Akata,
én adtam a féllityós szopókás üveg tanácsot anno
Zsanci!
mi Rogoznica mellett, Razanjban szoktunk megszállni, nagyon pici, már van egy kocsma és egy bolt is

, de nem jártunk oda sose. Trogirba minden évben elkirándulunk és ugyanazon utcákon csatangolunk. idén már L. is élvezte.
ez a kép Splitben készült??? tök olyan , mint Trogir!
Gabi!
nem tudom mi az az integrált teszt, de örülök, hogy negatív lett!
Neet!
hiányzasz nekünk!
Votiv!
egyelőre én is haragszom azon mamákra, akik tudván tudják, hogy beteg a gyerök és viszik közösségbe. (majd lehet, hogy én is rákényszerülök) L-t már majdnem 2 hete nem vittem sehova, pedig a barátnőm is hívogat folyton, de nem merek másokat veszélyeztetni.
Lindi!
én a finomkodáson már túl vagyok, ha 1 éjjel nem alszik azért, mert dugul azorra, megy neki az orrcsepp (spray formájában). azonnal hat és egy éjszakán át tiszta orrot biztosít. azért is adom, mert én arcüreggyulás voltam sokat (szívták is le) és aki ilyesmire hajlamos, ajánlott az orcsepp használata, ugyanis az nem csak kidugít, hanem a váladéktermelést is csökkenti.
Leni!
én a teljes felelősséget áthárítom az orvosra, mert ez a dolga; nem érzem emiatt felelőtlennek magam. eszem ágában sincs otthon szülni, akkor se lenne, ha nem császáros lettem volna, bízom a dokikban, műszerekben és a kellő időben oda érkező segítségben, ÉS PARAANYU VAGYOK. pedig utálom a kórházat, depressziós voltam, nagyon rossz élményekkel tértem haza, de akkor sem szülnék soha otthon (hacsak nem egy kiskórházat rendeznének be a szobában

), úgyhogy remélem soha nem is lesz ilyesmi kötelező
viszont, hogy más mama mit tesz, nem izgat, a maga szíve joga, soha nem ítélnék meg otthonszülés párti embereket! akinél persze egy kis kockázati tényező is fennáll, az ne szüljön otthon. úgyhogy ezt tényleg jobban ki kellene vizsgálni, és a tökéletesen komplikáció menteseknek engedélyt adni, ha már otthon szeretnének szülni. (és nagyobb hangsúlyt fektetni a kivizsgálásra) a gond, hogy az engedélyért egy doki sem fog felelősséget vállalni!
szerintem az meg, hogy az otthonszüléseknek alacsony a halálozási rátája...khmm, kevesen is mernek ma még otthon szülni, az űrhajózásnak is alacsony a halálozási rátája.

.
a dohányzást (sajnos) nem tiltja a törvény, de az otthon szülést (tudtommal) igen. ami pedig törvényileg tilos, azt az emberek nagy része be is tartja. aki nem, azt sokszor széles tömegek elítélik, úgyhogy én nem csodálkozom, hogy elindult a propaganda, csak, hogy ilyen mocskolódva, az durva.
nagyon sajnálom a baba anyját és apját, és hogy egy ilyen eset újra és újra lerombolja az otthonszülésről alkotott közvéleményt.
te szültél volna otthon amúgy?
Tinu!
ha az segít rajtad, nálam tök ue volt a szitu. mellesleg a gyerekre szinte szó szerint rá kell térdelni, hogy kiszívjuk az orrát.
Betegség:
még mindig lábadozunk, szerdán lesz két hete, hogy elkapott a takonykór. ami a legfurcsább, hogy 2 napja minden este fáj a fejünk a férjemmel egyformán.

és hányingerünk is van. mintha valami mást is elkaptunk volna.
Inkák:
nem is meséltem, de nem régen megnéztem az inka kállítást, és nagyon jó volt!