok, haladok a dolgozatommal, anyaggyűjtés lassan befejezve. Fizikailag délelőttönként KO vagyok, akkor sokszor én is ájulás határán, de most már igyekszem mindent délutánra szervezni, ha lehet, vagy semmit sem igérni fixre.

Hányás random. Néha abszolút nem értem, mi miért nem marad bent, és mi igen, de már logikát nem keresek. Ha jönni akar, jöjjön, még 3 hónap :) aztán majd jól meghízok....
De azért lassan már gyümölcs-zöldség elvonási tüneteim vannak. Pedig régen nem voltam egy vitamifaló, de ez a megvonás nagyon durva már nekem is. Néha "vétkezek" de nem marad meg...

Pedig tudom, hogy a szoptatás elős hónapjaiban sem tömhetem magamba büntetlenül a sokféle gyümit-zöldséget, de már egy sima almáért is mit nem adnék...

mtunde

Ki kicsoda?
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

igazán friss, ma de. kapta a fülbevalót :)

Kép

Kép
Kép
Kép
manóka28

Steffi,
tiszta anyja!!!!!!!! hacsak nem Nimi feszít abban a dögös rózsaszín mintásban... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dupla negatív kritikát írnék!!!:twisted:

Nálunk mostmárrendszeresen beerőszakolja az ajánlott postát is a postaládánkba a postáskisasszony.. Mert ugye magasan lakunk: 120 m kicsit emelkedő + 20 lépcsőfok..
Csak tudnám, ki írja alá a könyvben??? Ma konkrétan cd-ket kaptam, azért annak nem használ az erőszakos dugdosás...:twisted:

Hajrá Panka tesó!!!!!!!!!

Cukipofa,
pihizz ezerrel!!!!!!!!

Zill,
ne foglalkozz a dokiddal, 1 hónap alatt 1200 g több mint szuper!!!!!!!!!

Merre lehet a Hanna-Áron páros?

Tünde,
amint Kislurkó kijön, rendelünk egy tálca szabolcsi almát Neked!! :lol: :lol: :lol:

Memme,
micsoda popsi :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Bűbáj Mikolt!!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Köszi lányok. Bocs a panaszkodást, annyira szép egészséges a fiam, eddig semmi nem tudott kiborítani, de a harmadik találkozás a dokival megint arról szólt, hogy higgyem el, nem lesz elég tejem. A doki abból indult ki, hogy a szülés óta nem nagyon nő a napi adag, amit elfogyaszt a gyerek, (korábban 600 g alatt kicsivel, most meg 600 g felett kicsivel), ami előrejelzi szerinte, hogy hamarosan el fogja érni a gyerek a szükséges mennyiséget és utána kevés lesz ez a 600 körüli mennyiség. Én meg elrohantam a patikába tápszerért.

Jól van, Zill, elégtelen, leülhetsz Kép Ez ma készült a doki után .
zill

Zill!
Szerintem éheztetetd ezt a gyereket :roll: :D Toka ez errel...:lol:
Ebben a korban még "csak" ennyit eszik. 2-3 hónaposan szokott megnőni az étvágya, de akkor a cickók alkalmazkodnak. Tudod: több mellretevés pár napig, és több lesz. Ha eddig ennyit evett, nyilván ennyi kellett neki. Szerencsés vagy, hogy annyi van pont, amennyi kell. Később majd alkalmazkodsz hozzá.
Dokit be kellene utalni lll-tanfolyamra.

Köszi lányok a drukkolást... :oops:

Jaj! Mikolt nagyon édi a gödröcskékkel az arcán.

Steffi, nem mondod, hogy ennyire hasonlít (Rád?). :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Rettentően nehéz napokon vagyunk túl, bár olvastalak néha benneteket, de írni már nem volt kedvem!
Csatlakozom én is "kedves"dokis story-khoz!!!!

Múlt héten kijött a dokink és közölte velem, hogy most és azonnal ki kell vizsgáltatni Áront, mert lehet, hogy szellemi károsodás érte a Toxoplasmám miatt! Gondolhatjátok, hogy éreztem magam...
ANNYIRA elegem van ebből a Toxoplasma ügyből!
Rögtön hívta a kórházat, másnap bementünk vizsgálatok sora + 4 üvegcse vért vettek egy 6cm-es tűvel a gyerekből és rendesen meg is kínozták! :evil:
Azóta még nincs eredmény legalábbis végleges, de ami van az TÖKÉLETES plusz tegnap voltunk a 6 hetes ultrahangokon és minden klappol! :D
Tejcsim persze az ideg hatására kevesebb+ nem is tudok aludni!
Áron pedig egyre többet eszik és gyönyörűen nő!!!
Zill mi is 4200 gr-ok vagyunk és 210- et hízik hetente!
Persze a mi dokink szerint ez ugyan elfogadható, de túl sokszor eszik a gyerek 7x kb. ki kell húzni a 3 órás etetésekig még ha üvölt is!!!
A nagy.....!!! Hogy tejcsi legyen 2 óránként szoptatok, de így is csak 80gr-ot tud enni és este tápszerrel kell pótolnom, de NEM ADOM FEL!
Már olyan sok mindent csinál, amit eddig nem, szerintem minden rendeben!
Ha végre lemegy ez az egész....huh!
Bocsi lányok, kicsit el vagyok fáradva és keseredve is.... :cry:

Hanna

Kép
hanna09

Ja, igen kedden fél 9-re kell menni a szemklinikára.... Ez lesz az utolsó, sehova máshova nem megyek el!!!
hanna

Kép
hanna09

Képzeljétek, Zénó dührohamot kap, ha meglátja a cumisüveget. Csak én kellek neki. Imádom!

Na, összeszedem magam, aztán elfelejtjük ezt az egész históriát.

Csak a mellem nagyon össze van esve, a kórházban úgy néztem ki, hogy több nővér is megkérdezte, hogy plasztikáztattam-e, vagy ez mind saját. Most meg etetés is 'laza' vagyok. De utána olvastam ma ennek is, állítlag ez normális. Mármint hogy csak az első hetekben duzzadt a mell a tejtől, utána már nem, de attól van benne tej. Ez szerintetek is igaz?

hanna: én is 2 óránként etetek, ha úgy rendeli a kisfiú. Nappal nem is gond, de éjjel azért megvisel. Egy ideje már nem akar 6 órát átaludni, mint korábban. Egyébként nekem is pozitiv volt a taxoplazma eredményem, de a doki szerint azért, mert korábban átestem a fertőzésen (volt kutya-macska a háznál gyerekkoromban), és most már nem okoz gondot. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele a terhesség alatt.

Kép

Kép
zill

na, azt akartam írni, hogy 'etetés előtt is laza vagyok'..
zill

szia Zill
A cici "duzzanat" normális, nekem is kevésbé tűnik teltnek, mint az első napokban! A méret pedig tényleg nem számít, mert nekem ugyan nincs kicsi, de látod szenvedek, barátnőm pedig, aki nagyon lapos minden alkalommal még le is tud fejni szopi után :D

Alvás terén mi is mélyponton vagyunk, mert volt már olyan, hogy 6 órát aludt, de az 5 állandó volt, most viszont csak 2-3 órát alszik éjjel!
Talán nappal túl sokat alszik, vagy éhes, mert megnőtt a kívánt adag. Biztosan visszatérnek majd a régi kerékvágásba (remélem....)

Hanna

Kép
hanna09

Sziasztok!

Hát én csak lesek, úgy tűnik nem csak mi fogtunk ki barom gyerekorvost...

Zill! Ne hagyd magad! Zénó gyönyörűen hízik, majd termelsz több tejet, ha neki több kell! És már régóta lehet tudni, hogy a tejtermelés nem mellméretfüggő! És igen, igaz , hogy egy idő után nem lesz feszes-kemény a cici, ha tele van. Szóval nyugi, dugd el jól a tápszert, és hallgass saját magadra! No meg ránk! :lol: Ja, és én nem mennék többet ehhez a dokihoz... Gyönyörű Zénó!

Hanna! Nektek kitartást a sok vizsgálathoz, biztos nincs semmi baja Áronnak! Adj neki olyan gyakran, amilyen gyakran kér, ilyen idősen Léna néha még a 2 órát is alig bírta ki... nemhogy a 3at!

Steffi! Remélem megoldódik a babakocsiprobléma és tudsz jönni sétálni! Döbbenet mennyire hasonlítotok Martinnal! És jók a szülinapos képek! Jobbulást nektek!

Cukipofa! Vigyázz magadra! Hajrá csoki! Mellgyuladás: nekem a sok szopi, fejés mindig segített, azzal a cicivel kezdtem, amelyik be volt gyulladva, és megpróbáltam olyan testhelyzetben szoptatni, hogy a csomó felől szívjon. Remélem hamar elmúlik!

Veronikusz! Nektek is jobbulást!

Memme! Nagyon cuki Melinda hátulról is! :wink:

Tünde! Kitartást a 3 hónaphoz, azért hátha nem tart végig...

Manóka! Nagyon édes Mikolt!

Barbi! Mi is Römer ülést vettünk, és Léna nagyon szereti! Mire való a nyári huzat? (Bocs, ha hülye kérdés...) Ja, és a babakocsitok is tök jó, szerintem ez nagyjából olyan, mint a mienk, meg mint a Steffiéké (mármint az előző), meg még a Peg Perego Aria is ilyen. Én szeretem, és tényleg tök könnyű.

Györgyi! Mi is benne vagyunk a jövő heti sétában! Mondjuk szerda délután?

Masni! Elmentettem a számodat, mi végül kimentünk a szigetre és megnéztük az állatokat. Léna mostanában mindenre mutogat és mondja hozzá, hogy azt-azt, és akkor nekem nevén kell neveznem a dolgokat...

Rólunk: Léna néhány napja elindult, tegnap óta föl-le mászkál a lakásban, annyira cuki!:lol: És ugyan alul még nincsenek kint a 2es fogai, de már van 3 rágófoga... Azaz összesen 9 foga van. Jól belehúzott, ja és észre sem vettük... Egyébként baromi élvezem mostanában a babázást, nem mintha nem élveztem volna mindig is, de most annyira problémamentes az egész, hogy csak na! Ha mondom neki, hogy gyere mesélek neked, akkor odajön és ráül a combomra:)

Na, most jó hosszú voltam, de már rég nem voltam...

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

MAnóka! Azt hiszem téged kihagytunk a köszöntésből...
Pedig most volt a szülinapod 6-án? (iwiwen lestem :wink: )
Szóval Istenke éltessen sokáig! :D

Jaj ezek az orvosok,szörnyű!
Zill! Ha 600 g-ot eszik az már túlteljesítés!!ha most 4200gramm, akkor napi 520 elég neki.Legalábbis az én dokim így magyarázta el a napi szükségletet, ahány gramm + 100.

HAnna
! Szorítok nektek, de biztos nincs baj, nem is értem,miért hozza rád a frászt a doki?Mostmár túl lesztek rajta,aztán megnyugodhadtok. :D

Zsófi! de ügyes LÉna baba. HAjrá!!! majd kérünk képet az első lépésekről!! :D
Vendég

Vali!
Neked is Boldog Szülinapot (holnapra) kívánok! :D
Kép
Vendég

Zsófi, de édes lehet!

Hanna, kitartást ehhez a tortúrtához, és biztos látnád, ha gond lenne!
Zill, te se hagyd magad. Ügyik vagytok!

mtunde

Zill,
ne higgy a gyerekorvosdnak semmit!
Ha a szoptatásnál ennyi negatív sugallatot ad, szerinte azt jelenti, hogy nem működsz jól anyatejadó mamaként, akkor kapcsold ki az életedből. annyi hízással bőven eleget szopik. ez elképesztő történet!
szoptass nyugodtan és ha a doktornő azt mondja, hogy ez később nem lesz elég, értsd meg, hogy egy idő után a bevitt energiát a mozgásra és a növekedésre használják el a babák, és ha az első évben minden héten mindig 250 grammot híznának, akkor egy négykilóval született gyereknek az egyéves szülinapjára 16 kilósnak kellene lennie. Ez persze egy vicc, úgyhogy szoptass, jól csinálod, ne engedd, hogy bekavarjon egy tápszercégek által jóltáplált orvos :)
bocs, kusza voltam, de éjszakás voltam és nem aludtam, de majd most!!!!
Jó éjszakát: rita
nováky_rita

Jó reggelt!

ZILL, MOST VÁLTS GYEREKORVOST! Tényleg. Nem indulatból mondom.

Hanna, sajnálom ezt a kálváriát. Persze az ember igyekszik óvatos lenni és mindenre odafigyelni, de a gyerekorvosokkal gyakran elszalad a ló.

Manóka, nagyon jól jött most ez a kép. :)

Martin... :) :) :)

Igen Zsófi, aki ilyen szép hírekkel jön, az köteles valami vizuális élményt is mellékelni. Olyan ritkán látjuk Lénát.

Rita, jó pihenést!

Én ma reggel megint kiakadtam, Melinda hatkor ébredt, most persze durmol, de nekem már elszállt a reggelem. Meg az agyam is.

És tegnap beleolvastam a Nők Lapjában a B. Tóth Krsizta cikkébe, azon akadt ki, hogy a fogzás miatt fél 8 helyett fél 7-kor kellett kelnie a kisbabájához, aki egyébként átalussza az éjszakát... :? Pesze ironizált, de valahogy nem tudtam rajta mosolyogni. Mindig szoktam mondani, hogy más és más mindenkinek a tűréshatára stb. de nekünk ez mostz annyira nem poénkodás-téma.

No majd napközben szép lesz minden. csak ne lennék ilyen szörnyen frusztrált és ingerlékeny. És ráadásul az egésznek a lányaim isszák mega levét. Eszter tegnap úgy volt, mintha talált volna egy labdát és kapura célozgatott volna. No jól van. Még két percig sajnálom magamat aztán megyek, letusolok.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Rita,
jó pihit Neked!! Ér nagyon köszönjük, hogy Velünk vagy!!!

Zill,
dokiváltás érik... Ne hagyd magad, hogy a negatív hozzáállása átragadjon!!
Én 75/a-b voltam (szép nagy hát, 2 embernek teríthetek rajta :lol: , "sportos" cickók), most 80/c szoptatósból, gyerek 2 óránként eszik éjjel is már 1 hónapja (4,5 hónapos, a könyvek szerint 4 óránként kéne..), 8 kg feletti, de az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott és boldog, mert nem kell 10 percet sem várnia a tejcsire!!
Etesd, ahogy igényli, Neked is könnyebb lesz Vele utánna!!!

Hanna,
az állatja!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Hihetetlen, milyen dokik vannak!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ne hagyd Magad, pihizz, bújjatok össze, visszajön pikk-pakk a tejcsi!!

Vali (merre vagy, Ádám?, Ákos?),
Manóka
boldog születésnapot Nektek!!

Zsófi,
olyan jó volt olvasni a soraidat, teljesen elágyultam a totyogó, mesét kérő Léna leírásától!!

Kriszta,
remélem fini volt a bor!! :lol: :lol: :lol:

Mi negyed kilenckor beájultunk :lol: . Napok óta kevésbé mélyen alszik, könnyebben ébred az első esti alvásából, őrizni kell. Valakinek van még zűrösebb altatása mostanában?
Suttogó titkait olvasta valaki? Vélemény??
Köszi!!

KépKép
Kép
gyuzso

Memme,
nagyon egyre jár ma az agyunk!!
remélem a tusi segített!! :lol: :lol: :lol:
Esztert szívesen bevesszük majd Mica focicsapatába, ő is nagy rogdosós, immár idekint is, vigyázni kell Vele!!
Nem csodálom, hogy kiütötte a levél a biztosítékot.. Sokan példaképpnek tekintik és követik (mint ahogy Rubint Rékát is... :twisted: ), jó példát kellene mutatniuk. Szerintem.
Kemény, 1 órával hamarabb kelni... Na mindegy, ez van..
Szép napot a Lányaiddal!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Gyuzso, én annak idején olvastam Suttogót, és jó szemléletet adott nekem. Tudni kell, hogy eléggé szigorúan, óramű pontossággal neveltek, én ezt nem akartam, de nem tudtam, mi az alternatíva. És erre nagyon jó volt a Suttogó, mert kb azt a középutat adta, ami nekem is jö9tt volna magától. Mai napig nagyon tetszik az a szemlélet, hogy amiben megalkuszom, és megengedem, az egy gyereknél nem 1x-i alkalomra szól, ezért fel kell mérnem, mit engedek meg. A hiszti kezelése is szerintem eléggé hazsnosítható....

De az is igaz, hogy Bene születése után eltettem ezeket a kézikönyveket, megfogadva egy idős barátnőm tanácsát, miszerint Papp Győző Benedek neveléséről még senki nem írt könyvet, azt nekem kell megírnom :) És ez így igaz...

D- Tóth Krisztát én is max átfutom.... néha azt sem... nem érdekel a szupermamik sorsa.

Jövő szerda lenne a séta? Péntek esetleg helyette?

mtunde

Hú, péntek esetleg nekem is jó lenne, hamarabb végzek. Persze, ha délután lenne... :roll:

Kép
Kép
kriszta36

Memme
Sajnálom, pedig ilyenkor kellene kialudni magad, mert ugye később csak jobban gátol a poci.
Nekem pl állandóan pisilni kellett fél órákat aludtam csak...
Focicsapatba beszálunk mi is apát folyamatosan állon rúgja és állandóan jár a keze és lába.. :D

Áron tegnap 1/2 9-kor ájult be, majd 1/2 1-kor kelt és 1/2 4-ig volt fent! Aztán aludt 7-ig mégis nagyon fáradt vagyok, mert már 2. napja, hogy nyűgi napközben is, mégis azt mondom szerencsés vagyok, mert sokat alszik 5 hetes (MA VAGYUNK 5 HETESEK!) korához képest!
(B.Tóth Krisztának lehet, hogy sokat alszik a babája, de írtó eleven és akaratos. Láttunk a Rózsakerti Kaisersba, hát amit ott levágott.... Persze lehet, hogy mi is ilyenek leszünk...)
Egyébként is az én hibám, hogy nyűgi és tegnap este ilyen sokáig volt fent, ugyanis próbálom rászoktatni az egyedüli nem karban és ringatva való elalvásra!
CSŐŐŐŐD! Fel is hagytam vele, mert hajnalba már én is sírtam, hogy milyen hülye vagyok, hogy kínzom a gyereket!
Majd egyszer rászokunk valahogy... Tudom sokaknak ez nem elég következetes...
Ötlet???

Gyuzso
Érdekes, hogy pont most kérdezed a Suttogót...
Éppen a Ő elveit követve próbáltam az elalvásos dolgot!
Hát nekünk nem jött be :( pedig tényleg 2 napig kitartottam mellette, de csak rosszabb lett. Nem nekünk való, majd kialakul minden!
Egyébként képzeld naponta 2x pukizik és már fel tudja dolgozni a pocifájdalmat és nem kell csövezni, nem is sír annyit és csak pár percig :D :D Köszi még egszer az ötletet a csőre:D

Zill
Próbáld ki a barna sört, csak 1dl naponta. Vasárnap óta iszom (elég vacak :( ), de tegnap már nem kellett pótolnom tápszerrel és nem is volt éhes :D :D :D 2 órája szopizott és máris feszít a mellem!
Lehet, hogy nem ettől, de hátha...

Hanna

Kép
hanna09

jaj, rég nem voltam, akkor lássuk...

Steffi, hihetetlen, h mennyire hasonlítotok, bár én eddig is azt gondoltam, h tiszta anyja! És szülinapos képek is nagyon édesek!! babakocsi miatt meg ne aggódj, majd megjön egyszer, nincs ráírva a cédulára, h mikor próbálják meg kézbesíteni legközelebb? De egy negatív kritikát mindenképp megér, írj nekik!!!

Zsófi, nyári huzatot azért akarok venni, mert mi nem a kordbársonyosat vettük meg (mivel nem az volt leértékelve), hanem a kevert, azaz műszálasat és félek, h nyáron beleizzad, szóval ezért ajánlják az eytra huzatot, ami frottírból van és jól szívja a nedvességet! Persze 7ezer körül vesztegetik, de mi lehet, h inkább csináltatunk, akkorlegalább mi választjuk hozzá az anyagot és úgy 5ből max. kijön sztem...Ja, és mákunk van, egy rokonunknak pont ugyanilyen ülése van és a fejszűkítő náluk nem vált be, szóval odaadták nekünk, h használjuk, tök jóóó!
Problémamentes babázás? Az jóóó! :wink: éjszakák milyenek? nálunk most kezdődött el az a korszak, amikor Dani mindig odarohan, ha meglát és felkéreckedik (azaz kapaszkodik a gatyámba ezerrel és feláll), ha meg nem veszem fel, ordít, nem igazán örülök ennek, játszani se nagyon hajlandó egyedül, majd ha már nem lesz beteg, le kell erről szoktatnom valahogyan...

Szerdai tali sztem nekünk is jó, legalábbis egyelőre úgy néz ki, remélem, h jó idő lesz!

Ancsa, majd dobok emailt!

Cukipofa, van egy pici tubusos krém, sajna elfelejtettem a nevét (talán v betű is van benne), a patikában lehet kapni, ott keverik ki, amivel erősen masszírozni kell szopi előtt! Illetve először meleg borogatás pár percig, de jó meleg legyen, aztán krémes masszír az adott ponton (annyira erősen, h már csillagokat láss, nekem férjem csinálta, mert magamnak nem bírtam elég erősen), utána szopi, majd hideg borogatás, nálam ez volt a sorrend minden szopinál és 2 nap alatt mindig elmúlt (4x is volt nekem a 7 hónap alatt, amíg szoptattam).

Memme, fürdős kép isteni, Melinda nagyon édes, látom a kacsa mindenkinél sláger továbbra is!

Dani már 2 hete taknyos, szívjuk neki napi kétszer az orrát pár napja, jön is belőle rendesen, sterimar és homeos orrspray-t, plusz C-vitamint kap, meg minden nap levegőzünk egy órácskát, ezeken kivül lehet még valamit tenni?? (Nasivint is használtunk pár alkalommal lefekvés előtt ,amikor hiába jött ki sok az orrából, utána is szörcsögött nagyon és nem nagyon kapott levegőt, de azt hosszú távon nem akarjuk alkalmazni)

Most látom, h a péntek is felvetődött, nekünk az is okés elvileg! Györgyi? Steffi? Masni? Nektek melyik nap jó?

Zill ,ez tényleg botrány, válts gyerekorvost, mert tele beszéli majd mindig hülyeségekkel a fejedet! Zénó nagyon édes egyébkétn a képen és nem igazán látszik alultápláltnak!

Manóka, de édeees!!

Na, szép napot mindenkinek!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Előszőr is Isten éltessen minden szülinapost, névnapost, hófordulóst!!! Bocsánat, hogy nem sorolom fel név szerint őket.....

Mi jól vagyunk, csak mostanában nagyon sok a programom.... Mostanában 2,5 órákat sétálok a gyerekkel itt a lakótelepen. Járok a barátnőimhez... Szoktam is mondani a férjemnek,h ogy alig van időm a háztartásra :-)))

Zill: Egyetértek az előttem szólokkal, válts dokit!!! 250 gr hízás nagyon jó. nekem azt mondták a kórházban, hogy 120-150 gr-ot kell híznia egy héten és akkor minden rendben. Nehogy bedölj a tápszeres dumának!!

Hanna: Nagyon sajnálom,hogy orvoshoz kellett vinned Áront és szenvedett szegényke....

Gyuzsó: Én is olvastam a suttogót, de igazából én semmit nem hasznosítottam az olvasottból, bár lehet, hogy azért, mert nekem nagyon jó fiam van. Az alváshoz sem nagyon tudok hozzászólni, mert én este 9 körül leteszem és hajnal 3-ig meg sem mukkan....

Tali: nekem a jövő péntek lenne jó, mert szerdán kell mennünk hasi uh kontrollra. Sajna Petyának vesetágulata van.... :cry:

Steffi nagyon jók a képek és tényleg nagyon hasonlít rád Martin!!!

Én is teszek fel képet, ahol én vagyok kicsinek a másikon a fiam:

Kép Kép

KépKép

KépKép
cukorfalat

Brigik!
Isten éltessen titeket!!!!!!!

Séta: megpróbálunk menni, de fixáljunk napot, mert akkor autóval megy a párom dolgozóba és akkor haza hoz minket. de én inkább péntekre szavaznék inkább, de részünkről a szerda is megoldható!

cukorfalat!
hát azért itt is van hasonlóság!

egyébként most már korántsem hasonílt rám ennyire, inkább tiszta apja! olyan 4-9 hós koráig volt ez a kiköpött én.

babakocsi: hát most ott tartunk, hogy a postán van a húgom bevállalta, hogy hazafele bemegy érte és elhozza autóval én megpróbáltam hazacipelni egyedül, gyalog, de kissé méretes a cucc. és szerintem is negatív lesz a véleményem, merthogy tegnapi feljelény, hogy véletlenül psotára adta a cuccot nem futár szolgálatnak adta :?: nem is értem az ilyet, de komolyan.

barbi!
martin is taknyos én legalább naponta 7x szívom, ami egyedül nem is olyan egyszerű feladat, és jön belőle a cucc rendesen. én cebiont adok neki, meg valami gyógyszertári orrcseppel csepegtetek. egyébként a kisember ma 3tól 5ig ébren volt. nem mászkált, csak nyöszörgött nem bírt aludni, nem értem mi lelte. ennek megfelelően olyan vagyok, mint egy zombi

memme!
én is olvasom a d. tóth kriszta cikkjeit, nekem szimpi a nő, de azon én is húztam a szemödököm, hogy szegény 6:20kor kel, mikor a gyermek 3 hós kora óta átalussza az éjszakát. szegény! martinnál újabban megint gáz az alvás, csatlakozok a rosszul alvók táborába, van olyan, hogy leteszem és óránként ébred! kb. zuhanyozni van időm gyorsan. de kitartás a lánykáid miatt!!!!

szép napot!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

ja rezgő nyárról nem tudok beszámolni nem jutottam el a kistarcsai gyógyitárba, mert vártam a babakocsit, de majd betervezem a dolgot.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

még annyit, hogy a gyermek 7kor kelt azóta pörög ezerrel. és zsófi martin is tök cuka, mutogat mindenre és valami játékot mindig hoz és odaadja nekem, annyira édes! csak ha sétálunk gyalog a kezemet nem fogja meg, oylan izé. de én is most annyira élvezem a babázást csatlakozom a véleményedhez!!!! és kérünk képet!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cukorfalat!
ti fénymásoltátok ez a gyereket???? vagy klónoztátok???? Mintha ikrek lennétek!!! Nem is gondoltam volna hogy ennyire hasonlíthat valaki a szüleire. Nagyon jó a két kép. :D

Minden szülinaposnak, névnaposnak sok boldogságot! Bocsi de rövid az agyam hogy a felsoroláshoz. :oops: :D

A szülinapos, pancsolós ..... babás képek nagyon édesek! :D

Lénának hatalmas gratula az első lépésekhez! Zsófi! most aztán szaladhatsz utána. :lol:

Zill!
én legkötzelebb tutira beszólnék a dokidnak. Nem a pénztárcájára esködött fel! :twisted:

Ha nem haragszotok akkor én is rakok majd fel egy képet magamról piciben. :wink:

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi,
most már látni is szeretnénk ezt az 1évest!!
babakocsi-mizéria lassan megoldódik, ha megkapod végre tuti odaleszel az új kocsitokért!!

Meg persze Lénust is, olyan gyorsan fejlődnek.. :lol:

Brigi,
van hasonlóság :lol: :lol:

Barbi,
halihóóóó! pont ma néztem az iwiwen Dani fotóját :lol:
gyógypuszik a takony-Huszárnak!!

Hanna,
még csak 5 hetes (rosszul mondom, 5 hetes nagyfiú!! :lol: :lol: ), szerintem is alakul még az alvás :lol:

Mondjuk én vagyok a csapat renitense, a kiságyat csak messziről ismeri a gyerek, de most még 3 órát sem alszom egyben ( csak 2-t..), nincs itt az ideje a bármi másra szoktatáshoz..
én ölben altatom, a gimnasztikai labdámon ringva: mostanában elalvás előtt, félálomban még rámnéz és rámmosolyog.. én meg elolvadok a gyönyörűségtől.. :lol: :lol:
persze sírásnak nyoma sincs ilyenkor :lol:
fog ő még egyedül aludni!
A Suttogót édesapjának ajánlották, azért lehet, hogy beleolvasok, aztán leszűröm az alkalmazható infókat :)

Tünde,
várjuk ám a könyvet a Papp Győző Benedekről, szerintem min. 20 példányban elfogyna itt a fórumon :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

gyuzso!
megnyugtatlak: martin is csak látásból ismeri a kiságyat... mi este cicizünk, aztán forgolodik egy kicsit és 5 percen belül alszik is. ez van, eddig nem akartam erről beszélni mert ismerem a véleményeket, de most kijött szóba. szóval ne bántsatok érte.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vali!
Boldog szülinapot!!!

Brigik! (vkbrigi holvagy???)
Boldog névnapot!

Cukorfalat!
Mi az a vesetágulat? :oops: :roll: Ugye nem nagyon nagy a baj?

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Igyekeztem visszaolvasni. :oops:

Zill
Hát nem semmi dokid van. Nem kéne másikat keresni, de komolyan. :twisted: Hallgass csak Ritára, de tényleg!

Steffi
NAgyon jók a fotók! Martinédes!!! Gondolom a torta is az volt. :lol:
Hát ez a kocsi ügy nem semmi. Tényleg akartam kérdezni, hogy miért vettél másik kocsit? Nem volt jó végül a chicco?
Ja és Jázmin sme szereti az édeset. Hát Isten. Úgyis tuti megszereti. :roll: NAgyon durván hasonlítanak a képek!!!!!
Manóka

NAgyon szép!!!

Hanna

Annyira sajnálom. VOlt macska a közeledben? Vagy kiderült hogy mitől volt? Erről lemaradtam. Sajnos nekem most 2 közeli ismerősöm van, akik nagyon pórul jártak cica miatt. Az egyik egy 8 hónapos csecsemő. :( Remélem mminden rendben lesz nálatok!!!
Alváshoz csak annyit tudok hozzátenni, amit már írtam neked. NEked kell eldönteni, de én sosem ringattam. Hidd el minél előbb annyál jobb. Később tutira nehezebb lesz. és nem kínzod!!!Az ő érdeke is. Szerintem.

Zsófi
Gratula Lénaának! mAjd megnézem!!!:)

Séta
Zsófi ok a szerda. Tünde???? :lol: És persze mindenki! Ja most látom a pénteket. Még az is jó nekem.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Kati!
Nekem is begyulladt tegnap a mellem, én langyos zuhany alatt maszíroztam, és Emmát magamra csatoltam így egy nap alatt szerencsére kijött belőle. De nagyon fájt....

Steffi!
Martin gyönyörű, és az a családi fotó :D Nagyon jó buli lehetett! :D:D:D

Most mi is betársulnánk a jövőheti sétába ha nem bánjátok. :D
Ma voltunk szurin a kisasszony kiakadt de most már buliznak apával ezerrel :D

Hanna!
Már hiányoltalak, remélem minden rendben lesz, próbálj meg nem idegeskedni, tudom ez nehéz, de a tejcsi miatt muszáj! Fel a fejjel!

Lénának hatalmas gratuláció, igazi nagylány lett! :D:D:D

Bocsi de hív a kisasszony!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat, fényképet a járásról nem tudok feltenni, de majd megpróbálok csinálni. De lesz majd videó a blogon, majd szólok, ha feltettem! És megnézhetitek jövő héten!

Barbi! Éjszakák: 9től alszik fél8-fél9-ig. Közben jó esetben egyszer kel szopizni hajnalban, 6 körül. Rosszabb esetben még egyszer valamikor korábban. De mostanában általában a jobb eset fordul elő. :lol: És napközben ebéd után alszik 12-fél1-től kb 2 órát. Ennyi. De az ebédre már annyira fáradt lesz, hogy néha lecsukódik evés közben a szeme... Majd, ha tényleg elalszik, csinálok képet. :lol:

Altatás-nem altatás: hát, Léna sem alszik el egyedül az ágyában. Este cicin alvás van, vagy ha esetleg nem vagyok itthon (ami eddig nem sokszor fordult elő), akkor apja vállán alszik el. Utána be az ágyba. Ebéd után hulla fáradt, felveszem a vállamra, és kb mire beérek a szobába már alszik. Ja, és a babakocsiban is simán elalszik!
Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki kényelmes! Én is féltem, hogy nem fog tudni elaludni cici nélkül, de el tud! Most már szerintem az ágyában is elaludna, de olyan jó érzés, ahogy elalszik a vállamon! :oops:
Szóval a lényeg a nyugi!
Steffi! Miért bántanánk? Léna is cicizik este... A fotel fölött, ahol szoptatni szoktam, lóg egy kép, amin van egy macska. Néhány napja, mielőtt elkezdene szopizni Léna, rámutat és mondja, hogy "azt". Én mondom, hogy cica. Ezt eljátszuk néhányszor. Majd rámutat a cicimre és mondja, hogy "azt". Én mondom, hogy cici. Rámnéz, és elkezd szopizni! Annyira tündéri!!! Imáááádom!

Cukorfalat! Döbbenetes a hasonlóság! A vesetágulatot nem szokták kinőni a babák?

Akkor péntek délután séta? Reméljük szép idő lesz! Ki jön? Eddig: Tünde, Györgyi, Borsa, Cukorfalat, Kriszta, Barbi, Steffi, Gyuzso? Kihagytam valakit?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Léna cici-cica. Ez tök aranyos!!! :D :D

Hanna! Még csak 1 hónapos, szerintem még korai neki a szoktatás.
Szóval 1 óránál tovább ne hagyd sírni. Mindig rakd be a kiságyba, szopi után, beszélj hozzá egy kicsit. És gyere ki. Ha sír megint bemész, beszélsz hozzá egy kicsit, és gyere ki.Az a lényeg,hogy érezze nincs 1ül.Mert mindig ott vagy, csak éppen nem kapod a kezedbe. Rafkósok ám, és tudják ha egyszer bedőlsz, utána mindig elérik a céljukat.(én ezt csináltam, mindig ringatva meg a cicin stb.aludt el)
aztán 7-8 hós volt amikor rászoktattam az egyedüli alvásra.
2 este ráment, de megérte. De szerintem ő még pici, azért mondom,hogy sokáig ne "kínozd".Ha majd nagyobb lesz... :D
Vendég

Valami történt Áronnal, mert 2,5 órát szopizott!!!
Most egy kicsit fáj a mellem, mert olyan erövel szív...

Borsa, azt hittem a mell csak az első időkben gyullad be utánna már nem?!

Gyuzso
Persze olvasd el, egyébént nem rossz, legalábbis olvasni jó, ha követni az alvásra vonatkozó részét nem is tudtuk!

Györgyi köszi... alvás ügyben is!

Még mindíg éhes?????Megyek!

Kép
hanna09

Sziasztok!

Megjöttünk a 4 hós oltásról, képzeljétek Dani egy hónap alatt 110g hízott.
Szerintetek mit mondot?????
Hát anyuka, nem semmi, hogy egy ekkora gyerek aki már ennyit mozog még hízni is tud...jó sok tejcsit kap bizti...
:shock: :shock: :shock:
Na mondom mi van????? Most nem annak kéne jönnie, hogy kevés a hízás és kapjon mást is??????
És tényleg meg lettünk dicsérve, hogy milyen szép kerek, formás és jó a bőrszíne is.... :D
Szóva most ilyen dokinéni van...

Gyuzso!
Egy történetet "mesélnék" ha megengeded....
Anyukám régi ismerősének megszületett a kislánya, a gyerek kezdetektől ott aludt velük.
Amikor a kislány olyan 2 éves lett, szólt, hogy már nem akar velük aludni és szeretne a saját szép kis ágyába menni inkább.
Szülők megértették és átengedték... :D
Utána a szülők hónapokig nem tudtak aludni hisz nem ehez voltak szokva...magyarúl újra meg kellett tanulniuk "egyedűl" aludni.
:D :D :D :D :D
Ezt azt hiszem egyszer az egyik kismamában is leírták, de sztem nagyon tanulságos...

VALI!!!!!! Merre vagytok????????

Kép

Kép
cukipofa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: