A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Bori! Csak mosolygott rajta. A Kukucska Mesteren nevetett. Én is. :lol: De lehetséges, hogy ő is írni fog. Sztem van rá esély. Ha veszek Nők Lapját, azt is elolvassa. Kíváncsi rá, hogy mit írnak a NŐK.
De a lényeg : mit mondott a doktor? Hogyan vizsgálták meg Ádit?

Zsú! Ez aranyos fotó. Én inkább technikai szünetnek nevezném. :lol: Egyébként fejéssel te hogy állsz? A múltkori szopi+140ml fejés nem semmi! Nálunk eddig a max. 200gr volt kereken. (De nem mindig mérem.) És alig 3 óra múlva 180gr. Tényleg! Marci mennyit eszik összesen egy nap? És te mennyit fejsz?

Enikő! Bosszantó dolog. A csudába! Szerencse, hogy nem sérült meg a párod. Én mindig attól majrézok, hogy vhol útközben szívem szerelme karambolozik. Bízom benne, hogy nem történik ilyesmi velünk, vagy ha igen, az autó oda lehet, de ő épségben hazajöjjön!!!

Tücsi

Kép[/url]
mtücsi

Na, és akkor rátérek a lényegre. Kerülgetem itt a forró kását.
Neurológus. Minden aggodalom jogos volt :(
Nincsen lépegető reflex, kevésbé tartja a fejét, mint 11 hetesen kéne, nem egyenletes az izomtónus eloszlása. :( De az értelme sértetlen.
Gyogyitorna. De maradvány nélkül gyógyítható. Azt mondta pont jókor jelentkeztünk, pont jó időben vagyunk a korrigáláshoz.
Mivel a budai úgy működik, hétfőn felvesznek minket az osztályra. Napi 1 óra gyogyitorna, én meg megtanulom. Mondtam, mi ott nem alszunk, az biztos. Mondták, persze, ha akarunk, hazamehetünk, de ők ágyat adnak. Gondolom, csak így kapják meg a pénzt a TB-től, merthogy csak rehab ágyuk van.
Még emésztgetem!
Vendég

Sziasztok!

Szerintem az összes étvágytalanságot és nyűglődést fogjuk az időre...
Nálunk ma egész nap ez ment, Emi alig evett, szinte semmit, Beni is szokásával ellentétben sokszor ugyan , de csak keveset zabbantott, s alig aludt.

Ellenben egész nap nyűglődött mindkettő.
Még jó, hogy a férjem elvitte egy órája Emit "kirándulni" a postára meg a Rossmannba, mert már a megőrülés határán volam.
Basszus, két napja nem hagytuk el a lakást.:shock: :shock: :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Bori, és mi alapján gyanakodtál, vagy csak a születési körülmények+apgar miatt?

Mert Beni meg állandóan balra néz, most már néha középre és jobbra is,de szerintem kicsit ferdén emelgeti a fejtét, s a feje már el is van balról lapulva, tök látszik.
Mutattam a gyerekdokinak, szerinte nincs baj, csak arra szeret nézni.

Én azért megnézetném a nyakizmát. VAjon ehhez is neurológus kell?

S nem is szeret bal ciciből szopizni, nem tudom, nem-e azért, emrt akkor jobb oldalon kellene feküdnie, s azt nem szereti.

Neki 8/10 volt az APgar, de nem sírt fel elsőre, s úgy gondolom, ha nekem nehéz volt a szülés, neki is... meg nagy volt a súlya is, ki tudja, mi történt vele odabent.

Más:BJ-hez kell időpontot kérni a 6 hetes kontrollra?

KépKépKépKépKép
uxi

Bori :( De jó, hogy időben elkaptátok, és hogy "csak" gyógytornára kell járnotok.
A lépegető reflexet hiányát most fedezték fel? Mert nekünk a házidoki egyből azt nézte, amikor kijött 6 naposan.

Szereti a trapézt, gügyög az állatkákhoz és mosolyog. Csak olyan ari volt, arra lettem figyelmes, hogy csend van, ő meg már durmolt.

Dorka, nekem a hasam striás. Na az csúnya, nagyon randa. :? De lett egy szép fiam. (bár van, amikor benézek a tükörbe sírhatnékom van)

Tényleg kinek mennyire húzódott vissza a pocója?

Tücsi, nem fejek. Akkor is csak azért fejtem, mert Marci átaludta az éjszakát (akkor először és utoljára) és nagyon bedurrantak, fájtak. Féltem, ha nem fejem begyullad. Amit mérek az olyan 700 körül van, de a hajnali két szopit nem mérem.

kispiskóta

Uxi, nekünk az ortopéd orvos tekergette a nyakát, mert míg ott voltunk csak jobbra volt hajlandó tartani a fejét.

Ja és Apgar. Megtudtam, hogy a császáros babák 9/10-es Apgarnal nem kaphatnak jobbat.

kispiskóta

ÁÁÁÁÁ!
Gyermekem 57 percig lóg az egyik cicimen, amikor közben felvettem volna, nyüszít. Aztán leteszem a kiságyba, nyüszítés. Aztán ráteszem a másik cicire és nagy intenzíven szívja :oops: :shock:
A következőkre gondolok:
-kevés a tejem és kell a másik cici is (bár tudtam még kinyomni az elsőből tejet)
-élvezi a cicizést a bébi, eszik és cumizik

Védőnőt hívtam, mondta, h menjek holnap a dokinőhöz, majd ő megmondja, kell-e tápszer (lehet, h lelkileg jó, ha van itthon). Amúgy sztem van tejem, de most nagyon zavar ez a súly-kérdés (bocs, h ezen rágódom).

Akik nem igény szerint etetik a babát, szokták keltegetni a gyereket, mert elérkezett az evés ideje :?: :?:

Vizsgálat. Pelusra levetkőztetni, hanyatt fektetni. Teljes szülési anamnézis (tudtam, mik lehetnek neki fontosak, így csak a hibás részeket soroltam fel). Kérdések: elszürkül-e néha szopi közben, van-e, hogy az egyik öklét többször nyitja ki, végtag preferencia (3 negatív). Aztán Dokinéni elkezdett beszélgetni Ádámmal, tekintetét terelte, reakciót váltott ki, oldal preferenciát nézett, figyelte az alap mozgását, tónusát.
Felhúzta a karjánál fogva ülésbe (itt jobban lóg a feje, mint kéne, védőbanyek is mondta) , reflex kalapáccsal ütögette a főbb izomcsoportokat (no problem :)), fekve nézte, merre tartja a fejét, hasra fektetve mennyire emeli a fejét, mennyire tolja ki magát, ha felnyomja a lábait. Tenyerébe ültette, nézte hogy tartja magát, és előre néz-e (nem :().
Emelgette kül. végtagjainál fogva, fejjel lefelé.
Hasonfekve megemelte, elhúzta az ágy felett, hogy a lábfeje hozzáérjen az ágyhoz, ekkor kellett volna lépnie... Az ágy széléhez repítette, itt meg fel kellett volna lépnie...

Ez utóbbi két dolog nagyon ijesztő számomra, hogy nincsen, mert a terhesség 29. hetétől kiválaszthatónak kell lennie a lépegető reflexnek, és még meg kéne lennie...
Paff vagyok, menekülhetnékem van, tagadok :(

és a k. távfűtőműveknek havi 12e-t fizetek nyáron is. sztetek bekapcsolják a radiátort?...
Vendég

Uxi! BJ-hez 6 hetesre kell időpont. Egyik héten felhívod, h jövő héten mész. Aznap hívod a rendelőt, bent van-e, ha igen, indulhatsz, amikor odaérsz, te vagy a következő. Ha sokáig van a kórházban, oda is lehet menni, de akkor is az akácfa u-i aszisztenssel (Irénke) kell egyeztetni.

Ádámnál gyanús: 17 óra vajúdás, burok csak 12. órában repesztve, magzatszurok, köldökzsinór nyakán és a testén, baci szint magas (CRP), sárgaság, 20 óra inkubátor (kékfény), karjánál fogva emelve lóg(ott) a feje, 10 hetesen nem emelte a fejét (10,5 már igen…), 8 hétig imádott balra nézni.

Zsú! Én sem értem, hogy nem nézte meg senki a lépegetőt. Köztük én sem………..
Vendég

Henchy: 16:30 óta megállás nélkül ordíííííííííít! :( :( :( :( :( :( :( :(
Nagyon fáj neki! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
38 fokos a hője. Szerintetek adjaj 1 fél kúpot? :roll:
Vendég

adjaj=adjak

elaludt a kezemben. kimerült az ordítástól. :cry:
Vendég

Nenoke :)
Én iszom kávét, reggel, egy nem túl erőset. Valamikor kora délután is... :oops:

Enikő :)
Együttérzésem. Férjednek nem lett baja? Az én kocsim most lett kész 2 hónap után, erre bedöglött a motorban valami. Most megint a szerízben van. :roll:

Bori :)
Olvaslak. :wink:

Manó :)
Igen, nagyon hasonlítanak a srácaim, apja fia mindkettő. 8)
Nagyon cuki Grétu. :D
Én lusta anyuka leszek, a boltban kapható, organikusnak titulált üveges babakaját kapja majd Bence.
Berci anno a Hipp-eset és a Kecskemétit kapta. Hipp-es pépet kipróbáltuk, gyerkőc nem értékelte, anyukája viszont nagyon is! :wink:

:)
Ha megfázott volna, akkor már tudsz róla, mert folyik az orra és tüsszög.

Uxi :)
Ne húzd fel magad előre...bár após miatt én is ezt szoktam. Lehet, hogy az oltás miatt van Eminek hőemelkedése és hasmenése. Kitartás!

Annee :)
Szép nagy gyerek!

Hemej :)
Kis család. :) Már nekünk is illene egy családi fotót összehozni...

Kata :)
Egon nagyon ügyes! :P

Szivvi :)
Megnyertük a zöldkártyalottót, kaptunk letelepedési engedélyt. :D

Henchy :)
Szép kiscsajszi Bogi. Otthon ilyen hideg van? Küldjetek már egy kis hűvöst, itt 45 fok van! :shock:

Nadine :)
Örülök, hogy minden ok a kicsi Petrával. :)

Dorka :)
Te csak ne depizz a +3 kilódon. Mit szóljak én a + 8-cal. A cickók sajna így járnak a szopi miatt, de ha befejeztük a gyerekszülést lehet menni szilikonért. :D Engem nem érdekel különösebben, a lényeg, hogy a fiamat mosolyogni lássam szopi után! Balázskádnak jobbulást!

Zsú :)
Jó az a trapéz! A fiad cuki. :)

Tücsi :)
Itt a "fejlett" nyugaton jobban félnek a hepatitistől, mint a TBC-től. Nem tudom megéri-e ez a sok oltás, de ha nem kapják meg, nem mehetnek közösségbe-ovi, suli-szóval nem “kötelező”, de valahol mégis csak az. :?

A nagy érdeklődésre való tekintettel, itt a link az amerikai oltásokról:
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedu ... #printable

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Bori :)
Minden ok lesz Ádival, jó, hogy időben mentetek! :)

Zsú :)
Nekem ment vissza a pocim, ami van, szerintem az főleg háj. :oops: Tornázni kéne, de netezni jobb. :lol:

Annee :)
Én adnék kúpot, nem csak a láz miatt, nyugtat is. Mindkettőtöknek jobb lesz! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Gyors gyógyulást minden ma oltáson átesett gyerkőckének. És pusszancs a bibire.

És jó éjt mindenkinek, megyek, mert fürcsi idő van.

kispiskóta

Annee!
Hol mérted a lázát?
Mertha popóban akkor szerintem adjál neki!
Képzeld el Bogi az 19órától extra üvöltést levágott, de olyan megabruta ordítást akármit csináltam vele, aztán lefeküdtünk belepaszíroztam a szájába szó szerint a cicimet és elkezdte szopizni, de úgy hogy azt hittem beszippantja velem együtt, aztán büfi, aztán a másik cici szintén ilyen módszerrel leszivattyúzva, és most fekszik a kiságyában és magyaráz.

Szerintem Bogi a délutáni sírás miatt ugye alig evett, szinte semmit, és most meg farkas éhes volt, azért ordított ennyire.

De még nem lázas kop-kop-kop...

Zsú!
Köszönjük a többiek nevében is, reméljük holnapra minden rendbe jön mindenkinél, és ezt elfelejtsük gyorsan.

Egcsi!
Köszönjük a Bogi diccset!
Igen itt ilyen hideg van, este olyan 10 fok körül van, napközben meg talán 19.
Szal nagyon hideg van, legalábbis hirtelen jött hideg van, és még nem álltunk át.
Vendég

Ja, és Bogi két zöld bogyót kreállt a pelusba, szerintetek az mitől lehet?
Evett tejcsit is meg tápit is ma, de csak keveset.
Kicsit megrémültem mikor megláttam, ilyne még nem csinált.
Ha holnap sem lesz normális kaki hívom a dokinénit.
Vendég

Popsiban mértem 38-at. Abból még le kell venni 0,5 fokot, igy most 37,5-nél tartunk. :( :(
Vendég

Bogi továbbra is a kiságyában magyaráz, viháncol.

Uxi!

Bogi dettó!
Ő is csak balra szeret nézni, sőt a bal oldalán van a feje mikor alszik, és ő sem szeret a bal cicimből szopizni de csak néha.
Én épp ma kérdeztem rá dokinénit, azt mondta, hogy nem baj, nem kell kipócikolni, ha neki így jó akkor így jó.
Hát nem tudom, picit engem is zavar, de én azt figyeltem meg, hogy azért néha Bogi alvás közben átfordítja a fejét a jobb oldalára.

Egy kérdés, fontos!!!!

Szerintetek mennyi időnként keljek lázat mérni, vagy le sem feküdjek?
Ha netán lázas, oké beadom a panadolt.
Vizesruházni nem kell?
Ha kell hová rakjam neki a vizesruhát?
Vendég

Szterintem Annee akkor még ne adj neki!
Lehet hogy csak a sok ordítás!
Próbáld meg nem meleg hanem olyan kis kézmeleg vízben megfürdetni hátha kicsit lenyugszik!
Lehet hogy ő is éhes nem?
Evett ma rendesen, mert Bogi szinte alig evett, persze hogy most majd éhen hal.
Vendég

A csípő uh-án és más vizsgálatokon kell vizitdíjat fizetni :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ági!
18 éves kor alatt nem kell fizetni!
Vendég

Henchy :)
Én nem kelnék fel extrában lázat mérni, ha felkel szopizni és érzed, hogy meleg, akkor mérd meg. Szerintem. Ha vizesruházol, akkor nem kell Panadol, mert a vizesruha önmagában is lázcsillapító. Előszőr a csuklóra és a bokára tennék priznicet, ha attól nem megy le, akkor a mellkasra is. Ha nem nagy a láz, akkor elég a boka-csukló, mondjuk 38,5-ig. Germicid-C kúpod nincs otthon? Az jobb lenne, mint a Panadol. 38 körüli láznál én már adnék kúpot. Szerintem. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

szerintem is!
nem lázasodik be minden baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Egcsi! Köszönöm szépen a privit! Jó kis olvasmány.

Hencsi! A gyermekorvos Panadolt javasolt?! Én is úgy tudom, hogy ilyen kicsi babának még nem szabad adni. Nekünk mindig kúpot írt fel a doktor.

Bori! Jó híreket írtál.Sztem is TB finanszírozási kavarás áll a befektetés mögött. Korábban a gyakorlatok elsajátításáért nem feküdtek be az anyukák a babáikkal, ambuláns ellátásként működött a dolog. Különben is, ti nem vagytok betegek! Ügyik legyetek! :lol: Aztán írjál nekünk, hogy hol tartotok, mik a fejlemények!!! :wink: :D

Nadine! Örülök, hogy Petrusnál minden rendben. Csak megoldódik ez a dolog is! És remélhetőleg minnél hamarabb.
mtücsi

Egcsi köszi az választ!
Panadol van, meg egy másik nevű lázkúp, de azt is csak 3hónapos kor után javasolják.
De egyébként nincs láza, csak ha netán...
Végülis most jutott eszembe, ma vannak a kedvenc filmjeim, szal nem is kel hogy keljek, Bogi meg 3kor úgyis kel kajcsizni.

Tücsi!
A gyerekorvos azt mondta, hogy Bogi nem lesz lázas, semmit nem írt fel... :cry:
A védőnő mondta, hogy akivel ő együtt van gyerekorvos, mindenkinek a panadolt írja fel, és azt mondja nekik, hogy estére nyugodtan lehet nekik adni, de csak felét annak amit 3hós kornál ajánlják.
Mindegy én nem adok neki, inkább figyelem, de szerintem sem lesz lázas, erős kis csaj ő, nem vágja földhöz egy szuri...

Na mék tv-t nézni, azért köszike a tanácsokat!
Vendég

Hencsi! Holnap tudósíts, hogy hogyan alakult az éjszakátok :)!

Minden babókának és mamának jó éjszakát kívánok.

Tücsi
mtücsi

Bori: Nagyon ügyes voltál, hogy észrevetted a jeleket és hogy szakemberhez fordultál!! És még ügyesebb, hogy felvállaltad előttünk a "problémát" hogy mások is tanulhassanak az esetből! Köszönjük! :wink:
Fejlődjetek nagyon nagyon gyorsan :wink:
Drukkolok ezerrel :) és tényleg nagy mázli, hogy hamar észrevetted!

(én nem tudtam volna a gyógytornát csinálni, mert úgy ordít közbe a gyerek hogy ihaj, és sajnáltam volna, meg nem is vagyok olyan szakszerű...ezért hozzánk kijárt a gyt. Igaz fizettünk, de inkább, minthogy itthon bénázzak.... Amit adott házifeladatot azt csinálgattuk, de azok nem voltak olyan "durva" mozdulatok, mint ahogy ő csinálta..)

Hja néhányan kérdeztétek, a páromnak nem lett baja hála az égnek, de a kocsi javítása nagyon sokba lesz :( ez most így rohadtul nem hiányzott amikor minden forintnak helye van... Kb 120ezer ft lesz :shock: . És az anyaságit se kaptam még meg :evil: :shock: pedig már agusztus 8án beadtam a kérelmet a mák-nál... Miafaszvanmár? Ülnek a pénzen, kiköltik vagy miiiiii??? :roll:

Annee: Én 38,5 (nettó) alatt nem szoktam adni kúpot. Max hűtőfürdőzök. Picit kell, hogy a szervezete saját maga győzze le a lázat okozó tényezőt...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Tücsi, Enikő! Mamik vagytok a javából, ide érzem a törődést! ;) köszönjük!
be vagyok szarva, menekülhetnékem van, igyexem elbagatelizálni. de sajnos egy reflex hiánya nem bagatelizálható. kemény lecke nekem ez a gyereknevelés. mindig kapok a pofámba vmit. egoharc, énfeladás, és társai. potyognak a tojáshéj darabok a seggemről.
Vendég

Jó estét! félkezes vagyok, a 2 hós kisasszony (akinek nevében anyája köszöni a megemlékezést) itt nyugodott meg az ölemben.
ezért rövid leszek.
Bori - örülök, hogy az a forró kása ehető, azaz tényleg ügyes vagy amiért in time mentél szakihoz. s mert a témán vagy, nem lesz gáz.
Grétu is alig adta elő a lépegetőt, szülészetről ezzel a tudomány felméréssel (is) bocsátanak el.
jó, hogy Petrusnál nincs szervi baj, akkor reméljük, hogy hamarosan kinövi ezt a gubancot.
szerintem Pillangó az intim kérdésére semmi választ nem kapván vette kicsit rossz néven a dolgot. délben elmentünk Gyergyóba egy 600-as Trabit venni (oldsmobil kategória), s a kocsiban jutott eszembe. akkor most gyorsan, mett mék beesni az ágyba: szex írtó szar volt nagyon sokáig előző szülések után. mondhatni olyan csináltam apára való tekintettel, de inkább örökre hanyagoltam volna. eleinte fájt, majd csak egyáltalán nem kívántam. kezdeményezés részemről kb. évente 1x. aztán most valami megváltozott, hisz én voltam az, aki 4 hétre szülés után támadott. meg utána is elég soxor. szóval én egy elég elrettentő példa vagyok, hisz első szülés után 6,5 évre jött vissza a kedvem. na, ennél azért szerintem csak jobb lehet minden valószínűséggel.
s kérlek lécci ne sértődj meg. s gyere inkább kapcsolódj be sűrűbben a témákba, ígérem ha mondanivalóm van, nem fogom magam vissza. ma nem jött össze a válasz olvasáskor, s volt előérzetem (ez most komoly), hogy lehet rosszul tettem amiért elhalasztottam a választ.

Kati - részemről asszem inkább szombat lenne oké, hisz szűk családi összeröffenés lesz az a lagzi, s én ott fogadott rokon vagyok, asszem nem lenne gáz ha kicsit hiányzom. Vasárnap a Baden Württenberg-i (Rust pontosabban) Európa Parkba kéne menni. Bár ez időjárásfüggő asszem. De szerintem maradjunk abban, hogy péntek estefele (mikor odaértünk a célba) megcsengetlek. Így jó? Oké, akkor viszek mindkét gyogyóból.

Szurisoknak nyugodalmas pihentető jó éjszakát, többieknek szép álmokat.
Ha valamire nem reagáltam, bocs, nagyon álmos vagyok.

Kép
kissmanó

Bori! Mindannyian megvívjuk a harcunkat. Ki így, ki úgy. Te most, mások később. Lehet, hogy 2,3,5 vagy 10 év múlva, de az is meglehet, hogy holnap. És bizony a struccpolitika senkinek sem jó. A másik: nyugodtan hidd el, amit a doktor mondott. Ha csak gyógytornára van szükség és minden megoldódik, ennél jobban nem is lehetne ebből a dologból -ha már egyszer így alakult- kijönni.
Azonkívül a nagyfiamnál én is megvívtam a magam harcát, igaz más téren. Addig mentem, míg meg nem találtam azokat, akik tényleg segítettek nekünk. Megérte. Most már csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb léptem meg. Nem merem elkiabálni: de most már nyugodt vagyok. :D
mtücsi

Jó reggelt!

ma én vagyok az első fecske??? :)

Pillangó, sokszor nekemn sem reagál senki, de nem adom fel, te se tedd! :wink:
AMúgy, ha tényleg a sex témás kérdésre hiányoltad a választ: az első után nekem nagyon sokáig tartott mire jó lett, fájt, a második után, mintha elvágták volna a vágyat, csak nagyon ritkán kívántam, de azért összehoztuk a harmadikat, és minden visszatért a régi kerékvágásba! Olyan mint leánykoromban, csak a párom után szabadon, kicsit nagyobb lett a barlang! :oops:

Bori, sok erőt neked, ne menekülj, ha csak a gyogyitorna kell, akkor könnyen megoldjátok a dolgot! Kár hogy nem vagyok 2 évvel előrébb a fősulin, mert akkor több tanácsot tudnék adni, elvégre ez lesz a szakmám.

Enikő, nem reagáltam azt hiszem a bútoros hsz-ra, igen nézegetem a teszveszt, meg a vaterát, de van bennem egy kis ego is, egész eddig amióta együtt vagyunk a párommal, mások levetett bútorait használtuk, mert nem álltunk úgy hogy újakat vegyünk. Most ott lesz az a szép ház (de várom már), szeretném ha lennének benne új bútorok is. Ezért szépen lassacskán de minden szobát bebútorozunk majd újjal, most még mennek a régirk, kicsit felturbózom őket. gyerekeknél valami kis dekorgumis megoldás, nálunk meg nem érdekes. de egyszer lesz tükrösajtóscsilivilis gardróbszekrényem! :D

Tényleg hozzátáplálós csajszik, nem érdekel valakit 6 liter körüli fagyasztott anyatejcsi? Holnaptól viszik egy babáénak a tejcsit, de a készletet állítólag nem kaphatja meg, mert korababa... nekem ennyire nincs szükségem, így bárkinek ha kéne nagyon szívesen odaajuk Minával! :)

Fülcsi-sztori: kaptunk nagyon szép beakasztós fülit, kb 1 hete beraktuk neki a bedugós helyett. Tegnap az én ruhámba akadt bele, úgy hogy észre sem vettem, és amikor leraktam, kitépte a füléből. :( kicsit vérzett neki, de szerencsére semmi komoly, csak kihajtódott a füli. ma öltözködésnél a bodyjába akadt bele a másik szitu ugyanaz! úgy megharagudtam a fülire, hgy akármilyen szép, de inkább nem veszélyeztetem , hogy megszakítsa a kis fülét, visszaraktam amit belőttek, az semmibe sem akadt. Inkább keresek valami pici karika félét, és amíg nagyobb lesz azt hordjuk! Teljesen rémképeim lettek, hogy mi lett volna, ha átszakítja az egész kis fülét, mert nem hajtódik ki a kapocs! :shock:

Na hosszú voltam! Most megyek pihizni, sok volt a meló a házon eddig, ma szabadnapot vettem ki!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Túl az éjszakán láz sírás nélkül!
Este még picit sirdogált, kajcsizott és aztán olyan 10körül elaludt.
Én olyan éjfélig birtam, aztán hunytam egyet, 3kor keltünk kajcsizni, hát Bogi nemhogy lázas nem volt, de olyan hidegek voltak a kezei meg a feje is, hogy gyorsan beöltöztettem, pegid 24fok volt a szobában, jó vastag plüs rugi volt rajta plusz pléddel betakartam, szal nem értem miért volt olyan hideg, de megnéztem még a teste is a rugiban langyi volt.

Szal sikeresen átvészeltük, remélem ennyivel el is felejthettük a szurit...

Dorka, Annee, Ti hogy vagytok, hogy vészeltétek az éjszakát?
Vendég

Tücsi!

Szal szerencsére nem kellett hogy adjak neki panadolt!
De azért nem bántam meg hogy vettük, mert ez fájdalomcsillapító hatású is (bár lehet hogy a többi is, nem vok jártas gyógyszer terén), és ezt lehet adni neki akkor is mikor nő a foga, bár azért én remélem akkor sem kell, mert néztem paracetamol van benne, az meg aztán egyáltalán nem hiányzik a pici májának...

Szal a lényeg, hogy minden oké, kaki még nincs, szegénykém nyög neki, a tegnapi zöld bogyókat a pelusban meg mindjárt megkérdezem dokinénit, az még egy picit aggaszt.

Lépek bepakolom a mosógépet, aztán összebújok a csajommal... :)

Szép napot Nektek ebben a zord időben, bujjatok a jó meleg ágyikóba ha tehetitek, és ki se dugjátok az orrotokat, legalább is én ezt teszem. :wink:
Vendég

Sziasztok!:)

Dikó: Hogy Te milyen rendi vagy, igy felajánlani a tejecskét! :D :D :D 6 liter? Jesszus! Tejboltot nyithatsz! :D :D :D

Henchy: Az éjszaka nyugis volt. Végül nem kapott kúpot mert nem éreztem melegnek miután megnyugodott. Jót szundikált éjjel. :)

Ma is fos idő van!:( Lehet hogy halasztani kéne a talit szeptember végére?? Akkor ott a vénasszonyok nyara. Talán jobb idő lesz.
Mert oké hogy ha hétfőn esik akkor kedd és igy tovább a talinap, de egy napok óta felázott talajra nem lehet pokrócot teriteni.
Igy max sétálni és ácsorogni tudnánk.:(
Na meg ilyen hidegben szopiztatni? :shock: Lefagy a mellünk, vagy benne a tejcsi! :shock: :roll:
Vendég

Nálatok hány fok van a lakásban? Nálunk 23,4 és fázom. :shock:

Hencsi, tegnap este már beszélgetett az apjával, most már nem látok rajta semmi különlegeset, délután még nyűgi volt. Este 8-kor bealudt, aludt 3/4 1-ig, majd éjszaka egyszer felébredt, visszaaltattam anélkül, hogy kivettem volna a kiságyból, utána 4-kor hasfájásra ébredt, próbáltam cicire rakni, de az annyira nem érdekelte, 3 korty után bealudt, majd reggel 6-kor ébredt megint, akkor szopizott rendesen.
Amit észrevettem, hogy tegnap délután minden szopinál kevesebbet evett, mint szokott, éjjel viszont az első szopinál meg jóval többet, ennyit még nem evett egyszerre. De valszeg ezért bírta reggel 6-ig (azt a 3 kortyot kivéve).
Lázasnak nem lett lázas.

kétfiús anyuka
babdorka

Hi!

Bori!
A legeslegjobbakat kívánom, hogy Ádi szépen fejlődjön! Drukkolunk nektek!

Samu tegnap dél óta csak a vállamon vagy az ölemben aludt, amint letettem felébredt..kicsit nyügike volt..viszont este 9-4-ig aludt, utána szopi, legközelebb 7-kor kelt. Ennyit már régen aludtam.

3 napja nem voltunk kint, ma ha minden igaz megyünk vásárolni pár hosszú ujjú body-t és gatyákat Samunak meg nekem.

Dikó!
6 liter tejcsi szép mennyiség! Csak így tovább.

Ági!
Nálunk is van ilyen nyüszi de nálunk a komfortozás miatt. Ezt onnan tudom, hogy ha kajál rendesen és közvetlenül szopi után nem sír akkor eleget evett..utána 1 órán keresztül simán el van (nézelődik, játszunk, stb) de aztán jön a nyüszike és vissza a cicire és így alszik el vagy félálomba kerül és onnan megy a vállamra.
Amúgy szinte ugyanez van-volt nálunk..amiből először kap tejcit abból még tudok préselni ill. soxor spriccel is de Samu csak nyamnyog rajta ha meg leveszem nyüszizik. Akkor jön a másik cici, amiből eszik normálisan vagy szintén nyamnyog (akkor csak komfortozni akart) vagy büfinél bukik tehát nem kellett volna odaadni neki a másik cicit. Néha baromi nehéz eldönteni mert Samu még mindig nagyon szeret komfortozni.

Pillangóóó!
Mindjárt visszaolvaslak és válaszolok és ne haragudj ha nem válaszoltam-tunk volna és gyere szépen!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Dorka!
Nálunk 23-24 fok van szintén és elég hideg. :(
torolve_20131003125716

Bori, a napokban rengeteget gondolok rád, pontosabban arra a hozzászólásodra, hogy irigyled Balázs a fejemelgetése miatt. Ugyanis, azóta, hogy a képet csináltam, Balázs sem emelgeti a fejét annyira, sőt! Szerintem igen gyenge a háta. Meglepődtem, mikor írtad, hogy akár 20p-et is elvan hason. Nos, hát Balázs 1 percet is alig bír, rögtön sírni kezd.
Amikor meg háton van, mindig csak jobbra néz. Az esetek 1%-ban balra is fordítja a fejét, de erre alig vehető rá. Pedig már mindent a baloldalára raktam, én is mindig baloldalról szólok hozzá, de eredménytelenül. Középen tudja tartani a fejét.
A 2 hós oltáson ezt megemlítettem a csecsemőorvosnak, aki adott beutalót az ortopédiára, de mondta, hogy szerinte ez még normális, ingereljem csak balról, és ha nem javul, akkor vigyem csak. De én félek, hogy késő lesz...
Szerintetek elég ortopédiára vinni? Nem kéne neurológushoz is? Vagy ez így tényleg normális? Másnál mi a helyzet?

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Manó! A szombat ok! Küldd el légyszi még egyszer a számod, mert nem tom hova írtam le :oops: Most elementem a telefonba :wink:
Na, mi is rendeltünk pihiszéket, ugyanazt a modellt, mert Egonnak nagyon bejön és nekem is, mert olyankor kb fél órát el van benne és én addig elöökészíthetem az ebédhez valót és délután is bedobjuk. Szal, nagyon jó és hogy 18 kg-ig mehet...az a legjobb.

De jó, hogy megírtátok az oltás infókat. Nagyon féltem Egont tööle, de egyelööre nem akaor sokat ezen gondolkodni, mert a végén én fogom vele megíjeszteni :oops: Mi valamikor szept. 2. felében megyünk, mert itt késööbb van.

Pillangó! Nekem sem mindig reagálnak, de én be tudom annak, hogy annyi dolog lehet egy picivel, vagy többel, hogy nem jut itt mindent rendesen átolvasni. Èn is vagyok így néha :oops:

Bori! Nagyon ügyes vagy, hogy idööben észrevetted. Meglátod, hamarosan el is felejthetitek az egészet. Az erööd, pedig példaképp lehet mindannyiunknak.
molkata

Pillangó!

Huha, nehéz erre jól válaszolni.
Amúgy hogy viselkedik? Aktív-éber? Jelek?? Láz, betegség, kaki állaga-színe? Pisi van rendesen?
Mindenesetre mindenképpen beszélj a gyerekdokival.
Lehetséges, hogy aznap csak ennyit kívánt.
Nálunk vannak ilyen napok amikor Samu kevesebbet eszik.

Ma hogy vagytok??????
torolve_20131003125716

Tücsi! Érdekes ez a harc dolog. Mondták, h nehéz lesz a gyerekkel, nem tudtam, mi lesz benne a nehéz. Nekem a hétköznapi feladatok megoldása nem megerőltető. De lelkileg átadni magam, az nagyon nehezen megy. Mondták, h tanulságos lesz. Néhány apróságnál konstatáltam, de jó, most ezt-és-ezt tanultam magamról, íme megint türelmesebb lettem stb. De most ez nehezebb. Írtózom orvoshoz járni, de most Ádámot kell vinnem, így nem kérdés, van-e kedvem.
És közben kivagyok magamra, h itt hisztizek, holott sokkal nagyobb baja is lehetett volna ennyi rizikófaktor mellett.
Nekem mindig minden könnyen ment, ezért megszoktam, h az élet napos oldalán sétálok. Most egy kicsit átnézek, milyen lehet az árnyékoson…

Dikó! Én meg a Te beírásodra nem reagáltam. Irigyellek a pácolásért!!! Párom olyan elfoglalt, h semmit nem csinál itthon, így megakadt az alakítgatás pár hónapja. Most éppen 3 kilincs cseréje 1 hetembe telik férfierő hiányában (hüje házgyári tuningot kell kijavítanom)
És az újbútor ügyében azonos véleményen állunk. Érdemesebb többet költeni, mert amikor kilépsz abból a gödörből, amit a költekezés adott, akkor jó érzés lesz, hogy ez is megvan. Mi mindig a keresett kategóriában a drágábbat választjuk, még akkor is, ha ez némi lemondással jár máshol (mondjuk nem a kenyérről mondunk le…).

Dorka, mindjárt írok, most meg kell nyúzni a kölköt, mert hiányol ;)
Vendég

Bori, Annee!

De jó, hogy nálatok sem volt láz, és minden okés volt!
Sokat gondoltam Rátok, hogy vajon Nálatok hogy vannak a kis szurisok!

Bori!
Nálunk is csak 24-25 fok van, Boginak tök hideg a keze most is, én néha felhajtom a konvektort, de az sem jó, mertha túl meleg van akkor Bogi izzad és örjöng.
Nem tudom, de én télen meg fogok fagyni mellette, Bogi max 27fokig tudja elviselni a meleget, de azt is fürcsinél, és ha már öltözni kell örjöng meg izzad.
Én simán elbirnám viselni a melegebbet, de hát nem én vok a lényeg...
Tiszta apja lánya, ő is kb ilyen, meg fogok télen fagyni a családom mellett.

Belegondoltatok már, hogy télen majd a sok gúnya alól milyen szupi lesz elővadászni a cicit óránként?!
Na, én akkor fogok megfagyni az tuti, mikor gyerekem fél óráig vagy még tovább csüng a cicimen, és csak max 25fok lehet, mert akkor izzad, és örjöng és nem szopik...

Na, jol van lassan hozzák az ebédem, éhen halok, azt hiszem ma még nem ettem, tök hülye vok azt sem tudom milyen nap van, mikor eszek, áhhh, kicsit kihagyok mostanában!

Gurgi!
Köszönjük kérdésed, és Ti hogy vagytok?
Iszod a laktoherbet?
Mi viszonylag jol vagyunk ma, Bogi nyomja ezerrel a kakit, de még semmi, dokinénit megkérdeztem a zöld bogyeszról, azt mondta ne aggódjak előfordul, ha még pár napig nem lesz kaki, akkor adjak neki 2-3kiskanál reszelt almát, de egyáltalán ne hőmérőzzem, hozzá kell neki szokni, hogy ő saját maga kakál erölködik.

Na ja, csak van mikor pont ezért nem eszik, mert folyton a nyögéssel van elfoglalva.

Na, tényleg eldugulok, szép napot Nektek!
Vendég

Hencsi!

Köszönöm jól vagyunk, Samu most alszik 7-kor szopizott meg 9 után, 10-től alszik.

Igen megint iszom a Laktoherbet biztos ami biztos alapon.
Most, hogy Samu ilyen sokat aludt, alig volt pukizás. (azért a védőnőnek ebben igaza volt)
Most vagy azért aludt ennyire sokat Samu mert délután nem aludt vagy azért mert tele volt jobban a pocakja este..nemtom. Ma kíváncsi leszek rá.

Pussszantó én is megyek a dolgomra
torolve_20131003125716

http://koponyeg.hu/

Szerdától szombatig nem lesz egy csep eső sem! :D :D :D
Vendég

csepp :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Dorka! Teljesen meg tudlak érteni, hogy elbizonytalanodtál. Ádikámmal annak idején én is bepánikoltam, mert ő bár mkét oldalra fordította a fejét, jó néhány hétig kifli alakban feküdt hanyatt. A házi orvos kijött még aznap, megvizsgálta és ő mindent teljesen rendben talált. Én mégis akkor nyugodtam meg, amikor a kerületi rendelőben egy fejlődésneurológiában jártas gyógytornász fogadott bennünket. Telefonon hívtam fel, segítséget kértem tőle. Elmondtam, hogy az orvos szerint minden rendben, így sehova sem küldött el bennünket, de én szeretném hozzáértő embernek is megmutatni a babámat. Másnapra kaptunk időpontot. Ádikám az öszes vizsgálatnál remekelt annak ellenére, hogy ott is egy idő után kifliben feküdt. :D

Dikó! Igaza van Anneenak! Akár tejboltot is nyithatnál! :lol: Félre a tréfát! Szép tejecske mennyiség. Irígylésre méltó. :wink: Védőnéni nem tud segíteni a felesleg hasznosításában?

Oltás: örülök, hogy mindegyik babácska klasszul átvészelte az oltást. Már én is vértezem a lelkemet, mert nem sokára mi is sorra kerülünk.

Hozzátáplálás: Részben anyagi okok miatt is, én mindig főztem a babámnak az ebédjét. Nagyiméktól kaptunk vegyszermentesen termesztett zöldségeket ill. piacon vásároltam az elején.
Vszínű, hogy ez is gyerekfüggő, de az én gyerekeim mind a mai napig szeretik a főzelékeket és a gyümölcsöket. Én arra törekedtem, hogy az ételek tényleges ízét ismerjék meg. Pl. a sütőtök íze teljesen más a bébiételben, mint általunk elkészítve. Még akkor is, ha csak burgonyával párolom össze. De ez igaz a vegyeszöldségpürékre is. Sok munkám volt benne, de az eredmény számomra nagy elismerés. Nem válogatnak a gyerekeim. :D

Végre! Nem esik az eső. Már éppen idejevolt.
Szép napot mindenkinek.

Tücsi

Kép[/url]
mtücsi

Az imént gonosz anyucit játszottam. :oops: Tiszta pelus, kajcsi és büfi után még mindig ordíítás. Ha kézben volt akkor csend és gügyögés.
Igy gonosz anyuci lévém bepakoltam a kiságyba Tömzsit. 10 perces nyökögés után 10-20 másodpercenként egy ááááá kiáltás után elaludt! :D :D :D :D
Vendég

Kata:
0040-722-735.233

bocs, asszem ezennel szűk hétig eldugultam, dolgom ezer, még nem pakoltam, szendvicsek is alapanyag formában, s apa nemsoká érkezik, 4-5 (max) óra múlva indulás.
szóval fellélegezhettek felőlem egy darabig. :wink:

Kép
kissmanó

Bori! Én is átéltem. De én már a végén sírva fakadtam, ha kérdeztek. Tehetetlen düh volt bennem, hogy miért pont az én gyerekem?! Ez mindenkinél ilyen. De csak előre szabad nézni!!! És örülni kell, hogy vannak akik segítenek.
Igen, gyerektelenül teljesen másként látja az ember a "gyerekességet". Az, hogy pl. a szoptatás a világon a legtermészetesebb, mindenki számára nyilvánvaló. Ja, hogy berepedezik, hogy véresre szívja a baba és minden alkalommal fájdalmas az elején? Azt csak akkor tudjuk meg. És még sorolhatnám. Védőnő barátnőm (ikrei vannak) egyszer elmondta, hogy amíg gyermektelen volt, védőnő létére teljesen másként látta a problémákat, mint most, hogy maga is nap mint nap átéli.

T.

Kép[/url]
mtücsi

Manó! Ezek szerint már ma indultok? Jó utat! Egy huzamban vagy megálltok valahol?

Puszika nektek!
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: