Sziasztok !
Megjöttem a védőnőtől ,aki 3 órás szülésfelkészítőt , meg csecsemőápolási előadást tartott.
Nagyon klassz volt, bár amikor a szülést elemeztük mondta,hogy lehet,hogy reggel a magzatburkom repedt meg ami nem "tréfa " dolog , vagy a nyákdugó folyósodott el , ami szerinte képes színtelen szagtalan folyadékká válni .
5 patikát körbetelefonáltunk ,de sehol nem lehet szivárgást jelző betétet kapni, állítólag kivonták a forgalomból
Viszont ahogy Bogyó is írta , a szülésig még napok telhetnek el ilyenkor, anélkül ,hogy bármi más előjele lenne.
Szóval most nem csinálok semmit ,csak ülök és lesem a bugyimat

.
Anyukám meg kérte,hogy lehetőleg ne most szüljek , mert egyfolytában dolgozik és jövő héten külföldre megy.
Büngyi : Nagyon klasszak a képek , és annyira nem is nagy az a fülbevaló !
Evu : Ha híztál is , hát majd lemegy . Látszik,hogy amúgy vékony alkat vagy , a zsírsejtek meg nem szaporodnak a terhesség alatt, amennyi van ,annyi marad.
Szerintem a Vanda tök jó név. Ha valaki gúnyolódni akar ,akkor mindegy kit ,hogy hívnak , ezért kár lecserélni ! ( Párom is emiatt vétózott meg minden nevet, de nem hagytam ) .
Nekem a Vivien egy kicsit nyálasnak tűnik , de biztos az a baj ,hogy csupa hülye Vivien nevűt ismerek .
Klári : Csini a pocak , már neked is nagyon feszegeti a "hová tudok még gömbölyödni " határt
Megyek ebédelni -szerencsére nem kell főzni , mosógép megy magától is , csak teregetni kell , azt meg túlélem .
Jut eszembe , kaptam egy teakeverék leírást, szülés előttre , ha valaki nem elégszik meg a sima málnalevél teával :
"Várandós tea " :
Keverjünk össze 5 kiskanál málnalevelet, 2 kiskanál borsmentát, 3 kiskanál csalánlevelet, valamint 1-1 kiskanál csipkebogyót , édesköményt és citromfüvet.
1 evőkanálnyi keveréket 3 dl vízzel leforrázunk , 10 percig állni hagyjuk , majd langyosra hűtve , ízesítés nélkül , apró kortyokban elfogyasztjuk.
A málnalevél javítja a méh izomtónusát , ennek köszönhetően elősegíti a könnyebb szülést , a csalán vastartalma roboráló , a csipkebogyó C- vitaminban gazdag és segíti a vas felszívódását , a többi alkotórész pedig nyugtató , frissító , közérzetjavító hatású.
Napi 1-2 csészével fogyasszuk.
Írják még a zsurlót is , ami ödémára jó .
Na pusz