A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

jaj, most látom már Hencsi is írta

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Köszike, már megoldódott, egy barátnőm épp ráér (ilyen is ritkán van :lol: ) és licitál nekem :D Köszi kösziiiii Hencsi nagyon köszi!!!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Emi neked is köszi, nagyon aranyosak vagytok :oops: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő:

Nincs mit, szívesen... :)
Vendég

Tücsi! én 11 körül tudnék a Pólusba érni, ha lesz tali. kérnék egy mobilszámot, hogy legalább valakit el tudjak érni, és hogy hol lenne pontosan? viszek babakocsit, aztán remélem alszik majd...
Andi! Én a Suttogó3-ban olvastam arrról,hoyg 4 óránkénti szoptatás 4 hós kortól, de ez valahogy nálunk magától beállt, és még hol van a 4 hó... persze ha 3 óra múlva sír, mert éhes, megszoptatom... már tudom milyen az éhes sírás szerencsére....(((
Nekem szoptatás után 30 perc a 200 ml lefejése, elég gyorsan jön...
Holnap úszunk, nagyon izgulok, megyek is pakolni....

Kép
lidikoka

Lidikoka!
Megírnád mit kellett beszereznetek az uszihoz????
torolve_20131003125716

Mtücsi!
Én azt írtam Briginek, hogy vmi Gondola nevű üzletnél ahol fagyizni is lehet..Az merre van pontosan???
Na nem mintha én mennénk..de megírom Briginek
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Nem vesztem el végleg, csak beköszönni jötem, sajnos kevés az időm. Esténként pakolunk, megjött az előszobaszekrény, azt szereljük.
Napközben meg felváltva megy az alvás...

Benikém naponta ezerszer szopik, éjjel viszont egész jó, most már 8 körül szopik, s utána csak 1-fél 2 felé jelentkezik, majd 4 körül.
Én nem is tudom, hányszor eszik egy nap, szerintem 10 fölött:oops:. De nem bánom, ha csak így elég neki a tej, akkor egyen sokszor, inkább ez legyen, mint Emivel volt a tápszeres pótlással való kínlódás... És olcsóbb is .:wink:

Lidikoka, az előbb írtam egy privit, megkaptad? Nem vagyok benne biztos, hogy elküldte.

KépKépKépKépKép
uxi

Elvetettük a füvet a kertben, nemsoká nőni fog :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Gurgi,
ott lehet (vagy kell, erre nem emlékszem, én megvettem) venni a babának nacit, 2500 Ft, és egy törölköző kell neki még. Neked: úszósapi, papucs, törölköző. Holnap beszámolok a részletekről! Addig még a lábamat szalonképessé kell tenni..)))
Uxi, válasz ment!

Kép
lidikoka

Ildi!
Köszi. Orvosi igazolás nem kell?? Mert máshol szinte mindenhol kérik, anélkül nem mehetnek.. :roll:

A 3 hós oltáson megkérdezem majd a dokitól.

Uxi!
Csak az a szép ződ gyep :lol: Poldi bácsi

Samu 4-ig aludt, most trapézolás megy, aztán hasalás.
torolve_20131003125716

Most még pipább vagyok.
Ha a cégben nem lennék egyedüli tulajdonos, akkor símán kaphatnám azt a rohadt pénzt. S mi van, ha nekem 99%-om lenne, s másnak 1%?
A qrva életbe.
Bocs, de apa is dühös, neki nem tudok háborogni, muszáj kiírjam magamból.

Kép
kissmanó

Na hellóka, ma extra nyügős napunk van, jön a hidegfront! :evil: Szegénykém sírdogál, aludni nem akar, csak szopizni, meg anyázni, ami működik is, de hát nekem is kell(ene) rendetrakni, enni stb. Nem baj, ilyennek is kell lennie!

Ma rendeltem 2 fürdőruhát az OTTO-ból mert máshol nem találtam megfelelőt, remélem jó lesz, baromira izgulok.

Esztora: nálunk én vagyok az idegbeteg, mert úgy látszik gyerekemmel hasonlítunk, nem bírjuk a hidegfrontot, bár én próbálom nem érzékeltetni...

Ildi: minden alkalommal 2 dl vagy csak amikor reggel 1x fejed? Nekem este szokott olyan 2 dl lenni szoptatás után, de volt már 3 dl is. Mindent fagyasztassz? Úszás infó engem is érdekel, mert mi is megyünk 3 hónapos korától!

Andrea
Kép
kindernay

Dorkánk azért szorgoskodik a háttérben. Rózsánál bepakolászta már az adatokat amikhez Hencsi jóvoltából hozzájutottunk.

Kép
kissmanó

Gurgi,
ajjj, én feledékeny, kell orvosi igazolás, és jó hogy rákérdeztél, mert itthon hagytam volna... köszönöm! áhhh, eszembe jutott, hogy ha egészségpénztári tagok vagytok, akkor kérjetek számlát mert kifizeti a pénztár.... én a pelenkát is kifizettetem, minden csecsemőápolási cikket...
Andi, reggelenként van 2 dl tejem, Boti 9 körül elalszik, és 6-kor ébred, ezalatt rengeteg felhalmozódik... pár napja fél 8-kor ébresztettem a gyereket, hogy ugyan azonnal szopizzon, mert szétrobbannak a melleim... Fagyasztok, több mint 2 l lehet már, de lassan nem lesz értelme, így is egy fiók teli van a fagyasztóban... szal még mindig nem tudom feldolgozni ezt az 1700 Ft-os zacskó ügyet, bocs hogy háborgok, de basszuskulcs... Andi, te miben fagyasztod?

Kép
lidikoka

Pólus Hotel, babaúszás
Dókáné Pavisa Nóra, picur@bebiuszas.hu
Ha kérdésetek merül fel, Nóra szívesen segít....

Kép
lidikoka

Mary :)
Nagyon édes Yukumo. Hogy becézitek? :)

Manó :)
Cápakaraj :shock:
Nyilatkozat :( Sajna tényleg ez van.
Akkor meddig maradhatsz otthon? Mármint fizetve. :roll: Nem lehet apára átírni a cég egy részét? Remélem találtok valami megoldást! :)

Dorka :)
Jobbulást. :(

Orsi :)
Nagyon jók a képek. Rockervilla. :D

Enikő :)
Klassz a cipőcske. :)

Annee :)
Andris sem aprózza el a növést. :D

Rengeteget írtatok! Győzze az ember lánya olvasni. 8)
Tegnap pakoltam a garázsban, idejött egy pasi, hogy ingyenbe kipucolja a szőnyeget a nappaliban, ha meghallgatom a kiselőadást a Kirby nevű takarítógépről. Nem kell semmit vennem, csak hallgassam meg. Hát tudjátok mi lett a vége...vettem egy nyamvadt gépet. :roll: Tök jó, mert ezerféle dolgot lehet vele csinálni, még festeni is és nagyon jól szív, a pasi kipucolta a szőnyeget, az is szép lett. Szóval jó kis gép, de az ára is...15OO dollár. :shock: Apa rábólintott, úgyhogy nemcsak enyém a felelősség. Azt hiszem ez az elkövetkezendő 3 évre a szülinapi és karácsonyi ajándékom. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ildi, én poharakban fagyasztom (avent) de mivel sok helyet elfoglal, gondoltam jó lesz a zacskó. Én 1500,-Ft-ért vettem Medela zacskót, amivel jó rábaszarintottam, mert gondoltam nem lehet több 500,-Ft-nál és bepakoltam 5 db-ot a kosárba, aztán még gondolkodtam is, hogy miért fizetek ilyen sokat... hát nézem a számlát és látom, hogy 1500,-Ft/ db/ 10 db zacskó, ami egy sz@rt se ér. Nem jó benne fagyasztani, felengedni, nekem volt már, hogy kifolyt a tej a fagyasztóba... 8) Nekem is van kb. 2 liter , de én néha-néha adok fagyaszott tejet (pl. mikor valahova rohanni kell stb.) és így fogy is belőle. Így cserélő üzemmódban működöm. Egyébként most kezdek ráállni (dokinéni tanácsára), hogy nem fejem le 100%-osan így "csak" 150-180 ml fagyasztok a többit bent hagyom, ami ugye nem jó, mert az eleje vizes, a közepe tápláló, a vége zsíros stb. de azóta (kipp-kopp) nem gyulladt be a cicim. Ja! És nem minden nap fejek, hanem 2 naponta. Nekem ez bevált.
Jó sokat írtam, gyerekem elaludt kicsit, nagyon nyügi szegény, sajnálom a front miatt, olyan édesen aludt rajtam hason, közben meg ezerrel nyomta a cumit, amit nem szokott, mert kb. 2 perc után kiköpi, ha megnyugodott. Rohanok rendet rakni, meg pakolni van egy kis időm.

Andrea
Kép
kindernay

Ja és "Botondjaink" alszanak 9 körül és 6-ig nyomják a szunyát! Milyen szófogadó gyerekek! ANyukáik meg szétdurranak! Nálam is dettó!

Andrea
Kép
kindernay

Tücsi, akkor 10kor Pólus, legyen akkor ott a fagyizónál!

kispiskóta

Bizony Manó, amit észreveszek, rögtön bepakolom a táblánkba. Kép
Estére lement a láza. kopp-kopp
Olvasni hébe-hóba tudtam. Köszönök mindent!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Hol lehet homlokra tapasztható lázmérőt kapni? Most volt egy reklámos, de ez tök jó, kéne még!

kétfiús anyuka
babdorka

Ma ilyen volt rajta:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi! pü megy!

Zsú! Ti tudtok jönni?

Lidikóka! Akkor 11 körül? Te is kapsz tőlem pü-t. :lol:

Ki tud még jönni? Az egyszerűség kedvéért legyen az OTP előtt a tali. Abból csak egy van a Pólusban is és mindenki könnyen megtalálja. Így jó?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Dorka! Ez pontosan mér? Mármint ez a tapasztós cucc. Anno (hát több mint 25 éve) a húgom kapott a keresztszüleitől, s azon csak a N, 37, 38, 39, 40 volt feltűntetve. Ergó tizedeseket nem mért.

Amúgy ezen a képen olyan mint egy kisangyal. Gyönyörű.
S ha jól látom itt már nincs láza.

Ja, még egy hülye kérdés, mivel látom, hogy ezzel szunyál a homlokán. Ez hogy működik? Felragasztod, oszt rajta van több órán keresztül? Ha meg leveszed, akkor máskor is feltehető? Vagy hogy?
A miénk a digitális enyhe véleményem szerint szart sem ér, pedig chicco.

Kép
kissmanó

Tücsi, előreláthatólag igen. Kivéve, ha esik az eső, mert akkor tuti nem indulok el, de csak nem fog. :D Akkor, holnap 10kor Otp előtt.

kispiskóta

Tücsi! Imádom a férjed! Megy a kis krampusszal a tecsóban, jól körbenéz, majd belekiabál a mosógépbe! Isteni!!!!!!!!! Itt vinnyogok.

Voltunk a Régió játék nagykerben. Rengeteg játék van, és baromi olcsó!!!!!! Nézzétek meg: regiojatek.hu
5e pénzért ezeket, meg egy csörgődobot vettem, csak azt nem adta oda Ádi ;)
Kép
Vendég

Bori! Minden klassz. De minek az a pumpás orrszívó? Csaknem bónusz volt? Mert (bocs, ha megsértelek vele) pízt nem ér egy fillért sem, tapasztalatból mondanám. Miénk anno NUK volt, nem valami no name kínai izé, s mégis.

Kép
kissmanó

Manó! hát mert mégiscsak elsőgyerekes vagyok! tudom, h senki se szereti, de hiszem, ha látom. vízhőmérőm is van ;)
Vendég

na jó na.
vízhőmérő még OK, azzal megbékélek, de remélem minél később kell megtapasztald a pumpás orrszívó hasznosságára vonatkozó nem szeretem megjegyzések valódiságát.
na bumm, akartam még valamit írnya, de jobb ha mék aludni.

ja, mégis eszembe jutott. Kati írta talán, hogy doki aszonta 6 hós koráig gyerekek tuti lázas kórságot megtapasztalják. Há közölném ama doki fejével, hogy Edina 11,5 hósan nyalt be valamit, s akkor is szintén az anyjától, aki azért ha van kicsi esze, elkerülhette volna ama állapotot.
Többgyerekes családban a picúrok már tök nagy eséllyel indulnak a dokker szavainak alátámasztására. Bár takonykórságba hamarabb esnek álltalában mint lázba. Legalábbis Adria nem tom, de lehet azért megvolt 6 hós mire láza is lett (asszem). De takkos tuti volt már 2,5 hósan.

Kép
kissmanó

Dorka :)
De cuki Balázs... :D Olyan nyugisan alszik....

Bori :)
Jók a játékok! Répamese nekünk is van. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bori: nagyon szupi dolgokat vettél, meg is nézem az oldalt ! Nekünk is Répamese van, a nagyitól kaptuk! :wink: Már 10x kiolvastuk.

Szivvi: te írtad az elemes orrszívót? Tapasztalat? Szeretnék venni, mert ez a porszívós macera elég gáz, jó tudom az a legerősebb, ha nagyon taknyos, de ha nem meg utazunk jó lenne egy elemes.
Köfike előre is! Cukkerek vagytok a képen! Lili meg Anya! Mennyit fogytál csajszi?

Megrendeltem az OTTO-ból a fürdőruhát, vagy ezt már mondtam? Nagyon kíváncsi és izgatott vagyok! Csipőszorítós, fűzős izé...

Na jó éjt mindenkinek, megyek hazajött az Uram, gyerek elaltatva, jöhet a felnőtt értekezés, ingyom-bingyom, kisnyulacska!

Andrea
Kép
kindernay

Bori! Én is nevettem, meg most is nevetek, és ha eszembe jut akkor is, mert ez tényleg olyan volt. :lol:
Klasszak a játékok! A kézi orrszívó pedig -majd Te is megtapasztalod, remélhetőleg minél később- manóval egyetértve, egy nagy 0 (nulla). Sztem érdemesebb becserélni egy porszívósra,mert annak több hasznát látjuk.
Vízhőmérőnk nekünk is van, 2 is. Egy halacska és egy kiskacsa. :lol:
És használjuk is! Viszont répamesénk nincsen még.

Dorka! Alvó Balázska is nagyon szép. És ha jól látom N-avagy normális a testhőmérséklete, szerencsére nem lázas. És a hordozó is ismerős. :lol:

Zsú! 10-kor az OTP-nél.

Kata! Sztem a dokitok a védőoltások utáni lázat mondta. Azt nagy valószínűséggel mindenki megtapasztalja 6 hónapos korig.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Lányok, segítsetek! A tgyásből csak szja-t kell fizetni? Nyugdíjat, egyéb járulékokat nem? Mert nekem a bérszámfejtőnk csak az adót vonta le, semmi mást, és félek, hogy majd utólag ér valamilyen meglepetés. Már kérdeztem mailben tőle, de nem reagált. Így annyit kapok, mint amikor dolgoztam. Lehet ez? :?

Kép
nenoke

jójótudom. orrszívó pumpát ki akartam próbálni. kos vagyok!!!!
Vendég

Nenoke! tgyás csak 75%! szja-t kell csak vonni tudtommal.
Vendég

Bori!
Jók a játékok. Nekem az a kisvonat féle (van rajta óra is, az volt a jelem az oviban) a kedvencem meg a répamese. Ez az a répamese, amikor húzzák-vonják a répát, ugye? Az nagyon jóóó, klasszik :lol: :lol: megy mindenki húzni. hihi

Akkor írok gyorsan Briginek, hogy 10-kor az OTP-nél taliztok.
Jó talizást!!

Dorka!!
Annyira édes Balázs, nagyonnagyon cuki falatka.

Jó éjt!
torolve_20131003125716

Bori, igen, ezért nem értem, hogy kaphatok nettóban annyit, mint amikor dolgoztam. Illetve azért, mert csak az szja.t vonták le, nyugdíj, egészégügyi járulék, munkaadói, munkavállalói járulékot nem. Ez utóbbiak ok, de nyugdíjat sem kell? :? Hát akkor ez jó hír. :lol:

Kép
nenoke

Nenoke! Nyugdíjat nem vonnak, de beleszámít az aktív évekbe. Ezt nem teljesen értem, csak azt, h vmi flikk-flakk van vele.
De most, h így mondod, tényleg majdnem annyinak kell lennie a tgyás-nak, mint a netto fizetésnek. Hiszen a tgyás a bruttó 75%-a mínusz szja. A fizu meg ugye nettó.
(bocs, nekem volt jutalom is, ezért nem tudom a fizuval összemérni)

Gurgi! Útban Budafok felé pont útbe esik ez a játékbolt! Hengermalom-Nándorfejérvári sarok! A vonat 372 ft volt! :D
Vendég

Helloka,
Egon alszik :D

Mano! Na, ja. Akkor nem kell izguljak a 6 hos ijjesztgetes miatt.
Olyan felragasztos nekunk is van es hasznaltuk az oltas utan. A korhazban kaptunk baba-csomagot, abban volt. Egyszer hasznalatos, de ketto van benne (AEgon reklam van rajta :lol: ) es 24 oran at fent lehet. Nem tom, hogy lehet-e ilyet kapni, a patikan meg lehet kerdezni.

Bori! Jok a jatekok. Ugyes vagy.

Nenoke! Jol szamolta a berszamfejto. Ugyanolyan, mint a tappenz.

Orrszivo! Nekunk is van olyan, mint Borinak es nekunk jo, mert nincs megfazva, csak neha a tejtrutyit kell kiszippantani. Ahhoz meg nem kell porszivo. Azert, mostmar be fogok szerelkezni egy porszivossal is, hogy ha esetleg majd kell, legyen.

Dorka! Balazs olyan szepen alszik! Es megnyugtato az az N.

Na, megyek mosogatni.
molkata

Sziasztok!

Jó Reggelit!

Én vagyok az első ma! :lol:

Dorka, tök jó az a homlokra tapaszthatós izé! Majd megérdeklődöm anyósomtól, hol lehet ilyet kapni! :wink: ja és perceken keresztül gondolkodtam, mi lehet az "N" betű. :oops:

Bori tök jó dolgokat vettetek!

No megyek készülődök, míg Marcipán alszik. :D

kispiskóta

Igen, kialudta a lázat. Kép

Manó, ez 4 dolgot mutat: N (=normál), 37, 38, HF (=high fever=magas láz)
Ha ráragasztod a homlokára, 24 órát ajánlanak, hogy rajta lehet, de ne legyen több 48-nál. Lehet a homlokára, mellkasára, meg még több helyre. Ez arra volt nekem jó, hogy ne kelljen óránként higganyos lázmérővel matatni a fenekében, hanem ha ez elindult felfele, csak akkor. Nekem nagyon bevált. Amikor ez N-t mutatott, tényleg nem volt annyira meleg a buksija, tehát tényleg nem volt láza. Érdekes volt, hogy amikor szopiztunk, előjött a 37-es szám, mikor felraktam büfizni, elhalványodott. :) De ezt tudtam, hogy nem a láztól van, hanem mert megdolgozik a kajáért. Vagy mikor sírt, akkor is előjött a 37, de az meg a sírástól volt, és ahogy abbahagyta, elhalványult. Szóval jól működik. Csak tudnám, hol lehet még ilyet beszerezni, mert ezt most reklámilag kaptuk.

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt!

Nincs vmi. fényes idő. :?

Ha van időnk lehet, hogy bekukkantunk a játékboltba.
Csi-hu-hu-hu csi-hu-hu-hu :lol:

Puszi Kata :D
torolve_20131003125716

Érdekesség:
Balázs heti súlygyarapodása:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorak!
Hmmm - görbe

Kép
kissmanó

Lökött vagyok, mi?

Kedves Gréti! Gratulálok szép korodhoz!!! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Jo reggelt!

Egy gyors segitsegre lenne szuksegem. Egon popsija kiuteses lett ( a popsijan meg csak 1 van), jobb comb-hajlatban van több piros poty es ketto mar gennyes. Utananeztem, aszem, ez a pelenkadermitisz. Mostmar pucer popsival van es kenem. Van valakinek tapasztalata, hogy mit lehet ezzel csinalni.
A dokin is gondolkodom, mert jon a hetvege, de apa szerint varjunk, lehet rendbejon es ha nem akkor majd hetfon.

Help!!!!!!!!!!!!!!
molkata

Kata, Sudocremmel próbáltad már? Mi kaptunk a szülésnél a babacsomagban. Az állítólag csodákra képes. Anyósomék meg a felfekvéses betegeket kezelik vele a kórházban, és ott is mindent megold.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Kata! Popsitörlőkendő helyett szappanos popsimosás, nálunk a fiúknál így jött helyre és mi is Sudocremet használtunk. És sűrűbben cseréltem a pelust.

Tapaszos hőmérőt mi is kaptunk még a kórházban. Nincsen még tapasztalatom vele, de még mi is hasznát vehetjük. Megnyugtató lesz számomra is , ha a gyerek homlokára van írva, hogy nem lázas! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Húha, le vagyok maradva mint a borravaló, pedig fél órája olvasgatok :) Tegnap nagyis nap volt, eljutottam fodrászhoz!!! Juhhéj! Nagyon örülök!!! Sokat vágattam, hogy bébike ne tépje ki az egész parókámat, meg sajátszínű csíkokat huzattam bele, tök természetesnek hat! ÖRÜLÖK!

Enikő
Lsz. írd meg a zördőcipő beszerzési helyét! Meg hogy Zalán mit szólt hozzá!

Látom a hozzátáplálás kezdetét sokan Karácsony körülre tervezik - mi is :D Szoktuk mondani, hogy egy fél disznóval megkezdjük :D

Annee
Tömzsi nem is tömzsi!!! Ehhez a hosszhoz ennyi súly jár! Legalábbis nálunk is tutti lesz ennyi, mire eléri a 65 cm-t.
Úgy nézem Zalán hetente 1 cm-t nő kb. Szóval havonta 4-et. Az normális, nem?

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: