A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Anyukák!

Megvagyunk ám mi is, csak egy időre távol kerültünk a fórumtól Aug. 29-én egy nst alkalmával azt mondta egy dokibácsi, hogy már akár haza se menjek a kórházból, mert megkezdődtek a jóslófájásaim. Én ugyan nem éreztem semmit, de az ikrek miatt elővigyázatosságból benn fogtak a kórházban. A gyerekeknek persze eszük ágában sem volt előbújni, így aztán néhány hét kórházasdi következett, ami csupán várakozással telt és irigyeltem azokat a kismamákat, akik csak a szülés alkalmából látogattak el a kórházba.
No, de a lényeg, hogy szeptember 14-én 11.04 és 11.06 perckor császárral ugyan, de megszületett Gergely és Zsuzsanna. Gergő 3610 gr., Zsuzska pedig 2970 grammal jött a világra.
Sajnos azonban tejcsim szinte alig van, úgyhogy tápszerre lettünk fogva. Ez lelkileg nagyon megviselt. Mindenesetre fejegetek és azt a kicsit, amit egy egész nap össze tudok gyűjteni, esténként a tápszer előtt előételként odaadom a gyerkőcöknek. Olyankor nagyon boldogok ők is és én is. :) Meg aztán van a vígasz cicizés, amikor fáj a hasuk és keresik a cicit, mindig mellre veszem őket és akkor indul a szopizgatás.
Most megpróbálok visszaolvasni, hogy kivel mi történt, megszületett-e már a topic összes babócája vagy még vannak esetleg ráérős bébik...

Gratula minden világra jött picurhoz!

Puszi
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

a tegnapi fürcsi is jól sikerült, miután felébredt rögtön megfürdettük, utánnak kapott cicit és el is aludt. 8.30 tól 11 ig, majd 3.30kor ébredt fel csak. Nagyon jó kisfiú. Tudja hogy anyucikának is kell aludnia.
Tegnap délután nagyon nyüglődött alvás közben, állandóan nyöszörgött, felébred, visszaaludt, majd 5 től aludt 8 ig hason. Még egy makkanatot sem ejtett. Éjszaka nem merem hason altatni. Ti hogy vagytok ezzel?

Ja amúgy mi az amit nem ehetünk?????

Heni Kép

Heni
KépKép
heni81

Kép

Fürcsi után

Heni
KépKép
heni81

Szép reggelt, délelőttöt - kinek mit!

Timi: amennyire én tudom, minél többet gyötröd a cickót, annál több lesz a tejci. De remélem, más is megerősít ebbéli hitemben.

Cumika: nálunk is van, de csak akkor kapja meg, amikor "komfortszopira" van szüksége. Aztán ki is köpi. Elalvásnál sem létszükséglet szerencsére, és igyekszünk, hogy ez így is maradjon. Szerintem annyira nem gáz ez a cumi-dolog, amíg függőség nem lesz belőle. Máskülönben én ülhetnék egész nap a fotelben, miközben Ő néha-néha nyammog valamit a cickón (evés nélkül), aztán akkor mi lenne? Feje tetején állna a lakás, és még enni se lenne időm. Szóval nálunk eddig bejött a cumi, próbáljuk okosan csinálni.

Mennyit kell enni: szerintem is egyénfüggő. Az én fiam holnap lesz 3 hetes, 2910g-mal született, most úgy 3300-3400g körül lehet (holnap este mérem), és napi 6-7x eszik, mostanában 100-120g-okat, néha kevesebbet. Olyan dundi, mint egy hörcsög! :shock: Pedig az elején én is aggódtam. Most viszont úgy vagyok vele, hogy amíg mosolygós és jól alszik, addig biztos jól érzi magát, és tele a pocak. Csak a cici bírja tejcivel, inkább ezen parázok!

Emese: készítsd fel Apátokat a legrosszabbakra! Gergő is tiszta ideg volt, mire hazaért, még úgy is, hogy nem várt ott végig, hanem közben elment valahova. Ráadásul egy csomó olyan okmány kellett személyesen is nekik, ami a netes tájékoztatón nem szerepelt, csak az adott mezőben fel kellett tüntetni (pl. adószám, TAJ-szám Tied+Babáé), még számlakivonat is kellett, mert számlára kértük az utalást, meg magánnyugdíjpénztári belépést igazoló okmány... szóval ezeket pótlólag mehettük tegnap feladni postán. Kész röhej! Vagy csak mi voltunk ilyen bénák? Na mindegy, az ügy letudva, hál'istennek! Egy szó mint 100, nem elég a születési anyakönyvi kivonat, meg a dokid igazolása, meg ilyenek! Ja, és a biztonság kedvéért Gergő még az apaságit is elvitte, hátha kötekednek.

Lépek, kajcsizok valamit, míg alszik a Manó. Még benézek!

Detti
KépKép
kiskolbi

GICA :NAGYON NAGY GRATULA A GYERKŐCÖKHÖZ! SZÉP NAGY LETT MINDKÉT BABÓD! Ha majd lesz időd, kérlek tegyél fel nekünk pár képet, nagyon kíváncsi mindenki szerintem! :D :D

Heni81: Máté csak hason alszik normálisan, úgyhogy éjszaka is így alszik. Igaz, ott van az ágyunk mellett, ha bármi lenne. Hülye dolog, de nem is merném már hanyatt altatni, mert mindig attól fosok, hogy ha bukik, visszanyeli és félrenyel, és megfullad szegénykém. Tudom, hülyeség, de ez van. :oops:

Kaja: hüvelyeseket el lehet felejteni, tapasztalataim szerint a paprikát is. A többivel én is gondban vagyok. Mi a helyzet a szilvával, Lányok? Van itthon gyönyörű szilvánk, de nem merek enni. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Na itt vagyok!

Timi: mi a Milupa Milumli HA startot esszük, állítólag az hasonlít legjobban az anyatejre. Csak marha drága. De 2 hós koráig azt kapja, utána váltunk olcsóbbra.

Heni: a hason alvás nem okoz gondot, ha nem teszel alá kispárnát, és a textilpelus is ki tudod feszíteni, hogy a kezével ne gyűrje össze. Én azért megvártam, hogy a fejét tudatosan tudja forgatni jobbra-balra, mostanában nálunk is a hason alvás jön be. Rebeka is így aludt jókat (a mai napig), úgyhogy nem izgulok, max többször nézek rá.

Gremese: még nincs vége a storynak, ugyanis ma voltunk tanácsadáson és kiderült, hogy 90 dekát mert hízni a drága. Na én már csak nevettem magamban (közben örültem, hogy milyen szép súlyban van. 4800 gr.), a hab a tortán az volt amikor közöltem, hogy elment a tejem!
Persze próbálták kideríteni, hogy miért én csak néztem nagy szemekkel, hogy nem tudom! (Nem fogom kiteregetni nekik a magánéletemet!).
Persze szorgalmazzák a kölcsön tejet, de én nagyon félek tőle. Jól megvagyunk mi így is.

Gica: gratulálunk, már aggódtunk értetek! Sok boldogságot a babócákhoz!!!

Kép
Kép
timi26

Üdv, Lányok!
Szépségesek a babák, köszi a fotókat mindenkinek!

Detti, én tegnap szilvás gombócot főztem (még sosem csináltam, baromi lassan ment, azon rimánkodtam, hogy Ádi fel ne ébredjen addig, amíg olyan munkafázisban vagyok, amit nem lehet otthagyni...), ettem is belőle, semmi vész. Persze nem mind vagyunk ugyanarra érzékenyek...

Képzeljétek, Ádám már elmúlt 3 hetes, de sehol még a taj száma, és egy hét múlva már nem tudok a patikában a saját taj számomra neki vásárolni! :twisted: Hogy miért nem oldják meg, hogy a két rendszer össze legyen hangolva?! Miért mi parázzunk azon, hogy így kapunk-e fizetést erre a hónapra (már minden papíromat elküldtem a munkahelyemre, de a baba taj száma nélkül nem fogom megkapni a tgyást), és hogy a gyógyszertárban ne a többszörösét hagyjuk ott a pénzünknek...?

Kép
Kép
irina

GICA: SZÍVBŐL GRATULÁLOK AZ IKREKHEZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket. Tegnap volt a második éjszakánk itthon, mivel az első este semmit nem aludtam, úgy fostam, hogy nem vesz levegőt stb... minden makkanására rohantam az ágyához, ezért tegnap estére mr eléggé ki voltam. Este 9 kor fürdettük, utána cici, majd a pótlás cumiból és hajnali háromig aludt egyhuzamban!!!Akkor tápszer és reggel hét előtt pár perccel kezdett sírni. Végre kialudtam magam.

Nekem a hason alvásról a védőnő letilott, de mivel én is félek, hogy bukik s félrenyel, ezért úgy altatom. Plusz a kórházban azt mondták, hogy evés után min fél óráig hasra kell fektetni. Végülis minek vettük a légzésfigyelőt, ha nem pont ezért. Biztos megijednék, ha tényleg gáz lenne, bár a kórházban láttam elég ilyen esetet.

A szilva meghajt nem? Én nem ennék, pedig imádom, de lehet, hogy szabad enni. Nem tom.
:oops:

Puszi
E.
Vendég

Irina: nekünk sincs se TAJ kártyánk, se anykönyvi kivonatunk. Bár állítólag már 20.-án postázták (a dokinő asszisztense megkérdezte telefonon), de valahogy nem akar ideérni. Tegnap gyorsan írattam még tápszert, úgyhogy 8-10 napig még nincs gond. Csak én sem tudom intézni addig az anyagiakat, pedig nagyon kellene már!!!

Kép
Kép
timi26

Ja és Cukikának is megvan a babája, az októberieknél lehet róla infot kapni. GRATULÁLUNK!!!

Kép
Kép
timi26

kukkk....

köszönöm a dícséreteket. :)

Lilla egy álombaba, eszik-alszik. :)
Bár éjjel volt 2 óra, h fent volt, de azóta meg szunnyog. :)

Marci jól fogadta, bár hisztis nagyon, de sztem az idő. Vannak ilyen napjai. :roll:

A kórházról csak jó tapasztalatom van, 2 év alatt rengeteg változás volt, szval amennyire rettegtem tőle annyira kedves, megértő, emberséges volt mindenki.
Ha választhattam volna szülést azt hiszem akkor sem kívánhattam volna jobbat.
Kemény volt az a 1.5 óra, de összességében sokkal jobb, mint a hosszú vajúdás.
A szülésznőm is és a dokim is a maximumot nyújtották, nem sietettek, nem volt hasbakönyöklés, oxitocin, semmi.
Csak természetesen. :wink:

Rákérdeztem erre az indításra a h-ban. :) Csak nem bírtam nyugodni. Na szval ez nem indítás, hanem kicsit megpiszkálta a méhszájat, vagyis a burokfejtés azt jelenti, h a burok és a méhszájat kicsit eltávolította egymástól. Ettől a szülés nem indul be, csak fájások lehetnek tőle.
És az indítja be a szülést. De én hálás vagyok a dokimnak, h ezt megtette, mert ez így volt tökéletes. :lol: Az meg, h fájt visszaszívom. :lol: :lol: Mihez képest. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Gica, Nyerkit :
gratulálok. :))

Csajok, nincs időm visszaolvasgatni, valaki légyszi írja már össze, h 21-e óta ki szült és adatokat és tegye fel egyben. :)
Akkor javítanám a táblát. köszi. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Nyekrit,Gica!
Gratulálok Nektek :)

U.Era!
De jó hogy már otthon lehet veletek beatrice :)

K.Timi!
Írjál ki minden negatívumot magadból és utána jó lesz :) Ádám meg ha tápszeren és cumisüvegen nő fel tényleg nem lesz semmi baja, a lényeg h. te is nyugodt legyél :) :)

Kiskolbi!
milyen édi szája van Máténak :) Annyira édes :)

Hajni!
Szép Lilla baba is :) Kíváncsi vagyok Míra h. fogja kistesót fogadni :)

Anitja!
Érdekes dolog ez az otthonszülés,tényleg lehet farosan szülni,de az első babát :?: :?: :?: Jól döntöttél s Noel is hogy inkább nem fordult be és csücsült :)

Hné Éva!
Bábakoktél receptet vhova felírtam de nem lelem :oops: szerintem ha google -ba rákeresel tuti megtalálod,meg talán az októberi babásoknál volt mostanság szó róla :)

Timi26!
postára adtam ma a könyvet :)

Mi sem kapkodjuk el a dolgokat, méhszáj 3100 áramlás tökéletes,gyermek jól érzi magát odabenn :) Most naponta ctg 2 naponta ctg+uh :evil: minden de. elmegy az utazásra :( Már elegem van ebből :( Dokibá meg péntektől-vasárnapig nem elérhető mert mennek pihenni kis családjával.Szóval v. megszülök legkésőbb csütörtökön vagy csak hétfőtől jöhet ki a kispasi :) Már rohadt elegem van abból is h. állandóan megállítanak mikor szülsz még egyben(nem csak a hasamra csatoltam vmi nagy dolgot mert jó cipelni :? ) s hasonló okos kérdésekkel.
és már percek választanak el az óviba menéstől :) :)

Amona Granda!
Nektek megy a drukk :) :)

már alig vagyunk pocakosak :)

pusz v.

KépKép
viranka

Irina, Timi26! A Péterfyben nekem másnap felvették az adataimat, és a következő héten postán megjött a szül. akvi. kivonat, és kb. a 3-4. héten a TAJ kártya.
Marha jó, hogy nem küldik! :evil:

Hajni! Lilla baba egy gyönyörűség!

Képzeljétek, Mütyürkémnek tegnap rettenetesen fájt a hasa, szó szerint szenvedett. Nem tudtam rajta segíteni, úgy sajnáltam, hogy vele sírtam.
Utána lepasszoltam Apának, és ő csodát tett vele. Átmasszírozta, kijött a puki, és a kaki is, és megszűnt a sírás. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi a bókokat a Kisherceg nevében! Viranka! Már a kórházban is mindenki a szájától volt elájulva, hát... így sikerült... :oops:
Egyébként Neked még nem helyezték kilátásba a szülésindítást? Persze remélem, anélkül is megindul kifelé a Kispasi. Nálunk is úgy volt, hogy kedden nst-n még minden tökély, tuti nem szülünk a héten, aztán szerda este hipp-hopp gondolt egyet a Mi Máténk és kopogtatott, hogy elindul kifele. Szóval ki tudja? :roll:

TAJ-kártya és szül. any.kiv.-témához szerencsére nem tudok hozzászólni, a pécsiek előtt ilyen szempontból le a kalappal. :) Pest megye viszont szégyellje magát, rengeteg családdal jól kicsesznek így egy pár hétre. Nem irigyellek Titeket. :evil:

CUKIKA (ha bekukkantasz még hozzánk is) SOK BOLDOGSÁGOT A BABÁDHOZ ÉS SOK TEJCIT NEKED!

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese! Korábban kellett volna lepasszolni! Hidd el, ismerős a képlet, nálunk is Apa lett a pocidoki! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Valami varázs-kezük van... :D
Képzeld, most gyűjtöm a papírokat, amit Apa holnap visz. Egy agyrém. Most írom a meghatalmazást, és kész vagyok.
Azt hiszem holnapra beszerzek sok csokit, hogy ha hazaér, a kedvében járjak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Eloszor is:

Hajni, Nyerkit! Szivbol gratulalok Nektek, es sok boldogsagot kivanok!!!

Hajni! Lilla gyonyoru, kis angyalarcu edibedi! :D

Kispupu! Mate baba gyonyoru, naggyon edes kis pofija van!
Ne aggodj az alvas miatt, szerintem ez is kulonbozik minden babanal, mint ahogy a felnotteknel is. Rania is rengeteget alszik altalaban, van amikor szinte egesz nap, aztan azt gondolom, hogy ejszaka ezert nem fog, aztan alszik ejszaka is. :shock: Aztan vannak napok, amikor sokat van fenn, nezelodik, mosolyog
:D

Beke Andi! Szerintem nem biztos, hogy meg a krumplit is ki kell hagyni az etrendedbol! Lehet, amugy is fajt volna a picurka hasa.

Lanyok, en ugyanugy eszek, mintha mi se tortent volna, itt a vedonok is azt javasoljak. Mondvan, mi lenne pl. az indiai babakkal? :shock: A masik, hogy mivel vagatarianus vagyok, nem tudnam kihagyni az etrendembol a k-betus, es egyeb zoldsegeket, a huvelyesek, szoja elengedhetetlenek annak, aki nem eszik hust a protein miatt. Meg eros curryt is eszek, mindenfele gyumolcsot, es Ranianak meg sohasem fajt a hasa. Szerintem ennyire nem kell leredukalni az etrendet. Ha egy baba hasfajos, lehet, amugy is fajna neki. Merthat mennyi baba van, akinek sokat faj a pocakja, annak ellenere, hogy az anyuka nagyon odafigyel, mit eszik.

Era! El sem hiszed, mennyire orulok Nektek!! El tudom kepzelni, mennyire boldog vagy! :) Beatrice gyonyoru, kis pottompanni :D

Anyatej: En idegenkednek mas emberet adni a babamnak, mondjuk nalunk szoba sem johetne, mivel mindenki vegetarianus.

Regi! Szerencsere Rania csak akkor sir, ha mar nagyon ehes, de nem hagynek egy ilyen pici babat sirni. Ok meg nem hiszem, hogy manipulalnanak minket! Par napos, vagy par hetes babat sirni hagyni egyedul a kisagyban szerintem butasag es kinzas!

Anitja! El tudom kepzelni mit ereztel a story hallatan! Latod, nemhiaba aggodtunk erted, amikor felhoztad a temat, hogy lehet, hogy otthon szulnel.

Kiskolbi! Mate fiatok egyszeruen tunderi, ahogy nez azokkal a nagy szemekkel! Meg kell zabalni! :D

Gica! Gratulalok Nektek! Gyonyoru nagy babak! Kepeket is kerunk!!!

Lanyok kepzeljetek, nem tudom, hogy ti hallottatok-e az un. fejlodesi ugras-rol, ami 4-6 hetente van allitolag a babaknal. Na, ez nalunk tegnap volt, ugy, hogy szo szerint egesz nap enni akart a dragam. Aztan este 8-tol ejjel 1-ig szinte le sem akart menni a cicirol, ha elvettem tole csak sirt. Gondoltam, mas nincs, ma kiprobaljuk a tapszert cumisuvegbol, mert mar a cicik teljesen uresek voltak. Hat a dragam csak nezett, hogy mit akarok en a szajaba tukmalni, egyszeuen kopte ki a cumit es a tapszert is. Most nem tudom, hogy a cumival volt a gond, vagy a tapszerrel, vagy mindkettovel, de egy kicsit tanacstalan vegyok, hogy mi lesz pl. akkor, amikor jovo szombaton hazarepulunk, az volt a tervem, hogy a repteren es a repulon cumisuvegbol etetem... :shock: Meg egyaltalan...mi lesz, ha valami adodik, es masnak kell megetetnie... :shock: :D

Na, mindegy... :D
Vendég

timi26: ez maganvelemeny, de en nem adnek idegen anyatejet-nem tudjak rendesen bevizsgalni, csak nehany dolgora szurik!!!! most hallottam egy kutatasrol, azt vizsgaltak, h a tapszeres babak kozott tobb-e az asztmas v bmilyen allergias megbetegedes vagy az anyatejeseknel. es lass csodat : ugyanannyi. tehat atapszer ma mar annyira jol osszeallitott, h nyugodtan lehet adni!

k. timi: ezeken a parakon mindenki atmegy, ne izgulj, minden rendben lesz

anitja: en is rad gondoltam, amikor gerebrol halllottam-es ugy latom rad es a kisbabadra vigyaznak ... :D en felelotlensegnek tartom az otthonszulest!

Kép

Kép
mmarica

Gremese, sok sikert a párodnak holnapra! Nem lehet semmi ott várni! (Szerencsére a mhelyem kifizetőhely, így nem kell a kincstárba bemenni...).
Éljenek a pocidoki-apukák!!! ;-) Nálunk újabban a papaverines oldat + meleg cseresznyemag párna jön be, egész jó napjaink (is) vannak... A gyerekorvos szerint nagyon durva esetben tegyek fel egy fél lázcsill. kúpot a babának (mert az fájdalomcsillapító is), de erre még nem vetemedtem.

Cukika, szívből gratulálok a babához!!!

Kép
Kép
irina

niki72: nalunk is ugy alakult, h neha ki kell egesziteni tapszerrel, es a cumisuveg majdnem edddig hetente mas! elso hetekben volt 1, ut volt egy masik azt nagyon szerette ugy tunt, de kb 2 het mulva kiderult nem oke, most van az aventosok, az ugy tunik jo. a valtasba nemi beleszolasom nekem is volt, mert olyat nem akartam, amibol nagyon jon, h ne szokjon le a cicirol ...
meg kell talalni az igazit :)

Kép

Kép
mmarica

Mmarica: úgy látszik akkor Viktorkának nagyon jó szívó ereje van, mert nekünk az Aventosból is pillanatok alatt kiissza a tápszert. Bezzeg az anyatejet!!! Na mindegy már túltettem magam rajta, megpróbáltam, nem jött össze. Ennyi.

Megyek mert felébredt, 7-kor evett utoljára!

Kép
Kép
timi26

Korábban nem azért írtam le azt, hogy egy cici 2,5 deci tejet termelt, hogy dicsekedjek. Én örülnék a legjobban, ha arról számolhatnék be, hogy a két cici termel ennyit (vagy amennyit kell) és nem kell naponta 10-szer fecskendőt dugdosnom a defektesbe.
Hanem azért írtam, hogy kitartás kismamik, akiknek kevés a tejci, a cic nagyon jól tudja, mennyi kell a babának, alkalmazkodni fog.

Teszek fel egy egy perces képet, Drágaságom így alszik hason (!) (mint általában) 10 óra óta. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Több alkarral, felkarral, és combikával rendelkezünk! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

A könyökénél van a pelus vége, az volt a feje alatt. Mostanra feltornázta magát a távirányítóig, és az infacolos üvegig. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Jaj, de edes Zsofika!!! Es ez a frizura!!! :D Irtad, hogy mar tudatosan mosolyog, Rania is elkezdte par napja, es ma reggel is akkorat mosolygott ram, hogy meg a konnyek is beleszoktek a szemembe! :D Ilyenkor ugy erzi az ember, hogy semmi mas nem szamit!!!

Ez a defektes cici...mindig nagy tisztelettel gondolok rad, mikor errol irsz.... Es hogy nem akartal dicsekedni egy 2 es fel deci urtartalmu cicivel????????????? En dicsekednek!!!!!!!!!!! :wink: :lol:
Vendég

Jaj, Niki! Ha tudnád, hogy nézek ki.... Feszülős pólót nem vehetek fel, mert nagyon látványos a két cici között a méretbeli különbség.
Mint akinek két részletben rakják be a szilikont. Az egyik kész, a másik még nem... :roll:
Apa csak "másfél pupú tevének hív" :shock: ...... :wink:
Az egyik kétszer akkora, mint a másik.... Nagyon gáz..... :shock:

De néha csak röhögök magamon!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki! És Többiek! Tegyetek fel még képeket! És ha tudtok, mosolygósat! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: MEGJÖTT A TAJ KÁRTYÁNK!!! Már csak az AK. kivonat hiányzik!

Gremese: nekem az a cicim, amiben több tej volt még mindig lejjeb lóg mint a másik. Pedig már egy hete üres. :shock:

Na megyek akkor gyártok képeket! :D

Kép
Kép
timi26

Timi26, taj kártya: örülök, ez jó hír! Nekem még sehol, de ezek szerint ha még egy hetet várok, jó eséllyel megérkezik. Amúgy lövésem sincs, miért tart ez egy hónapig a TB-nek...

Gremese, tündéri a kiscsajszitok!!! ;-)

Kép
Kép
irina

K. Timi! Persze! A jó anya fogalma nem a szoptatáson múlik!!!

Nekem a fejés nem jön be. Próbáltam (bár lehet, hogy valamit rosszul csinálok), de nekem azzal semmi nem jön. :roll: Szelina meg amikor szopizik, tiszta tej a szája… :wink:

Gica! Gratulálok az ikrekhez! :lol:

Szelinát hason altatom. Segít neki a bélmozgásban, jókat pukizik úgy! Én inkább háton nem merem, mert ha bukik, megfulladhat. Az oldalfekvésre azt mondta a doki, hogy nem szerencsés póz.

Hasfájás: A védőnőm azt tapasztalta, ha egy baba pocakja fáj, akkor aztán ehet akármilyen kímélően az anyuka… Bár ennek ellenére babot nem mernék enni, de szerintem sem kell olyan szigorúan venni ezt.

Az én babám nem sír, ha éhes. Többször úgy kell ébresztenem, mert a tej beindulása miatt a védőnőm azt javasolta, hogy kb. 2 óránként ciciztessem, hogy meglegyen az inger. Inkább akkor sír, ha pukizik.
Már egy kicsit kezdek aggódni, mert 3. napja nincs kaki, csak pisi. Tehát biztosan van tej a ciciben, mert nem adok neki pluszban folyadékot (se tápszert!). De miért nincs kaki??? Holnap a védőnőm feljön, és megnézi… :roll:

Emese! Ez jó, hogy csak nevetsz rajta. Szerintem minden „problémára” így kell reagálni. Vagy hívjuk inkább megoldandó feladatoknak! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Dobok egy képet.
(Kicsit rossz a minőség, mert nem akartam vakuzni.)
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, irtó édes a kis Szelina! ;-)
A fejés nekem sem jött be eddig, nem is forszírozom, majd ha már muszáj lesz, valahogy lecsapolom magam... :roll:
Hason fekvés: hát nekünk ez nem megy, a védőnő minden alkalommal elmondja, hogy fektessem hason is a babát, de utálja. Miért erőltessem, ha úgy elsírja magát, háton meg vidáman elprüntyög? Hason egyedül úgy van el, ha kólikatartásban fogom vagy rajtam büfizik.
Kaki: azt olvastam vhol, változó, hogy kakilnak-e az egészen kicsi babák is naponta, tehát nem muszáj. De biztosat tényleg a doki tud mondani.

Kép
Kép
irina

Emese, Regina! Micsoda hurkagyurka leánykák!!! :lol: :lol:

Jaaaj, ez nyamvadt szopi-dolog! Most fél egytől kettőig küszködtünk... :( a cicikben sajnos most csak 80 ml volt (megint egy szopi alatt váltottan szoptatok, most így jött ki), ahhoz dobtunk még 20 ml lefejt tejcsit (ennyi maradt már csak a fagyasztón kívül), és kivételesen kénytelenek voltunk megtoldani egy kis tápszerrel is :( . 10 nyomorult kis ml hiányzott Máté boldogságához! Persze fintorgott a tápszernek ezerrel, de mondtam neki, nincs más. A szívem szakadt meg! :cry: Dehát úgy tűnik, még nem szoktam hozzá ehhez a 3. napja tartó őrülethez, asszem a cickók nem bírják követni a Fiúcska igényeit. Ugye, azért lesz majd több tejci? :roll:

Egy könyvben meg azt olvastam (kismamáknak való receptek vannak benne), hogy helyes táplálkozással és folyadékbevitellel akár napi 8,5 liter tejet is termelhet az ember lánya! :shock: :shock: :shock: Na ne! Az aztmondjahogy... cicinként napi 4,25 liter, ami kb 4 óránkénti szoptatással adagonként 710 ml/ cickó. :shock: Á, nem létezik!!!! Emese, gondolj bele, Neked volt 250 ml!

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi!

Nekem is pont ez volta problémám,hogy 3-4 napig nem volt kaki
tegnap megkérdeztem a doktonőt és azt mondta szopis babáknál ez természetes.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

nekem=nálunk

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina: állítólag sok a baba, azért ilyen lassúak. Nálunk mindenki későn kapja meg!

Regi: én is úgy tudom, hogy anyatejes babáknál 3-4 naponta kakilás az természetes.
Ha feszeng, erőlködik és sír, mert nem bír kakilni az más. Nálunk is ez a gond amióta nincs anyytejes "pótlás". Épp ma javasolta a doktornéni (végre egy jót is mondott), hogy itassak vele cukros kamillateát. Kipróbáltuk, meg is lett a hatása. A köldökétől a háta közepéig összekakilta magát! Azóta nyugisan alszik. Ha nem akarsz plusz folyadékot adni neki, akkor idd meg te, valószínűleg átmegy a tejbe is.

Kép
Kép
timi26

--

Kép
bfagi

S.O.S Anyukák!

Megjött és manó nem nagyon akar szopizni. :cry:Előbb elfogadta de ki is hányta.Tudom,hogy ilyenkor változik a tej íze.Valaki tapasztalat?Remélem elfogadja a cicit még...

Kicsit korainak találtam,reggel szívbajt kaptam amikor megjött. :shock:
Visszagondolva voltak már előjelei...Pár napja múlt el minden folydogálós bajom,erre tessék...A mellem is fáj,hasamat is érzem,kész vagyok teljesen. :?

Járt így már valaki nagyobb gyerkőccel vagy most?

Előre is köszi aki válaszol!

Puszi,vigyázzatok magatokra és a picikre!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Csajok!
Tudtok valamit gátsebre? Még mindig rohadtul fáj... :cry:

Húúú Miléna! Passzolok! De én is hallottam már ilyenről. Állítólag csak a mensi idején nem ízlik nekik a tejci. De tényleg nem tudom. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Miléna: megjött??? Nekem még el sem múlt!! Bár vannak napok amikor kihagy de mindig visszajön egy picit. Sajna tapasztalatom nincs, Rebekánál is csak a 6 hetes kontroll után kb. egy hónappal jött meg. Pedig akkor sem tudtam szoptatni... :shock:

Kép
Kép
timi26

Regcsiken : én nekem a kórházba a Neomagnol tablettát ajánlották. Ezt fel kell oldani vízben és azzal kell leönteni.
Ez egy fertőtlenítő. Meg a sok zuhanyoztatás is segít.
Ja és ami jó érzés az a jegelés.
Én ma egy hete szültem és nekem már teljesen rendben van. Igaz én felszívodós varratot kaptam nem tudom, hogy ez befolyásolja-e.
Egyetlen egy varratot érzek még ami szerintem a vége de fájni nem fáj.
Ülni is nagyon jól tudok.
Nekem az első éjszaka volt horror.
Az ügyeletes doki megnézte a gátamat és azt mondta, hogy lehet, hogy egy varrat ideg pályán van és azért fáj. Kaptam rá egy fájdalom csillapító injekciót és rögtön jobb lett a helyzet. Másnap még fájdogált de leviselhető volt azóta meg abszolút nem fáj.
20200310173350

Sziasztok, jó reggelt!

Mindenki alszik még? Mi nyügisek voltunk az éjszaka, lehet a hideg front is befolyásolja fiamat. Fél háromtól gyakorlatilag óránként ébredtünk, nyöszörgött, nyomott. Magam mellé vettem hátha nyugisabb, ciciztünk, és igy mindig visszaaludt.
Most már egy órája alszik, remélem még vagy kettőt fog.
Nem tudom mi lehet a gond, issza a mecsek babateát is, de nem igen segit neki az emésztésben.

Puszi nektek!
Heni

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt, Lányok!

Regi, Timi tök jókat írt a gátsebre, a sok zuhany nagyon jó, meg még a körömvirágkrémet ajánlanám (sebekre szerintem a legjobb). Egy ponton erősen húzódott a sebem, pár nap krémezés után viszont már alig érzem.

Heni81, nálunk dettó ez volt, csak fél 5-kor kezdődött... újabban ilyenek a hajnalok, akkortájt kezdődik a hasfájás, éjjel általában nyugisabb.

Ádám arca tiszta tejkiütés... :roll:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nyerkit, Gica!

Gratulálok a babákhoz!!! Jó egészséget és sok tejcsit!!!

Marci baba mától nagyon figyeli a színeket! Annyira ügyes! Eddig a narancssárga lámpa volt az istenkirály, de mostmár a kis játékait is hosszú percekig képes nézni csodálattal!
Ja, és forog!!! Létezik, hogy egy két hetes baba forogjon????

Nektek miket csinál a babátok?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Nálunk a lámpát még mindig nagy ámulattal nézi. Úgy tűnik, az a biztos pont a szobában :D
Kaptunk egy csörgőt, kék színű, na az a másik kedvence. Ha rázzuk, azt bmeddig el bírja nézegetni. A játékok még nem kötik le a figyelmét.
Forogni még túlzás hogy ud, de az oldaláról képes a hátára tornázni magát, ill. néha sikerül az oldaláról félig hason fekvő helyzetbe kerülnie. De onnan vissza már nem megy :D
De nálunk a hason fekvés nem jön be, egy ideig bírja, erőlködik, aztán vissza kell fordítani, mert nagyon nem szeret úgy. De a gyerekorvos azt mondta, néha tegyük egy kicsit úgy, hogy erőlködjön, de ha nem szereti, ne kínozzuk, ha megelégeli, fordítsuk vissza.

Jó hogy írtátok, a cumit, azt hittem csak nálunk figyel be, az én gyengeségem miatt, hogy nyugodjon már meg. Bár ha nem akarja, nálunk is simán kiköpi.

Na megyek, mert kezdődik a sírás, most ébredt :lol:

Kép
bfagi

K. Timi! Igazából tegnapelőtt kezdett el jobban fájni a gátsebem. Nem tudom, hogy miért, lehet, hogy rosszul mozdulhattam. Most zuhanyoztatom, meg a védőnő ajánlotta a baba hintőporát, azzal kezelem. Csak jobb lesz. De kipróbálom, amit írtál. Köszi!
Nekem csak belül varrt felszívódóval a doki, mert ott repedtem, de kívül vágott, az sima varrás. Jó hosszú a seb… :(

Irina! Tényleg a körömvirágkrémet is hallottam. Köszi!

Heni! Nálunk is fél 3-tól volt sírás-rívás. :shock:

Szerencsére Szelina éjjel telerakta a pelenkát, de rendesen, aztán peluscsere közben is még odanyomott, és a következő pelusban is volt kaki. Nem semmi. 4 napi adag! Úgy örülök, hogy nem kell kúpozni. :lol:
Ma adtam neki Infacolt, hogy segítse a bélgázokat. Remélem, kevesebb lesz a sírás éjjel! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Tajkártya, anykönyvi kivonat: nálunk minden mgvan már

Még a kórházban hazajövetel előtt odaadták az anyakönyvi kovonatot :D ez nem semmi, meg is lepődtem a gyors, korrekt ügyintézésen
Aztán egy hét múlva postázták a TAJ és a lakcím kártyákat is :lol:

Úgyhogy itt elég frappánsan mentek az ügyek

A támogatásokat meg a munkahelyem rendezi, bevittem mindent oda és elvileg okt 3-án már utalják is az anyaságit, a terhességi gyermekágyi segélyt is

milénamoni: ezt én is olvastam, hogy ilyenkor megváltozik az anyatej íze, és elutasítja sok baba azt. Esetleg olvassz ki anyatejet, ha fagyasztottál le. Én azt tervezem, raktam el pár adagot pont erre az esetre gondolva. Persze kérdés, hogy a fagyasztott tejet el fogje-e fogadni, mert az sem mindegyik babának ízlik :?

Kép
bfagi

Hello Lányok,

próbálom utolérni magam, de egyenlőre lehetetlen küldetésnek érzem. :cry:

Legelőször hatalmas gratula minden újdonsült Maminak és Babának!

Annyira cukik a bébik, olyan jó nézegetni őket! :lol:

Era, úgy örülök, hogy végre Ti is együtt lehettek! Nagyon kijárt már nektek ez a napi 24 órás boldogság!

Gremese, bevallom, kicsit irigykedve olvasom a 250-es rekordodat :oops: Nálam jó, ha 2 ciciből összejön ennyi 1 nap alatt. És sajnos Lizi sem segít a tejci beindításában. Szinte alig szív. :cry: (Ha éppen nem alszik rajta) Ráadásul én szopi alatt végig 2 kézzel tuszkolom a ciciben lévő tejet a szájába. Ha nem nyomom neki a tejcit a szájába, kiköpi a bimbit. Lassan kék-zöld foltok lesznek a cickón a gyötréstől :shock: Még jó, hogy van szopipárnánk, így legalább őt nem kell tartani. :wink:

Hétvégén full belázasodtam meg lebetegedtem, erre a pici hétfő óta folyamatosan tüszizik. Totál megrémültem. Sajnos vasárnap fel kellett avatnunk az orrszívót is. Reménykedtem, hogy hónapokig nem kell majd kicsomizni... Apa annyira félt, hogy mondta, hogy először az ő orrán tegyünk egy próbát, hogy mit fog érezni a kis Drága. :lol: Azt mondta nem vészes. És tényleg nem sivított közben. Védőnéni azt mondta mérjem a lázát, hogy lássuk mi van. Help! Tapasztalt anyukák! 3x futottam neki a lázmérésnek, 3 kaki lett belőle és annyira kalimpált, hogy alig tudtam lefogni. Mi a trükk?

És még egy dolog: valaki írta, hogy gondjai vannak a napi alvásmennyiséggel (Kis pupu?) Hát nálunk sem ok a dolog. 3 napja reggel 8-9-től délután 4-ig nem alszik 1 percet sem. És 80 %-ban ordít. Nem sír, ordít. Mintha nyúznák szegénykémet. Egyszerűen nem tudok vele mit csinálni, hiába ringatom, szopiztatom, összebújunk, éneklünk, játszunk, egyszerűen nem jó neki semmi :cry: Totál fáradt, de még sem alszik. Napi 11 órát szundizik... ami elég karcsú... Ja, és a nap végére az egész napos cipeléstől az én császársebem úgy sajog, hogy alig birok állni... Nincs valakinek ötlete? Nem a hasa fáj, mert nem a lábát húzza, inkább a fejét emeli és homorítja a hátát. Már nem tudom hogyan segítsek neki, annyira sajnálom.

puszi:
silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: