A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Képzeljétek ugye a Ádám nem igazán szerti a cickót ma fél 11-kor megkajáltattam tápszerrel evett 35ml és rá egy órára ismét éhes lett. ANyukám a szájába nyomta a cumit hátha csak hiszti de annyira szívta, hogy gondoltam megpróbálom cicire tenni.
És képzeljétek megtörtént a csoda. Nem tolt el magától és 15 percet szopizott. Anniyra boldog vagyok most.

Tényleg ilyenkor mennyit esznek a babák ????

Most nem méregetem Ádámot mert ugye üvegből eszik és tudom mennyit de így , hogy most szopizot így ezt nem tudom.

Na lépek megyek pihizni.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Viranka sms-e:

Megszülettem! 4550 g, 58 cm-rel 9:15-kor. Gerse Bálint.

Viranka! Gratula a kis trónörököshöz! Nagyon szépek a méretek!!!! Sok sok tejecskét kívánok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Még 1-2 reagálás:

Fekvés: nálunk úgy néz ki, csak hason megy a dolog. Háton az istennek sem hajlandó elaludni. Régebben hason elaltattam, de negyed óra után átforgattam hátra. Most már, hogy ilyen rosszul alszik nem megy a forgatás sem. Szegénykém marad hason. Bízom a légzésfigyelőben, mást tenni nem tudok.

Mozgás: hasonfekvésből fakadóan folyamatosan emelgeti a fejét és a felső testét. És büfiztetés közben is. Néha olyat lendít a buksiján, hogy a múltkor azt hittem eltöri az állkapcsomat. Van benne erő :lol:

Tápszer: mi BEBA HA start aktívot eszünk. Nem értek hozzá, hogy van-e és mi a különbség közöttük, nekünk ezt írta a doki néni.

Kaja: múlt héten mikor 350-400-at ettünk naponta, a védőnő lecseszett, hogy nem adok elég kaját a kicsinek. Azt mondta szőlőcukros vízzel tágítsam a gyomrát. Erre most pár napja napi 600 körül eszünk. Erre most azért cseszett le, hogy túletetem a gyereket és kitágítottam a gyomrát (Mint Te Timi26 :lol: ) Most akkor inkább no comment...

Ja, és végül, de nem utolsósorban: EGYBEN LÉVŐ KISMAMIK! MEGY A HATALMAS NAGY DRUKK NEKTEK! Már csak pár nap van hátra szeptemberből, mindjárt Ti is kezetekbe foghatjátok a csöppségeteket. Nagyon szorítok mindenkinek!!!

silka
silka

Viranka, hatalmas nagy gratula ezekhez a hatalmas méretekhez!!!
Vajon természetes úton született?

silka
silka

VIRANKA, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A BABÁHOZ! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!
MICSODA MÉRET, ESZEM MEGÁLL... ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Cukika!Gica!
Gratulálok a babákhoz sok jót kívánok!

Viranka!
Gratulálok szép nagyra sikerül a fiacskátok kívánok sok tejcsit és
örömöt nektek!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Na, ez az utolsó bejelentkezés 2 in 1. Túl vagyok a mai kórházkörön, holnap reggel 7-kor kell éhgyomorra jelentkeznem (vérvétel miatt van az éhgyomor) és elindítják a lusta kisfiamat, ha előbb nem szánja el magát. Megcsinálták az amnioszkópiát, hát a kellemetlen elég gyenge kifejezés rá, brutál sz.r volt. :( De a lényeg, hogy tiszta a viz, úgyhogy lustaság jól érzi magát, nem kakilt bele :) Már a belső méhszáj is szűk 2 ujjnyi volt, burok is feszült, úgyhogy jó a helyzet. Ha nem lenne ez a szerencsétlen helyzet a Kútvölgyi körül, biztos bent tartottak volna már ma is. Dokim azért nem indította el ma, mert reméli, hogy az amnioszkópia okozta "sokk" és a kilakoltatás veszélye miatt magától is elindul. :) Legkésőbb holnap már én is babázhatok, hipp-hipp-hurrá!

Viranka, gratula a hatalmas fiadhoz! Sok-sok örömet és jó egészséget hozzá, és persze elegendő tejcsit a babucinak!

Mensi: Ákos születése után 7 hónapra jött meg, Alexával meg vissza sem jött a ciklusom. Még szopott, mikor Gergő megfogant.

Gátkezelés: Jég jót tehet, illetve Bioptron v. infra lámpa is jó szolgálatot tesz, ha van valamelyik.

Era! Szupi, hogy végre Bea is otthon van veletek, sok-sok örömet a kis családodnak!

Puszi mindenkinek, és holnapra drukkoljatok, légyszi!

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsu!

Holnapra megy a drukk.
Kívánok neked gyors és könnyű szülést.

Még mindig csodálatosak a babucik.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok ki mit használ hasfájásra ?

Mi az Espumisan-t de úgy látom nem igazán hat. Vagy ennek kell pár nap mire kifejt hatását ?
Már 3 napja teszem minden kajájába és szegénykének fáj a pocija rendesen.

Viranka : Hatalmas gratula ehez a nagy legényhez. Legyen sok örömed benne.

Zsu : megy a vudu neked !!!!!!!!

Na lépek megyek kajolni.
20200310173350

Silka: ezért van az, hogy én meghallgatok mindenkit, aztán úgy csinálom ahogy nekünk jó. Ha elég neki a 400 milli akkor mi a fenének kell beletuszkolni 600-at? Utána meg jön a lecseszés. Sose néztem a protokollt és nem is fogom, Rebeka már 6 hónaposan kinézte az apja szájából a kolbászt. Hát persze, hogy kapott belőle! Darált spagettit evett, meg pörköltszaftot, leszartam a védőnőt, ízlett neki, hát kapott belőle!!! És még allergiás sem lett semmire, mindig ezzel riogattak! Most sem fogok másként tenni. A tápszer miatt 3 hónaposan elkezdem a hozzátáplálást,majd a pici eldönti, hogy kell-e neki.

A hason alvásból sem csinálok gondot. Ha úgy jó neki akkor úgy alszik és kész!

Lázmérés: ált. nekünk is kakilással végződik, de digitálissal pillanatok alatt meg lehet mérni, még ha közben kakil is. Én már hónaljban is meg tudtam mérni. Ölbe kell kapni és finoman odaszorítani a lázmérőt.
Viranka: gratulálunk! Hatalmas baba. Viktorka most kb
ekkora pedig már egy hónapos!!!

Zsu: mennek a drukkok, ügyesek legyetek!

Timi: ne stresszeld magad, hogy mennyit eszik ciciből. Ha nem elég neki akkor fog még kérni, a lényeg, hogy elfogadja.

Kép
Kép
timi26

Zsu, megy a nagy drukk holnapra!!! Mit holnapra? Mára!!! :lol: Bízzunk benne, hogy tényleg megrémült a kisfiad és magától kitáncol még ma! :lol: :lol:

silka
silka

Irina, jól rémlik, hogy Nektek is Angelcare bébiőrzős légzésfigyelőtök van? Nálatok meddig bírja a szülői egység? Nekem 2 naponta lemerül úgy, hogy csak éjjel van bekapcsolva... :shock:

silka
silka

Viranka!

Gratulálok nagy fiadhoz! Jó egészséget és sok tejet!

Zsuzsoci!

Szorítok neked! Gyors és könnyű szülést! Várjuk a híreket!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

A védőnőm szerint az infakol jobb hasfájásra, el is küldtem gyorsan apucit venni, 1700 Ft. Hát minden ami babával kapcsolatos a duplájába kerül? Az espumisan csak a fele.
Most adtam be a drágaságnak, cicizett rá egy kicsit és el is aludt hason. Remélem segit.

Heni
KépKép
heni81

ZSU, NAGYON SOK SIKERT, MEGY AZ ENERDZSÍ!!!!!!!!!!!

KŐSZEGI Timi: HASFÁJÁS:
a tankönyvi leírásokkal szemben Ádámnak nem 2 hetesen, hanem 1 hetesen kezdődött a hasfájása. Azóta túlvagyunk az Infacolon (közepesen segített, de nem mindig), az Espumisanon (kevésbé volt jó, mint az Infacol). Most tartunk a gy.orvos felírta papaverines oldatnál, ez eddig a legjobb. Vannak fájásai most is, de sokkal gyengébbek. Lényegében vannak jobb és rosszabb napjai(nk), ma csak keveset fájdogált a hasa (de azért nincs nap SAJNOS nélküle). Még a Gripe Water nevű izé vár bevetésre keddtől (1 hónapos kortól adható), ha erősödnének a fájdalmai.Amúgy -- szintén a szakkönyveknek ellentmondva -- nem estefelé fáj a hasa kb. ugyanakkor, hanem hajnaltól kezdve és napközben bármikor, csak éjjel nem (akkor nincs is kaki a pelusban, megnéztem). Sajnos álmából is felébreszti a hasfájás :-( Várjuk a bűvös 3. hónap végét... addig is masszírozás, melegítőpárna, nyugicumi és a már említett oldat, hogy elviselhetőbb legyen neki a dolog...

Silka: igen, Angelcare-ünk van, a szülői egység nálunk is gyakran van sajna a töltőn :roll: De ennél is jobban utálom a téves riasztásokat... (van ismerősöm, akinél sosem riasztott tévesen az Angelcare, és olyan is, akinél -- mint nálunk is -- igen). Nálatok nincs ilyen (remélem amúgy, hogy nincs)?

Kép
Kép
irina

Timi, jut még eszembe: állítólag az Infacol és az Espumisan is csak napok múltán érezteti a hatását (ez több is lehet, mint 3 nap a védőnőnk szerint). Az Infacolból mi csaknem egy teljeset elhasználtunk, és nem annyira jött be, de még mindig jobb volt (nekünk), mint az Espumisan. Igaz, utóbbit csak 3 napig erőltettük. Lehet, hogy tovább érdemes próbálkozni, csak már nem bírtuk nézni, ahogy szenved a baba... A papaverines oldat viszont gyorsan hatott.

Kép
Kép
irina

Juhé, az imént megjött a taj kártya! ;-)

Kép
Kép
irina

Viranka:
szívből gratulálok.

Csajok, valaki, légyszi....
Írja már össze, h 21-óta ki szült meg. :oops:

Marci iszonyat hisztis, semmire nincs időm, mert üvölt ha bármit csinálok. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni: ha valaki be nem előz holnap délutánra megpróbálom visszakeresni, hogy ki szült. Ma már sajnos nincs időm rá.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Kiskolbi! Én olyan büszke vagyok Apára! :oops: :D
Ma elment a Kincstárba az anyaságit és a családi pótlékot intézni.
Már eltelt lassan két óra, én meg éppen akarom hívni, hogy hogyan bírja a várakozást...
Erre megjelenik. Én félve megyek elé, hátha szitkozódik, hogy ő nem vár órákat. Erre: elintézte! :D
Képzeljétek, mikor odament, majdnem 60-an :!: voltak előtte.
Erre lebizniszelt egy olyan jegyet a biztonsági őrrel, amivel csak 4-en voltak előtte. Így is várt fél órát. Ha kivárta volna a sorát, még holnap is ott ülhetne... (Mondjuk 800 forintjába került a jegy, de maximlisan megérte!) :wink:

Hasfájás: Nekünk tegnaptól durvult a dolog. Mi Infacollal, meggymagpárnával, és apamasszázzsal próbálkozunk. Több-kevesebb sikerrel.
Most azt próbálom még, hogy kamillateát iszom, hátha az is hat babcira. Olyan rossz látni, hogy végre elszenderül, majd felriad egy görcsre. És ez így megy.....

Ha nincs mindennap kaki, az nem baj, jól hasznosítják az anyatejet. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsu!

Holnapra megy a drukk.
Kívánok neked gyors és könnyű szülést.

Még mindig csodálatosak a babucik.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anyucik! Valamelyikőtök babájának barnul már a szeme?
Nálam ez most mánia lett, hogy milyen színű lesz a szeme. Apa barna, én kék, Babci meg még mindig kék, és mintha világoskékesedne a kis szembogara körül.
A védőnő azt mondta, 6 hónapos korig van újszülött szem, ez után véglegesedik a színe.

Kép
Kép
Kép
gremese

Rakok fel nektek hurkás fotókat! :D

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsu hajrááááá!
Várom majd az üzidet!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

silka: nálunk is hasonló volt hétfő-kedd, fejét hátraszegte, homorított, kalimpált....semmi nem volt jó, még az ölemben, vállamon sem. du.4től ment ez, majd este fél9-kor elvittük autókázni. Na ott megnyugodott, el nem aludt teljesen ( máskor rögtön bealszik,amint autóba kerül), de teljesen lenyugodott, félálomba került. Hazaérve evett, majd 5 órát végigaludt

Viranka gratulálok, sok boldogságot!

Zsu:: hajrá, megy a drukkkkk, talán már ma babázhatsz te is, de ha holnaptól az sincs messze már :D

Kép
bfagi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy keresetlenül jelentkezem. Azért írok, mert vannak gyönyörű kombizsákok eladók. Nagyon praktikus, először bundazsák, később overall. A gyerkőceim három éves korukig hordták, szóval meghozza az árát. A "2007. augusztusában szülök" topicban a 182. lapon megtalálhatjátok a fotókat arról hogyan néz ki, és hogyan kell használni. A Brendonban a hasonló overallok ára 17 ezer forint körül jár, nálunk megrendelve 8 ezer, és ha van különleges kívánság, az is megoldható, ugyanis anyósom készíti őket. Ha érdekel benneteket, keressetek meg priviben.
Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok Lányok!

A segítségeteket kérem. Nyitottam egy új topikot a Fogamzás/Megterveztük a baba nemét címmel. Azt kérném, ha van valami tapasztalatotok a témával kapcsolatban akkor gyűjtsük össze azok kedvéért akik nagyon szeretnének kisfiút vagy egy kislányt. Kérlek, gyertek oda egy hozzászólás erejéig, és mondjátok el a tapasztalatotokat.

Nekem már volt két császárom, úgyhogy csak egy lehetőségem van egy kislányra. Nagyon sokat segítenétek, ha a tapasztalatotokat megosztanátok velem. Köszönöm!! Jó egészséget kívánok a gyönyörű kisbabáitoknak!!
reménykedõ

Sziasztok csajok!

Mindneki gyönyörűűű:)

Két gyors kérdés mielőtt nemébred fel az úraság.....

Piros pöttyök vannak az arcán mitől lehet???

illetve holnap útra kelünk, és tápszert vinnék....Ha előre megcsinálom és elviszem termoboxba lesz annak valami baja???

Na most lépnem kell!!!

Kép
kis pupu

Kis pupu: csak a vizet tedd az üvegbe, külön vidd a tápszert és ha éhes akkor gyorsan meg tudod csinálni. Én is így szoktam és tuti nem lesz baja a tápinak!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Viranka :lol: Gratulálok, igazán nagy baba. sok boldogságot és sok tejcsit nektek :lol: :lol:

Hajni Nyerkit szült természetes úton szeptember 25.-én 3150g 57 cm-el
illetve Gica megírta, hogy megszült szeptember 14.-én Gergely 3610g, Zsuzsanna 2970g. Ő császárral szült.
Más még nem szült sajnos, de ami késik nem múlik :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, visszakerestem, ha valaki még szült, vagy valami nem jó légyszi szóljatok.

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok,

Nos ez a hasfájás nállunk is jelentkezik.aqnnyira sajnálom, ilyenkor semmi sem segít. Taln a nyugi cumi egy kicsit. Egyik pillanatban jön a fájás és ugyan ilyen gyorsan elmúlikés már vissza is alszik. Most 3 napja már álmában is sokat nyöszörög, fáj a pocija. Infacolt eszik, hát nem tudom.
Sikerült fejnem picit. 45g, aztán szopcsi után 20g. Az éjszakai etetéshez meg ha valahova el kell mennem legyen neki.

amúgy eszünk, alszunk, kakilunk nagyokat. Nagyon nyugott baba Emma, csak ez a hasfájás ne lenne.

Nekünk 1-2 hétre megjöttek a papirok és a könyvelőnk szerint elég ha feladjuk a papirokat postán, nem kell sorban állni egy napig. István is próbálkozott már 2 szer, de egyszerüen nincsen ideje órákat, napokat ott tölteni. Meglátjuk mi lesz. Megpróbálok minen papírt beküldeni.

Bankszla kivonat miért kell????
Milyen papirok kellenek pontosan????

Köszi a segítséget
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, tévesen még szerencsére nem riasztott. És ami még fontosabb, nem tévesen sem. Csak ez az állandó töltés zavart, de akkor ez normális. :cry: Ja, mikor először kezdett pittyegni éjjel az alacsony töltés miatt, a frász jött rám. Mostanra már megszoktam...

Bfagi, akkor ezek szerint Ti is ezzel küszködtök... Mi miatt lehet? Talán a hidegfront?

Gremese, Zsófi változatlanul tünci!

silka
silka

Sense még nem jelentkezett ma be!!!! :lol: :lol: Csak nem??? :lol: Megy a drukk!

silka
silka

Emese!

Szép hurkái és pocakja van Zsófkának.
Kis tündér.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

mi is vagyunk!!!

Heni
KépKép
heni81

Azt hiszem engem kihagytál! Becka, 40+6, 2007.szept.21., Levente, Szent István, nincs tesó

KépKép
becka

Lehet, hogy átcsúszunk az októberi topikba. Hamarosan kiderül. :)

KépKép
becka

Jó Reggelt!

Kaqk! Kérdezted, milyen papírok kellenek az anyaságihoz és a családi pótlékhoz.
Nos kell egy igénybejelentő, valamint egy 1.sz., és 5.sz. pótlap. Ezen kívül a baba taj kártyája, szül. akvi. kivonata. Mama taj kártyája, adókártyája, személyije, lakcímkártyája. Ha bankszámlára kéred a pénzt, akkor bankszámlakivonat, igazolás a dokidtól, hogy terhesgondozáson résztvettél.
Ha nem Te mész intézni, akkor egy meghatalmazás két tanú aláírásával.

Anitja! Korábban kérdezted, hogyan csinálom, hogy nem nyom a baba, ha a hasamon alszik. Hát félig a mellkasomon van, és nem nyomja a cicimet, mert valahogy úgy tudom őt elhelyezni.

Ma reggel már megint alkottunk a pelenkázásnál. :D
Gyanútlanul emelem a kis lábát, hogy letisztítsam a popiját. Nem vettem észre, hogy tüsszenteni készül - mert ilyenkor lerakom gyorsan a lábát, és ha van idő, odatartom a szilviát, mert érdekes dolgok szoktak történni ilyenkor. :lol: Most ez nem történt meg, és Zsófi sugárban fosott vagy két méterre, végig pöttyös lett a parketta a fositól, és az utolsó csepp az épp földön lévő laptop előtt landolt. :shock:
Persze utána bepisiltünk a pelenkázón, a ruha elázott, úgyhogy öltözhettünk is. :D

Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de mi naponta 2 vagy esetleg 3 garnitúra ruhát elhasználunk. Lebukja vagy pisis, kakis lesz, esetleg melegen öltöztetem és átizzadja.... Méghogy nem kell annyi ruha egy babának.... :roll:

Mamikák! Valamelyikőtök babájának barnul már a szeme? Zsófié még elég kék, és a szembogara körül kezd világoskék lenni. Nekem mániámmá vált, hogy milyen lesz a szeme színe.

Sense! Hol vagy? Csak nem babázol már???? :D

Zsutól még nem kaptam sms-t, hogy meglenne a baba...

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni, Nyekrit, Viranka
Szívből gratulálok nektek!
Remélem senkit nem hagytam ki az újdonsült anyukák közül, ha mégis nekik is szívből gratulálok.

Minen baba tüneményes. Csak elolvasgattam a hozzászólásokat, de részletesen nem nagyon lesz időm válaszolni. Valahol megnyugtató, hogy nektek is vannak olyan problémáitok, mint nekünk. Tudom ez sovány vigasz, de legalább az ember tudja, hogy ez nem egyedi eset.

Azt hiszem Silka te írtad, hogy sírós a pici lányod és látszólag nem hasfájós. Na nekünk u.ez van. Amúgy attól lehet, hogy itt ott bántják a szelek, de a védőnő nekem azt mondta, hogy az is elképzelhető, hogy ilyen baba depi szerűsége van...szóval most dolgozza fel, hogy megszületett, egy csomó minden történik és amikor sok neki akkor kiüvölti magából (mint ahogy te is kiabálnál, ha stresszes a napod).
Nekünk a séta jó volt erre az esetre (mármint babakocsival) de tudom ezt sem lehet mindig megtenni. Lényeg az, hogy próbálni kell megnyugtatni, de az nem baj, ha kiadja magából a feszültséget.

TAJ kártya, lakcím kártya és társai:

Nekünk az akvi kivonat már megvan csak el kell érte menni az önkormányzathoz, viszont a többi még nem érkezett meg postán. A tájékoztató papíron ugye az volt, hogy 1 hónapot is igénybe vehet.
Most már mindegy is, mert a cégemnél a bérszámfejtés a héten van, úgyhogy ígyis úgyis hülye fizetésem lesz októberben. (ugye csak a táppénzes időszakot tudják elszámolni)

Nyűgizés:
Nekünk amúgy ez a nyűgizés este 6-11 közt van álatlában. Ilyenkor nem is sír, hanem inkább már torka szakadtából sikoltozik. Még ha etetési ideje is van, nem lehet cicvel megnyugtatni, mert többnyire úgy csinál, mint aki elfelejtett szopizni. Elkezd kapkodni és keresi a cicit, de olyan hirtelenkedve, beveszik, meg kiköpi és közben üvölt. Hát az valami fenomenális érzés. De szerencsére nálunk ez kb 1, max 2 óra alatt véget ér és utána csak bealszik.
Nekem is nagy dilema, hogy poci e, de a lábát nem húzza a hasához. Igaz néha erőlködik, de akkor nem is mindig sír. Szóval ilyenkor inkább úgy tűnik a semmi se jó nekem állapot lép fel. :)

Sajna az "eufória" hormonok már távoztak a szervezetemből :) és most, hogy ürülnek a hormonok kicsit furán érzem magam, de nem olyan vészes. Ez az idő sem sokat segít rajta :)

Anyósom, meg itt volt kedd estétől-csütörtökig "segíteni". Néha már úgy éreztem, hogy nyűgösebb, hogy még rá is kell figyelni, mintha nem lenne. Mert ugye számára elég uncsiak a napjaink, TVnk nincs, így állandóan pakolni meg rendezkedni akart a lakásban, amit én nehezen viseltem :).
Ráadásul elég gyakran mindenféle témában megmondta a tutit. Hát azt is nehezen viseltem.
Az a tipikus én nem így csinálnám, de te azt csinálasz, amit akarsz beszólás :)
Na de az anyósok már csak ilyenek. Ezt leszámítva nagyon édes, meg szeretem csak baromira fárasztó tud lenni.
Amúgy vett a picúrnak tök édi rucikat, igaz 6 hónaposra való :) de tüneményesek. Majd belenő a csajszi.

Pusza nektek. Megyek mert nyüszike van.

KépKép
KépKép
fleur

Jajj elfelejtettem Zsu nagyon nagyon szorítok!!!

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt, Lányok!

Hajni, nagyon köszönjük a táblát, boldogság ránézni is! :D

Gremese: Zsófikád igazi hurkalujza (így a hurkagyurkák méltó párja ;-))! Édes nagyon!
Szemszín: nálunk még a "standard" szürkéskék csecsemőszemszín figyelhető meg (amit egyébként imádok). A családban gyakorlatilag mindenki barna szemű, úgyhogy...
Nálunk a lepisilés dívik és fürdés után a kifogóra rottyantás (plusz pisilés)... :lol:
Nálunk is sok ruha fogy, volt, hogy 3 váltás, de voltak napok, hogy elég volt egy (attól is függ, mennyire bénán/jól pelenkáztam be).

Silka: a férjem szerint a téves riasztások mindig akkor történnek nálunk, amikor a baba nagyokat mozgott, majd hirtelen abbahagyja és nagyon finoman vesz utána levegőt, és a szerkentyű ezt nem bírja követni. Mások teóriája az, hogy az a baj, hogy rácson vannak az érzékelők (és azok nem mindig egyenletesek). Akárhogy is, inkább riasszon tévesen, mint ne riasszon, amikor kell...

Fleur, hát Neked aztán jók az idegeid, én már több családi vitán vagyok túl az elmúlt pár hétben... nem akarom csak az anyatigrisségre fogni, de azért a legtöbbször az hozza ki belőlem, hogy szóljak valamiért. A legjobban az idegesít, hogy az emberek zöme köröttem úgy tesz, mintha minden a régi lenne, holott már semmi nem a régi, amióta Ádám megszületett. Úgy gondolom, hogy főleg ebben az első időszakban mi várhatnánk el több tapintatot és megértést, és ezt sajna nem sokszor kapjuk meg (tisztelet a kivételnek)...

Kép
Kép
irina

Sense sms-e:

Sinóros Szabó Botond vagyok. 2007. szeptember 27-én születtem, 23 óra 41 perckor. Anya és én is jól vagyunk. Méreteim: 3170 g, és 53 cm. Sense.

Sense! Nagyon sok boldogságot kívánok a kis Botihoz! Sok tejecskét és jó egészséget! Pihenjetek, várunk vissza minél hamarabb!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Hurkalujza! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Sense!
Gratulálok Botondhoz sok tejcsit és minden jót kívánok nektek!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese!

Ildike is szinte fekete szemekkel született,
már világosodott neki és kezd a pupilla körül barnulni.
Végülis csak barna szemüek vagyunk.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok Mammikák!
Kicsit elvesztettem a fonalat :oops: úgyhogy GRATULÁLOK MINDEN ANYUCINAK AKI MEGSZÜLT!!! HAJNI!NYERKIT!VIRANKA!GICA!SENSE! SOK-SOK TEJCIT KÍVÁNOK ÉS GYORS FELÉPÜLÉST!

A Babák gyönyörűek, hihetetlen mennyire egyéniségek már most :lol:

Viszont úgy tűnik a "problémák" hasonlóak:
Nálunk is a délután meredek.
Pelenkázásnál a pisi egészen az arcáig sugárban..., hiába teszek oda textilpelust (szinte becsomizom a kis fütyijét), pikk-pakk lerúgja.
Kevés a ruha, állandóan mosok :shock: szintén...
A szoptatásról már meghallgattam kismillió véleményt, mindenki nagyon okos mit ne mondjak... Fejjél, ne fejjél, adj cumisüvegből, ne adj cumisüvegből, tápszert ne, nyugodtan adj tápszert...
Egyedül a Párom bíztat, mindenki más csak mondja az okosságait, ettől nagyon ki vagyok...

Összességében a kicsi Noel tünemény, és boldog vagyok, de azért velem is játszanak a hormonok. A legnagyobb parám, hogy kevés a tejem :roll: Már nem feszül annyira a szopi előtt, és nem csöpög, (volt, hogy míg előkészültem szopihoz Noellel csöpögött a mellemből a tej...) Emese! Mi is volt a neve annak a Kaiser-es nektársörnek? Azt írtad az elég jó. A Laktoherbtől hasmenésem van.

Pusszantás!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! Karmalz. Én állandóan iszom, nekem nagyon bejön!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hörcsög! Köszi a szemszín-infót! :) Nálunk Apa barna szemű, én kék, és ezért vagyok nagyon kíváncsi, milyen lesz.

Anitja! Én is annyi "okos" tanácsot hallottam, hogy azokkal már tele a padlás. Mi mindig megbeszéljük Apával, hogy mit csináljunk, felülbíráljuk még a védőnőt és a gyerekorvost is, nem beszélve a nagyszülőkről. Átgondolunk mindent, majd mindent úgy csinálunk, ahogy nekünk - beleértve a babát is -jó! :wink:
Én csak éjjel fejek, ha Zsófi tovább elszik és a cicim már beton.
Meg a defekteset szoktam, hogy ne apadjon el a tej a kezelés alatt.
Amúgy nem fejek.

Ma már reggel is fájt a hasunk. Csináltam kamillateát magamnak, remélve, átmegy a tejbe. De annyira szenvedett Zsofka, hogy kiskanállal adtam neki. Olyan szépen nyelte! :) A második kanál után már mosolygott is! :)
Remélem meglesz a hatása, mert esténként annyira ordít, hogy lila lesz az egész gyerek. Mára meg berekedt a sok üvöltéstől.
A meggymagpárna időlegesen segít.
Próbálunk mindent, de a hasfájás, az hasfájás.

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka, Sense! Nagyon sok boldogságot a Fiúcskákkal! :D :D
Zsuzsóci, és minden többi 2in1 Anyuci: finisben vagytok, megy a drukkolás! :wink:

Jaj! És mi van Grandával???!!! Elvileg már Lindázik, nem?

Hát, tegnap nem sikerült jönnöm, ez a front eléggé bekavarta itt a dolgokat. Ráadásul nálunk is elindult az egy-ideig-szopizok-normálisan-aztán-jobbra-balra-dobálom-magam-és-ordítok-ciciért-de-nem-kell című történet. Ma reggel jöttem rá a megoldádsra, hosszú kínlódásaim és sírdogálásaim után: csak cumikázni akar a Drágám, abból a hülye ciciből meg még mindig ömlik a szájába a tej, pedig nem is éhes! Ezt igazolja az is, hogy ilyenkor sokszor amit kiszívogat, ki is csorgatja oldalra a nagyvilágba. Szóval, mikor ma elkezdte a műsort a "rendes" szopi után, a szájába dugtam a nyugicumikát, és láss csodát! Megnyugodott, elszenderedett! :D Az is igaz, hogy mostanában nagyon felszínesen alszik, csomószor felébred, és akkor kell neki a cumi. Nem örülök ennek, de sajnos nem állhatok egész nap a kiságy mellett. :(

Rucik: temérdeket elhasználunk. Mikor kicsi volt a pelusa, minden egyes pelusozásnál öltöztünk. :shock: Most átlag (!) napi 2 szett.

Hasfájás: lekopogom. Volt, de most ritkább. Szélgörcs az van néha, meg kell dolgozni a pukikért. Bezzeg tegnapelőtt este! Folyton pukkantgatott, Apájával dőltünk a nevetéstől! Olyan édi volt! :lol:

Szemszín: hát, nem is tudom. :roll: Most még az egyensötétkék. Nálunk sok a kékszemű, de van néhány barna is, az enyém zöld, úgyhogy nem bocsájtkoznék jóslásokba. Én egyébként kékszem-mániás vagyok, jó lenne, ha az maradna, de ha nem, hát nem.

K.Timi: nagy gratula a ciciből szopizáshoz!!!! Juhííí! Csak így tovább! bízz Magadban! :D

Jóakaró tanácsadók és rokonok: egyedül az Édesanyámtól vagyok hajlandó elfogadni tanácsot. Persze nem biztos, hogy Máténál is beválik, de egy próbát megér. A többi ember nem érdekel. Még sajnos a védőnőnk is tud marhaságokat mondani... :evil:

Emese: nem semmi Apátok van! Jéghátánismegél-fajta, ugye?! :lol:

Na jó, ennyit a kikapcsolódásról. Megyek vasalni! Már nem húzhatom tovább, Manó mindjárt felébred! (Ó, úgy égnek a bimbikéim! :cry: Pedig szopi lesz! :shock: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: