A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

szia Ríd, szia Fibi, :D

M0, nem véletlen. Mi ugye a külső kapuból rálátunk és MINDEN HÉTKÖZNAP ez van!!!! Vagy ilyen. Órákon át. Eleve keskeny. Nincs leállósáv. Kamionok döngetnek. 80as tábla. Ha 90nel mész, ledarálnak. Kb 3 éve nem mengyünk rajta, csak hétvégén, ha nagyon muszáj. vesszenek a kamionosok.
neet
neet

Bocs, Fibi! :)
rídonli#

Szia Nít!
rídonli#

Cuuuurse,
ugye hazaért már apjuk?????
fibi

A kutya ma a harmadik pár gyerekzoknit lopja el, azon éli ki a féltékenységét... Nincs is ennyi zoknija a gyerekemnek... De vicces, ahogy rágja a csontját és közben ott figyel a mancsa alatt egy kis lila gombóc, ha meg megszidom, egyből alázott-pózt vesz fel, magyarul az égbe dobja az összes lábát és nem érti, hogy miért haragszom... Na, ezért kell kutya (is) a gyerek mellé :D :D

Tinu:
Holnap feldobom!
Szerintem ügyesek voltunk!!! Én sem merem még annyira le-fel dobálni, sztem holnap úgy gyakorlok majd, hogy valaki legyen mögöttem mindig :oops: :oops: :oops: :oops: Tutin tartja a kendő, de így nekem pszichésen könnyebb!

nukada

Én is M0 ellenes vagyok és apu meg minden nap azon megy... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Egyszer "véletlen" rámentem (értsd: hagytam magam rávezetni), hát tisztára leizzadtam, mire lejöttem róla, pedig volt vagy 8km!

Mi meg ugye az M7 fölött lakunk és állandóan hallom a szirénát és annyira elszorul mindig a szivem... Meg amikor megy Börsről a mentőhelikopter... /érdekes sztori, hogy a volt szomszédunkat kb 20 évvel ezelőtt elütötték a régi házunk előtt és a mi kertünkben szállt le a helikopter, nem, nem volt akkora kertünk, csak kerités nem volt 8) , én "sajna" nem emlékszem erre/

nukada

Rid,
semmi gáz, igy jár, aki lassan gépel :lol: meg sokat gondolkozik 8)

Neet,
ha majd az uj konyhánkba belefér a ktg.vetésbe egy kenyérsütö meg egy mosogatogép, akkor lehet h nem csak nyugdijasan fogok kenyeret sütni :P :lol:
fibi

Nuk, várom a képet inuékról! Kezdek kedvet kapni a háton-hordozástól, eddig nem igazán éreztem nekem valónak. (Elöl meg csípőn már profik vagyunk Bvel!)
rídonli#

Bocs, Tinuékról, természetesen.
Rólatok nincs kép? :)
rídonli#

Fibi, nálam a sorrend: 1.mosogatógép, 2.kenyérsütő lenne!
(Nem tudm, hogy hpgy termelődik nálunk folyton annyi mosogatnivaló, de tele a hócipőm vele...)
rídonli#

Nuk, valld be, hogy már a régi házatok udvarán is volt helikopter-leszálló!
MIlyen lehet az új??? :mrgreen:
rídonli#

Na, eldugulok, úgyis csak hülyeségeket írok. :) Tudjátok be annak, hogy eléggé fáradt vagyok. Jóccakát!
rídonli#

Rid,
apjuk elvileg igért nekem mosogatogépet, oszt majd meglátjuk.
én is este/éjjel szoktam elmotyogatni, napközben nem sok esélyem van rá.

erröl jut eszembe: derékfájásra van vmi jo tippetek?

na megyek, mielött meglincseltek... :lol:
fibi

jaj Neet, hat a lenyeg lemaradt: ki kell hasznalni, h van suto!!! ;) :D :lol:
recca

Igen, hazaért apjuk fél8-ra :D Ahhoz képest, h fél4-kor indultunk. Komolyan mondom, áldom az eszemet, h inkább a városon keresztül dugóztam, mint h kimentem volna a nullásra. Adél totál kikészült volna, 3 órát egy helyben állni, ááááááááááhhh.

Egyébként a karambol állítólag abból adódott, h a szemközti oldalon két személy autó egymásba ment (velük találkoztunk odafele, de szerencsére nem volt miatta dugó) és miközben ezeket bámulták, szépen egymásba mentek.
Ez is egy tipikus esete a baleseteknek, h a bámészkodásból adódik egy újabb baleset.

A nullást én is úúúúúútálom. Lehetőség szerint próbálom mindig elkerülni, mert akárhányszor megyek arra, mindig belekerül vmi dugóba. Ha mondjuk 4x4 sávos lenne, ahogy eredetileg anno tervezték, akkor nem lenne ilyen probléma egy baleset esetén.
Kamionosok meg no comment. 80-nal megyek és letolnak. Hülye barmok, valóigaz.

Kép Kép
curse

Rec,
Nem, apjuk nagy családot akart, 3 gyerekkel. Nem tudom miért változott ennyire meg, már próbáltam kérdezgetni, de kerüli a témát :? Lehet, h annyira gáz voltam szülésnél, h ez ennyire visszatántorította?! De egész vajúdás alatt egy rossz szót nem mondtam rá, max annyit, h még egy szülést nem vállalok :lol: Mondjuk ő meg olyan típus, h nem szereti, ha én fizikailag v. érzelmileg szenvedek és biztos, amit látott a vajúdás alatt az nem tetszett neki. Hogy nem tudott enyhíteni a fájásokon. Lehet, h ez az oka :?

Lindi,
Nagyon jó az új avatarod :)

És én is imádom a kisebb méretű kutyákat, Neeték Marciját pláne, azok a jó kis nyálas meleg puszik :lol:

Főzés: ha egy pár napon belül megunjuk a hideg kaját, akkor főzök, ez kb. 2 nap :( De persze Adélnak mindennap főzök, mi mellékesek vagyunk :lol:

Ríd,
És ilyenkor megengedik az óvónők, h maradjon Pannád aludni? Ugye ő csak délelőttönként van oviba?

Nuk,
Zsiga és a gyerekzokni :lol:

Fibi,
Derékfájást passzolom, én mazohista típus vagyok :oops: :lol:

Kép Kép
curse

Tegnap vmikor bekukkantottam, s láttam felizgattam a kedélyeket :lol: 2012ről olvastam egy könyvet (ez is a címe), amelyben azt írták, hogy dimenzióváltás lesz. Ennek részletei nagyon érdekesek, s az azutáni földi élet nagyon szimpi. Részemről tetszett a könyv, de volt egy-két számomra sántító eszmefuttatás.
+ egy barátnőm mondta, hogy a Maya-k szintén csak eddig készítettek naptárt.
hmmm... ki tudja? 8) :lol:

no csak ennyire vót időm
jó hétvégét mindenkinek :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

ja és jó reggelt :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Jó reggelt!!! :lol: Mit tesz 8 óra egyben alvás, fantasztikus, a világot ki tudnám mozdítani a helyéről :mrgreen:

Barbi,
dimenzióváltás :shock: :mrgreen: Aztám majd jól arcomra fagy a vigyor 2012-ben :mrgreen: egyébként én is úgy emlékszem, hogy a maja rituális naptárnak volt végpontja, de mindenesetre 20-as számrendszerrel dolgoztak :lol:

Curse,
jó, hogy párod rendben hazaért!! Én is itt szentségeltem a gép előtt, amikor olvastam a káoszról az M0-áson :roll: Én is elkerülöm, ha csak tudom!
Éljen a c4 :D
Asszem a gyerekdolgot előbb-utóbb meg kell majd beszélnetek, mert ez nyilván kettőtök döntése, és jogod van hozzá, hogy legalább az indokait ismerd, de addig se "hibáztasd" magad emiatt :?

Neet,
én főleg az iciripiciri kutyuli-mutyulikhoz (ja, és Marci nálam NAGY kutyának számít) kapcsolódó trendiséget és a gazdáikat nem bírom elsősorban :wink: Új avatar rulez 8)

Nuk,
zokni :lol: :lol: már írtam, hogy nálunk az egyik kuty vinnyog, a másik úgy féltékeny, hogy mindent elhurcol, amivel a gyerekek játszanak :lol: már két cipőkanalunk lett oda :mrgreen: Múltkor egy paradicsomot rágcsált a kertben, amit előzőleg Marci emelt el a kosárból...

Deni,
nagymama lefárasztása 8) :lol: :lol: és igen, sokat kell az otthoni kenyeret-pizzát kóstolni :roll: :lol:

v
kisün

Tegnapi hsz-em nem Marcipán védelmére született, ő a maga 16-17 kilójával sztem annyira nem az iciri-piciri kategória. 8) és a forró, nyálas csókjai, ahogy Curse is írta, megmelengetik az ember szívét, fülét. :lol: De pl a nyáron megismerkedtem egy kínai meztelen kutyával, és az is nagyon édes volt, és sokkal kezelhetőbbek, könnyebben utaztathatóak, nem esznek annyit, és minden. ;) (és sokkal harciasabban védik a territóriumukat, mint a nagyok.)

Kisün,
ki ne forgasd a világot a 4 sarkából, épp vásárolni indulunk, apa fizut kapott. :)

Fibi,
majd a nyugdíjas topikban váltunk pár recipét kenyérre? ;)
Derék és mindennemű fájásra mi pár éve kaptunk egy baromi jó, lidokainos, mentolos krémet, patikában kellett kikevertetni, 2004ben lejárt, de még nem akaródzik kidobni. Mintha meleg háj lenne....

Recka,
éljen a sütő! :)

(Éjfél körül még kinéztünk, sajna pont rátláttunk a baleset színterére, és még mindig nem lehetett közlekedni.)

neet
neet

Barbi,
Izgin hangzik ez a dimenzióváltás :?

Kisün,
8 órás alvás :D és párommal pedig még várok egy picit, amikor már úgyis aktuális lenne részemről a kövi bébi és újra megpróbálok vele beszélni. Az idő eddig az ő esetében mindig segített. Házasodni sem akart, aztán mégis csak elvet teljesen saját indíttatásból :mrgreen:

Neet,
Tudom ám én, h nem Marci miatt mondtad :wink: Bár a termet is nézőpont kérdése, mondjuk egy dán dog szemszögéből nézve :lol:

Én hadilábon állok a kistermetű kutyák fajtáját illetően, de akiről Macs is írt, a yorkshiri (aki olyan, mint egy hódlabda, ugye? :? ) zabálnivalóak, a mopszok is jófejek, és ugyan ő sem olyan kis termet, de a törölköző kutyákat is szeretem (sharpeiek?) :D
Kopasz kutyához egyszer volt szerencsém, de akkor is csak a lábamba kötött bele :lol:
De azért abban van vmi, amit Kisün ír, a divat majmolás. Na jó lelövöm magam, mielőtt még megkapom a fejemhez, h ez nem egy kutyás topik :mrgreen:

Kivi vagyok Apa mikor jön már rá, h ha Adél ébren van, akkor már ő sem tud aludni :mrgreen: Vajon hány hónapnak kell eltelnie még :? :lol: Én már mennék a biopiacra :roll:

Kép Kép
curse

Curse, huh akkor van feladat. de nyilvan eljon majd a megoldas ideje :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok,

életjel a messzeségből. Olvasni nics időm (csak ezt az oldalt futottam át), bonyolítjuk az életünket rendesen. Voltunk Mo-n egy hetet, ami non-stop rohangászással, hivatali ügyintézéssel telt. Viszont október vége felé megint megyünk, akkor talán kicsit nyugisabb lesz - ha akkoriban találkáztok, talán még mi is beszállunk :) Viszek sütit :)

Látom, más is süt kenyeret, csatlakozom, hogy az jó dolog :) Nekem most a kedvencem egy zöldhagymás-sárgarépás-babos kenyér. Triatlonosoknak összeállított turbó-étrend receptek között találtam, tehát _nem_ fogyókúrás, viszon baromi finom! :mrgreen:

Még leírom, milyen jó programjuk volt a héten Zsomboréknak az oviban. Csütörtökön elsétáltak az egyik ovis társuk családi gazdaságába almát szedni. Ha már ott jártak, bocikat is etettek szénával az istállóban - persze Zsombinak ez tetszett a legjobban :) Pénteken aztán tortát sütöttek az előző nap begyűjtött almákból. Hétfőn meg "Erntedank" lesz ("hálaadás a termésért"), mindenkinek kell vinni egy őszi gyümölcsökből, termésekből összeállított kis kosarat, s nagy közös reggelit fognak tartani.

Most meg elmegyünk valamerre kirándulni, tök szép idő van végre, három napos eső után...

Szép hétvégét mindenkinek!
mikatta

Na most lehet utálni: nálunk lakik mosogatógép és kenyérsütő is :mrgreen:

Curse :) Örülök, hogy épségben hazaértetek! :D :D Sztem is jobb, ha tisztázzátok apával, mert egyáltaklán nem biztos, hogy Te vagy az oka, és csak feleslegesen hibáztatod magad... addigis +++ :wink: És a pasiknak szelektív a hallásuk, szuperül tudnak aludni ébren lévő vagy akár üvöltő ded mellett is :mrgreen: :lol:

Fibi :) Derékfájásra jó a (Recca-ajánlotta)tigrisbalzsam, enyhébb esetben én már kentem rá árnika krémet is, ha nagyon durva, akkor Flector tapasz (csak helyileg hat, lehet szopi mellett is), mindenesetre bulást +++++++

Lindi :) Gréti aranyköpése :lol:

Ríd :) Ovis évnyitó :D és végül aludt a lányod az oviban?

Neet :) Kiskutyákat nem fikázta senki, csak a gyerök macskának nézte, de már győzködöm :wink: Egyébként igazad van, egy kicsi kutya sokkal "gazdaságosabb" a kevesebb kaja miatt, meg könnyebb betuszkolni az autóba, és ha megmakacsolja magát, az ember egyszerűen felkapja és kész, próbáld meg ezt egy 50 kilós ebbel... :lol:

Nuk :) Szuper, hogy tetszik a tanfolyam! :D kutyád és a zoknik :lol: és mindig csak Réka zokniját nyúlja le?

Barbi :) Akkor 2012-ben lehúzhatjuk a redőnyt? :lol:

Vera :) Paradicsomevő kutya :shock: :lol: 8órás alvásért meg lenni iríííígy :lol:

Mikatta :) Ez aztán a szuper ovis program! wow! :D

Mi meg lomtalanítunk ma, kész élvezet a garázspakolás :mrgreen: Csak nemigazán értem az embereket, mert küldtek értesítőt, hogy mindenki a háza elé pakolja a cuccot, ne a közterület legyen óriási szemétkupac, de mindenki változatlanul hordja a sok vackot a megszokott utcasarokra ill. zöld területre, hiába rendezték és parkosították és fásították be :roll: és persze ladás gyűjtögetők hada cirkál a környéken :mrgreen:
denizsa

És persze nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!! legalább szépen süt a nap :D :D
denizsa

amivel rémlik, hogy lógok

Vica! Angi a habtapi kisebb részeivel puzzle-zik. Azokat szereti ahol ki/be rakosgathatja a szemeket :mrgreen: . Amikor gyerökpuzlizunk összeszedi a részeket ( ált. 3-4 darabos egy-egy), s utána pedig mutogatja nekünk hogy mit hová tegyünk.

Fibi! SZM igen sajnos Szepes Mária.
aludtak már a kőceid? Angival iszonyat két napunk volt, alvásszempontból. Én a teliHoldra fogtam.

no majd még írok a 2012ről 8) :lol:
gödibarbi

Sziasztok,

Egy gyors bejelentkezés... Jól vagyunk ezerrel zajlik az élet. Fanni szépen szokogat be a bölcsibe, de még nem marathatunk csak 2-2,5 órát (pedig Ő nagyon maradna többet is).
Ami miatt nem tudok jönni, hogy sajnos egyik barátnőm férje nagyon beteg lett és délutánonként megyünk hozzájuk és lelket öntünk beléjük valamint a két gyerkőcre vigyázunk Fannival. :lol:
Sajnos semmi jóval nem kecsektetik őket, de mi nagyon bizakodunk és reménykedünk, hogy hamarosan jobban lesz szegény.
(na felébredt Fanni és erősen anyázik..... :lol: :lol: ) Még jövök és vissza is szeretnék majdan olvasni.....

Kép
Kép
johanna1975

Deni,
köszi a tippeket :)

Johi,
szia :D

Curse,
éljen az uj kocsiiii :D

Neet,
nyugdijas topik :lol:

Barbi,
SZM :cry: egyik kedvenc és meghatározo könyvélményem a Vörös Oroszlán Töle. Fantasztikus ironö, példaképem.
Igen, tegnap már jobban aludt Ábel (Bálint szokásos 2-3 orája nem változott). Ma szegény jol elfáradt, egész nap csak az autoban aludt, mert jöttünk-mentünk reggeltöl estig. Már kidölt az elöbb.

Holnaptol Gárdonyban vagyunk 1 hétig, ugyhogy megyek is pakolni, bocs hogy a többire nem reagálok.

Én is szép és továbbra is ilyen csodaszép napsütéses 7végét kivánok Mindenkinek!

KépKép
fibi

Fibi,
jó Gárdonyozást!!!!!!!!!!!!! :wink:

Johi,
jobbulást az ismerősnek!!!!
Fanninak hajrá a bölcsihez!

Mutya,
irok majd!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
kössz, igyexem majd moderálni magam anyóssal, hátha kihozunk belöle vmi pozitivat 8)
fibi

Den,
na jóvan, ha nem bántjátok a kiskutyákat, maradok. 8)
(csak eszembe jutottak az olyan értelmeske megszólalások (nem innen, bárhonnan), hogy ez nem is kutya csak lábtörlő, meg cica, meg hasonlók. :roll: )

Hátul bevakoltuk a házat! :D Azt nem tudni, milyen lett, mert mire befejeztük, sőt már előbb is, sötét lett, de antól izgalmasabb az este: majd reggel meglessük. :lol:

És outletben kisoppingoltam magam a kövi évre (valahogy mindig őszre jut ez), és mint Votivnak, nekem is sikerült a vadászat: 10 ezer alatt maradván kijött egy farmer és 3 felső. :) Apa meg addig ment 3 kört a Bricoban, így mindenki jól járt.

És: az outlet középső kis utcáján egy cica közlekedett, nem zavartatva magát egy egeret cipelt a szájában. Zuram követte amíg el nem bújt valahová. :D
neet
neet

Szép jó reggelt, babanetesek! :)
neet
neet

Jó reggelt!

Szia Neet :lol:
Na milyen lett a vakolás? :lol:

Curse:
gratulálok az új kocsihoz :D
2. gyerektéma:nálunk hosszú évekig hallani sem akart róla a férjem,remekül elvoltak Orsival,még ma is véd-és dac szövetségben vannak ellenem :lol: Na de nézd meg hol tartunk most?! :wink: A pasik kifűrkészhetetlenek 8)

Den:
én nem utállak,nekem is van kenyérsütőm,igaz még mindig dobozban :lol: Pár próba után feladtam :roll:
A mosogatógép volt az első masina,amit ide vettünk.A második meg a szárítógép :oops: :lol:
Jobban vagytok már?

Fibi:
jó pihizést :D

petergabi

Szép vas.reggelt mindenkinek!
Mi hamarosan megyünk kirándulni (Anyósék is jönnek, úh Fibihez hasonlóan fogok tenni, csak nekem egy fél napig kell csak :) )

Gabi, mindjárt félidős leszel! :)

Nít, egér :mrgreen: :mrgreen: MOsd ki jól a cuccokat, nehogy egérpisiszagú legyél! :)
Vakolás milyen lett?
rídonli#

Szrek,
hát vágd körbe a képet és csak azt kicsinyítsd!

Deni!
megcsinálták a vizesek, amit meg kellett, és épp akkor sült ki a süti, hát megkínáltam őket :).

Kattix!
nem lehet, hogy csak lejjebb viszik majd a Ch adagodat, ill. másképp osztják el?

Zsanci!
már én is akartam kérdezni, hogy hogyan oldjátok meg a kaját. 1st, honnan rendeltek? meg vagy velük elégedve? ha csecsszopóm lenne, még csak nem is rendelnék, annyira elvagyok a néha főzéssel+ hideggel. (a levesek hiányoznak, de azokat simán összedobok)
különben a Dontól én is szoktam light pizzát rendelni, és Lencse imádja. (havonta 1-2x, mert sajnálom rá a lét)

FŐZÉS:
de alapvetően mindig van itthon főtt kaja, csak már unom, hogy L. alig eszik, pedig neki főzöm. hétvégéről mindig marad, az kitart hétfőn, néha kedden. utána főzök egy nagy kondér finom levest, meg sütök húst, vagy főzeléket (mindig csak az egyiket, ritkán van hús és köret együtt:D ) és utána 1-2 napig azt esszük. aztán jön a péntek, amikor megfőzök szombatra is (egyetem miatt). vasánap meg anyósomnál kajálunk, aki mindig ad vmi finomat hétfőre. ...
csak mikor megfőzök egy nagy adag kaját és L. aszondja, hogy inkább kölesgolyót enne, olyan mérges vagyok, hogy éhen fektetem le inkább.

Nuk!
de csak úgy vagy M0 ellenes, hogy nem szeretsz járni rajta, ugye? mert amúgy nagyon hasznos, nagyon nagy szükség van rá, hogy végre befejezzék, és a sok nagy dög kocsi, meg akinek semmi dolga Pesten, elkerülje a fővárost.

Johi!
bnőd férje :(

Fibi!
hogy ti mennyit kirándultok!:D

Neet!
az egér nem tőletek ugrott ki?
na és sört is vettetek, vagy az nem volt az outletben?

Rídonli!
én nagyon szeretem a bolti felfújt kenyeret, így ilyet sosem fogok tudni sütni. :(

Curse!
a XXII. kerben lakunk, majdnem útban. (Gádor , Háros utcáktól nem messze; de a 7-es út sincs olyan messze, kb. 2-3 km)

Leni!
semmi bajod nem lesz, ha nem rétesliszt, hisz nem rétest sütöttél :)

egyébként krumplis pogácsánál nagyon ajánlom a réteslisztet, mert eddig azért utáltam ilyet sütni, mert ragadt, mint a dög.

Recca!
te miből sütsz MAGADNAK kenyeret? vagy készen veszed?

LENCSI DURVA KÖPÉSE REGGEL:
mivel korábban állandóan húzgálta a ruhánkat, bugyinkat felfelé, hogy kukucskáljon, hát mondtam, hogy fúj, nem szabad, az büdi a pisitől, stb.:D
erre ma reggel fürdés után meglát, és aszondja:
- hú anya a punócid nagyon büdös!.......és nagyon nagyon hogy néz ki!!!
azt hittem megszakadok a röhögéstől :)

ancsipancsi

További kellemes hétvégét mindenkinek!! :D

Barbi :) Habtapizós Angi :lol: nálunk is csak erre hajlandó használni a gyerök :lol: Javultok már?

Johi :) Sziaaa! :D ugye megkaptad a múltkori mélem?

Fibi :) Hajrá anyós-pozitívkodás! :wink: No meg derék-bulást!! és persze a pihenés sem árt :wink:

Neet :) Na és hogy sikerált a vakolás? új cuccokhoz gratula! :)

Gabi :) Köszi, már egész jól vagyunk :D és Te hogy vagy?? könnyebb már a 2. trimeszter?

Ríd :) Jó kirándulást Nektek! Hova mentek?

Én meg totál el vagyok kényeztetve, jártunk hobbi boltban és beszereztem egy csomó kincset :D gyerök meg jót autókázott közben :D
na menek altatni, aztán meg a konyhába, mert a srácok megérdemelnek egy kis finom sütit :lol:
denizsa

Deni: igen meg, csak egy lusta dög vagyok, de nagyon köszi a felajánlást, átadtam az illetékesnek és köszöni ő is.

Ancsi: ez jóóóó mármint Lencse dumája. Mert Fanni ma pont ezt mondta, amikor pisiltem és persze követte az eseményeket. Anya büdi a puncid... mondom kösz gyerek jó fej vagy... :lol: :lol:
Másik beszólása... egy hosszút pukizott, mire kérdezem ez mi volt, erre mondja, hogy biztos egy motor az utcán. Annyira nevettem, hogy csak na.

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi :) Lencsi aranyköpése :mrgreen: :lol: És egyetem hogy tetszik? Pocakod ill. Te hogy vagytok?
denizsa

Johi!
Fanni rulez! :) mivel szerencsére nem került olyan közelségbe, hogy érezné a büdit (mondjuk fürdés után nem is az :D), meg gondolom nálad se a slozin, így tutti mi rontottuk el őket! nekem a "nagyon nagyon hogy néz ki" még jobban tetszett. korábban kérdezte, hogy miért vágom le a punci haját :). (sajna, mikor fürdök, nem tudok vele mit tenni, bejön;s már megszoktam. hajmosás alatt pl. adogatja a sampont és a balzsamot)
ancsipancsi

Sziasztok!

Halálra röhögöm magam gyerekeitek beszólásain! :mrgreen: büdi punci :lol: :lol:

Neet

Kérdésem lenne hozzád. Remélem tudsz segíteni. Te most, hogy visszamentél dolgozni, kapod még a gyest? Mert én úgy gondoltam, ha már van erre lehetőség akkor igénybe venném, hogy a fizum mellé márciusig kapjam a gyes-t is. De, mivel Mo-on vagyunk, hogy is hihettem volna, hogy ez nem fog semmilyen akadályba ütközni??? Ugyanis a munkaügyön nálunk szóltak, hogy ilyenkor új szerződést kell kötnöm erre az időre és a társadalombiztosítás szempontjából más elbírálás alá esek majd, és ha táppénzre kell mennem, akkor csak a már ledolgozott idő erejéig, amit a gyes melletti munka alatt dolgozok le, mehetek táppénre. Kérdem én miért??? Ja, amiért ez fontos lenne, hogy én hétfőn mennék dolgozni és Bendi taknyos :evil: :evil: tehát én hétfőtől nem mehetek vele táppénzre, mert még nem dolgoztam egy napot sem. Szóval tudsz erről valamit?

ruz
ruzicsky

Ruzy!
én úgy tudom, hogy csak akkor van ez a dolog, ha legalább 30 napra megszakad a munkaviszonyod, új szerződést kötsz, ezután csak a ledolgozott napok arányában mehetsz táppénzre (szóval 1 hónap meló, 1 hónap táppénz). ha folyamatos a jogviszonyod, akkor ez nem áll fenn.
nem lehet, hogy arra gondoltak, hogy nem jár neked táppénz pénzben (én ezt tartom valószínűbbnek) az otthon töltött időre? mert pl. a nyugdíjasok sem kapnak táppénzt, ha a nyugdíj mellett melóznak, hiszen kapják az állami ellátást (ami esetedben a gyes). ha így van, akkor gondolom azt akarják kiszűrni, hogy olyan ne menjen vissza, aki amúgy csak táppénzre akar menni.
a legpontosabb válasz érdekében keresd meg az index fórumon ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 ) szakbarbárt , mert ő tutti ezekben az ügyekben! (majd nekem is meséld el, mert érdekel :) )
ancsipancsi

ááááááá tévedtem!

"A GYES és a gyermekápolási táppénz viszonya

A gyermekgondozási segély folyósításának időtartamára gyermekápolási táppénz nem jár, kivéve ha a szülő a gyermekgondozási segély melletti munkát végez."
forrás:OEP

"Az a szülő, aki a gyerek hároméves kora előtt visszament napi nyolc órában dolgozni, és gyerekgondozási segélyre egyébként jogosult, munkaviszonya megtartása mellett 2006. január 1-jétől kérheti a gyes megállapítását."

szóval táppénz jár, gyes jár, már csak az a kérdés, hogy tényleg fel kell-e bontani a szerződésedet, és hogy az miért okoz olyasmit, mint mikor vkinek 30 napra megszűnik a munkaviszonya. amíg szaGembert nem kérdezel, ne menj bele szerződés bontásba szerintem!
ancsipancsi

Ancsi

Nem tudom kit akarnak ezzel kiszűrni, de eddig annyit találtam erről a témáról, hogy úgy oldják meg a gyes-es munkaviszonyt, hogy új, a folyamatos jogviszonyomtól független szerződést kötnek velem. Vagyis a régi munkaviszonyomban márciusig marad a fizetés nélküli szabadság, miközben tök ugyanoda megyek vissza. Van ennek értelme??? MIért nem az eredeti munkámba megyek vissza ilyenkor a gyes, meg egy plusz támogatás??? A táppénzre jogosultságot meg ne itt szűrjék ki, a táppénzre menésnek megvannak a feltételei, orvosi stb. ott kell fellépni az indokolatlan táppénz ellen, nem itt.

Mert szerintem ez felháborító. Hát, hogy vegye igénybe szerencsétlen anyuka a gyes melletti munkát, hisz ez abszolút logikus, hogy amikor elkezdik a bölcsit, ovit, főleg ilyenkor ősszel a betegségszezonban, gyakran betegek lesznek. És az még egy dolog, hogy ha szerencséd van, nem pont az első nap lesz beteg, de akkor is nagyon is életszerű, hogy többet lesz beteg, mint amennyit már sikerült ledolgozni, a bölcsibe meg nem viheted betegen, ilyenkor mit csinálsz??? jut eszembe, lehet, hogy szólok apámnak, hogy jöjjön fel és akkor vigyázhatna Bendire, mert nem nagyon beteg, láza sincs csak kicsit taknyos, de a bölcsiből tuti elküldenék, meg jó lenne, ha itthon maradna, ne legyen ő sem még betegebb.

Szóval itt is felmerül bennem, hogy ezeket a szabályokat azért hozzák, hogy minél kevesebben vegyék igénybe, mint ahogy mi szocpolt sem kaptunk nevetséges indokok miatt. Ott is be van építve mindenféle plusz szabály, csak, hogy minél kevesebben tudják igénybe venni.

ruz
ruzicsky

Nem szerződés bontás, az megmarad, csak a gyes melletti munkaviszony idejére kell egy másik szerződés is. És én ezt a jogszabály találtam erről.

Ebtv. 49. § (1) A gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás vagy az ápolási díj mellett munkát végző biztosítottra a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy

a) a táppénzfolyósítás időtartamának megállapításánál biztosítási időként csak a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás vagy az ápolási díj folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött napokat lehet figyelembe venni,

b) a táppénz összegének megállapításánál a biztosítási jogviszonynak az a) pontban meghatározott időtartam alatt elért, biztosítási jogviszonyból származó pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelmet kell figyelembe venni a 48. §-ban foglaltak szerint.

ruz
ruzicsky

"gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött napokat lehet figyelembe venni"

lehet, hogy a gyes nem biztosítási jogviszony, és ezért van az, hogy csak mikor elmégy melózni, azok a napok számítanak bele a táppénzbe? :(
a gyest tekintjük olyasminek, mint a csp-t, az mindentől függetlenül jár, nincs köze semmihez.

azzal egyetértek, hogy a nyugdíj mellett dolgozóknak ne járjon táppénz összeg, hiszen döntsön, hogy nyudíjas, otthon marad, vagy fitt egészséges és melózni megy. csak azt nem értem, hogy akkor miért kell a munkáltatónak uannyi közterhet befizetnie utána, mint az után, akinek jár? hova vándorol ez a pénz, ha ők nem kapják meg?

szerintem egyébként te még így is jobban jársz, ha megtartod a gyest, mert nem leszel te annyit otthon, ez egy szerencsétlen véletlen, hogy pont beteg Bendi.
ancsipancsi

Ruzy!
ha belegondolsz, valójában 1 hónapot kell kibírnod, utána meg már lesz 30 napod, amivel gazdálkodhatsz, és ez csak nőni fog. úgyhogy kitartás, apukád biztos segít a kezdetben (vagy férjed), s után meg...
én is voltam ilyen szituban, szülés előtt variáltam, és úgy kellett kiszámolnom a dolgokat, hogy szülés előtt azért táppénzre is mehessek, ne kelljen a 9. hóig melóznom.
ancsipancsi

Hát igen Ancsi én is így vagyok vele, hogy nem szeretnék elesni ettől a plusz pénztől, talán meg tudom majd oldani valahogy.

De igazán felháborít az egész eljárás. Mert ugye a kedves kormányunk annyira odavan, hogy mennyire támogatja a kismamákat, mert 3 éves korigá jár a gyes, akkor is ha már dolgozol. De akkor miért gördítenek ilyen akadályokat???? Miért nem a normál állásomba mehetek vissza, miért veszítek el bizonyos jogosultságokat akkor ha igénybe veszem ezt a kedvezményt?????? LÓ...ASZ a SE....ÜKBE!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Hát igen, hogy mi számít biztosítási jogviszonynak még nem sikerült kihámoznom a jogszabályokból. Mert hát ugye olyan érthetőek ezek is! :evil: :evil: :evil: :evil:

ruz
ruzicsky

szakbarbárt meg nem érdemes megkérdezni, mert alig-alig válaszol valakinek és amit válaszol az is csak olyan általánosság, amiből ugyanúgy nem értesz semmit és ha fizetsz neki csak akkor válaszol normálisan... :?
ruzicsky

Úgyhogy megpróbálok magam utánanézni, végül is már negyedéves vagyok a jogi egyetemen :lol:

de majd te is meglátod, hogy hiába az 5 év tanulás, annyira bonyolult a jogrendszer, hogy csak nagy általánosságokat fogsz megtanulni és egy ilyen konkrét dologhoz nem elég. De talán megtalálom az erre vonatkozó összes jogszabályt és talán sikerül is megérteni őket...remélem...

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ruzi:
Én is gyes melletti munkaviszonyban vagyok! Nálam is az volt, hogy teljesen új munkaszerződést kellett kötni, és akkor beszéltük meg a főnökkel a 6 órás mviszonyt is. Tulképp annyi változott a papíromon, hogy benne van, hogy gyes folyósítása alatt, meg a munkaidőm változása, amúgy minden uaz! Sajnos a táppénzt én sem kérdeztem meg, nekem is pont a napokban jutott eszembe, hiszen B hétfőn kezdi a bölcsibeszokást, utána ha V elmegy dolgozni, akkor Nekem kell otthon maradni, ha betegek.... De holnap én is megkérdezem a munkaügyest, szerencsére nagyon segítőkész és elég jól tudja a dolgokat! Én voltam az első, aki így gyes mellett dolgozik, rajtam tanulta :lol:

Pocak
pocakpacni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: