A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Anett
Megvagy!:)

Majd holnap nézlek!Jajj sajnálom,hogy nem találtál,mert én a recepció után megyek mindig az emeletre várakozni w dokihoz!:)
Kata pénteken tök hamar végzett,korán mentek!

Puszika!Holnapra nagy drukk mégegyszer!!!!!!!!!

Zsókuci
Köszike!:)
sehike

Sziasztok csajszik!

Nikó
Sajnálom és örülök,hogy ráakadtál erre az idézetre!Kitartás!!!!!!És nagy ölelés neked!!!

Nika
Ez a fránya hidegfront ami közeleg ,biztosan attól fáj a buksid :(

Rebe,Süni,Nefke kismamika
Millió babatapi és babaragacs!

Holnapi járatnak pedig Kép

Amúgy lányok mindíg lesz amin izgulhattok!Már alig várom az uh-ot,hogy tényleg ott van-e a pici bohócunk.Kicsit be vagyok carva,mert most hallottam hogy valakinek megint méhen kívüli lett :(
gabicsibe

Nézzétek milyen ügyes vagyok!!!! :D Kép
gina25

Nagyon szenvedek már!Lassan vánszorognak a napok!Hajrá kedd!! Kép
gina25

Gabicsibe,
Ne aggódj, minden rendben lesz! Ne is gondolj ilyenekre! Meglátod, jó helyen van a babókád, vagy a babókáid, és még ott is lesz úgy 8 és fél hónapig! :wink: Jaaa, és küldöm a babanövesztőket (majdnem elfelejtettem :oops: ): ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D Puszillak kismami! :wink:

Gina,
Ügyi vagy, és jóóóó ez a cicus :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
zsókuci

Ma megint hajnali 5-kor keltem. Sajnos! Szeretek aludni. Nincs olyan éjszaka, hogy ne azt álmodnám, hogy van egy kisbabám. Persze ezek után szörnyű az ébredés és a valóság.
Megint halmozódnak az élet szemétségei a fejem felett. Már teljesen kivagyok. Tényleg van ilyen, hogy ezek után még megtalál az APEH, a bíróságon is február óta húzódik egy szerződésfelbontás, amit mellesleg mindkét fél fel akar bontani. Holnap még apám ügyeit is intézhetem. Azt hiszem lassan a pánikbetegség tüneteit is produkálom a depresszió mellé. Nem akarok utcára menni, főleg nem akarok a bürokrácia útvesztőiben lavírozni.
Mára a férjem is eljutott odáig, hogy kimondja én öltem meg a gyerekünket. (Azzal a takarítással, amiről már írtam Nektek. Mondjuk szerintem is így van, mert annyira klaffol minden.)

Ráadásul anyum is "belémvágta a nagykést". Vásároltunk, és vett tesóm kisfiának egy ajándékot. Mire az eladó mondta neki, hogy vegyen kettőt. Erre anyukám: - Minek vegyek kettőt? Nekem csak EGY unokám van.
Kössz szépen. Minimum kettő unokája van, csak az egyik halott. Eszébe nem jutot senkinek, hogy egy gyertyát gyújtson érte, semmi. Mintha nem is létezett volna. Csak az én szívemben hagyott pótolhatatlan űrt. Egyedül tesóm kétéves kisfia emlegeti a babát a pocakban. Senki más nem beszél róla. Nem is tudják ezzel mekkora fájdalmat okoznak nekem. Ő nemcsak volt, van is számomra. Soha nem fogom elfelejteni.
Szóval csodálatos hétvégém volt, mint ahogy a mindennapjaim is azok!
Bocsi csajok, de ez most kijött. Tényleg egész hétvégén sírtam és tényleg nincs senkim.
Vendég

Drága Lexim!

Elhiszem ,hogy ki vagy bukva!!!De fogd fel nem a te hibád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Párodnak meg üzenem szét lesz rugva a valaga!!!!! :x Melletted kéne állnia nem még beléd rugnia!!!!!!Az eskűvőn azt fogadtátok meg jóban rosszban!!!Akkor tessék a rosszban is melléd állnia!!!!!Drága ez igy nem lesz jó,egyre jobban kikészülsz!!!!! :( Valamit ki kell találni!!!!Írd ki magadból bátran ,azért vagyunk!!Tudod mondtam neked ,nekem bármikor írhatsz!!!!!Nagy nagy Ölelés neked Drága!!! :roll: :roll: :roll:

Egyépként Jó reggelt!!!!!

Kicsi Babym!!Nagy nagy drukk a mai uh.hoz!!!!!!Minden rendben lesz!!!!! :wink:

Anettka!

Megy a drukk,mára neked is!!!!!Minnél több petikéd legyen!!!!!Hajráá!!!!

Sehike,Vikkata!!!!Várunk titeket is a jó hírekkel!!!! :wink:

Rebécském!!!!Akkor 16 ra megy a drukk!!!!!Kismamim! :wink:

Elan Baba!Mikor tesztelsz!??? :wink: Drukkolok!!!

Zsókucim!

Ördike nagyon édi volt látnod kellett volna!!!!!Pusza :lol: :wink:

Nikóm!

Nagyon szép ez a pár sor!!!!! :cry: És milyen igaz!!!!!Örülök ,hogy jobban vagy!!!! :wink:

Megy a tapika,meg a nővesztő,meg a zebra teszt mindenkinek ami kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabicsibém!!!

Minden rendben ,lesz ,nyugi kismamim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Hű, Lányok, rengeteget termeltetek!

Sünike! Gratula a 8 embrikéhez!!!! Ráadásúl olyan szépen osztódnak, hogy az már fél siker!!!!

Krisztimilli! Én megyek kedden, igaz eredményhírdetésre, de ha gondolod, egy bíztatásra besurranhatok!

Rebe! Ezek nagyon jó hírek, szívből gratulálok!

Nefke! Jaj de jó, hogy már jobban vagy!!!!!!

Jucika! Nagyon szorítottam a babáknak, és boldog vagyok, hogy ilyen szépen fejlődnek!

Nikó!!!! Szívből sajnálom!!!!! Sajnos nekem sem sikerült.

Anett! Megy a drukk a mai leszíváshoz!

Lexi! Vakvágányra tévedtél, férjeddel együtt! Hidd már el, hogy a baba elvesztéséhez a világon semmi köze a takarításnak!!!! Hallod!!! Fejezd be az önmarcangolást!!!!

Gina! Kismami, hogy vagy??????

Gabikám? Minden rendben ? Élvezed az áldott állapotot?

Krisztike! Köszi a táblázatot! Miért nem írsz egy picikjét?
estike66

Jó reggelt,

Csak gyorsan és kicsit, mert már dolgozom...

Lexi,
Igaz, már tudod ezzel kapcsolatosan a véleményemet, mert a múltkor kifejtettem priviben, de azért most még egyszer: NEM a Te hibád, ne marcangold önmagad légy szíves! Az meg, hogy a férjed ilyet mond... :evil: :evil: Te tudod, ezzel kapcsolatosan is mi a véleményem... Ideje ÚJ életet kezdened...

Nyunyi,
Puszi neked! :D

A mai BMC-járatnak milliónyi drukk:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :D

Kép

Kép
zsókuci

Estike!

miből gondolod? Majd csak holnap kéne menned vv-re nem?
Megjött vagy teszteltél?
Nem tudom mennyire kéne nagyon erősnek lennie ilyenkor a mensinek, mert volt de nem volt nagyon erős. Hcg nem volt a vérbe.Nem baj ha nem rős a mensi ilyenkor?
nikó

Estike!

Miből gondolod??????Holnap mész eredménmyért???!!!!!!mi a helyzet?! :roll:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Lányok, olyan édesek vagytok, hogy érdeklődtök! Nos, teszteltem, de az eredmény nagyon nem volt egyértelmű, ezért, mielőtt bármit is gondolnék, szeretnék beszélni a dokival. Majd ő rábólint, vagy nem. Addig a hivatalos közlemény az, hogy nem vagyok terhes.

(Volt egy nagyon halovány csík, ami nagyon későn jelent meg, és a teszt leírása szerint, ha eltelt több, mint 10 perc, akkor álpozitív is lehet).

Átgondoltam a dolgot, és ha tényleg sikerült, mindenképpen el fogom Nektek mondani! Türelem :)

Lexi, így nem lehet létezni. Én nem tudnék. Kell valaki, akibe lehet kapaszkodni, és aki segít abban, hogy megint rend legyen a lelkedben. Ha ez teljesül, akkor ahhoz is lesz elég önbizalmad, hogy nyugodtan odaállj a család elé, és megmondd, hogy orrbanyomod őket, ha ilyeneket mondanak. A babát nem te ölted meg, ez mindenki számára világos, akinek van egy csöpp esze. Én a helyedben sürgősen keresnék egy pszichológust vagy (ha ebben jobban hiszel) akár egy kineziológust. Bárkit, akivel beszélni lehet sokat, és tényleg segít. Ugye nem haragszol, hogy ezt leírtam? Én csak azt tudom, hogy én ezt tenném a helyedben, bár nem tudom, nem tudhatom, hogy milyen a helyedben lenni.... Te egy értékes ember vagy, ne hagyd magad felőrlődni!!!
elan

Elan!

Nem ér ám ilyeneket írni!!!!! Most tökre ki fog lukadni az oldalam!!!!!
nikó

Sziasztok lányok!

Estike!
Kikapsz!Ne legyél már ilyen negatív!

Elan!
Az első tesztem nekem is ilyen volt,utánna meg már rögtön jött a halvány csík!

Amúgy én mára terveztem az utolsó tesztet,de nem bírtam ki,tegnap megcsináltam,sajna halvány még a csíkocska! :( :( :(
Jön valaki holnap még estikén kívül a BMC-be?
gina25

Nikó, gondolhatod, az enyém mennyire lyukad... De annyit olvastam már ilyen álpozitív esetekről, hogy én a magam részéről majd akkor hiszek el bármit, ha hallom, hogy dobog a szíve...
elan

Nyunyika, Nikó, Gina!

Nem vagyok nega, csak realista. Naná, hogy nem bírtam ki és még egyet tesztelte, állítólag a létező legjobb és legérzékenyebb teszttel: tökéletesen-----------------. DE...! Ha mindez nem lenne elég, az összes menstruációt megelőző tünetem együtt: hatalmas pattanások. hasfájás, hiszti stb, stb. 20 éve így van ez. Amikor terhes voltam nem így volt. Meglepően jól viselem, szövögetem a terveket a továbbiakra. És rettentően szeretem a páromat, aki rettentően viszont.

Elan! Bízom benned!!!!

Gina!! Kismami vagy, tudom.
estike66

Hát drága estikém,annyira halvány az a csík hogy ennél halványabb már ne is lehetne!Csak tudod mondtam neked hogy a párom nem akar tovább menni,ezért parázo nagyon!Úgyhogy még vívnom kell vele egy csatát majd a 4 kis fagyibébiért!Nem értem miért ilyen makacs,csak sejtem!Nem tudja még hogy milyen csodás dolog egy bébi!! Kép
gina25

Gina, mikor mész vérvizsgálatra? Az én párom nagyon optimista, és természetesen folytatjuk, és ha nem sikerül így, termináltan, akkor jövőre megyünk inszemre. Viszont a lombiktól egyelőre én is, ő is ódzkodunk, de ő csak azért, mert félt engem... én meg magamat :D De tudom, hogy ha csak ez marad, akkor bele fogunk vágni...
elan

Elan!

Holnap megyek!Komolyan mondom hogy sokkal jobb lenne ha nem lenne az a csíkocska sem,mert ez a bizonytalanság mindennél rosszabb!Soha nem voltak még ilyen rossz napjaim!De nem baj holnapra elmúlik! :lol: :lol: :lol:
gina25

Gina, nagyon fogok szorítani!!! :) Most aztán tényleg tudom, mit érzel! Nagyon várni fogom, hogy gyere a jó hírekkel!
elan

Estike!

Várjuk meg a vérvételt Drága!!! :wink:

Elan!

Én kicsit már most örül neked!!!! :P Szerintem meg lesz!!!!Megy a drukk drágaságom!!!!!!!!!!!!!!Mikor mész szerdán???Ugyi?!!!!Jaj most nagyon izgulok érted!!!!!!! :roll: :roll: :roll: Nem lehetne előőőbbb menni????????????????????????????????????? :wink: :lol:

Gina Kismama!

Ne légy te sem negatív!!!!Szerintem sikerült!!!???

Lányok!!!!!,tudom,hogy vannak áll pozitív tesztek,de mér pont most lennének azok????????????????????idáig mindig az igazat mutatták!!!Mért pont most lennének álpozik?!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Csajok!

Létezik ,hogy menszi után 5 nappal ovulálnék????Hőm is magasabb volt tegnap meg ma is elötte 36,3 most meg 37,5 !Meg a mikroszkópocskám is azt mutatta!!!Nyálkahártya is tutis!!!!Van ilyen?????? :roll: :roll: :roll:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Nyunyi, drága vagy :) A terv a következő: ma bejelentkezem W. kapitányhoz szerda estére (magánba), aztán szerda reggel még tesztelek egyet. Ha negatív, este megbeszéljük a folytatást, ha tovább erősödött a csík, akkor, gondolom, megyek valamikor vérvizsgálatra... az a baj, hogy ezen a héten lehetetlenség elszabadulnom a munkahelyemről, a nemfizetős ügyfeleinknek elzártuk a csapot, most várható, hogy itt fog sikítani az össes. De jövő hét hétfőtől mehet a menet...
elan

Nyunyi!

Szerintem létezik!Én is csináltam már ilyet!

Egy kicsit lelépek,kaját kell csinálni!Tepsis húsos burgonya lessz!Hmm!Meg is éheztem!Jövök vissza! :P :P :P
gina25

Elan babám!

Most szerda ugyi??!!!Milyen csapot zártatok el???Vízműnél dolgozol?! :lol: :lol: :lol: Erősődni fog az a csík meglásd!!!!!! :wink:

Gina!

Na ne már?! :roll: Nem baj,most nem azért van zebrútok!!!Oké?! :wink: Szólj ha kész a flamó jövök!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Gina Baba!

Bocsesz a tesztre értettem!!! :lol: :lol: :lol: akkor előbb ovuláltam!!!!!!!!!!Hihihi volt akció ugyis,tegnap is meg ma hajnalban is!!!!!!!!!!!!Hihihihi

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Nyunyi, nem, a csapelzásár képletes volt :) Egy internetszolgáltatónál dolgozom :)
elan

Elan!

Értem!!!!!!!!!!!! :lol: Pusza

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Jó lenne már nálunk is valami normális akció!!!!!! :? :? :? Kép
gina25

Szép napot mindenkinek!
Csak bekukk, mert megy a munka ezerrel! (legalább telnek a napok! Mindjárt lehet döfködni magam :lol: 8) )

de jó, hogy ennyi emberért lehet izgulni! már fel sem tudnám sorolni:)
Ezért mindenkinek mennek a drukkok! Kinek miért kell! Más nem csak azért, hogy szép napotok legyen!
:wink:

Törpe

Kép
törpehzs

Gina,
neked mid volt? inszem? lombik? terminált?
ne hari, csak a táblában nem talállak, és most nincs időm visszaolvasni!

Törpe

Kép
törpehzs

Törpe!

Első lombikos vagyok,inszem nélkül!
Neked?Lombikos vagy inszemes lesz a döfködés?
gina25

Lombik! Első, inszem nélkül;)
Te is lehetnél a jó példa nekem!:)
mik voltak nálatok az előzmények? lehet privben is, ha nem akarod itt!:)
Ki a dokid?
Már csak egy napod van :shock: vagyis már annyi sem! Rém izgi lehet! :lol:

Törpe

Kép
törpehzs

Sziasztok!

Gyors bekuk. Hogy zajlik itt az élet. Néztem, hogy holnap ki megy, de Estikén kivűl nem láttam senkit. Ugy néz ki, hogy holnap megyek én is UH-ra. Jó lenne találkozni! 9 körűl vagyok a BMC-ben.

Mindenkinek küldöm a petikenövelőt, babatapi. akinek kell a mensi menót.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Erikám!

Jó a versed!!!!És teljesen igaz!!!! :wink: Hogy vagy drága???Te már döföd magad ugyi?! :roll:

Manda???Mi a helyzet drága el vagy nagyon tünve !!!!!!Jelentkezz!!!! :roll:

Kicsi Gilem!!!te is!!!!! :roll: :roll:

Jaj mai bmc-járatkánknak megy drukk!!!!Reggel elfelejtettem!!!! Kép

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Nyunyi

Nem. Most megyek UH-ra. Ha nem lesz cisztám, akkor kezdjük a rövid protokollt. De ez csak egy nagy HA.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Sziasztok!

Sétáltam egy nagyot és közbe bementem a szemészetre mert lassan 2 éve van valami a szemhélyamon. Azt mondták nekem anno nem kell vele foglalkozni majd lenő. Na és mit mond a szemész: kell egy labór mert ez koleszterin lerakódaás. magas lehet a koleszterinem. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mindjárt a falaba verem a fejem legszívesebben kilökném magam az ablakon! Mi a jó istem baromsága jön még? Már kezdek besokalni! Lehet vissza megyek az endokrinológusomhoz mert olvastam érdekes dolgokat erről és hát persze mért ne ha jól értelezem lehet köze a PCO-hoz.
Hozzá tud valaki ehez szólni????????
nikó

Szép Kép-ot lányok!

A mai BMC-s járatnak megy a drukk! :wink:

Zsókuci,
Igazából csak néha feszít a pocim, de gondolom ez normális. Múlt szerdán és pénteken is megnézett a doki uh-val, nem látott vizet egyáltalán.

Gabi,
Ne aggódj, tuti minden rendben lesz!

Jaj Lexi,
Elhiszem, hogy borzasztó nehéz neked! És még a családtagjaid sem nyújtanak támaszt! De kérlek, ne okold magad, mert az biztos, hogy nem vagy hibás semmiben! Ide nyugodtan írjál, meghallgatunk, legalább beszélsz róla. Nem akarlak még én is bántani, de arra esetleg nem gondoltál, hogy szakember segítségét is igénybe vedd? Hátha picit könnyebb lenne. Tudod, hogy ez így nem mehet sokáig, mert felőrlöd magad! Kívánom, hogy mihamarabb megtaláld az új utat!

Estike és Gina,
Holnapra: Kép

Elan,
Remélem nem csal az a teszt! :wink: Drukk neked! :D

Kriszti,
Hogy vagy? Olyan régen írtál magadról!

Manda,
Tényleg nagyon rég jelentkeztél! Mi van veled?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Erikám!!!!

Küldöm a ciszta űzőt!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Hajráááá

Nikóm!!!

Hát ez tényleg gáz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Remélem minden rendben lesz!!!! :roll:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Nika, érdekes, amit mondasz, mert a jobb szemem alsó szemhéján egy időben folyton eldugultak és begyulladtak azok a kis lukak, amin kibújik a szempilla, de mostanra nagyjából elmúlt... viszont akkor nekem is attól lehetett, mert évek óta magas a koleszerinszintem. Hálistennek a triglicerid normális, és a "jó koleszterintem" magas, a rossz alacsony... A dokik csodálkoztak, mert én aztán marha egészségesen élek, nem vagyok dundi, szóval ez valami alkati dolog lehet....
elan

Elan!

Na ezért nem értem én sem mert össze vissza 48kg vagyok!
nikó

Kukk!

Rebécske Kismamim!

Hogy vagy Drágaságom!??? :P

Lányzók én puffi vagyok és tökéletes a vérképem,meg minden erdményem tuti!!!Szerintem ez nem függ alkattól!! :wink: :lol: Terhesen is minden tuti volt nálam és azóta is!! 8) :wink:

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Rebe, Nyunyi, Gina és Mindenki!

Köszi a drukkokat. Holnap nem leszek gépközelben, holnap után értekezünk. Szép délutánt, kellemes estét mindenkinek!
estike66

Estike!

Nem ér csalni!!!!!!!!Dobj egy sms-t nekem!!!!! :wink: a számom 06703963660 addig nem bíjuk ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pusza Drágaság

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Estike!!!!! :o

nem jól adtam meg a számom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!06703953660!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pusz

Kép
nyunyi82
Békéscsaba

Helló csajok!
Mennek a drukkok holnapra mindenkinek!!! Lássuk azt a babaesőt!

Elan, ha nem egyértelmű a teszt, az már pozitív hír! :D

Nikó, sajnálom. Jó lenne, ha vége lenne a Te rossz szériádnak is.

Lexi, nagyon sokat gondolok Rád. Meg sem próbálok tanácsot adni Neked, mert csak elképzelni tudom, mennyire nehéz lehet. :( Azt hiszem, Zsókuci az, aki közülünk a legtöbbet tud segíteni Neked.

Gabicsibe, válaszoltam!

Ma telefonáltam a BMC-be. 4 fagyibabánk van!! :D Megvagyok, fáj a pocakom. Ha nem javul, lehet, hogy szerdán bevitetem magam a férjemmel.

Pusszantás mindenkinek!
süni76

Sziasztok !

Nyunyi!

Hajrá spontán tesó :!: :!: :!: Kép

Jezsoerika!

Küldöm holnapra a tüszőűzőket: Kép Kép Kép

Gina !

Szorítok holnapra! Kép

[b]Estike!

Kép , azért én nagyon remélem, hogy tévedsz.

Kira!

Jó volt ma találkozni! Jó szurizást neked!

Úgy döntöttem, hogy csak beadom magamnak a Pregnylt estére. Mégegyszer megnéztem és az van a papírján, hogy lehet hasba adni. Emberem aggódik :roll: , de hát az a dolga. :D

Kép

Nonóka
nonóka

Jerika!!!

Természetesen ezek Kép Kép Kép cisztaűzők :!: :!: :!: :oops: :oops: :oops:

Kép

Nonóka
nonóka

Sziasztok Lányok!

Olyan sokat írtok, hogy nehezen tudom követni. :) Nem tudom, hogy már beszéltetek e róla, így inkább megkérdezem, hátha tud valaki segíteni. Sajnos a doki olyan gyorsan elmondja a mondandóját, hogy mire felocsúdok, már kinnt is vagyok. Aztán jutnak eszembe a kérdések persze. :)
Korábban már írtam, hogy az első inszemre készülünk. Beadtam magamnak eddig 7 Merionalt, holnap kell visszamenjek UH-ra.
Úgy értettem, hogy a holnapi adaggal várni kell. Majd gondolom a doki megmondja, hogy hogyan tovább. Viszont arról nem beszélt, hogy vért vesznek-e. Valahol olvastam, hogy igen. Ez hogy van 10. napon vesznek vért? Ha igen, akkor meg kell várni az eredményt?
Köszi előre is a segítséget. Lehet kicsit túllihegem. :)

Üdv Judit
arjudo

Arjudo, ha holnap lesz az UH, akkor este már úgyis be tudod adni magadnak a merionalt, nem? Vagy Te reggel szoktad? Nekem nem volt vérvétel, csak UH, nem tudom, a többiekkel mi volt a helyzet...
elan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: