A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

na és akkor egy kép máról, elaludt mikor kezdtem volna öltöztetni az induláshoz:
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi: Nem lehet, hogy csak nem jó irányban van a kerék? 180 fokban fordítsd el a kereket, próbáld úgy... Mert nekünk arra tök jó. Nekünk úgy gagyi, ha nem a duplakerék van elöl...

Kép
zsuzsi**

hmmm ez érdekes, még nem is néztem, hogy hogyan tudom bolygósítani!?
én mindig másképp tolom, hogy lássam a gyermeket

lynia-

Én is így tolom, de szerintem szörnyű. Nem tudom, mi lesz...brrr

Kép
zsuzsi**

Emi :)
Bence nagyon sokat nyújtogatja, születése óta. Fogalmam sincs miért?
Kép :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Andi! Piri pont! ;)
Zsú! Grat!
Csatlakozom az alkeszesek táborához!

Rita! Az első kereket bolygósítod? Mienk hasonló szerkezet (Peg Perego Venezia), és akkor irányíthatatlan, ha a tolás irány szerinti hátsó kerék bolyong.

Zsuzsi! Enyim védőnő (Keveháza u-ból Simonné Kassai Éva) havonta akarna jönni, de mivel nincs mérlegem, őket meg érdekli a súly, így inkább én megyek.

Vérvétel. Sárgasághoz Ádámnak csak megszúrták a sarkát!!!! Laborhoz meg a lábfejéből, antibios branült meg a kezébe kapta. Direkt azért, mert tudták, mammerek mennyire kiakadnak a fejszuritól!

Koponya UH Ádámnak nem volt rossz. Csak nézelődött szerteszét.

Lynia! Nyelvöltögetés, buborék fújás a védőnőnk szerint azért van, mert beszélni akar már, utánoz, gyakorol. Ádám is folyamatosan csinálja, ha ébren van.
Édes a kis Lekvármaja!!!
Vendég

Vendég

baszkett, ez a termés, pedig csak a rendelőben voltam Edónak sulihoz dossziét intézni, meg kicsit vásároltam a Plusban, meg ebédeltem, szoptattam, s szaros gyereket hámoztam.

piálós buli - rulez, főleg ha Jégermatyit is említitek. az meg a sörike s nálam tökéletes a kielégítés.

Dorka - az más eset, ha párod is egyetért a témában. Haverjaink annyira egyeznek, egyikük sem akar (még) gyereket, pedig már 33 a srác s 32 a csaj. De ha nekik a kutya meg a macska elég.....
Bár a másik haverjaink már 3 éve mondják, hogy elviekben jöhetbe a gyerek, a srác még asszem csak most kezdi beadni a derekát a témában. Ott meg 34/33 az éveik száma.

Kata - szárnyasok legközelebb elétek röpülnek :wink:

Kép
kissmanó

Nyelvöltögetés nálunk is dívik, nyálazni meg elsőosztályúan tud. Adria ebből középkategória volt, Edó meg egyáltalán nem nyálazott. Még mikor a foga jött, akkor sem.
Na, ordibátorkodás van, s asszem apa azért bírja, mert alszik. Megyek s megvígasztalom.

Zsú - grat a fiadnak. Nálunk talán majd 2-3 hónap múlva (előzmények ismeretében).

Szivvi - igen, nálunk Edóval volt baj a vassal.

Emi - mi is az emilcímed, most nem kapom. Bár az iwiw-en utánanézhetnék. De jobb ha írod.

Kép
kissmanó

Brigi, Beni ugyanezt csinálja. Két percig szopik rendesen, aztán feszeng, vonaglik és sír, folyton kiköpi a cicit. Először csak a balt, most már a jobbat is.Így nem lehet nyugodtan szoptatni, kész kínlódás.

Továbbra is alig várom, hogy kanalasat egyen. :D Azt az időszakot meg még jobban ,amikor már csak "bónusz" a szopi, és nem az a főétkezése.

KépKépKépKépKép
uxi

És most jöhet a megkövezés... én azt is várom, hogy már ne szopjon, továbbra sem az a kedvenc tevékenységem. S végre alhassak egy jót hason.
Vagy végülis mindegy, csak alhassak egy jót. Vagy legalább alhassak 2 óránál többet egyben... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

lynia-

Zsuzsiii!
Ugyanez van nálunk. Ati szerint ok, sztem meg nem. Kipróbálta még a tesóm + a barinőm, nekik sem jött be.

Bori!
Akkor oké ha a dupla kerék van hátul, igen bolygósítom.

(na mindegy én nem szeretem)

Köszi Samesz dícséretet Brigi.

Emi!
Maja nagyon aranyos ahogy alszik..Nálunk ilyen elalvásra még nem volt példa.

Nyelvöltögetés van néha. Olvastam, hogy ilyenkor kommunikál a baba..

Na megyek mert sír Samukám apa kezében..sztem kell egy kis cicike.
Ma délután 4 órát aludt megint.

Tsók
torolve_20131003125716

Szivvi - az ám a söröskorsó
lökd ide a sört, ide a sört.....

Kép
kissmanó

Bence kép: Kép

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

helyes kis srác Bencus is. Kár, hogy olyan messze lakik :wink:

Kép
kissmanó

esküvőn meg Canada Dry-t ittam, mindenki azt hitte egy kis fröccs.
Naná, kűggyem a kölöknek az alkoholt?

Kép
kissmanó

ma 10 hetesek vagyunk.
na, akkor mérleg előrángat, lássam mit mutat.
jány majd nem díjazza az extra macerát fürcsi előtt.
nem is árulom el neki mi készül, hisz benyomna a pelusba.
csak széptitokba, mint ahogy a születését is kiterveltem.

Kép
kissmanó

Manó :)
Lehet jobban aludna. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

na estére nyügösek lettünk.. én is fejfájás miegymás... front lesz vajon?
megyek is fürdetni, jó éjt mindenkinek

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Szivvi szegény kicsi Lilkó,gondolom mit éltetek átt.én sem bírom ha nyúzzák Nyunyikát (kedden megyünk oltásra)
nem jöttök el felénk jővőhéten?

én nem inni szeretnék hanem kicsit éjszakázni,bulizni egy jót!
olyan jó volt hogy Ricsi elvitte Nyinyit sétálni 2órára ,addig pakoltam a lakásban,már nagyon ráfért.

képzeljétek ma Nyunyi köhögött egyet és sugárban jött belőle a tej.gyorsan felhívtuk védőnő rokont és mondta hogy ez bizony előfordul.ha szépen hízik nem gond.

édes lurkóink vannak az biztos,Anyu is mindig megnézi a képeket.

Bridzsi

Kép
esztora

Egcsi!

Nagyon édi Bence.

Manó!
Jah fröccs, így hívták Zsu törpe nyusziját.. :(

Esztora!
Jaja, bulizni..én is ezt mondom..
Én beérném egy iccakával, táncolossal, fejrángatossal.

Bori!
Elolvasta a cikket, milyen igaz. :wink:

Mindjárt fürcsi van, nálunk estére Samuka nyügike lesz.

Jó éjszakát!
torolve_20131003125716

na túl a fürdésen és rövid kaján, lányom elájult! :lol: remélem csak 3 felé kel, na jóóó, esetleg egy rövid szopi 9kor még belefér, de rövid legyen!

nálatok mekkora ruhák mennek most? én épp egy 68as rugit adtam rá amibe 6hó van írva! :shock:
most vagy nagyon elmérték, vagy tényleg bazinagy a lányom!????? :o
68 és 6 hó? ez nem stimmel, na maradjunk a 68as résznél, szóval pont jó a rugi!

lynia-

hi-hi. nálunk még van olyan ruci is ami 50-56-os
az, amiben tegnap fotóztam a pihiszékben
meg mán mondtam, apa vett olyan napozót ami símán elmegy 74-esnek, s csak 56 van ráírva
attól függ a varrónő kezébe melyik címke akadt (hja kérem, textilmérnöki végzettséggel láttam egy pár varrónői hanyagságot, s aztán mint fú minőségellenőr csak úgy kapkodtam a fejemet)

Kép
kissmanó

fú az természetesen FŐ akart lenni :oops:

Kép
kissmanó

Lynia! Én is 68ast adok (kenguru goldból), de Ádám több, mint 1 hónappal idősebb Majánál! :shock:

Rita! Örülök, h tecc!... ;)
Vendég

Manó, pedig fúval jobban hangzott! Fúúúú, min. ell. :D
Vendég

Sziasztok!

Voltunk ortopédián, semmi extra, a doki nem vitte túlzásba a vizsgálatot, 1 perc alatta végzett. Bálint hazafelé bealudt a babakocsiban, azóta is alszik.

Vettem hazafelé jövet sört, már nyomattam is belőle egy pohárral, most várom a hatást :wink: Jó lenne, ha nekem is bejönne, mert változatlanul kevés a tejem.... nálunk pl olyan nincs, hogy egy evésnél egy cici elég... :? mindig kell mindkettő, de legalább másfél :wink: Szóval nem bánnám, ha beállhatnánk a váltott cicire.

Mára én is elköszönök.

Jó éjt,

Móni

Kép
Kép
moni1973

oké, Bori. akkor legyen fú.

Kép
kissmanó

Móni! Ahogy írtad, sok nehézségen mentél át. Ha majd már nyugodtabb leszel, a tejed is több lesz. Ne parázz rá, mert az nem segít! Van mit adni, ha csak minimálprojektben is nyomjátok, de VAN, és ez most legyen elég.
Kitartás, lassan Blanka is elfogadja a helyzetet, és együtt fogtok babázni a nagylánnyal!

Monccs! Talizhatnánk, de ezen a héten nem megyek sétizni, mert gyogyitornára megyünk minden nap, hétvégén meg megpróbálom kipihenni mindezt. Next week minden topiktalálkozóra benevezek! Igaz, még heti 2 gyogyitorna kell majd.
De kinéztem már a jó kis játszótokat! Tuti oda fogunk szokni tavasszal ;)
Vendég

na ien Bori én is ezért :shock: szal tuti elírás!!!! Maja 2 hete 58cm volt, és hetente eddig 1-et nőtt, szóval most sacc 60cm
olyan hülyén elszúrják a rucikat, nálunk szinte mindnek rövid a lába, na ennek most jó, csak az ujját hajtom vissza 1x

lynia-

Manó
Kössz a poénokat, rám fért!
Esztora
Ha jó idő lesz, lehet elugrunk! De akkor nem kedden, akkor nem alkalmatlankodunk! Ja várj mi is kedden megyünk, csak a 3 hósra! Majd összedumálunk! Dobhatnál Nyunyiról fotót!!
Lynia
Mi is 62-esekben nyomjuk! majd kedden lesz mázsálás, kivi vagyok..
Nálunk gyerek megmaszálva, megfürdetve, anya relaxált a kádban, lassan vacsi, aztán szundi!
pusssz mindenkinek

KépKép

KépKép
szivvi

Ruhákban Nyunyi 56-68 de van olyan pulcsija amibe 8,4 kg van beleírva és még az újját sem kell feltürni.
vettem neki ma két pulcsit mókás felírattal ,lefotózom majd mosás után.
a kengurus ruhákat nem szeretem mert itt nálunk nem igazán tetszik a választék.kb olyan áron van a brendonban is ruha igaz jól elrejtve :lol: .

már 1 órája alszik a pihenőszékében csoda!még jó hogy csak 1/2 9 felé szokott fürdeni (előtte tornázni is kell)

Bridzsi

Kép
esztora

banyeeeek a mosott ruhái a gépben kb 3 órája! :shock: :roll:

lynia-

Kicsifiam végre kajolt :lol: Fürcsi utánn csutkára kiszippantotta mindkét cicit és beájult :lol: Remélem holnapra helyreáll a kajolása :roll:

Mi is a 68-as rucikat kezdjük hordani. A 62-ek éppen hogy jók :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szivvi akkor remélem jó idő lesz!
képek neked:
Kép
Kép

ma készültek,hihetetlen hogy már 2 hónapos!

Bridzsi

Kép
esztora

ni-ni............ aranyos kis kopaszka :lol:

Kép
kissmanó

még mindig alszik!
nem kopaszka,hátul kb 3 cm haja van,nagyon mókás.igazi férfi ha piszkálod a haját behúzza a nyakát.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok,
gyorsan benéztem még, gyerekem megfürdetve, megetetve, most alszik, anyukája meg K.O. Megyek lezuhanyozom, aztán jön az HBO-n egy film megnézem mert legalább kikapcs estére!

Bori: köszönöm a pontot, már kettő van! Hogy haladtok?
Képzeld a szomszéd csajszinak van egy 1 éves kislánya, és Ő is itthon "üldögél meg kettyózik" szóval elhívtam a nagyrétre és kb. 3 órát sétáltunk. Nagyon jó volt! :wink:

Móni: sörözünk, sörözünk? Nekem a laktoherb bevált, meg mióta ejtőzöm a forró vizes kádban azóta is nőtt a mennyiség, bár nekem nem volt ezzel gondom. Irigykedem a barnulásodra, én tejföl vagyok! :wink:

Csajok a tejgyűjtő zacsit gyógyszertárban lehet kapni, vagy van a Kenguruban is?

Esztora: nagyon édes Nyunyi, nem tudom milyen volt a szemecskéje, de most gyönyörű!

Szivvi: Szegény Lilkócska, mennyire gáz ez, nem értem miért kell kínozni szegény gyerekeket, meg anyukájukat. És ez nektek kötelező? Mi ez a korán fekvés kérem szépen?

Gurgi: nem tudom Samu szeme hogy alakult, de kaptam (Olaszországból hozta a szomszéd) ilyen sós vizes balhét, és szívesen adnék neked belőle, nekem 3 ampulla meggyógyította Botond szemét, adok 5 ampullát, hátha bevállik. Csak azt nem tudom hogyan fussunk össze?

Hát én fiam sem kicsike ugyebár 57 cm-vel született, most nem is tudom mennyi lehet, de mi most nőttünk bele a 62-be mondjuk HésM nagyobb méretet gyárt, de most kezd jó lenni.

Zsú: pelenka ügy? Kipróbáltam a Huggies 5-11 (?) kg méretét, és a DM-ben akciósan 52 db 1999,-Ft, és szerintem nagyon jó!

Na jó éjt mindenkinek, gyors zuhanyzás ma, aztán fejés és filmnézés!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Halihó!

Mi is 68-asban nyomulunk, pedig Dani még csak 9 hetes.. Kosaras alkat.. :)

Bori! Nem gond, mi még úgyis pakolunk, hurcolkodunk a lakásba. A játszóra pedig meghívunk sok szeretettel! :)

Ckat! Én feltétlenül beneveznék a Jager-apasztó bulira, és megtoldom még legalább egy üveggel, nehogy kevés legyen!!! :lol:

Nyelvnyújtogatás nálunk is megy, mindenki azt hitte, hogy én tanítottam Daninak.. Pedig nem.

Kép

Kép
monccs

Ja, Danit láttuk, ő tényleg minden kajolást hosszra gyárt.
Nem olyan mint Hajni Tömzsije. De azért nem is zörögnek a csontocskák.

Kép
kissmanó

Monccs! Hiányollak a táblából.
Azonnal orvosolni, s kérjük meg szépen, hogy Dorka fogadjon be a táblájába.
Hi-hi - mégiscsak van Dorkának sok gyereke. Ha máshun nem, há a táblában adminisztrálja őket :lol: :wink: :lol: :wink:

Kép
kissmanó

ma nem lesz fürdés,tornázni muszály így a fürdést hagyjuk reggelre.

a szeme nagyon trutyis volt és állt rajt a könny folyton.most már tényleg teljesen rendbe jött.

Babdorkának a részletek :kapott érzéstelenítő szemcseppet,kicsit csípte így nem tetszett neki és tudta hogy v.mi történik mert ahogy nézett rám :cry:
aztán bevezetett v.mit amivel "átszúrta" azt a membránt ami elzárta a könnycsatornát.utána átmosta v.mivel (tűt szúrt bele) amíg nem jött az orrán a folyadék.
után egyből megnyugodott.még vasárnapig váladékozott a szeme de azóta semmi gond vele.(nem bántam meg magándokit)

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora - ezt még olvasni is horror, hát még átélni. De szerencsére vége, ugye?

Kép
kissmanó

Csajok! Tesómnak is fleszúrták a szemét csecsemő korában. És TÉNYLEG NEM EMLÉKSZIK RÁ!!!! Ha ez nyugtat valamellyest valakit ;)

Andi! Tejgyűjtó zacsi elvileg van bababoltokban. De a DM-ben lehet kapni fagyasztó zacsikat, 2-300 Ft-ért (tejgyűjtő 1200!).
Vagy van nejlon jégkockacsináló zacskó is 300ért. Abból 15ml egy kocka. Én majd abban akarok fagyasztani, hogy egyszerre kicsit is ki lehessen olvasztani. Macerásabb fagyasztani, hogy lefolyjon rendesen, de sztem érdemes vele küzdeni.
Jó, hogy van vki a közelben! De menjünk sétizni jövő héten Hüvösvölgyből!
Vendég

há a ma esti fürcsi ezennel elmarad.
gyermekem édesdeden húzza az igazak álmát már vagy szűk 3 órája. Ez van. Majd reggel.
Jó éjszakát mindenkinek.
Ugyi jön a jó idő? Kűggyétek tüstént.

Kép
kissmanó

Gurgi :)
Már nem emlékszem, te vagy apjukod dunaújvárosi? Én is odavalósi vagyok. :)

Esztora :)
Nagyon aranyos Nyunyi is. :)
Na, ez az átmosás csak erős idegzetűeknek való! :shock: Azért jó, hogy megoldotta a gondot. :)

Jó, hogy feljött a nyelvöltögetős téma, azt hittem az én fiam ilyen fura. A dokinéni szerint le van nőve a gyerekem nyelve és már vágni is akarta, azt hittem azért öltögeti, már majdnem beleegyeztem a nyisszantásba. :roll: Ezek után még várok, mert szerintem semmi baja nincs a gyerek nyelvének, szopizni is prímán tud. 8)

Ruhaméret:Most vettem 3-6 hónapos rugikat aludni, de szerintem max. 3 hónapos koráig lesz jó. Már most majdnem végigéri. :?

Egcsi

4

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ja, jégkocekos zacsival az a gubanc, hogy az csak akkor játszik, ha nem kicsi adagot teszel bele. Másképp minden likba belecsurog, egy sem telik meg, s paszírozhatod.
Ellenben így tényleg lehet kicsi adagokat is kivenni.
Szal küzdés lehet megtérül.

Kép
kissmanó

Üdv!

Köszi az infókat.

Mi az 56-62 méret között vagyunk félúton. Anno vettem egy csomó 62/68-as rövid ujjú rucit, mert azt mondták, nagy baba lesz. Erre megszületett 51 cm-rel. Halomra állnak a vadiúj bodyk, nem tom, lesz-e rajta valaha. Bár ha itt fűtenek, akkor nagyon meleg van.

Csípő uh-n oldalra fordítva megnézték a csípőjét, majd háton fektetve szétnyitották a lábait.

Móni1973: hol voltatok Karintiában. Én is nagyon visszavágyom oda.

Manó!
Bejártátok fél Európát! :lol:

Menses még nálam sincs (nem is baj, elég volt a 6 hét betétezés :twisted: )

Nekem nem jönnek fel a nadrágjaim, összegombolni még sikerül, de nagyon szoros és nyomja a sebet.

Nekem azt mondta a doki, h lehet tornázni, de ne erőltessem meg magam.

A fürdést Ádám általában csendben tűri, de a nyomoronc bcg helye még mindig gennyes, így azt nem érheti víz (kb 2 hete kipukkant, jövő héten pedig már új oltást kap).

Én kezdtem az 500. oldalt :P :P

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: