A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

sziasztok!
én azért írok most, mert eddig csak "lapultam", de azért én úgy érzem h nekem "ingem" és illik hozzászólnom: ne Mártit ostorozzátok, mert azt hiszem, én legalább annyira benne vagyok a történetben, mint ő.
szal én sárosnak érzem magam az egész buliban, uis emlékeim szerint Márti is akkoriban írta eredeti hozzászólását, amikor kicsit én is kibuktam úgy kb 1 hónapja, amikor mindenki nyaralt és jött vissza a szuper történetekkel h milyen csodálatosan jó kisfiú/kislány volt a gyermeke. na az én kölyköm meg azokat a félórákat is végigüvöltötte, amíg vacsorázni voltam :roll: meg h milyen csodálatos dolog ez az anyaság és öröm minden perce. meg szebbnél szebb mosolygós fotók. és tényleg úgy éreztem h ha mindenkinek minden ilyen flottul megy, akkor én mi a túrót keresik itt?! mert nekem meg nem.

a másik meg ez a kinek a gyereke mit tud már téma: én babakoromban már 9 hónaposan jártam és egyáltalán nem másztam. de tudom h ez nagggggyon nem jó (saját bőrömön is megtapasztaltam), úgyh az én folytonos parám h enyém fog-e. ráadásul folyton a kezemben van, tehát alkalma sincs sok gyakorlásra. anyám azzal húz h lehet h nem fog mászni, csak már rögtön szaladni fog. na és ez persze az agyamra megy... így aztán nem irigykedem mások babóira, csak "feszülten figyelem" h enyém nincs-e elkésve, lemaradva - de szerencsére úgy látom h nem.
Vendég

Doo!

És ha csak a te gyerköcöd igényli 15 közül, hogy kézben legyen?
Az ne jelenti azt, hogy ő bármiben is rosszabb... sőt mg szt sem jelenti, hogy később is így lesz. Gergő is álom nyugis baba volt... azt mi lett belőle! :D
levente is nyugis, de nem annyira mint Gergő volt. Periodikusan ismétlődnek hisztik... amikor az egész délutánt végig hisztizi... olyankor nem is kerülök gép elé. Másnap meg álomtüvimanó, úgyhogy olyankor meg már el is felejti az ember, hogy szokott óborzalom is lenni... De biztos mindenki kölke sír, sajnos néha vigasztalhatatlanul... és vannak olyan napjaim is amikor bizony se pisilni, se enni nem tudok, de pont a nyaralásnál nem produkálta ezt...
Én például tisztában vagyok azzal, hogy ez itt nem az életünk, mindennapjaink tükre... bizonyos dolgokat kiemelünk és azt megosztjuk egymással...de ez végülis azért nem hazugság.

Féltékenykedni, ugyan.... úgyis az én kölköm a legjobb! :D :shock:

Szerintem inkább segítség vagyunk egymásnak mint vetélytárs.
Én szeretek itt mindenkit, tök jó kis csapat gyűlt össze. Úgyhogy részemről love love. :) És úgy szoktatok hiányozni és amikor nem írok nektek akkor is minidg gondolok mindenkire... és mindjárt sírok. És annyira megöllegetnék minden kis szomorkodót, bosszankodót...

És remélem ti is kényeztetnétek egy mosónőt! :D

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Elmaradás,hófordulós babucik,ezer puszi nektek!!!!!!!!
Képzeljétek este éppen a szórólapon dolgoztam mikor babuci az ágyon hanyat fekve egyszer csak egy nagy lendületet vett és hasravágta magát,alkar támasz és röhögés.csak lestem,aztán pucsít és vissza,no eztán jött a ne mulass,serintem megvan Pavarotti utódja,imádja a hangját hallani,és már tenor magaslatokban sikítozik egész nap,szerintem egy két éb és a milánói scalaban tuti helye van.
Éjszaka felébredt 2 kor,ringatá és,nappaliba költözés,és egy édes szitu,miután elhelyezkedtünk a nagy ágyon átöleltem és hallgattam a sötétben ahogy ütemesen veszi a luftot,és ahogy a Hold besütött láttam amint a tündér álomporától elnehezedik a pillája,majd egyszer csak egy kis meleg tenyér fogta meg az arcom és húzott magához,azt hittem megzabálom,persze 5 percig tartott a csoda,ébredés, kezdtük újra.
Na majd még jövök csak gondoltam ezt elmesélem gyorsan

KépKép
riella77

Jaaajj, mennyit írtatok, én meg rohanásban vagyok.

No. Köszi Mindenkinek Drágáim a gratulációkat. Hát ez még nem teljes foginca, de áttört észrevétlenül.

Bogyra, hihetetlen egy familia vagytok, hallod. Babaruhák? És Te suvickolod? Nah Te szegény.
De lebegjenek a dollármilliók a szemed előtt. Tupperware, ugyanmár, nem kell az már senkinek. Gyerekruhaaaa, az igen:)

Almakompót, jó ötlet. Ki fogom próbálni.

Ilda, nyugi bébi, hazaér a párod és minden okés lesz.
Ja, szerintem menstruálva hagyd ki az uszit. Én ezt tenném. Szerintem senki nem értékelné. Hm, nem?

Kép
niki30

Bogyra, szívemből írtál, én is imádok itt lenni köztetek és pont múltkor mondtam páromnak, h. még jó, h. vagytok nekem, mert különben befonnám a szemöldököm és meghülyülnék.
Ez egy másfajta kommunikáció, de milyen jó, h. ez is van.

I love internet!!!!!

Szal, Doo, bármi van veletek, ide veletek!!!!
És lehet, h. Vikivel eddig nehezebb volt, de ez nem jelenti azt, h. mindig így lesz. Lehet, h. egyik hónapról a másikra csoda tündérbogár lesz.

na megyek mert macska kupánvágta magát a rumbatökével....brühühü

Kép
niki30

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy keresetlenül jelentkezem. Azért írok, mert vannak gyönyörű kombizsákok eladók. Nagyon praktikus, először bundazsák, később overall. A gyerkőceim három éves korukig hordták, szóval meghozza az árát. A "2007. augusztusában szülök" topicban a 182. lapon megtalálhatjátok a fotókat arról hogyan néz ki, és hogyan kell használni. A Brendonban a hasonló overallok ára 17 ezer forint körül jár, nálunk megrendelve 8 ezer, és ha van különleges kívánság, az is megoldható, ugyanis anyósom készíti őket. Ha érdekel benneteket, keressetek meg priviben.
Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok lányok!

A segítségeteket kérem. Nyitottam egy új topikot a Fogamzás/Megterveztük a baba nemét címmel. Azt kérném, ha van valami tapasztalatotok a témával kapcsolatban akkor gyűjtsük össze azok kedvéért akik nagyon szeretnének kisfiút vagy egy kislányt. Kérlek, gyertek oda egy hozzászólás erejéig, és mondjátok el a tapasztalatotokat.

Nekem már volt két császárom, úgyhogy csak egy lehetőségem van egy kislányra. Nagyon sokat segítenétek, ha a tapasztalatotokat megosztanátok velem. Köszönöm!! Jó egészséget kívánok a gyönyörű kisbabáitoknak!!
reménykedõ

Hát nekem is mondhatnak valaki valami tutit.... négy gyerekeig hajlandóak vagyunk elmenni, hát addig remélem lesz egy kislány.... de valahol megértem Reménykedőt.... két fiú után! :)

De megmondom őszintén én max ceizelnek hiszek... Külföldön már bevett szokás a spermaválogatás... Magyarországon is jót tenne, a nem etnikum szaporodásának. Olvastam egy kutatást, arról szólt hogy hány százalékkal emelné a gyermekvállalási kedvet, ha megválaszthatnék a gyermek nevét.... A két egynemű gyermek után közel 70% vállalt volna harmadikat... És akik csak egy gyermeket szeretnének azoknak is 50% élne a lehetőséggel!!!

Szerintem ez nem is nagy gáz... mármint mégsem abortusz... és nem akarok gusztustalan lenni, de valszeg az akadékoskodók nem gondolnak a gumira, amit az ember után kidob többmillió "gyerekkel", vagy egyéb alternatív lehetőséget ne is mondjak, a kamasz gyerek magömlése is bűn...
Nha mindegy nem értek egyet az ennyire szélsőséges nézetekkel.
Ne értsetek félre nem vagyok abortusz párti, de azthiszem van az ember életében olyan szituáció, amikor nem tud vállalni egy gyermeket.

nah off! Éljenek a harmadik kislányok!!!! :D

KépKépKép
bogyra

Csak gyorsban jovok! De annyit irni akartam, hogy en mar fuggo vagyok TOLETEK!!!!!!!!! Mar alig varom a tavaszt, (vagy mikoris lesz most???) hogy talalkozzunk, es egyutt rohangaljunk a budos, hisztis kolkok utan!! Es csinalunk egy oriaaaaas tortat sok sok sok 1-es gyertyaval es kanonban nyomjuk a heppi börszdéjt!!!!!!!!! :lol: :lol:
En is mindenkit szeretek itt es ne tunjon el se Stella, se Doo.
Az en Ricsim a legjobb kulonben is (mar bocs Bogyra!) :lol: :lol: de o is persze hisztizik sokat, meg minden baja van es akkor csak nezek, hogy mi a lofutykost csinaljak vele. Szooooooval mindenki higgadjon le es ne merjen senki lelepni innen!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :idea: :lol:
Puszka meg jovok!

Kép

Kép
lorcika

detto,nagy olasz családunk minden tagja ide tartozik és egyszerűen KELL!kilépni tilos,és hűtlen elhagyásnak minősül,amit a törvény bűntet.
Az ,hogy egy szerencsétlen véletlen folytán kerültem ide egy dolog,de hogy már nem élet az élet nélkületek az a nem semmi.
Ha felnő babuci elmesélem neki,hogy amikor még a pocómban volt bele csöppentem egy társaságba,ahová jó volt tartozni,egy kicsit összekovácsolt minket a sok nyűg a terhesség édes nyűgjei,és hogy ezáltal anya szerzett neki sok kis barátot és barátnőt,képzeljétek csak el,hogy 20 év múlva azon parázunk majd ,hogy a srácok együtt mentek bulizni,és vajh' merre járnak 8) 8)
Na de ne szaladjunk annyira előre,vissza a mába,szeretlek titeket egytől egyik,és valahogy a babók is annyira hozzám nőttek,MIND!!!!
Jó köztetek!puszi

KépKép
riella77

Sziasztok!

Tééévedtek lányok, az én kis békám a legédesebb! :lol: :lol: :lol:

Ma vacsira voltunk barátoknál. Milán az elején aludt (még a kocsiban megtalálta Álommanó), de ébredés után vígasztalhatatlanul üvöltött. Se apa se én nem tudtuk megvígasztalni, pedig ringattuk, énekeltünk, tisztába tettük, még a szopit is megpróbáltam (cici se kellett :shock: ). Nem volt mese, otthagytuk a jó kis sült tarjákat :( , kocsiba vágtuk magunkat és irány haza. Az úton még fel-felsírt, de már nem folyamatosan nyomta, itthon meg mint akinél elvágták. Rávetette magát a kajára, de elötte megdobott egy mosollyal. Aztán boldogan lefeküdt aludni, és most békésen szuszókázik.
Szerintetek vannak negatív hullámok egy lakásban? Vagy mi lehetett a baj? Már elég sok "idegen" helyen voltunk, sehol nem volt cirkusz.

Tudom, hogy én csak egy utólag csatlakozott befurakodó agyok, de lassan én is "függök" :) Úgy látszik itt ilyenek a hullámok :lol: :lol:

Csilla
Vendég

Bogyra, én is, én is!!! Megyek vásárolni. Neten nyomjátok, vagy lesz üzletetek? Aztán szépen mossál!!!!

Riella, te meg olyan meghatóan írsz mindíg Martinról. :D :D Már alig várom, hogy Milu is hasonlókat csináljon.

Pici, itt a pihenő párduc. Amikor még kisebb volt, jobban pihent, akkor a fejét is lógatta.
Kép

Csilla
Vendég

Egyelőre neten webshopolunk, meglátjuk van-é kereslet...
Ha bejön akkor keresek itt üzletet, mert a környékünkön nincs semmi.
Megmondom őszintén ez nagyon régi vágyam... egy babaruhabolt.

Szerintem egyre kevesebben engedjük meg magunknak az új ruhákat. Én megmondom őszintén éppen ki tudnánk fizetni, de sajnálom rá a pénzt.... (ez már lehet férj hatása). Sokkal jobban szeretek turizni. Most egy olyan helyre járok, ahol nagyon jók vannak közepes árfekvésben, de inkább olcsón, viszont nem tisztítják és tényleg túrni kell. Annak idején még lyánykoromban volt egy turi, ami igazán nagyon jó volt, nah olyat szeretnék. Fogasok, polcok, mosva vasalva... viszonylag olcsón. De egyszer csak elszállt a csaj és amikor árut hozott volt egy pár bennfentes akit nyitás előtt beengedett.... ugye romlott a minőség... fél év múlva be is zárt, mi kivülállók ezt nagy sértésnek vettük és nem mentük oda többet. Szóval csak a bolt tetszett de ilyet nem szeretnék.
Az működhet, hogy el teszek egy-egy darabot, mert te most ép rugit keresel vagy bundzsákot... vagy akár kedvezmény is elképzelhető. De hogy kitúrassam a jó cuccokat, az nem...

Hát majd meglátjuk. Megmondom őszintén ez a bála nem túl jó, amit most hoztunk, van még pár hely, ahová majd elmegyünk, most csak 50 e-t fektettünk be, amint visszajön megyünk másik helyre báláért... ez az elképzelés, azt lehet még jövőre is ezt a stócot áruljuk!

Bringa! Van 10-en éves csajszira való Lee csipő fari!!!! Meg van egy pár jópofa dolog!

Nah töltöm fel őket! Pussza

KépKépKép
bogyra

Segítség!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
Valaki elvitte megint jó Lilit,vagy az ufók jártak itt,de tegnap óta csak üvölt :evil: :twisted: :evil: Hajnalban már én is :oops: :oops: :oops:
Annyira tanácstalan vagyok............
Olyan sokat tornázik napközben,h este 7re totál kész van,bealszik.Ez nem is lenne baj,mert tegnap reggelig aludt is 6ig,fél7ig,de tegnap a tornát kiegészítette über üvöltéssel,amit folytatott időnként éjjel is,aztán hajnal 4kor totál felébredt és csak rúgkapált és éhes volt,és nekem végem van :cry: Az a baj,h mindjárt jön az óra állítás,úristen belegondolni sem merek.......
És már napok óta hallom,h hajnalban a pocija indul be,nem görcsöl,csak pukizik,szóval ébred a teste.De miért változik,mikor annyira happy volt,h 7kor kel,adják vissza jó Lilit!!!!!!!!!!!!
Lehet,h csak belemagyarázás,de én úgy láttam tegnap ez már az a sírás volt,amikor kíváncsi rá,h megjelenek,ha ő brühühüzik egyet.Mert ahogy meglátott csönd lett.És most nem tudom mit csináljak :roll: :?: Ősbizalom megtartása=rabszolgasors :shock: :shock: / Ösbizalom elvesztése=........... :?: Na ez az,ilyenkor mi lesz?
jaj,jaj,jaj,nagy a baj :shock: :roll: :shock:

És én is ájlávjúzlak titeket és reggel az első utam ide vezetett és most nagyon offon vagyok és még az is lehet eladom,én ezt nem bíííííííííííírom :oops: :cry: :cry: :cry:

Kép
bringababa

Bringa, nem tudok okos lenni, de biztos el fog múlni.
Kaki, pisi, kaja oké? Pocifájás? Lázmérés? Unatkozik?

Énekelj neki!

Kép
niki30

Csilla már Te is közénk tartozol!! És nagyon örülünk Neked!

Kép
niki30

És akkor most:JÓ REGGELT MINDENKINEK! :wink:

Bogy megmondtad a tuti-tutit! :wink: :lol: A nem megválasztással kapcsolatban én is ezt gondolom,és nagyon bejött,mikor Czeizel mondta azt a tinis dolgot.Különben meg pont tegnap gondoltam rá,h van egy nem megválasztási elmélet,jó lenne egy utólagos statisztikát készíteni,h vajon működik-e?Benne vagytok?Csak az apa korától függ.Valahogy úgy van,h 3éves periódusokra van osztva,amiből az első évben fiút nemz,az utolsó kettőben leányzót.(remélem nem fordítva :roll: )
Persze a fogantatás időpontját kell számításba venni.Én már végigzongoráztam az ismerősök körében és működött.Csak akkor necces a dolog,ha mondjuk egy hónapon belül van a pasi szülinapja és a fogantatás időpontja.Nem tudom értehető-e,ezért mondom a mi esetünket.Lili 2006.szeptemberben fogant,B.októberben töltötte a 30at. 27 éves korában fiút nemzett volna.28-29 évesen leányt. Szóval azért nálunk necces volt,de azért bejött :wink: :lol:
Azért kicsit bizonytalan vagyok,fel is hívom a barátnémet,h jól mondtam-e,már régen volt,mikor ez volt a téma :roll: Mondjuk hiba csak abban lehet,h talán az első kettő fiú és a harmadik lány...
Ha van kedvetek,akkor számoljatok kicsit,hátha segítünk vele Reménykedőéknek :wink: :lol:

Más.sajnálom,ha a tegnapi hsz-om kicsit offolta a topicot,nem ez volt a szándékom,sőőőőőőt :oops: De látható,néha a jó szándék is lehet nagyon is ártó :oops: ,bocsi-bocsi-bocsi :oops: :oops: :oops:
Azt gondolom rosszabb napjainkon majd mindannyian éreztük,h az én problémám,nem a ti problémátok,aztán meg kiderült,h mégis :wink:
Én kevesebb lennék nélkületek,és próbáltam elbújdosni már ezért vagy azért,de sosem sikerült és már nem érdekel ország-világ megtudja "mi újság van nálunk",fontosabb a véleményetek,a törődésetek és a virtuális barátságotok! :wink: :lol:

Csillu!Az én maszkás könyvemben ezt a pózitúrát úgy hívják tigris a fán,úgyhogy jól betaláltál a címmel! :wink: :lol:
Lehet abban vmi,h vhol nem jók a rezgések,de én inkább azt veszem észre Lilin,h időnként,ha túl sokat megyünk,akkor igényli a sweet home-ot.(de már megint hazabeszélek,most is ezzel nyugtatom magam,hátha ezért ilyen nyűgi Lili).De az is lehet,h inkább azt érezte meg,h nem is igazán volt kedvetek menni.

Bogy!a gatyót megnézném,de Alexa már 27es gatyát hord,inkább 20on,mint 10-en :shock: Szóval csak azt akarom mondani,hha lányka a farmer az már tuti nem jó.Hol lehet a kínálatot megtekinteni? :wink: Azért azt jó hallani,h egy álmod válik valóra,így a mosás is jobban megy,nem :!: :?: :wink: :lol: Sok sikert hozzá!!!!!!(ismerlek:nem a mosáshoz :wink: )

Riella!adj át vmit abból a határtalan szeretetből,ami benned lakozik,én rendesen pironkodtam,h nagyjából 1forma éjszakánk volt,amíg Te meghatódtál a telihold fényében,én úgy láttam éppen kiröhög :oops: most jól el is szégyelletm magam :oops:

Kép
bringababa

Niki!nem tudom.Unatkozik talán,vagy tényleg sokat mentünk mostanság.vagy az lehet még,amit Doo írt,olvastam vmit én is erről,h négy hónapos korbán változhat az alvás,de én erre nem vagyok berendezkedve :oops: És eddig napközben olyan jól elvolt,de most nem.És tudod mi a leggázabb,h idiáig ha danásztam le lehetett kötni,de most nem.Nem azt akarja,h foglalkozzam vele,csak azt,h mellette legyek.nem jó neki ölben,nem jó neki ha táncizunk,semmi,de semmi,csak legyek mellette.Nem úgy,h lát,hanem mellette a földön,az ágyon....Erre írtam,h ez már olyan volt,mint amikor azt próbálja,hha bömbi=anyu jön.és most nem tudom,h jól teszem-e ha megyek és azt sem,ha nem :roll: .
Talán adok neki néhány napot,elképzelhető,h az van,amit Pici írt,és akkor biztosan kell néhány nap,amíg megnyugszik és bízik bennem,h igen jövök,megszokja,h ő meg én különállók vagyunk,aztán rendeződnek a dolgok.Remélem.
Jaj,úgy nem szeretem ezt,mikor ilyen tétova és tanácstalan vagyok :evil: :twisted: :evil:
Te meg aranyos! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Brigikém,
bizti elmúlik 1-2 nap alatt, talán emlékszel Marcinál is volt ilyen. Visszaállt szépen. Nappal mondjuk nálunk van szórakoztatva (ej de jól fogalmaztam :oops: :D ),látja maga körül Vikit, Gergit, no meg engem. Viki a legjobb mindközül, odamegy, játékkal, beszél, sikít, nevet, mozog meg hangot is ad. Ő a kedvenc. :lol: Nekem sokat van ölben Marci, de ha dolgom van, amit nem tudok vele véghezvinni 'kíméletlenül' leteszem. :D
Vendég

Remélem Dóri,remélem! :oops: :cry: :oops:

Kép
bringababa

Bringa szerintem is elmulik, ezek ilyen mulo dolgok, nekem a maszkalastol volt par ejjel olyan, hogy felebredt (bar nem sirt az igaz). Ugy ertem o maszott el a kisagyban es a racson fenn akadt!!! :lol:
Szoval kitartas remelem visszaall hamar a rend!!
Amugy en hatarozottan eszrevettem Ricsiken, hogy most mar ezek kokemeny hisztik!! "Anya foglalkozz velem,anya ringass el mert almos vagyok" hisztik!!!!!!! Elvan magaban egy darabig a jatszoszonyegen....de aztan megunja az egeszet, elkezd nyoszorgni es akkor szorakoztatni kell, enekelni, mondokak, nyigazni...de van amikor azt is unja!!! :shock: Es leginkabb azt szereti ha cipejuk, mert akkor nezelodik, ott van anyan vagy apan es jajj de jo az elet...csak eppen anya,apa dereka leszakad egy ido utan!!!
Apa epp mondja itt mellettem (olvasvan soraimat), hogy az o dereka nem szakad le, csak nem akarja cipelni, mert "ne szokja meg a budos kolke"!!!! :lol: :lol: Szoval hiszti van ezerrel nalunk..mert ha meg folveszem, akkor tunder bunder vigyorgo eger, csak gyozzem a hatammal!!!! :)
Ja es Bringa utazas!! En is eszrevettem, hogy ha tul sokat visszuk akkor total kesz van es sikitozva sir...de itthon egesz jol megnyugszik! Mult szombat volt egy egesz napos tura....hazafele mar visitozott, haza ertunk, megnyugdott es fel oran keresztul elvolt a hatan a jatszoszonyegen, csondben, gugyoreszve a boldogsagtol!! En is mennek sokszor midnenfele, de altalaban kihagyok 1-1 napot, hogy ne keszitsem ki szegenyket teljesen!! :(
Na huzok, osszecsapok valami ebedet, aztan meg jovok.
Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Gyorsba jövök neked Bringa!

A lee farmer csipeje 27 és hossza 31.
Még nincs fenn a neten most szárad, kisikáltam.

KépKépKép
bogyra

Bogy,tök jó :lol: :lol: :lol: :!:
Száradjon máááááááááár,hagy lássam! :lol:

Kép
bringababa

Csajszik!

Nektek hogy megy a napirend??? Én totál szét vagyok csúszva... hogy oldjátok meg a főzést, bevásárlást, takarítást, mosást, vasalást....gyereknevelést, ne adjisten ha több is van??????

Komoly életmód váltásra készülök!!! Kellenek az ötletek! :)

Bringa neked meg nyugibogyómáááár!!! Te leszel az első aki megnézhet8i, egyből ide teszem a képet!!!!

KépKépKép
bogyra

Bogyra, nalunk szerencsere megszokott napirend van, kozel mindig azonos idoben eszunk, igy tudok tervezni.

Reggel 8-kor etetem, alszik is eddig hala az egnek, aztan fozok vagy amit kell itthon elkezdem.
10 korul adok neki almat, ezen elnyammogunk 10-15 percet, 11-ig altalaban azert igenyel engem, aztan teljesen kidol, alszik 20-30 percet - na nem mindig.
12-kor megetetem es mindig leteszem az agyaba aludni, ha el tud, ha nem 2-ig nem veszem ki, de nem is szokott ilyenkor nyugoskodni.
Ezt kovetoen elmegyunk setalni, de ha dolgom van itthon akkor csak rovidre.
Du. 4-kor megint eszik egyet, aztan mar nem alszik sajna furdetesig - na de nem akarok telhetetlen lenni :lol:
5-6 kozott setazunk vagy ha birja itthon akkor maradunk es a jarokabol kivett szivacson elvan.
Fel8-kor furcsi, es legkesobb negyed 9-kor alszik.

Nagyon szerencsesnek erzem magam, hogy igy mukodik, mert igy tenyleg meg tudom tervezni elore melyik nap fozok, mikor takaritok, vasalok stb.
Nem mondom hogy neha nem borulhat a menetrend, de ritka.

Na higyjetek azt hogy oramu pontossaggal elunk, de nalunk ez valt be. Ahany haz annyi szokas.

Ja a menses+babauszi kerdes targytalan, mert ma egesz nap nem volt, szoval ez rovidre sikerult - na nem banom :wink: Kép

KépKép
horilda

tehát naponta kb négy órát foglakozol a háztartással.. és ebben az időben benne van mondjuk a te pihenő időd is...

hát én nem értem..... akkor valószínű ti jobban megtartjátok a rendez... pl nálunk most szinte ösvényeket kell vágni, mondjuk leginkább a bálásruha va éppen szanaszét... nah de múlthéten aludt itt anyosó és pl azóta sincs összecsukva gergpő ágya... szal ilyenek.

Aszem teljes váltás szükségeltetik.... mert ez így nemmehet tovább, és baromira bosszant hog yminden nekem kell csinálni... merthát a férjem dolgozik naponta vagy 6-8 órát... én meg ugye cska itthon vagyok... lehet már ilyen tudatalatti bosszúból nem tudok rendesen háztartást vezetni...

Doo! van ilyen???

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Niki, naon kedves vagy :)
Nálunk is viszonylag jól megszokott napirend van. 9-kor kelünk, és kb. 4 óránként eszünk. Szopik között fél-órákat alszik, délelőtt többet is, ilyenkor tudok tobzódni itthon. Délutánra nyifinyafi, akkor sétálunk egyet, vagy játszom vele. Este 8 és 9 között fürcsi, szopi, alvás.

Csilla
Vendég

pl most gergőt egyedül kellet leengedjem a játszóra.... egyszerűen nem tudok mindenhollenni...

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Csajok,

KO vagyok egész nap mentem... túl vagyunk a 4 hós oltáson is, tegnap kapta ZSófi, úgy néz ki, megúsztuk ezt is :)

Csilla, jéééé egy pihenő párduc :wink: :lol: tényleg úgy néz ki :)
Viszont nagyon letörtem most, mert eddig azt hittem Zsófi tudja a legnagyobb nyálbunit fújni, de most látom, Milán simán lekörözi... :?

Bringa, szerintem is lehet hogy a sok menés-jövés volt egy kicsit sok, nálunk is észre lehet venni, hgoy este Zsófi nyüszisebb, ha nem pihenhet a saját ágyikójábban napközben. Persze elalszik bárhol, de itthon szeret a legjobban. Én igyekszem egy napra csak egy progit beiktatni gyerekestül ha több akad, inkább beizzítom a családi bébisintéreket :wink:

Bogyra... no comment, neked anyukám amennyi energiád van... mi újság a konyhával? Lemaradtma valamiről? Vagy az már régi projekt? Netalántán szimultán nyomod? :lol:

Hát nekünk nincs ilyen konkrét napirendünk, Zsófi 6-8 közt kel, ez elég tág intervallum... mindig ehhez igazodik aztán a nap. 3-4 óránként eszik, de ha van valami progi, úgy időzítem az etetéseket, hogy időre odaérjek, vagy megetem fél órával előbb, vagy húzok rajta mé egy fél órát... Nekünk ez bejön, Zsófi soha nem sír hogy éhes lenne, ha kap örül, ha később kap, úgy is jó neki :wink: :lol: Háztartással 1-1,5 órát töltök egy nap, mondjuk vasalni nem vasalok, jár hozzánk egy néni két hetente, aki kisuvickolja az egész házat, plussz vasal...jó sok ruhánk van, hogy két hétig bírjuk vasalás nélkül :wink: Mosni hetente egy-két nap szoktam, akkor mondjuk sokat. Kaját sokszor rendelek, akkor nem kell főzni...pakolok minden nap eleget, meg porszívózok, vagy söprök, de azt sem minden nap... szal nem viszem túlzásba....
Van hogy sétálni sincs lemenni kedvem, főleg ha kaka az idő... akkor kicsapom a gyerket babakcsiba a teraszra, ott is ugyanolyan jó a levegő :wink: és isteni 2-3 órákat szokott így aludni, amíg én szabad vagyok, és netezhetk, meg olvasok :lol: most is így nyomjuk :wink:
pici76

ja és nálunk este 10 kor van a fürdés... és utána fél 11 -11 között alszi kel a nyúl
pici76

alszik el
pici76

kérdés: ad valamelyikőtök Sinlacot a dednek? Estére szeretném egy kicsit jobban megtáplálni a gyerket, mert van hogy kevesebb a tejci ha sokat jövök megyek... bármi tapasztalat?
pici76

azt akartam még mondani, hogy tegnap mondta a gyerekdokink (no nem mintha alultáplált lenne Marcikám :lol: ), hogy ha bármikor is kevesebb lenne más a tejcsim, akkro nyugodtan adjak neki almát, krumplit s társait és nehogy tápszert. Mondjuk ezt ebbne a korban én is maximálisan így gondolom, így hát meg is erősített ebben ő is. :D lassan tényleg fél éves lesz, intézhetem ezt a hülye gyedet is..

na megyek fürcsitájm :)
Vendég

sziasztok!

doo!mindkettővel hosszában vágtak!Patrikkkal már irtam miért,és most a kicsivel is,mivel a pillangómat nem akarták kettéfűrészelni!!! :lol:

lorci:én icipici cukrot tettem bele,savanykás volt az alma.

Emma az első kisegerünk!!!hurrá!

bogyra!a kiscsajokat is szülhetjük egy időben.Elsőink egy napon,másodikjaink egy hónapban,harmadikjaink egy héten szülessenek!!! :D

Képzeljétek,nyomorék lettem.Ma reggel mentünk a papa temetésére,ültem a kocsiban,és a nyakam úgy maradt.Pedig se kanyar,se fék,semmi...most shanz gallérom vagy mim van,meg fájdalom keményen.A lelkes dokinéni meg be akarta injectiózni a nyakicám,mert hogy gyógyszert azt nem adhat,de gondolta a lidocain kis ideig segithet rajtam,hát,nem vállaltam.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

na,olvastam,soha nem gondoltam,hogy versenyezik valaki a babák fejlődésében.Ez tök hülyeség.Én ha irom,mit tesz a fiam,azért,mert vagy jólesik vagy bosszant.Például ezt az ücsörgőzős mozdulatot nem olyan aktivan műveli,de műveli.Most új heppje akadt.Amikor pelenkázom,és végzünk,mondom,hogy csüccs és a fiam felül a kezemet fogva felhúzza magát,komoly arc,láb kitámaszt a hasamnak,és hopp,már állóba is nyomta magát,nagy vigyor és 3-4 másodperc múlva berogyik a lába és máris gyorsan felkapom.Nem álltatom,mert fejletlen még a kis csontja hozzá,de ezt a pelusosat a büszke fejecskéje miatt nem hagynám ki.Ja,és bugyborékolni is nagyon tud,de szeerencsére a kajával nem,csak a nyálával.Meg turkál a kanálba meg a szájába evésnél.Tök jó.Kikotorja,amit belerakok.

ja,és hogy dicsekedjek a :twisted: kisfiammal:már sokan mondták,hogy ilyen akaratos gyereket ilyen picinek nem láttak,de mit tegyek?Ha ülök,addig dobálja magát és kiabál,mig fel nem állok.Igen,kiabál,nem sir.És nem hajlandó enni más cumiból,csak egyből,ha azt nem adom,nem eszik.Ha meg épp a kanalat unja,nincs az a módszer,hogy megetethetném mással,mint a kedvenc cumival.Szóval imádnivaló gyermekem igencsak beszabájoz már most.És hülye szülő módjára hagyom,mindig eléri,amit akar mert én nem fogom hagyni üvölteni addig amig megunja,mert én mindig előbb megunom és ezt tudja.Szóval ilyen az én nagyhajú gyermekem.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Halika. Elnézést, olvastam, de nem írtam, el vagyok havazva.

Hófordulósoknak gratula, aki meg nyűgős, annak jobbulást.

Napirendhez szólnék hozzá:)

Nálunk nincs pontos órarend, csak irányelvek:)

este 11-ig elalszik, hajnali négyig aliszik kb, utána hami, és alszik még vagy kilencig. Utána akkor eszik, mikor megéhezik, és akkor alszik, ha éppen álmos. Én rendszert majd hat hónapos kora körül szeretnék kialakíteni, akkor kezdek majd hozzátáplálni.

Vannak megint események, kicsit meg van fázva, kaptunk C-vitamint, meg sósvizes nózicseppet. És ma reggel a jobb alsó metszőfoka áttörte az inyecskéjét. Nem számítottam illen korán:)

Jóhétvégét mindenkinek!!!

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,

A napirendről pont írni akartam, mert nekünk totál fel van bomolva!! És méghozzá a kaja miatt....mert hogy Ricsi alig eszik még mindig. Ez nála nem holmi futo nem evés volt, hanem alig eszik!!!!! :shock:
Egyedül az esti fürcsi után tudom jól megtömni, cicizik is, meg tápot is kap (na persze félálomban van akkor már és minden mindegy neki ;)), de napközben ha 120-at le tudok neki nyomni akkor az már nagy szó, általában 90-et eszik..vagy kevesebbet. A cicin meg tök hamar elalszik vagy a szopis párnán lévő mintákat kezdi tanulmányozni és nem eszik. És ahogy Zsófi Picije, ő sem sír azért soha ha éhes!!! Szóval nálunk a kaja tortúra!!!
Amúgy 6 körül kel reggel, aztán elvileg 3 óránként eszik, de ez változó ugye. MInden esetre ő még mindig alszik 2 szopi között 1 órácskát, de 2-3 óra után tuti kidől, szóval van időm dolgokra.
Remélem a kajával lesz valami, eddig végülis hízik rendesen...de abszolút nem husi, csak a combja husika, de amúgy kis nyeszlett kölök. Persze ne legyen túlsúlyos...de néha örülnék, ha a kaja gördülékenyebb lenne és nem menne el vele 1-másfél óra!!! :shock: :roll:

Képzeljétek ma 2 kaja közt próbáltam neki répapempöt :lol: adni és most anyatejjel turmixoltam, így egész jól ette!!! Szép lassan csak megszereti ezeket a kajákat!

Gabi hát én is hamarabb föladom, mint Ricsike és felveszem ha már nagyon sír....és ő is sokszor tök dühös és szinte kiabál, meg sikít a kis vakarék, ha valamit akar én meg nem ugrok rögtön !!!! :D

Holnap délelőtt megyünk Egerbe, férjemnek lesz fősulis találkozója, majd vasárnap jövünk.
Puszka mindenkinek.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, nem okoskodni akarok... az én Milánom is keveset evett. 2 hónaposan 60-100 g körül szopizott, és én is kevésnek tartottam. A gyerekorvos szerint valószínüleg jó zsíros a tejem, azért elég neki. A védőnő azt mondta, hogy őt az sem érdekli ha a gyerek fényt eszik, a havi gyarapodásával meg van elégedve. Azóta nem is mérem mennyit eszik, sokkal nyugodtabb vagyok.
Hidd el ha Ricsike éhes lenne, akkor bizony sírna. Ezek a pici gyerekek még ösztönlények, ha éhes akkor jelzi és nem fog éhezni.
És érezzétek jól magatokat az egri bulin!!!

Gabi, milyen pillangót?????
Nagyon ügyes Brendus, napról napra fejlődnek ezek a kölkök :)

Gratula Noelnek is a fogacskához!

Csilla
Vendég

megint vagyok!Ez a betyár mindig lenyúl a torkára...

Most dicsérnék valamit.Ezt is a Brendonban vettem 690ért.Gondoltam,kipróbiztatok más izű tejpépet,Humamat még nem vettem,nem is láttam,igy vettem banánost,meg almást.Kinyitottam az almást,bekajolt,maradt pici,gondoltam beszivom,almás tejpépet én sem ettem még,és bakker,nagyon komoly volt!!és nem is tejpép,csak nem olvastam el.ALMAPÉP!!!!olyan volt,mint egy almakompót!Szóval tök fini,tejmentes,és láttam ott barackos-maracujást is.nyammmmm..... :oops: nehogy aztán én szokjak rá!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191010592.0183.jpg[/img] pillangóm [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191010812.9354.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

mivel már nincs annyira reggel - úgyh inkább derűs, szép napot mindenkinek!
ki(k)re számíthatok holnap a kerti partin? (tudjátok, jó házigazdához illően elmegyek bevásárolni.)
aki jönne, priviben átküldöm a tel.számomat és az útvonalat.
Vendég

Gabi, aztaaaaaaaaaaa! Ez aztán a!
Vendég

Bringa,
itt a gatyus, ha kell anya felvarja, es eltunik az aljarol a szar...

Link:
http://picasaweb.google.com/zs.szalai/M ... 4877458050

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

na, mizujs Bringa?? Hogy aludtatok? Mi most nagyon jól, csak egyszer ébredt 3:40-kor, aztán fél 7kor reggel, s odavettem magunkhoz, s szunyáltunk még 1 órát :-)) Nettfittüde vagyok! :D Nélunk is mostanában sűrűk voltak az éjjelek, így ennek a mainak nagyon örültem...persze akinek egyhuzamban végigszundizza az éjszakát a gyermek, annak ez is sok lenne, de ugye minden relatív... :lol:
Brigi, nálunk az volt (van), hogy kb egy hete volt, hogy 3szor is felkelt és néha felzokogott, én is hulla fáradt voltam tőle, bár a 2 felkelést már megszoktam, általában annyi van, amikor jól "működünk".
Remélem most visszazökkenünk mi is, s ez a mai nem csak kivételes volt. Megértem Brigi, hogy rossz, de szerintem menj oda Hozzá és vedd fel.
mannem keeeel

Kép
ági_bp

Gabi, még mindig tök jó ez a pillangó!!! Nagyon édik a lurkók! Gondolom nagy a love, Brendon biztos imádja az ő nagy és okos bátyát :)

Lorci, én is emiatt hezitálok a Sinlac meg a semmi közt... néhányszor megnéztem, és napközben Zsófi alig eszik 90-100 grammot.. de hetente mégis meghízza a 100-150 grammját, pedig minden nap kaksizik is... :shock: szal nem kéne a méregetéssel hergelnem magam... most én is nekiállok gyümizni asszem, aztán egy -két hét múlva meglátjuk... mert tejcsi azért akad...kivéve este... de tegnap este is aludt 11től ma reggel fél hétig... akkor tutira nem éhes, nem???? És Zsófi is minden cicizés közt alszik még :) kivéve az esti 7 es után... akkor gyakran nyomja a dumát 10-ig... :roll:
pici76

Doo, én írtam, hogy most ezt kihagyom.
pici76

Gabi!

Mi a neve az alma pépnek??? Kerestem ma de nem találtam, holnap megyün megint brendon felé...

köszi

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Édes vagy Ági,h gondoltál ránk :wink: :lol: A helyzet jobb és nem reménytelen :lol: Ma csak kétszer vinnyogott fel álmában,cumit kapott és aludt fél7ig.A délelőtt olyan volt,mint máskor,elvolt szépen,nyugiban egyedül.De aztán déltől megint nyüfi lett,most meg akartam etetni,de kb.60gramm után bealudt...Tök igazad van,aki edzésben van biztos jobban bírja,engem már a két cucli visszaadás is kimerített,úgy nézek ki,mint Horst Tapper :shock:
Emléxem,Alexa is álombabó volt,aztán amikor két és fél éves lett jött a dackorszak :evil: ,én meg azt sem tudtam mit kezdjek vele :shock: Csak néztem és nem hittem el,h ez a kölök az én gyerekem :shock: Rohangáltam fűhöz-fához,mindenképp vmi nagyon tudományos magyarázatot akartam kapni a viselkedésére,pedig csak az volt a helyzet,h baromira elkényeztetett addig és egyáltalán nem voltam ilyenre felkészülve.Na úgy látszik Lili ettől meg fog kímélni,mire Ő ekkora lesz,én baromi eddzett leszek! :wink: :lol: De most még a karikák a szem alatt nem hazudnak 8)

Ma kipróbáltuk-VOLNA :wink: -az almát.Ez lett belőle: :lol: :D :) :roll: :shock: :? :( :cry: :evil: :evil: :evil:
Pedig sokkal finomabb,mint a tápszer,de úgy látszik még nem egyezik az ízlésünk a kisasszonnyal :roll: :lol:

Lorci!Szerintem hallgass Csillára,Milu is kis "hosszúpuska" :wink: :lol: ,tudja mit beszél!Biztosan ilyen fajták(hú ez megint de szépen hangzott :roll: :oops: ,bocsika,de nme tudok rá jobb szót :oops: ).Ne parázz a kaja miatt,főleg,ha rendesen gyarapszik és jó kedvű,és tudjuk,h az! :wink: :lol:

Pici!Én azt sem tudom eszik-e vagy isszák,amit írtál :!: :?: :!: :oops: De tényleg,mi az?????????Vmi tápi,kajcsi?
Szerencsés vagy,h Zsófaca ilyen tünemény!Én is tudok trükközni a kajával,de csak,ha autóval vagyunk,mert akkor mindig bealszik.Bezzeg itthon,jujujujuj!!!!!!!!!!! :shock:

Gabi!nagyon szépek így együtt,el is hiszem,h szerelmi 4szögben élsz! :wink: :lol:
Kicsit akaratos a fiúcska :?: :!: :?: Van neki egy anyarabszolgája :idea: :lol:
Lili sem egyszerű eset,én komolyan meg voltam ijedve az elején,amikor sírt,talán még emléxel rá,mikor írtam....

most m1ek,mert felébredt,folyt.köv.

Kép
bringababa

Sziasztok!

Hat az en parom kb 12 orat dolgozik, szoval hetkozben ram harul minden, de nem banom mar belejottunk. Csak hianyzik, a hetvege azonban szigoruan egyutt telik.

Voltunk ma babauszin, ime par kep: Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: