A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Drága doo,megjött,megkaptam! :lol:
Az jutott eszembe,amíg Lilit etettem,h nem arról volt szó szeptembertől már fogsz kici-kicit dolgozni? :roll:
Meg még az,h nincs mese,nektek is csavargóvá kell válnotok,ha egyszer Viktória hercegnő úgy akarja! :wink:
Aranyos vagy a meghívással kapcsolatban,de azért az mégis hülyén venné ki magát,ha beállítanánk a barátaitokhoz :shock:
A vaterán vannak ilyen meg olyan cuccok is,különben a böngészésben én sem vagyok jó,féltem is kicsit,de úgy tűnik nme volt mitől.
Most vmi jó kis kengurut szeretnék,mert nekem az a régi hagyományos van és azért az nem túl kényelmes. :roll:

Kép
bringababa

Tééényleg, Brendon ma 4 hónapos! Éljen, éljen, éljen Brendon!

Gabi baba, örülök, h. rendeződnek/rendeződtek a dolgok. (hiszen ez egy folyamat).
Mindent bele!

Kép
niki30

Kepzeljetek atfordul hasrol hatra Elinam, ez annyira megtetszett hogy tripla annyi ideig birta hason mint eddig.
Tudom mondtuk mar hogy nem stresszeljuk egymast azzal kinek a baboja mit tud mar, en megis annyira boldog vagyok, hogy meg kellett osszam ezt veletek! :D :D :D

Brendonnak sok puszi es Mindenki Babajanak persze!

Szakad az eso itt Zalaban, annnnyyyira uuuuuuuutalom! :evil:

KépKép
horilda

Fordulós, kúszós babák mind ügyik vagytok! :P :P :P :D :D :D

Brigi, ez a kutyasétáltatás kész.. pont Alexával kib..ni :!: :evil: :evil: :roll: :roll: mondjuk láttam már ilyesmit a saját portámon hisz' tudjátok. :roll: :roll: :roll: :( Meg tudlak érteni.

kengi: nekünk Baby Björn van, a nagyobbik. Újszülöttkortól használható (Kikában vettem még Viki idejében) és nagyon jól kihasználtuk, tény, hogy k... drága volt, de szuper. Én mindennap használom, úgy masírozok le a 4. emeletről, hogy Marcus a kengiben rajtam és mellé felkapom Vikit, hátamon a hátitatyóm. :shock: :lol: Felfelé is így hozom Marcit , Vikit meg férj. De jó kengi nélkül meg lennék lőve asszem.

Niki, görénység nem itt kezdődik! :) Lökött nőszemély. :lol:
Én nem mondok semmire semmit (mármint kinek mit kéne :oops: :) ).

Ma mi is megáztunk a játszóról hazajövet, ráadásul nem épp játszós cuccban voltam, harisnya, farmer mini. :oops: csak lusta voltam átöltözni, mert Gergőt hurcoltam a zeneiskolába, és kiszaladtam Marcival Viki+férj után.

reggel azt hittem beteg lesz marcikám, mert nem akart enni fél 8-kor :shock: :shock: , 8kor is csak keveset és mikor letettem aludni a szokásos de-i 1 órás alvására (ő mindig magától alszik el sírás nélkül) nagyon sírt, bementem és tiszta hányás volt a pelus a feje alatt szegénykémnek. :( l meg is ijedtem és figyletem. Kivártam a 11 órát és akkor etettem újra (ezt a csecsemőosztályon megtanultam a Bethesdában, ott teli volt ilyen problémával bekerült babával), és benne maradt minden. És el is aludt, jókedvű, lláztalan, kakilt, pisilt. Szóval remélem ennyi volt ez. :? lehet ezért ébredgetett mostanában.. fene se tudja.

otthonszülésről egy gondolat, ami bevillant a fejembe ma.
Mikor Gergő született (4250 gr, 60 cm, gátmetszés nélkül, természetes úton), kibújt a feje és emlékszem, mikor mondta a dokim, hogy elakadt a válla, de semmi gond, segítünk. És vmit igazítottak rajta a köv. fájás előtt és simán megszületett. Az a szegény baba, aki meghalt G.Á. védnöksége alatt ugyanígy volt. Mármint, hogy elakadt a válla és szintén 4 kiló feletti baba volt. Döbbenet és mielőtt leírnám a véleméynemet GÁ-ról és a teamjéről inkább azt mondom, hogy nem lennék az anya helyében. És nagyon sajnálom szegény pici babát. Valóban gyakorinak mondható a váll elakadása, de azért ... gyorsan meg is ölelgettem a kis elakadt vállú Gergőkémet. Távol álljon tőlem, hogy vitát gerjesszek az otthonszülésről, csak erről az esetről eszembe jutott az egyik saját szülésem.
Vendég

Elina nagyon kis ügyes!
Brendonnak meg boldog hófordulót :)

Bringa, nagyon-nagyon örülnék nektek!!! Végre valaki válaszol is nekem ha szólok hozzá, nem csak azt mondja heö-eö gingin :lol: És tök jó kis játszó van a közelben.... (szerdán és szombaton van programunk, de a többi napokon bármikor útba ejthetsz minket)

Ajaj, hangos üvöltés van,majd folytatom!
Vendég

Gratu a kis ügyes Elinának!
Mindannyian örülünk, hidd el!
Én személy szerint támogatom, h. megírjuk, ki mit produkál. Akár jót, akár rosszat. Itt mindent lehet. Vagy nem? :oops:

Kép
niki30

Kép
Kép
ezek vagyunk mi :)
Vendég

Szépek vagytok Dóri!

Kép
niki30

Tehetek fel képet Emmáról még? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
niki30

hogy hogyan ül föl Brendon???hát felül.de nem sokáig tartja magát,csak kb.egy percig,aztán eldől hátra és ha pihent rá egyet,megint felül.viszont nem fordul hasra,csak oldalra.pedig az is ment párszor,de ha én rakom hasra,akkor sír.ki tudja,miért.

más:
mindenkinek köszi a kedves szavakat!!!!!!!!!!!nektek is kényes a kicsi?én nem tudom letennio,mert nem tetszik neki,meg kilöki magát,igy hátra kifeszit,úgy hisztizik.én imádom,meg mindent tudok félkézzel,engem tehát nem hátrál,csak a gerincem nem birja.tudom,jól elcsesztem,de imádom,hogy anyja majma,csüngős baba,én éjjel is mosolyogva ébredek szoptatni,és imádom,mikor bújik,hogy imád,bizik bennem,biztonságot adhatok neki,szóval nekem ez jó,de a védőnő szerint állat vagyok.jó,nem igy mondja,de tuti erre gondol.én akkor is imádom igy,hogy engem akar mindig.Patrik nem volt ilyen,talán ezért?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Niki, naná!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kép Kép

Olyan édes, nem? Úúgy imádom.

Kép
niki30

Hali!

Boldog hófordulót Brendonnak! És gratula az ügyes babuknak!!!

Brigi, szóhoz sem jutok, mikor írod, mi van veletek. Én elég hamar megmagyaráztam a páromnak, hogy nálunk bizony nem csak az enyim a háztartás. Mert ugye a gyerek sem csak az enyim. Nem hiszem, hogy egy pasinak feltétlenül úgy kell érezze, hogy nem tud semmit csinálni, és depiznie kell. Nálunk párom bevásárol, porszívózik, és ma a salátához is mindent ő pucolt, míg én a husival ügyködtem. Hozzáállás kérdése is. És te meg ott állsz egy kamasz gyerekkel meg egy picivel, ő meg... Huhh, bocsi, nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid.

Az én pockom 3 hete már forog hasról hátra, de fordítva még csak meg sem próbálja. kb 2 hete éjjel 6-7 órákat alukál egyszerre, és ez már óriási eredmény. Eddig 1-3 körül mindig keltett hajnalban is, és négy körül ismét. Most 5-6 körül ébred, eszik, és még utána is gyakran visszaszunyál picit.
Ami vele gond, az a kaki. Őurasága ugyanis 7-8 naponta termel. Védőnőm szerint nem kell aggódjak, de elmentem vele azért csecsemő gasztroentrológushoz, aki szintén megnyugtatott, hogy a babák egy részénél előfordul ilyen, és jól fejlődik, baj nincs és majd ha megkezdem a gyümipépeket, meg a főzelékeket, helyreáll neki. Addig maszírozzam neki, ennyi.

Otthonszülés nagyon felkavart, sajnáltam a babát, és valahol a szülőket is. Én teljesen spártai módon szültem. Zöld csempék, semmi extra, bár nem így terveztem egészen. De tudtam, hogy ha gond lenne, minden kéznél lenne, hogy ne legyen baj. A másik, amit ma olvastam, az is érdekes volt ezzel kapcsolatban. Hogy a születés trauma. De nem a mamának igazából, bár neki is, hanem a babának. Az kerül ki egy számára ismeretlen világba, hidegbe, fénybe, zajba, és nem éppen finom módon ugye. Ha nem császármetszés van, a baba mindenképp átesik ezen. Neki lényegtelen, hogy kívül milyen a szoba. Az otthonszülés elsősorban a mama kényelmét szolgálja, de a babának veszélyes is lehet, ha valami gond van. . Én szivesen szülnék otthon, de nem kockáztatnám a babám. Szerintem akkor szüljön otthon az anyuka, ha megvannak a megfelelő feltételek, és a megfelelő szakember kíséri figyelemmel a szülést. Aki talán időben észreveszi, ha segítség kell..

Tényleg csajok, gondol valaki már következő babára? (mi már tervezgettjük ketteskét, aki valszeg az utolsó is lesz). Tervezgettjük, ha féléves lesz Noel baba, elkezdjük a tesó projekt et:)

Na jóéjt, már megint szófosásom volt...

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,

Aranyosak vagytok, hogy hianyoltatok! :) Most vegig olvastalak titeket,kicsit suru volt a hetvege. Szombaton..mi is volt? Ja fodrasz!! Levagattam a hajam vegre es nagyon orulok neki, sokkal kenyelmesebb, es nem orokke szopott gomboc, copfos fejem van, hanem jo kis frizura, rogton szebbnek erzem magam!! :oops: 8) Szombaton meg baratainknal voltunk delutan egeszen estig.
Aztan vasarnap bucsu Nemedin, ahol a szuleim laknak, ugyhogy ott voltunk egesz nap., ott is aludtunk, ugyanis ferjem 2 hetig most szabin van juheeejjj!!! Ugyhogy ezert is vagyok ritkabban, mert csavargunk, fozunk, babazunk! :)
Gratulalok a mozgolodo babakhoz! Hat Ricsike is kezdi a kuszast!!! :shock: Eddig is elmaszott ejjel almaban (meg halozsakban is, bar teny abban nem jut el olyan messzire :D), de most ha hason van, akkor egy ido utan megunja a nezelodest (meg a tv nezest!! :lol: :lol: ) es elkezd kuszni. Popsijat felnyomja es kukacozik elore, szep lassan halad!! :) Aztan van ugy, hogy annyira felnyomja a popsija,t hoyg oldalra billen, ahonann mar mindjart jon a hatra penderules. Eddig ugyanis hatrol hasra megy a dolog, de a masik iranyba meg nem!!! Ez a kolok egy sajtkukac!!!! :shock: Keze laba jar, ha a hatan fekszik, ha olben fogjuk az asztalnal gozerolvel csapkodja maga elott az asztalt!! :D Mar latom gumipokos gyerek lesz!!!!:D :D Nem tudom emlekeztek-e ra, egyszer irtam , hogy a Danubius Chiliben egy no meselte, hogy annyira izgo mozgo gyereke van, hogy egyszer olyan szituacioba kerult, hogy a kisfiat jobb hijan egy fahoz kotozte gumipokkal, hogy ne rohangaljon (valami forgalmas ut mellett kellett valamit inteznie vagy ilyesmi volt a szitu)!!!! :lol: :lol: Szerintem Ricsike nagyon gyur a gumipokra!!!! :wink: Van egy olyan erzesem, hogy ha megtanul maszni, jarni, akkor a fogyokuraval sem lesz gondom!!!! :shock: :P

En is tamogatom a tavaszi talalkat, csaphatnank egy osszenpi nagy szulinapi bulit a babaknak!!! :) Valami kozepidot belovunk es megunnepeljuk a kis lurkok 1 eves szulinapjat!! :)

Bringa edes mindenki irta a velemenyet, en azt mondom csak, hogy mindent gondolj at, amellett, hogy meghallgatsz masokat is, de mivel nyilvan a borodbol nem tudsz kibujni, ugy csinald a dolgokat, ahogy jonak latod. Minden esetre azert gondolj at mindent alaposan es en azert nagyon orulnek, ha valahogy megoldodna ez a dolog Balazzsal!!! Sok puszi neked! :)

Az en ferjem nagyon sokat segit nekem, igazan nem lehet panaszra okom. Az elejen takaritott, fozott, bevasarolt,meg vasalta is a gyerekruhakat!! :) Nekem a lassusagaval van kicsit bajom (bar en elvarom tole, hogy gondolat olvaso legyen!!!!! :oops: :oops: ), meg neki van egy pici hallas problemaja, igy nem mindig hall meg elsore dolgokat...ami nem gond abszolut, de neha ez most nagyon idegesito volt baba mellett!! Amugy imad Ricsikevel lenni es egyre jobban belejon. Nyigazza allandoan, ha mar latja, hogy leszakad a hatam a cipelestol atveszi, szoval minden oke vele! :) AHogy Bringa mondana, ájlávjuzom!!! :)

Gabi en is ezt erzem, hogy annyira jo, ahogy ramnez Ricsike, ahogy bujik, erezni, hogy szeret es en vagyok neki a biztonsag es hogy feltetel nelkul efogad!!! :)
Nalunk egyenlore (lekopogom) este 9-tol reggel 6-ig megy a szunya. En ebredek magamtol ejjel es benezek Ricsikehez, es visszarakom ha elmaszott. Persze van amikor korabban felkel, mint ahogy mi sem tudunk minden nap ugyanannyit aludni, ugyankkor kelni. Ma pl.tuti korabban fog kelni, mert fel 9-kor mar bealudt a cicin!!! :shock:
Az otthonszulesrol annyit, hogy en sosem szulnek otthon, pontosan a komplikaciok miatt. Es igaza van Horpikanak a kornyezet a mamanak fontos, hisz a baba abbol fel sem fog semmit, hisz oriasi trauma eri szuleteskor. Es azert manapsag mar sok helyen nagyon szep szuloszobak vannak, es nagyon nem mindegy, hogy a muto ott van ket ajtonyira ha perceken mulik a baba vagy a mama elete!!!!

Nagyon edik a babak, szuperek a kepek!! Dori Ricsike hasonlo arc felepitesu es neki is, mint Marcinak hosszukas feje van, ezert olyan nagyfiusak szerintem! ;)

Na befejezem most mar en is, mert 30 oldalnyi regenyt irtam!! Nezem az M1-en a Tarsulatot, mi a felhozatal Istvan a kiraly ugyben!! :) :)

Joejt mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Itt vannak kepek:

Kép Nagyfiu!

Kép Kakukk!!

Kép Fel mosoly

Kép Egyetlen kep az uj hajamrol..csak a fejem tok hulye!!!!!

Kép

Kép
lorcika

bringa, milyen a régi, hagyományos kenguru? sztem nem venné ki magát hülyén - többen jönnek pl kisgyerekkel, ráadásul ott sem ismeri egymást mindenki. csak mindenkinek szélesedne az ismerősi köre :lol: ja, és bringa, ha csillát éri látogatni, akkor minket méééér nem?! :shock: :wink: csak azér, mer a világvégén lakom? :cry: :evil: én szívesen lettem volna csavargó a kezdetektől fogva - csak Viktóriának volt ellenére az utazgatás :? huh, nagyon is! :roll:

dóri, marci nagggyon tuti édi!!! :D
és emma a kiságyban - tünemény! ezt tényleg kár lett volna kihagyni :D

gabi, miért cseszted volna el? enyém is csüngős - én simán csak csimpi lánynak hívom :lol: de tuti biztos vagyok benne h ő ilyen, neki erre van szüksége, egyszerűen vele nem lehetett volna mást csinálni - feltéve h nem akarunk halláskárosodást szenvedni, gyermekünknek sérvet operáltatni és a szomszédoknak füldugót ajándékozni. különben ez meg jellemző a védőnők felkészültségére... (elnézést a kivételektől)

ha még nem kérdeztem volna: sztetek járókát érdemes venni? nekünk egyelőre nincs. utazóágy van, de annak nem elég kemény az alja h abban kóricáljon babikám. de a pénzt is sajnálom, mert nem hinném h tovább bírná ilyesmiben, mint amíg kiszaladok pisilni - addig meg azért kiságyba is tehetem majd sztem. vagy rosszul gondolom? lehet h ebben az esetben a használt cucc lenne tényleg a legoptimálisabb, ha már...

ma este kipróbáltam hipp bébiételt - nem Viktóriának, magamnak :lol: tészta zöldséggel és csirkével. korrekt volt!

ma én is szófosós voltam :oops: biztos vmi front :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gabi, ahogy Bringa is írta, ha magától ül fel Brendon, akkor az nem baj. Szóval ha teljesen önállóan, minden külső segítség nélkül fekvésből felül, akkor ne aggódj. Nem tudsz mit csinálni. Bevallom engem is meglepett, még nem találkoztam ilyennel. :shock: De légy büszke rá! :)
Nálunk néhány napja nagy nyűgösség van. És nagyon igényli, hogy a közelében legyek/legyünk. Nem tudom van-e ebben az életkorban valami pszichológiai oka, hogy mindig látni akar, pedig az utóbbi időben már elvolt egyedül is. :?:

Lorci, Te már felemelted a babakocsit 45 fokba? Ricsikének hatalmasak a szemei :D nagyon szép. És a többiek is!! Marci olyan "laza csávó" arcokat vág...jó értelemben. :lol:

Ma sétáltunk és Doo, toltam az üres babakocsit, hasamon az üres hordozókendővel, vállamon a babóval :lol: Vicces volt, bár szerencsére nem gyakori mutatvány...és jött egy néni, és felhomályosított, hogy biztos pisis, vagy szomjas, de valami baja van, és azért sír mert még nem tudja elmondani. Köszi!
ági_bp

Horpi, én szoktam már a kistesón gondolkodni, pedig jobb lenne szerintem, ha nem rágnám magam előre...én a múltkor felvetettem a Gyed, gyes kérdést, csak senki nem reagált. Mi szeretnénk mindenképp tesót, de annyi érv szól a kisebb korkülönbség mellett, mint a nagyobb mellett is, s ráadásul az anyagi oldalt még át sem látom igazán. Tudom gáz, hogy azt is figyelembe kell venni, bár ne kellene.. :?
ági_bp

lorci, gyönyörűséges ez a fiúka!! én is akarok ilyet :lol: párom szerint fiú lesz a második (mondja ezt ő, aki eddig fiú palántáról hallani sem akart! :shock: )

ja, bringa, dolgozás: csimpi lánykámtól egyelőre azt sem lehet. talán majd ha kap cicin kívül mást is. múltkor amíg 1 órára kitettem a lábam itthonról, 40 percet szundizott, a hátralévő 20-at pedig torkaszakadtából végigüvöltötte. pedig van olyan páciensem, aki nyár óta "várólistás" - mondtam neki h leghamarabb ősszel leszek, menjen inkább máshoz, ajánlok kollégát, aki nagyon jó, de ragaszkodik hozzá h nálam folytathassa. pont ma írt megint h akármikor is megyek, akkor mindenképpen szóljak neki.
ettől a gyedtől különben kicsit tartok :roll: az nagy lehúzás lesz anyagilag :cry: :evil:
Vendég

ja, engem is érdekelne ez a gyes-gyed, egyéb lóvé dolog. egyelőre pusztán elvi szempontból.
én sem merem felemelni a babakocsi támláját, pedig sztem az lehet h fél fokkal javítaná a babakocsizásunk színvonalát :lol: legalábbis én erre tippelek.

ági, jók az ilyen nénik! :evil: nekem ez volt a csúcs (bár ezt egy cigány fószer mondta): éhes a kicsike! (nem, nem éhes, most evett, mielőtt elindultunk!) akkor meg nyűgös! :shock: :evil: :lol:
Vendég

Otthonszülésről. Én abszolút nem értek egyet vele. De még azt valahol megérteném aki a saját otthonában akar szülni, de ha már valaki nem otthon szül, akkor miért képes sok-sok km-t utazni azért hogy egy idegen helyen szüljön, ami otthonos?? És ha baj van, akkor annyit tudnak tenni, hogy hívják a mentőket?? Borzasztó! Szegény baba és szegény anyuka. Már biztos bánja, egy életen át. Nekem is az jutott eszembe tegnap, hogy kicsit önzők ezek az anyák, mert a maguk "jó körülményeit" tartják előbbre, nem a gyerekük biztonságát. Biztos jó lehet gátmetszés nélkül szülni, de én azt mondom, ha így könnyebb volt kibújnia a babámnak, akkor egy percig sem érdekel, hogy vágtak.
Állítólag, azt mondták a tv-ben, hogy ha lett volna gátmetszés, akkor megmenekülhetett volna a baba. Ha.. :cry:
ági_bp

Sziasztok!

Lorcika nagyon cuki Ricsike és tök jó lett a hajad.
Brigi a véleményem nem részletezem egyetértek a többiekkel.
Hát csajok Balázs is kezd felülni nem hanyattfekvésből hanem ha picit meg van emelve pl.:kis párnán fekszik. És ezen dolgozik egész nap. Kezdi szeretni a hasonfekvést is. És állni akar persze nem hagyom de alig bírom néha leültetni. Viszont nagyon nyügi ő is. Nem tudom egyedül hagyni így cipelem állandóan. Imád a konyhaasztalon ülti a hordozóba, ha eltünök a szeme elől ordítás van.
Enni már elég jól eszik. Hajnali 5-kor tápszer, 9-kor tápszer + tejpép, 13:00-kor tépszer + gyümi/ alma-sütőtök/, 17:00-kor és 21:00-kor tápszer.
A fürdésért kiabál imádja kúszik mászik a kádba, kis cuki. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10

Agi, azert emeltuk meg egy kicsit az ulest,mert igy tud nezelodni es azert igy meg mindig felig ulo heylzetben van, de sokkal jobban elvezi a kocsikazast, pedig azt se csipi nagyon (meg az autozast se). Szeirntem ettol nem lesz semmi baja a gerincenek (legalabbis remelem), hisz szepen meg van tartva igy is. Mi amugyis annyit nyigazzuk ezt a gyereekt, huzzuk-nyuzzuk, emeljuk, remelem birja a gyurodest es tenyleg nem gond!!! :shock: Bar irtatok itt a forumon, hogy ti is nyunyaljatok oket osszevissza!!!

Jok ezek a megallapitasok a jarokeloktol, hogy mi lehet a baja babanak!!! :lol: :lol:

Ferjem mar a nevet is megmondta a kovetkezo gyereknek. Egyszer csak elem allt es megkerdezte, hogyha kislany lesz a kovetkezo gyerek, lehetne-e a neve Orsi. :D MOndom igen, ugyhoyg ebben maradtunk! :) :) Ez amugy szules utan 1 hettel tortent!!! :shock: :lol:
En szeretnek olyan 3 ev mulva babat, hogy Ricsike mar ovis legyen, kulonben lehet, hogy megbolundulnek, hogy az egyik lot-fut (amiylen perpetum mobile mar most) a masik meg a cicin csung!!! De 3 ev mulva mar 36 leszek!!!! :shock: :shock: Jajaj!!! De kene meg egy babaesz minden esetre!!!

Szerintem jo lehet a jaroka...bar az iagzsag az, hogy a kisagy racsat mar addigra ugyis lejjeb rakjuk, igy az is megfelel talan. Hmm..dilllemma!!!!!!
Jezus mar negyed 12!!!! Azt hiszem huzok aludni, hulla almos vagyok mar es holnap szerintem koran kelek!!!! :shock:

Joejt!

Kép

Kép
lorcika

Jóreggelt:)

Ági, én is a pénz miatt vagyok bizonytalan, ha második baburól van szó. Ugyanakkor a másik tényező az, amit Lorcika ír, hogy én is 3 év múlva 35 leszek, és nem akarom annyira kitolni a szülést. Tudom, hogy mostanság egyre többen 35 felett is, de a kockázatok? Nem is miattam, hanem a baba miatt. Én nem tudnék babát elvetetni, de ha kiderülne hogy esetleg beteg... Szivem megszakadna. Persze máskor is előfordulhat ilyesmi, de amennyire én vigyázhatok és elkerülhetem, igyekszem vigyázni.
Nekem több ismerősöm babái közt alig van 2 év, és azt mpondják, az eleje nehéz, de ha az ember párja segít, akkor azért megoldható. Nálunk párom is nagyon szeretne még egyet, sőt igazából még kettőt. Én enkább csak egyre szavaznék, mint írtam a korom miatt leginkább. Meghát elég lesz kettőt iskoláztatni azt hiszem. De még legalább negyed évet várok, pontosabban annyit, amennyit Noelkém csak szopival tölt. Majd akkor kezdünk asszem a gyártásba, ha elkezdem a mellétáplálást:)

Na megyek vissza még lassan aludni, párom indul melóba. Holnap reggel jön majd haza:(

Pusszancs!

Márti

Kép
horpika

Sziasztok,jó reggelt!

Dóri,Lorci!Csudi édes ez a két kis fickó! :lol: Ha biztosab lenne ilyen prototípus,akkor én is ilyet akarnék!!!!!!!!!!!!
Niki!Emma tényleg tök hasonlít rád és a szeme! :wink:
De Balázs után is pisilni fognak a csajok,ha csak rájuk néz,az 100! :wink:

Tudjátok csajok,pont ez az amit nem értek.B.álompasi volt,amíg Lilit vártam,mindenkinek csak ilyet kívánnék!Mindenben segített mindig,nálunk nem volt probléma abból,h ki menjen vásárolni,ki indítsa be a gépet,a jószágokat ha elmertem látni rendesen felelőtlennek nevezett(macska alom)...Szóval érthetetlen,Talán csak sokat vállalt én meg sokat ugattam így is :roll: ....Nem tudom,de tény nem ilyen volt.Lehet vmi indentitás problémája van :? Csak halkan súgom,de jó,h itt van,igaz beszélni még nem beszéltünk a történtekről,minden megy ugynúgy,mint azelőtt.
Doo!szerinted muszáj ezt most kianalizálnunk?Itt most a MOST-ra gondolok.

Jaj,olyan sokat írtatok az este,mit is akartam még mondani :roll: :?:
Ja,igen,muszáj elmondanom,bár én is tudom,h tiltólistás,de képzeljétek Lili térdel és hintázik,aztán meg jól fejre esik :lol: Aaaaaaranyos.......
Hát lányok kövezzetek meg,de én élvezem,h Lili már nem csimpi és olyan jól elvan magában is.Pedig az elején úgy odavoltam,h ilyen kis csimpulinó,de szerintem engem ez (is) kicsinált.Most érzem igazán,h már-már szerelmes vagyok belé,de talán ez azért is van,mert már valódi kommunikáció van közöttünk,mindenesetre sokkal,de sokkal kiegyensúlyozottabb a kapcsolatunk.És tudjátok az a furi,h én idáig azt gondoltam magamról,h azokért a kis tehetetlen csomagokért vagyok oda,de be kell lássam van még megismerni való önmagamban :shock: :!: :lol:

Lorci!Örülök,h megvagy,kezdtem aggódni!Szóval Orsi?!?Hát hajrá! :wink:
És Nektek is Márti,Ági! :wink:
Sajnos én nem tudom h is van ez a számolósdi,de ha gondoljátok megkérdezem a könyvelőmet.Csak az a baj,h napról-napra változnak ezek a dolgok,úgy,h a Magyar Közlönyön kívűl sehol sem adnak hírt róla :evil: :twisted: :evil:
Ági!Én is ültetem már Lilit a kocsiban,illetve úgy fexik,ahogyan Ricsike,és ahogy olvastam a sorok között,lehet,h ez nem jó szeinted?De tudod ő elég bika baba és előtte én kértem rá orvosi és védőnői engedélyt is :wink: :lol: Mégis kíváncsi lennék a véleményedre,mégis csak(na akkor most én kérdezem:ezt egyben v külön írják :roll: ) ez a Te szakterületed.

Doo!Számomra nem távolság a világvége :shock: :roll: :lol: és Lili is bírja az utazást.........
Annak idején volt járókája Alexának,a végén már kiságy funkcióval :lol: Talán csak azért volt jobb,mert sokkal tágasabb volt,mint a kiságy.Most nem tudom,h veszek-e Lilinek,de azt hiszem igen.

Dóri!Csinos lehet a lefelé menet :wink: Arra gondoltam talán kenguból is van néhány elfekvőben,átvennék egyet jó áron :wink: :lol:

:shock: Most hívott B.,hogy este még lefektetés után felkelt Lili és megetette.Én meg átaludtam,mint a bunda :shock: Bejön ez a Neocitrán,azt ittam ugyanis és ennyire kiütött :shock: Én meg totál odavoltam,h milyen jó,Lili aludt este 8tól reggelt fél7ig....
Az anyuka :shock:

Csilla!Akkor mit szólnál,ha holnap délelőtt arra kocognánk?Üres a táncrendem,beírlak,oks? :wink: És ígérem mást is mondok majd,mint "hhhöööö",meg "gájgájgáj".........

Ismét egy litánia voltam :shock:
Megyek takarítani,szép napot! 8)

Kép
bringababa

Még van a kávémból,úh csak pár szót az otthonszülésről...
Dóri!én pont úgy jártam,mint Te,Lili is elakadt,úgy ugrott a doki a hasamra kinyomni :shock: ,és amikor meghallottam mi történt ezzel a babuval úgy,de úgy szorítottam én is Lilit,h csak na!Meg az apja is...
De!Azt gondolom erről az egészről,ha nem ilyen lenne a kórházi ellátás,meg a dokik hozzáállása senki sem gondolkozna azon,h bárhol,csak kórházba ne!Én nem vagyok egy naturalista típus,szeretem a kényelmet meg a biztonságot és néha frászt kapok ettől a vissza a természethez propagandától,de az emberséget még nem zárhatná ki a kórházi körülmény.Szerintem ezek a nők többnyire vmiféle igen rossz tapasztalat miatt választják gyermekük születésére ezt a módot...
És csak annyit a kórházak korrektségéről,h minő véletlen ez a kis malőr lemaradt a zárójelentésről...És még az előző babáról nem is beszéltem :evil: :twisted: :evil: 8évvel a történtek után,most mikor Lilit vártam,akkor adták csak oda a dokumentációt,h ne kellejen gentikára mennem Lilivel.Akkor csak vonogatták a vállukat és azt mondták ne hisztizzen anyuka,ez egy egyetem,itt nap,mint nap történnek ilyen dolgok,ez benne van a pakliban :evil: :twisted: :evil: Egy ilyen tragédiánál egyáltalán nem mindegy,h hogyan segítenek a gyászodban....Egy kórházban nem segítenek,ott te csak egy rossz statisztika vagy,amit igyekeznek jól kikozmetikázni!Míg ha van egy személyes,igazán bensőséges kapcsolatod vkivel,akkor talán könnyebben és hamarabb fel tudod dolgozni...Én így gondolom.Bár mint tudjuk,mindenki magából indul ki és nyilván nehezen vonatkoztat el önmagáról,nyilvánvaló,h ezt a véleményemet a saját rossz tapasztalatom alapján alkottam.De!Mindezek ellenére SOHA SEM SZÜLNÉK OTTHON!

Kép
bringababa

ma reggeli csendélet, míg anya a kávéját issza :D :D
Kép
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Öröm ilyen szuper szép képekkel kezdeni a napot :) Lorci, Dóri, nagyon nagyfiúsak a lurkók, de tényleg igazi hapsik, Rena, nekem Balázs pedig inkább kisfiús, nem nagyfiús, de ettől csak még bájosabb :) és milyen hosszúúúú, mindig rácsodálkozom ahogy nézem a képeiteket!

Persze a csajok is cukrok, NIki nagyon tündi-bündi Emma, szerintem képfelrakásra soha nem kell engedélyt kérni :wink:

Doo, amikor éjszakai ébredés miatt azt írtam hogy szerintem is Dórinak van igaza, azt természetesen úgy értettem, hogy nekem is az ő módszere jön be. Tudom hogy nincs egy igazság a földön :wink: ahhoz én már túl öreg vagyok :)

Jó olvasni, hogy már sokan etettek mást is a gyerkőcökkel, mert én is gondolkodom rajta, csak hát cicizni a legegyszerűbb, és most azon hezitálok, húzzam-e még az időt vagy sem. Bár a múltkor bedugtam a barackos kisujjam a szájába és nem nagyon tettszett neki, viszont a 3 barackpötty amit uszkve 5 mp alatt ejtettem a rucijára azóta sem jött ki. Tényleg csajok, van valakinek valami atom receptje hogy kell barackfoltot kivenni? (az ecetes ollón kivűl :wink: )

Kistesó.. hm mi is szeretnénk majd, de én bizony nézem az anyagiakat is, úgyhogy először visszamegyek dolgozni és 2010re tervezzük csak a köv porontyot. Addigra 34 leszek... nem kevés, de ez van... Viszont mindenkinek szurkolok, aki kis(ebb) korkülönbséggel akar tesót! Háát tegnapelőtt voltam ismerősöknél, ott most 1 hónapos a kicsi, és 2 éves a nagy, hát nagyon kell az apuka... Dóri gondolom tudna mesélni. Én ezt nem merem bevállalni. Lehet túl önző vagyok, de inkább én úgy fogalmazom, hogy tisztában vagyok magam és a párom képességeivel is és abba nem fér bele egy bölcsis meg gy újszülött :wink:

Felülés, és kúszás? Naaaagy nagy gratula az örökmozgóknak. Szerintem ezt a topickot feltétlenül töröljük le a tiltólistáról, én nagyon örülök amikor hallom, hogy ki mit tud már, és nem érzem rosszul magam kicsit sem tőle, még akkor sem, ha Zsófi csak háton fekve szeret négy végtaggal kommandózni , azt hiszem soxor kitárgyaltuk már, hogy minden baba másképp fejlődik, tehát ezen nincs mit izgulni. Viszont jó látni és hallani hogy az ismerős babák (is) hogyan fejlődnek.
Nekem legalábbis.

Csajok, most hogy láttam egy újszülöttet, és ott volt Zsófi is, teljesen letaglózott mennyit fejlődik egy gyerek ennyi idő alatt :shock: a szegény kis manó csak nézett bele a világba és vinnyogott mert fájt a pocija, ZSófi meg mélyen a szemembe nézett, és rámmosolygott, hát volt olvadás meg minden :)

Mi a hét végén vettünk járókát, az 1*1 méteres le volt árazva 25K-ra a Kikában. Nekünk szükség van rá, mert Zsófi nem csimpi típus, persze ideig elvan karban, de aztán nekem úgy tűnik jobban élvezi ha hanyatt eshet és úgy játszik akár egy órát is. Azért nem írtam órákat, mert annál hamarabb bealszik :wink: :lol:
Aztán meg van egy pihenőszék amit kölcsönkaptunk, amikor a konyhába dolgozom, odaültetem magam mellé a földre egy játékkal, és elbirizgálja meg beszélgetünk. Nekem is feltűnt, hogy szeret ülni, mert úgy jobban lát, talán a járóka ezért is jobb, abból kilát, de a babakocsiba még nem merem ültetni.

Na kezdődhet a nap. Nyunyi alszik, én megreggeliztem,... vagy feküdjek vissza? :) Dolce vita 8)
pici76

pici, akkor bocsi. én néha remélem h van egy igazság a földön, mert úgy egyszerűbb lenne, ha mindenre lenne recept - de így meg izgalmasabb :wink:

bringa, megkonzizom a párommal, de sztem én lehet h átdobnám neked a kenginket, ha megfelel egy alig használt brevi típusú. kb 3x volt benne Viktória. én a kendőt jobban csípem, párom meg finoman szólva keveset van itthon és jön velünk sétizni. már pont azon gondolkodtam h mi a túrót csináljak vele?! mármint a kenguruval. meg ráadásul kaptunk is kölibe sóginőméktől - ha nagyon muszáj lenne, abba is beledobhatjuk babut.

hát, remélem, nem tiltotok ki a topicból h mindig más a véleményem - asszem nekem ezt kellene majd egyszer kianalizálnom :wink: :roll: de én szívesen szültem volna itthon. vagyis az első harmad végéig úgy is volt a felállás. de mivel nem lehetett tudni h mi lesz lepény-ügyileg, ezért aztán letettem róla. és higyjétek el, itt nem pusztán az anya kényelméről van szó. sőt! nem hinném h itthonra beszerezni és biztosítani a szükséges cuccokat, meg összedzsuvázni mindent olyan marha kényelmes. én mélyen hittem benne h a babám és én képesek vagyunk a természet rendje szerint, egészségben, egymásra figyelve megszületni-megszülni. hittem abban h az életkezdés nem mindegy h vibráló fények, orvosi műszerek és nemtörődöm, empátiaképtelen kórházi alkalmazottak között történik v pedig ennél sokkal-sokkal bensőségesebben, természetesebben. mert trauma a születés a babának, de nem mindegy h mekkora. ehhez képest nálunk a kórházban burkot repiztek, benyomtak egy fájdalomcsillapító kúpot (a véleményemet nem nagyon kérdezték), ami után nem rendeződtek vissza a fájásaim, babu oxigénhiányos lett (mellesleg habitusát asszem nagy részben ennek is "köszönhetem") és végül megcsasziztak, kiderült h a köldökzsinór is meg volt csomizva :roll: talán így alakultak a dolgok "szerencsésen", de én továbbra is nagyon szurkolok minden otthonszülő anyának, otthon született babának és a szülésnél segédkező bábáknak! amikor a kockázatokat szokták emlegetni, én mindig is azt mondtam h anyum és apósom is otthon született - és úgy tűnik, elég jól sikerültek. :wink: és a kórházban is vannak nagyon durva malőrök. nyilván egyre kevesebb. de otthonszülésnél sem hiszem h túl nagy gáz lett volna eddig. ráadásul vannak országok, ahol újra egyre több az otthonszülés. sztem kár lenne követ hajigálnunk másokra. ráadásul az érintettek mindegyikének óriási tragédia ez az egész. nyilván mindenki jót akart, de rosszul sült el.

rena, örülök h jól vagytok!

dóri, milyen jófej gyerkőid vannak! :D
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt olvaslak titeket tovább de még az otthonszüléshez szeretnék hozzátennei valamit!

Tudnotok kell, hogy én nem védem igazából egyik álláspontot sem, de én azt mondom hogy mindenki ott szüljön ahol akar.
De Geréb Ágit védem. Jó szakember, még akkor is ha törvény- és törvénytelenség határán járkel.
Azt tudnotok kell, hogy a valódi és teljes vállelakadás, az intézetben is legtöbbször a baba halálához vezet. Az hogy kicsit rosszul fordul be, és igazítani kell a vállán az nem elakadás, hanem forgási rendellenesség.... Ezenkívűl Ági a lehető legtöbb módon meg lett hurcolva, holott ő harcolta ki és vezette be azt, hogy az édesapák bent lehessenek a szülőszobán 1980 előtt!!!! Kb. azóta vezet otthon szüléseket is, aminek száma kb. 3000-5000 között mozog. Ennek 10%-át kellet kórházba befejezni és ez volt az első halál eset.
De lehet hogy a kórházbanaz anyukát programcsászározták volna bármilyen indokkal, ami akkor úgy gondolná, hogy nagyon megsérti az ő elképzeléseit... Nem lehet előre tudni. A szülés sajnos napjainkban is veszélyes üzem.

Láttam már:
- Bm kórházban meghalni anyukát a szülőszoba és a műtő közt a liftben pedig aszem csak két emelet.....
- Jánosban halott babát kiemelni a műtőben, pedig a szülőszobán még volt szívhangja
- Utcárról beeső vérző kismamát .. mindkettena műtőben haltak meg.

CSAK EZEK NEM HÍREK!!!!

Az anyukát mélységesen sajnálom, ugyanis komoly lelkiismereti gondot fog neki okozni, hog ytalán nem döntött helyes, talán nem tett meg mindent, amiben a praktizáló orvosok meg is fogják erősíteni. Netán fenntartanak egy folyamatos bűntudatot, ami egész életére rányomja a bélyeget. Mert a praktizáló orvosok között sincs olyan aki nyilvánosság előtt ki merné mondani, hogy valószínűleg az intézetben is meghalt volna a baba.

Nah olvasok tovább, csak ez kikivánkozott belőlem.

KépKépKép
bogyra

Yuppiyéyo Doo,az szuper lenne,szívesen átveszem,mert a vásárlásoknál mindig elveszem a részletekben :lol:

Dóri,olyan helyesek a kölkök így együtt!

Pici!az ebihalom még mindig nevetek.......... :wink: :lol: Lökött vagy! :wink:

Kép
bringababa

Szep jo reggelt!

Eloszor is: Jezus Bogyra!!!! Tudom nem remiszgetsz minket, de megis borzalom hallgatni az ilyen eseteket!!!!! :shock: :(
Sokszor elgondolkozom, hogy ha meg egyszer majd szulok......barmi elofordulhat..ugy ertem tortenhetnek rossz dolgok. Ismerni kell engem ahhoz, hogy en az a (hulye) tipus vagyok, aki legszviesebben bebiztositana az egesz eletet elore, hoyg mindent tudjon mi fog tortenni es felkeszuljon. De ez nem igy mukodik. Nem lehet felkeszulni elore dolgokra es bebiztositani sem!!!! Minden esetre en tartom tovabbra is azt, hogy sosem szulnek otthon es abban igaza van Bringanak, hogy a korhazi korulmenyek borzalmasak nagyon sok helyen...de akkor is. En, annak ellenre, hogy rengeteg hanyag orvos van, meg tortennek bakik a korhazban is, nagyobb biztonsagban ereznem ott magam.

Dori: Micsoda klassz kis babaysittered van! ;) Nagyon cukik. En ugy meglepodom, hogy ilyen kisgyerekek mennyire szeretik a babakat es milyen jol elvannak!!!! :)

Pont azert szeretnek en is 2-3 ev mulva szulni,mert tesom kisfia most 2 eves es hat jaajjj!!! Akaratos, hisztis, pakol, rohan...nem is tudom hogy lehet ezt csinalni egyedul!! Ugy ertem apak dolgoznak napkozben, ilyenkor elkel a nagymami sgeitseg, ami nekem nem nagyon van (marmint segitseg) es ezert kell ezt majd jol atgondolni, hogy ne kattanjak be!!!!

Bringa gratulalok, hogy Lili ilyen ugyes! :)
Most ne idegeljetek...akkor ne ultessem a babat a babakocsiban? Meg igy felig ulve se jo? Rossz a gerincenek? Alairas: Para Zita!!! :oops: :D
Neha azon is gondolkozom, hogy jo-e ha ennyit nyigazzuk ezt a babot!!! Felemeljuk fejunk fole, repulosdit jatszunk, meg huzzuk, cibaljuk...de hat elvezi. Remelem nem cincaljuk nagyon!!!!!!! :shock:

Rena : Balazs tenyleg nagyon hosszu!!! :) CUki!

Na megyek, mert ebred Ricsimicsi a delelotti alvasbol.
Kene megint almaval probalkozni.....jovo hettol meg kiprobalom a tejpepet, hatha tetszik neki.

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Bogi!szívemből szóltál,Ámen!és nem biztos,mert csak fél füllel hallottam a Mokkában egy meghívott doki elismerte,ha minde úgy van,ahogy Geréb Ági mondja,akkor sajnos ez a baba a kórházban is meghalt volna,mert innen már nincs csaszi.
És igen,csak az nem lett volna hírértékű........ :(

Kép
bringababa

Hahó!

Lorci! Levente már nem nagyon van el a mózesban, így én is elkezdtem félig ülő helyzetbe hozni, de akkor olyan szerencsétlenül nézett ki, ogy most kompromisszumra jutottunk és fekszik csak a kupolát teljesen leveszem felőle, így tud kuksizni, imáűdja nézni a faleveleket... ha a játszon betolom egy fa alá és még neadjisten kicsit fuj is a szél, órákig elvan! :)

Sztem inkább gyümit adj neki mint tejpépet..az nem nagyon mű izé??? Vagy gyümit egyaltalán nem eszik?? A sütőtököt azt minden gyerek szereti próbáld meg....hátha, de ez csak ötlet!

rajtam vamai reform hullám van, minden mű dolgot kerülök... beleértve a kedvenc kokakólámat is! :D biomüzli, biorizs, bioteljeskiörlésű liszt, tanyasi tojás képzeljétek tyúkból!!!!, kerti gyümölcs-zöldség... aszem gyesbeteg vagyok! :D

nem tudom meddig fog tartani ez a hullám, de most épp nem adok semmi bébikaját sme leventének, hanemmagam főzöm neki...

Levi amúgy nem egy nagy művész, nem csinál semmit csak forog... azt is inkább csak hasról-hátra meg nagy néha kis segtséggel hasra is, h akihuzoma kis könyökét akko rmeg támaszkodik rajta mintha kocsmában lenne, a fejét ügyesen tartja... nagyjából ennyi. Jah és szopja az ujját!!! olyan édes olyankor....csak elalváshoz. és magától találta meg.

KépKépKép
bogyra

Dobok egy képet, nem éppen új, de szinte újszerű és amúgy a kedvencem! :) Kép Apával fürdözök és épp az előbb fojtott bele a vízbe kishíján...

KépKépKép
bogyra

:roll: nálam már az is reform,h egyáltalán főzök :roll:
:lol: :lol: :lol:
szerintem én maradok a jó kis bébikajcsiknál,bár már gondosan elővettem a mixert és kaptam anyumtól egy új turmixot is.....
nemt'om,hmmmmhmmmm....

Kép
bringababa

Bogyra: Amugy te hogyhogy adsz mar neki mindenfele fozeleket,meg mindent? Tejed van meg, nem? Ha jol emlekszem nagyon is sok volt.

Ricsika utalja a gyumiket, de hat a vizzel is igy volt,most meg vizen elne. Most is fent volt 2 ora hosszat, aztan mar nyuglodott, na gondoltam mar kezd ehes lenni, kaja ido van lassan. Erre nyammogott egy kicsit a cicin es bealudt. Hat nem egy nagy kajas ez a gyerek, tomni kell orokke!! :shock: Nem az anyjara utott!!!!! :wink: :lol: Eddig semmiben sem hasonlit ram, kiveve a kek szeme.....KI AZ ANYJA ENNEK A GYEREKNEK???????? :shock: :D
En viszont elpilledtem, ugyhogy hunyok egyet, amig o is szuszmog.

Kép

Kép
lorcika

Levike nem tul happy itt a vizbefojtas utan!!! :D :D

Kép

Kép
lorcika

Doo, van egy igazság a földön!!! Mindenkinek a sajátja :wink: :)

Bringa, Csilla majd dobok ebihalas képet, téllleg úgy néz ki... :roll:

Te Bogyra, megkérdezhetem miért épp a majdnem vízbefúlós kép a kedvenced? :lol: ez is jó kis analizálandó szöveg asszem :wink:

Ja és Horpikának akartam már írni, hogy legyen nagyon büszke a férjecskére amiért ilyen segítőkész apuka és férj, megbecsülni!

Én már egy csomó mindent fagyasztottam le Zsófinak, barackot emg meggyet, zöldbabot, most épp spenóttal vacakolok...
hogy miért? mert saját (pontosabban családból van) és bio...
nem tom meddig fog tartani ez a bio-láz nálam is mint Bogyránál, de gyanítom előbb-utóbb beüt majd a "üveges-bio" kaja... aztán meg a nézzük mi van a hűtőben korszak is :wink:
pici76

sziasztok!

A babakocsit én is megdöntöm,de mig nem indulunk,Brendus felül,indulásnál hátranyomom a bukóját és úgy marad.Én nem szeretem,hogy ücsörög.Amúgy igy félig ülő helyzetben végig nézelődik,el nem aludna,és ez azért jó nekem,mert ebben elfárad,és séta után alszik itthon.

Mi is szteretnénk majd,mármint a párom szeretne kistesót.Nálam sincs gáz lelkiekben mehet,de amit én a függőlegesen vágott csaszival átéltem....hát,inkább mégegyszer nem.

PICI!!!!Én kaja után a trutyist megdörzsizem VANISH szappannal,mosásig simán a szennyestartóban van,mert csak a folttal teszem,és tuti!!!

Bogyra!hú,apa ne sűrűn fürdesse Levikét! :lol:
Brendus du.2szopi közt kap gyümit vagy főzeléket bébiételben,esti késői szopi után meg tejpépet.Az utóbbira rá van kattanva,és a világért sem tenne olyat,hogy elfelejt felébredni miatta!

este rakok képet,mert Ő is jól megnőtt ám.

Mindig hatalmasnak hiszem,pedig a most látott képen nagyobbak a babók.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

bogyra, én is örülök h ezt leírtad. pont így látom én is - bár a szakmai oldalát nem ismertem pontosan a kérdésnek. viszont amit eddig geréb ágnesről hallottam-tudok, az épp az h naggggyon jó szakember. ezért írtam én is h ez egy olyan tragédia, ami minden szereplőnek egy katasztrófa. de nem ragozom tovább.

bringa, akkor ezt megdumcsiztuk! adom. Mennyiért szeretnéd átvenni? én 15ért vettem.
Vendég

hol van az ebihalas?! :shock:
Vendég

Lorc!

Levi csak háromszor szopik egy nap, egyszer kap tápot és egyszer főzeléket. És valamelyik két kaja közt egy kis gyümölcsöt. De levente nem iszik... szal a gyümölcs oltja gondolom a szomját is!

De nagy evő! 200-210 mili főzeléket legyűr egyszerre... amugy szerintem elég keveset szopik, ma reggel elaludtam vele két órát!!!! volt a mellemen, tökre szét ázott. De aranyosan nyumogott rajta mikor felébredtem :)

Mentem nagyobbikért, aztán karate edzés....

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Mi meg csak gyumizunk - almat adtam eddig, mast meg nem, nemreg kezdtuk - delolott, a tobbi szopi/tap.

Alszik a dragam, birom ezeket a delutani alvasokat, takaritottam, delutan pedig jonnek a munkatarsak babanezobe.
Varom oket, jo fejek, remelem Elina is jokedvu lesz. :lol:

Testver tema, mi ugy indultunk neki, hogy legalabb 2 gyerek - foleg a parom.
Aztan megszuletett Elina - parom bent volt - es o kozvetlen utana azt mondta, hogy hmmm meg meglatjuk - pedig nem is o szult :shock:
En soha nem mondtam hogy tobbet nem, sot szerintem ok a dolog, de majd.
Parom szerint is ok, de kesobb, hogy mikor???meg nem gondolkodunk rajta.

Jo olvasni, hogy van aki mar tervezi a kovetkezot!
Amugy Dori es minden tobbgyermekes anya elott le a kalappal! Gyonyoruek a babok! :D

KépKép
horilda

én mindkét részét ismerem a dolognak, már ami a korkülönbséget illeti. Megvan az előnye és a hátránya is. Sokkal rosszabbra számítottam a két kicsit illetően. :lol: Viki is a dackorszak közepén van és hát van mellé egy Marcim. :wink: A kicsiknek sokkal könyebb lesz közös mindkettőjüket érdeklő programot szervezni, míg egy nagyobb korkülönbségnél nehéz a nagyobbat is bevonni. De persze minden megoldható, de szerintem könnyebb a hasonló korúakkal.
Amit az ismeretségi körömben látok, az is hasonló. Viszont több barátnőmnél is van úgy, hogy 2.5-3 éves a "magy" és akkor születik a pici, éppen ovis a tesó. És háááát :roll: :roll: :shock: az nagyon brutál. Mármint a féltékenység, meg pont akkor "van leattintva" a tesó félnapra, napra közösségbe (mégha olyan nagyon is szereti és igényli a gyerektársaságot :!: :!: :!: ), nagyon nehéz. Sokkalta nehezebb, mint mondjuk az én helyzetem. Itt nincs tesóféltékenység, mert Viki túl kicsi volt ahhoz, hogy igazán megérse a dolgot (másfél év van köztük pont). Szerintem sokkal nehezebbnek gondoljátok, mint ahogyan az a valóságban van. És visszagondolva sokkal kevesebb időm jutott mindenre EGY gyerek mellett, mint most háromnál. :lol: :lol: Valahogy jobban elmolyoltam Gergő mellett.

Na, tanulás.
Vendég

Doo!Hmmmmmmmmmmm :roll: hmmmmmm :roll: mondjuk egy tízes?mármint ezresben? :wink: :lol:
És hogyan jut el hozzám?Postai utánvétel?vagy netán felkerekedtek és feljöttök az nagy Budapestre? :wink: Vagy esetleg én kerekedek fel és menek felétek? :roll: ezzel csak az a baj,h 30a olyan nagyon messze van és én már úgy,de úgy szeretném az új kengurunkat :roll:
Szóval hát mi légyön? :lol: :lol: :lol:

Pici,Bogi,hogy Ti milyen rendesek vagytok,bió mamik! :wink: :lol:
Én meg lusta disznó :evil: :twisted: :evil: Itt figyelnek a jobbnál,jobb bébikaják,meg pempők és Lili meserséges takarmányon van,úh simán adhatnék neki,de őszíntén megmondom olyan jó,h most éppen nem kell figyelnem semmire :oops: Dög vagyok,mi? :oops: De tényleg,élvezem,h nincs para,kaki jön,kaja megy,kedv jó,most nem akarnék új dolgokat bevezetni,h aztán meg figyelgessem vajon bevált-e?Meg aztán a mi doktornénink elég szigorú ebben a témában,ő 6hóig csak tejcit javasol.És ez nekem most nagyon is jó alibi :wink: :lol:

Lorcika!Nyunyáld azt a kölököt amennyit jól esik neki és nektek is,abból még baj nem lett,h egy gyerek szeretve van!Nevelni meg majd ráértek később!

Kép
bringababa

még élek,csak az üzletet rendezem,ülve alszok a tv előtt a fáradtságtól,ha nem is irok azért olvaslak titeket,sok puszi minden babának éa anyának,amint lélegzetnyi időm lesz azonnal irok.

KépKép
riella77

ebihalas képet nem találtam... úgy látszik csak akartam lefényképezni, de nem tettem... szal akkor a karjai maga mellett vannak miközben hason van, és úgy próbálja meg emelgetni magát, és hát erre mondtam hogy olyan mint egy beteg ebihal...ahogy erőlködik... na majd most lesben állok...addig is egy nyulas kép Kép Nyúl

ja és nesze neked többezer forintos játékok...

Kép pet palack
pici76

Pici: Szenzacios ez a nyul kep!!! :) :)

Kép

Kép
lorcika

bringa, írok majd privit kangurek ügyben. kisakkozom addig a lehetőségeket. ill ha szívesen "leugrasz" Tb-re, akkor gyere bátran! pénteken jó lenne - remélem, addigra meg is szárad majd :roll:

pici, nyúl :lol:
én is találtam ám egy rendkívül izgalmas játékot Viktóriának: egyszerre fejleszti az auditív, a taktilis és a gusztatoros érzékelést, ráadásul a családi kasszát sem amortizálja ;) - neve: sütőpapír :lol: asszem szabadalmaztatnom kéne mint 1 éven aluliak foglalkoztatásában elengedhetetlen eszközt :wink:

riella, pont gondoltam már h megkérdem, hova tűntél?! további jó munkát! aztán jöhet a megérdemelt pihenés! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: