A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bocsánat, természetesen Ignác, nagy I-vel!! :oops:
rídonli#

(Bocs, új a billentyűzetünk, és folyton melléütök. :oops: )
rídonli#

én azért vagyok olyan parás keltegetős láz esetén, mert nagyon félek a lázgörcstől (psze ez alacsony láznál is előjöhet), egy barátnőm a gyerekkori lázgörcse miatt lett epilepsziás, és nagyon nehéz neki. szóval ez paraanyuság kérdése megint csak.
ancsipancsi

Én meg nem hiszem, hogy jót tesz az emberi szervezetnek, ha huzamosabb ideig magas láza van. Nem?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Köszi a +++++++++-okat :D Ábel kicsit jobban tegnap el is törte az orrszívót :shock: :lol: én még mindig übertaknyos, de képrenyőn keresztül nem fertőző :mrgreen: :lol:

Láz - hát, amikor ilyen dilemma volt, akkor végülis nem ébresztettem, hanem vizes (apja szerint ecetes-vizes vagy milyennel kell) kendővel próbáltam hűteni

Neet vajon hogy van? :D

Tinu,
örülök, h gyógyulgattok!

Fíbsz,
++++++++++ a költözéshez tök jó lesz és már annyira megérdemeltétek! :D

Ríd,
ovi

:D jófej a gyereked, hogy beoszt titeket, ki viszi oviba :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Leni,
csúcs a kép! :D nagyon helyesek vagytok és most, hogy Ignácnak nemcsak a lábát, hanem az arcát is láttam, nagyon örülök :mrgreen: nagyon helyes huncut pasi :D :D gratula a hordozáshoz
és csángó cuccok még mindig érdekelnének, majd értekezzünk! :D

Vot,
jó lehetett az őszölés :D

többiek?

Kép

Kép

szrekuc

láz
Én úgy tudom (hmm már jól kezdődik :D ), hogy a láz önmagában nem rossz, sőt ált jó hatása van (úgy értem a beteg szervezetre - ezt nem fogalmaztam meg vmi érthetően :oops: . Mi 38.5 felett hűtőfürdővel csillapítunk. Ha alszik parázom és én nem alszom, de nem ébresztem. Állítólag ha nem mérgezés ... hanem sima baci, vírus az okozója akkor 39-40 fölé úgyse megy. Persze folyadékpótlás meg ilyenek ... (én a hasmenéses dolgoktól félek, a láz-izék annyira nem izgatnak).

lázgörcs a hirtelen hőmérséklet emelkedéstől lehet, nem? Tehát magas láz nem kell hozzá...

de sajnos nem értek hozzá csak így olvastam...

Leni,
de klasszak vagytok!! Mekkora nagy fiú!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu!
igen, ez pontosan az egyik parám. nekem egyszer huzamos ideig magas lázam volt, mert nyakas voltam, nem mentem dokihoz (kollégista idők), aztán mikor hazafelé már elájultam a vonaton, akkor mutter levitt a lépcsőházbeli gyerekdokihoz, és kiderült, hogy a hosszú ideig tartó nagyobb nyomás (kitágult agyvíz) gondot okozott, amerre néztem, hátul ott fájt a koponyámban vmi. kaptam egy speckó gyógyszert rá, és hamar elmúlt. (a láz meg nehezen, folyton 39 felett volt gyógyszerekkel is) szóval a lelkiismeretemnek is könnyebb, ha nézegetem. különben elég gyorsan kiismertem Lencsét, ha mondjuk esti kúp után hajnal 2-ig se megy magasra újra a láz, akkor már nem kelek és mérem. (persze nem is kell felkeltenem, csak a fülébe nyomom, azt kész) mivel ő lázasan nem is alszik jól, ha folyton ébred sírva, akkor kihasználom az alkalmat a mérésre/gyógyszer adásra. napközben csak 38,5 felett csillapítom, de ha elalvás előtt 38 felett van kicsivel, adok neki gyógyszert rá. előre félek, hogy mi lesz, ha majd egyszer nem viszi le a gyógyszer, és priznicelnem kell. nem csak mert nem tudom hogy kell pontosan, de mert utálom kínozni, az orrát se szívom szívesen, és ha beteg, akkor neki minden rossz.
ancsipancsi

Móni!
a hasmenéstől ne fossál! :) van egy Smecta nevű szer (anno nekem is a topictársak ajánlották), amely tökéletesen működik, csak az a titka, hogy mikor elmúlik a hasmars, akkor is még 1-2 adagot be kell adni, különben visszatér. (legalábbis Lencsénél) mindig tartok itthon hasfogót, és ha jön az a durva fosti, ami folyik minden irányba, már keverem is bele a tejébe. (persze ilyenkor nem akar inni, úgyhogy volt, hogy csak "zsarolással" tudtam belediktálni. :) )
sokszor különben se nekem, se Lencsének nem is megy 38,5 fölé a lázunk, így nem kell vele törődnünk, mert gyorsabb a gyógyulás. ez a legfrankóbb, amikor a szervezet gyógyítja magát.
ancsipancsi

sziasztok,
CSAKAZÉRTIS JÓIDŐ by Leni,

Kép

és még valami,

Kép

most többre nincs időm, mindenkinek hugs&kisses és ++++ a betegeknek....

mi már otthon, de rengeteg pakolászni való van.

sziasztok...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, orvosválasztással kapcsolatban.
Második babánkat tervezzük, és sajnos orvost kell váltanom.
Olyan orvost keresnék, aki megbízható, telefonon elérhető, ha kérdésem van, és híve a természetes módszereknek.

Köszönöm:
Ági
golab

Zsan: hello itthon! :D

Ancsi: én azt hittem, hogy tudok priznicelni, legalábbis emlékeztem, hogy anyám engem hogyan priznicelt. Na de erre olvasom a neten, hogy nem is úgy kell, anyám szokás szerint szabálytalanul járt el. :lol: (Úgy csinálta, hogy vizes lepedőbe burkolt, aztán rám dobott sok-sok takarót, hogy ne fázzak. :wink: )SZóval én sem tudok priznicelni. :wink:

Kép
Kép
tinu

Helló Zsána!
Örülök, hogy működött az izomból nyár-akarás :wink:
Pakolj, mesélj!!

Én meg majd gyöngéden irígykedem.... 8)
leni

Sziasztok!

Galád módon eltűntem, de már itt vagyok, csak be kellett szoktatnom Csabimat az oviba. Imádja, csak nehezen ül meg a fenekén evések alatt, révén szörnyen válogatós, így persze könnyű gyorsan végezni az evéssel!
A napirendünk is változott itthon, ehhez persze mindenkinek szokni kell, de most már belerázódtunk a hétköznapokba!
Szedem már a Béres Gravidát és decemberben indul a babaproject!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Csajom imádja az ovit, azt fájlalja, hogy 7végén nem kell menni... :) :) :)
Viszont ma náthásan jött haza az oviból :( Elég hamar kezdjük, még csak 3.napja volt, és ma rövidebbn ideig, de ma már nélkülem! :) Remélem, hétfőig minden ok lesz, nem lenne jó, ha most az elején máris hiányozna.

Kisün, nálatok mi újság ovi-ügyben? :)

Láz-lázgörcs nekem is para, dfe állítólag hajlam kell hozzá, magas láz viszont nem... Kb.úgy szoktam, ahogy Ancsi, éjjelre azért begyógyszerezem, nem keltem föl, de azért figyelgetem. Priznic 2x volt csak, legutóbb, amikor én Bvel a HPben volta, Apa priznicelte. Alapból Nurofen, ha nem megy le, vagy nagyon magas, kkor az a kimondhhatatlan nevű kúp, amit Ancsi írt. Ezeknek kb fél órán belül hatnia kell, különben priznic/hűtőfürdő. Eddig nagyon keveset volt P beteg, B a 8 hójához képest többet, de ugye eddig nem jártunk közösségbe...
Smecta nagyon jó, de tényleg úgy kell beleimádkozni a kölykökbe, mert nagyon szar, olyan, mintha homokos vizet innál...

Szrek, gyógyuljatok! ++++++++++++++++

Fibi, mikor indultok? És elvonulni kettesben szuper (milyen is az?) :)

ZSANCI SZIA!! Képek alapján klassz lehetett! (A gyerekekről is csináltatok?)
rídonli#

Rídonli: Tündénél a hosszú nevű kb. 2-3 óra alatt viszi le a lázat. :shock:

Kép
Kép
tinu

Fibi :) Bálintod szövege :lol: akkor már nagyon költözne ő is :wink:

Leni :) Jaj de szuper ez a kép!! :D És mekkora már Igi?! :o :D Örülök, hogy már jól vagytok!!

Votiv :) Jó utat hazafelé, már biztos itthon is vagytok! :wink:

Curse :) Szuper, hogy a rózsaszínezés már elmúlt! :D akkor holnap talizunk a börzén? 10-nél előbb tuti nem érünk oda, inkább később, de majd Rád csörgök, ha ott vagyunk :wink:

Ríd :) Igen, mi ott leszünk holnap és remélem talizunk :wink: De jó, hogy ilyen jól megy az ovizás! :D csajodnak bulást!!

Tinu :) Szuper, hogy Tündike jobban van! :D Lázról az a véleményem, hogy nem véletlenül van, kell hogy "dolgozzon" a szervezet is a bacik ellen, de a túl magas sztem is káros, azt már csillapítani kell, lényeg hogy Tündi túl lesz rajta hamarost :D

Szrek :) Bulást!!! Ábel hogy törte el az orrszívót?

Ancsi :) Hát én sem tudom, hogy kell tökéletesen priznicelni, 1x volt eddig Bálintnak magas láza és nem ment le a gyógyszerre, na akkor beültettem egy langyos fürdőbe (azt hittem, majd nem tetszik neki és nyügi lesz, de nem) és használt 8)

Zsan :) Hű de kiráááály :D :D és szia itthon!

Márti :) Szuper, hogy Csabidnak tetszik az ovi! :D és hajrá babaprojekt :wink:

Kép
Kép
denizsa

Helló!

Segítséget szeretnék kérni! Dr. Csabafy Csaba doktor úrnál szeretnék szülni a Szent Imrében. Ismeritek??? tapasztalat?

Tudtok ajánlani nekem szűlésznőt???

Előre is nagyon köszönök minden infot!
málna79

Tinu :) Nem a vita kedvéért, csak a másik oldal ismeretéért:

Az északi államokban nem csillapítanak lázat huzamosabb ideig sem. Én is azt tanultam, hogy 4 napig akár a 40 fokos láz is normális, a lázcsillapítással a szervezetet megakadályozzuk abban, hgoy harcoljon a kórokozókkal. Lázgörcs és magas hőmérséklet között nincs összefüggés, hajlam kérdése.
Az a mondás, hogy lázat akkor csillapítunk, amikor a szülő nem bírja tovább :wink:
Ettől függetlenül 39 felett én is adtam már (egyszer) kúpot, mert nagyon sírt. Akkor nagyon megijedtem, mert annyira hirtelen jött, de utólag már inkább nem adnám be. A hűtőfürdőt viszont magamnál is szoktam alkalmazni. No meg a jó kis belladonna is igaz barátunk :)
indianyo

Nálunk ugyan láz nincs, hiszti és nyüfike sincs, sőt irgalmatlan hosszú órákig tartó séták és csivitelések vannak, viszont mától egy rendes, erős antibiotikum-kúrát kell tartanunk, mert Dominónak két hete visszajött a köhögése és a hörgése és nem múlik, doktornéni azzal riogatott, hogy vagy antibigyó vagy megint kórház lesz belőle. Úgy tűnik, a múltkor csak elnyomták egy rövid de erőteljes gyógyszerezéssel és nem gyógyult meg teljesen. Hát a szívem szakad meg, de nincs mit tenni, esszük a fehér keserű folyósat (szegény gyerek, aki imád köhögős orvosságokat enni, most elcsodálkozott, hogy mit raktam a szájába :lol: ) és biztatjuk, hogy segítsen. Közben azért Doktor Votiv magánrendelésén is részt vettünk így kap Pulsatillát is a csipikém.
indianyo

Indi :) Antibigyó :( Szegény Dominónak bulást végre!! +++ Ezekszerint a kedélye azért jó? vagy hogy viseli a köhögést?

Málna :) Csabafy doktort nem ismerem, de szülésznőt tudok ajánlani: én Kecskeméti Veránál szültem és nagyon elégedett voltam vele, de a többi szülésznő is nagyon profi (nagy favoritok még: Molnár Gabi, Fantha Zsuzsa, Kondor Kata, Váradiné Ica, és még sorolhatnám :) ). Ha érdekel az elérhetősége, szívesen megadom.

Golab/Ági :) Itt mindenki esküszik a dokijára, ami pl. a megbízhatóságot illeti, és egyik doki sem arról híres, hogy kapkod a szike után, de azért előfordul oxitocin, vákum és hasonlók, ha a szükség úgy hozza.. a telefonon elérhetőség meg elég változó (az enyém pl. csak a magánjába járóknak adja meg) :roll: de kicsit konkrétabbat is írhatnál az elvárásaidról, pl. férfi/nő, idős/fiatal, komoly/vagy lehet humorosabb, konzervatív/alternatív, magánba akarsz járni vagy sztk-ba (nem mindegyik rendel ott), stb.
denizsa

Hát akkor...

A kis betegeknek jobbulást, persze a nagyoknak is, de én a piciket jobban szeretem, bocsi 8) 8) :lol:

Indi:
Antibigyó :cry: :cry: :cry: :cry: De ha ettől meggyógyul, ám legyen :wink: :wink:

Láz-téma:
Sajnos(!!!!) én sosem volttam lázas. (bár mos hazudok, mert 2x voltam, de 1x mandula-gyuszi, 2. dermoid cysta műtét). Szóval gyerekbetegegségek, vagy meghülés stb esetén soha nem voltam lázas és sajna mindig 2-3 hét volt, mire kigyógyultam ezekből. Alapból 37,2 a testhőm. Anyu dettó ilyen, de neki meg 35,2 az alap. Jó hülye család, mi??? :wink: :wink: Szal néha jó egy kis láz, mert tényleg segít, de ugyan azon az állásponton vagyok, mint minden altenatív gyógymóddal kapcsolatban, hogy addig ok, amíg a gyerek nem szenved!!!!

Réka már jobban, ma galád módon itthon hagytuk a keresztanyjával egy csomó ideig, mert ma mentünk vissza a fogorvoshoz... F@sza, mert mondta a dr, hogy kicsit fúr, mert barázdazárás kell (amikor még nem lyukas, csak szuvas a felülete), erre alattomosan a fog belül már tropa volt, ugyhogy alig maradt valami belőle...

Jövő héten 4x megyünk Biára... :roll: :roll: :roll: :roll: Ami baromira használ a gyereknek, és legalább lesz értelme az emelt csal. pótléknak, mert (egyenlőre :wink: ) benzinnel megy az autó. És most már mehetnénk úszni, de mivel az is csoportos, még egy pár dolgot be kéne szerezni hozzá. Pl. nekem egy fürdődresszt, mert a habtestemen most nem mutatna jól a tavalyi bikini... De még a tavaly előtti sem :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol:

És a múltkori bébi-bummhoz hozzáteszem: már 2x teszteltem, negatív lett, de azóta sem jött meg... És ma 2 olyan ismerősömmel is beszéltem, akiknek már több hónapja elmaradt... Szal passz. Azt nem szeretném, ha megint gyógyszerrel kéne vissza hozni... :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Neetet élve felfalták a "mai gyerekek"!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De hétvégén biztos jön!!!

Márti:
Hajrá!!! Ugye nálatok lesz az ötödik???? Bocsi, ha nem jól emlékszem...

Votiv:
Jó lehetett a pihizés, megnéztem volna Istit, ahogy a holland mámikat szédíti!!!! :wink: :wink: :wink: Józsinak (Zoli úgy röhög, amikor mesélem neki Józsit, anyukám meg azt mondja, hogy szegény Lilike most már Józsi marad... :lol: ) +++ a fogakhoz. Réka is már nyúlkál mindenért az asztalon, múltkor precízen szedegette a morzsákat, még jó, hogy észre vettem 8) 8)
Jövő héten beugranánk egyik nap, ha nem zavarunk!!! Nem tudod, Kátyáék mikor szoktak menni?

nukada

Zsan:
Szia!!! Köszi az élménybeszámolót, de kicsit bővebben is jöhetne az infó!!!

Akkor már semmi akadálya egy kerti-party-nak? (ha belegondolok, holnapra kellett volna tervezni, mert jó idő lesz, de sebaj, max lesz kandalló-party, sült almával és krumplival)

Tinu:
Megkaptam a visszaigazolást, megyünk 28-án!!!! 8) 8)

nukada

Nukada!

Még csak a 4.-et tervezzük egyelőre, 3 fiúcska van már!

Márti
borossné becz márta

Márti:
Bocsi... a számokkal mindig is hadilábon álltam... :wink: És, most kislányra gyúrtok???? 8)

nukada

Nuk,
nagyon aranyos vagy, h megvártál minket a partyval, mostmár csak Rylienak kell visszaérni és hajrá...
köszi köszi...

élménybeszámolót majd inkább holnap, mert most már sötét van, és vakon még nem gépelek olyan jól, de röviden annyit, h NAGYON JÓ volt, életem egyik legszebb másfél hete volt... :wink:

Márti,
hajrá baba!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Dominovics aranyos, jókedvű, sertepertél, csigákat gyűjt és szövegel naphosszat, csak hörög szegény. De majd most jól elkapjuk a fránya köhécse grabancát! Csak tudnám, hogy egy ilyen bivalyerős, egészséges kisfiú mitől lesz ilyen hosszan beteg :shock: Ő aztán tényleg nincs a széltől is óvva. Én tényleg igyekszem mindent megadni neki, amire szüksége van egy átlagos egészséges kisgyereknek - az évi 1 kiló koszszükségletet is már rég letudtuk :lol:
indianyo

Nők Lapja előző számából a Vekerdy-cikk kéne nekem, megvan valakinek?
indianyo

Ríd!
a Smectát a tápszerben nem is veszi észre Lencsi, de mikor már abban sem itta meg (mert semmit nem akart inni), akkor kanállal tuszkoltam bele.

Golab!
Szt.Imrés volt a régi dokid?

Az északiak nem csillapítják a lázat??
hát mert északon úgyis hideg van, ha lázas a gyerök, kilökik a szaunából a hóra és megforgatják benne :) :) :); ezért nem kell gyógyszer. :D

Indike!
Dominónak bulást++++++, reméljük használ az antibigyó, ha már muszáj.
betegség erőssége biztos nem azon múlik, mint amiket leírtál. tavaly télen úgy ledöntött egy takony a lábamról, hogy habár nyakas voltam, de 2 hét után kénytelen voltam antibiot bevenni , mert semmit nem javultam, sőt, 1-2 nap jobbanlét után újra visszaestem mindig, és cefetül köhögtem, jó mélyről, stb. biztos az számít főként, hogy mennyire erős az a rohadék baci/vírus. az én esetemben majdnem biztos, hogy valami vírussal kezdődött (ezért is nem akartam antibigyót), amit aztán bakteriálisan felülfertőztem.
és azt figyeltem meg, ha én kapom el először a családban, baromi erős, aztán lebutítottan, módosultan megy tovább a többieknek. na meg mindenkire másképp hatnak ezek a nyamvadékok. (én torokfájós, L. taknyos típus inkább)

HŰTŐFÜRDŐ:
vhol azt olvastam, hogy langyosról indítani és kicsit hűteni, de nem hidegvízzel fürdetni. ilyesmi, ugye? csak hogy tudjam már a jövőben.

Nuk!
sose voltál lázas???? jé!!! én már 37 felett megérzem, mert fáj a fejem és nagyon szédülök. 39-nél már szédültem el.

Zsanci!
mielőtt elmentél áradoztam összevissza Trogirról, de már biztos nem olvastad.:) imádom azt a várost, szóval mindent mesélj el!
ancsipancsi

Ancsi :) na ja, úgy könyű, hogy kilökik a delikvenst a hóba :lol:

ÉS persze, ez csak egy elmélet volt, tudom én, hogy a vírus meg baci nem válogat. Csak jó lett volna azt hinni, hogy a ridegtartás hasznos dolog :lol:

Igen, hűtőfürdő az egy kellemes zuhany és fokozatosan csökkented a hőmérsékletet - felnőttnél. Gyerkőcnél ez is túl drasztikus lenne, ott kellemes ülőfürdő és azt hűtjük - érdemes vele együtt beülni a káédba, esetleg ölbe venni, ha nagyon bágyadt vagy tiltakozik, úgy könnyebben elfogadja. Dénél például a kis láznál jólesik mindig egy sima zuhany is, szóval nem feltétlenül kell mindjárt bedurvulni. Priznicben nekem volt részem gyerekként - hát az ellenségemet se priznicelném, az maga a halál. Lehet, hogy hatásos, de az a hirtelen sokk, hát az kibírhatatlan.
indianyo

Indi,
D-nek soksoksok+++++
mi a baj az antibigyóval? nem méreg, orvosság!! :) egy kis joghurt és helyreáll a béke odabent... :)
a láznemcsillapítással nagyon egyetértek, természetes hadseregünk :)

Szrek,
takonyból kifele :D +++

Kép
akata

Denizsa konkrétabban: jobban bejönnek a humoros dokik, eddig inkább fiatal férfi nőgyogyikkal volt dolgom, jobban szeretem az alternatív módokat (csak feküdni ne kelljen, mert azt nehezen toleráltam a kislányom születésénél). Nem baj, ha magánrendelésre kell járni, mert akkor legalább lehet hívni telefonon, ha kérdés van. Nem szeretem a túl nagy sztár dokikat, akikihez hónapokra előre lehet csak időpontot kérni.

Ancsipancsi a régi dokim is Szt. Imrés.
golab

Golab,
akkor te szerintem a Barna Péterhez akarsz menni... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni, Ríd,
10 körül ott leszek, majd telózzunk :wink: Ríd, remélem megismerlek :) gyorsan megnézlek az iwiwen :lol:

Fibi,
Értem :) ez az albis dolog elkerülte a figyelmemet :?

Tinu,
Örülök, h javul Tündérke :D

Ríd,
Pannád annyira édes, ahogy beoszt benneteket :lol:

Szrek,
De jó, h Ábel is jobban van :D Hogy sikerült neki eltörni az orrszívót? :shock: Neked továbbra is mennek a ++++++!!!

Zsanci,
Szia :D De azért ugye teszel fel olyan képeket is, amiken ti is rajta vagyok? :wink:

Márti,
Szupi, h Csabidnak bejött az ovi :) Hajrá babaprojekt! :)

Indi,
Antibogyó :( Bulást Dominódnak!!!

Ági, Málna,
Üdv itt :) Ági: leírás alapján sajna nem tudok ajánlani, annyira nem ismerem a dokikat. Málna: Csabafy dokit sajna nem ismerem, szülésznő pedig ügyeletes volt nálam. Nem tudom, h milyen típusút keresel.

Nuk,
Fog :(

Láz: szerintem is dolgoznia kell a láznak. Bár én nem vagyok az a lázas típus, nem is tudom mikor voltam utoljára :? Mondjuk a bacik is és a vírusok is elkerülnek, ha meg még sem, hamar túl vagyok rajta, szerencsére.

Kép Kép
curse

Golab, nekem is a KisBarna jutott eszembe a személyleírásodról :lol:
(szabad tudni, ki volt a régi dokid? és vele mi volt a baj?)

Málna, egy régi topikos, Oxigen szült Csabafyval, és csupa-csupa jót mondott róla. Egyébként itt a topikon nem számít sztárdokinak, de ez adott esetben jót is jelenthet :D pl. könnyebb hozzá bejutni, nincs tömeg a rendelésén stb.
szülésznőket személyes szimpátia alapján a legjobb választani, minden hónapban van Baba-mama klub, itt megtalálod őket (időpont a H honlapján), és rengeteg fontos kérdésben is segítenek, kórházi cucctól a Mikor induljak otthonról szülni? típusú kérdésekig :)
azért ha kicsit körülírod, milyen szülésznőre vágysz, próbálunk párat ajánlani, kikre figyelj oda :)
pocakod van már?

votiv 8)
votiv

Szia Zsanciiiiiii :D :D :D
alig várom, hogy mesélj!!!!

Márti, szia! Nálatok hogy ment a beszoktatás? Te is bent voltál? és mi lett Csabi jele?

Ancsi, ne félj a lázgörcstől, sem a láztól. lázgörcs legtöbbször "ártalmatlan", párperces roham, ami magától elmúlik. A gond az, amikor huzamos ideig tart, és nem kezelik. De ezt is lehet kezelni, ráadásul még az erre hajlamos gyerekek is kinövik. És vszínű már előjött volna, ha Lencsének lenne hajlama (és tudnátok azt is, ha a családban lett volna ilyen, ami hajlamosító). én is úgy tudom, hogy a láz felszálló ágában jelentkezik, akár az első 5-10 percben is.

Hűtőfürdőről én azt olvastam a Gyermekorvos nélkül-ben, hogy kegyetlen és fölösleges, ráadásul a reszketés még feljebb viheti a hőmérsékletet. Sokkal jobb a priznic - állott vizes, szobahőmérsékletű! borogatás teljes testre, vagy törzsre. Ha átmelegedett, cseréljük, míg 38,5 alá megy testhő. És könnyű ruha, vékony takaró, sok folyadék (inkább hideg és "átlátszó"), sok pihenés, TÉNYLEG ágyban kell tartania gyereket, örökmozgókat is valahogy :)
epilepszia és lázgörcs összefüggéséről nagyon vegyesek a vélemények. Egyik oldal azt állítja, hogy atudomány mai állása szerint nincs közvetlen öszefüggés. Másik oldal szerint előfordulhat...
Az OPNI honlapján meg ezt találtam:
a lázgörcsöt követő epilepszia (tehát visszatérő, nem provokált rohamok) rizikó tényezői:

1. komplikált lázgörcsök fordulnak elő
2. fokális EEG eltérések vannak jelen
3. perinatális sérülés történt
4. epilepsziára pozitív a családi anamnézis
5. neurológiai és mentális deficittünetek vannak jelen
6. a lázgörcs 5 hónapos kor előtt jelentkezett.

nem hiszem, hogy ezek közül egy is stimmelne rátok :wink:

a lényeg, hogy nyugtasd meg magad, ne parázz ezen :)

votiv 8)
votiv

Votiv: nem tudom, nálunk Tündének nem volt kifogása a hűtőfürdő ellen, közben jókat vigyorgott. Na jó, én a saját testhőmérsékletéről indítottam és folyattam bele a hideg vizet a lábánál, amíg kb. langyos lett a víz. Így olvastam ugyanis a neten. Mondom, a gyerek nem sírt közben, sőt ... kb. ugyanúgy elvolt, mint mikor fürdik.

Indi: nekem sincs alapból bajom a lázzal. Csak a magas lázzal. Ami nálam azt jelenti, hogy 39 fok és felette. Ha az előző este nem ment volna fel közel 39 fokra a gyerek láza, akkor nem csillapítottam volna. Meg azzal volt a bajom, hogy ha alszik, akkor hogy mérem meg? Nekem továbbra is az az állaspontom, hogy nem szívesen veszem, ha huzamos ideig, csillapítatlanul 39 fokos vagy feletti a láza. Azt éreztem, hogy forró a gyerek, de hogy mennyire, abban még nincs tapasztalatom. És hát nagyon nyügi volt lázasan Tündi. Látszott rajta, hogy semmi sem jó neki. Sajnáltam. :? Na én sem vitatkozni akarok (pedig szeretek :wink:).

Kép
Kép
tinu

Ja a lényeg lemaradt. Tünde ma éjjel már láztalan volt. :D

Kép
Kép
tinu

Jóreg!
Nemsokára induok a börzére, remélem találkozunk! Majd telózunk.

Tinu, hurrá lázmentes éjjel! :)

Óvónéninek nem nagyon tetszett ez a beosztósdi :shock:
Szerinte ne az legyen, amit a gyerek akar... (Ez az 1. kis negatívum, de elnézzük neki.) Én meg CSAK nevelési célzattal a legritkább esetben tiltok , vagy nem engedek vmit, nekem ehhez VALÓS indok kell, amit a gyerekkel is közölni szoktam, a maga szintjén. (Azért előfordulhat olyan is, hogy csak NEMet mondok vmire, de ehhez olyan, pl.veszélyes helyzet kell.)
rídonli#

sziasztok!

Indi vagy akinek megvan HELP! Nem mentettem el a hátihordozós videót, és visszakaptam a kendőmet és vinném B-t!

Kösziii

Pocak
pocakpacni

Golab!

Küldtem pü-t, megkaptad?

Votiv!

Csabi vegyes csop.-ba került, úgyhogy a csoport nagy része már "öreg" ovisnak számít, talán ezért is, meg, hogy már ismerte az óvónőket, szóval könnyen beszokott! Már az első hét szombatján azon aggódott, hogy a többi kisgyerek biztos oviban van, ő meg nem ment... 1. nap ott voltam vele, egészen délig (amúgy sem alszik ott), de nem nagyon volt szüksége rám, csak néha- néha odapillantott, hogy megvagyok-e?
Másnap már 2 órára ottmaradt, majd, amikor mentem érte, a következővel fogadott: "Hála Istennek, hogy nem történt bajod!"
3. naptól reggel vittem, délben hoztam haza, jó volt, mert Apa is itthon tudott maradni 3 napig! ja és zöldalma lett a jele, ő választotta, ööö, ő találta ki!
Tudom, hogy tartozom Neked a Kismamás történetünkel, meg fényképpel is, majd jönnek, ígérem!

Lányok!
Teljesen bezsongtam, most hozták a játszószoba bútorát és olyan tuti! Persze ízlések és pofonok, de nekem nagyon bejön! Ha valakit érdekel: www.zoobutor.gportal.hu

Márti
borossné becz márta

Pocak :) www.youtube.com és ott beütöd a keresőbe a back carry kifejezést Puszi
indianyo

Sziasztok!
Börzéztem, és találkoztam Curse-szal, és Deniékkel, mindeketten nagyon nagyon helyesek és aranyosak!
Curse, jó volt dmálni, remélem majd vmikor folytatjuk! :)
Deni, pont olyan vagy, mint amilyennek a hszek alapján gondoltaM: nyugodt,msolygós. :)
És Bence baba még mosolygott is, nagyon édes volt! Örülök, hogy találkoztunk, és remélem még fogunk.
Kaptatok ruhákat?
Én jókat vettem Pének, melegítőket, zoknikat, meg egy szép kis kötényruhát.
rídonli#

Sziasztok Lányok!

Hétfőn születik fiókám császárral.
Adhatnátok tippeket mit vigyek magammal, hátha nem jutott minden eszembe :oops: Például a babának peluson kívül kell valamit vinni? Ruhát, ha jól tudom csak a hazahozáshoz.
Vajon mikor kapom meg a babát a műtét után? Másnaptól már együtt lehetünk?

telanyo
telanyo

Hali,
gyors bekukk Bajárol :) itt holnap lesz bababörze,kiugrunk Ábelnek cuccokért,mert mindent kinö rohamtempoban :lol: élvezzük a pihit, délelött Diegoban és botorboltokban nézelödtünk, tervezgetünk ezerrel :)

Zsan,
szeva :D mesélj ám sokat :D

KépKép
fibi

Szia Fibi :) tervezgetés nagyon jóóóó :D

Télanyó, reméljük addig még ideér vki, aki császárral szült, és kiokosít a részletekről! :)
a szülésznőktől kapott cucc-lista itt elolvasható: http://www.babanet.extra.hu/images/csomag.jpg
egyébként bármit vigyél, ami a kényelmed szolgálja. Szabadidőruhát, (szoptatós)párnát, fellépőt/sámlit az ágyhoz (nem vicc, gátsebbel is nagyon fájdalmasan ment a felülés a magas kórházi ágyra), esetleg hajszárítót, ha szeretnél hajat mosni, felfrissülni. Gumipapucsot a zuhanyzáshoz, vízforralót, (tejserkentő) teát, mellápoló krémet vagy olajat...
Pamutsapkát és textilpelust a bébidnek - előbbit a huzat miatt, utóbbit az arcocskája alá.
Egy (kisebb) csomag pelenkát, egy csomag popsitörlőt. Popsikrémet, köldökre hintőport adnak a H-ban. Babaruha ráér, ha hazamenetelkor apa behozza, és indulás előtt átöltözteted.
Fényképezőgépet vagy kamerát indulás előtt mindenképp ellenőrizzétek (nálunk legutóbb egy felvétel se sikerült :( :()

Szép szülést, és jó egészséget Nektek :D

votiv 8)
votiv

Tinu,
Éljen, éljen a láztalan este :D

Ríd,
Nagyon örültem, h végre taliztunk és dumáltunk egyet :D Lőni sajnos nem sikerült sokat, eléggé kifosztottak voltak méretileg. De azért beújítottam 3 bodyra, tréning alsóra, meg egy pulcsira :)
Aztán én még du is folytattam a vásárlást a camponába. Végre találtam magamnak 3 felsőt (ami persze beér), elfogadható áron. És hát ha az a divat, amiket most meg lehet vásárolni, akkor maradok topis 8)

Deni,
Nektek is nagyon örültem, tök régen taliztunk :D Kispasid csudaédes, meg tudtam volna zabálni :D

Fibi,
De jó is a tervezgetés :D

Télanyó,
Votiv tök jól összefoglalta kérdésedre a választ :) Szép szülést Nektek! :)

Johi,
Ha ma tartod az igazit, akkor NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D

Kép Kép
curse

Köszönöm, már ez is sokat segített! Mindjárt átböngészem a listát! :)
Van szekrény amibe be lehet zárni a fényképezőt és egyebeket?

telanyo

Lilypie Expecting a baby Ticker
telanyo

Télanyó, van, igen, de nem 100%, hogy lesz kulcs is hozzá és zárható is :roll: de a gyerehez kapott "bevásárlókocsi" aljába be tudod pakolni a fontos dolgokat, és a babóddal együtt állandóan veled lehet :)

Curse, 1 tipp: az M0-ás végénél a Premier Outletben ilyenkortájt óriási leárazások vannak, és nem a topis fajta cuccokból :wink:
múlt héten benéztem a Jackpotba :lol: és 7 nadrágért, 4 szoknyáért, 1 ruháért, 4 felsőért, 1 kardigánért, egy trikó-bugyi szettért és egy sapkáért fizettem összesen 20e-ft-ot. és szuper minőségűek, nem made in china, hanem made in denmark meg spain. ami a legdurvább, hogy kb 200e ft értékű ruha volt, gyönyörű hímzett szoknyák 24999-ről leértékelve 1499-re, tiszta selyem felső 29999 helyett 999-ért, de a legdurvább mégiscsak a 41999 forintos ruha volt, ami outlet áron volt 19999, én pedig 999-ért vetem meg :shock: :shock: :shock:
úgyhogy most egy darabig nem erőltetem a fogyókúrát :lol:

vegyetek holnap Vasárnapi Híreket, a 15. oldalon lesz háti hordozásról cikk Indivel, és mellette egy másik cikk a w-ülésről! :D

megyek, a csajom ma lyukat bömbölt az agyamba :x kb 2x annyit ordít, mint Isti egész eddigi életében. nem tudom, azért-e mert csaj, vagy ennyivel jobban fáj neki a fogzás, vagy mert erős a drámai vénája :roll:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: