A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok!

koszi az aggodast, Elina mar jol van, pentek reggel mag hanyt 1x, de nem is vettem eszre, mert nem sirt am, csak mikor mentem be hozza reggel, mert hallom hogy fent van, akkor latom hogy a feje alatt olyan, meg a ruhaja a vallan a hatan...
O meg nevet ram... :lol:

Adom neki a nurofent, ahogy a dokino mondta, azota semmi hanyas, mar adom neki a tap potlast is.

Most sarga a kakija, szerintetek amiatt hogy ket napig csak anyatejet kapott?

Stella jobbulast Nektek!

KépKép
horilda

Rena Balint nagyon edes!

Riella SOK BOLDOGSAGOT KIVANOK en is!!!!!!!!!!!! :D

KépKép
horilda

Sziasztok,

Bringa, olyan jó hogy jöttél :) Hát erre álmomban sem gondoltam volna, próbáltam agyalni mi lehet a baj, de ilyet tényleg csak az élet tud produkálni, kitalálni ilyet nem lehet :lol: na de azért szenteltvizet cumisüvegben a hűtőben??? :lol: drága Bringa :) örülök hogy Lilinek nem lett semmi baja, azért az ilyen esetek felvetnek bennem mindig egy kérdést is. Nem sterilizáljuk kicsit túl a mai gyerkeket? Persze nem azt mondom itassuk őket szenteltvízzel minden nap, de alapjában véve ez a sok forralás meg tisztaság mánia a gyerek körül valóban szükséges-e? Mondjuk ha jól emlékszem senki nem sterilizál ebben a topikban, de ilyenkor én is mindig 1-1 perccel lejjebb adok a cumisikálási alapelveimből :roll:
Várjuk a csikidám beszámolót!!! ÉS köszönöm a névnapi köszöntést :D

Riella, mindig olyan meghatóan írsz MArtinról, olyan jó olvasni, és boldog 30. szülinapot, a nők nagy része innen visszafele számolja az éveket, úgyhogy nemsokára újból a huszasokat taposhatod! :lol: ha akarod, DE
Egyébként én nem bánom hogy 31 vagyok, egy csomó minden jobb 30 évesen mint 20 évesen. PL van saját otthonom, ahol oda rakhatom a kanalakat ahova én akarom :) Van egy gyönyörű családom, amit én csináltam:-) Na jó meg apa, de ő is a családom, amit én választottam. (Nem mintha az eredeti családommal nem lennék megelégedve, de ez az én válaszott férjecském, és az általam gyártott gyerek, olyan jó érzés, nem? :) )Senki nem szól bele mennyi csokit eszek lefekvés előtt. Anyagilag független vagyok, és a nők a 30-as éveikben a legaktuálisabbak szexuálisan :) Ezek azok az évek amikor a gyerkekek megszületnek, iperednek, és a legédesebbek,mire 40-esek leszünk jön a tinikor, meg a ciki vagy anyám kor, szal én nagy várakozással nézek a 30-as éveim elé :)
Na jó eldugulok :oops:

Fogzásra mi is Dentinoxot használunk, de csak este lefekvéskor kenem neki. A múltkor rászóltam hogy ne harapjon cicizés közben, de igazából csak tegnap előtt jöttem rá, hogy az akkor másfél hete nem harapás volt. Tegnap előtt ugyanis úgy igazából belém mélyesztette mind a fél fogát :evil: majdnem ledobtam szerencsétlent :roll: remélem legalább annyira megijedt mint én, mert azóta nem harapott, de nagyon durva volt... és ez még csak egy fog :shock:

Ilda, remélem Elina azóta nem hányt... de hát akkor nem volt nagy gáz végülis, nem? Márti, remélem Stella sem szörcsög már annyira. Mi még nem prószáltuk az orrszívó porrszívót, csak kézi szívóval szipákolom ki neki majd minden este a dzsuvát (de szép szó :) ) szerencsére mi (még) nem fáztunk meg, de asszem a télen ezen mindenkinek úgyis át kell majd esnie :roll: :cry:

Vanda, válts üzemmódot, és írj magatokról!

Keresztelőt novemberben akarunk, de nincs kedvem szervezkedni... mwaaahh

Talcsi tavasszal, szuper, október talán már tényleg hűvös lenne egy kicsit, tavasszal viszont már mászni fognak , vagy járni egyesek, nem győzzük majd kiválogatni a sok izgő mozgó ded közül, melyik kié :lol: . Jó lenne tényleg talcsizni.

Pénteken fent voltun ka Kikában, le volt árazva a jróka, vettünk egy 1*1 méterest, jó nagy :shock: olyan pici benne a nyúl :roll: remélem megjön a kedve végre a mozgolódáshoz, most hogy ennyi helye lett. Tegnap kipróbáltam a mindjárt ledoblak játékot, eddig félt tőle, de most már élvezi ahogy dobálom, és alkapom, olyan édi gurgulázón nevet :lol:

Na lépek.. bocs hogy ritkábban jövök, de mindig van valami...

Pussz mindenkinek!
pici76

sziasztok!

magnyugodtam!!!én novemberben leszek 29 és pont tegnap agyaltam ezen,hogy aztán már 30,onnan felfelé megy.....szóval tök jó,nem is vagyok idős,se fiatal,jó csaj lesze3k,ha lefogyok,30évesen akár még playmate is lehetek!

Most ment el a párom a hugával.Ő 31 éves,van egy 5éves és egy 7 hónapos gyereke,és úgy nézett most ki,mint egy büdös k..va!kiakadtam,de mielőtt kiröhöghettem volna magamban,a fiam gyorsan szóvátette,láttam-e.Mert ok,anyák lettünk,ez szép dolog,hogy jól nézünk ki szülés után,az tök jó,ha csinik vagyunk irigylésre méltó,de ő úgy festett,mintha épp szvingerklubba sietne.hülyeségeken akadok ki,mi?már hozzá is agyaltam egyből,hogy a párom tuti szivesebben megy végig vele az utcán,mert csini,nem ilyen dundikrumpli,mint én.
Ne értsetek félre,én kajak ok vagyok,semmi depi,de olyan szinten lettem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ANYA,hogy csak na.Amig pocim volt,annyi bókot,ölelést kaptam,hogy néha már untam,most meg szólnom kell.apa!úgy hozzádbújnék,vagy adsz egy puszit?vagy ölelj meg!akkor megkapom,de én nem igy akarom.
na,szóval most mégis depisként irtam,pedig frankón minden rendben.
Soha nincs semmi közös programunk,ha már nagyon unom,a gyerekekkel sétálunk,de nem tart velünk.hulla fáradt,hétvégén is meló.ok,kell a pénz,muszáj,de én már a pénzre is tojok,még fagyizni sem voltunk együtt.azért vagyunk,hogy éjjel ne egyedül aludjunk.Én tökre imádom,nekem Ő a nagy Ő,tudom ő is szeret,mindent értünk tesz,de ha soha nem látom,akkor minek van?ma szabis,mégsincs velünk,pedig ez ritka,most a családja ugráltatja,és ez idegesit,RÁNK SENKI nincs tekintettel.pedig talán szükségem lenne rá!

szóval remélem,értitek,mi a helyzet,lassan szerintem megeszi a kapcsolatunkat ez igy,én már beszéltem erről,és aranyos,odafigyelőbb,többet beszélgetünk,meg minden,de tudom,hogy miattam,mert látom,közben belehal a fáradtságba.szóval nem kertelek,bunkó állatnak érzem magam,mert nekem ez sem elég,de basszus.ugyanolyannak akarom,mint volt.nálatok nincs ilyen változás?vagy tényleg én golyóztam be?sok ember vesz körül,nem uncsizom,de egyik sem ő,és nekem ő hiányzik.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

most Brendusról is írok.

Szóval az én kicsikémnek is jön a foga.Mi hőc-hőc katonásat szoktunk játszani,meg gyömöszkölőst,ezeken hangosan kacag,imádni való.Patrik pedig bármit tesz,az mindig nevetséges neki.Amikor ébren van fekve már nem marad meg,mindig felül.Ezt én nem szeretem,féltem a kis gerincét,de ha visszanyomom,akkor újra felül,úgyhogy ő nyert máris.Utál hason lenni,max 2percig marad úgy.nagyon nyáladzik is,meg mindig cicizne is.most nem tudom,mi van vele,alszik,ez ritka dolog nálunk napközben.szóval ennyit róla.Imádatos kishercegeim vannak!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Márti!
Mielőbbi gyógyulást az egész familiának!
Apa nálunk is göthös, Emma már jobban van. Én eddig kimaradtam belőle.

Ilda, az aranysárga kaki az igazi anyatejes kaki.
Nálunk a napokban volt zöldes és barna is. Biztos az almalétől. Beújítottam, höhh :lol: Nagyon ízlik Emmának.
Sokan elítélnek, h. milyen korai, miért siettetem a dolgot. Egyszerűen én így döntöttem, adok neki és kész. Remélem nem lesz allergiás később. Egyébként meg a tea sem jobb.

Pici
, jó h. végre Te is jöttél egy picit és hírt adtál magatokról!

Bringa, szerintem nem feltétlen kell megváltozniuk az alapvető dolgoknak. Persze, itt vannak a csöppségek, nyílvánvaló, h. csomó minden változik, változunk mi is velük együtt (öregszünk:(), de két emberen múlik, h. mennyiben változtatja ez meg a kapcsolatukat.
Oda kell figyelni, és valóban nem elég, ha csak az egyik fél teszi ezt meg.
Sajnálom párodat is, hidd el, neki sem lehet könnyű. Melózni, melózni...és még otthon is megfelelni. Ebben a helyzetben senkinek sem olyan könnyű. Te pedig próbálj meg csinibini lenni, amennyire csak tudsz. Én most kezdtem el igyekezni. Pl. ma jönnek vendégek és én felvettem a tegnap vásárolt új farmeremet. (Apával vettünk magunknak tegnap). Ő melegítőben nyomta, de a végén magától átvette ő is az új farmerjét:) :lol:
Hiába én így érzem jól magam. Úgyis minden nap melegítőben nyomom itthon. Ja, és most baromira vennék egy magassarkút úgy a hétköznapokra, de hülyén néznék ki sétáltatás közben, nem? Kicsit sok?
Egyébként jót nevettem ezen az "úgy nézett ki, mint egy büdös k...va" írásodon. Figyi, én néha tökre szeretnék kivetkőzni magamból és felöltözni egy kicsit kurvásan, de tényleg. Főleg régebben voltak bennek ilyen vágyak.
Na ezt fejtsd meg Doo!
Nem vagyok se konzervatív, se merész...arany középút:)

Bringa, még annyit, mondd meg neki, h. hiányzik és kész!

Kép
niki30

niki!Gabi vagyok.Amúgy köszi amit irtál.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Fúú, ne haragudj, elnéztem, bocsi, sorry, elnézést!
:oops: szégyen, szégyen, szégyen....

Kép
niki30

pici, fogadd szeretettel tőlem is a névnapi köszöntést!

bringa, átküldöm a barátaim névsorát: légyszi minden esedékes reggelen figyelmeztess, ha vkinek vmi ünnepe van! :wink: :lol: egyre gázabb h pl a névnapokat nem nagyon tudom, ahogy növekszik ismerőseim tábora :oops:

riella, én vettem néhány jópofa partedlit lyánykámnak - ezzel kívántam megoldani ezt a nyálzási problémát. férjem szerint így úgy néz ki, mintha folyton evéshez készülődne, de legalább nem kell óránként átöltöztetni :roll:

ti honnan tudjátok h fogzik a babó?! :shock: nekem gőzöm sincs. :oops: nyálzik, de azt már 3 hónapja csinálja. dugdossa az ujját egyesével az ínyére, tehát máshogy, mint amikor éhes, de se pirosnak v különösen duzzadtnak nem látom, ujjammal sem érzek se puklit, se recét... szal nem tudom h mi van. :roll: így meg nem akarom mindenféle cuccal kenegetni. ja és hát nyűgös, persze, de az alapvonása :roll: ha felveszem, szinte mindig megnyugszik.

megint etetőszék: eszembe jutott h a fákat gondolom nem lehet hurcolni máshova, de akkor meg kellene venni ilyen asztalra erősíthetőset is, nem? :idea: az meddig használható egyáltalán? van ilyenje vkinek? és biztonságos?! :?: de lehet h akkor már jobban kijövünk pénzben, ha mégis ilyen hiperszuperre költünk.

nálunk megvan az első barátság :wink: :lol: tegnap egy barátnőm 3.5 éves kislánya odajött hozzánk köszönni és rámosolygott - erre pindurim hangosan rötyögött rá!! és ahányszor rávigyorgott a csaj, ő hosszan rötyögött neki :D nagyon édesek voltak!! kár h nem volt nálam videókamera...
Vendég

SZiasztok,

igen igen, még csak 7 óra de már túl vagyunk az első szopin... úgy dönöttem ha kell felkeltem hét előtt a nyunyit, hogy meg tudjam egy nap 6 szor kajcsiztatni, mert csak így hízik a drága.. 5szöri etetéssel csak vegetál :cry: szal hízókúrán vagyunk :)

Gabi, egy kicsit én is voltam hasonló helyzetben, és pont nálunk is így történt, hogy férjecske a nyári szabadságolások miatt állandóan dolgozott, nekem meg hiányzott, és én is csak akkor kaptam ölcsit ha kértem, de néhány héti alatt beállt, és a múlt hét óta (amikor itthon volt egy hét szabin!!!) ölelés kúrán vagyok, és nagyon működik! :) Fizess be egyre te is! Megadtam, mennyi a napi adagom, onnantól fogva az ő felelőssége hogy megkapjam ami jár, idővel belejött, és most már sok spontán ölelést kapok, és nagyon jól érzem magam tőle :) Na Doo, ezt is elemezheted :lol:

Niki, szerintem attól hogy valaki csinin kiöltözik, nem biztos hogy k***vás, én is néha szeretem kitenni amim van, most főleg, merthogy nagy van :wink: :lol: de hát szerintem az jó ha az ember néha merészebb egy kcisit, az én önbizalmamon mindig dob egy kicsit :)

Köszönöm Doo :) Én sem tudom mindig a névnapokat fejben tartani, csak nagyon keveset... de azért igyexem...
Etetőszékben még nem döntöttem, így sajna nincs jó ötletem, húzom a választást most egyenlőre van egy pihenőszék, abban ücsörög a nyuszi 1-1 órácskát naponta amíg a konyhába sertepertélek, és szerintem abban fogjuk elkezdeni az evést is.
Fogzást én onnan vettem észre, hogy áttört a foga :shock: előtte nyálzott, nyálzott, de hát mindig is nyálzott, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Így én csak akkor kezdtem el kenni, amikor már kint volt a foga, piros volt az ínye, és nyüsszögött. De nem is minden nap kenem.. tényleg csak akkor ha fáj neki, egyébként meg letudja a viszketést a rágással és dörzsöléssel.
Látod lehet hogy ez hiányzott Vikinek, a társaság, mármint a babatársaság :) vaahogy a gyerekek tudják egymásról hogy ők gyerekek, és van valami közös hullámhosszuk rögtön :)

Képzeljétek csajok, ma jön hozzánk egy védőnő aki babamasszázst oktat, tök kíváncsi vagyok milyen lesz, fogja -e Zsófi cicia szeretni a masszírt. Ha az anyjára üt, akkor nagy murinak nézünk elébe :)

úgy látszik én röviden nem tudok írni... :oops:
pici76

Jó reggelt!

Nálam betelt a pohár édes kis Marcikámmal szemben. :twisted: :twisted: Újabban KÉTSZER kel fel éjszaka szopni, és ezt eddig nem csinálta. Ráadásul alig eszik vmit és már vissza is alszik, de ez nagyon szar nekem, mert dögfáradt vagyok ettől. Most úgy néz ki, hogy fél 8-8 körül eszik utoljára (azaz evett :() és utána menthetetlenül bealszik, csak az a baj, hogy nem nagyon lehetett felébeszteni 11 körül egy utolsó szopira, hanem magától ébredt a kis drága olyan 1-2 körül. A legrosszabbkor. :evil: aztán meg 4-5 között, úgyhogy ez most 3x megtörtént, és elég. Ráadásl nekem egyik gyerekem sem evet éjjel 2 hóskora óta, ezért is új ez, meg mondom Marci sem ébredt, hanem 5 körül kelt leghamarabb és aztán visszaauldt. Ezzel nem is lenne bajom, csak a hajnalit kéne kihagyni. Úgyhogy, ha nem ébred fel/ébreszthető fel 10-11 körül, akkor viszlát reggelig. Sem a kora, sem pedig a súlya (közel 8 kiló) nem indokolja az éjszakai szopizást, nehogymár 5 hónaposan rontsam el. :oops: ja, és engem nem érdekel a fogzás meg ilyenek, Gergő és Viki is fogzott, de nem ettek éjjel. Komolyan tiszta lökött vagyok, mert nappal most csak tántorgok olyan fáradt vagyok, úyhogy ennyi volt. Max kap vizet apától és slussz.

Na, ébred a lány is..
Vendég

mivel nálunk is többször ébred Viktória éjjel - bár ez engem nem zavar - de hallom h másoknál is így van, ezért rákérdeztem egy szopis tanácsadótól h hogy is van ez? idemásolom, amit válaszolt. tudom, sokatok nem értetek ezzel egyet. de hát biztos nem véletlen h sokunk a gyakoribb ébredést tapasztalja többnyire. hátha vkit érdekel még.
"Igen, az valóban normális, sőt, ez A normális és az alvásfejlődés természetes menete, hogy a babák egy idő után többször kelnek éjjel, és egy ideig az egybe átaludt idő mennyisége a baba életkorával együtt CSÖKKEN, és nem nő. Ennek több oka is van, a legalapvetőbb a baba érésében keresendő. Az embergyerek folyamatos gondozást igényel. Kisebb korában - főleg álmában - a mamára bízza ennek fenntartását. Minden mama ismeri azt az érzést, amikor az alvó babájához oda KELL mennie, h megnézze "lélegzik-e". Ilyenkor valójában nem azt nézzük, hogy lélegzik-e, ez csak egy magunk számára is elfogadható magyarázat, hanem annak az evolúciós parancsnak engedelmeskedünk, hogy magunk mellett és biztonságban kell tudnunk a babánkat. Ahogy nő, maga is átvállal már ebből a feladatból, ő is aktívan részt vesz a kapcsolattartásban, időről időre megkérdi, hogy megvagy-e:o)))"
Vendég

Sziasztok!
Niki,Gabi!Akár helyettem is és nekem is írhattatok volna,mert a helyzet uez nálunk is. :( Csak nálunk nem én vagyok lepukkanva(külsőleg),hanem B. Full depi,olyan,mintha hirtelen nyakába szakadt volna minden,és most rájött nem biztos,h elbír vele :roll: Miközben én is tökre vágynék uarra,amit megkaptam még pocakosan.De nem,még nekem kéne őt is istápolni és mindenkire tekintettel lenni :twisted: :evil: :twisted:
A családjával uez a helyzet,biztosan emlékeztek még mennyira odavoltam,h B.apukája saját kezüleg gyúrta a szilvásgombóchoz a té'tát,erre most semmi!Itt lakunk 1mástól három házsorra és a nyáron egyetlen egy órára nem sok,annyira nem vitték el Lilit sétálni vagy bárhová..........Nem is értem,becsapva érzem magam,nekem fontos volt,h mindenki várta ezt a babát.A sogornőm annyira odavolt,h különböző dienetikai tanulmányai alapján pocakfotókat és videófelvételeket készített a még meg sem született bébiről,h ez majd milyen sokat fog neki jelenteni nagy korában,most meg még egy közös képük sincs :shock: Értitek ezt?Én nem!És persze hogy bánt.Próbáltam nem túllihegni,de végül is ez vezetett oda,h három héttel ezelőtt ott,akkor, azon a koncereten történt,ami történt és azóta is tart a mosolyszünet :( :cry:
Pénteken úgy bedühödtem,h este 9kor összepakoltam a gyereket és átmentem,kiosztottam mindenkit,nagyit,nagynénit,apukát és nagypapát.Nem bántam meg és persze úgy jöttem el,h elnézést kértem,na nem azért amit mondtam,hanem azért,ahogy! :wink:
Nem azt mondom,h az ő felelősségük és kötelességük lenne Lili nevelése,de az már igen,h a pici fiúk,h teljesít stressz helyzetben.És nem hinném,anélkül,h ítélkeznék,szóval nem hinném,h ebben a helyzetben,amikor nemcsak egy Lilit vállalt,hanem egy Alexát is,az lenne a helyes minta,ha senki nem kérdezi meg,h most akkor mi is van?Csendben megvacokltak neki estéről estére és senki nem kérdezett semmit!De tőlem sem!a kutya nem emelte rám a telefont,nem kérdezték meg,h te nyomorult el tudsz egyáltalán menni vásárolni,vagy ki viszi le a kutyát,stb.Arról nem is beszélek,h annyit sem,ugyan hogy vagytok?
És csak azért bántott ennyire,mert nem ilyen volt a kapcsolatunk.Tényleg úgy éreztem lett egy új családom itt a közelemben és a szívemben.....Már nem bánt,már túl vagyok rajta,elfogadtam az új felállást,erre volt jó a péntek.Tudjátok én azért elég szentimentális és idealista (is) vagyok,hittem,h olyan családunk lehet,mint a nagykönyvben,vagy legalábbis olyan,mint amilyenből jöttem.Nálunk nem divat a hallagatás,nem halálos vétek egymás életébe belelátni és akár meg is vitatni.Bármikor,ha vita volt köztünk,az én testvérem,sógornőm felemelte azt a rohadt telefont és megkérdezték tőle is,h mi a baj,hogy van,tudnának-e vmiben segíteni?Úgy tünt én is ilyen helyet kapok az ő életükben,de hát ezt csúnyán bebuktam.. :cry: Viszont mostantól lezártam,már nem fontos,nem akarok oda is tartozni!Ja és nem utolsó sorban,B.is hazakullogott,miután eljöttem és bocsánatot kért.Nem hazudtam neki megbocsátást,még nem tudom hogyan tovább,és még csak diadalt sem érzek emiatt.Csak megnyugvást,h kimondtam,ami bánt,nem nyomaszt tovább!Még hátra van a nagy megbeszélés,7végén ugyanis én erre nem voltam kapható,ha neki ráért ezidáig,akkor ezt a kis időt is kibírja még vhogy! :wink: :lol:

A koncert szupi volt,bár Robi néha azt hitte irodalmi felolvasó estén van,annyit beszélt ének helyett :shock: Táncoltam és énekeltem is sokat,be is rekedtem :wink: :lol: Huh,de a tegnap az kemény volt!Hajnal egykor feküdtem le,ötkor keltem és indultam Liliért.Olyan álmos voltam,nagyon kellett koncentráljak a vezetésre. mikor befordultam anyukámék utcájába,megkönynebbültem,leeresztettem és egyszercsak arra lettem figyelmes,h valaki dudál :shock: mondom ki ez?hát én voltam,ahogy rátenyereltem a kormányra :shock:
délig pihengettem és csak utána indultunk vissza,akkor már csak az izomláz bántott :wink:

Na,jó hosszú lettem megint :shock:
Stella!nektek is jobbulást!

Én benne lennék az őszi taliban is,csak legyen 7köznap......
Mi szinte amúgy is egész nap csavargunk,szerintem igazából mindegy,h Pesten vagyunk utcán,vagy vhol egy kertben.....

szép napot

Doo!fogadd fel a kislányt nörsnek :wink: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Dóri, Neked sokkal több tapasztalatod van, mind itt sokunknak, de azért mégis okoskodnék egy kicsit. :oops:
Szóval szerintem vagy próbáld ki ezt az "apa vizet ad" módszert, ami beválhat. Vagy próbáld ki, h. ha megébred, csak megfordítod, egyszerűen pózt változtatsz (nálunk ez bejön).
Ha így sem működik, akkor tedd cicire, lehet, h. közelségre vágyik (vagy ez hülyeség? :oops: ).
Nálunk is az van, h. megébred, akkor fordítok egyet rajta :) , a legközelebbi ébredéskor (bármikor legyen is), megciciztetem és van, h. ő is csak 5-10 percet van rajta. Egyébként érdekes, mert éjjel akkor veszem el tőle a cicit, amikor én akarom. Kiveszem, cuppog még néhányat és alszik tovább. Szerintem éjjel én álometetek. (azt mondják az jó).
És még az is lehet, h. Marcika hamarosan visszaáll az eredeti kerékvágásba. Csak ne erőltess semmit! Dehát ezt Te is tudod biztosan.

Fáradt vagy, szegénykém. Jah, ha az ember ehhez nincs hozzászokva, mert ilyen tündér a babája, akkor most ez felborítja a nappalt az biztos.

Doo, a kis Viki meg ismerkedik?
Tényleg érzik a gyerekek egymást. Ez olyan érdekes. Erről nincs anyagod (pszichológiai)?

Írjátok ezt az ölelést mindannyian. Vagyis annak hiányát.
Én ezt úgy oldom meg, h. odamegyek apához és megölelem és akkor kénytelen visszaölelni. :) Szóval én szoktam kezdeményezni, de van, h. ő támad rám hátulról, mikor épp pelenkázom Emmát:) Vicces.
Én nem ölelés, hanem inkább simifüggő vagyok. Apának minden este simogatnia kell. Ez már ilyen berögzött szokás. Rászoktatott hiába. És nemsokára kettőnket kell simiznie:)

Kép
niki30

Doo, ez nagyon érdekes. Köszi, h. bemásoltad. Tök jó, ő is ellenőriz minket.
:) :) :) :)

Bringa, akkor jó volt a koncert, szuper.:)
Beszéljél B.vel szerintem.
De az tök jó, h. anyóséknak kipakoltál. Na jó, ez most hülyén hangzik... Szal, jó, h. kiadtad magadból.
Mondjuk ez tényleg fura, h. terhesen ajnároztak és várták Lilit, most meg tojnak rátok. Anyósodék dolgoznak vagy nyugdíjasok?

Kép
niki30

Bringa,
remélem megoldódik a gond, és jól tetted, hogy beolvastál nekik. Én is tuti ezt tettem volna.

Igen, ismerem a szopis tanácsadók véleményét. Én nem osztom ezt, legalábbis nem minden részét.

Niki,
segítek Marcikának visszaálni. :D A megfordítás ált. be szokott válni, de ő kizárólag hason szeret aludni hosszan. Hanyatt csak a babakocsiban.

Véleményem szerint éjszaka aludni kell, és egy ekkora babának végképp. Lehet, hogy sokaknak ez önzésnek számít ( :?: ), de egy ekkora babát én sem szoptatni, sem pedig tutujgatni nem fogok éjjel. Meg kell tanulnia, hogy aludnia kell. Mindezt pedig természetesen az egészséges 5 hónapos majd' 8 kiló bébimre mondom, nem pedig egy olyan babára, akinek bármi baja van, vagy fél vagy még picike.

Van a családunkban példa, hogy a gyerek az éjszakai szopikkal lett "elrontva", és másfél évesen is alvásproblémái voltak keményen. És kőkeményen tudták leszoktatni (már már igencsak Ferber módszerrel :( ) az éjszakai evésről. :? :? Az illetőnek hamarost születik a 2. baba, és ő maga mondta, hogy soha többet ilyet. :lol: És ma már csak nevet saját önmagán. Pedig akkor mondhatott neki bárki bármit. Emlékszem ő is konzultált szopis tanácsadóval , aki igazolta, hogy igenis a helyes úton halad, bizti, csak közelségre vágyik, meg ne sérüljön a baba lelke, hogy amagára van hagyva szegényke stb. Aztán a gyerek 2 éves koráig zombi volt. :( :( de nem egyszerűen, már klinikai eset sajnos. :(

Na mindegy, ez az én véleményem és tapasztalatom. :wink:
Vendég

Niki!Totál nyugdíjasok,apuka ugyan idős (74éves),de még mindig világmeváltó tervei vannak,mérnök volt,vagy mi a szösz,most is feszt dolgozik vmin.Anyósom,írtam már kicsit "beteges" :wink: ,de teljesen aktív.Ők főztek nekünk,apukja járt vásárolni,anyuka főzött,amire már nincs szükség,hiszen már flottul mennek a dolgok itthon.Szeretném hinni(mert még mentegetem őket),h talán ezért változott a helyzet,mellőzve érzik magukat,de az eszemmel tudom,h nem így van!Tudod mit gondolok?ők maguk sem hisznek a fiúkban,h képes lenne családot eltartani,illetve az én igényeimet (anyagit,érzelmit)kielégíteni.És ha már így van,akkor megkezdték sajnálni B-t,szegényke tönkre fog ebbe menni.Értesz?Ők maguk sem hiszik el,h a legkisebb sarjuk fel tud nőni hozzám és ehhez az egész helyzethez!
És még csak görény sem voltam,nem vártam,h csak ők jöjjenek hozzánk,amikor sétáltunk többször volt,h csak úgy meglepiből arra tolingásztam Lilit.Jelzem,ezt a saját családommal sohasem tenném meg,eévárnám,mert elvárhatom,h ők törödjenek velünk.És törődnek is.Jaj,ez most olyan hülyén vette ki magát,de remélem értitek!Soha nem élek ezzel vissza,csak egyszerűen mi így müködünk.Most nekem van szükségem ajnározásra,megkapom én is,Lili is és nem utolsó sorban Alexa is.Na és persze B.sem marad ki a sorból!
Szóval nem értem,de már nem is akarom érteni!Sógornőm azt mondta "én oda nem megyek ahova nem hívnak"!Ebben persze benne volt a pillanatnyi sértettsége is,meg bántani akart,hiszen én is hívás nélkül érkeztem :wink: ,de nyilvánvaló,h komolyan gondolta kérvényt kell benyújtsak nekik!
Ami elfogadható lenne,ha így működtünk volna idáig,de ez nem igaz!Ráadásul utoljára is én voltam náluk és hívtam,majd jöjjön bandázni egyet hozzánk............

Doo!ez engem is elgondokoztatott..........oylan aranyosan hangzik.

Dórikám!Totál értem,amit írsz,nekem is baromi nehéz volt elfogadni,h Lila máshogy műxik,mint Alexa........Én az elején voltam olyan fáradt ettől,h nem is tudom,h éltem túl :shock:
Szegény kicsikém.......

Pici!Nem azt írtad,h Zsófi már foggal született?mert akkor Ő egy kis táltos bébi! :wink: :lol:
Néha úgy irigyellek titeket a szopi miatt,és úgy haragszom magamra,h nem voltam olyan erős meg kitartó,mint Ti! :oops: :cry:
De a cicihari...........,brrrrrrrrrrrrr :wink:

Gabi!Talán Ági súg vmit,de szerintem ha Brendon magától ül már,-ÜGYES-,akkor csak nem baj,ha meg is teszi! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Niki, en is arra gondolok hogy attol a ket csak anyatejes naptol volt sarga - pedig az elejen nem volt soha ilyen sarga, na ennyit a szekleterol :lol:

Igazad van az almalevel, nekem is mindenki mondja hogy raerek meg, mert hogy 5-6 honapos kortol, na de konyorgom, nem robotok a babaink, hogy mindennek beprogramozva pontosan kell egyforman tortennie.

Mar betoltotte Elinam a 4 honapot, en azt mondom a baba igenyeit kell figyelni, ha nem lesz tole se hasmenese se szorulasa, nem faj a pocia tole, szivesen fogadja, vagy legalabbis hajlando valamennyit elfogadni, akkor hajra, szoktassuk oket az uj izekhez.
Ez persze csak az en velemenyem...

KépKép
horilda

Pici!Lehet,h ma is van egy ünnepeltünk :wink: :!: :?: :!:

Ha ez a Zsófi,az a Zsófi,akkor Istenke Éltesse soká!Boldog nevenapját!

Kép
bringababa

köszi bringa :wink: akkor Istenke éltesse Zsóficát! meg minden Zsófit :wink: ha még van közöttünk :oops:
Vendég

Zsófikát isten éltesse! Boldog névnapot!

Kép
niki30

En is SOK BOLDOGSAGOT KIVANOK ZSOFINAK! :D :D :D

KépKép
horilda

En is SOK BOLDOGSAGOT KIVANOK ZSOFINAK! :D :D :D

Csatolok kepeket, Ti is please!!! Kép Kép

KépKép
horilda

olvastam ám,de hiszti van...jövök még

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Most jöttünk meg az usziból,azért is szeretem anynira ezeket a 7főket,mert ilyenkor tuti van másfél órám szabadon,Lili úgy bealszik utána :wink: :lol:

Niki!jó ez a mondókás oldal,úgyis mindig bajban vagyok,a Bóbitát már kívülről fújom...Pont most szóltam alexának,h töltsön le nekem,illetve Lilinek jó kis Halász Juditot,meg Bojtorjánt,meg Tip-tapi dinót :wink:

Csajok!Csak halkan súgom,sok Zsófia névnap van,remélem nem egy téves riadóláncot indítottam el........... :roll: :shock: De ha igen,az sem baj,inkább többször,mint egyszer sem,ugye Pici? :wink: :lol: :lol: :lol:

Lorci!hol vagy?

Jaj,Niki,ahogy írod olyan egyszerűnek tünik :roll: ez a bújás dolog...De nekem nem megy,én pokróc vagyok.És sosem voltam más,így kapott,nem hiszem,h tudnék,akarnék változni :roll:

Kép
bringababa

Bringa, priviben írnál pár szót az usziról.
Mert nekünk a Pólus Hotel és a Dagály van közel, egyelőre ezek merültek fel.
Van rá mód, h. a Pólusba elmenjünk megnézni?
Mennyibe kerül? Milyen emberek járnak? És mikor van? stb....
Megköszönném.
Puszi

Kép
niki30

Sziasztok!

Csak röviden (apa laptopjáról jelentkezem, de ezen nehezebben megy az írás).
Én úgy tudom ez az igazi Zsófia, szóval én is sok boldogságot kívánok!
Szombaton voltunk esküvőn, de vacsi után eljöttünk. Velünk volt MIlán is, és haza kellett érni fürdetésre. Álom jó gyerek volt, nézelődött és szunyókált egész idő alatt. Féltettem pedig, mert élő zenekartól dübörgött maxi hangerőn a rock 'n' roll, ő mégis elégedetten elaludt. jeeeeeee :lol:

Bringa, ha anagy jövés-menésben err-t, elé jársz, szívesen főzök neked egy jó kávét! (20/312-3709)
Amikor beolvastál anyóséknak, a választ is meghallgattad? Mit mondtak,mitől változtak meg ennyire?
Én most kaptam Halász Juditot és még 4 Zeneovis cd, ha érdekel valakit, szívesen feltöltöm. Milánnak nagyon bejön, a zenére mindigmegnyugszik. És a Bóbita is rajta van :D :D

Horilda, tündéri ez a csöpp lány!!!!

Csilla
Vendég

Bringa, usziról nekem is írj!!!! Lassan mi is mehetünk :)
Vendég

Zsófikat Isten éltesse! MINDET! :D :D

Ilda,
aranyos a kis labdazsonglőröd! :D

Zene tényleg nagyon nyugtatólag hat a babákra, ugye mondják, hogy már pocaklakóként is érdemes hallgatni (épült erre vmi iparág is, nem? :evil: :lol: :? ) Én szoktam csellózni időnként, meg Gergőkém is fújja a furulyáját/klarinétját mostmár, és ámulva nézik a kicsik. Meg érdemes énekelni is a mamának, bármit, csak az édesanyja tegye. Ez valóban fontos a babának. :)
Vendég

Én már a kezdetektől énekelek neki, rengeteget. Imádja. És én is.

Kép
niki30

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntést!!! Drágák vagytok! Zsófinak már csak holnap adom át, mert szerencsére már horpaszt :)

Hááát éjszakai cicizés ügyben én is Dórinak adnék igazat a magam részéről, aludjon a kiscsaj, azért van az éjszaka, de 1-2 eset volt már rá hogy hajnal 4kor nem aludt vissza és megetettem. Tán 2-3 hete utoljára, de hogy minden este??? Ahány ház annyi szokás.. van olyan barátnőm aki a 11 hónapos gyerekéhez még mindig kel hajnal 2kor etetni... biztos gyerekfüggő is mondjuk.

Bringa, akkor most B hazaköltözött végül? Ne légy vele pokróc... emancipáció ide vagy oda, egy nő ereje szerintem abban (is) rejlik, hogy több mindent elvisel, és több mindennel megbírkózik mint egy pasi valaha is fog. HIába neked nehezebb, a pasid mindig jobban szenved egy adott szituban. Ez van, lehet szüfrazsettkedni meg nem szeretni, de ez nem változtat a helyzeten.

Jól emlékszel, mikor Zsófi megszületett, be volt dagadva a fogínye, azt hittük már jön a foga, de aztán visszahúzódott az íny, és csak 2 hete kb bújt ki a fogacska :)

Ilda, Elina nagyon szépen tartja magát!!! Zsófi csak akkor tartja így magát (kb 10 mp-igÍ) ha odateszem én a kezét, egyébként maga mellé csapja, és mint egy beteg ebihal húzkodja a fejét hátra... a kis butus nem jött még rá, hogy a kezén is támaszkodhatna.. :roll:

NIki, köszi a mondókákat. Pont ma döbbentem le, hogy mennyi mondóka jut eszembe napról napra újak jönnek elő, de így összegyűjtve nagyon tuti!

Egyébként én mindent megszenésítek. Mindig elmondom Zsófinak épp mit csinálunk, aztán hogy mit fogunk, majd el is énekelem neki :oops: :roll: nagyon bírja a bot hangom :lol:
pici76

Jó reggelt!

Jaj,Niki,Csilla mit is írjak róla? :roll: Én nem nagyon foglalkozom vele,h milyen népek járnak még oda,mondjuk nem is tudnék,mert mi kettecskén járunk,ez így elég macerás :? Öltözni,vetkőzni és öltöztetni,vetköztetni :shock: Az öltöző baromi pici,minden alkalom után azt gondolom,ha ezt megcsináljuk,akkor indulhatunk egy Camel-trophyn is :wink: Az oktatók tündériek,maguk is babások,egy házaspár meg egy Szilvi.A víz hüsi,de baba még ezért nem sírt,mert jó meleg van a helységben.Talán olyan 10en lehtünk egy csoportban,általában idősebb babák,mint Lili,de nekem azt mondta a doktornénink,h jó ilyen idősen vinni őket,mert 4hónaposan megszűnik a búvárreflexük.Volt olyan baba,aki elaludt a vízben! :lol: Élvezik nagyon,ritka,h valamelyik bébi sírna.
Olyan gyakorlatokkal kell őket vízhez szoktatni,mint amilyeneket múltkor bemásoltál Niki.Tegnap már odáig jutottunk,h a medence széléről 1-2-3-zsuppszra be kell ugrasztani őket a vízbe.
Szerintem el lehet jönni megnézni,de csodát ne várjatok,ez nem egy luxus hotel,de nem is egy igazi strand medencéje.Gondolom ilyen szempontból sokkal profibb lehet a mondjuk a Dagály.......
Hát ennyit röviden.Biztosan mama függő is,h mennyire élvezik a babák,én egyáltalán nem parázok,úgy is hívják Lilit,h a "bátor baba" :wink: :lol: De mi már nyáron is nagykádaztunk és Alexa soxor fürdik esténként Lilivel,úh ő tényleg nagyon bírja,sikitozik,mikor bemegyünk a medencébe :lol: :lol: :lol:
Jaja,és 9000forint,ez heti egy alkalom,és tartlamzza a szülő(k)belépőjét is.Ha vmiért nem tudtok jönni,akkor a abban a hónapban még el lehet menni másik csoportba,tehát nem veszik el.
Bocs többiek,h nem priviben írtam a csajoknak :oops:

Csilla!Szavadon,illetve számodon foglak,egy jó kávéra mindig kapható vagyok :wink: :lol: Képzeld ma jön az új babakocsink,akkor már annyira szabad leszek,h biztosan meglátogatunk benneteket vmikor :!: :wink: :lol: Egy csomó szép játszótér van Zuglóban,úgyis terveztem,h felfedezem őket.

Pici!Tudom és igazad van,de én ettől hányok.Én elsősorban az emberségben hiszek és csak utána jön,h pasi vagy nő.Vagyis elfogadhatatlannak és igazságtalannak tartom ezt az egész a "nő minden kapcsolat blabablaba............" cimkét!Tudom,h csak magamnak nehezítem meg,mert világ így műxik,de hidd el nem tudok kibújni a bőrömből.És igazából nem is Lili miatt haragszom rá ennyire nagyon,hanem Alexa miatt.Én úgy gondolom,h amikor bevállal vki egy másik gyereket az dupla felelősség.Oké,h mi összeveszünk,de ebből neki semmit sem szabadna a bőrén megtapasztalnia.Nem a vitára gondolok,hanem gyakorlati dolgokra,például nehogy már neki kelljen hajnal 5kor kelnie,azért h a kutyát levigye,mert éppen B.duzzog anyuka szoknyája mögött! :evil: :twisted: :evil: Mindenkinek megvan a maga feladata egy családban,szemét dolog,ha egy gyereknek kényelmetlenebb lesz az élete a hülye szülei,hülye vitája miatt!Ezt nem tudom benyelni és nem is akarom!Nem azért vállaltunk közös bébit,h Alexa váljon az élettársammá ha vben segítségre lenne szükségem.És tudom ez olyan nagyon kis piti dolognak hangzik,de hidd el nem is annyira az,mert hát az élet nagyon is gyakorlatias dolgokból áll!Ráadásul én úgy neveletem Alexát,hha kell vegye ki a részét a háztartásból,de ez leginkább csak az önmaga környezetére vonatkozik,én szeretem,h gondatlan gyerekkort tudtam neki biztosítani és ezen nem is vagyok hajlandó változtatni!Pláne nem azért,mert stressz helyzetben mindezek ellénére igazán jól szerepel!szóval szerintem jó emeber lesz/tt belőle....B.meg az ilyen megmozdulása után mindebbe belerondít,ezért nagyon-nagyon haragszom rá........Még nem tudom hogyan tovább,nem fogok neki megbocsátást hazudni,vmi végleg megváltozott,ami nem feltétlen biztos,h rossz,de más,mint eddig volt...
Anyósomék csak pillogtak,nem mondtak semmit,náluk nem szokás megbeszélni a dolgokat,csak úgy történnek velük,oszt jónapot.

Na megint jó hosszú lettem,Lili bealudt közben :shock:
Szép napot Nektek! 8)

Kép
bringababa

Csillu!Kiírnád nekem a Cd-ket?Mert akkor biztosan menek Tefeléd! :wink: :lol:
Különben én is mindig danászok Lilinek,és mindig azon gondolkozom,h te atya ég,ha ezt kibírja,sőt élvezi,akkor mindent ki fog bírni az életben :shock: :lol: :lol: :lol:

Dóri!Te csellózol?Nagyon komoly!Én úgy szeretnék nem ilyen botfülü meg béna lenni a muzsikhoz :cry: irigykedem :oops:

Kép
bringababa

Viktória ma reggel kúszott az ágyunkban!!:D remélem, a mozgásfejlődés rögös útján való továbbhaladás, vagyis a helyváltoztatás képessége minőségi változást hoz gyermekem tűrőképességében! :oops: :lol: igaz, ezt a produkciót még bőven kell gyakorolni, mert a játszószőnyegén uezt még nem volt hajlandó újracsinálni...

bringa, gabi - valóban létezik olyan h szülés utáni depi az apáknál :shock: nőként aszondom h nem csináltak semmit szerencsétlenek, úgy értem, attól az "aprócska" :wink: körülménytől eltekintve h adtak egy pici magocskát végülis nem ők hordták ki, szülték meg, kinél h de szoptatták, gondozták éjt nappallá téve a babyt, szal mit nyafkáskodnak?! másrészt piszichomókusként meg azt mondom h szegény, szerencsétlenek, hát még csak egy igazi nagy dolgot sem tudnak létrehozni (gyereket világra hozni!!) és a saját bébijüknek effektíve alig van rájuk szüksége, magyarán nem dőlne össze a világ, ha eltűnnének a láthatárról, tehát érthető h ki vannak borulva.

bringa, én nem hülyéskedtem, amikor azt mondtam h én is "emancipunci" vagyok (hallod, találhattál volna jobb szót is :lol: ): szóról szóra uezeket mondtam mindig, amiket most te - de tényleg úgy volt, ahogy írod h csak a magam helyzetét nehezítettem meg vele. és aszondtam h nem vagyok én a magam ellensége! nem lehet egy csomó mindent patika mérlegen méricskélni h ha te ennyit adsz bele, akkor én annyit.
és jól tetted h elmondtad, ami a szívedet nyomja.
az meg szar ügy h minden család másmilyen és mindenki viszi magával az ott tanult szokásokat. rossz esetben ez egy csomó gubanchoz vezet, jó esetben pedig a változatosság is gyönyörködtet (tudom h rossz szöveg, de most ennél bővebben nem fejteném ki).

pici, sztem az h kinek van igaza egy ilyen témában, az olyan, mintha arról vitatkoznánk h én a csoki tortát szeretem, te a puncsot, más meg egyáltalán nem édesszájú h akkor most kinek van igaza. én nemcsak azt a közhelyes dumát vallom h minden gyerek más (ezt ugye akkor szokták mondani, amikor az ember marhára nem ért egyet a másik nevelési módszereivel...), hanem azt is h minden gyerekhez illik vmilyen nevelési stílus, amit elbír, amitől kiteljesedik és van, ami nem jó neki. és nem mindenkinek uaz jó.

most csak ennyi, mert asszem mókuskám ébredezik.
Vendég

Sziasztok!

Azthiszem nagyon sok mindenről lemaradtam, pedig már napok óta olvaslak titeket! :)

Bringa! B elköltözött???? Hmm de irigyellek.... én bezzeg moshatok, főzhetek, takaríthatok Zs után!:D Nálunk is elég meredek dolgok zajlottak az utóbbi időben, a tipikus mit vársz tőlem kérdések..., meg te amúgy is csak a gyerekkel vagy otthon miért nem tudsz mindennap nagy takarítani hatfogásos ebédet készíteni leckét írni iskolába járni stb stb....
Tetézte azzal, hogy a közös nyaralásunk alatt lényegében egy nyolcszázoldalas számítástechnikai könyvet olvasott non-stop... ennek az lett vége, hogy kidobtam a nyarakóból... kerestem neki vonatot hazafelé azt mondtam na huzz inenn olvasni... Enegem is baromira zavarnak ilyen apróságok, hogy nem tudja felfogni , szal én megértem hogyh neki a munkához képest kikapcsolódás az olvasás, de nekem a mindennapokhoz képest az volna kikapcsolódás, ha beszélegetnénk, sétálnánk, aktívan együtt lennénk...

De most úgy néz ki összeszedte magát, próbál helytállni, persze megértem hogy nehéz, de azért szokott ez sikerülni családoknak...

A másik, nálunk meg fordított helyzet van a nagyszülőkkel, a múlthéten már sírógörcsben törtem ki, hogy háromszor ketten tülekedtek itt a gyerekeért... szombaton kettőre ide gyertek, de négyre már odahívtak é skülönben meg a étvégét itt tölti a párom édesanyja.... ÁÁÁÁÁÁ!!!!! És ugye nekünk is csak a hétvégénk van együtt családiasan....

Amúgy amilyen döcögösen indult az anyosom, olyan élnagyi lett belőle. Amúgy a nővérem kb karácsonykor volt itt utoljára, jah nemhazudok, mikor Levi megszületett anyuék áthozták egyszer...

Lehet hogy most hormonálisan nehezebben viseljük, vagy csak sokunknál most telt be a bili, de lényeg BRinga kitartás mi is túl lendültünk rajta... Egy pár elba*ott dolog miatt nem szabad tönkretenni mindent...

Éjszakai szopi: nálunk van, én ennek ellenéreaszondom, hogy átalussza az éccakát, fel kel 3-4 között de lényegében a szemét ki sem nyitja, rácuppan a mellemre és alszunk mindketten....
Engem nem zavar annyira ez.

Levente mindenfélté eszik már olyan édesen nyamnyogja befelé. Ma sütőtököt főzök neki, pépelek bele almát is. Gyümölcslevet nem adok neki de enni eszik gyümiket. Írom miken vagyunk már túl: sütőtök, alma, krumpli, sárgabarack, őszibarack, banán, sárgarépa...azsem ennyi!

Nah jó hosszú lettem!

Lorci! te eddig a lábaddal gépeltél??? Vagy hol vagy??? És hogy vagy?

Névnaposoknak Sok boldog névnapot! Kicséknek és nagyoknak is!

KépKépKép
bogyra

Tudom Doo,h igazad van,és tényleg full az a baja amit írtál.Ezt fényesen tükrözi az is,h átváltott "proli-mártírba" :( :shock: ,munkásruhába jár-kel,és idézem "büszke vagyok rá" :shock: Én vagyok a nagyravágyó,nagyvilági nő,akinek mindenből csak a legjobb kell,de ő "csak" ennyi és csak ennyit tud,de erre igenis büszke!A munkája komoly és felelősségteljes és ő abban nagyon jó és nélkülözhetetlen,szóval tipikus..........
Tényleg az a nyűgje,h működnek a dolgok nélküle is,mégis ha azt mondom neki,h feladatai vannak,amik elöl nem léphet csak úgy le,átvált érzelmesbe,ő csak azért nem akar velem élni,mert dolgai és feladatai vannak.Szóval tök gáz a pali,de ezért még nem is hargszom rá,megértem,csak Alexát nem tudom benyelni neki.Félnék ilyen mintát örökségül hagyni neki.Mármint olyat,h számára is elfogadható legyen,h egy pali akár a kölkein is átgyalogolhat,ha saját magáról és a személyes nem érzem magam jól állapotáról van szó.
Remélem értesz,hiszen annyira más egy tinivel.Hál'Isten Alexa 1általán nem haragszik rá,viselkedik uúgy,mintha misem történt volna,csak én nem tudok bízni benne többé!Szerintem egy embernek mindig,minden körülmények között legyen annyi esze és önkontrollja,h az önként,dalolva vállalt gyerekeit tartsa szem előtt.Nem akarom én burokban nevelni őket,de olyat tenni,h gyerekek is érezzék a hatásukat,na az szemétség.
Na most már lelövöm magam.
Viktóriának gratula a mutatványához! :wink: :lol: Kis ügyes.

Meghozták a babakocsit,juppijéjájóóóóóóóóóóóóóóóóó :!:

Kép
bringababa

bringa, ja, alexával kapcsolatban is igazad van, persze! :roll: az 5órai kutyaséti sztem is durva :evil: de a gyerekek néha többet bírnak, mint gondolnánk. bár az is igaz h ha túl rendes egy gyerek, annak is meg szokott lenni a böjtje. de hát ideális mintát úgysem tudsz neki nyújtani. balázs sem az, az édesapja sem az, egy következő sem lenne az. már bocsi, de ahogy mi anyák sem vagyunk tökéletesek soha. tudom, erre aszondod h nem tökéleteset akarsz te, csak normálisat. na, az is viszonylagos. a másik meg h soha nem lehet kiszámítani h minek mi a következménye. lehet h a mostani tapasztalatok edzik meg az életre és pont h ezek miatt (is) nagyon jól fog boldogulni. másrészt meg lehet h azt tanulja meg a példátokon h igenis nagy gebaszokat is meg lehet oldani, ha mindkét fél akarja. sztem ez elég jó útravaló. és ezt mint a topic legöregebb házasa mondom neked :wink:

éjszakai szopi nálunk is úgy megy, mint bogyráéknál - csak többször :oops: de én is azt mondom h ez még mindig okés ahhoz képest h nem egy ismerősöm van, akinek a gyerkője szopi után éjszakai ringatást, fel-le sétáltatást igényelt 1 éves :!: koráig :shock: és mi a túrót lehet csinálni, ha vkinek ilyet hoz a mikulás?! mert sztem semmit, csak alkalmazkodni a helyzethez és majdcsak egyszer abbahagyja :roll: (megjegyzem, azóta mindegyik teljesen normálisan alszik)
Vendég

ja, még vmi és mára eldugulok :oops: (asszem én sem tudok röviden írni) áthidaló megoldás a topic-talira! szept 30-án, vas du. bográcsozós-szalonna-sütögetős kerti partit szervezek a barátaimnak (remélem, az idő is engedi). ha bkinek van kedve, ideje jönni, az csatlakozzon hozzánk!!
Vendég

Bringa, már írom is :D
Milyen a babakocsi? Lőjél már egy képet róla, nagyon kiváncsi vagyok rá!
Az uszit megnézem egyszer mielőtt beiratkoznánk. A körülmények nem nagyon érdekelnek, inkább a tanárokra és a módszerre vagyok kiváncsi. Félek, ha azt mondják nyomjam le a gyereket a víz alá, sírvafakadnék (ezt egybe írják, vagy külön?).
Remélem van lehetőség végignézni egy órát, majd felhívom őket megkérdezem.

Doo, Viktória nagyon ügyes! Egy-kettőre szaladgálni fognak, pedig milyen kis magatehetetlen csomagok voltak :)

Bogyra, nálunk is tülekedés van hétvégenként. Mindkettőnk szülei elváltak, szóval négyen négyfelé tartanak igényt az unokára. Ráadásul nekem szombatonként sulim van, szóval hétközben a hétvégi rohanásokat pihenem.

Mikortól kellene 4 óránként ennie egy gyereknek??? Nekem már 100-adszor mondja a védőnő, hogy húzzam ki az etetéseket, de Milu 3-3,5 óránként megéhezik és ha nem kap rögtön, akkor olyan üvöltést rendez, hogy nem bírom egy percig sem húzni....
Kajatémában nem ismer pardont, ezt az apjától örökölte :lol: Nálunk ez az egyetlen főszabály :D , szerencsére így elég könnyű velük.

Pici, ...beteg ebihal.... :lol: :lol: :lol:

Csilla
Vendég

Sziasztok Csajok!

Lorci
, adj jelet magatokról! Rég jártál errefelé. Remélem nincs semmi gond, h. nem jössz.

Jajj, lányok, nehéz ügy ez. Bringa azért értelek én téged, és megértelek, nah.
Tegnap épp beszélgettünk barátnőmmel (neki 9 hónapos a csemetéje), hogysmint vannak ezek az apás dolgok. Itt voltak nálunk és láttam, h. a férje ugrik, segít a pelenkázásban, öltöztetésben, nevelésben. Nem azt mondom ezzel, h. Feri nekem nem segít, mert ő is nagyon segítőkész, tényleg. Csak ott a kislány kétemberes, mindig is az volt, kicsinek is, éjszaka is.
Én meg elbírok egyedül Emmával.
DE! Arra jutottunk, h. igenis kell a gyerekeknek a MÁS BÁNÁSMÓD, nem baj, ha apukák másképp, kicsit esetlenebbül csinálják, intézik a dolgokat. Nyílván mi vagyunk velük egész nap, nekünk több a tapasztalat, ösztön, de hagyni kell őket is érvényesülni. És inkább nem végignézni és beleszólni, h. ne így csináld, hanem jobb, ha az ember otthagyja, nem is látja. Úgyis megoldják. Feri még 3 hete: anyaaa, gyereee, a harisnyááát add ráááá! Most már csinálja egyedül.

Bringa köszi az uszi infót. Nagyon édes lehet Lili, a kis bátor sikongatós:) Hallod, azért nem egy olcsó dolog ez.
Csak ilyen időpontban van basszus? Hát apa 5-6 fele ér csak haza. Nekünk késő délutáni időpont lenne a jó. Olyan nincs, mi?
És én mindenképpen hármasban akarom. Nélküle semmiképp, hiszen ő is ragaszkodik hozzá.
Sőt, először úgy volt, csak ő viszi, de megtudtuk, h. ez tulajdonképpen egy nagyon jó kis családi program. Szóval ehhez ragaszkodunk.

Bogyra, aztaaa, ennyi mindent eszik Levike? Gondolom bírja az ízvarázslatot. Te készíted vagy ezeket az üveges cuccokat kapja?

Bringa, most akkor elköltözött B.?
Hát igen, egy férfi ilyet nem tehet meg, h. magát helyezi előtérbe (és a büszkeségét, érzékenységét, stb.) a gyerekek előtt. Ezt nem kéne. Számomra sem férfias dolog.
De egy nőnél ugyanúgy nem működik ez. Csak talán belénk belénk van kódolva ez, h. gyerek az első, gyerek mindenekelőtt.

Eldugultam én is.... :oops:

Kép
niki30

Bogyra, az éjszakai etetés egyébként nekem sem okoz megterhelést. Dóri mos erre biztos azt mondaná, h. igen igen, csak neki is meg kell tanulnia, h. éjjel aludni kell. :) Ez így igaz.

Én most azt vezettem be és alakítottuk ki együtt Emmával, h. 8-9 körül elalszik, egyszer megébred olyan 1-2 körül, akkor csak megfordítom, pózt változtatok neki. A következő ébredésnél (bármikor legyen), adok neki cicit. De tulajdonképpen akkor veszem el tőle, amikor én akarom, 5-10-15 percig rajta van, utána vissza az ágyba. És nem kell szerencsére altatgatni, ringatni. A szemét sem nyitja ki ő sem.:)
És az esti elalvást is egyedül műveli.

Gratulálok az ügyes Viktóriának a kúszáshoz!

Kép
niki30

Kép

Együtt:)

Kép
niki30

Én görény vagyok, engem ne nézzetek. Csak a kompozíció miatt tettem fel, meg természetesen Emma miatt.

Kép
niki30

niki!hogy lennél már görény?

Szóval jó témát inditottam el az apukás panaszommal.DE!!!!!!!Amit Niki irt,gyerekesen hangzik,de megtettem.Felhivtam,és azt mondtam:Mától úgy jössz haza,hogy imádsz,minden félórában egy laza cuppospuszit vagy ölelést adsz,a Te felelősséged,ha nem kapom meg,majd megadja más!ÉS CSODA TÖRTÉNT!!!Az én néma párom ettől jobban érzi magát,és elmondta,hogy jobban szeret,mint bármikor,de Ő érezte magát szinte feleslegesnek,meg nem törődöm vele,ami szerintem nem igy van,de ha igy érzi,én változtatok.

Ahányszor tehettem,mindig kezébe nyomtam a kicsit,imádja fürdetni is,hát hagy tegye,és ilyenkor én mindig Patrikozok,nem apázok,mert úgy érzem,hanyagolom Patrikot,pedig neki ez fel sem tűnik.Szóval azt mondják,nem az a jó anya,aki osztja a szeretetét,hanem aki képes azt megsokszorozni.hát,én ezen vagyok....

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Most néztem a vonalzót.De tök jó!!!!!!!!!!!!!!!most szétcsókolom!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, Isten éltesse Brendust! :D bocs h kis spéttel reagálok, de ezt én sem értettem h hogyhogy már felül?! mert akkor tényleg kis kajakos csákó! :shock: na, viselkedésterapeuták is megirigyelhetnék ezt a sikeres kapcsolat-kezelést! :lol: én a helyedben nem kevés pénzért osztogatnám a tanácsot másoknak h hogyan kell ezt csinálni :lol:

Lorci tényleg nagyon eltűnős :shock:

megjöttünk hasi UH-ról (a véres széklet miatt voltunk) és Viktóriám egy olyan tündér volt, hogy csak na!!! hihetetlen! kezd egyre inkább szöget ütni a fejembe h biztosan a mi pofánkat unja itthon, mert akárhova viszem olyan frankón elvan (ha már célt értünk, bár újabban az autózást is elég korrektül tűri) h senki nem hiszi h alapból egy bömbölde csajszi. :shock: az orvosokat meg úgy tűnik, imádja, ha nem adnak neki szurit (mert akkor meg olyan, mint akinek a torkát vágják).

csilla, azért én nem értem a védőnődet - biztosan velem van a baj, de én sem percre 4 óránként eszem :shock: van h 1-2 óra múlva megéhezem és eszem is és van h csak 5-6 v még több óra múlva. miért lenne másként ez a babókkal?! sztem ebből ne csinálj problémát! bakker, én nem is értem h hogy mondhatnak ilyeneket komoly pofával :shock: :roll:

niki, édik vagytok és emma sztem nagyon hasonlít rád! :D (és nem görény)
Vendég

Gratulálok Brendon hófordulójához!Meg a mamija ügyességéhez is! :wink: :lol: Örülök,h rendeződtek a dolgaitok!

Még csak pár szót hozzánk.
Tudod Doo,én pont ezt mondtam Balázsnak,h az nem gáz ha veszekszünk,csak oldjuk meg,lássa a gyerek így működnek a dolgok,nincs abban semmi,ha két ember néha nem egyezik,ha utána képesek leülni és megbeszélni.De nem nyúlcipőt felvenni! :evil: :twisted: :evil:
Ja,és ő nem költözött el,csak gondolkozott :shock: mondja ő.Én meg nem hívtam azért nem jött vissza,de elhagyni azt ő nem akart :shock:
Szerintem meg felvette a nyúlcipőt és kész!Nem bírta a feszkót,hát elment kicsit szanatóriumba..........Lehet kicsinyes,meg gyerekes,de olyan nagyon szívesen visszaadnám neki! :oops:
Tudom,h hibáztam az elején,amikor bénáztam és elvártam tőle,h ugyanolyan ügyesen bánjon a gyerekkel,mint én,de én akkor megkövettem magam,bocsánatot kértem és legfőképpen nem léptem le!
A legőszíntébben mondom,h úgy éreztem magam,mint egy nyomorék,akinek se keze,se lába és még a megnyomorítómtól kéne segítséget kérnem.Mert persze azt mondta bármiben és mindenben segít,csak szóljak!Pontosan tudta nem fogok.
Aztán meg nézett,mint Laci a moziban,h nélküle is megy az élet,ettől végképp off lett.
És a legszörnyűbb,h nem én értékelem őt alul,hanem ő értékel engem túl.Ettől aztán b...tt xarul érzi magát a bőrében.Nekem nem megy a cicázás,a bújás meg a beasszonyodás és legfőképpen a taktikázás nem,lehet nem is vagyok nő :roll: :shock: :wink: :lol:
De most komolyan,tőlem az hamis lenne.

Niki!nem tudom,h van-e olyan későn,én is azon gondolkoztam mennyi szerencsés nő van,h ilyenkor ráérnek a pasijuk :roll: mondjuk van akik barátnővel jönnek vagy nagyival,mert azért valljuk be két emberes a dolog.
Édes a kép :lol:

Csilla!A 7en vmelyik nap elugrom felétek,oks?!majd élőben megskubizod a babakocsit,de semmi extra,olyan kis egyszerű,viszont nagyon csajos! :lol:
Kajával kapcsolatban én már rég dobtam a "kell"eket,de gondolom mi mások vagyunk,hiszen egy tápis baba sokkal könnyebben szokik le az éjszakai kajáról.De nappal sem nagyon érdekel,h éppen kivárjam vagy felkeltsem,ma is átaludt délelőtt egy kajáltatást.Mi olyan 3 és 4 óránként eszünk,mikor hogy és mikor mennyit :wink: :lol:

Bogi!Téged is ölellek :wink: :lol:

Na lépek,már biztos uncsi vagyok,de azért még annyit
:LORCI HOL VAGY?????????????????????????????????????
hát a bébiúszással kapcsolatban nem foglak megnyugtatni,előbb-utóbb itt is lesz baba a víz alatt

Kép
bringababa

megbuggyant a gép :evil: :twisted: :evil:
az utsó sor természetesen nem Lorcinak,hanem Csillának szól :oops:

Kép
bringababa

bringa, küldök egy vígasz puszit és ölelést!! a nyúlcipő sztem sem szerencsés ötlet :roll:

vaterán vannak új cuccok is v csak használtak? jaj, én a böngészősdiben (élőben v virtuálisan egyaránt) annyira béna vagyok. asszem nincs hozzá türelmem :oops:
tegnap C&A-ban találtam jó áron marha helyes kis rucikat!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: