2007.10.03 07:17
Szerző: kissmanó
Na, apa este úgy beült a szgép elé, hogy dolgozott egy darabig, én elmentem Grétuval aludni, aztán a párom éjfél után az anyósa küldte el lefeküdni, mert elaludt a széken (nem röhögni nagyon hangosan - volt már anno céges gyűlés, alkalmazotti korából, mikor úgy elaludt az utolsó sorban, hogy leesett a székről). Így tegnap nem tudtam jönni.
Oltás: hát mi is "ittuk" a levét vagy 4-5 napig. Szal az Emi védőnőjének én is teszek a véleményére, bár mentségére szolgáljon, nem tuti épp ugyanolyanok itt az oltások.
Zsú - szerintem is símán lehet a borsó. De remélem már megoldódott a dolog, azért írd meg ha valami okosra bírtad fogni, vagy csak passz.
Kinderke: hát okés az az ágy, na de annyira tuti nem lehet kihasználni. Hacsak nem utazó nagykövet az a gyerek.
Ceruza: hát hegyeztem szerintem közel olyan 70-80 cerkát. Bár az is lehet, hogy volt 100 is, ha összeszámolom, hogy vagy 6-7et kidobtam, mert 4-5 hegyzés után is törött, mert hiába mondom a ház aprónépének, hogy ceruzákra vigyázni, ne leverni őket csőstül-csapatostul a földre, mert akkor apróra törik benne a cucc.
Amúgy Edina símán lehet megbírkózna a cerkák hegyzésével, de le volt tiltva róla egy jó ideje, mert ha ő aktívkodott, akkor utána símán a szobájában, a folyósón meg a konyhában söpörni kellett utána. Meg azért ugyi a házi cerkák közösek, s Adria még nem hegyez.
Kata: a More Milknek van csepp féle verziója is. Már nem tudom Tímeánál is-e (szerintem igen), de az a ameriokai honlapon tuti.
Ági: szoptanít.
Nos mi már 3x bevetettük. Először a legvékonyabb csővel (mert háromféle méretú jár hozzá), hogy valami extra menjen a szájába, de inkább a cicit akartam stimulálni. Másodszor rájöttem, hogy annyira nincs a ciciben semmi, hogy kár a kicsi lyukúval kínozni a gyereket, mert csak kifárad, s alig eszik valamit, s elmegy neki is a kedve az egésztől. A legvastagabbat azért még nem üzemeltem be.
Persze nagyon macerás, hisz nehéz a cső végét a bimbóval együtt helyesen a gyereknek bekapni. Meg szopi közben is elmozdul, s akkor hiába gondolod, hogy a szájában van (ami igaz is), de nincs eléggé bent, így melléfolyik. Vagy folyhat. Meg a képeken szépen azt mutatják, hogy mindkét cicire felragasztod a csövecskét. Igen, de ha így teszel a kép szerint, akkor mihelyst az egyikből kezd szívni a kölök, a másiknál a fizika kezd munkálkodni. S folyik lefele. S mert a második csövecskét nem lehet kivenni (avagy sérüléssel járhat), hát azt is felragasztom, de jó magasra fent a mellemen, hogy a közlekedő edények fizikája úgy működjön, hogy ne bírjon kicsurogni a cucc. Meg ami még macerás, elindítani a kicsi lyukú csövecskén a tejcsit (avagy tápit szükség esetén). Volt eset, hogy emelgettem ide-oda a tartályt a nyakamban, vagy a mellbimbó alá és engedtem a szintet, nem akart indulni. Erre mérgemben kissé megszívtam. Olyan elven, hogy van alkalom mikor a gyerekem kezét megpuszilom, s ő símán szopikázza utána. Meg há akkor nem voltam takkos, uhhó azok a bacik ellen (amik minden alkalomkor léteznek bennünk) azért védett a gyerek. Utána ha elindult, akkor azért kell figyelni, hogy túl nagy hozammal se lóduljon a gyerek nyakába, de ne is akadjon el. Használati útmutató szerint a tartályon van egy kis vonal, ami a mellbimbóval egy szintben kell legyen. Hát én úgy vettem észre, hogy azért annál fennebb kellett nekünk legyen, ahhoz, hogy jöjjön is belőle valami ha a gyerek szívja.
Most lehet, hogy túlságosan macerásnak tűnik a dolog, de hidd el megéri. Abban az esetben is, ha netán tápival kell pótolni a cicizést. Igaz kizárólag tápival így etetni egy gyereket ahhoz már teljesen mártírnak kell lenni, mert naná nagyon macerás, bár nem zárom ki annak lehetőségét sem, hogy azért léteznek ennyire önfeláldozó anyukák is. S ha egyszer anyuka és baba megtanulta a technikát, akkor már valószínű nem is olyan nagy gáz. Na, mi hálisten még addig nem jutottunk el, hogy tökéletesítsük a technikát.
Amúgy rengeteget gondoltam arra, hogy ha esetleg Ádámod a fáradtság miatt nem bír sokat szopizni, akkor tényleg jó lenne nálatok az a szoptanít, mert így egy szívásra jönne a tejcsi a ciciből is meg a szoptanítból is, s neki csak nyelni kéne. Persze fennáll a veszély, hogy túl sok lesz egyszerre a szájában. Nem tudom, ezt ki kellene tapasztald.
Na, jó hosszúra eresztettem, remélem valami értelmeset is bírtál kihámozni az irományomból.
Ja, még egy jótanács ami tapasztalat alapján müx: este lefekvés előtt, de tényleg lefekvés előtt igyál meg (hat tudsz egy egész üveg) egy adag alkeszmentes sört. Ez a legújabb tapasztalatom, a lefekvés előtti üveg sör. Nem tudom mi a magyarázata, nálam most ez a menő.