Szia Zsanciiiiiii
alig várom, hogy mesélj!!!!
Márti, szia! Nálatok hogy ment a beszoktatás? Te is bent voltál? és mi lett Csabi jele?
Ancsi, ne félj a lázgörcstől, sem a láztól. lázgörcs legtöbbször "ártalmatlan", párperces roham, ami magától elmúlik. A gond az, amikor huzamos ideig tart, és nem kezelik. De ezt is lehet kezelni, ráadásul még az erre hajlamos gyerekek is kinövik. És vszínű már előjött volna, ha Lencsének lenne hajlama (és tudnátok azt is, ha a családban lett volna ilyen, ami hajlamosító). én is úgy tudom, hogy a láz felszálló ágában jelentkezik, akár az első 5-10 percben is.
Hűtőfürdőről én azt olvastam a Gyermekorvos nélkül-ben, hogy kegyetlen és fölösleges, ráadásul a reszketés még feljebb viheti a hőmérsékletet. Sokkal jobb a priznic - állott vizes, szobahőmérsékletű! borogatás teljes testre, vagy törzsre. Ha átmelegedett, cseréljük, míg 38,5 alá megy testhő. És könnyű ruha, vékony takaró, sok folyadék (inkább hideg és "átlátszó"), sok pihenés, TÉNYLEG ágyban kell tartania gyereket, örökmozgókat is valahogy
epilepszia és lázgörcs összefüggéséről nagyon vegyesek a vélemények. Egyik oldal azt állítja, hogy atudomány mai állása szerint nincs közvetlen öszefüggés. Másik oldal szerint előfordulhat...
Az OPNI honlapján meg ezt találtam:
a lázgörcsöt követő epilepszia (tehát visszatérő, nem provokált rohamok) rizikó tényezői:
1. komplikált lázgörcsök fordulnak elő
2. fokális EEG eltérések vannak jelen
3. perinatális sérülés történt
4. epilepsziára pozitív a családi anamnézis
5. neurológiai és mentális deficittünetek vannak jelen
6. a lázgörcs 5 hónapos kor előtt jelentkezett.
nem hiszem, hogy ezek közül egy is stimmelne rátok
a lényeg, hogy nyugtasd meg magad, ne parázz ezen