A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Andi! 60 ezres utazóágy? :shock:

Melinda! Milyen csepp? Hol vettétek?
A more milkbööl, aszem, hogy 80 kilóig, napi 4 -et javasolnak. Szükség esetén lehet 3-szor 2-öt is.
Èn vissza szoktam venni az adagból, mostmar csak napi 3-at szedek, és nemsokara csak 2-öt.

Egon még mindig alszik. Lehet, hogy meg akarja várni apát a fürdéssel. :wink:

Ná! Sajnálom, hogy vérszegény kis pindur. Mit adtak rá? Szegényke, a fejébööl vettek vért? Hogy viselte? Jobbulást nektek!
molkata

Ági :)
Remélem, hogy más baj nem derül ki! :? Azért a vérszegénységet jól lehet orvosolni. Ügyes vagy a szopival, minden elismerésem a kitartásodnak! :wink:
Mindenképpen tudósíts a fejleményekről! :)

Bence megint elkezdte, hogy a jobb mellemből nem szopik. :? Savanyú benne tej vagy mi a szösz? :shock: Ha éhes is, akkor is csak a bal, hiába abban nincs annyi. Egyedül éjszaka szopizik a jobból, mert akkor félig alszik. Szóval fejek szorgalmasan...
Ma kitettem a pihiszékben az udvarra, teljesen jól elnézelődött vagy 2O percet. Egy áldás ez a szék. :D Most megyek és nézek valami jó trapézt neki, mert ami van az nem olyan jó. Teljesen lázba hoztatok a képekkel. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Enikő! Tündéri kis fickód van! Pumukli?! :D
Nekünk annak idején a pulmonológus felírt egy párásító készüléket. Nehézlégzéses időszakunkban ebből lélegzett reggel és este Peti. Mi 2000 HUF-ot fizettünk érte. Fiziológiás sóoldatot kellett beletölteni. Jó volt, hasznát vettük. Ezek után párásítót is vettünk.

Páratartalom: nekünk szobai hőmérő és páratartalommérőnk van. Innen tudom, hogy mikor kell beindítani a párásítót.

Dorka! Te masszírozod Balázs könnycsatornája feletti részt? Nekem a nagyoknál csak ennyit kellett tennem. A sós szemcseppel kacsolatban pedig már korábban is akartam írni, hogy nálunk is lehet fiziológiás sóoldatot kapni ampullás kiszerelésben. Házi orvos is felírhatja. Cseppentőt pedig külön is lehet kapni. Amúgy a kialvatlanságot én is ismerem, veled együtt érzek.:?
Oltás: én már a hétvégén írtam, hogy a későbbi oltások jobban megfogják viselni a babákat. Persze egyéni különbségek mindig vannak. És sztem sem igaz, hogy csak 1-2 napig nyűgösek. Legalább 4, de inkább 5 nap kell ahhoz, hogy minden a régi kerékvágásba kerüljön.

Ági! Nagyon drukkolok, hogy Ádám rendbe jöjjön és a tejecske is több legyen. Nekünk a 3 óránkénti szopi jött be. És persze az este 10-es ébresztéses.

Gurgi! Álommanó jön és győz. :D
Gabi egyedül alszik el akár a kiságyában is. Cumit pedig okulva Petikém esetéből nem adok, de nem is igényli.

Bori! Én az első babámnál uígy voltam. Mindig csináltunk valamit. Egy éves korára eljutottam oda, hogy szinte egész nap egyfolytában ott kellett vele játszanom, vagy csak ülnöm mellette. Ádinál már óvatosabb voltam. Egy évesen már szépen eljátszogatott a járókájában. (Meg is jegyezte a védőnéni mikor nálunk járt, hogy milyen szépen és sokáig tud játszani. És még mostanság is megemlítette ezt, pedig én már el is felejtettem.)Nekem az a véleményem, hogy hagyni kell őket egyedül játszani. Fedezzenek fel ők, saját maguk is dolgokat. Ehhez pl. a trapéz kitűnő játék. Nem mindig lehetünk velük és ezt nekik is meg kell szokni. És nem utolsó sorban megtanulják elfoglalni magukat.

Ha ma már nem jönnék, mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Tücsi
mtücsi

Egcsi! Ez jó!Megsavanyodott? :lol: Nem lehet, hogy neki kellemetlen vmiért maga a szopis helyzet?
mtücsi

Tücsi :)
Én nem tom! :roll: Tegnap még minden okés volt. Ma már két szívás után köpte ki és ordított vagy nyöszörgött. Ha átteszem a másikra ott nincs baj. :roll:
A múltkor megkérdezte a nagyfiam, hogy az egyik cicimben tej van a másikban kakaó? Hát lehet, hogy nem szereti a gyerkőc a kakaót. :?
Én is hagyom játszani Bencét egyedül, Bercinél is bevált. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ági
Próbálj megnyugodni, mert az se tesz jót a tejcsinek ha idegeskedsz. Petra is megérezte a feszültséget, rám tényleg igaz volt ideges lett tőlem a tejem :D de még észbekaptam hogyez így nem lesz jó. És drukkolunk hogy minél előbb meginduljon Ádám hízása (ettől függetlenül lehet hogy minden ok nála csak ő lassú tempóban hízik)

Egcsi
Megsavanyodott a tejcsi :lol: Próbáltad már hónaljtartásban szoptatni abból a ciciből, így ugyanarra néz a pofija hátha ki lehet cselezni.Nekem Petra próbálkozott ilyesmivel úgy egy hónapja de én egyből így tettem és azt hitte ő nyert, de pár alkalomután ment simán is.

Gurgi
Hidd el 4 éve én is azt éreztem hogy több gyerekkel képtelenség ezt végigcsinálni, most meg.... Csak szervezés kérdése a dolog. Mondjuk nekem most még nagy segítség hogy anyumék itt vannak mellettünk, csak felveszem a belső telefont és átjönnek, már ha itthon vannak mert aktívan dolgoznak 3 műszakban, de valaki mndig van itthon. Most hogy még csak Zsani jár oviba a két kicsit nem hurcibálom reggel meg délután. De napközben simán elvagyunk 3-an. Gréti már segít mindenben igaz így kétszer annyi idő majdnem. De a teregetés már egész jól megy neki, adogatja egyesével a ruhákat.

Lefekvés
Haha, most kezdődött a Grace klinika, ezt még tuti megnézem, Petra is most aludt be a szopiba. De rendszerint éjfél és 1 között esem be az ágyba. akkor még megszoptatom Petrát fel se ébred rendesen, de így nem ébred csak fél 8-kor mikor szól az ébresztő, akkor is szopik és van hogy utána csak 11-kor ébred, igazi kis angyal.

Hemej
Őszinte részvétem.

Na megyek nézem a grace-t, elvileg holnap délelőtt meg lesz a House 4 évad második rész, én már azt várom nagyon

Nadine
KépKépKép
nadine

na itt vagyok, Zsú nálunk is hasonló a helyzet, bár nem egész nap, de sírdogál eléggé, meg nyügős, szerintem jön a hidegfront arra mindig érzékeny!

Ggurgi: jelentem Botond elalszik a kiságyban magától sírás nélkül! :wink: bár nem minden este, most pl van kis nyöszörgés, aztán kb. 10 perc és alszik... szóval kiságy okés, babakocsi okés, ha nem szunya, akkor nézelődés van (de ált. szunya) és hordozóban ahogy megindul már alszik is... ha csak ül benne azt nem szeresse.

Én már több, mint egy hete lassan nem adok neki semmilyen pukis dolgot... és eddig minden rendben...

Bori: hát ez igazán nem túl szerencsés, hogy anyukád nem tud jönni, valószínű én is kicsit megkettyóznék, ha a heti 1 alkalom nem lenne.

KÉRDÉS: ti hány óránként szoptatok mostanság? Én még mindig 3 és Botond kéri is a kajcsit 3 óránként, de úgy érzem, hogy már elég lenne 4 óránként, valahogy túleszi magát... néha vissza is jön... meg zöldet fosingózott. Na?

Na jó éjt mindenkinek!

Andrea
Kép
kindernay

Ja Szivvi megjött az OTTO egy része, jó a kabát , meg rendeltem 3 fehér trikót (sima "eccerű") meg egy fekete tunikát (na ez telitalálat volt) amit majd a fürdőben ahogy kijöttem a habokból magamra terítek és lássatok csodát volt bálna, nincs bálna ! :wink:

Tényleg Eszora már szerettem volna kérdezni, hogy kutyák hogy viszonyulnak Nyunyihoz?

Na tényleg jó éjt, jön a pancsi, aztán alvás!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Korábban már jelentkeztem, hogy vannak szép kombizsákok eladók. Köszönöm a megkereséseket! Van néhány újabb darab, ha valakit érdekel, keressen priviben, lesznek még más színben is. Egyedi igények kielégítésére is van lehetőség, gondolok itt rugik, pizsamák, kabátok, sapkák, és bármi egyéb babaholmi készítésére akár hozott anyagból is.

Itt találtok fotókat, csak lapozzatok a lap aljára:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=9300

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=9050

Kép
Kép
Kép

Mindenkinek jó babázást! Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kinderandi :)
Éppen ma gondolkoztam a szopi témán. Bence össze-vissza eszik mostanság. Ma pl reggel fél 8-kor szopizott, de csak ímmel-ámmal. aztán fél 12, de nem tudom mennyit ehetett, mert a bal csecsben szerintem nem volt semmi. :roll: Fél 3-kor evett rendesen a jobból(hipp-hipp hurrá! :D ). A továbbiakat még nem tudom, de előfordul, hogy 2 óránként eszik kicsiket. Van olyan este, hogy folyamatosan cicin lenne...
Szerintem a 3 óránkénti okés. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt,
Egcsi: köszi, azért kérdeztem mert nekem is 2 napja össze-vissza érzetem van, ugye kel (már 3 napja) 5-f6-kor szopi, kicsi nézelődés az ágyban, aztán visszaalszik kb. f8-ig, aztán ha 3 óránként nézem akkor f9 lenne és így tovább, de van, hogy éhes, van hogy nem... tehát akár 4 óra is lehetne. Vagy az sok idő még?

Ckat: még nem is dícsértem meg Bors fiadat, nagyon cuki, szép gyerek!

Andrea
Kép
kindernay

Kenderandi :)
Lehet, hogy a 4 óránkénti még túl hosszú idő...nem tudom. Ha nagyon bealszik, nálunk előfordul, de akkor utána gyakrabban eszik, még 3 óra sem telik el. Igény szerinti szoptatás. :D Csak így nehéz programot csinálni. Mondjuk én már nem csinálok belőle gondot, ha kell, akkor a játszón is megszoptatom. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt!

Gratula és le a kalap ahogy írjátok, hogy simán elalszanak maguktól a babák.
Hogy csináljátok, áruljátok már el??
Szerintetek hogy lehetne rászoktatni, hogy magától alukáljon el?? Főleg este a kiságyában..
:roll:
(nálunk még mindig cici+vállon alszik el) mondjuk másképp nem próbáltam..ill. még az elején de nem ment

Kinderke!
Nagyon kafa az utazóágy, mindkettő. Hu a narancssárga extra szuper de húzos nagyon az ára.
torolve_20131003125716

Na, apa este úgy beült a szgép elé, hogy dolgozott egy darabig, én elmentem Grétuval aludni, aztán a párom éjfél után az anyósa küldte el lefeküdni, mert elaludt a széken (nem röhögni nagyon hangosan - volt már anno céges gyűlés, alkalmazotti korából, mikor úgy elaludt az utolsó sorban, hogy leesett a székről). Így tegnap nem tudtam jönni.

Oltás: hát mi is "ittuk" a levét vagy 4-5 napig. Szal az Emi védőnőjének én is teszek a véleményére, bár mentségére szolgáljon, nem tuti épp ugyanolyanok itt az oltások.

Zsú - szerintem is símán lehet a borsó. De remélem már megoldódott a dolog, azért írd meg ha valami okosra bírtad fogni, vagy csak passz.

Kinderke: hát okés az az ágy, na de annyira tuti nem lehet kihasználni. Hacsak nem utazó nagykövet az a gyerek.

Ceruza: hát hegyeztem szerintem közel olyan 70-80 cerkát. Bár az is lehet, hogy volt 100 is, ha összeszámolom, hogy vagy 6-7et kidobtam, mert 4-5 hegyzés után is törött, mert hiába mondom a ház aprónépének, hogy ceruzákra vigyázni, ne leverni őket csőstül-csapatostul a földre, mert akkor apróra törik benne a cucc.
Amúgy Edina símán lehet megbírkózna a cerkák hegyzésével, de le volt tiltva róla egy jó ideje, mert ha ő aktívkodott, akkor utána símán a szobájában, a folyósón meg a konyhában söpörni kellett utána. Meg azért ugyi a házi cerkák közösek, s Adria még nem hegyez.

Kata: a More Milknek van csepp féle verziója is. Már nem tudom Tímeánál is-e (szerintem igen), de az a ameriokai honlapon tuti.

Ági: szoptanít.
Nos mi már 3x bevetettük. Először a legvékonyabb csővel (mert háromféle méretú jár hozzá), hogy valami extra menjen a szájába, de inkább a cicit akartam stimulálni. Másodszor rájöttem, hogy annyira nincs a ciciben semmi, hogy kár a kicsi lyukúval kínozni a gyereket, mert csak kifárad, s alig eszik valamit, s elmegy neki is a kedve az egésztől. A legvastagabbat azért még nem üzemeltem be.
Persze nagyon macerás, hisz nehéz a cső végét a bimbóval együtt helyesen a gyereknek bekapni. Meg szopi közben is elmozdul, s akkor hiába gondolod, hogy a szájában van (ami igaz is), de nincs eléggé bent, így melléfolyik. Vagy folyhat. Meg a képeken szépen azt mutatják, hogy mindkét cicire felragasztod a csövecskét. Igen, de ha így teszel a kép szerint, akkor mihelyst az egyikből kezd szívni a kölök, a másiknál a fizika kezd munkálkodni. S folyik lefele. S mert a második csövecskét nem lehet kivenni (avagy sérüléssel járhat), hát azt is felragasztom, de jó magasra fent a mellemen, hogy a közlekedő edények fizikája úgy működjön, hogy ne bírjon kicsurogni a cucc. Meg ami még macerás, elindítani a kicsi lyukú csövecskén a tejcsit (avagy tápit szükség esetén). Volt eset, hogy emelgettem ide-oda a tartályt a nyakamban, vagy a mellbimbó alá és engedtem a szintet, nem akart indulni. Erre mérgemben kissé megszívtam. Olyan elven, hogy van alkalom mikor a gyerekem kezét megpuszilom, s ő símán szopikázza utána. Meg há akkor nem voltam takkos, uhhó azok a bacik ellen (amik minden alkalomkor léteznek bennünk) azért védett a gyerek. Utána ha elindult, akkor azért kell figyelni, hogy túl nagy hozammal se lóduljon a gyerek nyakába, de ne is akadjon el. Használati útmutató szerint a tartályon van egy kis vonal, ami a mellbimbóval egy szintben kell legyen. Hát én úgy vettem észre, hogy azért annál fennebb kellett nekünk legyen, ahhoz, hogy jöjjön is belőle valami ha a gyerek szívja.
Most lehet, hogy túlságosan macerásnak tűnik a dolog, de hidd el megéri. Abban az esetben is, ha netán tápival kell pótolni a cicizést. Igaz kizárólag tápival így etetni egy gyereket ahhoz már teljesen mártírnak kell lenni, mert naná nagyon macerás, bár nem zárom ki annak lehetőségét sem, hogy azért léteznek ennyire önfeláldozó anyukák is. S ha egyszer anyuka és baba megtanulta a technikát, akkor már valószínű nem is olyan nagy gáz. Na, mi hálisten még addig nem jutottunk el, hogy tökéletesítsük a technikát.
Amúgy rengeteget gondoltam arra, hogy ha esetleg Ádámod a fáradtság miatt nem bír sokat szopizni, akkor tényleg jó lenne nálatok az a szoptanít, mert így egy szívásra jönne a tejcsi a ciciből is meg a szoptanítból is, s neki csak nyelni kéne. Persze fennáll a veszély, hogy túl sok lesz egyszerre a szájában. Nem tudom, ezt ki kellene tapasztald.
Na, jó hosszúra eresztettem, remélem valami értelmeset is bírtál kihámozni az irományomból.
Ja, még egy jótanács ami tapasztalat alapján müx: este lefekvés előtt, de tényleg lefekvés előtt igyál meg (hat tudsz egy egész üveg) egy adag alkeszmentes sört. Ez a legújabb tapasztalatom, a lefekvés előtti üveg sör. Nem tudom mi a magyarázata, nálam most ez a menő.

Kép
kissmanó

Kinderke!
Szopi 3-4 óránként de van úgy, hogy 2 óra telik el, ez főleg délelőtt van amikor álmos és megy neki a cicike, ott félálomba kerül ugyebár.
torolve_20131003125716

Kérdésem, ki milyen plusz oltást adat be a babának??
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Nos hát 7kor evett ciciből Marci és fél 5kor keltette a pocakja. Hogy, mi volt ez a visítás? De nagyon szörnyű volt, ilyet még nem csinált. :cry: bevallom már én is sírtam tehetetlenségemben.

Andi, szerintem nem gáz a 4 óra. Marci van, hogy 2 óra múlva kér, van, hogy 5. Attól függ mennyit eszik. De a nagy általánosság nálunk is a 3 óra.
Melltartót is rendeltél az OTTO-ból? Ha igen, milyen?

Egcsi, nálunk a bal mellel csinálja néha ezt. :roll:

kispiskóta

Gyerek esti alvása: van mikor fáradt és beteszem az ágyába, villanyt leolt s ő veszi a lapot és alszik. Van, hogy a mi ágyunkból benyúlok hozzá, megsimizem, beszélek hozzá s csak úgy alszik el. Ellenben van olyan (pl. tegnap este), hogy nekem már esett le a fejem, ő meg még símán szórakoztatást igényelt volna. Egy darabig menő volt a zenélő forgó (elég rég nem indítottuk be, nem került rá sor) hadonászott és kiabált neki, majd megunta, de nem akart aludni. Simiztem meg beszéltem neki, de nem volt elég. Na, akkor kivettem magam mellé, szopizott egyet, abba beleszunya, majd átraktam minden ellenkezés nélkül az ágyába, pedig megébredt, de aztán visszaaludt. Szóval tud ő aludni a helyén, csak van, hogy az anyja lusti megkeresni az épp aktuális módszert hozzá.
Napközben pedig van, hogy a játszón alszik el, vagy az pihiszékben vagy eccerűen belealszik a szopiba.
De ha nagyon fáradt, akkor tuti a ciczés a legjobb altató.
Na mentünk 3 hós mérickélésre. Meg megkérem a dokinénit is, hogy hallgatózza meg sztetoszkóppal a gyereket. Bíztos ami tuti (Enikő után szabadon) alapon.

Kép
kissmanó

Ja, Manó szerintem borsó gyanúsa dolog. De ma bizti kiderül, mert tegnap is ettem . :? De a hidegfront is lehet nálunk. Nemtom-nemtom.

kispiskóta

Ja, nálunk van, hogy 5 óra, de van olyan is, hogy csak 2 a két kaja közt. S mivel igény szerinti a dolog, hát adok neki, ha lehet. De ha épp tesók után kell menni, akkor vagy kiváratom, vagy megetetem anélkül, hogy kérné még. Hát azért igény szerinti ez a szopi, hogy az én igényeim is legyenek ám kielégítve. :wink:

Kép
kissmanó

JÓreggelt!

Gurgi: Én csak a kullancs ellenit adatom be nekik. A 2 nagy már megkapta Zalán majd később. Asszem 2 éves kor alatt nem adják be, de ez nem biztos! Mi sokat járunk nyáron horgászni, a szegedi vadasparkba is sok a kullancs, úgyhogy ezt jónak véltem...
Amúgy alapvetően nem vagyok oltás párti! A gyermekbetegségek ellen (pl himlő) nem adatnám be. Jobb azon átesni, és akkor egy életre védett a gyerek....az oltásnál meg nem tudni, még nem nőtt fel az első generáció akik kapják...honnan tudom, hogy pl 30 évesen védett lesz-e még, és ha pl akkor esik teherbe a lányom?? :roll:
Na lépünk vásárolni, aztán megyek fogdokkerhez!
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

jó reggelt

Andi! Nálunk 3 óránként van evés, a gyerekem mint egy óramű +- fél óra de pontosan betartja. Én is gondolkoztam a 4 óránkéti étetésen (mert én még mindig mérem és elég sokat eszik egyszerre 170-250 között, de így is csak 3 órát bír ki) de kislányom lebeszélt róla :lol:

Gurgi! Én a bárányhimlő ellenit+ a kullancsos oltást akarom beadatni, a rota elleni cseppen is gondolkodtam de a doki lebeszélt.

Emi

Kép Kép
emi_25

Pneumococcus ellenit és a kullancs ellenit.

Emi, 250nel 3 órát bír ki? Van étvágya, azta. Marci egyszer evett ennyit és 4 és fél órát aludt. :lol:

kispiskóta

Zsú! Igen én is csodálkoztam hogy csak ennyit bír ki ennyi kajával, de cserébe éjszaka szépen alszik. Van étvágya rendesen fürdésnél a hurkatakarítás fél óra, annyi van neki :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

hurkatakarítás :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Köszi az infokat alvás+oltás ügyben.
Én oltásellenes vagyok egyébként de a gennyes agyhártya ellenit beadatom.
Én Rota-t nem adatok, a védőnő sem ajánlja csak azoknak akik gáz körülmények között élnek pl. kisebbség..

No. meg fogom próbálni hátha elalszik a kisöcsike vhogy egyedül is :roll:

Megyünk trapézt venni.
torolve_20131003125716

Nem elég az anyám tejecskéje:

Kép deszert

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Enikő! Osztom a véleményedet. A bárányhímlő elleni oltás -én úgy tudom- csak 15-17 évig nyújt védelmet. És utána? Újból oltani, élete végéig? Ez még nem kiforrott dolog.
Viszont olvasva Egcsi és Kata által írt oltási rendeket, vszínű, hogy rákérdezek a hepatitis elleni oltásokra is. Pneumococcus, nem tudom. Egyik nehézlégzéses orrváladék tenyésztésnél Petikémnél ez tenyészett ki. Kaptunk antibiotikumot és a kontroll már negatív volt. Persze nehézlégzés később megint lett, de nem ettől a bacitól. Kullancs ellenit én is pártolom.

Nálunk eddig a 240 a csúcs, de utána 3 órával 170.

Emi! Még nem is reagáltam a fotóitokra. Nagyon tetszettek. Lilla baba nagyon formás, kis tündérke. És az a hajköltemény!!! :D
mtücsi

Sziasztok!

Nyunyi reggel 1/4 8kor fürdött annyira bekakilt.
most kiraktam a játszószőnyegre mert a pihenőszékben folyton fordulni akar de ott nem lehet,most persze sírás lesz mert itt nincs semmi izgi a dologban.

Kinderandi nálunk a kutyák érdekesen reagálnak.tacsi folyton a nyomunkban van ha kint a kocsi ül mellette ,vizsla beleszagol és részéről ennyi a dolog.bent a lakásban meg néznek hogy rendben hogy itt ez a gyerek de miért fogjátok folyton?!és furcsa "szaga" is van :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!!

Élünk ám!! csak nagyon ölbebaba,meg állandóan szórakoztatni kell. Nagyon kis időt van el egyedül,vagy a pihiszékében. Najó,lehet,hogy csak nekem tűnik a 10-15perc rövid időnek,de közben meg kell mutatnom magam,vagy hallania kell a hangom,mert csak akkor van béke és nyugalom igazán.
Nem tudom miért,de mostanában nagyon nehezen alszik el. Délutánonként általában sikerül összehozni egy közös alvást( bealszik kaja közben és ha kicsit mocorog visszadugom a szájába a cicim és alszunk tovább) este viszont nem is tudom mit csinálnánk a kendő nélkül. Felkötöm magam elé és rövid séta után már alszik is. csak nem mindig tudom innen lerakni és így jelentősen korlátozza mozgásom. Írtátok többször,hogy egy kézzel vagytok csak itt. Hát ez a gyerek nem marad el a gép elött... :cry:
Délután meg oltásra megyünk... nem vágyom rá! És ahogy itt írtátok,higy nyűgösebb lett tőle... nem túl bíztató.
Mi 8kor fekszünk és egykor kelt általában a lányka...Egyszer maradtam fent 10ig... hát szenvedtem utána kuyául. A legrosszabb,hogy napközben elvagyunk fejés nélkül,de éjszaka még 10-15perc fejés vár rám a konyhában és úgy aludnék!!
Na jó hosszú lett. Bocs,ha untattam valakit. Csak gondoltam egy kis életjel!

puszi mindenkinek
Vendég

Orsi - mi az, hogy untattál. Sőt, hogy nem.
Már reklamátorkodtam hun vagytok.
Szegény Emőke - hátha ő símán veszi az oltásos akadályt. Bár ilyen "bíztató" előjelekkel itt a listán, hát gondolom vannak kétségeid.
Képet kérünk a kiscsajsziról amint kendőben korlátozza anyáját a mozgásban.
Na jó, ha nem kendőset, akkor másat, de kérünk.

Kép
kissmanó

Amúgy most jöttünk a rendelőből. Boszorka megmérte, 6 kiló és 60 centi. Állítólag mint a nagykönyvben. Na, de mára nemhogy a gyerekem nem olvassa az ilyen irodalmat, én is teszek rá a magas lóról.
De amin kibuktam: kérdi, hogy ugye kezdtem adni neki sárgarépa és almalevet. Ha sietek, akkor símán rávágom, hogy igen, de most próbára tettem, s közöltem, hogy nem. Hát azokat a szemeket kellett volna lássátok. Persze nem kezdtem osztani fölöslegesen az észt a 6 hós korig ajánlott kizárólagos anyatejezésről, inkább befogtam a csipogóm, s tovább csak az ő dumáját hallgattam. Mert hát 3-ik gyerekes anyucinak nyomni a dumát, hogy hát be kell vezetni a mellétápit, első nap 1 kiskanál, 2-ik nap 3 kiskanál, s így tovább egész 12 kiskanál sárgarépáig, amit reszelőn lereszelek, kipréselem s csak a levét adom, majd ugyanezt 1-től egész fel 12 kiskanálig az almával, majd ezeket vegyítem, s úgy adom.
Hát ja. Kicsi f@szomat. Most meghallgattam, de következő hónapban majd símán rábólogatok, hogy természetesen a gyerek kapja az ajánlott leveket. Oszt majd 2008-ban valóban megismerkedünk eme ízekkel. Oszt kész.
De bezzeg a lüke észosztó feje azt nem bírta észrevenni, hogy a gyerekem taknyos. S mert elég sokan voltak a rendelőben, meg talán már javult is a törpe állapota, így inkább nem vártam a dokinénire, hogy meghallgasson minket.
Szal jól kinézünk ilyen boszorkánnyal. Még szerencse, hogy már ismerem, oszt leperegnek a hülyeségei rólam.
Uff. Beszéltem.

Kép
kissmanó

Jóóóó reggelt!
Mindjárt visszaolvasok.
Csak gyorsan felteszem, amit Gurginak ígértem. Szóval 2 hete nagy segítség nekünk, és nagyon jó móka Zalánnak ez a 2 játék:
Kép

Kép

Kép
Kép
emma1976

náthám ma van csúcson,alig bírtam Nyunyit elaltatni mert folyton csorgott az orrom.
ma 3/4 órát "játszott "magában a játszószönyegen, többet tud mozogni ezért veszünk járókát és a pihenőszéket most elteszük pihenni amíg majd ülni szeretne benne.ugy érzem lekorlátozza.

este elalszik evés közben napközben altatom és utána leteszem,bkocsiban viszont bármikor elalszik,vagy nézelődik.

Bridzsi

Kép
esztora

Manó! Nem úgy néz ki Gréti, mint akinél gyorsan hozzá kéne táplálni! Meg a súlya sem azt támasztja alá.
Nagyon jól sikerült ez a fotó is. Bár vszínű, hogy a fotó alanyáról csak hasonlóan cép képek készíthetők. :lol:
Védőnéniteknek (nem tom hogyan hívják nálatok) úgy látszik ez a mániája. Vszínű, hogy ő sem a korral halad. Bár néhány kanálnyi sárgarépa vagy almalé még nem a világ vége, de miért nem lehet vele még legalább 2 hónapot várni? Azonkívül pont sárgarépalé... csinálta már maga is, vagy csak szónokol? Nyersen lereszelni a répát -persze nem almareszelőn, mert akkor reszelgethetném napokig- és utána kinyomni belőle a levét.... szóval nem kis munka! És pár kanálnyi mennyiségért .....!
mtücsi

Kinderandi
Ugyanezt az utazót vettük mi is :D és a másik piszkosul tetszett, de buziság, hogy ennyit elkérnek érte

Enikő
Sajna nálunk heti 2x tutti használatban van a szélcső. Szóval kifőzni, aztán popsikrém a kisebbik végére, majd 2-3 cm mélyen be a baba popsijába, és ott kicsit huzagatni. Ezt 2x szoktam megismételni, 2-3 perc múlva dől a cuccos...

Kép
Kép
emma1976

Manó
Fúúú, lenyakaznám az ilyeneket! Ahogy más szakmában is muszáj haladni a korral, nem ártana, ha a védőnénik sem abból élnének amit 30 éve megtanultak :x Ne már te magyarázkodj, hogy anyatejes a babád!!

Kép
Kép
emma1976

Emma! Klassz a trapézotok és a bébijárgányos fityegőtök! (Bocsi, de a legutóbbinak nem tom mi a hivatalos megnevezése és most csak ez ugrott be. :oops: )
mtücsi

Sziasztok Csajok!

Kezdem a legfontosabbal: épp egy éve "készült" Egon. :P Egy éve ilyenkor már túl voltam a tüszööleszíváson...na, így ez nem annyira romantikus, de nekem gyönyörüü és olyan jó erre is visszagondolni. Ès szombaton lesz egy éve, hogy beköltözött a pocakomba.
Itt ma ünnepnap van, apa sem dolgozik. Olyan jó! :D

Manó! Hát, ez nem semmi. Ùgy látszik, nincsennek továbbképzések Romániában.... :roll:
Gréti csudaszép! ès valóban nem úgy néz ki, mint aki éhezne. :wink:
Elég bonyolult ez a szoptanit, minden elismerés neked! Nekün nem lenne jó, mert Egon különbözöö mennyiségeket tud szopizni, és ha abból is jönne a tejcsi, esélyem sem lenne, hogy rendesen kiszopizza, ami a ciciben van.

Esztora! Gyógyulgassál!

Tücsi! Szted (én nem ismerem a magyar oltási rendet) nekünk még kellene kérni vmit? A rotát megkérdezem.

Emma! Nagyon jók ezek a játékok!

Orsi! Jó, hogy jöttél! Drukk az oltáshoz!

Emi! Egon eddig csak egy h´tvégén evett 4 óránként. Nagyon megörültem, azt hittem, mostmár jó sok helyre nyugodtan tudunk menni. Akkor ki is használtuk. Azóta, továbbra is 3 óránként eszik óramüü pontossággal. :D

Egcsi! Milyen volt a magyar anyukával?

Eniköö! Szorítok a fogdokkernél!

Zsú! Remélem, ma már jobban lesz Marci!
molkata

Kata! Pont ellenkezőleg! Nálatok benne van a kötelezők között az is, ami nálunk csak ajánlott és nem utolsó sorban sokba is kerül.
mtücsi

Gurgula: Igazad van!!!! De kisebbség nem fogja beadatni a rota elleni oltást mivel 18 rugóba kerül és 2 is kell belőle :shock:

Épp néztem a múltkor a tévébe amikor ez a hepatitis mizéria volt a kissebbséggel Nyír.....akárhol, nincs a házakba fürdőszoba, bent sincs vécé de pottyantós sincs a kert végébe ... de Digi TV az van :shock: 8) Kész vicc...

Ha minden ellen oltást adunk a gyerekeknek, nem lesz immunredszerük....
Pl nekem a legbetegesebb gyerekem a Bogi. Viola negyede annyit nem beteg,mert pici korától Bogi "hozta Neki haza" a közösségből a bacikat, vírusokat és idejébe megszokta a szervezete.... A Zalán ha majd kialakul az immunrendszere még kevésbé lesz beteges, mert felé meg már 2 helyről jönnek a "támadások" :roll:
Tücsikém, nálatok ez hogy van???

ceniko
Szeged

Hja lekéstema fogdokit 8) többet vártunk a Corába a pénztárnál, mint amennyi idő alatt bevásároltunk :evil: :shock: Nem értem miért nem lehet több pénztárat megnyitni??? :evil:

ceniko
Szeged

OLTÁS
Valószínű Rotát igen (még gondolkodom) a 3 hóssal az elsőt, meg a kullancsosat, mert sokat kirándulunk

SZOPI
Vki engem is kérdezett a napokban, hogy átálltunk-e 4 óránkéntire? Hát semmire nem "állunk át", én nem vagyok az, aki felkelti a gyereket, ha idő van, vagy nem ad neki, ha kiabál. Szopik között 2,5-4,5 óra tellik el, tökösszevissza. És még minig egy héten legalább 5 nap 7x eszik, kb. 2 nap 6x. Ideírom pl az utóbbi pár napban hogy voltak a kaják:
szombat: 3, 8.15, 10.15, 13, 16, 18, 20
vasárnap: 3.30, 7.30, 10.45,13.45, 16, 20
hétfő: 2.30, 7.20, 9, 13, 15.30, 17.30, 20.10
kedd:3, 6.30, 10.30, 13.30, 16.30, 20
na ebben fedezzen az ember fel rendszert :D

ELALVÁS: szigerúan hason, van, hogy 10-15 percet is forog ide-oda meg nyög, de nem sír, és elalszik

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, olvasni sem bírtam.... :oops:
Gondoljatok Ránk, megyünk szurira! :?
A poén az egészben, hogy Bogi egész délelőtt nyűglődik, semmi nem jó, a cici sem kell, de a cumisüveg sem, ha felveszem az sem jó, totál kész vok, és még ez a szuri....
Ja és Robi estére jön haza, szal tuti napnak nézek elébe....

Lépek, készülődök....
Vendég

Sziasztok!
Andi
Bálnaeltüntetőkendő :lol: Asszem veszek kettőt :roll:
Nappal Lilkó is 3-4 óránként eszik, de éjjel...Klafa az utiágy!
Manó
Lili is így eszi a kezét kaja után, szted még éhes?
Esztora
Nem cserélünk kupont, elegem van a pampersből, már 3-szor kifolyt belőle a sz@r. :x Sztem különben nagy még, pedig 4-9 kg-ig írja, de mivel Lili nem combos annyira, kijön az anyag..Kipróbáljuk a liberot..Gyógyulgass!!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Olvasgatok, nézek ki a fejemből de nem nagyon van kedvem irni..
Fos hangulatom van. :( :( :(
Ez a depi nap. :evil:

14:50-kor csípőszűrés. :roll:
Vendég

Megvettük a trapézt, nagyon tetszik Samunak.
Emmaaa!!
Tök ugyanilyen a mienk is :lol:
Most is alatta fexik bár aludnia kellene, 5 óta fent van. 8 órát aludt.

Manó!
Hu én bizti nem bírnám szónélkül hagyni a dokinő pofázását, úgy ahogy írod, 3 gyerkőcös anyának miért kell ilyen szájba rágósan elmagyarázni a hozzátápit..jajjj
Mé nem mondtad neki: ütlek borúsz, rúglak fexe, többet velem nem kötexe :evil: :lol:
torolve_20131003125716

Szivvi remélem beválik a libero én már nem kisérletezem maradunk ennél.(reggel én voltam a hibás behajtodott a teteje a fenekénél és ezért lett tiszta kaki)
gyógyulgatok de a heti sétánkat nagyon sajnálom hogy kimarad

megyünk a brendonba hátha kapunk kuponos u.ágyat ,járókát

nekünk is kéne kontrollra menni de még nem is telefonáltam időpontért :roll:

Bridzsi

Kép
esztora

Emma: klassz a trapéz és a babakocsis lifegő én is azt néztem! :wink: Nálunk 3 óránként volt evés (én mondjuk rendszert követek és fel is ébresztem, mert ha nem eszik baromi nyügös tud lenni) szóval ha előbb kér persze van szopi de eddig mindig időben jelzett, most meg vagy előbb vagy később enne. Nem értem! Időjárásváltozás bekavarhat? Van, hogy kevesebbet vagy többet eszik. Nem értem.

Oltás: nekem a doktornéni homeós orvos és nagyon odafigyel az ilyen természetes dolgokra, de azt mondta, hogy a ROTA oltást adassam be, mert nagyon kiüti a gyerekeket, és egyre gyakoribb, de inkább az ovis és iskolás időben kapják el.

Annee: jókedv mosoly! :lol: puszika

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi szerintem a Libero is nagyobb, hurkásabb gyerekekre való... Nekünk a Pampers bejött, a 4-9 kg, de már kihíztuk és szorít a combinál, így Liberora váltottunk! Huggies?

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: