A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu,
jaaa, ez tök jo :D én akkor kezdtem ide irni, amikor B 12 hetes korában (pocakos) BS után érdeklödtem :) az a lány már sajna nem ir, aki akkor segitett. (amugy Margitbol jöttem át, mert az a kötsög doki legyilkosozta GÁ-t, akiröl már akkor is jokat hallottam.... meg az alternativkodo kérdéseimre azt mondta röhögve, hogy ugyis kérni fogom a fájdalomcsillapitást..... hehe)
fibi

Nuk,
Te tudsz beszélni Kátyával???

vagy kinek van meg az ö mobilja???
fibi

Fibi:
Mindjárt dobok neki egy sms-t, meg neked is a számával!!!

nukada

Fibi:
Nincs meg a számod.... :oops: :oops: :oops: :oops:
Küldöm pü-ben!

nukada

B ma reggel: "jé, nézd anya, szivecske formát pisiltem" , mert a pisi még megy a bilibe...
Aztán meg simizi Ábelt, és: "Kis angyalkám", utána: "Kis Jézuskám" szavakkal becézte :)... ezt senkitöl nem hallhatta :shock: magátol találta ki....

Nuk,
köszi, átjött :D

Barbi,
a Tibetan-ra ringattam el Ábelt most :D és kismama jogán is ez szolt, dejooooo volt :D az is hiányzik....
fibi

Tinu,
úgy értem, hogy a nádszálakhoz képest van nagyobb sejhaja, nem simán. meg nekem 16:9-es a tévém és széjjel húzza kicsit, már múltkor épp próbáltam 4:3-ban megnézni, hogy tényleg úgy van-e, ahogy látom. egyébként ennek a lánynak nagyon szép az arca, mint ember, szimpi. de persze minden szereplővel a tökéjt sugallják.

Vera!
az a gáz, hogy bezárt a Skála! hol lehet, hogy Ludvig hagymást venni?:((
nekem bevált a porélesztő is (ugyanaz, csak elvonják belőle a vizet, olyan, mint a neszkávé :D ), mert mindig van itthon, ha sütésre adom a fejem. de ha épp van friss élesztő, azt se bánom.

Fibi!
klassz duma :D.B. nem semmi!

Ma voltak itt Zuzmóék délelőtt, tök jó, mert itt volt a burkoló is, aki aranykezű, imádom, annyira szépen megcsinálta a levert burkolatot, hogy csak 1 kagylótörés keletkezett egy fentebbi lapon. Na és Zuzmó Bazsija nagyon szépen eljátszott Lencsével, mint két tesó, ölelték és puszilták is egymást egy-egy összezörrenés után. Én meg Zuzi szakácskönyvéből másoltam serényen a sütirecepteket.:D
ancsipancsi

Ancsi,
Eleven center, Kaisers 8) Én is sirattam a hagymás kenyeret (meg a német zsömlét, a bio zöldséglét stb.), de aztán ráleltem az ec-ben levő kaisersre és ismét kerek volt a világ 8) :lol: :lol:

v
kisün

Macs, nem osztanád meg velünk itt a zsemlereceptet?
Én nem barok okt. 9-ig várni. :wink:
Tudjátok... adj Uram türelmet, de MINDJÁRT!!! :lol:

Akinek megvan ez a Tibetan Cd és jön Nukékokhoz - kunyerálhatnék egy példányt? :roll: :roll: :roll:
leni

Kisün:
már vártalak márkatárs :lol:
Egyébként nálunk is a"Jókenyér" a nyerő!Képzeld még e
Esztergomban is van boltjuk :D És igen nálam is:1.hagymás,2.paradicsomos,3.rozsos.A csajoknak meg a csokis zsemle :lol: :oops:

petergabi

Üdvözlet mindenkinek!

Ma olyan élményben volt részem, amit meg szeretnék osztani veletek, lévén nemrég pont szóba került.

Szóval ma reggel ovi után a legapróbbal elsétáltunk a közeli játszótérre. Már messziről láttam, hogy 4 12-14 éves srác bitorolja az egyik padot. (na, gondoltam, ezek lógnak) Pont a legérdekesebb játékok előtt ücsörögtek, úgyhogy hallhattam a röpködő kötőszókat, a csajokról szóló közönséges adomákat. Már épp ismét bilifüle voltam a "mai fiatalok" miatt, amikor az egyik srác megszólalt: "ha nekem lesz kisgyerekem, vagy most lesz kistesóm, én őt tuti rap-cuccokba fogom öltöztetni. Az annyira jópofa. A szomszédunkban is van egy kisbaba. Tökre szeretem a kisgyerekeket." Szóval most megnyugodtam. Azért a felszín alatt talán rendben vannak a dolgok. :lol: (ja, és azt is megtudtam, hogy két lyukasórával kezdtek, ezért volt idejük. Ennyit az előitéleteimről)

Egy másik -most úgy érzem meghatározó- élményem tegnapelőtti. Este néztem egy filmet, amiben felnőtt gyerkőceiket otthon hagyva nyugodtan sétálgatott a pár, saját programot csinálva, ahogyan mondanánk: szabadon. És ez megfordult a fejemben, ugyanakkor arra is rádöbbentem, hogy nekem is lesz ilyen életem, kb 10-15 év. És ez nyugtatólag hatott egy pillanatig, ugyanakkor RÁDÖBBENTEM: azon percek, órák tényleg hiányoznak, de a 24 órából az mondjuk 2-3. És a maradék milyen üres lesz majd, amikor a gyerkő már mással bulizik, másik városban/országban(!) tanul, él. Szóval az "élvezd ki minden percét a gyereked kisgyerek/gyerekkorának" közhelyet húsbavágóan ÉREZTEM.

Nagyon lila, vagy "mély" vagy nagyképű, vagy fellengzős vagyok lehet, csak eszembe jutottatok, és szerettem volna megosztani veletek. Elnézést, ugorjatok csak át ám!
zsugyu

Gabi,
hű, csokis zsemle még nem volt meg 8) A hagymásból ált. veszek 5-öt, 2-t megeszünk, 3-at meg frissen lefagyasztok, felengedve ugyanolyan finom 8) Én a solymári mintaboltjukra vagyok nagyon kiváncsi, csak félek, onnan kifelé már gurítani kéne :mrgreen:
és még 1x éljenek a toyoták :mrgreen: Én még kocsit úgy nem sirattam meg mint a kis yarisunkat, de K. édesapja is teljesen szerelmes belé (ápolgatja, pátyolgatja, becézgeti) :lol:
kisün

Ja és a meghívás persze MINDENKINEK szól, tehát "újak" is gyertek nyugodtan!!!!

nukada

Zsugyu!
azokra az üres napokra pedig ott lesz a férjed/társad, akivel mindenedet megosztod. biztos fájdalmas lesz, ha kirepülnek a kőcök, de ha marad az embernek a társa, az kárpótol szerintem.
ancsipancsi

Zsugyu,
nagyon jó volt olvasni a soraidat :lol: Abszolút így gondolom én is: ha már nem lesznek "lopottak" a szabad percek-órák-napok, mennyire rossz is lesz az!
A játszós élmény tényleg megnyugtató, bár én alapvetően nem gondolom, hogy a világ romlana, épp ma magyaráztam reggel Dócinak, hogy a legtöbb emberben van aranyosság, csak néha nehéz előhozni :wink:
kisün

Macs,
Köszi :lol: és én is szívesen megkóstolnám a hagymás zsömidet :wink:

Gabi,
Dorkádnak bulást!!!

Ruz,
PP ügyben egyetértünk :lol:

Bk-ban szerintem az a legjobb, h szinte senkit sem lehet látni dógozni, munkanélküliek hónapokon keresztül elvannak és fent tudnak tartani egy bérelt lakást, mindenki mindenkivel már volt és otthon is a legjobb öltözék a kosztüm/öltöny :lol:

Fibi,
Öngyógyítás :D

Tinu,
BK téren egyetértünk, miért mindenki csini, meg jó alakú, meg jóképű stb :? Áh, csak költői :lol:

Kép Kép
curse

Nuk,
én még nem is reagáltam a meghívásra, bocs :oops: :oops: Nagyon-nagyon szívesen mennénk, de jövő csütörtök nekem finis, és tudom, hogy nem fogok ráérni :( :( Marhára sajnálom, mert veled még nem is találkoztam, és nagyon szívesen megtettem volna, remélem, lesz még sok-sok alkalom! :)
kisün

Zsu,
Mindig olyan jókat írsz :D

Nuk,
Nekünk mindegy, h mikor, jelölj te meg egy érkezési időt, h kb. mikortól :wink:

Kép Kép
curse

Ancsi :) Lencsi és a popsikenőcs.. hű de veszélyes ez a babanyet :wink: :lol: Szuper, hogy jó volt tegnap a koncert! :D Ja, és habkönnyű zsemlét/kenyeret nem is fogsz tudni sütni, amíg tele nem rakod adalékanyagokkal... :roll:

Ríd :) Köszi, bulunk :) Klassz, hogy P ennyire lelkes ovis! :D Gyertek Ti is Nuk-hoz, remélem sikerül 2 szónál többet váltanunk! :wink:

Nuk :) Bulást!! Csüt. nekünk is jobb lenne, szeretnék menni nagyon, de csak ha teljesen meggyógyultunk.

Barbi :) Neked is bulást!! ++++

Curse :) Hát igen, nekem se Timberlake az ideálom, szegény mai fiatalok :mrgreen: :lol:

Votiv :) Ekcéma-szezon: úgy érted, még csak most jön a java?? Istire cuppanó Józsi :lol: :lol:

Fibi :) Becézgető fiad :D :D Bálintod és a radiátor :lol: Bálintom "fűtés" felkiáltással figyelmeztet a hidegre, ha szellőztetünk :)

Leni :) De jó ez az új avatar! :D (ugye tényleg új és nem én vagyok teljesen vaksi?? :oops: )

Zsugyu :) Én nem ugortalak át :wink:
denizsa

Zsu,

nem volt lila, és fellengzős.
Csak elgondolkodtató. :wink: Köszi! :P
leni

[quote="curse"]B írta:cursek-ban szerintem az a legjobb, h szinte senkit sem lehet látni dógozni, munkanélküliek hónapokon keresztül elvannak és fent tudnak tartani egy bérelt lakást, mindenki mindenkivel már volt és otthon is a legjobb öltözék a kosztüm/öltöny :lol:

:lol: :lol: és a körömcipő :lol: :lol:
denizsa

Deni,
fűtés :lol: Buljatok! :D Ekcéma szempontjából tényleg most jön a szezon, mert: kevesebb a napfény, fűtés miatt szárazabb a levegő, ez szárítja a bőrt, kint hideg van, az sem tesz jót a bőrnek, több a ruha, nem tud annyira szellőzni, szóval minden összejön :(
kisün

[quote="denizsa"] írta:denizsaés a körömcipő :lol: :lol:

pontosan! ebben járnak otthon is, nem holmi béna papucsban. nem zavarja őket, hogy a cipő tönkreteszi a burkolatot meg a bokát :)
ancsipancsi

Nuk: jövő csüt megyünk épp TIhez 5-re, igy nemtom, hogy tudok-e előtte hozzátok beugrani :roll: attól függ csaj hogy alvad!

Sün: ezt a fagyasztásos módszert már anyu is mondta...de eddig nem mertem rá vállalkozni! MEgveszed, hűtőbe teszed és amikor enni akarod akkor mikróba teszed vagy hogy???

Curse: ősanyaság és tigrisség tőlem is igen messzi áll, de nem hiszem, hogy ezen múlik, hogy hány gyerököt vállalunk be! Azon már inkább, hogy a párod hogyan viszonyul a gyerekhez/gyerekneveléshez :? még az is lehet, hogy nagyobb korkülönbséggel, de lesz tesója Adélnak ;) Kicsit úgy érzem keserű vagy emiatt, szóval NE legyél az!!
És spec ami ideggyenge vagyok és össze-vissza kiabáltam a szerencsétlen lánnyal és hát ez se egy ősanyai jellemző :oops: nem is vagyok túl büszke rá :oops:
Új autóhoz meg grat!

Deni: nincs kenyérsütőnk! és ha lenne is, nem tudnám hová tenni :roll: szal aki tudja pl Macs, hgoy hogy kell simán sütni, mi a fortélya az ossza meg velem!!
Kamillkának tegnap csak hőemje volt és ma már fele annyit prüszköl csak, szóval szerintem gyógyul!
És én egy egész fiola oscit beletöltök a csajba!! :o reggel is és este is...vagy ez sok neki??
Remélem hamar meggyógyultok!! +++++++++++++++

Tinu: van speckó bolt (tej+gluténmentes) nálunk csak a centrumba :? és ölég sokat kell gyalogolni oda meg vissza, mert a buszon fosok, hogy jön az ellenőr és arra meg sóher vagyok, hogy jegyet vegyek erre a pár megállóra, inkább gyalogolok :) Majd ha megyek a kecsketejért akkor benézek ebbe a boltba is, de valahogy előre érzem, hogy hanyattvágom magam majd az áraktól! :o

Votiv: laktómentes tej...hát passz, hogy nekünk az jó-e! Majd jövő héten megyek be a Mantrára beszélni a dokibával és akkor jól kikérdezem! Most csak skypon beszéltünk és a tehén cucc a gáz a kecskecucc az királyság! Hogy mi a biztos....azt meg a jóég tudja! De ez most számomra is egy hihető ok, és miután a kórházban semmi értelemeset nem tudtak mondani, ezért most belefogunk ebbe. Fél évet fél lábon is kibírunk :)
Babakocsi csomagolás :mrgreen:

Neet: ugyehogy ugye! Én is magamból indultam ki, hogy a kovász az = tej+élesztő! De pl a pizzatésztánál én is vizet használok a kovászhoz...vizsgáztatás meg: nem éééérr !!! :)

Barbi: alvás: összebújunk és én is becsukom a szemem. És ENNYI! Nagyon ritkán nyikorgok vmi dallamot is hozzá :) Ja és az kell még neki, hogy fogja a cickót :? spec ezt az új szokását kevésbé díjazom.. ++++ nektek is és gyógyuljatok!

Recca: és mi a jó liszt?????????????????????????????

Indi: ez most nagyon sündisznós hsz volt...
valahogy éreztem, hogy reagálni fogsz erre sok autózásra..
de inkább arról írj mi van Dvel!!! Képet is dobhatsz róla fel! Csináltattam egy kis fotóalbumot és abban benne van az a kép amikor nálatok voltunk és Kamilla mászik át azon a sárga hengeren, és amikor látja a képet mindig Dominót keresi!! :D

Zsugyu: én meg pont ma akadtam ki, hogy mennyire nem tudunk/tudnak vigyázni a saját környezetünkre egyes paraszt-bunkó emberek!!! :x A dühöngőbe ugyanis csináltak egy kispadot, ami nagyon szuper volt, mert a kosaras srácok se a földön gubbasztottak, meg az anyákok is le tudtak ülni amig a dedek rótták a köröket! A pad egy vastagabb szivacs izével volt burkolva, ami mára apró darabokban hevert szerte-szana a dühöngőben!! :x Én annyira de annyira :twisted: lettem!! Mert látszott, hogy ez igazi vandál barom volt, mert a szivacs nem csak szegecselve volt, hanem ragasztva is és ennek ellenére módszeresen fel lett szedve! És nyilván egy fiatalkorú vicces egyed tette ezt!! És én spec elkeseredtem...de örvendek ha néhol még akadnak nyomokban normális fiatalok!

PUskás P az nem a Básti Juli gyereke mellesleg??? :roll:
és szerintem akkor már az a Lola vagy kifene jóval nagyobb dupla 0 mint a PP és mégis oda vannak érte...fene érti.. :roll:
Remélem Kamillának lesz jó füle ahhoz, hogy majd megállapítsa, hogy ki a jó zenész! Függetlenül a stílustól!

Na megint jó sokat írtam... :?
Node vigasztaljon benneteket a tudat,hogy egész hétfőig nem leszek, mert megyek (végre) iskolába én is! :)

Rylie
rylie

Rylie,
ne csak a laktózmentes tejet, hanem a savanyított tejtermékeket is kérdezd meg (mert azokban sincs laktóz), hátha kefírt ehet pl. ha jönne Macs, megkérdezném tőle, hogy vajon mi olyan nagy különbség van a kecsketej és a bocitej között, hogy egyiket lehet, másikat nem.

a tejmizériához még vmi eszembe jutott. tesóm valószínűleg tejérzékeny volt már kicsinek is, csak később jöttek rá. aztán befalt egy egész teavajat, totál kipöttyösödött, és onnantól nem kapott tejet. mostanra pedig semmi baja tőle, ha módjával eszi/issza. szóval aki kicsiny korában tejérzékeny is, később még változhat. hacsak nem laktózérzékeny. az más tészta!

Nuk!
ugye mondanom se kell, hogy nekem felmentésem van a kertiparti alól? :)
ancsipancsi

Rylie,
úgyúgy, megvesz, frissen-ropogósan bevágom a mélyhűtőbe, aztán vagy mikróban vagy szabad levegőn engedem ki (attól függ, mennyi idő van), de inkább mikró: és akkor finom, friss meleg kenyered lesz :lol:
kisün

Hűűű..

Ancsi,
tehéntej ügyben nem kérdeztél könnyűt :lol: :lol: :lol: illetve nem könnyű válaszolni. A tej ugyanaz és mégis más...
szóval a tej, mint fehér folyadék teljesen ugyan azokból a fő összetevőkből áll:

tejfehérje (kazein), tejzsír (főleg trigliceridek), tejcukor (laktóz), jelentősebb mértékben van benne szelén, foszfor, kalcium, meg B-vitaminok (2,6,12)

az eltérés ezeknek az alkotóknak az egyes fajoknál lévő mennyiségében van. Ami a szín és ízbeli különbséget adja, az főleg tejben előforduló zsírsavaknak köszönhető. Aki tejérzékeny az elsősorban a lakózra érzékeny, ezt ki lehet zárni a laktózmentes termékek fogyasztásával, de lehet fehérje érzékeny is, ez esetben tejek totál kizárva, de általában másféle fehérje forrásokat is korlátozni kell.
Ha érdekel, akkor küldök priviben, vagy mélben táblázatot, de nem akarom itt jobban eloffolni a topikot.. :mrgreen:

Okés, vettem, egy zsák zsömi rendel 9.-ére... :lol: :lol:

receptje:

50dkg liszt, kevés só, 2-3 ek olivaolaj => összekevered, majd hozzáöntesz:

kb.2 dl cukros-langyos vízben elkevert 5dkg élesztőt (nem kell megfuttatni)
jól összedolgozod, ameddig könnyű,rugalmas tésztát nem kapsz belőle, általában kell még kevés lisztet tenni hozzá gyúráskor. Általában 5 perc alatt meg is van.

ha hagymás, (vagy sonkás, gombás, zőccséges, szalonnás stb), akkor a hagymát (vagy sonkát...stb) megdinsztelem az olajban és kihűlés után teszem a liszthez.

tetejét kevés olajjal átkenem sütés előtt és kelesztés nélkül teszem a hideg sütőbe, amit 200C-re állítva kapcsolok be. Időt nem tudom, mikor érzem az illatát+pirosodik a teteje, akkor kész :)

jó étvágyat!

Vera,
én is fagyasztom a kenyeret :lol: :lol:
macskanyu

Ja és Ancsi,

a savanyított termékekben is van laktóz.... a sajtban is, viszont a sajt érlelésekor ez a laktóz módosul, ezért inkább ezt lehet enni korlátozott mértékben, már ha laktóz intoleranciáról van szó.. :)
macskanyu

Macs

ez a zsömle recept nagyon könnyűnek tűnik, már régóta ki akartam próbálni, hogy magam sütök ilyesmit, csak valahogy eddig ez elmaradt, de most kedvet kaptam, főleg, ha ilyen egyszerű. :)

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Elolvastam jóóóóóóóóóóó sok hozzászólást.:shock:
Dokit keresek, akinél majd szülhetek is.

Felhívtam a Szent Imrét, és közölték, hogy a Gyógyír XI. Kht-be kell mennem terhesgondozásra.
Nekem nem áll össze a kép. De kicsit sem.
Miért menjek a Gyógyírba, hogyha a Szent Imréből akarok dokit választani?

Emellett olvastam, hogy a dokik, akiket sokan javasoltak,
ők:
- dr. Barna István
- dr. Bálint Mihály
- dr. Bálint Sándor
- dr. Bálint Balázs
- dr. Zsigmond Tamás
- dr. Faludi Pál

Azt is olvastam, hogy a Bálint dr. -oknál sokan vannak, túl sokan.

Tudtok emelett hasznos infóval szolgálni bármelyik dokiról?
Bármilyen tapasztalat, vagy bármi ami használható, az nagyon érdekel!

Nagyon várom és köszönöm a segítségeteket!

(blanka.anna@gmail.com - ha e-mailben.)
mutya

Ruzi,

tényleg ilyen könnyű :lol: és még sosem tudtam eleget sütni belőle :lol: :lol: :lol:

Mutya,
elsősorben azt kéne tudni, hogy milyen dokit szeretnél... fiatal/idősebb/ ,alternatívkodóbb/konzervatívabb ,nő/férfi , közvetlen/távolságtartó... az itt lévők zömmel kedvelik a dokijukat és nagyon kevesen váltottak eddig. Tul.képp mi érdekelne?
macskanyu

Mutya szia!
a Gyógyírbe csak azok mehetnek terhesgondozásra, akik XI. kerületben laknak. akik ott laknak és úgy döntenek, hogy az ott dolgozó nőgyógyászok egyikénél akarnak majd szülni, akkor bemennek terhesgondozásra hozzá. de ha úgy döntenek, hogy egy teljesen más, ámbátor szintén a Szt. Imrében dolgozó, de szerződéses (azaz tök maszek) dokinál akarnak szülni, akkor annak maszek rendelőjébe mennek, aki majd háziorvos segítségével beutalgatja őket ide-oda.

tehát, ha olyat akarsz, aki nem csak maszek, hanem sztkban is rendel, akkor be tudsz menni, és nézelődni, úgy tenni, mintha csak jöttél volna terhesgondozásra, és közben dokit választani. ha elkötelezed magad, akkor felkéred őt a szülésre s a továbbiakat is megbeszéled vele. többek rendelnek máshol maszekban is.
az általad felsoroltakat sajna nem ismerem, vagyis Bálint Balázst igen, mert nála szültem császárral, nagyon rendes doki, viszont nekem más az orvosom, csak épp szabin volt, így BB-nél szültem. ha nem más lenne az orvosom, BB-t választottam volna.

Macs!
kielégítő volt a magyarázat, köszi, nem kérem, most a táblázat meghaladná képességeimet. (most olvastam ugyanis a 120 római jogi tételem egy részét.........brrrrrrrrrrrrrrrrr, mindjárt feladom)
a zsömle recepted nem különbözik az enyémtől, vagyis nem sokban más, úgyhogy lehet, hogy én is teljesen jó zsemléket sütök, csak nincs bennük puffasztó, mint a boltban :). (én néha teszek bele egy kis aszkorbinsavat, ami segít a kelésben, főleg, ha totál rozslisztből készül, akkor még sikért is)
a tejet viszont úgy megkívántam, hogy megyek és iszom az egészségede!
ancsipancsi

MIÉÉÉÉÉÉÉRT??????? ma a fél ora alvás-2 ora nyüglödés van müsoron.... egész nap..... most épp a 10 perces alváson van tul a kisebbik.... :( és sikerült B-t is felébresztenie.... :evil:
fibi

Mutya!
még egy fontos!
XI.kerületi vagy?vagy XXII.kerületi? vagy más kerületi? azért kérdezem, mert a lényeg, hogy sztk-s nőgyógyászati rendelésre (terhesgondozás) csak a kerületileg illetékes sztkba mehetsz. (a XI-ben ezt hívják Gyógyír Kht-nek, s a XXII-ben is megvan a neve)
mindegyik helyen más doki rendel hivatalosan, s mindkét helyről a Szt. Imrében szültetnek a dokik.
viszont, ha egyéb kerületi vagy, s mégis a Szt Imérben akarsz szülni, akkor csak maszekon tudod megkeresni a dokikat, hivatalosan csak a saját körzeted szerinti rendelőbe mehetsz. s ha már megkerested a maszek dokidat, akkor ő eligazít, hogy külsős létedre hogyan fogsz tudni igenis a Szt. Imrében szülni.
ancsipancsi

Macskanyu,

amit tudok, hogy nagyon szeretném a gátmetszést megúszni...

gátvédelemmel dolgozó alternatívkodóbb közvetlen embert szeretnék magam mellett a szülésnél :D
fiatal is és idős is lehet, nő is és férfi is! :D
mutya

ancsipancsi!

XI. kerületben lakom, úgyhogy akkor ezért küldtek el a Gyógyírba.
De azt a helyet nagyon nem kedvelem, szóval ha lehet, akkor valahogy el szeretném kerülni.
Viszont egyszer elmentem oda, akkor a Nyulasi dr. volt, de az is biztos, hogy hozzá többet nem megyek.

És akkor mit csináljak?
Tisztára nemtudom, hogy hogyan megy ez az egész... :(
mutya

Mutya,

a gátvédelemmel elsősorban a szülésznők foglalkoznak, tehát javasolt, a szülésznő fogadása. Én nem az általad felsorolt dokik egykénél szültem, így róluk majd a többiek referálnak :)
Visziont a leírásod alapján bármelyik "B" betűs doki, jó választás, Faludi doki kevéssé alernatívkodó( vagy fékentartós szülésznőt kell választani mellé), Zsigmond dokit nem ismerem...

Ancsi,
a Szőnyi doki sincs a Gyógyír-ben, mégse szerződéses...
macskanyu

Fibi,

++++++++++++++++++++++++

:D (= bátorító mosoly)
macskanyu

Mutya,

itt találod a felhozatalt... http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/M ... nu/Korhaz/
macskanyu

macskanyu,

igen, azt már néztem, köszönöm.
csak névről nem tudok választani... :(
ill. nem lehet választani.

szülésznőt pedig akkor nem árt majd fogadni?
mutya

már majdnem behoztam a társaságot

Nuk! Amit írtál pasid egész du vágja a fát, majd...
Azt el kell fogadni, hogy másképp vagyunk kódolva. Míg egy anyuka xezer óra munka után is röpköd a gyermeke után addig a férfiaknál ez korábban a végéhez közeledik :roll: :wink: .
S értékeld, hogy dolgozott! Kocsmázhatott is volna vagy mittudomén. S itt kedves hallgatóink kapcsolják be az „always look on the bright side of life” c. nótát :mrgreen:
party: Jómagam a déli alvását az útra tervezem szóval kb. 11és13 között vmikor indulunk. Hétköznap legalább másfél óra lesz az út.

Ruz! S apjuknak mondtad már hogy fogjon vissza a szúrós tekintetéből? s esetleg hivatkozni az elnapolt teendőkre.

Szrek! Nekem picasso :D . De én már csak ilyen művészlélek vagyok :mrgreen: :lol: 8) .
Nem is tudtam, hogy ti Dévényeztetek.
A nagymamik lefárasztásán meg jót mosolyogtam :lol: .
Okt 4. a Nukparty. Ugye többiek?

Curse! anyóskocsis élmény :( . De mindjárt jön a tied, oszt soha többé ilyen :D .

Akata! Gratula az első lépésekhez! :lol: :lol: :lol: S nagyon rendi fiacskád van hogy ilyen szuperül időzített :D .

Vot! Ezt a hotelt inkább Hollandiába kellett volna nyitni :lol: 8)
Pasid kocsija :shock:

Zsan! Szerintem nem veszed el a tudást a gyerektől! Hisz észrevetted! S te írtad, hogy tanulsz is tőle!!! = jól csinálod!!! Szerintem ez nagyon nagyon fontos dolog! :D

Neet! csak az érdekesség kedvéért kérdem: meg van adva hogy miből, s mit tanítasz?
Idegen helyen wc-zést gyakorló Eszcikép nagyon rúúúúl!!! :lol:

úgy néz ki, hogy mi Nukhoz és a Zoo-ba is megyünk :lol: :lol: :lol:

Wow Kisün lehet, hogy végre látom gyerkőce/őd? :D

Pgabi! Tök jó hogy megvan M.G.
Én nagy bogárimádó vagyok. S sajna sosem volt, mert műszakilag nagyon zokni voltam. Ellenben a gyerek homokozója egy kék bogár :lol: .
Ovisdorka kép :lol:

Ancsi! Nukhoz jjöttök? Cd miatt (is) kérdem.
Jó gyorsan sikerült a szülésznőválasztás. Szuper! :D
Koncert :D (bár nekem sincs lilám kik ők)
Zuzitali :lol:

Rylie! az a Tvmacis szöveg! :lol: :mrgreen:
Túroszsömi recept publikus?

Fibi! Bálintod szövegei :shock: :lol: 8) :lol:

Leni! Ok, cd-t másolok neked is

Minden takonynak eltűnést parancsolok! Én

2. pisieredmény is negatív :D . S köszönjük a +okat! :D

no egy kicsit Angiról. tegnap esett le, hogy mennyire megkülönbözteti az anyagokat. habtapival játszott, s annak az egyik fele recés a másik sima, s figyelt rá, hogy amikor összeilleszti akkor megfelelően legyenek :D . ügyi csajim :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Macs :) Zsömi-receptedet elmentettem, mert szinte hihetetlenül egyszerűnek tűnik, muszáj lesz kipróbálni :wink: :D

Rylie :) Kenyérsütőgép azért jó, mert ő végzi a munka nehezét :wink: bár néha behorpadt a kenyerem teteje :x Én eddig olyan mazo-típus voltam, hogy kelesztettem meg gyúrtam, stb. a kenyérféléket, ha kézzel csináltam, és jó kis meló volt, de az eredmény kárpótolt. Meg arra is jó volt, hogy lássam, hogy mekkora egy fél ill. 1kilós kenyér, ha csak élesztővel készül és nincs egyéb térfogatnövelő benne, na az kicsit mellbevágó... :shock:

Fibi :) Sajnos van ilyen... ma ded nálunk is csak kb.2x fél órát volt hajlandó alvadni, azt is kézben... :roll: de legalább a bátyót nem verte fel. csak azt nem értem, hogy-hogy nem fáradt?? de meg van neki bocsátva, mert legalább éjjel alszik és csak párszor eszik :) Mindenesetre kitartáááást!

Mutya :) Én Faludi dokinál szültem 2x is, először volt, másodjára viszont nem volt gátmetszés. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elsőre az ügyeletes szülésznő volt bent és 4kiló feletti volt a baba, másodjára azonban fogadtam sz.nőt (Kecskeméti Verát, nagyon jó gátvédő!). Ahogy Macs is írta, a gátvédelem elsősorban a sz.nők feladata, szóval akkor mindenképpen érdemes választanod vkit, nagyon jók vannak! Faludi doki rendel az sztk-ban is, én oda jártam hozzá, de van magánja is (és ahogy a tapasztalatokat hallottam, nem bánik másképp a magánbetegeivel, mint az sztk-sokkal), csak ott egy vizit többe kerül, ha érdekel, meg tudom adni az adatokat.

Kép
Kép
denizsa

denizsa,

érdekel, igen, köszönöm.
ja, és mit jelent, hogy egy vizit többe kerül? mégis mennyi? kb.
mutya

[quote="gödibarbi"] írta:gödibarbiMíg egy anyuka xezer óra munka után is röpköd a gyermeke után addig a férfiaknál ez korábban a végéhez közeledik :roll: :wink: .

Barbi :) Én néha csak vánszorgok... :oops: :mrgreen: :lol: Gratula az ügyi csajodnak!! :D :D és a negatív pisieredményhez is!! :D :D
denizsa

Mutya :) Megírom priviben (=küldök p.ü.-t) :wink:
denizsa

Barbi,

de nekilódultál :lol: :lol: :lol: :lol:
Felfedezős Anginak puszihegyek!! :D

Mutya,
akkor konkrétum: Én dokim a Szőnyi, nem mai darab, de nagyok kedves, odafigyelős, rá lehet bírni alternatívkodásra bizonyos határig. (pl. úgy vajúdasz ahogy akarsz, de pl. nehezen tudnám elképzelni, hogy kádban szülhessenek nála. Ha szülés, akkor kitoláskor fel a szülőágyra, bár én ülve szerettem volna szülni és így is lett, ültem a szülőágyon mindkétszer :) ) Ha pertner vagy hozzá, akkor remek a humora, de ha nem akkor megtartja akívánt távlságot. Mindent meg lehet vele beszélni, ami a terhességgel kapcsolatos.
Szülésznőm, Váradiné Ica, aki profi a gátvédelemben, második szülésemnél még csak horzsolásom sem lett gáttájt.. Nagyon profi, határozott, kedves nő, de ha kimondottan dédelgetésre vágysz, akkor nem őt fogod választani. Én nagyon szeretem,

Ha lesz harmadik, akkor nálam ez a páros marad harmadjára is :)
macskanyu

macskanyu,

mivel nekem ez az első szülésem lesz, tökéletesen megelégedek a szülőággyal, nem akarok vízben, kádban szülni, vagy ilyenek, dehát ki tudja, majd mi fog "jól esni". vagy nem tudom.
az egyetlen, ami kritérium, a gátvédelem, amit már említettem.
ha a doki kedves és odafigyel rám, mégha nem egy mai darab, az nekem bőven elég! :)
mutya

sziasztok,
csak fél szemmel olvasok, de látom, h felmerült Zsigmond doki neve.
Nekem nagyon szimpi volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Engem ő vett fel egyszer még januárban, és nagyon nagyon szimpi volt és empatikus. És normálisan vizsgált.
na ennyi.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!
Fibi +++++++!! Front van, az oviban is meg voltak kergülve a gyerekek, élen az enyémmel, aki levágott egy hisztit az óvónéninek :oops: . (Fáradt és éhes volt már.) B meg alig aludt de, most AZT csinálja, nem akarom elkiabálni...

Indi :), most gúnyolódsz? Ha a BK-ről nem is, Dominóról írhatnál!

Az én férjem egy házitündér, SZERET takarítani, a napokban pl.letiltott az ablakmosásról, hogy ő majd megcsinálja (csak folyton dolgozik, ezért nem fogom kivárni). De most :twisted: , mert ma vééééééégre du hazajön (jött volna), erre elment egy kollegájával laptopot venni, mert at félt egyedül... :twisted:

Na, pont ezt akartam kérdezni, hogy merjek-e rendes sütőben próbálkozni kenyérrel. Macs, zsömlét én is kipróbálom! És én is fagyasztok mindenféle péksütit (ha van elég hely).

Fagyasztós kérdés: lehet bébiételes ÜVEGbe fagyasztani? Anyukám szerint nem, mert eltörik. Ma bevásároltam a piacon (kistermelőktől, nem bio, de jó kis kukacos :) )meg is főztem Bnek többféle főzeléket, és ezeket tenném el. Husit jégkockatartóban fagyasztottam pépesítve.

Zsu, én sem ugrottam ám át, jó olvasni téged! :)

Nuk, köszi ameghívást, mindent megsteszek, hogy ott tudjunk lenni! :)

Barb, -pisi :), és Angi nagyon ügyes! :)
rídonli#

Deni, de jó, hogy javultok! :)

Mai ovis megállapításom: hétfő, kedd: gáz, mert még el van szokva a gyerek a 7vége miatt, szerda: ideális, csüt.péntek: gáz, mert fáradt. Csak 1 nap...
rídonli#

Macs,
elmentem és megcsinálom, NYAMM, nagyon beindítottál 8) :lol: Lényeges kérdések: milyen liszt? (finom, teljes kiőrlésű, stb.) Ill. milyen lisztből ne legyen? Jó szám az a három! :D :D

Mutya,
először is üdv :lol:
Másodszor a listán állók közül sztem mindenki jó. Enyém doki nincs rajta, ő is nagyon jó, de nagyon népszerű és borzasztóan tele van (meg elég drága is), ha ez kizáró kritérium, akkor máris törölve :wink:
Harmadszor: gátvédelemben a szülésznő a profi :D
Negyedszer, és ezt ne vedd rossz néven kérlek: tudom, hogy nehéz, de NE parázz a gátmetszés miatt, semmi nem múlik rajta! A lényeg, hogy tényleg csak indokolt esetben vágjanak, és hogy aki vág+varr, az nagggyon profi legyen (enyim doki pl. az, elsőnél egyszerűen kellett, repedtem volna, és tényleg csak a legeslegutolsó pillanatban vágott, a szülésznővel egyetértésben, viszont már 4 órával később törökültem, tényleg legendásan jó hímző). A másodiknál már nem kellett gátmetszés, icipicit repedtem csak. Egyébként ez a tendencia figylehető meg: első szülésnél sokszor kell, másodiknál már szinte senkinek.
És a szentimre ilyen szempontból jó hely, tényleg odafigyelnek rá, hogy csak szükség esetén kerüljön elő az olló :)
Ötödször: majd ha odakerülsz, sokat tehetsz is előre a gátvédelemért (málnalevél-tea, gátmasszázs), de még ez sem garancia rá, hogy elkerülhető a metszés.

Fibi,
kitartás, és +++++++++++++, most épp van többlet :d

v
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: