A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Riella, ez nagyon jo otlet!

Most epp egy jegkremet tervezek lenyomni a torkomon, ma pedig semmi hazimunkat nem csinaltam, en azt mondom ilyen napnak is lenni kell.
Nekem Anyum haztartasbeli, es mindig mondta hogy o sosem unatkozik, mar ertem, mindig van mit csinalni otthon, na de en azt mondom, hogy ne mi legyunk a lakasert, hanem az ertunk.

Niki, megertem hogy milyen rossz ha Apa nem lesz otthon, engem is el tud szomoritani, ha 2 vagy 3 napra el kell utaznia munkaugyben, azert ez ritka szerencsere, jol teszed, hogy mesz Anyudekhoz.

Na megyek is azert a jegkremert, hali! :D

KépKép
horilda

Sziasztok

Ket hetig nyaraltunk, azert nem voltam. Mindig megigerem,hogy majd jovok gyakrabban, de a sulik, haztartas stb., orulok, ha kicsit tudok pihenni! :(

Rakok fel par kepet, es igerem, gyakrabban probalok mar feljarni!

Puszi mindenkinek!

Liza

Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Csak egy gyors bekukk drága sorstársak!

Riella imádlak!
Jó ötlet! Kösz!

Majd jövök hozzátok, örülök, h. kezd felélénkülni a topic. És tényleg maradjon mindenki veszteg (Bringa, Doo), ti ide tartoztok!
Oké?

Na puszi

Kép
niki30

Csak egy gyors bekukk drága sorstársak!

Riella imádlak!
Jó ötlet! Kösz!

Majd jövök hozzátok, örülök, h. kezd felélénkülni a topic. És tényleg maradjon mindenki veszteg (Bringa, Doo), ti ide tartoztok!
Oké?

Na puszi

Kép
niki30

Sziasztok!

Liza Domi mennyit nőt!! Majd írj egy kicsit többet magatokról. Jó ötlet hogy írjunk többet magunkról is. Én részemről még enni is elfelejtettem ma, pedig Balázs jó baba volt de ezt kihasználva vasaltam, mostam, aztán vendégek jöttek stb. A védőnőnk meg felidegesített. Azt mondja jó lenne többet hízni mert nehogy leálljon a veséje. Hát vitáznék ezen. Eszik eleget, lassan hízik, nyúlt sokat. Jó a kedve, pisi van sok. Nem érdekel ez a baromság amit összehordanak. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10

jó reggelt!

Csajok ,ma megyek beváltani a Rosmannba a Hippes kupont kiváncsi leszek a tartalomra,mivel ma vagyunk 4 hónaposak.
Anyukámtól kaptam egy üveg fincsi piát,ma este ha megjött apa ünnepelünk.
tegnap bevasaltam a Gellért hegyet ami itt tornyosult a fotelben és szemezett velem már egy ideje,mire végeztem azt hittem jön a kis tesó,mondván lebabázok :D :D :D
de jó a kedvem,mert szombaton lagziba megyünk,csak mi ketten apával,ez lesz az első kiruccanás kettesben mióta van babuci,már jó lesz egy kicsit kimozdulnom,vettünk neki is szép öltönyt,meg nekem is vagány rucit,majd dokumentálom és megmutatom,remélem jó buli lesz.
Holnap megyek fodrászhoz,még szoliba is el kéne mennem,mert kivágott a ruha ,én meg olyan vagyok ,mint a domestos reklám,szép fehér .....az meg nem igazán nyerő.Meglátjuk hogy jutok el.
Lányok nekem annyira fáj a térdem,lehet hogy jót tesz neki,hogy babucival lépcsőzök(26db)naponta többször is???????????????,,
Már kenem voltarennel de ,mint a halottnak a csók :( :( :(

Azért nem veszett el senkiben a nő úgy látom,oké hogy most elsőszámú anyucik vagyunk,de nem lennénk azok ha nem lennénk csajok nem?,
:D :D
Niki én is IMÁDLAK,pihenj sokat anyudnál!
Hahó Gabi,ugye nem vagy magadba zuhanva?Tudom,hogy rossz most de ne hátra,hanem előre nézz,hamar elmegy ez a pár hónap,és itt lesz megint.
Bogyra,hol a pókban vagy?????????????????????????????????????
Mi a helyzet a konyhával,kész van????KÉPET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon eltűntél!!!!HELLO,nem úgy van az,azért mert sokasodunk,és egyre többen vagyunk,nem jelenti azt hogy Te csak úgy elsunnyogsz!!!!!Életjelet legalább!!!!!!!!!!!!hogy tudjuk okés minden,csak el vagy kapva
Liza édesek vagytok,gyere gyakrabban.
Rena Balázs nagyon szépen fejlődik,tényleg napról napra kerekebb és gyönyörűek a szemei,ne fogalalkozz a védőnéni okosságaival.
Legi, te is nagyon el vagy tűnve,mi van veletek?
pá mennem kell

KépKép
riella77

Nah, mi ma vásárolgatni megyünk. Lehet hogy már ma meglesz a csodakütsü?:) És persze kell még egy jó félcipő. Hát majd meglátom, ezügyben igenis a drágábbhoz szoktam ragaszkodni. Nem mindegy, mi van a lábamon, kényes jószág a lábam:).

Kép
horpika

sziasztok

szerintem is jó ötlet, hogy magunkról -is- írjunk, így legalább nem parázik senki. Kivéve ha a súlyokról van szó:-))) Mondjuk azzal engem nem lehet paráztatni.
Mi szombaton voltunk bulizni, bár a vége nem úgy sikerült. Apa besértődött, hogy olyan korán -hajnal 1 óra - én menni akartam és mentünk is. Az alkohol beszélt belőle rendesen, reggelig aztán nem is szóltunk egymáshoz, de végül bocsánatot kért. Én mondtam neki, hogy maradjon, dehát a büszkeség- ugyanis az ő osztálytalálkozóján voltunk -, hogy ő hazamegy az asszonnyal stb... No mindegy, túl vagyunk rajta.
Riella! Nem ér finom piákról beszélni. Én is innék már tokaji bort, imádom a borokat, dehát nem lehet. Maximum egy üveg sör.
Jól beállt a hideg. Ez még korán jött. Se cipőm se nadrágom.... Azt hiszem hétvégén vásárlás lesz, persze akkor tuti jön a jó idő. De jöjjön is még.
Amúgy dög beteg vagyok, jól megfáztam. Orvoshoz lusta disznó vagyok elmenni, így viszont nem tudom, hogy mit lehet bevenni, általában a gyogyik 99%-ára rá van írva, hogy szoptatás alatt ne. Úgyhogy teázok, meg szenvedek. No meg gazdagítom a papírgyárakat annyi zsebkendőt elhasználok.
No lépek, intézem az egyetemi dolgokat. Ja meg lakást nézegetek, kezdjük már kinőni a másfél szobát.
Mindenkinek szép napot!
Márti
stella2007

Sziasztok,

Rena szerintem is szepen hizik Balazs, nem kell mindig komolyan venni a vedonoket!!!
Egyetertek Riellaval. Uzenem az eltunteknek, hogy kukkantsanak be ide es valami jelet adjanak magukrol, mert ez egyszeruen nem er!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted:

En most nyomatom be a szendvicsemet reggelire a kavecskammal, kozben az RTL klubbon nezem a csak csajokat! Aztan jon a vasalas.
Magamrol annyi, hogy a labamon nagy labujjamat le kel vagni, mert valami drama van most ott!!!!! :shock: :shock: Felhivok ma egy dokit, hogy hajlando-e valaki vegrehajtani az amputalast!!!!! :D
Az oszt imadom...de nem ezt a reszet, amikor borus, nyalkas ido van. Bizom benne, hogy meg jon a jo ido, hisz annyira szep idok szoktak lenni.
Kepzeljetek ferjemnek lesz fosulis osztalytalalkozoja Egerben szeptember vegen, ahova megyunk babucival (de a bulira nem, mert a fenet se erdekel, meg hadd mulasson ember a regi cimbikkel), viszont szuleimet is elvisszuk Egerbe es majd setalgatunk, meg nezelodunk, aztan masnap jovunk haza. Remelem szep ido lesz es jo lesz minden! :)

Lanyok elert a veg! A Baratok kozt szoktam nezni!!!! :shock: :shock: Regen sose neztem, de most amikor este szoptatok es mivel az hosszadalmasabb muvelet, mert 2 cicibol nyomatom, igy itt a nagy szobaban a tv elott szoktam szoptatni, mikozben nezzuk a Baratok kozt-et!!! :D :D :D Es most meghalt egy kiskolok a sorozatban es mindneki szomoru, meg sirt...hat en is az voltam!!! Hat mi johet meg??????? :lol:

Na mindenkinek szep napot,szunyaljunk ha tudunk, ez annyira almosito ido!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok Lányok (Asszonyok :wink: :D )!

No megvagyunk mi is, csak sulikezdés, meg hétévégi jövés-menés, medvefarm, kisvasút és társai. Most meg ez a fos idő. :? :?

Mégegyszer köszi mindenkinek a hsz-t az általam feldobott témában :roll: , és valóban kértem mindneki véleményét, ezt írtam is, és igyekszem a lehető legjobban dönteni, hogy senki ne kattanjon be. Egyenlőre megy minden, ahogy eddig. Hitel dolog csúszik min 1 hetet, mert a födémezést be akarjuk fejezni és csak utána kihívni mégegyszer az értékbecslőt, nekünk ez így jobb lenne. Jut eszembe, lehet, hogy ebben az esőben nem is tudnak dolgozni az emberek :shock: :roll:
Barátnőm pedig elkészíti a héten a szerződést, ehhez most már én ragaszkodom! Elvileg rábólintott az összegekre, de szerintem lesz még varia a részéről (=ellenvetés), viszont ha már azon vitatkozik vele, hogy egy ilyen papíron mi szerepeljen, akkor teljesen felesleges tovább csinálni nekünk bármit is. A rossz hangulatot meg ugyanúgy megérzik a gyerekek is. Pont. :)

Lorci,
kísértetiesen haonló a programunk, én is csakcsajokat lesek (inkább csa megy háttérben, mert Viki karattyol :lol: ), és aztán vasalok. Du. meg megyek Vikivel a nefrológushoz, hát nagyon kiváncsi vagyok mit mond a sorsunkról. :?

Aztán holnap szülői értekezlet :? :? :? , indul a karate edzés Gergőnek (h. sze. p 18-20h), és szombatra van jegyünk a Rómeó és Júliára.

Rena,
ne haragudj, de a védőnőd nem komplett! :shock: én magasan tennék a hülyeségére. Méghogy "leáll a veséje".. :idea: ezt hol tanulta a drága? :shock:

Tegnap mentem a suliba Gergőért, és a duplakocsival mentem a picikkel, és Marcit felültettem féligülőbe, és nagyon élvezte (kb. úgy ült benne, mint a hordozókájában). És annyira nagyon helyesek voltak együtt Vikivel. bírom, mindig bekukkolnak a kocsiba és odavannak az emberek. :P :P :D

na megyek vasalintani..
Vendég

Mindenki vasal? Vasalok én is... :)
Vendég

mégsem vasaltam, inkább vikiztem. :P :P :lol:
Vendég

Hello Csajok, nem is tom egy hónap távollét után merjek -e jönni... :oops: több mint 3 hétig nem volt netünk, hosszú story nem untatnék vele senkit, de most már újra fent vagyok a hálón :)

Most csak gyorsan annyit hogy jól vagyunk :)
Tőszavakban, Zsófi már lassabban hízik, de nő mint a gomba, 64 centi, még mindig angyal baba, pedig képzeljétek áttört az első foga :shock: csak onnan vettem észre, hogy nem szopta hanem rágta az ujját egy ideje, bedugtam a kezem erre éreztem hogy van bent valami éles :roll: kicsit csálé, remélem még alakul... meg azt is remélem a többi is így fog kibújni , minden zokszó nélkül:lol: mondjuk neki már akkor be volt dagadva az ínye amikor megszületett, lehet hogy ez egy plussz fog azsondják... na majd kiderül...
nagyon ügyesen fog két kézzel, de baromi lusta és ha hasra teszem, beletemeti a fejét a pelusba és nyög, ahelyett hogy emelné a busa fejét :lol: nagyon édi :)

Már túl vagyunk az első nagyis éjszakán, múlt hétvégén lagziba voltunk az urammal, és ő a nagyinál aludt, pont úgy ahogy itthon, este 6 kor és 10 kor kiszaladtama lagziből etetni, meg fürdetni, és 10 től 6 ig nyomta a durmit a utazóágyba, reggel hívott a nagyi 6kor (miután hajnal 4 kor feküdtem le, mert oltári buli volt 8) ) és mentem szopiztatni, meg hazahozni a bébit. Szal jól tlelnek napjaink, most majd megpróbálok kicsit visszaolvasni, azért is nem reagáltam senkire, mert nem olvastam régóta, csak a képeket futottam át délelőtt.

Pussz mindenkinek!

Hát így nézünk most ki
Kép
pici76

sziasztok

hol van mindenki? csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy Stellát kiütötte a rossz idő és szinte egész nap szunyókál? Ilyen egy időt! Én még a lakásban is fázok, igaz, már két hete tiszta megfázás vagyok lehet azért.
Ma délután végre el tudom intézni a személyimet. Így jár aki felveszi a férje nevét, cserélheti az iratokat:-((
Pici! Nagyot nőtt a lányod! Amint látom ti is szép nagyok vagytok, hosszú is meg jó husis is a lánykád. Mi is már 6,5 kg a lányom és kb. annyi hosszban mint Zsófi. Stella sem fordul még, hason szépen emelgeti a fejét, meg néha billen is, de nem fordul. Inkább kúszna, de ahhoz meg tényleg nagy a súlya. így aztán körbe-körbe forog, majd elfárad és behisztizi magát:-) De még nincs elkésve egyik lány sem. 6 hónapos korig kell megfordulni, sőt még utánna sem késő...
Remélem már holnap jobb idő lesz... Utálom a bezártságot, de ebben a viharos szélben nem szívesen vinném ki a lánykámat.
Szebb napot
Márti
stella2007

Sziasztok!

Nagyon rossz idő van, esik egész nap. Be vagyunk zárva, bár a boltba elmentünk de ez az öltöztetés nem semmi. Ennyi ruhát ráadni?! Vettem nagyobb babakádat, kifogót, melegebb ruhát rá stb. Hazaértünk evett és 13:00 órától alszik. Nem is bánom mert tegnap nagyon nyűgös volt. Na megyek főzök meg takarítok. Pici jó hogy jötettek, nagyon sokat nőttetek.
KépKépKép
rena10

Sziasztok,

Ma voltunk koponya es hasi uh-n. Minden rendben volt. De a parkolas!!!!!!!!!!!!!! Mar miert is lenne parkoloja a Heim Palnak??? Ha van is, atepitik, sehol nem lehet megallni, a Nagyvarad teri nagy parkoloban is probaltunk megallni, sikertelenul, igy mig ferjem korozott a Nagyvarad teren, en berohantam a korhazba!! :twisted: :twisted: :roll: :roll: :x :x Ugyhogy mire beertunk az idegeim mar kikeszultek es a frissen mosott hajam (amit 20 percig kell szaritani,m hogy valahogy kinezzen) total elazott!!!! :roll: :oops:
Ma Ricsike is ki van utve, delutan 3,5 orat aludt. AZtan fent volt masel-2 orat es most megint alszik!! :) Aztan este is legyen am alvas!!!!!!!! :!: :!:

Pici nagyon helyesek vagytok! :) Gratulalok a fogacskahoz!!! Nem semmi!! :)
3 het net nelkul??? En belehaltam volna!!!! :shock:

Na mentem dolgomra. Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Jó nektek hogy alszik a babutok...Enyim óránkét felébred, és nyűgős nagyon:( Holnap 3 hónapos oltása lesz. Remélem nem lázasodik be. Én nem adok neki előre kúpot, majd inkább méricskézem 2 óránként.

Kép
horpika

ági, ment privi kendő ügyben.
Vendég

Doo, köszi szépen, megkaptam. :D
Én is ezt a kötést ismerem, s próbálgattam -befelé téve. Akkor ugyanebbe megpróbálom majd kifelé. Amit én találtam az hasonló kötés, csak előlről indul az egész, nem hátulról, s mégis ugyanígy elől lesz a csomó, vagyis plusz még egyszer körbemegy, s nekem ahhoz már rövid volt. Annál a kötésnél pedig ugyanúgy a keresztbe ül, csak a pocakjára rá lehet húzni egy vízszintes részt, ami megtámasztja-na, ezt jól megaszontam. Mindegy. Egyébként értettem a leírásod, mondjuk lehet azért, mert már ismertem :lol:
Végülis az sem a legegészségesebb, mikor a karunkban úgy fogjuk, mintha ülne, (márpedig nálunk ez meg van követelve! :) ) így szerintem a kendő sem sokkal gázabb. Ami nagyon nem jó, mikor valaki a kanapéra ülteti párnával kitámasztva, vagy anélkül az egyébként ülni nem tudó gyerekét. Na, az tényleg káros. Vagy mikor már megtartja az ülést akkor előszeretettel felültetik, pedig azt sem szabad- akkor ücsöröghet, ha tök egyedül a földről képes felülni, akkorra lesznek elég erősek a hátizmai.

Képzeljétek nekünk belázasodott a leányzó a 3 hós oltástól. :-( Azt nem értettem, hogy azt miért nem mondja el az orvos, hogy akkor mi van, ha kikakilja a lázkúpot? Mert nálunk ez volt, kb 2 perc múlva visszajött a fele, meg lehet a másik fele is csak az nem egyben . Persze ez este történt, így nem tudtam felhívni a dokit, hogy most akkor adjak másikat, vagy mit csináljak?? Le sem vitte neki csak 2 tizedet.
Nem tom ez mennyire általános, mármint hogy kikakilják, de azért elmondhatnák előre, hogy ha ez történik, akkor ezt meg ezt kell tenni. :twisted:
ági_bp

sziasztok

még mindig nagy itt a pangás.. bizti mindenki fázik és bebújt a paplan alá:-)

jöhetne már egy kis napfény meg jóidő..

Ági! Sokmindent nem lehet ez tuti. De amikor a gyerek egyenesen hisztizik azért, hogy ültessem, vagy felhúzza magát, akkor én azt mondom, hogy inkább üljön pár percet az ölemben ahogy ő akar. Azért gondolj bele milyen uncsi egész nap feküdni és ugyanazokat a tárgyakat látni. Jóhogy jólesik neki ülni és úgy szét tud nézni:-)
Lehet, hogy ebben a kendőben is tudna nézelődni, de én nem fogok kendőt használni, mert elég jó súlyban van a lánykám, az én derekam meg még nem igazán jött helyre. Meg aztán hurcoltam én 9 hónapig.-)

A kúpra praktika, hogy amikor felnyomod neki a kúpot utánna szoritsd össze a fenekét vagy 5 percre, ha nyugodt a gyerek tovább, azalatt felszívódik. Ezt gyakorló anyukától hallottam. Hál istennek még nem volt szükségünk a kúpra eddig minden oltást átvészeltünk láz és nyügi nélkül, reméljük ez így marad. Mi jövő héten már a 4 hónapos oltást kapjuk.

szép napot mindenkinek!
Márti
stella2007

Sziasztok!
Doo, Ági, kendőmegkötésről van szó??? Segítsetek nekem is! Apa vett kendőt, de a füzetkéből nekem nem megy... valahogy olyan nyaklottan fekszik benne a gyerek akármelyiket próbálom. :(

Csilla
Vendég

Sziasztok Lányok!

Annyit gondolok rátok, de egyszerűen nincs időm követni a dolgokat.... úgy sajnálom.
Remélem lesz ez még másképp is. Sajnos az éjszaka átalvásának az a böjtje, hogy icuri napközben csak szendereg egyehy félórácskát.... délután meg már újra leckeírás van:)
aug utsó kéthetében nyaralgattunk itt ott. balcsi is volt. Levente jólviselte egy apró náthát leszámítva. 6300 gr, megkapott már két oltást és szopi melett őszibarackot fal, ami nagyon jótt tett a kakinak, így minden másnap nyomizik.:) nekem is suli kezdődik.... úghyogy erre felé sűrűn hull a hó :D

Remélem mindenki jól van és nőttön nőnek a kölkek, a kismamik meg fogyvást fogynak :D

Levi kedvenc elfoglaltsága a TV most is azt kuksizza a vállam felett... vanak már játékai ügyesen használja a kezét. oldalra és visszafordul, és hasra hemperedik ÉS ÜVŐŐŐŐLT. és persze mosolyog és szavakat mond pl: öleöle (ez a kedvenc) és mondja beőőőő meg sok mindent amit nem értünk :D

töltünk a picasara képeket és belinkelem nektek, hogy lássátok is.

jah és alegjobb ami velem történt a napokban.... elmentem a westendbe vettem egy pár tupperware edényt magamnak... mire feleszméltem már kezemben volt a belépési nyilatkozat és egy katalógus.... úgyhogy ezennel tupperware forgalmaszó lettem :D

Szal ha valakit érdekel a katalógus vagy az akciók annak szívesen elküldöm e-mailba.

jajjj még valami, ha van valakinek kendő kötés mód leírások és betudná szkennelni vagy postán elküldeni nagyon nagyon hálás lennék, kaptam egy kendőt de csa egy kötépsi módot ismerek :(

puszi nektek, nem ígérgetek, de igyekszem időt szakítani hoy olvassalak titeket

KépKépKép
bogyra

Stella, köszi kúpra a tanácsot. Remélem nem lesz rá szükség. :) Egyébként szerencsére nyűgös nem volt, mosolygott meg gagyarászott, én nehezebben viseltem, mint Ő. Csak a lázmérésnél kezdett nyűglődni és a kúpnál sírni :cry: Úgy sajnáltam. De legalább tudtam, hogy "csak" az oltástól van. Milyen rossz lesz,ha tényleg beteg lesz.

Az én babóm is már túllépte a 6 kg-t, így Ő sem egy pehely súlyú "cipelnivaló" :lol: De a kendőben könnyebb vinni, mint kézben tartani és sétálgatni a lakásban-ha már nyűgös, akkor nálunk ezt igényli. Persze a deréknak az sem tesz jót, az biztos. A várandósság alatt lettél derékfájós? Nekem fősuli alatt fájt baromi sokat a derekam, meg tudja az ember életét keseríteni, az biztos! :twisted:
ági_bp

Ági! Igen a terhesség alatt kezdődött a derékfájás. Csak magamat okolhatom, mert már eleve nagy súllyal kezdtem a terhességet. Most még nem fogyózom, mivel szoptatok, sőt néha átesek a ló túloldalára és magamból kivetkőzve édességet zabálok, de nemsokára el kéne kezdeni leadogatni a kilókat, mert én mégegyszer túlsúlyosan nem kezdek hozzá terhességnek. Márpedig tesó azé csak kéne!

Bogyra! szia! Már mindenkinek hiányoztál. Vajon miért nem lepődöm meg, hogy ügynök lettél??.-))) Te már a terhesség alatt is állandó sajtkukac voltál... Azé nem vagy semmi, két gyerek, suli, ügynökösködés...:-))) Irigylem az energiádat!

Engem ez a napfénytelenség lehangol. Még a végén bedepizek. Süssön már a nap! Követelem!!!!

No megyek gyönyörködöm az alvó gyermekemben:-)
Márti
stella2007

sütsütsütsüt :lol: :lol: :lol: :lol:
Nálunk már süt!!!
Vendég

Sziasztok,

Jaj lanyok ejjel pokokkal almodtam, egy madarpok feleseg volt a lakasban es probaltuk elkapni, feltem nehogy bemenjen a babaszobaba!! Irtozat volt, uuuutaloooom a pokokat!!!! Felebredtem hajnalban es alig birtam visszaaludni, mert ugy ereztem minden hol pok van!!!! :shock: :? :oops:

Bogyra jo,hogy jottel. :) Hianyoltunk!
Nalatok is bejon az oszibarack? Csak az en gyerekem nem szereti a gyumit?? Az almara is fintorog es engedi ki a levet a szajan!! Nalatok mindenkinek a babaja rogton szerette a gyomolcsoket?? Szerintetek probalkozzak minden nap egy kicsivel? Vagy varjak meg?
Nalunk is nagy kedvenc a tv. Ugy ki tudja tekerni a nyakat, hogy lassa!!! :) Koran kezdik! ;)

Mi is magunk elott tartva cipeljuk a babat, azt szereti a legjobban, nezelodik, de a hatunk nekunk is ki van. Veszunk majd valami hordozot.

Na szia mindnekinek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

Voltunk 4 hós oltáson, Marcika megint csak meg sem nyekkent. :)
66 cm és 7300g. :)

végre sétálhattunk egyet, abbahagyta az eső egy kis időre.

Lorci,
én várnék, hova erőltetni..
Vendég

Stella! innen a gépelőtt ügynökösködöm..... személyes rábeszélés nagyon távol áll tőllem, képtelen vagyok jopofizni. Családomban is csak azt ajánlottam amit én magam már használok... azt ennyi. Nem tervezek meggazdagodni.

De mi konyhát újjítottunk, anyunak kellett ez az a nővérem is most vettem lakást, így összejött 30 ropi és amikor ezt leadtam, akkor mondták jajjjjaaajjjj most kell belépnem mert ha ennyié rendelek kapok 15 ropis ajándék csomit.
Azt el is hoztam szépen :) Hálisten nem használhatatlan szar dolgok vannak benne, így tökre örültem is neki. Csak gondoltam veletek is megosztom ezt a nagy izgalmat! :D:D

A kúpot én is beszorítom abba formás kis zsengebabahusi popsijába, mert amúgy jojozunk vele! :D

Lorci! Én is úúútálom a pókokat és időnként én is álmodom ilyen iszonyatos hülyeségeket. A minap azt álmodtam hogy valamiféle pestisem van, amik kiütések formájában jelenik meg a testemen és életem végéig minden héten kell hogy kapjak antibiotikum injekciót.... jah és szexulás úton terjedő betegség volt ez a pestis, és minden ki bámult az utcán.... nagyon szar volt!!!!!! :d mit mondana erre frajd doktorbácsi???

Mert tuti ez is a szexuláis vágyaimat fejezi ki! :D

Amúgy sztem kár erőltetni a barackot, de meg mondom őszintén énazért kezdtem neki adni, mert már nem volt elég egy tápszer a cici mellé, így az egyik evését gyümölcsre cseréltem és egytápszer van a többit ciciből intézi. Az egy tápszertől is csak hetente kakilt, úgyhogy jobbnak láttam így. De eröltetni nem szabad, Levente nagyon szívesen vette, az első pár falatnál bambán nézett rám, hogy mi ez a merénylet ellene, azután meg követelte hogy adjam neki. Sőt volt hoogy kanalas cumib akellett töltenem az öszit, mert nem tudtam neki olyan gyorsan kanalazni, ahogy ő enni szerette volna. De mostmár belejöttem a kanalazásba, mint a csép hadaró jár a kezem.
És ahogy szép lassan fogy a barack a piacról, úgy térünk át bio babaételre, azt is szereti!

KépKépKép
bogyra

Bogyra: Nem eroltetem azt hiszem, mert Ricsikenek se a barack, se az alma nem tetszik, csak eppen latom rajta sokszor, hogy utalja mar a tapot, tejet...semmi nem jo., azert probalkoztam. Mikor johet mar a tejpep, olyan klasszak vannak, biztos finomak, kene egy kis valtozatossag!?

Dori nagyon ugyes Marcika. Nem is sirt??? Nahat!! :)

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

Énis az undi-bündi táp kiváltása miatt vezettem be. Bizonyos tejpépek már 4 hónapos kortól adhatóak.... adigg csak kihúzod valahogy! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

beleolvastam a 2008 áprili-május topikba.... olyan megható volt olvasni, hogy ezelőtt egy évvel még mi is csak a teszteket csinálgattuk és ábrándoztunk, hogy milyen lesz majd nagy hassal és fiú lesz é vag ylány meg ilyesmi...most meg mosolyognak, játszanak, gagyognak és és és és ITT VANNAK!!!!

Nha csak ennyit.... még biztos a hormonok! :)

KépKépKép
bogyra

csilla,
átmásolom ide a privit, amit áginak küldtem. remélem, te is kiigazodsz rajta:

én egyetlen kötési módot ismerek és használok - a keresztkötést. ehhez is hosszú kendő kell - én vékony vagyok és így vettem a nanduból XXL-es méretet, mert elöl akartam megkötni. de ha hátad mögött csomózod, akkor rövidebb is elég.
szal félbehajtom az egész kendőt hosszában, hátulról a derekamhoz veszem a közepét, előrehozom, majd egyik szárát keresztben az egyik, másikat a másik vállamra rakom, hátul újra megkeresztezem és így hozom előre, megcsomózom. nem tudom ennél értelmesebben leírni, nekem a csaj, aki árusítja mutatta meg és tudtam vele gyakorolni. különben nem bonyolult, de én is vizuális típus vagyok. ebbe arccal felém tudtam tenni, amíg pici volt és most megpróbáltam arccal kifelé, mert már nagyon tekergette a fejét, amikor felém volt és hamar elkezdett sírni, így viszont egy órát tudtam vele sétálni és el is tud benne aludni így. nem tudom h mi az oka h nem javasolják - nekünk is kondta ez a csaj h ő azért nem tartja jónak, mert így a mama nem a babával foglalkozik, pedig az volna a helyes, hülyeség h a baba nézelődjön. én is bevettem ezt a dumát elsőre, de közben a sajátomnál tapasztalom h baromi nagy igénye van a nézelődésre, az új ingerekre - engem meg folyton lát Laughing egészségügyi szempontból azt tudom elképzelni h ez már eléggé ülős jellegű pozíció és lehet h ezért is ellenzik, de Viktória sztem már nincs messze az üléstől - ő most vas lesz 5 hónapos és sokszor spontán elkapja a kezemet, belecsimpaszkodik és felhúzza magát. úgyh sztem neki már elég érettek a has és hátizmai, meg én is csak kb napi egy órát veszem fel így, itthon a karomban van, nem kendőben, mert érdekes módon az itthoni mozgás során nem szereti vhogy, csak a kinti sétánál.
remélem, meg tudod próbálni ez alapján és tudtam vmit segíteni az ügyön. számomra különben a kendő egyértelműen sokkal-sokkal jobb, mint a kenguru és sztem a baba izmainak, gerincének is sokkal egészségesebb.

na, ebbe lehet rakni fektetve is - azt én egyedül nem tudtam megcsinálni, de a tied is elég nagy már ahhoz h arccal feléd legyen. addig, amíg nem tartotta a fejét, én azt csináltam (semmi nem saját kútfő, ezen a rögtönzött "tanfolyáson" hallotam) h négyrét hajtott pelenkával megtámasztottam a nyakánál és akkor nem nyaklott. jó szorosra kell húzni magadon úgy, h semmi rés ne legyen a baba hasa és a tied között és akkor tulajdonképpen tényleg olyan, mintha még a pocakodban lenne. ja, és elég magasra, szinte az állad alá húzzad a baba fejét, akkor nem terheli meg a hátadat és a babának is kényelmesebb. enyém babó még csak 6300 volt múlt héten, úgyh még mindig fele súly ahhot képest h a terhesség során mennyit cipeltem magamon.

fogyás: én vékony is voltam mindig, de most már a terhesség előtti súlyomnál 4-5 kg-val kevesebb vagyok :shock: szinte csak fénytáplálkozom :roll: na jó, eszem, csak marha egysíkú ez a borzasztó diéta :( és sztem a szopi is baromi sok energiámat leszívja. na meg viktória hurcolászása naphosszat... de mindegy, csak azt akartam mondani h higyjétek el h az sem olyan jó, ha az ember nagyon lefogy. férjem múltkor könyörgőre fogta: "Viki, kérlek ne edd meg anyád fenekét!" :lol: :lol: eddig csak elöl voltam deszka, most már hátul is :oops: :roll: :evil:
Vendég

Sziasztok!

Jovo hettol en is el akarom kezdeni a gyumit delelott.
Eloszor csak a levet kanalazzatok neki, aztan a rostjat is lehet? Azt mikor?

Csajok! Nektek van havi verzesetek? Csak mert nekem kihagyott egyet es most sem jott meg, hallottam hogy szoptatosoknal gyakori, hogy egyaltalan nincs.
Azert csinaltam 1x tesztet, nem jon teso :wink: de most akkor allandoan nezegessem? :roll:

Elinam egyre sirosabb a cicin, ugye mi potlunk tappal, es hat abbol ugye konnyebb enni, szoval mar most is fejek, de nem szeretnem elhagyni a cicit, kuzdunk, nem hagyom magam.
Nalatok van ilyen?

Jajj olyan fejfajasom van! :evil:

KépKép
horilda

Anyosom vett egy fajta tejpepet, az 4 honapos kortol adhato.
Meg azert varok vele, de azt uzsonnara adjuk majd?

Neha ugy erzem tulkomplikalom ezt a kaja temat... :oops:

KépKép
horilda

Ilda,

nekem is megjött pont egy évre a legutsó után, én így ünnepeltem aug 20-át :) Zsófi meg is érezte, mert előtte pár nappal el kezdte cibálni a cicim, meg lerángatni magát a ciciről evés közben...
Szerencsére ahogy megjött újra elkezdett szopizni rendesen.

Doo, én is teljesen le vagyok amortizálva a szopitól... tegnap el is mentem vérvételre, kíváncsi vagyok...

Kúpot én még nem adtam Zsófinak, szerencsére eddig mindkét oltást megúszta láz nélkül... nem törvényszerű hogy belázasodnak a 3. hóstól, szerintem nem kell megelőzés jelleggel kúpot adni, mert én sem veszek be algopirint hogy hátha fájni fog a fejem ma.

Csajok, most viszont gázban vagyok, mert elkezdtem apadni... eddig 5 ször evett váltott cicikből már jó ideje, most 6szor etetem, és mindkét ciciből, mert így sem nagyon elég neki, úgyhogy most evő és alvó kúrán vagyok, próbálom visszahozni a tájcit... ma este elkezdem felolvasztani a jégkockákban lefagyasztott tejcit... van vagy 3 liter, ha csak este pótolok remélem kitart még egy ideig... tudom majd mindenki tápizik már, de gondolom ti is húztátok ameddig lehetett, hát én is próbálkozom...
Leírnátok, hogy hogyan engedtek fel a lefagyasztott tejcit? Azt tudom hogy visszafagyizni nem szabad, tehát amit nem eszik meg csapba megy (bár ettől nem félek) úgy olvastam, melegvizes lábasba kell tenni a cumisüveget, és úgy felmelegíteni 37 fok körülre... ti hogy méritek hogy mikor jó????
pici76

Sziasztok!

Nállunk nem jó a helyzet. Balázs beteg. 11-kor kezdődött nyöszörgött, sírt és utánna már ordított. Kihívtam doktornőt és megvizsgálta piros a torka, és lázas lett. 38,1-ről nem tudtuk levinni neki. Kúp, hűtőfürdő mind a kettő kétszer. Úgy volt hogy doktornő jön este 20-kor és megszúrja de aztán lement 37,6-ra, majd 37,5-re. Este már evett 100 grammot és rengeteg teát. Remélem jöbb lesz most már. Éjfélkor még tea + antibiotikum. Nurofent is kéne még adni neki. Úgy sírt hogy levegőt is alig kapott én meg sírtam vele.

KépKépKép
rena10

Hali!

Na, tegnap megvolt nekünk is a hátomhónapos oltás. Este kis nyügi volt, de nem lázasodott be. Viszont 7 órát aludt éjjel, és ezzel új rekordot állított be :)

Továbbra sem kell mellé etessek, most 5800 gr, nő mint a gomba.

Kendő, én így kötöm: A nyakamra terítem hátulról, lelóg elöl a két szára. Egyik kb bokáig, másik a hosszabb. Hátul kicsit lehúzom. A hosszabbat a rövid alatt keresztbe átviszem, és a nyakamnál lévő hurkon áthúzom. Végül a rövid szálat keresztbe a derekamnál kötöm meg. Így szintén kersztben lesz elöl a két szál, és rövidebb kendővel is meg lehet kötni. Noel ezt szereti, remekül elvan benne. Ő is szeret előre nézni. Ha végre párom ráveszem hogy képeket kicsinyítsen, felteszem képsorozatban a kötést, úgy jobban érthető :oops: :oops:

Egyébként kiváncsi lettem, mert úgy néz ki, fiam szeme kék marad, bár ez még nem biztos. Ami azért érdekes, mert a párom és az én szemem is barna, viszont mindkét ágon van egy.egy kékszemü nagyszülő. Persze egyéves korig még változhat, de a dokim szerint elég világoskék most, könnyen lehet hogy így marad :roll:

Na megyek pakolni, ma jön anyám nővére babázni kicsit. Ő legalább kiváncsi rá, mert anyám még csak meg sem akarja nézni. Nem mintha bánnám, már 6 éve nem tartom vele a kapcsolatot, akkor halt meg a nagyim- :cry: Mind1, még jó hogy anyós normális, legalábbis anyűmnál sokkal normálisabb:)

Szép napot, meleget, és jó hétvégét!

Márti

Kép
horpika

Jaaj Rena, nagyon sajnállak, meg szegény Balázst is... becsókolt valami vírust? vagy csak szimplán megfázott? én is rettegek az első betegségtől...

tegnap este hiába olvasztottam fel anyatejet, nem kellett a kis nyuszinak, így is átaludta az éjcakát... ma reggel viszont ha minden igaz majd 200 grammot bepuszilt szegény... rögötn vissza i aludt 11-ig... :roll: asszem visszajött a tejci, megyek is sörözni :D
aztán lassan le kéne állnom a mérleggel, mert beleőrülök... :? csak hát két hétig nem hízott a mókus... tudom tudom uncsi ez a téma, de minket most ért el ez a veszedelem, és hol panaszkodjam ki magam ha nem itt?...
pici76

Pici, mi fagyasztobol eloveve a hutobe raktuk, ott kb. 6 ora alatt felengedett, aztan mehet a cumisuvegbe, az egy tal meleg vizbe, amiben felmelegutettuk.

KépKép
horilda

Pici, ez ismerős. Nekünk csak egy hétig stagnált a súlya egy hónapja, nem kicsit izgultam. De jó hogy rendbejöttök:)

Balázsnak jobbulást !!!

Márti

Kép
horpika

doo, horpika kösz a kendőkötési ötleteket, már sikerült megkötnöm magamon, de Milánt még nem tudtam rendesen beleteni.
KÉPZELJÉTEK MILÁN EBBEN A PILLANATBAN HASRA FORDULT!!!!!!!!!!!
Megyek összecsókolom.
Vendég

pici,
tudtommal normális h 3-4 hónapos korukban megváltoznak a szopis szokásaik - gyakrabban, rövidebb ideig szopiznak - és ezt sokan tévesen úgy ítélik meg h kevesebb a tejük (nem véletlen h a legtöbben ebben az időszakban kezdenek tápizni v hagyják abba a szoptatást). a tej viszont attól termelődik, ha babci mellen van sokat - ergo gyakrabban kell mellre tenni (napi min. 8-12x). nem okoskodni akarok - de szívesen továbbadom, amit hallottam és amit saját magam is tapasztaltam. pl úgy 1.5-2 hónapos korától 3.5-4 hónapos koráig Viktória is aludt éjszaka 6-8 órákat, azóta viszont egyre gyakrabban ébred és kér szopizni (mellesleg mensi ellen is hatékony a gyakori szoptatás - nekem még mindig nem jött meg:)). de mivel erre számítottam, ezért nem azt gondolom h a tejem kevesebb, hanem ő igényel mást - és hízik is normálisan. mi csak havonta méretjük, de eddig mindig emelkedett a súlya.
és még vmi: LLL-es tanácsadók azt mondják h akinek az első hetekben, 1-2 hónapban beindult a teje és volt elég, az kizárt h egyszercsak elapadjon.
és bocs, ha vkinek más a véleménye, de tapasztalatom szerint a dokiknak és a védőnőknek (vagy mondjuk inkább így: az enyémeknek) nem sok fogalmuk van az egész szoptatási témáról.
különben pici, arra nem gondoltál h megint szedj homeós bogyikat? úgy emléxem, neked is bejött.
kitartás és hajrá, szurkolok nektek!

rena: :cry: Balázsnak gyors gyógyulást!!! Neked pedig minél kevesebb aggodalmat kívánok.
Vendég

ja és Milánnak gratula :)
Vendég

nekem meg azt mondta a védőnő, hogy ha nem hízik, akkor nyúlik. szóval nem kell izgulni.
Doo, a kendőbe fekteted a gyereket, vagy beleülteted?
Rena, Balázs jobban van már? Én is félek az első betegségtől, remélem nem fordul elő egyhamar.
Holnap megyek suliba, itthon hagyom Milánt apával. Kiváncsi vagyok hogy boldogulnak egymással...
Jó éjt mindenkinek, Csilla
Vendég

Sziasztok!

Jobban vagyunk tegnap már úgy volt hogy 20:00-kor doktornő kijön és megszúrja mert nem ment le a láza de az utolsó pillanatban mielőtt hívtam megmértem és 37,6 volt. Aztán szépen lement 36,4-re. Ma már jókedvű volt evett, ivott rendesen és hízott. Súlya 6018 gramm. Kép Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

bocsi sokszor tettem fel az egyik képet.
KépKépKép
rena10

Doo

Teljesen egyetértek, és a magam tapasztalata is ez, amit te leírtál szoptatás terén.Nálunk most kezdte átaludni az éjszakákat, ez 5-7 óra alvást jelent noelnél egyhuzamban. Nappal viszont többször kér tejcsit, lehet hogy az éjszakai kimaradását is bepótolja. Az én dokim és védőnőm szopipártiak, és nekem sokat segítettek, bár őszintén szólva elolvastam az LLL írásait, és azokat igyekeztem alkalmazni. Nekem beváltak amiket írtak. Ma kacagott először Noel hangosan, eddig csak mosolygott. És nem is egyszer kacagott fel, hanem vagy hússzor, ugyanis kidugtam neki a nyelvem, és bohóckodtam, ami nagyon tetszett neki. Én meg majd megzabáltam, olyan aranyos volt!!

Milánnak én is gratulálok, és nagyon örülök hogy Balázs is jobban van. Csillával egyetértek, én is félek az első láztól, bár biztosan tudni fogjuk, mi a teendő. Nekem van kúp a hűtőben, és tudom a hűtőfürdő készítést, mégis jobb lenne ha nem kéne csinálni ...

Márti

Kép
horpika

Doo, egyetértünk szopi ügyben. nekem nagyon bejöttek a Liga tanácsai. Egyébként nekem is csinál furcsaságokat a leányzó kb 2 hete szopival kapcsolatban-elég változatosakat. :? Néha elbizonytalanít, de mindig emlékeztetem magam, hogy nem én vagyok (a tejem) a furcsa, hanem Ő :)

Tegnap kérdeztem a patikában, hogy javasol-e valamit a kúp "bentartására", s azt mondta, hmm, hogy akkor legközelebb adjak szuszpenziót. Valakinek javasolta már ezt a gyerekorvosa?
Remélem nem lesz legközelebb, de lehet az lenne a biztosabb, ha lenne itthon az is. :?:

Cscsi, gratula Milánnak!!
Balázsnak jobbulást! Rena, elkapott valamit Balázs?
Horpi, a vonalzódat nem próbálod megcsinálni?? :lol:
Pici, szerintem se mérd Zsófit. Nálunk azóta ok minden, mióta nem méregetem, s hízik rendesen, doki szerint jobban is mint kellene. Pedig múltkor végigmértem egy napot, s néha csak néztem, hogy milyen keveseket evett. Elég ha heti 1X megméred, szerintem. Neked is jobb lesz.

Szép napot!
ági_bp

Sziasztok!

Elkezdődött a suli... nem mentem be egész napra, csak egy előadásra. A két pasit itthon hagytam egy adag lefejt tejjel. Végül nem volt rá szükség, Milán megvárt a kajával.
Ma egész nap a tegnap tanult megfordulást gyakorolta, egy percre sem lehetett úgy letenni hogy ott is maradjon. Egy idő után azonban hason fekve már nem tudta tartani a fejét, és elkezdett sírni. Ha visszafordítottam hanyadt, azonnal átfordult és kezdődött előlről a nyavalygás.
Doo, jó hogy írsz Ligás okosságokat, én nem is tudtam hogy ilyen van.

Csilla
Vendég

sziasztok!

Riella.Jól esik,hogy hiányolsz.Nem zuhantam meg,más a helyzet.Párom papija az éjjel angyalka lett,a héten szerintem még nem leszek,de aztán jövök ám.

pici!normális,ha a 3.hó környékén igy érzrd,de igaziból a baba eszik többet,hirtelen megugrik a fejlődése,ez kb.2-3 hétig tarthat hogy sokat eszik,szerintem ne nyúlj a fagyasztóhoz,csak ha csont üresre ette a cicid.hamar elmúlik,nem a tejcsid lett kevesebb.sokan ilyenkor abbahagyják a szopit,mert megijednek,ne tedd.

pusszancs mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: