A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jó reggelt!
Hú a tegnapi napot nagyon elszóltam...Du 4-től Lilkó szinte folyamatosan sírt. Gondolom leterítette az oltás :x Aztán este 10-kor nagy nehezen elaludt. Most nagyokat vigyorog, játszik, remélem nem lesz baja.
Esztora
Ti hogy vagytok?

Nagyon jók a fotók!!

KépKép

KépKép
szivvi

Annee! Táblát javítottam. Bocsánat az elírásért! :oops: PÜ ment
Tücsi! Elérzékenyültem Fiaid büszkeségén, hogy felkerültek a netre!

Ádám elaludt a játszószőnyegen... :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Nincs jó kedvem. Marci az éjszaka belázasodott és fájlalta a fülét :cry: Adtam neki nurofent, most még alszik! Ma dokilátogatás lesz :cry: Máténak is iszonyatosan folyik az orra, de nála szerencsére semmi más tünet nincs. Samu egyenlőre jól van, remélem így is marad!
Közben felébredt Marci, 38.4 a láza :cry: Megyek is beteget ápolni.
Pusz!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szegény Marci! Ovi undor? Vagy oviból hozott ajándék? Máté drága meg együttérez! Édesek! Jobbulást nekik!
Vendég

Nekem jó a pénteki tali! Legalábbis egyelőre. Ki jön még? Bori, Tücsi és még?

LÁnyok, hihetetlenül fejlődnek a babák, nagyon jó ötlet volt ez a fejlődős képsorozat! Majd én is igyekszem feltenni.

Nekem is ma jön a védőnő, de nekem mindig kb. ugyanabban az időpben, vagyis csütörtökön dél körül. Úgyhogy mindjárt kezdek rendet rakni. :wink: Amúgy nekem atz mondták, azért jönnek kiszámíthatatlanul, hogy az anyuka ne tudjon előre készülni, hanem a természetes környezetében kapja el a védőnő. De erről korábban beszéltünk, hogy aki rumlis, azon akkor is látszik, ha épp rendet rakott. Szerencse, hogy a mi védőnőnk előre mondja, hogy kb. ilyenkor jön. Meg is kapta az év közalkalmazottja díjat itt Pesterzsébeten. :wink:

Kép
nenoke

szerintem oviból hozott ajándék :twisted: Igaz, hogy minden reggel sír még, hogy nem akar oviba menni, de most is úgy jött le, hogy ő megy oviba!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Akkor a fejlődés képek Dávidról.
Kép 1 óra

Kép 1 hét

Kép 1 hónap

Kép majdnem 2 hónap

Kép
nenoke

Sziasztok!

Hát minket megviselt az oltás. Ugyan be nem lázasodott, de a combikája bedagadt és bevörösödött. Nagyon fájhatott neki, mert ahányszor felvettem úgy üvöltött, gondolom, ahogy megmozdítottam. Úgyhogy ment este a borogatás ezerrel. Mára eltűnt a dagadás, meg a pirosság, de anyás és nyüszis nagyon.

Szerintem nekem okés a tali, de előtte vagy utána be kéne mennem az Árkádba, mert szombaton eskire megyünk, de egyik blúzom se jön rám mellben. :oops: (mellbe dobással győztem :lol: )

10kor az Ikea előtt?

Tücsi köszönöm, nagyon aranyos vagy, de még Apával megkonzultálom, és ha ő nem tud vinni, akkor élnék a lehetőséggel.

No megyek rendet pakolászok és várom a védőnőt!

kispiskóta

Szivvi következő evés kb 11-12 között lesz hívlak majd ok?!
tegnap nekünk ugyanez volt 1/2 7től annyira sírt.aztán 1/2 10 kor elaludt és 1/2 1kor ébredt és addig sírt amíg nem kapott enni.ilyen még nem volt.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok Csajok!

Annyira édesek a bébek és olyan jó látni, hogy milyen nagyot változtak 2-3 hónap alatt. Fantasztikus! Kis mosolygó tündérkék! :D

Ùgy örülök, hogy beszámoltok az oltásról, annyira féltem én is Egonkámat. Azon is gondolkodtam, hogyan vigyem. A kocsit utálja, a kengurút szereti, de ha fájni fog a combija, lehet nem lesz jó neki benne :shock: Ötlet? Kicsi drága pöttömkék, milyen hamar meg kell tapasztalják az élet kellemetlenségeit. Ès akkor még betegek is vannak.

Gurgi! Èn is sírtam, mikor olvastalak.... :cry: Gyóyguljon meg Samuka és minden csipás baba!!!!!

Esztora! Persze! Lesz balatoni tali. Jó lenne, ha többen is el tudnának jönni, végül is akkor már jó idöö lesz :wink:

A tejcsi gondunk megoldódni látszik. Próbálom visszaszoktatni, hogy akkor is szopizzon, ha már nehezebben jön a tejcsi. Ma is volt egy kis sírás, de kis puszikkal rá lehetett beszélni :D

Emi! Tetszett a mutogatós kép! Olyan nosztalgikus. Maja háta mögött ott vannak a bébek a fiókokban :D

Mindjá én is keresek képeket.
molkata

Egy naposan:Kép

Egy hónaposan:
Kép

2 hónaposan:Kép

Majdnem 3 hónaposan: Kép
molkata

Kata: én kendőben vittem Samut az oltásra, nem volt semmi gond! Szerintem még jó is volt neki oda bújni utána

brigi73

Sajnos Samu szeme továbbra is váladékos így biztos, hogy újból át kell mosni..hiába orrszívózom :cry:

Nemtom mi van a levegőben de már második éjszakánk borul.
Tegnap baromi nehezen aludt el és korán ébredt, nyügi.
Most alszik.

Cukik a babák!

Holnapra jó talit!
torolve_20131003125716

Kata, a következő oltásra, -akkor ugyi már három hónapos lesz-, én tuti kenguruban viszem. Odabújhat akkor hozzám és az még jobban meg fogja nyugtatni. :wink:

Képzeljétek: tegnap a méhem körül elkezdett egy ideg tikkelni, legalábbis olyan érzés, mint amikor a szem tikkel. Én meg nyugtáztam, hogy a baba mocorog. Akkor kezdett gyanús lenni, amikor egy folytában "mozgott". És leesett a tantusz, hogy az én babám a kiságyában van, nem a pocakomban. Na ez az idegesítő tikkelés újra meg újra előjön, de már nem csapódom be. :oops: :oops: :oops:

kispiskóta

Csajok, ti mit csinálnátok, ha akkor jönne a védőnő, amikor szopiztattok?

Rita :( :( :( :(

kispiskóta

Zsu!
Baba mocorgás :lol:

Sztem is a kenguru jó dolog, én is be fogok szerezni.

Zsu!
Mennyibe került a tiétek, merevítős ha jól emléxem a kép alapján?
torolve_20131003125716

Gurgi nem mondták nektek hogy pár napig még lehet váladékos a szeme?
nekünk szerdán volt az átmosás és igazán vasárnapra lett szép a szeme.aggódtam én is de már ok a dolog.(eddig legalább is)

ma jó napom van reggel Ricsi kellt Nyunyival most pedig elmentek sétálni hogy tudjak pakolni mire Szivviék jönnek ne kelljen utat törni a lakásban :lol:
(azért még pizsiben vagyok)

Bridzsi

Kép
esztora

Rita 17.810 forintért, itten:

www.bebibolt.hu, amúgy máshol drágább.

most ment el a védőnő, meg lettünk dicsérve. :D tök normális volt.

kispiskóta

Köszi Zsu!

Kivi vagyok hozzánk jön e. Két hete nem volt.
torolve_20131003125716

Eszora
Miattunk ne pakolássz! Nem akartam gondot!!! Gyerekezz inkább!! Hála az égnek jó idő van, sétálunk egy nagyot! Sztem Lilkó 1/2 1 körül kajol :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora!!

Azt mondta a szemdokinő, hogy cseppentsem a tobrexet + orrszívózzam hátha átszakad a billentyű mert nekünk nem szakadt sajnos át :( ez itt a probléma. A szondával már a csontos résznél járt és ott van a bibi.
torolve_20131003125716

Mi a biztosíték arra, ha mégegyszer átmossák, hogy átszakad, ha most nem szakadt? :roll:

kispiskóta

Azért nem nyomta tovább mert ennyi bőven elég volt neki a fájdalomból+ a sírásból és azért adott egy-két napot, hogy nézzük meg hátha az orrszívótól jobb lesz
torolve_20131003125716

Egyébként kurvára nem kívánom senkinek
torolve_20131003125716

Rita, bocsi én nem vádaskodóan kérdeztem, hanem érdeklődően.

Tehát, ha tovább nyomja akkor át tud neki szakadni?

Gondolom, hogy nagyon szar lehetett és sajnos több, mint valószínű Marcinak is meg kell csinálni. :(

kispiskóta

jaj tényleg,pedig olvastam ám mikor írtad.
hát igen nem egy kellemes dolog szegényeknek de szerintem ez a gyulladás sem jó dolog.
még nekünk is a levegőben lóg hogy lehet megegyszer kell menni.

Bridzsi

Kép
esztora

Nemtom, remélem műtétre nem kerül sor.
A gond, hogy nagyon mélyen van a szűkület. A bal szeménél simán átment, a jobbnál nem. Most csak reménykedni tudunk, mert a legközelebbi átmosás még rosszabb lehet neki. :cry:
torolve_20131003125716

Jaj Gurgika, szegény Samuka nagyon-nagyon drukkolok, hogy javulás legyen!

faszom tele a rohadt westellel!!!!!!!!!!!4 8) :evil: :evil: :evil:

Andrea
Kép
kindernay

Köszi Kinderke ari vagy!
Na mi van????
faszodkarate :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: drukk, hogy megoldódjon és átszakadjon az a fránya billentyű! Szegény Samu meg persze ti is!Miért kell ezeknek a piciknek már ilyen korán megismerkedniük a fájdalommal? :cry:

Apa most vitte Marcit dokinénihez :cry:

brigi73

Hali!

Na, a régi házidokimnak is kimosnám a száját szappannal, amiért azt mondta, hogy szülés után nincs menstruációs görcs :evil:

Dikónak írtam tali ügyben, a végleges verziót estére légyszi beszéljétek meg. Mi nem biztos hogy megyünk,de ha mégis akkor a 10 meg a 11 is jó.

Tegnap Moszkvából jött rokon babanézőbe, hozott igazi ruszki vodkát, úgyhogy gyűlik a lé az apasztóra :D

A kérdésem feltenném mégegyszer: mikor változik a baba szemszíne?

üdv.: ckat
ckat

Gurgula: :cry:
ckat

Hali!

Vki nagyon elírta az áramszünetet, ugyanis áram volt végig, adásszünet volt, upc mondta be az unalmast! :?

Édik a gyerkőcök! :wink: Tényleg jó ötlet volt látni a fejlődésüket! Vagyis így felrakni a jó ötlet és a fejlődést látni jó…na belekavarodtam rendesen!

Még nem is mondtam, Gurgi, Sameszod képénél Maja akkora hőőő-t eleresztett!
Jobbulást a kis hősnek! Tuti a 2. átmosás?
Most olvasom, műtét? Remélem arra nem kerül sor!

És persze hogy Nyunyinál sem lesz 2.!!!!

Védőnő és szopi: nálunk is megmondja, hogy melyik nap jön, azon kívül néha az időpontot is nagyjából! Igaz volt amikor semmit, én meg délben még hálóingben és kócosan nyitottam ajtót (ez még a kezdeti szétszórtság volt).
Szopi meg az első látogatásnál amikor itt volt épp kajaidő lett és megnézte hogy s mint, hogy jól adom e a mellem és hogy megy a gyerkőcnek is! Amúgy azóta mindig azt fogta ki, amikor épp aludt!

Brigi családodnak jobbulást!

Ckat én vhol azt is olvastam hogy 1 éves kor táján!

Na, mai boltbamenet! Az ajtó előtt egy kislány és kisfiú! (tudom, nem szép ezt írni, de amolyan piszkos romagyerekek!) erre a kiscsaj rögtön belekapaszkodott a babakocsiba és megállította és mutogatja a fiúnak, hogy baba! A következő kitalálhatjátok mi volt: megsimogatta Maja arcát!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én meg rögtön, kaptam a kezéhez, hogy nem szabad, erre: miért? (na erre mit mondjak? Mert koszos vagy!?) aztán ő akarta tolni a kocsit, hú már besokalltam tőle, amikor rászólt az anyja, aki meglepetésemre egy kultúráltan kinéző, sportos, szép anyuci volt! Hogy lehettek ilyen koszos gyerekei?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

gyerekszáj :lol: :

Kis kíváncsi

A nővérem két és fél éves kislánya egyszer bement a fürdőszobába, ahol az
apja zuhanyozott. Kijött elképedt arccal, és közölte, hogy "apának farka
nőtt". Én gondolkodás nélkül visszakérdeztem: "Mekkora?"

Szörny

Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy régi
melegítőalsóba és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdőszobába hajat mosni.
Még ott is hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd
törölközőt csavartam a fejemre, berontottam a szobájukba, és leordítottam
őket. Útban visszafelé még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nővérét:
"Te Réka, ez meg ki volt?"

Társas

Óvoda után, amikor apa is hazaér a munkából, társasozni szoktunk. Apa a
legügyesebb, sokszor legyőz minket, lányokat. Egyszer az oviban az óvónéni
megkérdezte a lányomat, mit szoktak otthon csinálni. Tündi válasz:"Apa
hazajön, és jól megver minket."

Úgy, mint otthon

Kisfiam egyházi oviba jár. Nagyon eleven gyerek, egyszer még a türelmes
dadus nénit is felbosszanotta. "Hogy fogsz így a mennyországba kerülni?"
Nagycsoportos kisfiam kijelentette: "Majd ki-be rohangálok, csapkodom a
kaput, és Szent Péter ki fog kiabálni, mint anya ha mérges, hogy gyere be
fiam, mert úgy megruházlak, hogy több füled lesz, mint fogad"

A gyerek kövérít

Hat hónapos terhes voltam a második gyerekemmel, amikor lányommal elmentünk
egy kicsit vásárolni. Bementünk egy baba-mama boltba is, hogy szoknyát
vegyünk nekem. A gyerek egy ideig nézte, ahogy a tükörben sürgölődöm, majd
megjegyezte: Nagyon kövér vagy, Anya. Kedvesen elmagyaráztam neki, amit
úgyis tudott, hogy egy kisbaba van a pocimban, attól látszik nagynak. Erre
pikírten hozzátette: "és a popsidban mi van?"

kispiskóta

Köszi a tippeket! Sajna, kendöönk nincsen, pedig az lenne a legjobb. A kengurútól tartok, mert lehet, fájni fog a kis combija. :cry:

Gurgi! Nagyon remélem, hogy meggyógyul Samuka!
molkata

ckat, hát féléves korára állítólag kialakul, de már most is lhetnek ráutaló jelek. Pl: Marcinak világosodik a szeme, így valószínű Apa kék szemét örökli majd.

Emi, mai kajád megvolt?

kispiskóta

hihi jót nevettem, Maja fel is ébredt rajtam! :lol: :lol: :lol:

JA ÉS MA REGGEL NYILALLT BELÉM, HOGYHA 4 ÓRA ÁRAMSZÜNET, AKKOR ANNAK AZ "ÓRIÁSI" MENNYISÉG TEJCSINEK AMIT KIPASZÍROZTAM MAGAMBÓL, ANNYI!
szóval felpakoltam Szilit és vitte át munkábamenet anyósékhoz, na erre áramszünet sehol! :twisted:
bocsi capslock

lynia-

ZSú, még nem! 12-13.30ig szoktak ideérni, már kinéztem, de még sehol, kopogást még nem hallottam!
épp azon agyalok, felhívpom az éttermet, hogy adják meg a szállító csaj számát és felhívom, merre jár!?

lynia-

azért tippem lenne, hogy melyik család! de ugye semmi sem biztos, múltkor földszintiek mesélték, hogy a 3.ról egy teli gumit dobtak ki az ablakon! :shock: nő (kertjében landolt) felvitte és közölte, még egy ilyen és nem a kilincsre, hanem a fejére húzza!
de rajtuk kívül tök rendes emberek laknak itt! ők nemrég jöttek, anya és 7 gyerek! :shock:

lynia-

Jajj nagyon aranyosak vagytok, jó olvasni a kedves szavakat. hüpp-hüpp, mingyá sírok :cry:

Samukám 10 óta alszik egyem meg..én meg vasalom a ruhácskáit + pelusokat

EmiLynia!
Szal Majád höözött mikor meglátta Sameszomat..hihi..kisaranyos korán kezdi :wink: :lol:
Nagyon úgy tűnik, hogy tuti a második átmosás. Rajtunk már csak az ima segít :wink:

Brigi!
Gyógyulást nektek is!!!!!!!!!!

Ckat!
Vodka is jöhet. Citrommal állat. nyamika
Kern Andrisnak van egy jó dala: mo-mo-mo moszkva--vo-vo-vo vodka..be voltunk rúgva :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Emi!
7 gyerek? :shock: Te jó ég, az már egy kisebb bölcsis csoport :lol:
torolve_20131003125716

Kata, nekünk este kezdett el fájni a combija. Mert, amikor hazajöttem, megnyomkodtam direkt, hogy fáj-e neki, de nem fájt legalábbis nem sírt, sőt semmilyen reakciója nem volt arra, hogy nyomkodom. De estére bevörösödött és beduzzadt. Úgyhogy szerintem nyugodtan vidd kenguruban.

Ja és legközelebb oltás után tuti nem fürdetem meg, csak lemosom, mert valószínű, ahogy a melegvíz a lábához ért az is fájt neki, mert akkor elkezdett ordítani, pedig imád fürdeni. :(

Emi, azért döbbenet, hogy ilyenek vannak. :shock: mármint nem a 7 (bár az se piskóta) gyerek, hanem a kajalopás

kispiskóta

Rita, ha az ima segít akkor, imádkozunk! :wink:

kispiskóta

okéééééééééé zsuuuuu :lol:
torolve_20131003125716

Nem is meséltem, hétvégén megyünk eskire és lagziba. Nagyon kiváncsi vagyok, mit fog szólni hozzá. Persze, ha nagyon nyügi lenne, akkor hazajövünk.

Nálatok Babák is egész nap szundiznak?

kispiskóta

na, mai ebéd megmenekült :D

lynia-

Zsú
Baromi jók a gyerkszájas sztorik! Nagyokat nevettem :lol:

Gurgi
Jaj, megértem, hogy megszakad a szíved, ha a kisfiadnak rossz :(
drukkolok, hogy ne legyen ismétlés!

ALVÁS
Mióta lehet drágámmal "beszélgetni" meg játszani (tutkó babatornás játékot vett neki apa az elefániba, majd lefényképezem, hogy löködi a lógókat), úgy elfárad, sokkal többet alszik! Félóra szopi-büfi-cirógatás után fél óra játék, és utána alszik :)

OLTÁS
este 37,4-re ment fel, reggel meg csak 37 volt, így nem kellett lázcsillapítás, combiján semmit nem vettem észre, de a következő pelusozásnál újra megvizsgálom

Kép
Kép
emma1976

Titanic őrült vagyok, és fejembe vettem, hogy elmegyünk a kiállításra. Most itthon edzünk rá a kenguruban. Már ki is teregettem vele. Tök jó, hogy szabad mind a két kezem, és mégis velem van. :)

Kicsit félek, hogy hogy fogja bírni, de nagyon el szeretnék menni oda.

kétfiús anyuka
babdorka

Ckat! Babaszemszín 1 éves korra tekinthető véglegesnek Spock szerint.

Tali 10 vagy 11??? Ki dönti el? Nekem jobb lenne a 11, jobban lehet közlekedni. De megoldható a 10 is. Vkinek más?
Akkor megyünk: Zsú, Tücsi, Ckat, Dikó, Nenoke, Bori
Kérdőjeles: Brigi, Annee
Még vki?

Enyimvédőnőhöz én megyek. 1x állított csak be véletlenül, meg egyszer rohanva hívtam, amikor mellgyuszim volt, ő meg a szomszéd utcában volt éppen. Most megyünk hozzá mázsálásra :D

Dorka! Kiállításra miért jobb a kenguru? Én babakocsival mennék.
Vendég

Sajnos tali kilőve megint :lol: Marcinak valami vírusfertőzése van. És mivel nagy valószínüséggel mindanyiunkban megvan nem kockáztatok! Nagyon sajnálom :cry: Esetleg következő mikor lesz? :wink:

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: