A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Zitacicu!
Köszönöm érdeklődésed, szoktam én jönni, sőt olvasni mindig olvaslak titeket, de egy kicsit analfabétának érzem magam a hozzászólásokkal kapcsolatban.Elovasom, amit írtok, de túl sok tapasztalatom nincs, így segíteni nem mindig tudok, Gábor szerencsére nagyon jó baba, így ha vkinek problémája van nem nagyon tudok mit mondani!
Ha néha írok vmit- jelzem elég ritkán - pl.múltkor a cipőboltot, mivel nem reagált rá senki, úgy érzem tök felesleges volt. Ha tanácsot tudnék adni, mire odakerülök már úgyis leírtátok, amit én is írnék!
Így csak olvasgatok, néha kérdezek és gyönyörködök a gyerekek képeiben! :lol:
Egyébként jól vagyunk, babóca is kezd gyógyulni a náthából!

Zituska!
Noémi!!! :lol: Amíg nem tudtuk, hogy fiunk lesz, két nevünk volt, az egyik a Gábor, a másik a Noémi!És ha apa ügyes lesz és a második baba kislány lesz, akkor Noéminak fogják hívni!
Szép nevet választottatok!

Betty!
Flóra nagyon édes!!!!! :lol:
Hogy vagytok?

Morgo!
Üdv itt!!!! :lol:

Rakok pár képet Gabócáról! :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.5764.jpg[/img]
Remélem nem volt sok belőlünk! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Nem tudom az utolsót miért nem jelenítette meg! :oops:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Enikő, nem csalódtam benned, a trutyi takarításon jár az eszed otthonszüléssel kapcsban :D jót röhögtem :D Zalánkának minél előbbi gyógyulást. Nem csodálom, hogy ilyen sokáig beteg, mi is taknyosak voltunk és Tomdinál is több, mint 2 hétig tartott :shock:

Csibe, Gábor még mindig nagyon helyes kiskölök, szülő olvasztás után csaj olvasztó lesz belőle az tuti :D Azzal ne is törődj, hogy néha nem reagál senki semmit, van amikor rám se reagáltok :D A tanácsok és a más nézőpont nekünk is jól jöhet, elgondolkodtathat, szerintem nyugodtan írd meg a véleményed mindenről.

Karmen, hihetetlen, hogy Norbi is már 6 hónapos, jesszus, hogy telik az idő. Gyönyörűek a gyerekeid :D

Betty, sajnálom, hogy Flóra is beteg, milyen kis tündér picurka, minél előbb gyógyuljon meg.

Morgo, üdv itt köztünk.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Kb másfél éve,egyszer kétszer írtam, de a kislányom és egyéb dolgaim miatt sajnos nem sok időm volt fórumozni.
Mostanában viszont tengernyi időm lett, ezért csatlakoznék hozzátok, ha még lehet :D
Magunkról annyit, hogy Timi vagyok, van egy rosszcsont másfél éves kislányom Dorina.
A klinikán szültem, szülés után 8 napot voltunk bennt, én aránylag meg voltam elégedve a személyzettel 1 személy kivételével.

Visszanéztem pár oldalt (főleg a képeket néztem meg :oops: )
Mindenkinek nagyon édi gyermeke van :D

Timi
titti2

Sziasztok!

Bocsi, már megint ezer éve nem írtam :oops: :oops: :oops:

Anett :) Szívből gratulálok Málnushoz, örülök, hogy a szopi is beindult!!!

Karmen :) Igen, szerintem jó házra gondolsz, tavaly épült és sárga :lol: :lol: Norbi egyszerűen gyönyörű, szerintem hasonlít Orsihoz!!!

Melinda :) Megzabálom Lindit, nagyon édi ez a kolbászos beszólása :lol: :lol: :lol:

Zituska :) Én csak annyit mondok, hogy talán emlékszel: Kristóf ha lány lett volna, Noémi lett volna :lol: :lol: :lol: :wink:
Miket vettetek végül tegnap?

Enikő :) Köszi a kérdésed, teljesen még nem gyógyult meg Kristóf :( Néha köhécsel (ez a kisebbik baj), de megint szívni kell az orrát ezerrel és már úúúúgy sajnálom szegényt :cry: :cry: Remélem legalább azt a brutál ledugós orrszívót nem kell elővenni :roll: :cry: Olvastam, hogy sajnos Zalán sincs még rendben :( :(
Viszont az nagyon szuper, hogy Viola elkezdte mondogatni az első szavakat!!!!

Csibe :) Nagyon nagyot nőtt Gábor és irtó helyes, jobbulást neki! :lol: :lol:

Betty :) Flóra is gyönyörűséges, sajnálom, hogy ő sem úszta meg ezt a tetű megfázást! :evil: :evil:

Kinga :) Dec. közepe az újabb határidő :lol: :roll: :wink:

Gira :) Otthonszülés: rengeteget gondolkoztam rajta, mikor Kristófot vártam, mert egyik intézmény távolabb áll tőlem, mint a másik. De nem mertem bevállalni és Kristóf fekvése miatt végül császár is lett és ezt abszolút nem lehetett előre tudni. 100%-ig megértelek, hogy Pécs után rossz lesz újra az itteni rendszer szerint szülni :evil: :evil: :evil: A megoldást inkább abban látnám, hogy olyan embereket nevezzenek ki az intézmények élére, akik esetleg hallottak már olyan neveket, mint mondjuk Leboyer, ismerik a WHO irányelveit, meg hogy igenis sikerülhet gátvédelemmel szülni akár először is és nem ragadtak volna le úgy 30 évvel ezelőtt :twisted: :twisted: :twisted:
Az agyon szidott csecsemősökkel nekem egyébként nem volt semmi konfliktusom, Anikóra, a védőnőre a mai napig szeretettel gondolok vissza.

Exi :) Csaszi után én is kaptam oxitocin injekciókat.

Dobok fel még képeket a nyaralásról.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!!

Pár képre van időm most, vár a vasalás....

Tirzaprojekt : jöjjön, ha jönni akar.....

Kép Kavicsi Benő

Kép Omis-Cetina folyó ahogy eléri a tengert

Kép PocakJani

Kép Játék a parton

Kép Nem vagyok szemérmes..

Kép a \"NAGY VÍZ\"

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Betty: Nagyon szép Flóra :) Édesen nyomja a szunyát :) Nekünk már kb 3 hete tart ez a takonykór, amióta így lehült a levegő. Nagyon hideg van a lakásban (panel), főleg éjjel (de nappal sincs sokkal melegebb :( ) és akárhogy felöltöztetem Zalánt csak megfázik :cry: Éjjelente amikor ébred szopizni, jéghidegek a kis kezei, pedig télleg be van öltöztetve, + jó meleg takaró is. Néha odaveszem mellém, hogy melegedjen csak akkor én nem alszok semmit, mert félek ráfekszem :oops: És alvás nélkül valahogy nem bírom sokáig :oops: 8)
Ti milyen orrcseppet kaptatok? Gyógyulást+++++++++++++++

Csibe: gyönyörű ez a gyermek :) Basszus ő is minnyá 1 éves lesz! Hogy rohan az idő.... Jár már, vagy csak áll a járgánynál??

Nyúlanyó: Hja, de nem? :D :lol: Max ha a kádba szülnék akkor nem lenne trutyi mindenfelé, de az meg hideg :shock: Meg utána azt is ki kéne takarítani :x :oops: Nemtom nekem ezekhez nincs gyomrom valahogy... :roll:
Pipi jár oviba? Szereti?

Kinga: Jó súlyban van a csajod :wink: Dobsz friss képet róla?

Zsuzsu: :D :D :D Asszem nemsokára megint lesz csomó pocakosunk :D 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Timika :D :D :D :D :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Titti: én elékszem Rád :wink: Kép Dorináról?

Timi: nagyon szép helyen voltatok, nem is gondoltam volna hogy ilyen Mallorca. :oops: Kristóf mekkorát nőtt :shock: Gyógyulást Nekek++++++++++ Hol lehet azt a ledugós orrszívót venni és milyen? Hogy kell használni? hallottam már róla, de nem ismerem, nekünk is olyan kéne....hátha hatékonyabb! Néha már vérzik az orra :cry: , pedig csak szopik előtt szívom (hogy tudjon enni)

Zsuzsu: Látom élvezte Ábel a tengert. A kék szereléses kalapos kép csúcs :D És ha Tirza ismét fiú lesz? :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Tita! Most látom hogy Te is a kórházban szültél. Akkor csak 1 nappal elöbb mint én :lol:

Enikö! Hát nekünk ez a szemecske nem javul, megint gyulladni kezd, holnap iratok fel megint cseppet. Én is masszirozom :( Én nem mertem ezt leirni de engem is mindig visszatartott ez is hogy utána takarítani...

Timi! Hü de szép helyeken voltatok, klassz lehetett. Azt a házat én is néztem mert nekem meg a szine nagyon tetszik, a redönyünk bézs és akkor jól menne ez az árnyalat. Persze minden ismerös ug járt hogy amit kiválasztott és kikevertek felkenve más lett. Elég ideges is vagyok miatta hogy a végén milyen lesz a házunk. De ez csak tavasszal aktuális. Ez a lakás már nagyobb? Krostók is nagyon huncut!! :lol:

Csibe! Nagyon aranyos Gáborka, elég csibészes a mosolya!

Zsuzsi! Ti is szép helyeken voltatok, örülök hogy jó idöt fogtatok ki!

Most hogy irjátok csodálkozok csak, én nem is emlékeztem hogy ennyi Noémi volt itt tervben:) Mi pont azért választottuk akkor azt hogy nem túl gyakori név :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Timi, Morgó üdv itt! :)

Zozo, Tamás a 28 hetes UH-n volt faros, a 32. hetin már szerencsére koponyatartásos volt. :)
Köszi a dicsit neked is és mindenkinek! :)

Gira, én szerettem volna otthon szülni. Sajna nem úgy jött ki a lépés. A pécsi szülészet szuper lehet akkor! :)

Enikő, nem lenne olyan az ágy, van erre haszálatos nagy méretű gumilepedő stb. Szal fel lehet erre is készülni. :)

Csibe, Gáborka nagyon helyes kisfiú!!! :)

Kinga, szép méretei vannak Kittinek! Grat a fogacskákhoz! :)

Anita, hogy vagytok?

Betty, Flóra is tünemény!Te is a klinikán szültél? Lehet, láttunk is egymást? :)

Zsuzsu, élménybeszámolót kérünk! :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Timika! Micsoda szép helyen jártatok! :) Kristóf naggyon jól néz ki a képeken! :)

Zsuzsu, látom, megelőztél, köszi a képeket! Ti is csodaszép helyeken jártatok!!! :)

Karmen, Tamásnak is be van gyulladva az egyik szeme. Azt mondta a dokinőnk, hogy most sok klinikás babának be van gyulladva...

E.

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Először is:köszönjük a dícsérő szavakat!!!! :lol:

Másodszor:Timi, Zsuzsi!
Nagyon édesek a gyerekek, nagyon szép helyeken jártatok!Biztos nagyon jó volt!írigykedek!

Képzeljétek még jó, hogy írtam, hogy baba kezd gyógyulni.Mikor kivettek a délutáni alvás után a kiságyból éreztem, hogy forró a gyerek.Megmértem a lázát, 39,5 volt.felhívtam a dokit, azt mondta adjak neki Amidazophen kúpot és ha nem megy le, reggel vigyem vizeltmintával együtt! Ti hogy szoktátok csillapítani?az Amidazophen nem egy ezeréves gyógyszer?Ti használtátok már?Mivel nincs itthon, egyenlőre panadolt adtam neki, a férjem még csak ezután jön haza!
Mit adtok nekik ilyenkor inni?Vizet, teát, gyümilevet?vagy mindegy?
Egyébként van étvágy, jókedve van, pakol, rendezkedik, semmi nem látszik rajta!

Enikő!
Csak áll a járgány mellett, még nem tud járni!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Egy kérésetek parancs :-) :D :D :D

beszámolócska:

09.09-én hajnalban zene-bonára ébredtünk, a szomszédban nyárbúcsúztató party volt, így hajnal 3-kor elkezdtünk pakolni a kocsiba, 4-kor indultunk is. ( előtte azt álmodtam, h a gyerkőcöt itthon hagytuk és vissza kellett jönni érte, így nagyon figyeltem mindenre :D ) irány Baja-Pécs. Ábel aludt, a férjem vezetett én meg próbáltam ébren maradni, h szórakoztassam emberem, nehogy elaludjon. Pécsen tankolás, kávé......sajna nincs pelenkázó hely a benzinkútnál így a kocsiban ruhacsere a kölöknél, aki azzal indított, h lepisilt úgy emberesen. :lol: :o Kiderült, h Piroska erre a napra tartogatta magát, így ujabb örömforrás.....Irány Barcs, majd Horvátország. Az első boltnál megálltunk és feltankoltunk rizsescsokival. (nálunk ha horvátok, akkor rizses csoki :oops: :oops: :lol: :lol: ). Amint elértük az autópályát az első lehetőségnél megálltunk, séta, toalett... Tök jó, h van egy pici játszótér, Ábel jót hintázott egy rugós játékon. Csodaszép tájak, szerpentin, 15-25 fok.......Ábel evett-dumált-bámészkodott-aludt. 16 óra körül értünk Omisba, az elővárosában Ducéban álltunk meg. Olyan szállást kerestünk, ami közel van a vízhez, de nem útmenti. Amit elsőre kinéztünk az minden szempontból megfelelt. Lepakoltunk, a házigazda hozott kávét, sütit, üdítőt, bort..... igazán szívélyes volt. 30-m re laktunk a parttól és a homokos strandtól.

Nekünk ez a két hét a pihenésről, együttlétről szólt, majd ha nagyobbak lesznek a gyerekeink, akkor elmegyünk kulturálódni is. Most nagyokat pancsiztunk, játszottunk, séták.....

Ábel elöszőr meglepődött , de hamar feltalálta magát, sokat szaladgált mezítláb, pancsolt és csüngött az apján. Nekem volt lehetségem úszkálni, olvasgatni, esténként pedig a teraszon iszogatva romantikáztunk a férjemmel, miközben gyönyörködtünk a kilátásban.

Omis csodaszép hely, nyüzsög, de nincs tömeg ilyenkor már. Magyarok kevesen voltak arrafelé, de rengeteg a csah, lengyel túrista. Egy nap volt eső, de akkor körülnéztünk Splitben.

Hazafelé tettünk egy kerülőt, de megérte. Végül 13 óra alatt értünk haza, persze többször megálltunk. Ábel jól bírta, de az utolsó 30km-en már sírt.

Nagyon sokat beszél most már, de babanyelven főleg. Szalad, fizikailag, értelmileg sokat fejlődött. Rengeteg homokot megevett, de nem tudtuk megakadályozni. Köveket is szopogatott, apa kavicsi Benőnek hívja.......Felkészültem minden gyógyszerrel, de nem volt rá szükség. Igaz nem fürdettük meg a tengerben, csak megmártózott és sokat sétált a bokáig érő vízben. Már a megérkezés napján elhasalt így az összes képen bibis a homloka. Ha szólunk, h álljon meg, néz ránk és rohan az ellenkező irányba, így gyakran történnek balesetek....

Rossz volt hazajönni, de itthon meg jó újra a megszokott környezetben.
Rengeteg kép van még, de igazából látni kell a valóságban. Őszintén kívánom, h mindenki jusson el egyszer Horvátországba, csodaszép és annyira nem drága.

Zituska!
Gratulálunk Noémihez, további egészséges pocakosodást!!

Betty!
Flóra gyönyörű, lemaradtam a megszületéséről, de ezúton kívánok nagyon sok örömet Nektek is!

Timika!
Örülök, h jól sikerült a nyaralás, gyógyulást Kristófnak!!!!

Enikő!
Zalán is szépen fejlődik, gyógyulást AZONNAL!!!!!!!!
A kék szerelés nekem is kedvenc, de a gatya nagy a póló kicsi rá... :D :D (egy vizimentői stég alatt áll amúgy, rendszeresen ott mászkált, táncikált mint egy táncos a rúdnál :oops: :oops: :oops: :oops: )
Ha Tirzus fütyis lesz, akkor "baj" van, az uram most a Töhötöm, Zénó, Xavér, Ottokár nevekre voksol, nálam még az Ármin játszik....
Az nagyon jó lesz, ha többen leszünk pocakosok!!! :D :D :D

Mandasz Kriszta!!!!!!
Mesi még mindig csudaszép , Reginával igazi csajok! Köszi az smst, szégyenlem, h nem válaszoltam. bocsi meg! Lebarnultunk, le is égtünk kicsit, de Ábelre nagyon vigyáztunk.

Kármen!
Örülök, h a férjem is belátta, h délen jobb lehet az idő, így Isztria helyett Dalmáciába mentünk. 840 km volt, de megérte.
NOrbinak boldog 6 hónapot, alig hiszem el, h már ekkora!!!!! Orsid meg igazi vagány csajszi, gratula!!!!

Gerika!
Szép a szüléstörténeted! Asszem mindenki úgy van vele, h hatalmas öröm egy apróság, de bizony maga a szülés fájdalmas. Erre igazából nem lehet felkészülni.Mindenki bíztat, h majd ha megszületik, elfelejted a kínokat, de ott és akkor neked fáj, de nagyon...
Tamás csodaszép, boldogságot Nektek is!

Csibe!
Gáborodnak pacsi Ábeltől, szia kishaver!! :D

Niki!
Réka is csodaszép, hogy vagytok????? Kajcsi?? tejcsi???????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csibe!!!

Nekünk nem volt ilyen magas láz, én 38,5-re adtam egy egész kúpot és levitte.
Biztos a többiek tapasztaltabbak, én hűtőfürdőzném. Játékos pancsi 37-38 fokos vízben és lassan a lábánál kezdve hűteni, locsolgatni folyamatosan 27 fokig biztosan lemehet a vízhőfok. Közben játszani vele!! Én ezt tenném....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Hali.

Csibe, nálunk is Amidazofen kúp van itthon. Nem ezeréves, sok gyógyszernek ez a hatóanyaga, de gyanítom, kúpként a legkönnyebben kezelhető. Eddig nekem semmi gondom nem volt vele...ha lázas volt Peti, mindig kúpot kapott, eddig sosem adtam neki sem Panadolt, sem Nurofent, és a gyógyszerészünk szerint is a kúp a legjobb még nekik.
Nekem könnyű a dolgom, mert Peti csak vizet iszik...tehát ő vizet kap.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csibe: Mi is ilyen kúppal szoktuk levinni Gréti magas lázát. Nekünk a Panadol és társai konkrét semmit nem érnek magas lázra. De a kúp az tuti :) Bátran add neki ha ilyen magas láza van.
És igyon sok folyadékot.

Gábor, Kristóf, Ábel csudaédes, és Flóra....olyan kis puszilgatnivaló :)

Újaknak üdv. Morgó mesélj magatokról.
Titti, én is emlékszem rád :)

Pici babákról tegyetek fel sok képet, olyan tüneményesek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

sziasztok!

egy kis segítségre lenne szükségem. nem tudtok valakit, aki építkezik és esetleg nincs szüksége számlára. nekem nagy szükségem lenne 30ezer ft-ról számlára (faáru, hullámpala, beton) ilyesmiről, mert a volt szolgálati lakáshoz épített féltetős garázsunkat csak így fizetik ki, és erről is csak így pár hónap után döntötttek, a régi számláink meg elkavarodtak vlahol. a pénzre meg szükségünk lenne. ha nem fizetik ki lebontjuk, de az meg nekünk kerül plusz költségbe. ha esetleg valaki tud valakit, aki szívesen segíten, nagyon megköszönném.
úgy látszik nem nagyon tudunk megszbadulni a stresszes dolgoktól baba születése előttig. az egész babavárás ilyen és rosszabb dolgokkal va (volt) tele, jó lenne ha már vége lenne a rossz szériának.

előre is köszi, ha tudtok segíteni.

Anna és a kis pocakmanó, akit még mindig nem tudunk, hogy fiúcska, vagy lány...
sznanna

Enikő: Jó a memóriád :lol: Képet sajna csak holnap tudok feltenni a lányomról, mert én nem tudom lekicsinyíteni a képeket, majd Apa holnap megmutatja :D

Csibe: Nurofent próbáltátok? Nekünk az vált be, ha már gyógyszerhez nyúltunk.( a kúp nem vált be Dorcinál, nem tudom miért) Inni én teát és vizet adnék. Amelyiket jobban szereti.

Timika, Zsuzsu: Nagyon édesek a fiúk :D
titti2

Ja és amit elfelejtettem, otthonszülés: Le se merem írni a véleményemet. Nem tudom ez a szerencsétlenül járt anyuka és apuka hogy tud elszámolni a lelkiismeretével.
Ha már egyszer kiharcolták az intézményes szülést nem kéne visszamenni évtizedekkel...
Viszont, nagyon jó lenne ha a klinika változtatna a dolgokon kicsit, és tényleg baba és mamabarát lenne. Támogatnék azt hiszem sokunkkal együtt minden efféle kezdeményezést.
Oxitocin szurit én sem kaptam, csaszis voltam. Szerintem azért a kórház fényévekkel bababarátibb volt mint a klinika, mondjon ki mit akar.
Mi az hogy 12 év alatti nagytesó nem láthatja a kicsit, és társai. Erről az oxitocin szuriról már ne is beszéljünk.
Nagyon sajnálom hogy megszűnik a kórházban a szülészet :( és ezt a kis választási lehetőséget is elveszik a kismamáktól, családoktól.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönöm a tanácsokat!
Írt fel a doktornéni kúpot!
Remélem jobban lesz!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe! Én is a kúpot használom, de Orsinál gyakori hogy nem elég, akkor felváltva adom Nurofennel, mert más a hatóanyaga és igy leviszi. Az amidaz. v. a Panadolt csak naponta max. 4 lehetne nekünk meg van hogy az nem elég. Remélem jobban lesztek hamarosan!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Timika!

Édi a fiad... főleg az utolsó kép :D
A minap láttalak titeket a belvárosban, aztán még 2x láttam a párodat a fiaddal... uzsiztatta a Dóm téren :) Legközelebb rátok szólok... csak hát ugye a gyerek alapján azonosítalak be, mert a gyerekek fotói belevésődnek a fejembe... Sokszor van, hogy "jaj, de ismerős ez a gyerek", még a neve is beugrik, csak anyukát nem tudok hozzá kötni :oops:
Így voltam egyik nap Botond nevű kisfiúval, akinek a fényképe nap mint nap itt mosolyog rám a babaneten... Láttam a Roosevelt téri játszón. Nem mertem leszólítani, mert a zituska28 csak később ugrott be :oops: Pedig mindenre emlékeztem velük kapcsolatban, csak a névre nem :roll:
Vendég

Teszek fel én is egy képet, hogy engem is megismerjetek ;)
Kép
Vendég

Köszönjük a dícséreteket! :D :D

Csibe!
Ma már jobban vagyunk, nem hányt már, csak egy pici jött neki vissza, orrszívás után.
Gáborbaba nagyon édes!

Enikő!
Mi is panelban lakunk, bár szerintem én fertőztem meg, mert a kórházban már első este megfáztam. Az orrcsepp igazából szemcsepp és piros színe van, meg elég csúnya neve: Oculogutta Rifampicini. :) ezt szerintem a gyógyszertárban kotyvasztották, és nem érheti fény. De mindegy, csak használjon. És nektek?
Jó régóta szenved akkor már szegénykém. :(
Gyógyuljatok!

Erika!
Én a kórházban szültem, így sajnos nem találkozhattunk. :(

Betty
Kép
rbetty

Sziasztok!

Anniyt írtatok egy nap alatt hogy csak kapkodom a fejem.Gyönyörűek a gyerekk egytől egyig.

Zsuzsu!
Nagyon vagány kis pasid van és egy kicsit (irigy irigy)vagyok a tenger miatt.Na jó nem komolyan de imádom a vizet.

Enikő!

Rá se ... a kupira amint láttad nem voltam épp toppon ami a rendet illeti szóval egy kis ez az már meg se kottyant.Amúgy Viola tuti sokat változott szerintem,tetszett hogy figyelt rám.Édi.Na a BOgiról meg nem is beszélve.

Csibe!
Mondták már hogy a fiad tiszta GY? :lol: Nurofen amidazofen felváltva tuti befutó a magas láznál.

Otthonszülés:el sem tudom képzelni mit érezhet a szülő akinek meghalt a babája,de ez tényleg az ő döntésük volt és nem hiszem hogy G.Á hibázott bár szvsz nem voltunk ott nem tudhatjuk.Személy szerint én támogatom a szülésnek ezen módját de én nem élnék vele,mert mi van ha valami közbejön ........
Enikő!
A témával kapcsolatban gondolom a gyerekek nem lennének otthon amikor a szülés tart.... :roll: Ja és a takarítás nekem se jutott eszembe... :)

S.O.S találtam egy állást de anniyra hirtelen a dolog hogy ha m inden igaz hétfőn már lehetne is menni.Illetve kb 80%
Teljesen kivagyok ,nem tudom mit csináljak várjak e még vagy vállaljam be.A kicsik januártól mennének bölcsibe amúgy is.
Carul esett hogy a plázába nem vettek vissza,ez a munkahely semmivel nem rosszabb ,mint a pláza.Nem kapok kevesebb pénzt nem rosszabb a nyitvatarás,szóval jó lenne csak éppen már a jövőhéten.Ha a kicsiket még be is vennék hamarabb a bölcsibe akkor mi lesz a beszoktatással stb???Szóval csupa kérdőjel vagyok most nem tudom mit csináljak... :cry: :roll: Ja és ez is könyvesbolt..

HELP CSAJOK PLEASE..... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Husigmbóc :lol: :

Kép

Kép

Kép

ceniko
Szeged

szaraxik a net folyton kivág :evil:
most lefexem, majd holnap jövök, pápusz :D

ceniko
Szeged

Hali.

Timika és Zsuzsu, jók a képek, látszik, hogy jól teltek a szabadnapok! :)

Csibe, a fiad nagy nőfaló lesz, a tekintete nagyon csibészes.

Gira, szerintem téged mindenki felismerne: egy anyuka, aki "ikrekkel" jár. :D

Zitacicu, meglepődnél, ha tudnád, hogy hány családnál van otthon a nagyobb gyerek, amikor a kisebb születik. Jó, ha nem is itthon, de külföldön tuti ez van...
Melóügyben én nem tanácsolok...én is totális káoszban lennék, ha ilyen hirtelen szakadna rám a jó.

Enikő, édes a husigombócod. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Egésznap áramszünet volt, és holnap is az lesz valszeg :( :( :( :(
Ezért nem voltam, meg nem is leszek egy darabig...

Jó solkat írtatok, csak átfutnom sikerült, ezért bocsi, hogy csak néhány dologra reagálok, és röviden... :oops:

Otthonszülés: én nem merném bevállalni, engem megnyugtatott szülés közben, hogy ott van két percre a műtő, ha bármi történik.
Nekem viszonylag könnyű szülésem volt, és vajúdhattam - volna - ahogy jól esik. Viszont nagy szerencsénkre még rajtam volt a ctg, és kiderült, hogy a labdán ülve, ill függőleges helyzetben nagyon leesett Boti szívhangja, és csak amikor visszafeküdtem javult meg. Ha nem javult volna, azonnal császároztak volna.
Otthon ctg nélkül ez hogy derült volna ki? Súlyosan oxigénhiányos állapotba kerülhetett volna, anélkül, hogy tudtunk volna róla.
Persze a rendszer szerintem is szar, és az volna az igazán jó megoldás, ha intéznényen belül teremtenék meg az otthonszülés körülményeit...
Oxitocin injekciót asszem én is kaptam, pedig ne császáros voltam, de szerintem biztos meg van az oka, amiért adják!

Viszont szülés után én is azonnal hazajönnék, a gyerekágy az szörnyű. :cry:
Ismerős, amit Anett írt, Botit is rendszeresen megtömve, édesdeden aludva hozták ki. Ezért csak itthon indult be a tejem...

Csibe :)
Gábor iszonyú jóképű!! :D :D
A lányomat majd ráuszítom! :wink: :lol:
Ilyen magas lázra a Panadol és a Nurophen szirup nem sokat ér sajna.
Boti nagyon lázas típus, ha lázasodik, akkor rögtön 39-40 fokos lesz.
Nekünk a Germicid C kúp (amidozophen a hatóanyaga) és a Cataflam csepp vált be felváltva használva.

Zsuzsu :) Timi :)
Nyaralásos képek nagyon jók, és a srácok nagyon helyesek! :D

Zsuzsu :)
Nem semmi, milyen különleges neveket választottatok! Hajrá kistesó project! :wink:

Timi :)
Hűű, majd szóban elmesélem, miket vettünk, ide nem férne ki!
:lol:

Gira :)
Mikor láttál minket??? Legközelebb mindenképp szólíts le minket, még ha nem ugrik be a név, akkor is!!!! :lol: :wink:

Tegnap voltunk Pesten 4D-n a Praxisban! :D
Minden a legnagyobb rendben, makk egészséges a babókám, és tuti fix nunija van!! :lol:

Hűű, én is meglepődtem, mennyi Noémi volt tervben! :D
Azt hittem, ritka nevet választottunk! :lol: :lol:

Na most lépek, megnézem, kimosott-e a mosógép. Kénytelen vagyok éjszaka mosni, mivel nappal nincs áram... szóval megint eltűnök legalább egy napra. :(

Helyesírási hibákért, fogalmazásért bocsi, nincs erőm javítgatni. :oops:

Jó iccakát!!

Kép
Kép
zituska28

Enikő!

Ennivaló a kis krapekod :P

Zituska!

Pár hete volt. Valakikkel beszélgettél a homokozó mellett, de nem szedted ki Botit a babakocsiból... nem maradtatok sokáig. Helyes pocid volt ;)
Vendég

Sziasztok!

Jégvirág: Ítad az otthonszüléssel kapcsolatban a szülők lelkiismeretét. A riportban ami a tv-ben volt velük, az anyuka arra a kérdésre, hogy hibáztatja e magát, azt mondta nem :cry: Én meglepődtem ezen, mert én hibáztatnám magam. Én nem vagyok ellenére az otthonszülésnek, csak én nem merném megtenni :oops:

Enikő: Jaj de édi Zalán :D Nagyon szép baba :D

Gira: Édesek a lányok :D És hogy hasonlítanak egymásra :D

Na, megtanultam kicsinyíteni :lol:
Íme a rosszcsontom:

Kép

Kép
titti2

Úúúú...mennyit írtatok!!!
Zitacicu: nehéz ügy, de talán el kéne vállalni az állást, mert ugye pár hónap múlva úgyis mennél és akkor meg lehet, hogy nem lenne hova...
Zsuzsu: csuda jó lehetett nektek, a képek szuperek, remélem sikerült feltöltődnöd!! Irígyellek!!!Sokat számít ez, hogy el tudtatok utazni!!! Mi ez a Tirzaprojekt? Lemaradtam valamiről????
Mi jól vagyunk :roll: , Réka szopizik5-6x, + bébiétel 2-3x/ nap, hízás lassú ütemben!!
Nekem sokat fáj a hasam, nem tom miért, meg a fejem is...már voltam ct-n is, addig paráztam! Amúgy látod a szokásos dolgon kívül jól vagyok!! :wink: :lol: Réka kúszik, mászik olykor!!Foga meg még mindig nincs!!!
Timika:Hol nyaraltatok??? Ez nem Spanyolo?Szép nagy már Kristóf? Kép rólad?? :?: :?:

Kép
gyanixi

Titti!

Egyetértek veled, szerintem is fel kellene az anyának vállalnia saját döntését, és annak következményét. Amikor az otthonszülésre vállalkozott, ez is benne volt a pakliban, hiszen az ellenzők is mind ezzel érvvelnek... akkor meg nem értem :roll:
Ha én egyszer otthonszülésre adom a fejem, akkor teljes egészében el kell fogadnom előnyeivel és esetleges kockázataival együtt. Kockázat nélkül nincs siker - jól nézne ki, ha a szerencsejáték barlangba betévedő egyén a casino tulajdonosát hibáztatá, ha elveszti a pénzét... Bezzeg ha nyer...
Vendég

titti,enikő, gira: édik a gyerkőcök!!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Voltam ma a bölcsiben és szereztek hirtelen helyet szóval minden ami akadály lett volna megoldódni látszik.Holnap megyek a munkáltatóhoz ,tisztában vagyok a bérrel a kezdéssel stb,ő pedig tisztában van azzal hogy én gyesen lévő anyuka vagyok.
Egyébként meg én is azon agyaltam/lok hogy tényleg ha úgyis mennének bölcsibe és most van lehetőségem akkor tényleg be kellene vállalni ,mert ki tudja lesz e még alkalmam pár hónap múlva.... :roll:
Rohadt nehéz ügy hirtelen egyik világból a másikba csöppeni.Tudtam hogy ez lesz ,de a lelki felkészülés még nem teljesen fejeződött be ,de ez van. :?: :?: :?: :?: :?: ilyen vagyok.....Na majd holnap kiderül hogy a 80%ból lesz e 100%

Kép
Kép
zitacicu2

SZiasztok!

Képzeljétek ma kicsit tovább maradtunk az oviban mert szerda gyümi nap és vittem be almát.A kicsik kilesték és ordítottak szóval pucolni kellett nekik egyet egyet.Leültek szépen az asztalhoz és elkezdtek enni.Na szóval várom hogy befejezzék és jön egy kis roma gyerek a takony a nyakáig lóg a dajka néni meg kergeti mert a gyerek se fújni nem tudja az orrát és nem is szól szóval csak úgy szétkente az arcán ,marhára jó látvány volt na...,de nem ez a lényeg hanem engedi a kedves szülő hogy a gyerek így menjen oviba.Félreértés ne essék nem a származást akarom hegyezni de akkor is .Aztán kapja el az én gyerekem aki hozza haza a kicsinek szóval írtó pipa lettem.A gondozónénik is csak néznek nem tudnak mit csinálni....

Kép
Kép
zitacicu2

Zita tudnának ha akarnának/ mernének. 8)
Ugyanis amikor reggel viszi a szülő valszeg a gyerek már akkor is taknyos volt, vagy tegnap is... vagy ha látom, hogy zöld takony lóg az orrából, rácsörgök a szülőre, hogy vigye haza, mert egyértelműen beteg....
Csak szvsz nem mernek, nehogy jöjjön a csalllád és támadjon :shock: :(

Én is elvállalnám a munkát a helyedben.Az 1 dolog hogy egyáltalán találtál valamit amihez végezettséged van és szeretsz csinálni,de hogy még 3 gyerekkel fel is vennének :idea: ez a nem mindegy anyukám!!! :wink: :!:

Titti: Na elhiszem hogy rosszcsont a csajod, látszik rajta ugyanis :wink: Nagyon kis csibész, kis szive :) ééééédes :lol:

Gira: Hajrá hajrá égjenek azok a zsírok égjenek :lol: A Te csajaid is gyönyörűek, még mindig :wink: Ti a háromaskát mikorra tervezitek? 8)

ceniko
Szeged

Enikő!

Köszi aranyos vagy én is ezekre gondolok. :wink: A másik oldalon pedig ott van a lelkifuri meg a szomorúság hogy a gyerekek "szanaszét".Mindjuk az ovi más,de ezt már valahol a nyáron eldöntöttem csak nem gondoltam volna hogy ennyire hirtelen kell döntenem.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Köszönöm az újabb tanácsokat!!!
Egyenlőre próbálkozom a kúppal.
Ma egész délelőtt dokinál voltunk. Kiderült, hogy húgyuti fertőzése :shock: :cry: van.
Reggel 20 percig szugeráltam szegényt, hogy pisiljen.Dokinéni után el kellett vinni tenyésztésre a pisit, utána át Újszegedre hasi uh-ra, de szerencsére az teljesen negatív!Holnap pedig vérételre kell vinni!Ja, és kapott Augmentint.Nagyon remélem, hogy gyorsan meggyógyul!Még sose volt beteg!Honnan a fenéből szedhette össze ezt a ferztőzést????

Zitacicu!
Biztos nehéz lesz a kicsiket "magukra" hagyni, de én elvállalnám a munkát.Jövő szeptemberben nekem is vissza kell mennem dolgozni a piszkos anyagiak miatt! :twisted: Babóca akkor bölcsibe kell, hogy menjen!
Baba alkatilag apja, de rám hasonlít! :wink: :lol:

Enikő!
nagyon édi-bédi Zalánbaba! :lol:

Gira, Titti!
Nagyon szépek a gyermekek! :lol:

Most megyek, bár babóca elaludt, van ezer dolgom!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!

Ketteske ??Mikorra tervezitek?
Húgyuti fertőzés?Nem semmi. :roll:

Ja elfelejtettem...Niki kapott anyutól egy rózsaszín kiskabátot és reggel kiverte a dilit hogy miért nem abba megyünk....Komolyan rángatta a ruhát és levetette magát a földre ,annyire megsértődött.Nem semmi öntudattal rendelkezik mi???Hihetetlen.Komolyan nekem olyanok mintha két évesek lennének..Máté nem volt ilyen csak kettő után..

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Szeretnék bemutatni nektek valakit :)
Őt:

Kép

A kép "régi" itt még csak 8 hetes és 6 napos volt.
Ma voltam nucha szűrésen, holnap töltöm be a 12. hetet.
Úgyhogy most már bátrabb vagyok, és merek vele dicsekedni :)
Még a család se nagyon tudja.
Sajnos januárban volt egy spontán vetélésem a 6. héten, ha minden rendben lett volna már 2 poronty szuszogna most itt mellettem (szept. 16-ra lettem volna kiírva). De lényeg a lényeg hogy most már remélem minden rendben lesz és április elején már mi is 2 gyerekes család leszünk :lol:

A mai pareméterek: CRL: 54,5 mm
BPD: 22,5 mm
mellkas: 18x18 mm
NT:1,5 mm
Külsőleg minden rendben, végtagok megvannak, integetett is nekem a drága :)
Ja és a placenta mellső falon. Ezen meglepődtem, Grétivel hátsó fali volt.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

JÉGVIRÁG!!!

Húha GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!! :wink: :D

Kép
Kép
zitacicu2

Bea!!!!!!!

Hú, végigfutott rajtam egy érzelmi hullám :D A mindenit!!!!! Gartulálok!!!! :D

Enikő!
Hármasával szeretnék már GYED-et is kapni, így előbb 1 évet szeretnék dolgozni, de most még nagyon kicsinek tartom Hajnát, úgyhogy jövő szept-ben, amikor Réka oviba megy, akkor Hajnát bölcsibe kell adnom :cry: ... Akkor elmegyek melózni... ha kellek valakinek :roll: és utána jöhet hármaska és négyeske egymás után :lol:
Vendég

Bea: Gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D :wink: Jók a paraméterei a kisfiadnak 8) :lol:

Csibe:
Nagyon sajnálom:( Szörnyű lehet ez a húgyuti fetrőzés. Adjál Gábornak Normafloret is, ha szedi az antibiotikumot, hogy amit az antibigyó elcsesz a bélbolyhain, azt a Normeflore helyrehozza :wink: Gyúgyulást!!!!!!!++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Jégvirág: Hatalmas gratula neked!

rbetti: Neked is gratulálok a csodaszép Flórababához!
Vendég

Sziasztok.

Ma voltam egy állásinterjún, péntekig értesítenek...

Titti, nagyon cserfes lánykád van! :) És az első képen milyen kis hucut a tekintete.

Zitacicu, drukkok mennek. Peti ugye nem lesz bölcsis, ha sikerül munkát találnom, akkor sem. Egyelőre van felügyeleti szerve, nem is egy. :D Egyébként elcsodálkoztam, hogy a cég ügyvezetője, akivel beszélgettem, nem nézett ferdén, mikor mondtam, hogy GYES mellett dolgoznék.

Csibe, ezek a honnan szedte össze kérdések nálam mindig megválaszolatlanok maradnak...költői kérdés. Gábornak javulást!

Bea, hatalmas gratula!!!! Minden tiszteletem a tiéd, hogy eddig tudtad titkolni, én kis szókimondó vagyok...

Ági és
KépKép
exdeus

Bea,
gratulálok! :)

a placenta miatt no para, sztem nem függ semmitől, hogy hol tapadt meg, nekem is az egyik elöl a másik hátul volt
Vendég

Helló!

Bea!!!! Gratulálok!!!!! :):) :lol: :lol: Öcsit vagy hugit szeretnétek inkább???? :):) És a mellsőfali placenta nem gáz, ha nem tapad mélyen, közel a méhszájhoz!

Csibe! Jobbulást Gáborkának! :):) Csatlakozom Enikőhöz, adj Normafloret az antibigyó mellé!

Zitacicu, Exi! Drukkolok nektek!! Remélem megkapjátok az állást!

Timi, Zsuzsi! Szuperek a nyaralásos képek, a srácok csúcsédesek! :):)
Timi! Megbeszéltem az urammal, jó nekünk a péntek! :)

Enikő! Zalán még mindig gyönyörű! :):)

Ha esetleg érdekel valakit, holnap gyermektáncház lesz 5-kor, a Tesco mögötti gimiben. Ingyenes! :)

Nem is írtam, hétvégén kint voltunk az Etelka soron, a díjugrató bajnokságon. Dénes imádta a lovakat, még itthon is kiabált, hogy "pacita hoppá!" :), nagyon tetszett neki! A gyerekek ülhettek lovaskocsin, Dénes le se akart szállni! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea :)
Aztamindenit!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Óriási gratula!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem is minden elismerésem a Tiéd, hogy eddig tudtad titkolni!!

Placenta nekem is melső fali, Botival hátsó fali volt..

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: