A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Dóri,

hol lenne tali? Én szívesen beneveznék Marcival meg Vikivel. :) de kizárólag délelőtt lenne nekünk jó. :)
naaa, szervezzük mááá meg. :wink:

nem semmi lehet ez a többgyerekes babaság.. :shock: :shock: nálunk Viki egyáltalán nem fogadta el a cumisüveget soha egyetlen alkalommal sem, és benne a lefejt tejet. :shock: :evil: viszont a másik kettő gyerekkel meg semmi gond nem volt sosem. Ja, és ő se ébred mosolyogva, sőőt üvölt. Holott megbeszéljük mindig, hogy azt kell mondani "gyere mama, felébredtem". Mondja is édesen akkor, de aztán üvölt az ágyában. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Niki!

Őszinte leszek én a Dm-ben nézelődtem az óvszerek körül, mert most a következő bébéig nekük ez a módszerünk.... és van a durexnak.... bár szerintem ez kicsit drága de jó, csak vigyázz nehogy mentolosat vegyél... :D

Én egyszer véleteln a mentolos tusimmal megmostam a csunyámat éshát majd kiugrottam a zuhany alól, br bizti van aki erre bukik :wink:

KépKépKép
bogyra

Mi is dm-ben vettünk síkosítót, s majdnem mentolosat, úgy vittem vissza a kosárból. Régebben használtunk Sába síkosítót, az savas volt, úgyhogy most direkt mást kerestünk, így kötöttünk ki a Durexnél. Tényleg jobb. Bár...3 hó alatt el kell használni, hát kíváncsi leszek elfogy-e? :oops: :oops: :?

Csilla, én is mondtam már ezt, hogy mikor kicsi volt, s én lepődtem meg a legjobban, hogy jajj, dehát még most is kicsi, s mégis komoly múltunk van már. Én úgy megállítanám az időt, kis pelenkás cicizős fogatlanom. Én még babázni akarok Vele sokáig, pedig hamarosan tényleg le fog rázni :(

Niki, én meg nem ismertem meg Emmát, újra ránéztem, hogy ki rakta fel ezeket a képeket, valaki új, s látom Te...nagyon szépen kerekedik a kisasszony, s milyen ügyesen nyúl hason a játékért. :)
ági_bp

Dóri, Famó, leírnátok, hogy hogy van ez az egész GYÁS, GYED, GYES. Mármint, hogy ha valaki gyed alatt szüli a kistesót, tehát kevesebb, mint 2 év a korkülönbség, akkor jogosult gyedre...én így tudtam. Ezek szerint megigényelhető a gyás is. De mi van akkor ha valaki már gyesen van az előző gyerkőccel, tehát betöltötte a 2 évet, mikor születik a kistesó. Gyesről már nem lehet gyedre, gyásra "visszamenni" ha jól tudom. Ez ha így van, az tök gáz, mert mi van akkor, ha mi pl két és fél-3 év korkülönbséget szeretnénk, akkor én a 2. gyerekkel végig csak gyest fogok kapni????? Vagy vissza "kell" menni dolgozni, hogy normálisabb lóvét kapjon az ember? Olyan szomorú, hogy ezeket is számításba kell venni a gyerekvállalásnál, miért nem lehet úgy ahogy majd a szívünk diktálja meg az élet hozza? :roll:
ági_bp

Enyém babu:

Nézd anya, sikerült átfordulnom:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.19 08:49-kor.
Vendég

Doo, most olvasom, figyeld:

A csecsemő általában jobban kijön az idegenekkel akkor, ha az anyaöl biztonságából veheti először szemügyre őket.

Egyébként itt a link: http://www.informed.hu/eletmod/care/dev/?article_hid=71777

Egyébkén ezt a függőséget én is borzasztóan élvezem. Hogy mi vagyunk nekik az elsőszámúak.
És én is tökre függök tőle. :wink:

Bogyra! Nagyon köszi az infót. Utánajárok a dóóógoknak....A mentolosat ki szereti????? Úr isten.
Mi a párommal nem vagyunk óvszerpártiak....
Fú csajok, nem semmi, h. így meghányjuk ezt a témát. De tetszik, örülök. :D
Nálam mondjuk nem igazán van tabu, én nyitott vagyok mindenre...

Csilla, nézek nagyokat, h. kijééé ez a fütykös itt, háhhááá, de édes. Nagyon jó képek.

Ági
, hát köszönjük szépen. Igen, most sokat fejlődött, változott, hízott Emma. Bár ő inkább hosszra nő, mint széltében, azt vettem észre. Ilyen gyerök.

Kép
niki30

niki, tudom én ezt "hivatalból" :oops: csak hát más az elmélet és a gyakorlat. meg mindig ilyen csimpi babát szerettem volna - csak nem gondoltam h ennnnnyire az lesz :shock: h még pisilni sem lehet tőle :lol: de persze h imádom és
csilla, igazad van h hamar megnőnek és visszasírja az ember. bár én nem vagyok kifejezetten az a "babázós" típus, korábban pl soha nem nézegettem be a babakocsikban, de most én is egyszerre érzem úgy h vajon mi lesz a legközelebbi "produkció", fejlődési fok és mikor jut el oda, meg azt is h még sokáig maradhatna ilyen kis mini mókus, no meg azt is, ha már nem marad ekkora, akkor legalább egy-két tesó legyártásával újraélhető ez az időszak :lol: mondjuk, tesó(k) lehetnek kicsit kevésbé szülőamortizálók :roll: :oops: :lol: most már asszem elég hosszú és egyértelmű kívánságlistát fogok benyújtani a jóistenhez h milyen gyártmányt kérek - nehogy megint vmi félreértés essék :lol: :lol:
ja, és h ne nyavalyogjak folyton: soha nem olvastam ennyit, mint mióta megvan Viktória - a maratoni szopikat én ezért is csíptem :D mondjuk mióta 5 perc alatt elintézi az evést, már lassabb tempóban falom a lapokat, de pl altatás-ringatás közben még mindig marad bőven időm :wink: úgy képzeljétek manu chao bmely lemeze be (erre már alapból megnyugszik), egy kicsit intenzívebben billegek, majd már csak egyhelyben és közben a térelválasztó szekrény tetején a könyvemet olvasgatom :lol:

más: vett már vki etetőszéket? én csak 6 hó után fogok majd szopi mellé bmi kajcsit adni, de lassan majd illő lesz beszerezni egy ilyen alkalmatosságot. milyet érdemes nézni, milyet semmiképp?
Vendég

még egy körkérdés:
tudtok olyan internetes üzletet, ahol jó minőségű és nem észveszejtően drága babaruhákat árulnak? vagy minőség és kedvező ár együtt nem létezik? :roll: bár, én jónak tűnő és olcsónak sem mondható cuccokkal is jártam már meg :evil:
Vendég

bringa, legalább azt oszd meg velünk h te éppen hány fánkot ettél meg és ilyesmik :wink: mindenki annyit mond el az életéből, amennyi jól esik.

ja és a majki kertünkbe szóló meghívás továbbra is él, ha vkinek volna kedve jönni és személyesen is megismerkedni egymással. a társaságot úgy veszem észre, Viktória is csípi :wink: :D
Vendég

Sziasztok! 8)
A napszemüveg az inkognitó miatt van,nem akarom,h felismerjenek :wink: :lol: 8)
Túl az első sokkon,derűsen és optimistán a jövő elé tekintve,újra itt vagyok! :lol: :lol: :lol: (ez kam',de jó!nem?!? :wink: )
Bogi! :lol: :lol: :lol:
Doo!Hát hiába,a Te szakmádhoz nagyon is kell az empátia és intució,ráhibáztál,így az éteren át! :wink: :lol: A tegnapi termés,fánkattac:egy lekváros és egy csokival álcázott,de belül vaníliás.De nem hagytam megtéveszteni magam,kivégeztem a beépített ál-fánkot! :lol: :lol: :lol:
De most komolyan csajok!Nagyon köszönöm Nektek,h gondoltok rám,és a bíztatást,a lelépés nem engedélyezését,és.........,és........,szóval mindent! :wink: :lol:
Jó,hogy vagytok!

És akkor most megörvenedeztetlek benneteket egy amolyan nagyon is Brigi bénasággal,ami csak velem történhet meg(na jó,talán még Bogival :roll: )
Anyukám,még a Szent István napi ünnepségek keretében házhoz szállítmányozott egy flakon szentelt vizet,ha a hegy nem megy... keretében-,a templomból.Én a magunk részét átöntöttem a ház és ágyszenetelés után,Lili használaton kívüli cumisüvegébe és gondosan elrejtettem a hűtő leghátuljába.Kiönteni nem mertem,félve Isten retorziójától,de természetesen nem nagyon törődtem vele,a szentelt víz,az úr házában csendben lapult a hűtőnk legmélyén.........De nem elég mélyen! :shock:
Vasárnap leléptem kicsit itthonról barátnőzni,Lili apával maradt itthon,rá várt a fürcsi és a vacsi.Hogy finoman fogalmazzak kapcsolatunkat mostanában kommunikációs zavar árnyékolja be :shock: :roll: ,vagyis leginkább nem is beszélünk :shock:
Szóval hazaértem,kislány ágyban,apa konyhában és látom ám,h az ásványvízes palack érintetlenül áll a konyhaasztalon :shock: !Ekkor a gyomrom környékén megmozdult vmi,éreztem rövidesen olyat hallok majd,aminek nem annyira fogok örüni :roll:
És igen!A cumisüveg a mosogatóban,szentelvíz maradék tápszer formájában az alján figyel én meg se köpni,se nyelni nem tudtam.......Hát eltelt vagy jó két perc mire kinyögtem,h "úristen,azzal etetted meg a gyereket?" A választ tudjátok úgyis,igen!
Nehéz arra szavakat találni milyen érzések kavarogtak bennem :roll: Magam hiszek Istenben,és nehéz lett volna elhinni,h ilyen kis gonosz tréfát űz velem,csaknem betegíti meg,NEM BETEGÍTHETI MEG A SZENTELTVÍZ A GYEREKEMET!!!!!!!!!!!!!!!!
De azért annyira nem tudok elvakultan hinni,h ne tudjam az bizony ott a hűtöben,csak egy forralatlan,poshadt víz,amiről azt sem tudom pontosan honnan származik :shock: Csapból?Kútból?
Hívtam anyumat,kérdeztem "ugye ez nem az a víz,amiben a hívők a kezüket mosdatják?"............
Azóta eltelt pár nap,Lili széklete száma nem változott,viszont az állaga,na az igen!De ez újabb dilemma,ugyanis pont vasárnap kezdtem el egy új tápi is adni neki,plussz ezidáig másik fajta ásványvizet is használtam,olyat,amit forralni kell,hát ez is lecseréltem.A helyzetet tovább bonyolítja,h én is tiszta takony vagyok,várható volt,h előbb-utóbb Lili is elkap vmit belőle,na ez is sikerült,picit taknyos Ő is,ja és ugye fogzik :roll: :shock:

Most megyek,mert sír,de jövök még! :wink: 8)

Kép
bringababa

Sziasztok,

Bringa!!!! :) :) De jo, hogy itt vagy, mar keszuletelek hivni vagy sms,hogy mi van veled!!! Jol vagy?
Ezen a szenteltvizes sztorin jot mosolyogtam!! Isten megszentelt vize nem arthat!!!!!!!!!! :) Persze megertem a sokkot, en sem orultem volna ha egy ki tudja honnan szarmazo vizbol lett volna tap, meg akkor is ha az a poshadt le meg van szentelve!!! :D Tuti a taptol mas Lili szeklete, en most a napokban 3-at is kiprobaltam es mindtol valami gaz volt, ugyhogy maradok a jol bevalt Bebanal!
Neked gyogyulast!!!!

Doo merrefele van a kertetek? Szeirntem az osszejovetellel az lehet a gond, hogy mindenki szanaszet van az orszag kulonbozo pontjain. Van a Pesti mag (en magam is annak vallom,mert kozel vagyunk Pesthez) es a videkiek, ki erre ki arra...igy azert nehezebb talalni egy kozos pontot. Meg ugye oda el is kell jutni! De ne hagyjuk annyiban a temat, mert jo lenne talalkozni, hatha ossze tudunk hozni valamit.
AMugy tokre megertelek Doo, hogy persze majd szepen emlekszel vissza erre az idore, amikor a kamasz Viktoria az orrod elott csapja be az ajtot, mert epp valami tini valsag van, amit te nem ertheeetsz anyaaa!!!! :D :D De azert elni most a napjaidat, amikor sokszor eleg nehez, meg faraszto..szoval ertelek nagyon! Minden valtozik, ennek a korszaknak is vege...es jon a kovetkezo (nehezseg)!! :shock: :)

Na probalom kitalalni, hogy ma miylen napunk legyen. Atmenjek anyumhoz vagy maradjak itthon. Menjek vagy maradjak? Menjek vagy maradjak? :D :D Ricsike ugy tunik jol van a szuri utan!

Puszka nektek.

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!

Szép az idő, nem? Bár még kinnt nem voltam, de innen bentről szépnek tűnik:)
Süt a nap...lálálá.....

Dóri, tegnap elfelejtettem reagálni. Igen, ez az a könyv. Emma is nagyon szereti. Örököltük az nővéreméktől:)

Doo, hát jót nevettem itt magamban, ahogy elképzellek, öcsém :lol:
Hát ez tök jóó. Így olvasni. Beszarás.
Tatabányán van egy nagyon jó kis turka, nekünk minden göncünk onnan van. A volt Turul mozinál.

Na ezt elküldöm aztán jövök egy szívfájdító, borzasztóan jó vételemmel.

Kép
niki30

Szal, nem is az én vételem. Nővérkém vette a veszprémi bolhapiacon.
Mutatom:

Kép

Csajok, és mindezt 3500 magyar forintért.
Kicsit koszos állítólag, na de ki lehet mosni.

Kép
niki30

Sziasztok!

Brigikém,
De jó, hogy újra itt vagy! :wink: :wink: :D Én hatalmasat röhögtem a szenteltvizes sztoridon. (én magam egyáltalán nemvagyok hívő, és tudjátok, 1x talán írtam is, hogy egyik gyerekem sincs megkersztelve)

Doo,
nekünk van egy pár etetőszékünk :oops: :oops: :D még gergi idejéből a jól bevált fa, ami később kis székké és asztalkává(rajzolóalkalmatosság) alakítható. Ez szerintem később nagyobbacska babánál jobb, kevésbé komfortos. Viszont oviskorú is tudja használni kisasztalnak+széknek (szétszedhető ugyebár).

Van egy "menő" 8) :lol: székünk, vmi német hiperszuper, dönthető, állítható magasságú, kivehető tálcás, görgö kerekes, ami fékezhető, 5 pontos biztonsági öves, pvc huzatos (ezt nem szeretem benn, mert nyáron beleizzad a gyerek, ezért terítek bele mindig egy textilpelust a melegben). Hátránya, hogy viszonylag nagy helyet foglal, viszont praktikus, mert egészen csöpp babát (fél évest) is nyugodtan és biztonságosan beletehetsz és akár csücsülhet is benne, amíg a dolgodat végzed a konyhában. Később , ha már nem nagyobb a gyerkőc, akkor normál székként is használhatod az étkezéseknél akár oviskorúnál is.

Van egy antik darab is, ami egybe fa (nem szétszedhető), egybetálcás és csodaszép egy faragott darab, ez a szüleimnél van. csak dícsérni tudom.

Ami szerintem nem jó, azok a bizonyos "csőlábúak", valahogy nemérzem kellőképp stabilnak. De lehet, hogy ez az én személyes dilim csak.

kérdés mekkora helyed van a tárolására, mert oké, hogy összecsukható a német székünk, de nem egy anyabarát felszerelés ilyen szempontból, állandóan nyitogatni csukogatni, eléggé macerás. Én babakocsiból is és székből is a Peg Perego márkára esküszöm (székből a Prima Papa a neve), a mienk is szinte ugyanolyan, csak azt ajándékba kaptuk. Újonnan elég húzós az ára (olyan 40 körül, használtan hozzájuthatsz szerintem olyan 20 körül).

internetes üzeltet nem tudok.. nem is nagyon csípem.

Majki kert az pontosan merre van? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Na Bringa, ez a szenteltvizes sztori nem semmi.
Hihetetlen.
Csak nem lesz baja tőle Lilinek. Eddig legalábbis úgy tűnik, ugye?

Kép
niki30

Bringa, horror ez a sztori, de halálra röhögtem magam rajta :lol: Még a páromat is felhívtam a munkahelyén, és beolvastam neki a telefonba... ő is megvidámult tőle.
De basszus, azért te is hülye vagy (má' bocs), hogy lehet a szenteltvizet a cumisüvegbe tölteni???? Szegény férjed nem tudhatta... Annyira szar nem is lehetett, ha Lili megitta, szóval biztosan nem lesz gond.
És nézd a jó oldalát: így legalább kívülről-belülről tutira meg van szentelve a gyermek.

Niki, marha jó a kocsi, ennyiért ráadásul ajándék!

Doo, Majk egy város? :oops:

Csilla
Vendég

Hát igen,B.is pont ezt kérdezte,h lehet cumisüvegbe tő'teni,idézem:azt a xart?????????? :shock:
A válasz 1szerű,pontosan másfél deci volt,gondoltam másfél litykós palckaba azért mégsem öntöm át,meg úgy voltam vele,h anyu elmegy kiöntöm úgyis,de akkor megszólalt a lelkiismeretem,magyarán bex...tam :roll: :lol: féltem az Úr haragjától,ezért maradt ott.
Remélem megúsztuk,úgy okoskodtam,h annyira pici még Lili,h ha vmi gáz lett volna,akkor az már max. 12órán belül kiderül.Nem lett,hál'Istennek :roll: :lol:
És ha már elmaradt a nagy keresztelő,legalább így megtörtént.Úgysem a külsőség a fontos.............. :wink: :lol:

Doo!Jómagam nem tudok internetes boltot,de van egy ismerősőm,aki mindenét onnan vadászta le,igaz nem áraházakból,hanem az ilyen adok-veszek oldalakról.És nem hazudok sírtam,olyan babakocsit vett 30ezer forintért,Peg Perego,üzletben 42ezer,novi csentó,csak vki külföldről hozza be.Így vett majdnem fáláron etetőszéket is.Szerintem nézz körül ilyen oldalakon.

Részemről mehet a tali,én már akkor is mondtam,vagy nem :roll: Talán azért nem,ha nem,mert annyira természetesnek vettem,h naná!Én szívesen felajánlok egy+egy helyet a furikázásra,akárhol is legyen.

Lépek,mert főnököm gyenge muzsikálásból,dühös óbégatásba váltott :lol:

Puszi,és mégegyszer:szeretlek Benneteket! :wink:

Kép
bringababa

Gabi!Minden együttérzésem a Tied,gyógyuljatok meg mihamarább!

Niki!engem esz a sárga irigység :wink: szólj már légyszi testvérkédnek,h uez még1szer,uennyiért rendel! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Bringa, oké.
:)

Kép
niki30

Sziasztok!

Bringa! Azthittem nagyobb baj van, szerintem levinek eg ykis szenteltvíz mármegsemkottyanna a szokásos féldecise utén! :D
Örülök, hogy minden rendben, amúgy a szenteltvíz annyiban okozhat gondot, hogy réz tálban tárolják a templomokban, ha ez már nem ilyen instant szeteltvíz.... a réz kioldódik. De annyira nem hogy mérgezést okozzon! :)
A jóisten mostmár vele van! :)

Doo! Én szívből ajánlom neked vaterát és a teszveszt, Levinek rengeteg dolgot szereztemott be. Ha meg tuti lelőhelyre vágysz az meg sajnos itt van peste egy nagyonjó turka a kőrúton... valami isteni ha arrajárok mindig rászánok egy órácskát... a minak kivadásztam két teljesen új overált, egyik téli másik őszi, egy bélelt kikocsikabátot kapuckával, egy tuti menő next nyálendőt my first christmas-es, két bélelt tutyikát, egy rugit, és a bnőmnek még egy kabátot ezt mind 4800-ért....
Sztem megérte! De van egy bnőm aki tatbányán tud egy jó turit. Ha érdekel megkérdem tőle hogy merre van.

etetőszék: rengeteg van... amit érdemes átgondolni gyorsan leírom:
- később oda tudd tenni magasszékként az asztalhoz, hogy együtt tudjatok enni.
- kicsire csukható legyen
- bele lehessen kötni a pulyát
- duplatálca???? evés utánegyből rajzoló játszó alkalmatossággá lehet alakítani...

Szerintem amit viszont nem édemes:
- alvó pozícióba dönthető, játszóasztallá alakítható, zenél, fütyül, ringat.... Szvsz kár össze keverni az étkezést bármilyen más tevékenyéggel, sem az emésztésnek sem az étvágynak nem tesz jót.

Ugyhogy én azt tanácsolom, hogy a legegyszerűbbet érdemes megvenni, amit majd az asztalhoz lehet tolni. És csak etetni benne a gyereket, illetve Gergőt egy félórával korábbn beletettem és akkor előtte pempőztem neki össze az ételt ilyesmi... de mi csak az étkezáshez kötődően használtuk!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Nincs most idom atolvasni Titeket, nem voltam eddig, mert bedoglott a monitor, most epp jo, ki tudja meddig :roll:

Elina hanyt hajnalban, nem eves utan, hanem arra ebredt szegenyem, eleg szar lehetett, gyorsan atrohantam, felkaptam, ket korty teat adtam neki, hogy jobb legyen a szaja ize, azt is azonnal ahogy leraktam, kihanyta, na ekkor mar megijedtem.
Elvittem reggel a dokinenihez, szerintuk megfazott kicsit, meghallgatta, torka sem piros, de azert neha kohog es tusszog.
Nurofent kap, remelem hogy ennyi volt, mondtak hogy biztos azert nem lazas, mert meg anyatejes.

Babauszasra hetfon nem megyunk, egyet kihagyunk, az asszisztens szerint ne menjunk tobbet, mert csak megfaznak a gyerekek.
Hat azert nem hiszem hogy burokban kell elni, azert meg viszem, de ha megint lesz ilyen vagy hasonlo, akkor atgondolom.

Ja a dokino szerint mivel kedden meg oltast is kapott, es az amugy is legyengiti a szervezetuket, a ketto egyutt lehet a meghules oka.

jajj remelem nincs baja a babomnak :?

Puszi MIndenkinek!

KépKép
horilda

Ilda, sajnálom.
Biztos csak egy kis megfázás.
Azért vigyázzatok és most akkor ne menjetek szerintem se usziba, míg jobban nem lesz.

Kép
niki30

Ilda, sajnálom.
Biztos csak egy kis megfázás.
Azért vigyázzatok és most akkor ne menjetek szerintem se usziba, míg jobban nem lesz.

Kép
niki30

bocsi. most én is rövid leszek - szeretnék esti showdert nézni :wink: :oops:
ez az egyetlen műsor, amiért bekapcsolom a tévét - így június óta nem tettem ilyet.

kösz a tippeket! eddig nekem a fa szétszedhetős volt a fejemben. lehet h maradok is ennél. a hely miatt, a későbbi felhasználhatóság, no meg ár miatt is. nagyon jó h vannak tapasztalataitok!! így azért más, mint a katalógus alapján dönteni!

Majk Tatabányától kb 20 (?) km-re lehet, közel Oroszlányhoz, ill a Fehérvár irányába le kell kanyarodni onnan. nem város, de nem is falu, hanem ilyen kertes nem tudom mi. csendes, nyaralós környék, szép kilátással. van egy horgásztó és egy remeteség a közelben. a ház kétszintes, a kert nagy. alma korlátlanul szedhető-ehető :wink: :lol: bio :!:
Vendég

ilda :cry: jobbulást elinának. ijesztő lehetett a dolog. szuper h ennyire meg tudtad őrizni a hidegvéredet.
Vendég

Doo, de jó!
Ez Nektek amolyan nyaralóféleség?

Én is Pestről mennék (bár tatabányai vagyok :) ), szal van még hely a kocsiba, ha valaki gondolja. Szívesen elviszek valakit.

Időpont?
Az a necces szerintem.
Ráadásul nekünk most megint tökre be van táblázva a szeptember, de már októberre is vannak programok. :roll:

Kép
niki30

hm. szavazzunk! :wink:
Vendég

sziasztok!
Mindenkinek köszi a jókat!!

Bringa!Jót nevettem a vizen... :lol:

jajj,olyan hisztis ma Brendus...már megint...majd jövök!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szaisztok!
hahó,knock-knock!hol van mindenki?
Csilla!A tegnapi üzidnek hála,azóta le sem akadok az oldalról :wink: :lol: ippeg babakocsi vásárláson ügyködöm. :lol: Bejön ez a kiválaszt,házhoz hoz történet.Csak nehogy pórul járjak,még soha nem shoppingoltam így :roll:
Tényleg van vkinek tapasztalata háromkerekű babakocsi,illetve Pikkolo márka tekintetében?
Csak gyorsan,gyorsan,mert már a vásárlásnál járok,help!
Tegnap elvittem Lilit orvoshoz,mert 7végén szabadságra megyek,lepattintom anyumékhoz,és hát ugye táborozás előtt mindig kék igazolás,h a gyermek egészséges :wink: :lol: De most komolyan,akartam tudni,h minden okés-e a kiscsajjal,különben nem lennék nyugodt,ha betegen adnám le.Leszámítva egy kis náthát minden rendben vele,na meg hát a fogától kicsit "nedvesebb" a lelkem :lol: Ma hajnal 4kor arra riadtam,h nem sír,hanem danászik.Ökle a szájában és trillázott,skálázott,cuki volt nagyon,bár az időpontot illetően nem annyira örültem.Bedörzsiztem az inyét,raktam kicsit a cumijára a zseléből,magamra fektettem és így szunyókáltunk tovább reggel fél8ig.

Szombaton csikidámra nyomom,már alig várom!Még akkor is,ha a múltkori Sláger koncert nem éppen úgy végződött,ahogy szerettem volna.......... :(
De most már kimulatom magamat a jó kis R-goval!

Puszi mindenkinek,szép napot! 8)

Kép
bringababa

Elinának jobbulást!gyógypuszi meg simi-simi!

Kép
bringababa

Bringuli kuldtem privit!
Biztos jo lesz a R-go koncert, bulizd ki magad! Jaj lanyok en mar alig varom, hogy ne szoptassak! Marmint akarok minel tovabb, de mar szeretnek a baratnoimmel egy igazi jot bulizni es hat azert ahhoz kell egy kis? alkohol is!!!! :oops: :oops: 6 honapos terhesen voltam veluk buliba, de hat nem ugyanaz volt....jozanul!!! :oops: :oops: :D Ami kesik, nem mulik. :)

En benne vagyok talalkaban, nekem egy gondom van ezzel,hogy egyetlen gyermekem ruhel sokat autokazni!! :( Es akkor sir, amitol en is kiakadok, szoval nem egyszeru. De azert megoldhato. A szeptember nekunk is eleg zsufolt, de szeirntem hetkoznap is talalkozhatunk, nem? Mert nekunk ugye csak a hetvegek zsufoltak, viszont hetkoznap szerintem raer mindenki, nem?
Ugyhogy akkor maradjunk rajta az ugyon es kezdjunk gondolkodni hogy hetkoznap jo-e vagy ha nem akkor melyik hetvege lenne jo. En elore tudom, hogy nekem oktobertol szabadok a hetvegek! :oops: 8)

Kép

Kép
lorcika

Elinanak en is jobbulast kivanok, ez eleg ijesztoen hangzott!!! :( Remelem mar jobban van!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Eddig olvasó üzemmódban voltam, de régóta olvaslak Benneteket!

Azért ragadtam kalivatúrát, mert valamelyiktek irta, hogy éjszaka elmászkál a babója és ettől az felébred. Nekünk is voltak hasonló tapasztalataink, de amióta ágyzsákban (hálózsák) alszik a kicsi, azóta nem mászik el éjszaka, ott ébred, ahol elaludt.
Esetleg érdemes lenne kipróblni.

Üdv mindenkinek,
Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Bringa nagyon örülök!!!! Én régóta nyomom az oldalon, rengeteg jó dolgot szereztem be onnan :) Azért érdeklődj a házhozszállítás ügyében, mert többnyire egy könnyen megközelíthető nyilvános helyen szoktak összefutni. Igaz, én csináltam olyat, hogy egy ezressel többet ígértem, ha idehozza a lakásra.
Háromkerekűt próbáltam egyszer, az egy jogger volt fix első kerékkel. Na, ez a bolygósíthatóság nagyon hiányzott! És ezek csak egy irányban tolhatók, szóval nem tudsz gyönyörködni a babádban séta közben.
És éljen a csikidam! :lol:

Lorcika, nemmondod!!!! Te ilyen rosszéletű vagy? :D :D
Nálunk is a hűtőben figyel még az a megbontott üveg vörösbor, amit terhesen még ihattam, szoptatósan már nem...alig várom, hogy kivégezhessem végre :lol: :oops:
És tényleg...hol vannak már azok a régi lánybulik, a boros, pletykás, panaszkodós-pasikibeszélős?

Tali... szerintem októberben már hideg lesz egy kertezős naphoz.

Csilla
Vendég

Ja, és hátha érdekel valakit, hordozókendő kötés tanfolyam:

http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... 0&limit=10
Vendég

Köszke Csillu az infót,maradtam egy sima ernyőkocsinál,keddre már itt is lesz :lol: Igazából dömper nagy babakocsink már úgyis van,felesleges lett volna még egy nagy kocsi.De már alig várom,h itt legyen,mert ezt tényleg útálom már.Sétára szuper meg minden,de ha berakom a csomagtatóba,akkor sose többet nincsen hely már benne. :cry: Bízom benne,h ezzel tartós szerelembe eshetek! :lol:

Fel a fejjel csajok,Robi alatt majd helyettetek is szürcsizek egyet-egyet :wink: :lol:

Lorcim,drága válasz ment! :wink:

Kép
bringababa

Sziasztok Drágáim!

Egy krémlikőr társaságában idézem fel huszas éveim alkonyán a múltat,mert ma még 29 holnap 30 leszek.
Azt hiszem lezárult egy korszak az életemben,és egyben kezdődött egy új,és hát a legszebb ajándék a szomszéd szobában durmol.
Holnap kettesben leszünk,mindenki elmegy itthonról,talán a sors iróniája,hogy együtt lehessek azzal a kis lénnyel,aki megkoronázta a kapcsolatunkat,aki bearanyozza a napjainkat,akiben annyi szeretet van,hogy talán már sok is,mégis fürdök benne,ha rám mosolyog,mert olyankor úgy érzem boldog,jó itt neki velünk,és lehet hogy gyereknevelésben tapasztalatlan vagyok,mégis igazolva érzem,hogy valamit jól csinálok.
Anyukám vett ma egy szál sárga rózsát Martin nevében,és mikor a karomban tartottam odaadta a virágot ,babuci megmarkolta rám vigyorgott,és bebújt a nyakamba,na tessék és ne bőgjem el magam,mégha e egy spontán mozdulat is volt,mégis olyan volt mint a mesében.
Annyi minden történt az elmúlt tíz évben,hogy őszintén szólva elfáradtam igy a végére,persze holnap sem lesz más nap,mint a többi,és a holnap utáni sem,igyis-úgyis fél órát kell dolgoznom hogy eltüntessem a ráncokat az arcomról,egyre több a viszér a lábamon,mint egy vénlánynak :shock: az izületeim totálkárosak,reggel úgy rakom össze a gerincemet hogy az ágyból ki tudjak mászni és babuci kiságyáig eljussak arra a szintre hogy fel bírom emelni.
Na jó befejezem a sírást,attól nem lesz jobb hogy panaszkodok.
Gyorsan reagálok,Bringa na végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi is szeretünk,hiányoztál!
Bogyra látom te is kezdesz visszacsorogni,hurrá hurrá!
Niki,macska habos képe észbontó,a kocsi meg szuper,én nem kocsit kérek hanem egy ilyen testvért!
Doo,biztosan kipróbáltál minden létező pózt Vikivel,na de ez???nagyon jó!!!!
kerti pati ügyben javaslat,valóban el vagyunk szóródva,és ráadásul nekem most indul a bolt okt.1-én ami eléggé lefoglal,szept .fullos -tele van-és ki tudja meddig lesz jó idő,azt mondják most hideg lesz az ősz és a tél is,szóval részemről egy tavaszi kirándulást találnék optimálisnak,akkor már a babóm is nagyobb...
Vanda az én fiam is 2 hete alszik polár hálózsákban,este fürdés után belezippzározom ,megetetem és már alszik is,jó meleg neki,(sokszor felébredt éjszaka ,szerintem fázott)nem kell félni,hogy kitakarózik,puha....és tényleg nem mocorog annyit,pedig azt megelőzően folyton úgy kelt hogy a lába kilógott a kiságy rácsai között és keresztben feküdt,de most ahogy betettem úgy ébred.Szóval klassz.
Minden beteg babónak sok sok gyógypuszi!!!
Most megyek mert ma anyagokért rohangáltam és hulla vagyok,holnap jövök,jó éjszakát

KépKép
riella77

Riella sok boldog szuletesnapot!!! Szemtelenseg, hogy meg csak 30 leszel!!! 8) :D En 2 het mulva toltom a 33-t ami azt jelenti, hogy innen mar egy jo darabig nem lehet forditva tenni a gyetyat (32=23)!!!! :? :)

A halozsakot mar en is probaltam es most megint bevetem, mert igazatok van. Abban is elkuszott Ricsike, de teny, hogy nem annyira!! Ez sima vekony zsak, de olyan jo vastag takaroja van,hogy fazni tuti nem fog. Reggelre volt egy pici lila folt a homlokan. :( Tuti az agyracsnal szerezte, pedig van racsvedonk, csak nem teljesen korbe az agyba, hanem felig...es hat persze hogy hajnalban is a fedetlen racshoz kuszott! :roll:

Ferjem cuki. Epp most kerdezte latvan, hogy a babaneten vagyok, hogy na mi ujsag? Hogy vannak a lanyok? Gyerekek rendben vannak? :) :) Hat igen itt mar mindenki mindenkinek a gyereke, apja, anyja!! :) :) :)

Joejt mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

MI van Melcsivel, Legivel, Elizaval es a tobbiekkel??

Kép

Kép
lorcika

riella, h Te micsoda egy fiatal csitri vagy! :wink: :lol: sztem meg panaszkodj csak! legalábbis nekem szokott segíteni 8) pl most is, úgyh kösz csajok h "meghallgattatok".
sztem még lehet októberben tali - a szept így végig gondolva már túlságosan rövidnek tűnik. nálunk ráadásul egy csomó minden van szeptemberben - úgy értem név- és szülinapok, úgyh minden hétvége ünnepléssel telik. viszont az kétségtelen h kerti buli volna az ideális, mert hiába kétszintes a ház, sztem azért ennyi csajnak és babónak mégis szűkös lenne, a kert viszont tényleg nagy.
de ez nem zárja ki a tavaszt sem :wink:
és sztem pont az az igazságos a dologban h ez a tali hely senkinek sincs túl közel . mindenki beleadhat apait-anyait h jelen lehessen :wink:
a hétköznap sem rossz ötlet különben!

csilla, bringa,
milyen linkről van szó? én nem láttam, viszont érdekelne! (bocs a vaksiságomért :oops: )

famo,
már napok óta akarok Neked írni, de csak halogattam a fogalmazványt. remélem, azért te is olvasó üzemmódban vagy.
szal persze h látszol! én legalábbis több hozzászólásodra is emlékszem, mert megérintettek.
de azon gondolkodtam h talán az internet természete a ludas a dologban - hiszen rengetegen elolvassuk egymás hozzászólásait, de nem mindenkire lehet mindig reagálni és a reagálás hiánya nyilván többünkben is azt az érzést kelti h "láthatatlan tintával ír". igazából gőzöm sincs h hogyan lehetne ezt orvosolni :roll:
Bencével mizujs? nagyon sajnáltalak benneteket, ahogy írtad ezt a böli dolgot. olyan nehéz h tök kiszámíthatatlan h mire mit lépnek... :roll: milyen sima és egyszerű volna a gyereknevelés, ha kapnánk hozzájuk egy több-kevesebb oldalas kis kezelési útmutatót! :roll: különben én tökre megértettelek akkor is, amikor azt írtad h jó volna egy kicsit a nagyot bölcsibe adni, meg hát akkor is, amikor azt írtad h akkor most bölcsi mégis felfüggesztve.
Vendég

igen, én is nagggyon hiányolom legit, melcsit és mindenkit. eliza azért önmagához mérten nem annyira rég jelentkezett. legalábbis én élénken emlékezni vélek domcsi édes kis fotóira :D no meg anido - nagyon sokszor eszembe van h mi lehet a kisfiával.

lorci, sztem 29 évesen sem örültél, ha megfordították a gyertyákat, nem? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jaj csajok buli - én is akarok! Én nem szoptatok sajnos de így apával néha este megiszunk 1 pohár bort de így sem olyan.
Balázs is mászkál éjszaka keresztbe fekszik reggelre meg oldalra fordúl, nagyon szereti a kezét nézegetni és megfog mindent ami a keze ügyébe kerül. Rág nyáladzik eszi a plédjét- szegény biztos viszket az ínye. Kép Kép
KépKépKép
rena10

rena, gabi, ilda hogy vagytok?
Vendég

Lányok, egyszer felvetettem a keresztelő kérdését. Sajnos a mi templomunkban úgy tűnik nem fogjuk tudni megkereszteltetni idén, szóval keresnünk kéne egy másik templomot.
Valamelyiktek ajánlott egy palotai (?) kertvárosi templomot. Kérlek adj valami közelebbi infót a templonról, megpróbálnánk megkeresni!!!!!

Rena, Milán is produkálja a rágós-nyálzós tüneteket. Ti mivel kenitek az ínyét? Van valami hűsítő-zsibbasztó zselé csak nem tudom a nevét...

Riella, boldog szülinapot, isten hozott a 30-an felüliek táborában.

Famo, te írtad a bölcsis sztorit? Azon én is kiakadtam, nem értem miért hagyták sírni EGÉSZ NAP, hogyhogy nem telefonáltak rád pár óra múlva, hogy menj a gyerekért? Milyen szívtelen bölcsisnéni az ilyen???

Doo, Bringával Vateráztunk :lol: priviben ment át a link, azért nem találtad.

Templom ügyben írjatok PLÍÍÍÍZ!!!!!

Csilla
Vendég

sziasztok

vagyunk!!!csak az én édes drága kisfiam mióta oltást kapott ölbebabát játszik.nem is ez a baj,nyomkod nekem itt mindent a billentyűzeten össze-vissza.most épp alszik,ritka és szép pillanat.Apa hála égnek lehiggadt,saját magán röhög,hogy milyen idegbeteg állat volt,mondtam,ilyet mégegyszer ne tegyen.megbocsiztam.(jóvátette!!!)

Gyógyulgatunk,már csak a vérképem gáz.a vasam szinte nincs is...de nem baj.majd szedek valamit.

Patrik elkapta Brendustól ezt a torokherpeszesdit.én még ilyet nem is hallottam,erre tessék.megnyugtattak,hogy nekik ezentúl a herpesz ott fog kijönni,hát az marha jó lesz.

szédelgek,szédelgek,kávéznom kéne,felnyomná a vérnyomim,de én a főzöttet nem iszom.esetleg megkérem Patrik fiam,bosszantson jól fel,hátha jobb lesz.tuti stivesen megteszi. :wink:

Minden jót mindenkinek.
HA VALAKI TUDNÁ TUTIRA A KELLŐ 5 SZÁMOT,AZONNAL HIVJON,MEGJÁTSZOM!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Drága gab-RIELLA!Isten Éltessen soká!
Amikor én lettem 30,bevallom elbujdostam :oops: Leltároztam,befordultam,és csak az motoszkált afejembe,h nem akarok beállni a sorba.........
De olyan meglepi bulit szerveztek nekem,h az volt életem egyik legszebb pillanata,még most beleborzongok,ahogy most rá gondoltam!És önkéntelen vigyorra szalad a szám :) .
Akkor ott úgy érezetem egy pillanatra megállt az idő és enyém a világ minden szeretete,szinte fájt.Ha tovább tartott volna biztosan megszakad a szívem,ugye érted Doo?Akkor értettem meg,h van az a szép,ami nem tarthat örökké,mert azt elbírni nem lehet.
Kívánok Neked is ilyen 30at édes Gabi!

És Pici!Hallóka!Boldog névnapot Teneked,megint úgy eltűntél,gyere-gyere! :wink:

Én Lilinek Dologélt használok,legalább öt pillanattal tovább tart az ínyén,mint a Dentinox :) Néha kenek a cucli aljára is,csak úgy cuppog rajta a drága.Most leadtam anyuméknak,de korai volt a nagy happy,csak egy napos szabit kaptam,mert holnap nővéreméknél lett volna,viszont mindenki beteg :cry: Ez csak annyiban érint benneteket,h így sajnos nem tudok mindenki nevében és helyett szürcsizni egy-egy italt,mert korán reggel menni kell érte.Gondolom mennyire sajnáljátok :roll: :wink: :lol:

Templom.Annak idején mi Alexát a rákospalotai templomban kereszteltettük,és semmi sem kértek,örültek,h visszük víz alá a gyerököt :lol: Hogy most mi a helyzet,nem tudom,Lilit már belsőleg úgyis megkereszteltük,a külső jövő nyárra marad :wink: :lol:
Tudod,ez az a templom,ami a XV.ker-i Rendőrségnél van,az irodában kellet akkor jelentkezni,ami a postával sréhen szemben van az önkormányzat oldalán.Remélem értehető,ahogy leírtam,bár ahogy olvasom jómagam sem találnék oda a saját itinerem szerint :roll: :shock: :lol:

Melcsivel néha írogatunk egymásnak,Áron cuki baba,vele minden okés,a többit majd ő,ha jön.Remélem minnél hamarabb! :wink:

Most megyek csajok,nyomok egy kis csikidámot,puszi mindenkinek.Jaj,minden koncert előtt úgy izgulok,nagyon szeretem azt a feelenget.És azt hiszem,ma Robi az egyetlen,akinek a zenéjére még képes vagyok rozzant kis testemmel táncikálni :wink: :lol: A hadbenger már nem menne..........
Na puszka

Kép
bringababa

Köszönöm minden kedves fórumtag hozzám intézett üdvözlő sorait.
Azt hiszem egyre többször fog előfordulni az a szitu,amikor beszéd közben megkérdezik mennyi idős vagy,30-oh valóban ahoz képest egész jól tartod a formád :twisted: :twisted: de ez van ha most 20 lennék nem lenne egy ilyen kis csoda az életemben,és most hogy szerves része a minden napoknak már nem tudnék egy percet se elképzelni nélküle,szóval megint egy évvel öregebb lettem,éjfélkor irtó nagy forgalmam volt a barátnőim sorra irták az smseket,én meg bőgtem rajta,hogy ennyire szeretnek....nekem nem lesz meglepi bulim,az biztos,de buli nélkül is érzem azt hogy akinek fontos vagyok az gondol ma rám,és ez nagyon jó érzés.
Én kimbabyt kenek babuci ínyére ha nagyon nyűglődik vele,meguntam a folyamatos törölgetést inkább többször öltöztetem ha a polója átvizesedik,ami átlag 5ször egy nap.Úgy tudom a dentinoxban van lidocain,amit a foghúzáskor is alkalmaznak fájdalom csillapitásnak,és ez egy babucinak még korai,,a védőnő azt mondta csak akkor használjam amikor már pattan a fog,hogy egy kicsit elzsibbadjon az a rész és ne fájjon annyira a kicsinek....passzz.
Ma egész nap a táblát szerkesztettem az üzletet hirdetendő,egész jó lett,kemény két óra alatt összehoztam,ugyanis babus ennyit aludt ma egész nap.
Holnap már jön haza apa is,mert most az anyukájához vitte a lányát,lévén a nagyanyja és legyen nála is,ne csak nálunk.
Talán a délután a mienk lesz és babázunk és forma1-et nézünk,és alszunk rajta és együtt leszünk 3an, a mi kis családunk.
Most megyek pancsilni,és nézek egy kis tvt,,puszi

KépKép
riella77

Riella, annyira szépen írtál. És mennyire igaz mindez, h. sokan tapasztalatlanok vagyunk, de a mindennapok azt igazolják, h. jól érzik magukat, jó, h. velünk vannak, jó így nekik és mi imádjuk őket!
Nagyon meghatódtam, amiket írtál.
És

NAGYON DE NAGYON BOLDOG 30. SZÜLETÉSNAPOT!
(Valóban nem lesz más a holnap sem és a holnapután sem, de azért adjátok meg a módját az ünneplésnek. Akár Martinnal is).

A fogzást könnyítő gél neve: DENTINOX
Mi is vettünk, de én még nem kentem be neki.
Lehet már? Még úgy látom, nem fáj neki, csak viszkedhet.

Bringa Te már nagyban bulizol, én meg itthon irigykedek! Remélem jól érzed magad.

Jó éjt!

Kép
niki30

Gabi baba, lecsillapodtak otthon a kedélyek? Tudod hogy értem. :oops: Párod jobban van?

A találkozás tényleg kinnt, szép időben lenne a legtutibb.
Én kétlem, h. októberben lenne még olyan idő, h. kinnt tudnánk ücsörögni a manókkal. Nem?
Szóval a tavaszra szavazok. De nem azért, mert szeretném eltolni, vagy nem vagyok rátok kiváncsiak, hanem mert tényleg úgy lenne a legideálisabb, ha kinnt lennénk. És hát a helyhiány miatt is.

Doo, előre is köszi és édes vagy, h. biztosítod majd a helyszínt!

Kép
niki30

sziasztok

jaj, az egész család beteg, mindenki jól megfázott. Kezdődött azzal, hogy péntek este észrevettük Stellán, hogy szörcsög. azért elmentünk a sörfesztre, de anyu már 11-kor telefonált, hogy elég nyűgös a kiscsaj. Hazajöttünk, kiporszívóztuk az orrát, de annyira jött neki, hogy reggelig benne lehetett volna a porszívó:-( Na ott aludt velem, már ha az alvás volt. reggel ügyelet. Hál istennek nincs nagy baja, kapott egy kis gyógynövényes cseppet, meg c-vitamint. amúgy jókedélyű, nem viseli meg a dolog. Annyi, hogy többször cicire kéredzkedik, mivel szomjas, mert a száján veszi a levegőt. Tegnap megkóstoltattam vele az őszibarack levét, hát nem volt nagyon elragadtatva tőle, de az előke nagyon tetszik neki, no meg a pohár, amiből kanalaztam volna a szájába a kajcsit:-)

A párom meg én ma reggelre lettünk betegek. Én nyomatom a cseppeket amiket a lány kapott:-))

A tali kérdés szerintem jó ötlet, de ha jövőre lesz akkor nekem csak hétvégén jó, tekintve, hogy én már dolgozni fogok.

szép napot mindenkinek

Márti
stella2007

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: