A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nadine :)
Kösz a tippet hónaljtartás ügyben, úgy néz ki műkszik! :wink:

Gurgi :)
Kiságyban alvás: Mikor látom, hogy álmos, leteszem és jobb esetben max. 2 perc nyöszi után elalszik. Ha nyugtalan, sokáig nyöszörög, felveszem, simi,puszi visszatesz. Legtöbbször bejön. Ha fáj a pocó akkor nálunk is cici és vállon alvás van és általában este is. :)
Oltás: Szerintem itt annyi mindent kapnak alapból, hogy max az influenza ellen tudnám pluszba oltatni. Inkább kihagyom. :)

Manó :)
Kép :D
Asszisztensnő :? Az ilyen minek? :roll: Szép méretek, majd én is megmérem enyém gyereket, de azok ugye a "nemhivatalos" adatok. Mi csak novemberben megyünk méretzkedni. :)

Orsi :)
Untassál bennünket nyugodtan, esetleg képekkel is. :wink:

Esztora :)
Jobbulást! :)

Kata :)
Jó volt a találka a magyar anyukával, megnyugodtam, hogy nem csak az én fiam rossz. :D

Hencsi :)
Drukk! :)

Annee :)
Mi a baj? :?

Ckat :)
Cuki a kép! :) Bence úgy alszik, hogy fogja a pelus szélét, ami a feje alatt van. :)
Anyatejes dráma :? Most akkor nem adod le?

Szivvi :)
Nem jött be a Huggies? :shock: Én a Pamperset útálom. :roll:

Ági :)
Ne szomorkodj! Szoptatod amíg tudod, tényleg mindent megteszel, hogy anyatejet kapjon a babád! Ha nem megy, az sem a világ vége. Sokan már rég feladták volna! Fel a fejjel! :)

Dorka :)
Nem semmi nagy Balázs! :shock: Ő a topikban a legnagyobb?

Zsú :)
Marci ügyeske! :)

Fáj a torkom! :( Reggel alig éreztem a kávém izét...szép lesz, ha lebetegszem :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés.
Bogi megkapta a szurit, úgy ordííított mint a sakál!
Mát ott elkezdte mikor doktornéni megnyomkodta a pocakját, aztán a szuri tetőzött.
Viszont totál kiordította magát és most semmi baj nincs egyenlőre, voltunk utána dm-ben, ja mert Robi mégis tudott jönni velünk, utána tescoban is voltunk, végigaludta az egészet.

Ami picit elszomorít, Bogi 5290gramm!
Kemény 370grammot hízott egy hónap alatt!
De azt modta a dokinéni, hogy semmi gáz nincs vele, nem sovány, nem alultáplált, ő ilyen, kezdejm el adni neki a bébiételt.
Na mi el is kezdtük, vettünk több félét, persze még csak zöldségeket, sárgarépával kezdtük.
Eszegette, viszont anyámtol kaptam tippet, hogy hígítsam pici tejcsivel, úgy már sokkal jobban ízlett neki, na persze ez még csak olyan nyalakodás, de majd...
Viszont megmérte Bogit a dokinéni, 61cm hosszú, és a feje 37cm.
De szerintem hosszabb, én a napokban 64cm-t mértem.

Képeket néztem csak arik nagyon, Manó cuki a kis hurkis Gréti!
Bogi épp most aludt be a trapéz alatt, remélem nem lesz sem láz sem üvöltés.
Vendég

Altatás: Bogi simán alszik a kiságyba is meg az ágyon is, cumi be a szájába, betakargatom, meg van egy kedvenc maci, azt odateszem a kis pofijához, és ő hozzábújik és már megy is a szunya.
De ha véletlen még így sem, akkor kobak simi, azt imádja, én az elejétől folyton simiztem a fejét szopi közben, és ehhez hozzászokott nagyon szereti.
Vendég

Egcsi: Már nincs baj, vagyis már lenyeltem a bánatom.:)

Henchy: Gratula a 3. hónaphoz!:)

Mi holnap kapunk döfit. :?
Vendég

Hali!

Hencsi: de furi, hogy a doki azt mondta, hogy jöjjön a bébiétel. Az áll a nagykönyvben, hogy fél éves korára kell megkétszereződnie a súlyának. megnéztem a táblában, Bogid 3340, tehát 6680g kell legyen három hónap múlva. Simán annyi lesz. bevallom őszintén, nem értem hogy a dokid miért nem inkább az anyatejes táplálásra buzdít. Bár ha ugye szerencsére Boginak ízlik a bébiétel....????

Kinderandi: látod én ezért nem takarítok, nehogy bekattanjak :lol:

Egcsi: leadom, csak jövő hét péntektől, azaz kb. 3,6 liter anyatej folyik le addig a csatornába...
ckat

Kiváncsi vagyok hogy Andris mennyit hízott.
1 hónapja 5770 gramm volt. Szerintem mára 6 kg-n felül van.:)
Tömzsimogyi!:D
Vendég

Annee!
Köszike, szorítok Nektek holnapra!

Ckat!
Én is furcsállottam, de ze van.
Persze hogy támogatja az anyatejes táplálást, de látod mennyit hízik töle... :?
Semmit, csak akkor azt nem értem, hogy óránként szopik, nagy ritkán két óránként, akkor hovvá a fenébe teszi a sok tejcsit???
Mind lemozogja?
Egyszerüen nem értem, komolyan mondom mikor meghallottam hogy hánykiló, azt hittem sirva fakadok.
Annyit nyűglődök ezzel az evés dologgal, és mégis...
Én már azt sem bántam, hogy ha óránként szopik és rolytos a cicim, de ennek sincs értelme, hát nem hízik, tápit meg hiába akarok adni neki, a cumisüveg nem kell neki, nagyon ritkán elfogadja, de abból sem eszik csak olyan 60-80ml-t.
Meg az is gáz, ha nem cicit adok neki, akkor meg már fáj a cicim ha nem szopik, az óránként szopik hozzák a hatást.
Na, mindegy, végülis nem sovány, próbálok belenyugodni, hogy nem nagyétkü, ez van, azzal sem lesz, ha idegelem rajta magam, de ez most szarul esett, itt nyafogok nektek napok óta, és tessék igazam lett, alig hízott.
Abban bíztam, hogy azt a havi 500grammot legalább hízta, hát még azt sem.
Na, mindegy, mostmár tuti az apájára ütött, kicsikorában ő is dettó ilyen volt...
Vendég

Ja, és az enyhe túlzás hogy Boginak ízlik a bébiétel! :lol:
Ujdonság, vágta a pofákat, fintorgott, öklendezett picit, aztán mikor raktam hozzá pici tejcsit, akkor már jobban ment.
Azért eddig csak folyékony kajcsit evett, a főzelék csak szilárdabb...
Vendég

Hencsi
Nekünk vmi tejpépet említett a védőnő, hogy azzal kell kezdeni és utána alma, stb!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Én már nem tudom, nekünk azt mondta, hogy bármit adhatok neki, csak liszteset tej és tojásosat nem.
Hát azért én husisat még tuti nem adok neki, azt majd csak olyan 6hónapos kora körül.
De egyébként erre a tejpépre én is gondoltam.
De azt mivel kell elkészíteni?
Mert ugye tejet nem adhatok neki, a saját tejcsimmel?
Szerinted?
Vendég

Hencsi
Sztem azokat vízzel kell, de nem bizti..Még én se néztem meg! Csak mondta a védőnyanya, hogy 4 hós kora után, ha gondolom, azzal kezdhetünk.

KépKép

KépKép
szivvi

Én meg úgy tudtam, hogy gyümölcslével kell kezdeni, majd pépes gyümölcs és így tovább. :D

Hencsi, szerintem Bogi abszolút formás!!!

kispiskóta

És akkor két sárgarépát nyammogó Bogi.
Mindenütt volt a sárgarépa csak a szájában alig.... :lol:

Kép

Kép
Vendég

Szivvi adok neked pár liberót probáljátok ki.ugorjatok be érte ha erre jártok.(midi van nekünk 5től 9kg vagy 8 nem tudom)

megvettük a járókát nagyon jó!brendon texas tipusú,3 szintre állítható,összecsukható bükkfa,
elég nagy csak nagy lakásba ajánlom.
meg utazóágyat is vettünk graco earth mother színben.ennek is emelhető az alja.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú!
Köszi, igen kis formás, vigyáz a vonalaira, de máááár.... :shock:
Igen gyümölcslével kellene, de ha nem kell neki a cumisüveg, akkor hogyan adjam neki, kanállal?
Mert van bébi öszilé, nemrég vettem, hogy ha nincs kaki akkor adok neki pár milit, hát nem nyert, nem kell neki...
Vendég

A második képen azt mondta Rob, úgy néz ki Bogi, mint Drakula... :lol:
Vendég

Hencsi! Enyim banyát épp ma anyáztam le magamban amiért a leveket ajánlotta. De tuti, hogy azért a legjobb levekkel kezdeni. S abban is azért igazat adok neki, hogy fokozatosság kell. Elég első nap egy kiskanállal megízlelje, hisz tök új neki a dolog. Másnap ismét 1 kiskanál, de két alkalommal. S ha nem megy, akkor a következő napot kihagyni. S ne egyből szopit akarj kiváltani a kajával. Hisz azért tanulni kell neki a kanalas evést is, nemcsak az új ízeket.
Amúgy osztom Ckat véleményét a súlygyarapodással.Esetleg vidd hetente mérlegelni, tuti megmérik Bogikát. S nem hinném, hogy lenne hét mikor ne gyarapodna. S akkor meg mi van? Látnál engem, nagy bálnát. Első Ikeás talisok elmondhatják, hogy nem kap fel egykönnyen a szél. Hajajj, mennyit kínlódtak velem, hogy a mérleg nyelve ne egyhelyben álljon. Mikor nagyobb voltam, akkor csukamáj olajat kaptam étvágygerjesztőnek. Meg a nagyváradi nagyszülőknél ha tetszett ha sem, mindent meg kellett enni a tányérból. S akkor nem is látszott rajtam semmi. S mára..... Na, nem részletezem.

Kép
kissmanó

Ja, most néztem vissza, jányom is lassított a tempón: előzőleg 4 hét alatt 1 kiló, most 5 hét alatt 80 deka a plussz rajta.

Télleg: Emi: Lilla ilyen zabálások mellett mennyit nyom? S mennyi kakis pelust gyárt?

Mi ma vettünk kipróbára Liberot. Mert az nem lehet igaz, hogy minden egyes kakinál megjelöli a bodyt. Nehogymá le tudjuk melyik is az övé.

Kép
kissmanó

HEncsi: Boginak nagy cuppanós az oltás miatt! (Én úgy tudom gyümölcs nem nagyon a hasfájás miatt, meg répa sem valamilyen baktérium miatt szóval így legyünk okosak.)

Szivvi: én pálinkára szomjazom! DE NAGYON-NAGYON!

Ckat: nem kéne babaoldalra feltenni a "tejcsidet"? Annyian örülnének neki...

Melltartót még nem kaptam meg az Otto-ból (már nem tudom ki kérdezde, de tuti nem lesz jó mert hülye fejemmel 85 D rendeltem)

Esztora: kutya nekem menhelyről származik tavaly decemberben hoztam el. Én vagyok az anyu neki is, féltékeny, irigy rám, de imádom (bár a gyerekektől fél és utálja őket, ugat, morog stb. pedig még csak 1,5 éves). Hála az égnek, Botondot elfogadta, őrzi (ha idegen megy felé morog) és rohangál hozzám, ha a gyerek elkezd sírni. Bár a többi gyereket még mindig utálja, elég égő...

Na jó éjt mindenkinek, puszika

Andrea
Kép
kindernay

Andi - okosak ám az ebek. Érzik, hogy a házi kölkeket imádni kell. Nálunk is szeretik a csajokat, míg a haverok gyerkőcei nem mindig mernek közelíteni hozzájuk.

Álmos vagyok és hányingerem van. Ja, ebből max arra lehet következtetni, hogy le kell feküdjek, s ma valamiért szorított a cicitartó. Mert tesógyártás kizárva, jövő június végén nem szülök. De még július elején sem.

Kép
kissmanó

Nyunyi 1/2 6 óta alszik a kocsjában,sétálni voltunk.
mi lesz itt...

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora. Én is kérdezhetném: rendelő után kb. 10:40-től hunya egész 15:10-ig (mikor felköltöttem kajálni), majd 16:00-tól 17:30-ig, utána 18:50-től 19:40-ig, akkor egy 20 perces ébrenlét, s azóta ismét szunya. Szal sokat nem vót ébren ma a drágám.

Kép
kissmanó

Hencsi
Hogy néz a drága! Jajjj anya mit adtál nekem?? Na kivi leszek!
Esztora
Mennyi volt a járóka? Kössz a pelust, de pont tegnap kaptunk postán 1 ingyen csomagot, bevált, legalábbis este nem folyt ki a trutty..

KépKép

KépKép
szivvi

Manó! Lilla már általában 3-4 naponta kakil, de mindennap olyan mint egy gépfegyver olyan sorozatokat tud leadni hogy csak na, súlya 6200 körül van de a pontos mérés jövőhét szerdán lesz a szuri előtt, az a vicces hogy hízik de hosszra nem nagyon nő az én kis tokahontaszom :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

Na csak benéztem még, drágám most aludt el...
Manó milyen kutyáitok vannak?
Szivvi: akkor Liberora fel!
Bori: minden rendben?
Annee: jöhet a privi, öntsd ki szíved nekem! Mindenre vevő vagyok!

Na tényleg jó éjt, jön a drház!

Andrea
Kép
kindernay

kupon akciós,32e-ről volt 25990.(7000-el olcsóbb)
még 1 van belőle itt fehérváron,csütörtökön jön áru.

Bridzsi

Kép
esztora

KÉRDÉS: ja még valami... a zöld színű fosingó mitől is van?

Andrea
Kép
kindernay

Ckat! Igenis, vonalzó elkészült. Most még visszaolvasok, amíg hagynak.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi! Ádám sokat játszik egyedül. Nálunk a sok ébrenlét a baj. Mert játszik egyedül, meg szórakoztatom én, és ha még ez is kevés, és nem alszik, akkor jön a tv. De sztem azért nem olyan gáz, ha 2-3 naponta 20p nézi.
Megkérdeztem a neurológust, szívbajt nem kapott az ötlettől, de mondta, hogy a vibrálás valóban nem túl jó a bébeknek. Szóval nem csak a tartalom árt ;)

Andi! Ált 1,5 óra telik el két szopi között (előző vége, és kövi eleje között), naponta 1x pedig 2-3 óra. Éccaka ált 7,5-9 között valahol.
Nálunk is megy amit Manó ír: az én igényeimet is figyelembe vesszük az igényszerinti szopival ;)
Zöld kaki: túl sok, vagy túl kevés kaja. Most légy okos, Domokos ;)

Gurgi! Én néha megunom az altatást, és lerakom nyitott szemmel. Legtöbbször elalszik így is, de kb 10%-ban sír tőle. (Engem még nem zavar az esti ölben altatás)
De útközben a babakocsiban soxor elalszik. Igaz, csak rövideket. Bár az is igaz, hogy nálunk nem ritkák a napközbeni 20p-es alvások.
Oltás. Csak a kötelezőket. (az se szívesen…)

Kata! Gratulálok az évfordulóhoz! Olyan jó visszagondolni, hogy vártuk, nem?

Szivvi! Nekem a Libero nem jött be, mert túl nagy. Mondjuk hátul gumis, az klafa, de Ádám most, hogy kb 6700g, most kezd jó lenni. Én dm-est veszek. Nem egy álom, de csak ritkán van baleset, és olcsóbb. Pampers nagyon tuti, de a legdrágább :(
Wow, köszönjük a Zapa képet!!!

Ná, sztem hívj fel szoptatási tanácsadót is! Ők eddig még mindenkinek tudtak vmi jót mondani!!!!

Manó! Gréti mikor lesz szopirekorder? ;)

Egcsi! Talán Ádám a legnagyobb, de hát a legöregebb fiú is: 6700g, 65 cm.
Vendég

Délelőtt tornázni voltunk, aztán barinőnél ismerkedtünk:
Kép
Vendég

Bori - millen szopirekorder?

Andi: egy van amiben némi fajság vagyon, azaz apja varkaskuty vót, míg nem lett balesetből kifolyólag öngyilkos. Edó sokáig emlékezett rá, anno őt őrízte a bébjárgány mellett. Másik kettő meg fajtiszta korcs, de a javából.

Kép
kissmanó

Ja, elfelejtettem megjegyezni, hogy erős lurkó az az Ádám gyerek. Csodálatos a mellsőfekfő támasza

Kép
kissmanó

s a varkaskuty naná farkaskutynak készült az előző irományomban.

kész, mék aludni, Grétut meg hozza anyám ha felébredt. ha meg nem ébredt fel, akkor hozza mikor ő fexik le, hisz az ő ágyában nyomja. s majd akkor szopika, s remélem (!!!!!) húzza tovább.

Kép
kissmanó

Bori! Ádi nagyon édes! És a csajozást is korán kezdi :lol:

Kép Kép
emi_25

Adrea! Zöld kaki a túlevéstől lehet nálatok. És ha fehér túrószerű kis darabok vannak benne, akkor megerősítve az előző mondatom. Amúgy Boti mennyit eszik összesen egy nap leforgása alatt?

Ckat! Igaza van Andreának. Tedd fel ide a Babanetre a tejcsit. Dikótól is így vitték el egy kisbabának. Dikó pedig nagyon örült, hogy jó helyre került a tejecskéje. :D

Henchy! Én inkább főzök, főztem a babáknak. Így az elején egy szem krumpli vagy egy szem répa nem mennyiség és hamar megfő/megpárolódik. Biopiacról vagy saját kertből beszerezve a legjobb és az íze teljesen más, mint a bébiételnek.
Bár én sem tapasztalatból beszélek, csak barátaink elbeszéléséből tudom, hogy létezik egy Similac (?) nevű pép, amit kanállal kell adni, mivel a cumin nem folyik át. Kiegészítő táplálék, nem tudom, hogy vényköteles-e vagy sem. Több babánál már jól bevált.
Nem csoda, hogy Bogi nem fogadta valami fényesen az újmódi bébieledelt! Az én gyerekeim is fintorogtak az elején, de pár hét múlva már elképesztően sokat ettek, ami meg is látszódott a súlygyarapodásukon.

Egcsi! Nincsen rossz gyerek, csak nagyon eleven. :D

Enikő! A doki nem a megfelelő gyógyszert adta és dupla adagot írt elő. Illetve az egyik inhalációs sprayt túl rövid ideig javasolta. Kiderült, hogy legalább 10 napig naponta 2x kell belélegezni ahhoz, hogy valami hatása legyen. A doki minden orrfolyásnál 4 napig adatta, utána leállította. És a szteroidos orrsprayt nyomatta ezerrel. Erről is kiderült, hogy csak 3-4 napig kell naponta 2x, utána elég napi 1x-i befújás is. Tényleg csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb találtam rá erre a doktorbácsira.
Zalán jobban van? Ádikám is kapott korábban -még babakorában- Cedax babyt. Tényleg csak kíváncsiságból kérdem: Normoflort vagy protexint nem kell adni még ilyen kisbabának az antibiotikum szedése végett?

Te jó ég! Vonalzóstul egy egész oldal szinte. Biztos, hogy legyen vonalzó?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Andi!
Köszike, puszika átadva ezer soron!
A sárgarépuban milyen baktérium van?
Erről nem hallottam, vagy a fóliásra gondolsz?
Én sima bolti sárgarépa főzeléket adtam neki, én nem kockáztatok, nem tudhatom milyent veszek akár a piacon, akár a boltban, ezt meg azért átvizsgálják.
Hát igen a gyümölccsel én is gondban vok, de azért vettem olyant neki, hogy alma burgonyával, kiváncsi vagyok az miféle ízvilág.... :shock:

Manó!
Köszönöm a tanácsaid, megfogadom!
Szerintem ma össz vissz egy kiskanállal sem evett meg, mint ahogyan a képen látszik, mindenhová jutott, de a szájába... :lol:
Szal akkor azt mondod, hogy holnap már két kiskanállal, szerintem még holnap sem lesz egy kiskanál sem... :lol:
Új ez még neki, de mintha úgy venném észre, hogy talán kiskanálbol hamarabb elfogadja mint cumisüvegből, lehet holnap kipróbálom az öszlevet kiskanállal.
Ja, és eszem ágában sincs a szopit kiváltani bébiételre, minimum 6hós koráig szeretném szopikáztatni, de azt sem bánnám ha egy éves koráig, csak igazábol arra gondoltam, hogy hiába szipákolja ő a cicimet, meg a sok tejcsit, szerintem nem elég tápláló a tejcsim, és azért nem hízik töle, nem?
És ha eszik hozzá bébiételt, hátha az egy picit táplálóbb lesz, és mellé még tejcsike.

Szivvi!
Gondolhatod, így is nagy szemei vannak, de most aztán háromszorosára nyitotta, hogy mi a fenét adok én neki, eddig csak a dvitamint kapta kiskanállal tejcsivel, de azt is csatázva... :lol:
Majd alakulunk...

Nos, elmaradt a Bogiüvöltés.
Komolyan mondom egész jó kislány lett belőle!
Alszik mint a tej, egész délután, néha felkeltünk szopizni, 8-kor pancsi, aztán kis játék, utána szopi, aztán mint akit agyonvertek alszik...
Lehet kéne mindíg egy kis szuri, és egy szupi jányom lenne...
Na jó, ez még viccnek is rossz...

Manó!
Robi Heni párbeszéd.

R-egyébként látszik hogy Manó nem magyarországon él.
H-miből?
R-az írásaiból.
H-azt miből látod?
R-sosem ír és-t, csak s. Ők még tudnak magyarul, mi már nem...

Leesett az állam, ez miket meglát, én sosem vettem volna észre, de tényleg nem írsz és-t!
Vendég

jó éjszakát minden bébinek és maminak!
Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Tücsi!

Igen én is gondoltam a saját főzésre, sőt, nekem eltökélt szándékom volt, be is szerványoltam még Bogi születése előtt jóval egy szupi robotgépet, ami gyümölcscentrifuga meg daráló meg turmix, hát ennyit erről, én akkor még nem is hallottam erről a fóliás zöldséget nem szabad dologról, így aztán nem is merem bevállalni.
Itt biopiac, áhhh, sajna kertünk meg nincs.
Még talán majd apukámékat meginformálom, hogy milyen zöldségek vannak a kertjében, és vajon mivel permetezte, meg talán a mamáék a tanyán, de lehet ők is permeteznek, akkor nem kell...
Szal veszett ügy ez nékem...
Pedig hogy elterveztem....
Meg ha volna kertem...
Vendég

Jó éjt Szivvi mami, és drága kis tündér bébinek!!!
Vendég

Sziasztok!
Jo sokat termeltetek :wink: alig birtam visszaolvasni.

Nagyon szep napunk volt. Setaltunk ketszer is, itt voltak Egon testverei, csinaltam tiramisut....szal, nagyon jo volt. Apa most kesziti a vacsorat, Egon alszik, es most egy pici tokajival koccintunk Egon evfordulojara. :P
Bori! Valoban nagyon jo volt. :D Adam nagyon edes, es valoban ismerkedik.

Hencsi! Sajnalom. De legalabb a tejcsis a kajat megeszi Bogi. Es lehet, hogy igy megoldodik majd a kajaproblema.

Hajni! Kuldok egy kis jokedvet. Gyors postaval.

Tucsi! Koszi az infot. Akkor megnyugodhatok. Persze, igy meg mindig attol parazok, hogy egyszerre benyomnak neki egy csomo bacit...szegenykem...

Mano! De aranyos Greti azzal az eteto izevel.
:D

Egcsi! Gyogyuljal!!!!!!

Agi! A melegviz valoban nagyon jo. En este 100-120-at fejek igy. Es sok sort, laktoherbet es esetleg more milket.

Az alvos tipp tök jo! Es a kep... :lol: Kicsi draga!!!! :P

Na mennem kell, kesz a vacsi es en halaok ehen. :D
molkata

Hencsi :)
Hát tényleg nem hízott sokat Bogi, de megnyugtatásul, a sógórnőm fia is ennyiket hízik. :wink:
A bébiétel jó oldala, hátha többet kibír vele, mint tejcsivel. :)
A tejpépet vízzel kell higítani. Én anno kipróbáltam, Bercinek nem jött be, de nekem ízlett. 8)

Emi25 :)
Tokahontasz :lol:

Bori :)
Akkor ő a topik "óriása". :D Nagyon cukker! :)

Úgy aludnék, de ki van zárva. Kaját kell csinálni, aptyuk ma korábban jön haza. Ilyenkor hiányzik egy nagymama....vagy legalább egy házvezetőnő. :roll:
Ráadásul érzem, hogy bújkál bennem a betegség. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hahó! Hihetetln a termelésetek, nem is tudok, csak pár dologra reagálni.

Gurgi, mi a rotát már elkezdtük, az első adag megvolt a második havi oltással, a következő a harmadiknál lesz. Beadjuk az agyhártyagyulladás ellenit, azt is mostanában (mármint az elsőt), és majd ha már elmúlt 6 hónapos, akkor a pneumococcust is.

Ági, tényleg nem kéne ennyire bánkódni. Még lehetséges, hogy visszajön a tejecske, de ha nem, akkor sincs semmi gond. Én már 6 hetesen kaptam krumplit, mert nem volt Anyukámnak elég teje, és ember lett belőlem. :wink: Most meg már tényleg szuper tápszerek vannak. Szóval tényleg fel a fejjel, és persze a tejjel! :lol:

Bori, nincs elöltöltős mosógépetek? Öltesd elé a bébit! Állítólag jobb, mint a TV, mert nem vibrál, viszont ugyanúgy mindenféle színesek mozognak összevissza. :lol:

Annee, kérlek, írd meg nekem priviben a bánatod. MOndjuk nagyjából tudom, mert egyszer megírtad azt hiszem, a májusi babák topikban Zsókuci tragédiájánál. Sokszor az is segít, ha valakinek elmondhatja az ember. Legalábbis én így vagyok vele.

Kép
nenoke

Nenoke!
Ez jó ez a mosógép!
De tényleg lehet benne valami!

Egcsi!
Köszike, megnyugtat hogy nem csak Bogi ilyen vacak evő, illetve hízó vagy mit tudom én... :lol:
Szal nem csak hízik ilyen keveseket...

Kata!
Hát remélem lesz valami gyarapodás töle, kiváncsi leszek egy hónap mulva.
amúgy megeszi ő a tejcsit, csakhát ezek szerint át is szalad rajta, meg letornázza az örökmozgóm...

Nos, én is lépek alszódni, most bizti nem kel Bogi 11kor, majd kel amikor akar, én most nem piszkálom had aludjon, remélem láza nem lesz.

Jó éjt!
Vendég

Sziasztok!

Sajnos megint nem sikerült betartanom ígéretem, node azért jelentkezem.
Szóval íme, Yukumo feljődéstörténete képekben:
Kép szülőszobán, nehéz volt az út a nagyvilágba Kép egy hetesen Kép egy hónaposan, álmosan Kép torna Kép két hónaposan, alias Maugli:)
Vendég

Jó reggelt!:)

Ma jön a védőnéni délelőtt. Lesz végre előrelépés a beutalóval kapcsolatban.:D Du-n 2-kor meg szuri. :(

Köszi Mindenkinek a vígasztalást!:)

Nenőke: Nem mondták még hogy pszichológusnak kéne menned?? Mikre nem emlékszel... :shock: :shock: De jól látod, az volt a gond!
Vendég

Mary: De Édes kis Mauglid van!:D :D Gyönyörűűűűű!:)
Vendég

Köszi Annee, aranyos vagy! :)
Drukkolok Nektek a szurihoz!!

No és akkor a táblázatba:
hüvelyi szülés
vajúdás 10óra, ebből (kb) 5óra mensis, elviselhető, 1óra már igen fájós, pisilés közbeni magzatvíz távozás után 2 óra tolófájás, de még nem lehet tolni, azaz iszonyatos fájdalom, majd 2 óra a szülőszobán, de ez már jobb volt, mert egy idő után már lehetett nyomni:)
beavatkozás: gátmetszés
Komplikáció: magzatszurok, azaz belémkakilt a kis kakamasina
Gátvédelem: igen, de nem jött össze

Szüléstörténetet nem hiszem, hogy írok, mert már nem nagyon emlékszem a történtekre :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Akár Mauglisan akár nem, aranyos kiskrapekod van Mary.

Köszönjük Szilvitől és Lilitől a jó éjszakát fényképet.

Hencsi! Természetesen az a két kiskanálnyi mennyiség az úgy van elgondolva, hogy nem kétszer kell a szájikóba pakolni. Szerintem egy kiskanálra icipicit kell felvenni a kanál végére, s azt ajánlani. Így nagyobb az esélye, hogy az egész ruhatár úszik a kajában. Persze hadművelet ismétlendő, így is fog kicsurogni íz ismerkedés közben a szájából. Pár ilyen próbálkozás után, ha nem is egy egész kiskanálnyi mennyiség, de csak megmarad benne.
Azt tudom, hogy eme témát már kiveséztük (épp az én indítványozásomra), s akkor is bébikaja párti voltál. De egy rövid ismétlés erejéig. gondolod, hogy ha piacról vásárolnál, akkor több kárt okoznál Bogiban mint a kész kajával? Nem hiszem. Mert azért a bébikajás dolgoknál is a marketing sokmindent magába foglal. Amúgy egy tipp: ha Halason nincs is ökópiac, a környékről nem lehetne valahonnan beszerezni? Esetleg megérné elugrani valami közelebbi ilyen piacra (itt megemlíteném, hogy nálunk ilyensmi még nem is létezik, erről csak Mo-i ismerőseimtől hallottam), hisz nem kell oly nagy mennyiség még Boginak, és (na, ez itt külön nektek volt illesztve, mert azért ennyire nem igaz, hogy nem használom az és-t :wink: :lol: ) akkor azt szépen használhatnád a kis csodaherkentyűiddel együtt, befagyasztod jó sűrűn, majd mikor apránként kiolvasztod, hígíthatod anyatejcsivel (amire szurkolok, hogy legyen jó sokáig, meg persze szerintem hülyeség, hogy nem tápláló a tejed, csak tényleg örökmozgó Bogi mint a képekről is kideről, letornázza ő a kajácskákat alaposan - nem ő az első vékonydongájú gyerek). Na, milyen a javaslatom?

Kata! Mit vacsoráztatok?

Egcsi! Ahogy írtad a tokahontaszt smily-val Lilláról, hát első rápillantásra még bennem volt a Kati vacsorája, s lévén ma még nem reggeliztem, beugrott a szó eleje miatt a Szilvi tonhalas ebédkéje. Jujj, pedig amennyi plussz kiló van rajtam..... nem kéne kajákról ábrándoznom. Ellenben ma ebédkére cápakaraj lesz, már alig várom. Nyamm.
Ja, s megvettem tegnapelőtt a hullahoppot, azért kicsivel nagyobb átmérőt szerettem volna. Tényleg, Dorka! Neked mekkora a karikád?

Kép
kissmanó

Idézek a születés hetén a szombathelyi Markusovszky kórház szülészetének osztályvezető főorvosa emígyen nyilatkozott.

"A kitolási szakban azt kérjük, hogy a szülő nő feküdjön hanyatt, mert a szülést kísérő személyzetnek így kényelmesebb dolgozni(!!) – mondta dr. Kneffel Pál a gyakorlatról."

Hát asszem kikaparnám a szemét ha szemembe nyilatkozna. Az oké (azaz persze nem oké), hogy ez a trendi, sajna fehér holló ahol ez másképp van, de így szembenyilatkozni..... grrrr

Kép
kissmanó

Hullahpp-om nekem is van. Azaz a lányomé. :lol: :lol:
A minap kipróbáltam és...
Basszus, nem megy ez már úgy mint 6-7 évesen. :shock: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: